Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!

Avfallet eller uppryckandet

Christer Åberg
2024-07-02 11:08

Undervisning

Avfallet eller uppryckandet

Angående Paulus ord till tessalonikerna om att inte låta sig bringas ur fattningen, som om Herrens dag redan stod för dörren, kan man undra om de skulle bli mer lugna om de väntade sig en omedelbar sjuårig katastrofperiod över jorden innan några av dem möjligen blir hämtade till himlen, medan de flesta blir halshuggna. Om tessalonikerna hade väntat vedermödan före Jesu tillkommelse, hade de då tyckt att Paulus var riktigt klok?

2 Thess. 2:3: Låt ingen bedra er på något sätt. För den dagen kommer inte, om inte avfallet först har skett, och syndens människa, fördärvets son, har blivit uppenbarad.

Stora avfallet?

En del väntar på det stora avfallet istället för uppryckandet av de troende. De menar att det ska bli ett stort avfall och att de ska få vara med om den stora vedermödan innan Jesus kommer tillbaka. 

De styrker detta med bibelordet ovan. Det är dock intressant att notera att begreppet "det stora avfallet" inte finns i det här bibelordet. Med andra ord har de lagt till något som inte finns i Bibeln.

Texten talar om att innan Jesus kan komma tillbaka måste först "avfallet" ha skett. Efter avfallet träder "syndens människa" fram, som vi vet är Antikrist. Därefter kan Jesus komma tillbaka. 

Avfärd, borttagande

När jag läser bibelversen i det här sammanhanget reagerar jag på ordet "avfallet". Är det verkligen rätt översatt? I grundtexten står det "apostasia". Det ordet översätts vanligtvis med "avfall" eller "uppror", vilket syftar på en andlig avfällighet eller ett stort avsteg från tron. 

Men vissa bibelforskare och teologer menar också att "apostasia" kan tolkas som "avfärd" eller "borttagande". De argumenterar för att ordet kan syfta på församlingens uppryckande (även känt som "rapture" på engelska). Ordet "apostasia" kommer från verbet "aphistemi", som kan betyda "att avlägsna sig" eller "att avgå".

Det finns engelska översättningar som har översatt det med "avfärd" och inte "avfall". Jag tycker det blir tydligare med "avfärd", eftersom först ska bortryckandet av de troende ske och sedan kommer Antikrist att träda fram.

Lugnare av en sjuårig katastrofperiod?

Angående Paulus ord till tessalonikerna om att inte låta sig bringas ur fattningen, som om Herrens dag redan stod för dörren, kan man undra om de skulle bli mer lugna om de väntade sig en omedelbar sjuårig katastrofperiod över jorden innan några av dem möjligen blir hämtade till himlen, medan de flesta blir halshuggna. Om tessalonikerna hade väntat vedermödan före Jesu tillkommelse, hade de då tyckt att Paulus var riktigt klok?

Dom eller frälsning?

Det finns de som väntar på att domen ska komma över mänskligheten. De tror att både kristna och icke-kristna ska vara med och dömas i vedermödan. Men då har de glömt bort försoningen och frälsningen i Jesus Kristus. Den som tror på Jesus Kristus har blivit frälst från domen. Han ska inte vara med i någon dom.

Har du tagit emot Jesus? Är du frälst? Om inte, ta emot Jesus nu så blir du frälst och räddad från domen!

Christer Åberg

#Avfall #Uppryckandet #Sista tiden #Tidstecken #Antikrist #Jesu tillkommelse #Aostasia

Dela:

5 kommentarer

Lars-goran Marklund - 03/07-24 06:39
Det gäller att välja rätt 👍💥.
Den stig som 💖Jesus går på är den rätta vägen till frälsning 💥💥💥.
Kraften får man från ❤️Gud att avstå från synd. Alla är värdefulla i 👍👍👍Herrens ögon. Den sista tiden är här det står i Bibeln ❤️👍


Daniel - 05/07-24 11:43
Hej var en frälst man för ut och gjorde brott nu kan jag inte ens sova längre pga av avfallet i mig.
Finns det chans att komma tillbaka till Gud jag är utstött ur församlingen pga sexuella saker.
Finns det chans


Andy Svensson - 06/07-24 09:10
Jag har gjort hemska saker i mitt liv. Gjort människor fruktansvärt illa i ord och handling. Inför Jesus Kristus får jag komma med allt och ropa ut min nöd, synd och uppleva Guds nåd . Du är inte utstött av Jesus Kristus han är inte som religiösa kristna som dömer ut. Välkommen upp i Guds faders famn Daniel !!!


eva - 08/07-24 10:16
Noa levde i en tid då det fanns mycket ondska på jorden.
Kanske är Arken som räddade honom och familjen med alla djur en förebild till de kristnas "uppryckande", "borttagande" från den kommande vredesdomen. De "lyftes över" domen.


Andy Svensson - 11/07-24 10:39
Intressant reflektion Eva. Det står om Noa att Gud stängde igen 0m honom i första mosebok kap 7 vers 16 . Vi är i Kristus som frälsta dvs i Arken och Gud stänger igen oss liksom Noa i Arken.


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340

Idag är det lördagen den 20 juli 2024, vecka 29 och klockan är 03:16. Margareta och Greta har namnsdag.


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-07-19 20:34
Fräls Lars & Åke med familjer Herren Jesus! Uppenbara Dig för dem och få dem att ta emot Dig som Herre och Frälsare. Detta ber vi i Jesus Kristus! Namnet blodet ordet korset och tron har kraft!Tack

0 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Matteus 1:1 - Kommentar

Profetia förutspådde mordförsöket på Donald Trump fyra månader i förväg

Donald Trump skjuten på valmöte i Pennsylvania

Hur blir man Guds barn?

Christer Åberg berättar om sin frälsning i vekkelseteltet i Stockaryd

Målle Lindberg, 95, sjunger och talar om himlen i tältet i Stockaryd

Halleluja Jesus är min vän - Sång med Christer Åberg i tältet i Stockaryd

Historisk kväll med Målle Lindberg, 95, i tältet i Stockaryd

Är alla Guds barn enligt Bibeln?

Gud blev människa


Senaste kommentaren

Andy Svensson - 16/07-24 13:06
Joe Biden sa 5 dagar innan Trump blev skjuten den 13 att sätta Trump i sikte. Siffran fem i Bibeln står för död och siffran 13 för otur . Vi lever i en förvriden värld och behöver visdom från Gud . Som Lars-Göran skrev lös Bibeln och bli vis 😊👍🏽

Skrevs i Profetia förutspådde mordförsöket på Donald Trump fyra månader i förväg


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM