Nyhetsbrev Ny! | Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

Hästarna gör sig klara att rida igen - De apokalyptiska hästarna i Sakarja och Uppenbarelseboken

Mikael Walfridsson
2024-04-09 00:01

GÄSTBLOGG - Alla åsikter är skribentens egna.

Hästar

Sak 1:8–11 - Jag hade en syn om natten, och se, en man red på en röd häst. Han stod bland myrtenträden i dalsänkan. Bakom honom stod andra hästar, röda, bruna och vita. 9 Jag frågade: ”Min herre, vilka är dessa?” Ängeln som talade med mig sade: ”Jag ska visa dig vilka de är.” 10 Mannen som stod bland myrtenträden svarade: ”Det är dessa som Herren har sänt ut till att fara omkring på jorden.” 11 Och de svarade Herrens ängel som stod bland myrtenträden: ”Vi har farit omkring på jorden, och se, hela jorden är lugn och stilla.”

Dessa hästar liknar till förväxling de apokalyptiska hästar som beskrivs i Uppenbarelseboken kapitel 6. Hästarna i Sakarja och Uppenbarelseboken är båda fyra till antalet och har nästan samma färger. I Sakarja 6 benämns dessa hästar som "himlens fyra vindar", vilket är en bild av Herrens domslut. I Uppenbarelseboken hålls ”vindarna från jordens fyra hörn” tillbaka och tillåts inte att blåsa över jorden till dess att de 144 000 utvalda judarna är förseglade med Herrens sigill och beskydd.

Olika omständigheter

Även om uppgiften är densamma för dessa ryttare, är omständigheterna olika. I Sakarja skickas hästarna ut för att fara omkring på jorden, endast för att konstatera att "hela jorden är lugn och stilla". Det innebär att när hästarna rider ut enligt Sakarja, finns ingenting att döma. Så är det inte i Uppenbarelseboken kapitel 6. När de fyra hästarna rider ut orsakar det domslut med fruktansvärda konsekvenser för alla människor på jorden.

När hästarna i Sakarja sedan rider ut i kapitel 6 mot nordlandet och sydlandet, kan det se ut som att dessa domslut redan har fått sitt uppfyllande ur historisk synpunkt. Det vill säga att domen redan är utförd. När det gäller hästarna i Uppenbarelseboken återstår domen, och de kommer att bli utskickade vid vedermödans början.

Hästarna får en ny uppgift av Herren

De apokalyptiska hästarna kommer återigen att få en uppgift av Herren och skickas ut över den här världen för att verkställa Herrens domslut. Till skillnad från hästarna på Sakarjas tid kommer dessa inte att uppleva ett tillstånd på jorden där allt är ”lugnt och stilla”. Dessa hästar kommer att se en värld som liknar den som de såg på Noas och Lots tid – en värld fylld med ondska och ogudaktighet där människorna har vänt sig bort från Herrens vägar.

När de upplever synd och ett avfall som är större än på Noas tid, kommer Herrens rättfärdighet att utlösa sitt rättmässiga domslut över den här världen. I kölvattnet på dessa fyra apokalyptiska hästar följer helvetet, där Antikrist på den vita hästen leder slaget. Snabbt inne i vedermödan ser vi Antikrist och hans rike, världskrig, ekonomiskt sammanbrott, pest och sjukdomar.

Den vita hästen

Om vi lyssnar noga kan vi höra hovslagen från de apokalyptiska hästarna. Ryttarna är otåliga och väntar på Herrens signal att rida ut över jorden. De vet att det de kommer att möta kommer att medföra stora konsekvenser för mänskligheten. Men de vet också att allt sker genom Herrens vilja och att detta är tiden för det profetiska ordets uppfyllande.

Men det finns en annan häst som också gör sig redo. Den har varit redo sedan skapelsen och är förberedd för just ett ögonblick som detta. Det är den vita hästen som Herren själv kommer att rida på, när han tillsammans med Guds heliga skara vänder sina ögon mot Antikrist och fiendens härskara vid slaget vid Harmagedon. Ryttaren på den vita hästen har ett namn skrivet på sin sida, där det står ”Konungarnas Konung och Herrarnas Herre”. Hans ögon lyser som eldslågor och han håller ett svärd i sin hand. Det som driver honom är sanningen och kärleken till sin brud, och hans namn är ”Underbar i råd, Väldig Gud, Evig Fader och Fridsfurste”. Han som rider är min Gud, min Herre och min rättfärdiga konung. Han är min livskärlek och mitt hopp. Han som mycket snart kommer tillbaka.

Maranatha

Mikael Walfridsson

#Profetiskt #Sista tiden #Mikael Walfridsson

Dela:

1 kommentarer

Lars-goran Marklund - 09/04-24 02:40
Världen rustar för krig. De som ej läser (Herrens) ord förstår inte vad som händer.
De som har Bibeln som 💥rättesnöre förstår att det är den sista tiden. Det
❤️Gud bestämt blir det. 💖Jesus undervisade om det. Läs Uppenbarelse-boken och se vad framtiden blir.
Bra ❤️💥👍


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340

Idag är det måndagen den 24 juni 2024, vecka 26 och klockan är 15:19. Johannes Döparens dag.


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-06-24 13:20
Käre Jesus. Imorgon skulle jag vilja ordna en sak på ett särskilt sätt. Tacksam för om någon/några kan be för detta så att jag får möjlighet att fixa till på detta särskilda sätt. Ber också för annat.

1 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Från Gotland såg jag ett böjt hav

Saul och spåkvinnan i Endor

Trollkarlen i Pafos avslöjad av Guds kraft

Simon Magus: Trollkarlen som försökte köpa Andens gåva

Flickan med spådomsanden

Betydelsen av Jesu dop

Bibeln är sann och Guds Ord

6 juni: Sveriges nationaldag - Gud välsigna Sverige!

Jesu ytterkläder predikar (Eller ”heliga u-svängar”)

Historien om ukulelen, stämning och köpråd


Senaste kommentaren

Madeleine Huhtalo - 24/06-24 01:35
Det var häftigt att se detta på Gotland förstår jag. Jag har alltid trott att jorden varit rund, fint att du skrev om detta.

Skrevs i Från Gotland såg jag ett böjt hav


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM