Nyhetsbrev Ny! | Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

Världsregering förbereds

Holger Nilsson
2022-08-18 17:04

GÄSTBLOGG - Alla åsikter är skribentens egna.

/bild/tank-om-1660834138.jpg

Bild: SVT.

”Efter det andra världskriget började makthavare diskutera en världsregering för att undvika de föregående 25 årens misstag. Idén rann dock snart ut i sanden men de kanske var något på spåren.”

Under sommaren har SVT kört en programserie under den gemensamma rubriken ”Tänk om”. En kanadensisk tv-serie har gjort den och den finns att se även på SVT-play. Den övergripande titeln för de olika programmen är ”Tänk om”.

Ett av avsnitten i serien har rubriken ”Tänk om hela världen var en enda nation.”

Det handlar inte bara om en tankevision som presenteras i detta program, utan den tanken kommer att bli en verklighet. Detta även om man förkastar tanken i tv-programmet.

Om vi vänder oss till Bibelns profetiska ord så ser vi att detta är förutsagt i såväl Gamla Testamentet som Nya Testamentet.

Vi läser i Dan. 7:23:

”Då svarade han: ”Det fjärde djuret betyder att ett fjärde rike ska uppstå på jorden, ett som är olikt alla de andra rikena. Det ska sluka hela jorden och trampa ner och krossa den.”

Vi läser om att detta rike omfattar ”hela jorden”.

Ett globalt omfattande rike

När vi vänder oss till Bibelns sista bok, Uppenbarelseboken som beskriver vad som skall hända i den yttersta tiden så möter oss där samma budskap som hos profeten Daniel:

”Ett av dess huvuden såg ut att ha blivit slaktat och dödat, men dess dödliga sår hade läkts. Och hela jorden förundrade sig över vilddjuret och följde det.” Upp.13:3.

Här beskrivs det globalt omfattande riket som ett vilddjursrike och samma ord återkommer som hos profeten att det handlar om ”hela jorden”.

Det som skrivits här är inte bara lösa tankar om en framtida uppfyllelse, det är grundat på Bibelns ord och det är en säker grund som vi kan stå på. Det finns också liknande tankar om världen som en enda global nation som lyser fram i andra sammanhang.

En planet utan krig och konflikter

Men när det gäller programmet som visats på tv skall vi återkomma och se hur det presenterades:

”En planet utan krig och konflikter, skulle det kunna bli verklighet om vi alla hade samma ledare och tillhörde samma land? En global regering skulle enklare kunna värna om mänskliga rättigheter och stärka ekonomier, men det finns stora risker. Vi utforskar för- och nackdelarna.”

Världsregering

Vidare sägs i detta program:

”Efter det andra världskriget började makthavare diskutera en världsregering för att undvika de föregående 25 årens misstag. Idén rann dock snart ut i sanden men de kanske var något på spåren.”

Tanken på en världsregering efter andra världskriget kom aldrig att förverkligas. Nu lyfts alltså tanken återigen upp, denna gång med betydligt större möjlighet att förverkligas i vår globala tid där man söker globala lösningar.

Fel person kan bestämma över hela planeten

I programmet tas även upp för- och nackdelar. Det nämns om att krig som konfliktlösning måste elimineras, och att det talar för en världsregering. När det gäller nackdelar med en sådan, sägs att den största är att det kan få fel person att bestämma över hela planeten.

Man ställer alltså frågan om vad som är farorna med en världsregering? Svaret är att det kommer fel man i toppen. Precis! Det är det som kommer att ske, Bibeln benämner och varnar för denna despot, Antikrist.

Ett tredje världskrig

Hur skulle detta med en världsregering kunna genomföras? Det är en annan fråga som ställs.

Man svarar att det kanske behövs ett tredje världskrig. Det är vad vi också tror och ett sådant kan faktiskt bryta ut när som helst. Alltså kan en världsregering finnas alldeles runt hörnet.

Efter ett omfattande krig i världen kommer man att ropa på en ledare som kan ställa allt till rätta igen och se till att det inte blir krig igen utan kan skapa fred. Det är precis den beskrivning som Bibeln ger av Antikrist.

En världsregering med en världsledare är på väg att få sin fullbordan, precis som det profetiska ordet gett oss varning om. Inte bara tv-programmet påminner oss om att det kan ske. Det finns i olika sammanhang röster som höjs för att världen behöver en stark ledare.

Gud eller Djävul

Ett exempel på det är boken:World Leader Wanted! GOD OR DEVIL.

/bild3/god-or-devil-1660834466.jpg

Alltså: Världsledare Efterlyses! GUD ELLER DJÄVUL.

Detta är en profan bok, skriven av Robert Baur, som så desperat efterlyser en världsledare, sedan må det vara en Gud eller en djävul.

Det är ett oerhört rop, utan tanke på konsekvenserna. Det blir ingen gudomlig ledare, det blir en djävulsk inkarnation, Antikrist. Vilket val gör Du?

Det är hög tid att välja och att vända sig till Antikrists motsats; Kristus, Jesus.

Holger Nilsson

# #tidstecken #sista tiden #profetiskt #antikrist #världsregering #Robert Baur #SVT

Dela:

0 kommentarer

Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-04-18 23:03
Käre gud jag vill inte bli anställd på restaurangen efter min praktikperiod för att jag mår jättedåligt av personalen de är elaka.

1 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Israels imponerande försvarsförmåga vid Iranattacken

Världskände biskopen Mar Mari Emmanuel knivhuggen i Sydney

Frälsningens budskap: Guds kärlek och Jesu offer

Hästarna gör sig klara att rida igen - De apokalyptiska hästarna i Sakarja och Uppenbarelseboken

De såg, hörde och tog på den uppståndne Jesus

Jag fyller år den 23 april 2024

Jesus är uppstånden - Ja, han är sannerligen uppstånden

Jesus för världen givit sitt liv

Många bevis för att Jesus uppstod från de döda

Påskens budskap på en minut för barn


Senaste kommentaren

Lars-goran Marklund - 16/04-24 18:49
Diktaturer blir ej välsignade av den Gode ❤️Guden. Goda handlingar blir däremot välsignade och skyddade av 💥Herren Ta emot 💖Jesus då sker mirakel om man ber. Bra ❤️❤️❤️

Skrevs i Israels imponerande försvarsförmåga vid Iranattacken


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM