Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!

Den ende sanne Guden

Christer Åberg
2024-06-25 14:57

Undervisning

Den ende sanne Guden.

I Johannes 17:3 förklarar Jesus att det eviga livet innebär att känna den ende sanne Guden och Jesus Kristus, som Gud har sänt. Här förnekar Jesus inte sin gudomlighet utan tvärtom bekräftar den.

Johannes 17:3: "Och detta är det eviga livet, att de känner dig, den ende sanne Guden, och Jesus Kristus, som du har sänt."

Här talar Jesus om det eviga livet och förklarar vad det är. Han säger att det eviga livet är att man känner den ende sanne Guden och Jesus Kristus, som Gud har sänt. Lägg märke till vad Jesus säger: Det eviga livet är att känna Gud och Jesus Kristus. Han säger inte att det endast är Gud som är det eviga livet, utan också att Jesus är det. Med andra ord förnekar inte Jesus att han är Gud, utan det måste han ju vara eftersom han är det eviga livet på samma sätt som Gud Fadern.

Förnekar att Jesus är Gud

Det här bibelordet har jag ofta fått kastat i ansiktet av människor som förnekar att Jesus är Gud, eftersom Jesus säger att det eviga livet är att "de känner dig, den ende sanne Guden", då han ber till sin Fader. Då tycker man sig ha hittat ett argument för att Jesus Kristus inte är Gud. Men för att få till en sådan lära måste man rycka versen ur sitt sammanhang och förvränga den, vilket man också har gjort. 

Jesus förnekar inte här att han är Gud, utan det är tvärtom. Han säger att han är det eviga livet på samma sätt som Gud Fadern. Och är han det eviga livet på samma sätt som Gud, då är han ju Gud.

Förvanskad bibelöversättning

Nyligen var det någon som skrev detta till mig:

Jesus säger i Joh 17:3: "Detta leder till evigt liv: att de lär känna dig, den ende sanne Guden, och den som du har sänt, Jesus Kristus."

Jag reagerade direkt på bibelcitatet som han skrev till mig, eftersom det inte stämmer med Bibeln. Jag kollade i tre olika bibelöversättningar: Bibel 2000, Folkbibeln och Reformationsbibeln, och ingen av dem översatte bibelordet så. Jag undrade i mitt stilla sinne vad det var för en förvanskad bibelöversättning som han hade. Jesus säger verkligen inte "detta leder till evigt liv" utan "detta är det eviga livet". På det sättet förnekar den bibelöversättningen att Jesus är Gud. Jag sökte på nätet och fann att översättningen var från Jehovas vittnens bibel.

Den Sanne Guden

Samme författare som har skrivet i Johannesevangeliet har också skrivit detta:

1 Johannes 5:20: "Och vi vet att Guds Son har kommit och har gett oss förstånd, så att vi kan känna den Sanne, och vi är i den Sanne, i hans Son Jesus Kristus. Han är den sanne Guden och det eviga livet."

Här skriver aposteln Johannes, en lärjunge till Jesus, att Jesus Kristus är den Sanne Guden och det eviga livet. Detta är ingen motsägelse till Johannes 17:3. På samma sätt som Fadern är den Sanne Guden, så är Jesus den Sanne Guden, eftersom de två är ett.

Förvrängts till oigenkännlighet

Men detta bibelcitat har naturligtvis förvrängts till oigenkännlighet av Jehovas vittnens bibelöversättning:

1 Johannes 5:20: "Vi vet att Guds Son har kommit, och han har gett oss insikt så att vi kan lära känna den sanne Guden. Vi är i gemenskap med honom som är den sanne Guden genom hans Son, Jesus Kristus. Detta är den sanne Guden och källan till evigt liv."

Det står inte så i grundtexten. Istället står det att det är Jesus som är den Sanne Guden, vilket de på ett fräckt sätt har tagit bort. Än en gång har Jesus blivit förnekad som Gud i Jehovas Vittnens översättning. Faktum är att bibelordet har blivit totalt förfalskat och förvrängt i Jehovas Vittnens bibel. Förnekar man vem Jesus är, så finns det ingen frälsning.

Vi ser tydligt i dessa båda bibelcitat att Jesus är det eviga livet och den Sanne Guden. Det går inte att förneka. Istället stärks tron på vem Jesus är när vi läser Bibeln och inte rycker loss verser ur sitt sammanhang eller förvränger dem.

Christer Åberg

#Undervisning #Bibeln #Jehovas Vittnen #Bibelöversättning #Evigt liv #Jesus är Gud

Dela:

2 kommentarer

Lars-goran Marklund - 25/06-24 23:07
❤️👍💥Jesus Kristus var ingen människa han valde att bli människa för att kunna frälsa folk från synden. Man ska öppna ögonen och hjärtat för Herren. Ett jordeliv ska bestå av Tro på 💖Jesus. Den som ger sitt liv för sin Tro är från Himlen sänd. ❤️Gud sände son.
Bra 💥👍


Lars-goran Marklund - 30/06-24 04:27
För 💖Jesus Kristus är inget omöjligt, för ❤️Gud är inget omöjligt 👍💥🙂.
De heliga är Tre 🙂👍❤️. Förståndet :(att skilja gott från ont) är den kraft som ❤️Gud ger. Ett jordeliv ska bestå av Tro på 💖Jesus.
Bra ❤️💥❤


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340

Idag är det lördagen den 20 juli 2024, vecka 29 och klockan är 02:21. Margareta och Greta har namnsdag.


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-07-19 20:34
Fräls Lars & Åke med familjer Herren Jesus! Uppenbara Dig för dem och få dem att ta emot Dig som Herre och Frälsare. Detta ber vi i Jesus Kristus! Namnet blodet ordet korset och tron har kraft!Tack

0 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Matteus 1:1 - Kommentar

Profetia förutspådde mordförsöket på Donald Trump fyra månader i förväg

Donald Trump skjuten på valmöte i Pennsylvania

Hur blir man Guds barn?

Christer Åberg berättar om sin frälsning i vekkelseteltet i Stockaryd

Målle Lindberg, 95, sjunger och talar om himlen i tältet i Stockaryd

Halleluja Jesus är min vän - Sång med Christer Åberg i tältet i Stockaryd

Historisk kväll med Målle Lindberg, 95, i tältet i Stockaryd

Är alla Guds barn enligt Bibeln?

Gud blev människa


Senaste kommentaren

Andy Svensson - 16/07-24 13:06
Joe Biden sa 5 dagar innan Trump blev skjuten den 13 att sätta Trump i sikte. Siffran fem i Bibeln står för död och siffran 13 för otur . Vi lever i en förvriden värld och behöver visdom från Gud . Som Lars-Göran skrev lös Bibeln och bli vis 😊👍🏽

Skrevs i Profetia förutspådde mordförsöket på Donald Trump fyra månader i förväg


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM