Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!

Vi är på väg emot en ny världsreligion med nya budord

Holger Nilsson
2022-11-11 15:04

GÄSTBLOGG - Alla åsikter är skribentens egna.

/bild/varldsreligion-1668175573.jpg

Bild: Världen idag. 

De tio budorden för klimatet är ”ett hån mot Gud”, anser Holger Nilsson.

Vi är på väg emot en ny världsreligion med nya budord

Under det pågående klimattoppmötet så kommer tio nya budord att presenteras. Det är budord skapade av människor, vi har dock fått tio budord som är givna av Gud, det räcker.

Med dessa nya bud kan man se hur det förenar religionerna, inte kring den levande Guden, utan till en manifestation vid sidan om Honom. Det handlar inte om Fader Gud utan om Moder Jord.

Vi kan se detta i ljuset av den kommande världsreligion som det är profetisk förutsagt en skökoreligion.  Nu krattas manegen för den, det sker i dessa dagar och snart kommer världen att se den.

Världen idag

Här är texten i artiklarna i Världen idag: ”FN:s klimattoppmöte hålls i år i Sharm El Sheikh på Sinaihalvön i Egypten, mellan den 6 och 18 november. Under konferensens andra vecka, den 13–16 november, arrangeras även interreligiösa klimatevenemang. Bland talarna finns Stockholms biskop Andreas Holmberg, som i samband med sin biskopsvigning 2019 uttryckte att klimatet är den viktigaste frågan.

I samband med en så kallad ”omvändelseceremoni” ska religiösa ledare från olika religioner presentera ”tio universella budord” för klimaträttvisa. De interreligiösa arrangörerna tar fasta på att platsen för konferensen ligger nära Sinai berg, där Mose enligt Gamla testamentet tog emot de tio budorden från Gud.
I presentationen av ceremonin, som kallas ”en profetisk kallelse till klimaträttvisa”, skriver de att Sinai berg är ”en plats av uppenbarelse i det kollektiva medvetandet hos kristendomen, judendomen och islam”. De hävdar att även Muhammed ska ha tagit emot budskap från Gud på denna plats.
”Att COP 27 äger rum i Sinai kan påminna mänskligheten om vårt heliga ansvar att ta hand om Guds skapelse”, fortsätter arrangörerna.
De tio klimat-budorden kommer enligt de religiösa ledarna att främja en ny vision.
”Vi söker en ny vision för mänskligheten och dess hotade existens och vi försöker ta emot och förstärka ett budskap om livsuppehållande livsstil och vanor som mänskligheten behöver höra i dag.”
Arrangörerna skriver vidare att de förändringar som krävs för att minska klimatförändringarna inte kan genomföras utan förändrade attityder och förändrade hjärtan. Religioner är källor till inspiration för den omvandling av hjärtat som behövs, menar de.
Under de interreligiösa samlingarna på COP 27 och efterföljande utbildningssatsningar kommer man därför att lyfta fram ”läror och andliga ideal” från alla religioner, för att hjälpa människor att ”öppna sina hjärtan för förändring”, för vår kollektiva överlevnads skull.
Man skriver även om att ”frigöra religioners kraft”.
De interreligiösa aktiviteterna i Sharm El Sheikh föregicks av en konferens i Jerusalem, arrangerad av det israeliska utrikesministeriets avdelning för världsreligioner. Där samlades religiösa ledare för att diskutera sin roll i klimatarbetet och underteckna en deklaration, där de förklarar att de kommer att agera skyndsamt för att minska klimatförändringarna.
Bland undertecknarna av denna ”Jerusalems klimatdeklaration” fanns representanter för Vatikanen, judendomen, bahai, koptiska kyrkan och grekisk-ortodoxa kyrkan samt en armenisk patriark och en drusisk imam med flera.
Vatikanens ambassadör i Israel, ärkebiskop Adolfo Tito Yllana, uttalade sig i samband med deklarationen.
– Vi behöver en ny kultur av enhet som förstår att jorden är en del av oss och att vi är en del av jorden. Vi är sammankopplade, sade han enligt ett pressmeddelande från den israeliska regeringen.
I stället för att använda det vanligare ordet ”unity” för ”enhet” använde ärkebiskopen ”oneness”, ett uttryck som ofta förekommer i nyandliga sammanhang.
Världen idag hör av sig till förkunnaren Holger Nilsson, som driver den profetiska sajten och tidskriften Flammor, för att höra hur han ser på de interreligiösa inslagen under FN:s klimatkonferens i Egypten.
– Oroande men inte förvånande, säger han.
Holger Nilsson påpekar att intresset för Bibelns förutsägelser växer.
– Människor undrar vad som håller på att hända, säger Nilsson till Världen idag.
Att de religiösa ledarna i världen förenas är enligt honom ett tidstecken i sig.
– Det låter ju bra att samlas och göra något åt klimatförändringarna, men vi vet att det kommer att uppstå en världsreligion i den sista tiden.
De tio budorden för klimatet är ”ett hån mot Gud”, anser Holger Nilsson.
– Om vi hade hållit tio Guds bud så hade det räckt, men i stället har vi vänt ryggen åt honom och då blir det så tokigt att man skapar alternativa budord, säger han.
Många känner oro inför de påtagliga klimatförändringarna och söker lösningar som inte är bibliska, konstaterar han.
– Det är ett utgångsläge som vi inte får missa.
Nu deltar kristenheten i interreligiösa möten i stället för att missionera, men det vi behöver är en väckelserörelse som kopplar in det profetiska ordet, menar Holger Nilsson. Där finns den klarsyn människor behöver.
– Skapelsen predikar nu, och vi som Guds folk behöver predika tillsammans med den. Vi måste ta vara på detta, annars blir vi ointressanta, säger han och syftar på att klimatkatastrofer förutsägs i Bibeln.
Holger Nilsson tror att de som arbetar inom klimatrörelsen har goda avsikter, men han menar att de för en hopplös kamp.
– Vi ska vårda skapelsen, men det är bara Gud som kan komma med lösningen på klimatförändringarna. Enligt Bibeln har skapelsen blivit lagd under förgängelsen, men när Jesus sätter sina fötter på Oljeberget och upprättar sitt tusenåriga fredsrike kommer det till och med att bli harmoni i djurvärlden, säger han.” Slut citat Världen idag.

Nu behövs profetiskt seende på det som sker så att vi inte låter oss luras och dras med i religionssynkretism och avfall. Det är stort behov av profetisk undervisning! 

Holger Nilsson

#Religionssynkretism #Avfall #Tio Guds bud #klimatmöte #Världsreligion #FN #FN-toppmöte #Sinai

Dela:

2 kommentarer

Gunnevi Karvonen - 11/11-22 16:26

TACK!
Jo, vi bör verkligen veta : "Vad som står skrivet"!
Ett uppvaknande ur likgiltighetens och sömnaktighetens ande som vilar över GUDS församling idag!
"Vaken Vaken", sade JESUS när Han talade om den yttersta tiden!


Lars-goran Marklund - 12/11-22 05:01
Jaja människan klarar inte mycket. Att någon Fn-församling ska klara klimatkrisen är verkligen ett hån mot Gud. Det enda människan behöver är en tro på Jesus. Bibeln förutsäger klimatkrisen. Antikrist förleder jorden.
Människan spår men Gud rår.


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340

Idag är det lördagen den 20 juli 2024, vecka 29 och klockan är 03:22. Margareta och Greta har namnsdag.


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-07-19 20:34
Fräls Lars & Åke med familjer Herren Jesus! Uppenbara Dig för dem och få dem att ta emot Dig som Herre och Frälsare. Detta ber vi i Jesus Kristus! Namnet blodet ordet korset och tron har kraft!Tack

0 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Matteus 1:1 - Kommentar

Profetia förutspådde mordförsöket på Donald Trump fyra månader i förväg

Donald Trump skjuten på valmöte i Pennsylvania

Hur blir man Guds barn?

Christer Åberg berättar om sin frälsning i vekkelseteltet i Stockaryd

Målle Lindberg, 95, sjunger och talar om himlen i tältet i Stockaryd

Halleluja Jesus är min vän - Sång med Christer Åberg i tältet i Stockaryd

Historisk kväll med Målle Lindberg, 95, i tältet i Stockaryd

Är alla Guds barn enligt Bibeln?

Gud blev människa


Senaste kommentaren

Andy Svensson - 16/07-24 13:06
Joe Biden sa 5 dagar innan Trump blev skjuten den 13 att sätta Trump i sikte. Siffran fem i Bibeln står för död och siffran 13 för otur . Vi lever i en förvriden värld och behöver visdom från Gud . Som Lars-Göran skrev lös Bibeln och bli vis 😊👍🏽

Skrevs i Profetia förutspådde mordförsöket på Donald Trump fyra månader i förväg


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM