Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!

Retoriken som muslimer använder för att förneka Jesus


2021-12-09 01:38

Den här viktiga artikeln avslöjar en del av den retorik som muslimer använder för att gå emot och förneka Herren Jesus Kristus Guds Son. 

"Gud har ingen son"

Hur ofta har jag inte hört detta från muslimskt håll. Men först måste vi reda ut vad en muslim menar då han säger Gud. När han säger Gud menar han aldrig Bibelns Gud Herren – Fadern, utan Koranens gud Allah. Allah är alltså inte Bibelns Gud!

Men att Bibelns Gud har en Son står det tydligt och klart. Både i Gamla och Nya testamentet. Att man då säger att Gud inte har någon son är en direkt lögn och stämmer inte med Bibeln

"Gud har inga barn"

För att då förneka att Gud inte har någon Son säger man det muslimska mantrat: "Gud har inga barn". Men Gud har många barn – alla de som tror att Jesus Kristus är Guds Son!

Bibeln säger i Johannes 1:12 att alla dem som tog emot Jesus fick rätt att vara Guds barn. De blev då Guds barn eftersom de blev födda av hans Ande. Denna födelse skedde då de tog emot Jesus.

Över hela vår värld är det miljontals och åter miljontals människor som tror på Jesus som är födda av Gud. – Gud har många barn!

"Var säger Jesus i Bibeln Jag är Guds Son?"

Detta är en vanlig muslimsk retorisk lögn. De påstår att Jesus aldrig säger i Bibeln "Jag är Guds Son" när han själva verket säger överallt att han är Guds Son.

Det är intressant att de hänvisar till Bibeln som de inte tror på för att bevisa sin tes att inte Jesus säger att han är Guds Son...

Förutom att Jesus säger exakt "Jag är Guds Son" två gånger i Bibeln (Den formuleringen som muslimer påstår att han inte säger) så talar Jesus överallt om sig som Sonen och Gud som sin Fader. Om Gud är Jesu Fader så borde rimligtvis Jesus vara Sonen!

Dessutom säger Gud Fader själv i Bibeln, både i Gamla och nya testamentet att Jesus är hans Son!

"Jesus är inte Gud"

Jag kan inte räkna hur många gånger jag har hört denna lögn, men det står gång på gång i Bibeln att Jesus är Gud. Vi ser det både i gamla och nya testamentet.

Dessutom säger Gud själv att Jesus Guds Son är Gud! Både i Gamla och nya testamentet.

"Var säger Jesus Jag är Gud?"

Jesus talar om sig själv som Gud överallt i Bibeln. För någon annan kan han knappast vara med tanke på alla de anspråk som han gör på sig själv.

Jesus talade i egenskap som Gud med tanke på den auktoriteten han talade i:

Och de blev mycket förvånade över hans lära, för han undervisade dem så som en som har auktoritet och inte så som de skriftlärda. (Mark 1:22)

Dessutom säger han tydligt "Jag och Fadern är ett", "Den som har sett mig har sett Fadern" och "Om ni inte tror att Jag Är ska ni dö i era synder".

Det råder alltså ingen som helst tvivel att Jesus talade om sig själv som Gud. Dessutom är hela Bibelns vittnesbörd – både i Gamla och nya testamentet – att Jesus är Gud.

"Var säger Jesus Tillbe mig?"

Detta är en vanlig retorisk lögn för att förneka att Jesus är Guds Son. Överallt i Bibeln så tillbad människor Jesus Kristus. De tillbad honom innan hans död och de tillbad honom som uppstånden och de tillbad honom efter att han hade farit upp till himlen och satt sig på tronen.

Ingenstans säger Jesus till dem att de inte får tillbe honom. Dessutom finns det exempel på att Petrus tillrättavisar någon när han försöker tillbe Petrus. "Gud ska du tillbe" sa han, men själv tillbad han Jesus i båten, därför att han är Gud. En ängel tillrättavisade Johannes på Patmos att han inte fick tillbe honom utan det var Gud han skulle tillbe.

När Djävulen frestar Jesus och ville att Jesus skulle tillbe honom blir han tillrättavisad av Jesus med ett citat från Gamla testamentet:

Då sa Jesus till honom: Gå bort, Satan. För det står skrivet: Herren, din Gud, ska du tillbe, och endast honom ska du tjäna. (Matt 4:10)

Och genast står det i versen efter:

Då lämnade djävulen honom, och se, änglar kom fram och tjänade honom.

Först säger Jesus till Djävulen att du ska endast tillbe och tjäna Herren din Gud, men när Djävulen hade lämnat honom kom det änglar fram och tjänade Jesus. Det var ju endast Gud man skulle tjäna, men här kom det himmelska änglar fram och tjänade Jesus – därför att han är Gud!

Jesus är tydlig med att du både får tillbe och tjäna honom. Dessutom står det både i Gamla och nya testamentet att alla Guds änglar ska tillbe honom.

"Bibeln är förvanskad"

Jag har läst att Muhammed sa att man ska tro på Bibeln - både Gamla och nya testamentet. Men nu stämmer inte Koranen med Bibeln. Då säger man att det är Bibeln som är förvanskad när det själva verket är Koranen som kom flera hundra år efter Bibeln som är förvanskad.

Det är inte ovanligt att villoläror skyller på att Bibeln är förvanskad då deras läror inte stämmer med Bibeln. Mormonerna, Jehovas Vittnen och Islam skyller alla på att Bibeln är förvanskad. Men det är deras läror som inte stämmer med Bibeln.

Ett graverande exempel är Koranen 5:79 och 5:116. Där beskrivs treenigheten som Gud, Jesus och Maria! Dessutom har jag läst på en muslimsk hemsida att islam tror att den Helige Ande är ängeln Gabriel som kom till Maria.

Alla Nya Testamentets skrifter skrevs under det första århundradet och har alltså tillkommit under apostlarnas livstid. I Gamla Testamentet finns ett antal profetior som pekar fram mot en kommande frälsare, en Messias, och Nya Testamentet bekräftar att alla dessa profetior har gått i uppfyllelse i Jesus Kristus.

Det är därför självklart att Koranen som skrevs på sexhundratalet och som på ett antal viktiga punkter motsäger Nya Testamentet inte är en uppenbarelse från Gud.

"Jesus kunde inte rädda sig själv"

Från muslimskt håll har jag hört den här retoriska lögnen att Jesus inte kunde rädda sig själv då han dog på korset. Detta säger de därför de förnekar korset och Jesus Kristus.

Men då glömmer de bort detta faktum att Jesus kom inte för att rädda sig själv – han kom för att rädda oss! Han dog på korset för vår synders skull – inte för sin egen skull.

Dessutom uppväckte Gud honom från de döda. Han lever idag! Jesus har verkligen besegrat döden och vunnit en evig seger. Nej, han är ingen svag stackare som inte kunde rädda sig själv. Han är Konungarnas Konung och har all makt i himlarna och på jorden!

"Hur kan Gud dö?"

För att förneka att Jesus är Gud och Guds Son så kommer muslimen med den retoriska lögnen "hur kan Gud dö?". Här tror man att man har hittat ett oslagbart argument eftersom det är ju självklart att Gud som är evig inte kan dö. Men de har glömt bort en viktig sak: Gud blev människa! Och som människa kunde han dö på korset och försona hela världen med Gud! 

I varje jul uppmärksammar vi att Gud blev människa då Jesus Kristus föddes i Betlehem och lades lindat i en krubba. Varför Jesus födelse är så stort är detta faktum att Gud blev människa. Vi läser om detta i Filipperbrevet 2:5-11:

5 Var så till sinnes som också Kristus Jesus var, 6 vilken, då han var i Guds gestalt, inte ansåg det som en rövad skatt att vara jämlik Gud, 7 utan utgav* sig själv, och tog på sig en tjänares gestalt, och blev lik oss människor. 8 Och sedan han hade trätt fram som en människa ödmjukade han sig själv och blev lydig intill döden, ja, intill döden på korset. 9 Därför har också Gud upphöjt honom och gett honom ett namn* som är över alla namn, 10 för att i Jesu namn alla knän ska böja sig, deras som är i himlen och på jorden och under jorden, 11 och för att alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud, Fadern, till ära. 

Jesus var Gud, kom från himlen, blev människa, dog på korset, uppväcktes från de döda och återvände till himlen. Bibeln är mycket tydlig med detta!

"Jag älskar Jesus"

Den här retoriska lögnen kan förvirra den kristne, men det är ett retoriskt knep att förminska Jesus och inte tro på honom. Samma sak är det när de säger att de respekterar Jesus och att de tror på honom som profet men inte som Guds son. Med andra ord förnekar de honom.

Jesus säger i Bibeln:  "Om någon älskar mig, så håller han mitt ord". Det vill säga: älskar man Jesus så tror man också på det han säger. Dessutom tror man också på den han är: Nämligen Guds son.

Man blir inte frälst av att man säger att man älskar Jesus, man blir frälst genom att tro på Jesus och bekänna honom som Herren! Så lät dig inte luras.

"Jesus är en profet"

Detta får man kastad i ansiktet gång på gång att Jesus är en profet och inte Guds Son. Men vad säger Bibeln?

I forna tider talade Gud många gånger och på många sätt till fäderna genom profeterna. I dessa sista dagar har han talat till oss genom Sonen, som han har satt till arvinge över allt. Genom honom har han också skapat universum. (Hebr 1:1-2)

Bibeln säger att Gud talade till fäderna genom profeterna, men i den här sista tiden har han talat till oss genom Sonen. Det står inte "profeterna" eller "profeten" utan "Sonen"! Med andra ord är Jesus mycket större än profeterna!

Men om man nu säger att Jesus är en profet – varför tror man då inte på det som han profeterar om? Det avslöjar bara att det är en retorisk lögn för att inte tro att Jesus är Guds Son.

Dessutom ska vi komma ihåg då muslimer säger att Jesus är en profet menar de islams profet, men Bibeln är tydlig med att Jesus är Guds Son – inte islams profet.

Be

Be för muslimerna så att de kan se Jesus och ta emot honom och bli frälsta. Jesus dog och uppstod för alla människor och Gud vill att alla människor ska bli frälsta och komma insikt till sanningen.

Jag har i den här artikeln avslöjat en del av de retoriska lögner som muslimer använder för att förneka Jesus. Och varje lögn smulas sönder i ljuset av vad Gud verkligen säger i sitt Ord: Bibeln.


Läs också

#Islam #Retorik #Muslimer #Villolära #Evangelisation #Undervisning

Dela:

0 kommentarer

Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340

Idag är det lördagen den 20 juli 2024, vecka 29 och klockan är 02:03. Margareta och Greta har namnsdag.


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-07-19 20:34
Fräls Lars & Åke med familjer Herren Jesus! Uppenbara Dig för dem och få dem att ta emot Dig som Herre och Frälsare. Detta ber vi i Jesus Kristus! Namnet blodet ordet korset och tron har kraft!Tack

0 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Matteus 1:1 - Kommentar

Profetia förutspådde mordförsöket på Donald Trump fyra månader i förväg

Donald Trump skjuten på valmöte i Pennsylvania

Hur blir man Guds barn?

Christer Åberg berättar om sin frälsning i vekkelseteltet i Stockaryd

Målle Lindberg, 95, sjunger och talar om himlen i tältet i Stockaryd

Halleluja Jesus är min vän - Sång med Christer Åberg i tältet i Stockaryd

Historisk kväll med Målle Lindberg, 95, i tältet i Stockaryd

Är alla Guds barn enligt Bibeln?

Gud blev människa


Senaste kommentaren

Andy Svensson - 16/07-24 13:06
Joe Biden sa 5 dagar innan Trump blev skjuten den 13 att sätta Trump i sikte. Siffran fem i Bibeln står för död och siffran 13 för otur . Vi lever i en förvriden värld och behöver visdom från Gud . Som Lars-Göran skrev lös Bibeln och bli vis 😊👍🏽

Skrevs i Profetia förutspådde mordförsöket på Donald Trump fyra månader i förväg


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM