Nyhetsbrev Ny! | Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

Var på väg till kyrkan - blev tagen av narkotikapolisen

Johannes Sjöberg
2022-11-25 19:54

GÄSTBLOGG - Alla åsikter är skribentens egna.

/bild/johannes-sjoberg-1669385215.jpg

Johannes Sjöberg.

Enligt uppgift i ett mejl greps Johannes Sjöberg av fem civila poliser när han var på väg till kyrkan för att leda en barngrupp. Polisen tyckte han gick konstigt därför trodde de han var påverkad av narkotika, de hotade med att narkotikahundar skulle genomsöka hans hem. 

Läs Johannes Sjöbergs berättelse med egna ord om det inträffade:

I måndagskväll kl. 20.30 när jag kom hem var jag skärrad, ledsen och grät en liten stund.

Jag fick vara med om en jobbig händelse som kan drabba vem  som helst i samhället. Dig eller mig. För mig hände det i måndags kväll.

Frihetsberövad

Jag blev frihetsberövad under 1.5 timme och misstänkt för narkotikainnehav.

Två civila polisbilarna stannade intill vägkanten bredvid mig där jag gick och ut kom 3-5 civila poliser mot mig.

Jag var på väg till fots till kyrkan en kort bit hemifrån och var tre minuter sen till barnsamlingen som jag och 3 andra var ledare för.

Poliserna kom emot mig och berättar att de var från polisen och de visar sina brickor.

Samling för mellanstadiebarn

De sa till mig att jag promenerade på ett visst sätt och misstänkte att jag hade narkotika på mig eller var påverkad själv. De visiterade mig och pratade med mig. Jag berättade bla att jag aldrig i hela mitt 51 åriga liv inte ens druckit en öl och att jag aldrig varit på en fest och att jag nu var på väg till kyrkan där jag skulle ha en samling för mellanstadiebarn.

Efter en stund sa de att jag behövde följa med i deras bil för provtagning på sjukhuset. Jag fick under uppsikt men inte själv hålla i min mobiltelefon där jag skrev ett meddelande att jag inte kunde komma till samlingen som snart skulle börja. 

Alltihopa kändes så overkligt och konstigt.

Händer detta på riktigt? 

Jag berättade för polisen

Jag berättade för poliserna att de tre mord som ägt rum under denna sommar bara var ett stenkast från min lägenhet. 

Jag berättade att ungdomarna i kyrkan sett andra ungdomar på någon fredagskväll sälja droger utanför matbutiken bredvid kyrkan.

Jag berättade från mitt arbete där vi fått in 100 tals med brev från människor i fängelser, häkten och SIS hem och även "vanliga" människor som läst Sebastian Staksets bok "Bara ljuset kan besegra mörkret" som vi gett ut och som blivit mycket berörda och nu ville börja ett nytt liv.

Polis övervakade kisstest

Väl inne i polisbilen fick jag sitta i baksätet bredvid en polisman. När vi kom fram och in på polisens rum på sjukhuset fick jag klä av mig alla mina kläder och de letade efter narkotika men även vassa föremål mm. Efteråt fick jag klä på mig igen. Efter detta skulle jag göra kisstest med en polis som övervakade mig inne på toaletten.

Efter detta fick jag frågan igen om jag hade något jag ville erkänna eller berätta. Hade jag droger eller knark hemma i lägenheten. 

Husrannsakan och narkotikahundar

De planerade husrannsakan och sa till mig att de hade narkotikahundar utanför lägenheten som undersökte just nu. Jag berättade att jag inte hade något hemma och att de var välkomna men att de skulle vara försiktiga eftersom min dotter var hemma själv och varit med om jobbiga saker när hon var yngre.

Efter detta gav jag dem tillåtelse att förhöra mig utan något ombud då jag inte tyckte det var nödvändigt.

Efter förhöret kom en polisman in med kisstickan och resultatet. Jag hade inte 2 streck som tydligen var positivt för mig men resultatet var lite suddigt varvid polismannen frågade om jag hade någon förklaring till detta. Ville jag erkänna något undrade han.

Ringde 11414

När jag dagen efter på morgonen ringde 11414 och frågade en polis om bla detta så var det suddiga bevis nog för att jag inte hade några droger i blodet. Jag berättade att jag kände mig kränkt och ledsen. Jag frågade om polisen får frihetsberöva och visitera en person bara för att man är ute och promenerar.

Poliserna fortsatt pressa mig och innan de skjutsade hem mig så berättade de att ärendet  nu går vidare till en åklagare som tittar på anmälan som var gjord om misstänkt narkotikainnehav.

Kan hända vem som helst

Så här kan det hända en vanlig kväll eller egentligen när som helst för vem som helst i Sverige idag. Polisen får utan misstanke visitera och frihetsberöva vem de vill. Detta säger även den nya regeringen i det sk Tidöavtalet.

Visst är det bra att polisen jobbar mot brottslighet och droger mm men risken är stor att det drabbar vanliga medborgare som arbetar och betalar skatt. Det är stor risk att förtroendet för rättsväsendet raseras litet eller mycket tror jag. 

Jag kom hem på kvällen och var skärrad och även ledsen. Jag kände mig kränkt som person. 

Detta sätt tycker jag inte är okey.

Vad tycker ni som nu läst detta?

Refererat: På väg till kyrkan – greps av polisen: ”Gick på ett misstänkt sätt”

Johannes Sjöberg

#Johannes Sjöberg #Vittnesbörd #Narkotikapolisen #Gästblogg

Dela:

10 kommentarer

Andy Svensson - 25/11-22 20:59
Mycket tragisk händelse som Johannes fick vara med om . Känner honom från Mellringekyrkan, en mycket varm och snäll man . Många tankar omkring det inträffade har jag haft idag och om vårt så kallade rättssamhälle. Har i kväll med några vänner från Norr bett för broder Johannes. Nu får jag gå ordentligt i Örebro så inte polisen tar mig &#


Jan Söderlund - 26/11-22 14:31
Visst är det bra att polisen kolla folk, men i detta fall gick det för långt. Man kan faktiskt ta ett snedsteg utan att vara påverkad. I detta fall är det ingermt annat en kränkning och hade det varit jag dom behandlat så hade jag anmält det för ärekränkning och begärt att dessa poliser ska ur tjänsten.


Medborgare - 26/11-22 20:07
Kvalificerad dårskap i handlande av polisen…eller var det statistiken som skulle friseras lite…lägg resurserna där dom skall vara nästa gång!


Malin - 26/11-22 22:00
Så hemskt, Johannes! Känns som ett angrepp från fienden på dig. Efesierbrevet 6:10-18.

Vill också ge dig Romarbrevet 8:28-39, och Jesaja 41:10-16.

Ber för dig 🙏


Anders Sigeklint - 29/11-22 23:03

De har stannat mig också några gånger när jag varit ute och gått. Frågat vart jag är på väg och varför jag ska dit jag ska osv. Typ tre gånger. De behöver vill hävda sig De små liven hehehe. Tror inte min lite arroganta stil hjälper mig att bli mer omtyckt av dem heller. Men varför skulle jag bry mig när jag inget olagligt gjort.


Calle - 30/11-22 11:17
Polisen kanske skulle rikta sina resurser mot gängen i förorterna istället för på hederlighet folk.


Lars-goran Marklund - 01/12-22 00:21
Jag har blivit dömd i min hembygd pga blev uppfostrad av en alkoholist. Med näbbar och klor vände jag livet med hjälp av Jesus. Jag hoppas att jag närmar mig Gud. Mitt hopp är att jag är den Herren vill att jag ska vara.
Nu går jag en Alpha-kurs i tro😊.
Min faster sa alltid :Ha lust till det goda. Det gör jag nu❤️


Rädd för polisen - 09/12-22 18:42
Fy vad otäckt! Själv haltar jag illa ibland.Ju längre promenad desto mer framåtlutad går jag också pga sjukdom. (Åker vanligtvis permobil). Vete katten om jag vågar gå korta promenader i Örebro för att bibehålla musklerna.
Jag har av läkare utskriven smärtstillande som är narkotikaklassad. Blir jag ens utsläppt om polisen får syn på mig?


Rädd för polisen. - 09/12-22 18:44
Ber för att Johannes ska återhämta sig helt och inte bli orolig varje gång han ser en polis framöver.
Tack för ditt arbete i kyrkan!


AV - 15/05-23 13:17
Jag har vart med om liknande. Såg en massa poliser stå runt några personer när jag var på väg till affären i förorten. Tittade lite extra för att se om det var någon av ungarna som springer på torget.
Någon minut senare blir jag omringad av poliser som vill kontrollera mig, då det tydligen är suspekt att titta när polisen griper någon.


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340

Idag är det fredagen den 14 juni 2024, vecka 24 och klockan är 20:55. Håkan och Hakon har namnsdag.


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-06-14 20:23
AKUT! Be för min frys, att den inte ska vara trasig. Den tjöt, be att det var tillfälligt. Jag har inte råd att köpa nytt.

0 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Simon Magus: Trollkarlen som försökte köpa Andens gåva

Flickan med spådomsanden

Betydelsen av Jesu dop

Bibeln är sann och Guds Ord

6 juni: Sveriges nationaldag - Gud välsigna Sverige!

Jesu ytterkläder predikar (Eller ”heliga u-svängar”)

Historien om ukulelen, stämning och köpråd

Jesus och skriften på marken: Räddad från domen

Att vända andra kinden till: Vad Jesus egentligen menade

John Bunyan och "Kristens resa": En av den kristna litteraturens mest inflytelserika verk


Senaste kommentaren

Anders - 14/06-24 17:13
Amen! Ett viktigt budskap i en allvarlig tid. Låt dig fyllas av Helig Ande. Då blir du fri på riktigt! ”Men om det är med Guds ande jag driver ut demonerna, då har Guds rike nått er.” ‭‭Matteusevangeliet‬ ‭12‬:‭28‬

Skrevs i Flickan med spådomsanden


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM