Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!

Profetisk betydelse av år 2023: Är tiden nära för Jesu återkomst?

Holger Nilsson
2023-07-10 18:08

GÄSTBLOGG - Alla åsikter är skribentens egna.

/bild/tillkommelse-1689020349.jpg

Vakna upp! Tiden kan vara kortare än du någonsin anar! Kommer 2023 att bli ett år av största profetisk betydelse?

Ta del av den undervisning som ges i en film från vilken vi har tagit en skärmdump. 💥 Majority of people have no idea of what is about to happen! - YouTube

(Vill du få budskapet i text på engelska? Tryck på den femte symbolen från höger längst ner på skärmdumpningen.)

Jesus dog troligen år 30, vilket är det år som exempelvis Illustrerat Bibellexikon anger som året för Jesu död.

Vi kan se på skärmdumpningen att det talas om en tvåtusenårig period. Profeten Hosea profeterar om det judiska folket: "Han ska göra oss levande efter två dagar, på tredje dagen låter han oss stiga upp, så att vi kan leva inför hans ansikte." Hosea 6:2. Vi bör också komma ihåg vad som sägs i följande bibelord: "Men glöm inte en sak, mina älskade: för Herren är en dag som tusen år och tusen år som en dag." 2 Petrus 3:8.

Profetiska dagar

En dag = 1000 år, två dagar = 2000 år. 2000 år + år 30 blir 2030. Det kan vara det år då Jesus etablerar sitt tusenåriga rike och då kommer också judarna att bli återupprättade och stå i centrum av detta rike "så att vi kan leva inför hans ansikte". Då får de leva inför Jesu ansikte, då blir de andligt levande efter två dagar, det vill säga 2000 år. Profetian i Hoseas bok kan vara vägledande inför år 2030. Men det är sju år kvar fram till detta år.

Då vet de som har studerat det profetiska ordet att det finns något som kallas Daniels sjuttionde årsvecka, se Daniel 9:25. Den sjuttionde årsveckan, som inte nämns i denna vers, förutspås av många inträffa vid slutet av denna tidsålder. En årsvecka motsvarar sju år.

Dessa sju år kan då dras från 2030, vilket leder oss till 2023.

Vad kan hända detta år 2023?

Kan den sjuåriga vedermödan börja? Kommer Jesus att hämta sitt folk? Det finns många som tror att det kommer att ske innan vedermödan bryter ut.

Kan vedermödan bryta ut 2023? Med tanke på kriget mot Ukraina som Ryssland har gått in i, kan det vara möjligt. Ryssland har flera gånger talat om att man kan komma att använda kärnvapen. Det kan hända om man känner sig hotad av Ukraina och västmakterna. Det är vad som pågår nu.

Om kärnvapen används skulle det förmodligen innebära en förödande krigsföring för världen. Det skulle bli mycket kortvarigt och tidsmässigt begränsat, eftersom det inte skulle finnas några överlevande om det pågick längre. Och det kommer att finnas överlevande under vedermödan.

Efter ett förödande krig kommer troligen en fredsstiftare att träda fram och tas emot av världen, antikrist. Så här profeterar Daniel: "Han ska sluta ett förbund med de många under en vecka, och mitt i veckan ska han avskaffa slaktoffer och matoffer. Och på vingarna av styggelsen kommer förödaren, till dess att förstörelsen som är beslutad över honom utgjuts." 

Här talas det också om en vecka, det vill säga en profetisk årsvecka som varar i sju år.

Agenda 2030

Här har vi återigen den sjuårsperiod som sträcker sig fram till år 2030. En annan sak som behöver tilläggas till detta med år 2030 är "Agenda 2030". Detta sprids nu över hela världen och lanseras av FN för alla världens länder. Det är människornas försök att rädda vår värld - ett försök som inte räknar med Gud utan förlitar sig på människorna själva. Detta kommer att visa sig hur det går, kanske just det år som man själva nämner, 2030.

Just detta år kan vara det år då Jesus etablerar sitt rike och därigenom krossar de mänskliga ledarna som vi har valt, antikrist. Det blir då tydligt för vem vi har satt vårt hopp till, Kristus eller antikrist.

Ja, detta är tankar som vi ville framföra baserat på det profetiska ordet och vår tid. Det kommer att visa sig om det är sant. Vi sätter ingen prestige i att ha fel. Om det däremot visar sig vara sant, har vi åtminstone förmedlat detta budskap.

Vi vet att ingen kan säga vilken dag eller stund Jesus kommer tillbaka, det handlar alltså inte om en exakt tidpunkt. Men genom Bibelns profetiska undervisning kan vi förstå när vi närmar oss tiden för Jesu återkomst.

Vi lever i en sen tid

Nu är det upp till var och en att pröva detta. Att vi lever i en sen tid borde vara uppenbart för alla som sysslar med det profetiska ordet. Problemet är att så få predikar det profetiska ordet, så det finns inte mycket kunskap om det här i landet. Det är annorlunda i andra länder. Där är man vakna och väntar på Jesus. Det är resultatet av profetisk undervisning om Jesu återkomst. Nu behöver vi förmedla det profetiska ordet på olika sätt! Sprid länken till denna artikel till många så att de kan ta del av denna undervisning!

Holger Nilsson

#Jesu återkomst #tids tecken #sista tiden #profetiskt #den stora vedemöden #antikrist

Dela:

6 kommentarer

Lars-goran Marklund - 11/07-23 04:02
Herren 💖Jesus kommer snart! Det står i bibeln. Man ska ej tro man är nåt man ska tro på 💖Jesus 💥. Det är sista tiden. Bra 👍👍artikel Holger Nilsson 👍


Andy Svensson - 11/07-23 08:28
Tackar Broder Holger för det du delar här.


Svenbull Svensson - 11/07-23 14:59
Tag emot Jesus innan detta år. Vi alla behöver Jesus mer än någonsin, vem skall annars skydda oss mot antikrist och de övriga mörka krafterna.
Ingen kommer till fadern utom genom herren Jesus!
Välsigne den som kommer i herrens namn!


Anders - 13/07-23 11:37
Amen! Vi står också inför den största väckelsen någonsin.
”Det skall ske i de sista dagarna, säger Gud, att jag utgjuter min ande över alla människor. Era söner och döttrar skall profetera, era unga män skall se syner och era gamla män ha drömmar.”
‭‭Apostlagärningarna‬ ‭2‬:‭17‬


Mattias - 17/07-23 19:04
Jag lyssnade på en podd som kommer fram till ungefär samma årtal men med att titta utifrån skapelseberättelsen. Den berättelsen har ett profetiskt perspektiv också. Väldigt intressant!
Lyssna från 42:25 och framåt: https://www.podbean.com/ep/pb-9ms5w-12febf4


Lasse - 12/11-23 20:40
Vi väntar.🙏🙏🙏🙏🙏🙏 Amen Holger


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340

Idag är det lördagen den 20 juli 2024, vecka 29 och klockan är 02:35. Margareta och Greta har namnsdag.


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-07-19 20:34
Fräls Lars & Åke med familjer Herren Jesus! Uppenbara Dig för dem och få dem att ta emot Dig som Herre och Frälsare. Detta ber vi i Jesus Kristus! Namnet blodet ordet korset och tron har kraft!Tack

0 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Matteus 1:1 - Kommentar

Profetia förutspådde mordförsöket på Donald Trump fyra månader i förväg

Donald Trump skjuten på valmöte i Pennsylvania

Hur blir man Guds barn?

Christer Åberg berättar om sin frälsning i vekkelseteltet i Stockaryd

Målle Lindberg, 95, sjunger och talar om himlen i tältet i Stockaryd

Halleluja Jesus är min vän - Sång med Christer Åberg i tältet i Stockaryd

Historisk kväll med Målle Lindberg, 95, i tältet i Stockaryd

Är alla Guds barn enligt Bibeln?

Gud blev människa


Senaste kommentaren

Andy Svensson - 16/07-24 13:06
Joe Biden sa 5 dagar innan Trump blev skjuten den 13 att sätta Trump i sikte. Siffran fem i Bibeln står för död och siffran 13 för otur . Vi lever i en förvriden värld och behöver visdom från Gud . Som Lars-Göran skrev lös Bibeln och bli vis 😊👍🏽

Skrevs i Profetia förutspådde mordförsöket på Donald Trump fyra månader i förväg


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM