Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!

Vilddjurets Märke, Guds Sigill och Andra Symboler

Christer Åberg
2023-05-22 12:23

Undervisning

/bild/666-1684664342.jpg

Vilddjurets märke representerar det onda och antikristliga systemet och varnar för att ansluta sig till ondskan. Å andra sidan symboliserar Guds sigill och andra beteckningar en persons andliga identitet och tillhörighet till Gud och Kristus. 

I Bibeln finns det flera hänvisningar till märken som symboliserar olika andliga och symboliska betydelser. Dessa märken inkluderar "vilddjurets märke", "Guds sigill" och andra symboler som representerar en persons andliga identitet, relation till Gud och tillhörighet till Kristus. Låt oss utforska dessa märken och deras betydelse närmare.

Vilddjurets Märke

I Uppenbarelseboken talas det om "vilddjurets märke" eller "vilddjurets tal". Detta märke nämns i Uppenbarelseboken, kapitel 13, vers 16-18. 

Upp 23:16 Och det får alla, små och stora, rika och fattiga, fria och slavar, till att ta emot ett märke på sin högra hand eller på sina pannor, 17 så att ingen ska kunna köpa eller sälja, utom den som har märket eller vilddjurets namn eller dess namns tal. 18 Här är visdomen. Den som har förstånd kan räkna ut vilddjurets tal, för det är en människas tal och dess tal är 666.

Det beskrivs som ett märke som bärs av de som är anslutna till vilddjuret, vilket representerar det onda och krafter som emot Gud. Detta märke associeras med antikristliga system och symboliserar samhörighet med ondskan. Det varnar för att ta emot eller bära detta märke eftersom det representerar avfall från Gud.

Under årtusenden har man funderat över vad det är för ett märke och hur det ser ut. Men jag tror att om man läser hela kapitel 13 i sitt sammanhang kommer förståelsen att öka. Hela kapitlet är fyllt av symbolik och bilder, till exempel ett "vilddjur" med "sju huvuden och tio horn", och det talas om en "drake". Dessutom finns även ett annat vilddjur som stiger upp ur jorden och "har två horn som ett lamm men talar som en drake". 

De som tillber bilden

Utifrån detta är det inte orimligt att anta att beskrivningen av märket 666 också är en bild eller symbolik. Men vad handlar det om? Det handlar helt enkelt om att ge sitt liv till vilddjuret genom att tillbe dess bild. Och det är de som tillber vilddjurets bild som får märket som kan köpa och sälja. 

Upp 13:8 Och alla som bor på jorden ska tillbe det, de vilkas namn inte är skrivna i livets bok hos Lammet som har blivit slaktat från världens grundläggning.

De som inte tillber bilden får inget märke och kan inte köpa och sälja. De har alltså blivit lojala medborgare till Vilddjuret och hans rike genom att vända sig bort från Gud och tillbe bilden. Det är dessa som har "märket".

Upp 14:9 Och en tredje ängel följde efter dem och sa med hög röst: Om någon tillber vilddjuret och dess bild och tar dess tecken på sin panna eller på sin hand, 10 så ska också han få dricka av Guds vredes vin, som är hällt oblandat i hans vredes bägare. Och han ska bli plågad med eld och svavel inför de heliga änglarna och inför Lammet. 11 Och röken av deras plåga stiger upp i evigheternas evigheter, och de har ingen ro varken dag eller natt, de som tillber vilddjuret och dess bild och var och en som tar emot märket med dess namn.

En del är rädda för att de ofrivilligt ska ha tagit emot märket och därmed är evigt förlorade. Du behöver inte vara rädd för detta, eftersom "märket" endast ges om du tillber Vilddjurets bild. Om du inte har tillbett Vilddjurets bild har du därmed inget märke.

Guds Sigill

I Bibeln nämns också "Guds sigill" eller "Guds märke". Detta sigill symboliserar en persons identitet som tillhörande Gud och är en del av hans familj. I Uppenbarelseboken, kapitel 7, vers 3, nämns att Guds tjänare får Guds sigill i sina pannor. 

Upp 7:3 Och han sa: Skada inte jorden eller havet eller träden, förrän vi har märkt vår Guds tjänare med sigill på deras pannor.

Det är en bekräftelse på deras frälsning och ett löfte om att de är förseglade och trygga i Guds omsorg. Det är en andlig märkning som bekräftar deras ställning som Guds ägodelar.

Andra Symboler

Utöver dessa märken nämns också andra symboler och beteckningar i Bibeln. Till exempel talas det om "Lammets märke" i Uppenbarelseboken 14:1, som identifierar de frälsta som tillhörande Kristus. 

Upp 14:1 Och jag såg, och se, ett Lamm stod på Sions berg och tillsammans med det 144 000, som hade hans Faders namn skrivet på sina pannor.

Dessutom nämns att de frälsta kommer att ha "hans namn", alltså Guds namn, skrivet på sina pannor enligt Uppenbarelseboken 22:4. 

Upp 22:4 Och de ska se hans ansikte och hans namn ska vara på deras pannor.

Dessa symboler representerar en nära relation till Gud och identitet som hans ägodelar.

Andliga och symboliska representationer

De olika märkena som nämns i Bibeln, såsom vilddjurets märke, Guds sigill och andra symboler, är viktiga andliga och symboliska representationer. 

Vilddjurets märke representerar det onda och antikristliga systemet och varnar för att ansluta sig till ondskan. Å andra sidan symboliserar Guds sigill och andra beteckningar en persons andliga identitet och tillhörighet till Gud och Kristus. 

Dessa märken är inte fysiska markeringar, utan snarare andliga och symboliska uttryck för en persons relation till Gud och deras frälsning. De betonar vikten av att välja rätt väg och att vara medveten om de andliga krafter som är verksamma i världen.

Sammanfattningsvis kan vi se att Bibeln innehåller hänvisningar till olika märken och symboler. Vilddjurets märke representerar det onda och avfallet från Gud, medan Guds sigill och andra beteckningar symboliserar en persons tillhörighet till Gud och Kristus. 

Dessa märken är andliga och symboliska uttryck för en persons andliga identitet och förhållande till Gud, och de betonar vikten av att välja Guds väg och vara medveten om de andliga krafter som är verksamma i världen.

Märkt av Gud

För att få Guds och Lammets märke, vilket innebär att vara en del av Guds folk och tillhöra Kristus, betonar Bibeln vikten av att personligen ta emot Herren Jesus Kristus och tro på honom. Det är då man blir "märkt" av Gud att man nu tillhör honom.

Det är viktigt att komma ihåg att vår frälsning och tillhörighet till Gud inte beror på något fysiskt märke, utan på vår personliga tro och relation till Jesus Kristus. .

Det handlar om att ta emot Jesus och tro på honom. Har du tagit emot Jesus? Gör det i så fall nu.

Christer Åberg

#666 #Guds sigill #Märken #Tidstecken #Uppenbarelseboken #Vilddjuret #Antikrist

Dela:

4 kommentarer

Solan - 22/05-23 13:55
Detta med märke blev väldigt aktuellt när covidvaccinet kom. En del gick ut med att vaccinet innehöll ett chip som var antikrists märke. Om du vaccinerade dej var du evigt förlorad.
Dessa chip som kan placeras under huden och användas som ett ID har betecknas som en föregångare till antikrists märke. Tatueringar har också nämnts.


Helene - 22/05-23 18:51
Lägg den första meningen i slutet på stycket efter "märket". Annars blir stycket förvirrande:

"De som inte tillber bilden får inget märke och kan inte köpa och sälja. De har alltså blivit lojala medborgare till Vilddjuret och hans rike genom att vända sig bort från Gud och tillbe bilden. Det är dessa som har "märket". "


Sollan - 23/05-23 09:58
Vaccinet inethåller inget chip inte tatueringar heller , jag kan handla har tagit vaccin .


Christer Åberg - 24/05-23 18:13
@Helene Tack, fixat!


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340

Idag är det torsdagen den 25 juli 2024, vecka 30 och klockan är 06:11. Jakob har namnsdag.


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-07-24 14:37
Be att det inte ska åska och regna idag när jag ska cykla till och från jobbet.

2 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Gunilla Persson kom med helikopter och berättade om Jesus på tältmöte i Örnsköldsvik

Matteus 1:1 - Kommentar

Profetia förutspådde mordförsöket på Donald Trump fyra månader i förväg

Donald Trump skjuten på valmöte i Pennsylvania

Hur blir man Guds barn?

Christer Åberg berättar om sin frälsning i vekkelseteltet i Stockaryd

Målle Lindberg, 95, sjunger och talar om himlen i tältet i Stockaryd

Halleluja Jesus är min vän - Sång med Christer Åberg i tältet i Stockaryd

Historisk kväll med Målle Lindberg, 95, i tältet i Stockaryd

Är alla Guds barn enligt Bibeln?


Senaste kommentaren

Andy Svensson - 20/07-24 17:27
https://www.nowtheendbegins.com/joe-biden-told-donors-time-to-put-trump-in-a-bullseye/ Hej Susse det var på den länken jag läste det.

Skrevs i Profetia förutspådde mordförsöket på Donald Trump fyra månader i förväg


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM