Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!

Född i synd - Därför är arvsynden en falsk frälsningslära

Christer Åberg
2022-09-09 15:25

Undervisning

/bild/babis-1662728377.jpg

Arvsynden är en falsk frälsningslära eftersom man då kan påstå att barndopet frälser och föder det lilla "syndiga" barnet på nytt. Man har lyckats föra in barndopet som en "frälsande" nödvändighet eftersom man har lärt att barnet är en syndare.

Född i synd

Ps. 51:7 Se, i synd är jag född och i synd blev jag till i min mors liv.

Kung David säger att han blev född i synd ─ inte med synd! Människor föds inte med synd ─ för då skulle ingen kunna bli frälst ─ utan de föds med förmågan att synda. Det är en stor skillnad. För att påstå att människor föds i synd så kallar en del detta för arvsynd, men det är någonting som människor har hittat på och är helt obibliskt.

Var och en är ansvarig för sin egen synd

5 Mos 24:16 Fäderna ska inte dödas för sina barns skull, och inte heller ska barnen dödas för sina fäders skull. Var och en ska dödas för sin egen synd.

Detta gamla testamentliga bibelord avslöjar tydligt att vi ärver inte våra fäders synder. Du ärver inte dina föräldrars synder. Inte heller ärver du dina barns synder ─ och inte någon annans synd heller om man nu skulle påstå det. Utan var och en är ansvarig för sin egen synd!

Skulle människor födas med synd, då har ju ingen ansvarig för sin egen synd. Människor syndar därför att de har valt att synda.

Frälst på grund av sin egen personliga tro

Hesekiel 18:18-20 Hans fader, som våldförde sig på och rånade sin broder, och gjorde det som inte är gott ibland sitt folk, se, han ska dö i sin synd. 19 Ändå säger ni: varför ska inte sonen bära faderns synd? Därför att sonen har gjort det som är rätt och rättfärdigt, och har hållit alla mina stadgar och gjort efter dem, så ska han sannerligen få leva. 20 Den själ som syndar, han ska dö. En son ska inte bära faderns synd, och en fader ska inte bära sonens synd. Den rättfärdiges rättfärdighet ska vara hans egen, och den ogudaktiges ogudaktighet ska vara hans egen. 

Sonen bär inte sin pappas synd, och pappan bär inte sin sons synd. Dessutom är den rättfärdiges rättfärdighet hans egen. Alltså: man är frälst på grund av sin egen tro på Jesus. Man är alltså inte frälst på grund av att föräldrarna är frälsta. Föräldrarna är inte frälsta om barnen är frälsta. Inte heller är man frälst om syskonen är det eller kompisarna. Man är frälst på grund av sin egen personliga tro på Herren Jesus.

Synd är brott mot lagen

1 Joh. 3:4 Var och en som gör synd bryter mot lagen, ty synd är brott mot lagen.

Den som syndar bryter mot lagen i gamla testamentet. Ett nyfött barn har inte hunnit bryta mot lagen ─ han har dessutom aldrig hört talas om den. Detta bibelord avslöjar totalt att talet om arvsynd är obibliskt ─ en villolära.

Därför  kom döden över alla människor

Rom. 5:12 Därför är det så: Genom en människa kom synden in i världen och genom synden döden, och så kom döden över alla människor, eftersom alla har syndat.

Lägg märke till att det var döden som kom över alla människor ─ inte synden. Varför kom döden över alla människor? Därför att alla valde att synda. Döden kommer över en människa på grund av en människas personliga synd ─ inte för någon annans.

Rom. 3:23 För alla har syndat och saknar härligheten från Gud,

Alla människor har syndat. Ingen kan ursäkta bort det. Inte heller kan någon säga att jag föddes i synd och därför har jag inget eget ansvar. Nej alla har ansvar för sin egen synd. Du kan inte skylla på någon annan.

Endast Jesus har inte syndat

Det finns bara en människa som har gått här på denna jord som inte har syndat ─ Jesus Kristus, Guds Son. Men han tog alla andra människors synder på sig då han dog för dem på Golgata kors. 

Eftersom Jesus var syndfri kunde döden inte behålla honom så Gud uppväckte honom igen från de döda på den tredje dagen. Det är därför du nu kan ta emot Jesus så att du blir frälst och räddad från dina synder!

Om det hade funnits något som kallas för arvsynd, då hade Jesus själv ärvt den synden från sin mor Maria, men Bibeln säger att Jesus inte hade någon synd.

Fil 2:7 utan utgav sig själv, och tog på sig en tjänares gestalt, och blev lik oss människor. 8 Och sedan han hade trätt fram som en människa ödmjukade han sig själv och blev lydig intill döden, ja, intill döden på korset.
Hebr. 4:15 För vi har inte en sådan överstepräst som inte kan ha medlidande med våra svagheter, utan en som har varit frestad i allt liksom vi, fast utan synd.
1 Petr 2:22 han som inte gjorde någon synd, inte heller fanns svek i hans mun. 
1 Joh 3:5 Och ni vet att han uppenbarades för att han skulle ta bort våra synder, och synd finns inte i honom.

Hade det funnits arvsynd, då hade Jesus ärvt sin mor Marias synder, eller hennes fäders synder, men så var det inte på grund av att det finns ingen arvsynd. Var och en är ansvarig för sin personliga synd. Och Jesus hade ingen egen synd, men han tog på sig dina synder och bar dem upp på korsets trä för att rädda och frälsa dig från dina synder!

Nyligen hörde jag en tokig sak i en predikan. En predikant bestämde sig för att försöka leva helt utan att synda ─ och han klarade detta i två veckor! Dumheter! Varför hämtade inte Jesus hem honom direkt om han var så syndfri och helig? Att detta var obibliskt vet jag på grund av att Ordet säger:

1 Joh 1:8 Om vi säger att vi inte har synd, bedrar vi oss själva och sanningen finns inte i oss.

Vi kan inte i oss själva leva utan synd ─ vi måste ha Jesus Kristus. Han är den ende som inte har haft någon synd. Vi bedrar oss själva, som Bibelordet säger, om vi påstår att vi inte har någon synd.

Beviset: Barn är inte födda med synd

Jag ska nu visa ett par bibelord som bevisar att barn inte är födda med synd.

Rom 9:11 Innan barnen ännu var födda och innan de hade gjort vare sig gott eller ont.
Jesaja 7: 16 Ty innan pojken förstår att förkasta det onda och välja det goda, skall det land för vars båda kungar du ängslas vara övergivet.

Aj då! Läran om arvsynden blev fullständigt massakrerad här!

När min son Joel låg döende i min famn

Min son Joel föddes natten den 22 december 2008. Jag har skrivit om detta i min bok Den längsta natten. Min fru dog strax innan klockan tolv natten till den 22. När min son som blev förlöst med kejsarsnitt låg döende i min famn där jag satt med honom i fåtöljen i rummet i det svagt belysta rummet kommer sjukhusprästen fram till mig och säger: 

─ I sådana här tillfällen brukar man nöddöpa...

Varför sa han så? Därför att han trodde att barnet var en syndare och skulle bli frälst och född på nytt genom att vatten begjöts på hans panna. För det första så var Joel inte född med synd och för det andra har vattnet inga frälsande egenskaper. Jag sa därför till prästen: 

─ Dopet frälser inte, utan det är endast genom tron på Jesus som frälser. Därför säger jag nej.

Sedan nämnde prästen inget mer om detta.  Klockan halv fem på morgonen dog Joel. Att min fru som trodde på Jesus kom till himlen hade jag inga svårigheter med, men hur gick det med Joel? Han var ju alldeles för liten för att ta emot Jesus och bli frälst. Vart gick han?

När man inte vet svaren på sådana här frågor ska man söka dem i Bibeln. Och det gjorde jag. Efter att ha sökt i Bibeln förstod jag att Joel var i himlen hos Jesus.

Vi ser i Bibeln att synd är brott mot lagen. Hur skulle Joel ha kunnat göra brott mot lagen när han låg nyfödd och döende i min famn?

Vi ska hålla oss till Bibeln och inte hitta på egna frälsningsläror.

Falsk frälsningslära

Faktum är att arvsynden är falsk frälsningslära eftersom man påstår att barndopet frälser och föder det lilla "syndiga" barnet på nytt. Man har lyckats föra in barndopet som en "frälsande" nödvändighet eftersom man har lärt att barnet är en syndare. Du ser att en sådan lära är totalt obiblisk, vilket jag också ha bevisat med bibelorden i denna artikel.

Till sist vill jag avsluta en del av meningen som jag sa till prästen:

─ Det är endast genom tron på Jesus som frälser!

Christer Åberg

#Arvsynd #Synd #Rättfärdighet #Frälst #Frälsning #Räddad #Räddning #Barndopet

Dela:

2 kommentarer

Gunnevi Karvonen - Sun, 11 Sep 2022 11:

Tack Christer för din skrivelse!
Jag har tänkt lika som du vad gäller den s.k. arvsynden.
Inte kan man ju ärva en annans synd?
Synden i våra liv, det har vi ju ställt till med själva när vi börjar synda mot GUD och Hans Ord och vänder Honom ryggen och går våra egna vägar.
JESUS kom, och Han bar våra synder i sin kropp upp till Golga


Sigvard Svärd - Sun, 11 Sep 2022 14:
Ska man driva en sådan här "kristen" sajt/sida, då bör man vara noga med att Bibeln är Guds ord - och rätta sig efter det utifrån den helige Andes hjälp och ledning. I Jesu namn, Christer Åberg är sådan!!!


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340

Idag är det lördagen den 20 juli 2024, vecka 29 och klockan är 02:09. Margareta och Greta har namnsdag.


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-07-19 20:34
Fräls Lars & Åke med familjer Herren Jesus! Uppenbara Dig för dem och få dem att ta emot Dig som Herre och Frälsare. Detta ber vi i Jesus Kristus! Namnet blodet ordet korset och tron har kraft!Tack

0 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Matteus 1:1 - Kommentar

Profetia förutspådde mordförsöket på Donald Trump fyra månader i förväg

Donald Trump skjuten på valmöte i Pennsylvania

Hur blir man Guds barn?

Christer Åberg berättar om sin frälsning i vekkelseteltet i Stockaryd

Målle Lindberg, 95, sjunger och talar om himlen i tältet i Stockaryd

Halleluja Jesus är min vän - Sång med Christer Åberg i tältet i Stockaryd

Historisk kväll med Målle Lindberg, 95, i tältet i Stockaryd

Är alla Guds barn enligt Bibeln?

Gud blev människa


Senaste kommentaren

Andy Svensson - 16/07-24 13:06
Joe Biden sa 5 dagar innan Trump blev skjuten den 13 att sätta Trump i sikte. Siffran fem i Bibeln står för död och siffran 13 för otur . Vi lever i en förvriden värld och behöver visdom från Gud . Som Lars-Göran skrev lös Bibeln och bli vis 😊👍🏽

Skrevs i Profetia förutspådde mordförsöket på Donald Trump fyra månader i förväg


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM