Nyhetsbrev Ny! | Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

Krigshets - längtar Sverige efter krig?

Christer Åberg
2024-01-09 18:08

Nyheter

Krigsgravar

Krigsgravar, resultatet av krig. Vill Sverige detta?

Man kan undra varför våra myndigheter håller på så här? Skulle inte storebror Nato skydda oss? Eller är det kanske därför de vill att svenska folket verkligen ska acceptera Nato som de gör så här? För det kan väl inte vara så att de faktiskt vill ha krig?

Statsministern

"Ytterst handlar det om att med vapen i hand och med livet som insats försvara Sverige, våra värderingar och vårt sätt att leva. Inte mer och inte mindre. Medborgarskap är inte en resehandling."

Detta säger Sveriges statsminister Ulf Kristersson i sitt tal från Folk och försvars rikskonferens i Sälen. Man kan undra vilket vapen han ska använda när han med livet som insats försvarar Sverige, våra värderingar och vårt sätt att leva?

Överbefälhavaren

Sveriges överbefälhavare Micael Bydén säger på Nyhetsmorgon i TV4:

"Men vi måste förstå hur allvarligt det här läget är på riktigt och att man, ner till individnivå, mentalt förbereder sig. Titta på nyhetsrapporteringen från Ukraina och ställ er de enkla frågorna: Om det här händer här, har jag då saker på plats? Vad ska jag göra? Ju fler som har tänkt, funderat och förberett sig, desto starkare är vårt samhälle."

Försvarsministern

Försvarsminister Pål Jonson säger också i sitt tal i Sälen:

"Jag delar försvarsberedningens bedömning att Sverige befinner sig i allvarstider och att det är hög tid för kraftsamling för att skyndsamt bygga upp ett starkare totalförsvar. Ett väpnat angrepp mot Sverige kan inte uteslutas. Kriget kan komma – också till oss."

Krigshets

Krigshetsen är alltså total. Som du vet så är jag på TikTok och många av min TikTok-vänner har blivit minst sagt uppskrämda av den här retoriken.

Man kan undra varför våra myndigheter håller på så här? Skulle inte storebror Nato skydda oss? Eller är det kanske därför de vill att svenska folket verkligen ska acceptera Nato som de gör så här?

För det kan väl inte vara så att de faktiskt vill ha krig?

Så säger Jesus

Vilket fall som helst så har vi nu hört lite vad världens barn säger i sina mänskliga tankar, och nu ska vi ta reda på vad Jesus säger:

"Och ni ska få höra om krig och rykten om krig. Se till, att ni inte blir skrämda, för allt detta måste hända, men det är ännu inte slutet." (Matt 24:6)

Tänk vad lugnande. Jesus håller inte på och hetsa upp oss så att vi blir uppskrämda till total förlamning utan hopp.

I Matteusevangeliet kapitel 24 ger Jesus en profetisk förutsägelse om framtida händelser och tecken på den sista tiden. I vers 6 varnar han sina lärjungar för att de kommer att höra om krig och rykten om krig. Budskapet är att de inte ska låta sig skrämmas av dessa händelser, eftersom de utgör en del av den övergripande gudomliga planen.

Genom att säga att "allt detta måste hända" antyder Jesus att dessa prövningar och svårigheter är en integrerad del av den gudomliga planen och den ordning som Gud har fastställt för världens gång. Samtidigt betonar han att dessa händelser inte utgör slutet i sig själva. Troende uppmanas att hålla fast vid sin tro och inte ge vika för rädsla, för det verkliga slutet är ännu inte här.

I en bredare teologisk kontext kan denna passage tolkas som en uppmaning till uthållighet, hopp och tro under prövande tider, med förväntan om en framtida fullbordan av Guds plan.

Du behöver Jesus

Världen kan inte ge trygghet i sina stormar och kaos. Den ende som kan ge verklig trygghet vad som än händer är Jesus Kristus. Ta emot Jesus, tro på honom, då blir du frälst och räddad. För i Bibeln står det cirka 365 gånger: Frukta inte!

Med Jesus behöver du inte frukta.

Christer Åberg

#Micael Bydén #Krig #Ulf Kristersson #Pål Jonson #Krigsrisken #Nato #Ukraina #Ryssland #Sverige #Krigsretorik #Folk och försvar #Sälen

Dela:

11 kommentarer

Svensson - 09/01-24 18:33
Det är svåra tider vi lever i och svårare kan det bli. Jag håller mig till Jesus. Han är skyddet emot mörkret.


Bosse - 09/01-24 22:28
Mycket underlig retorik ifrån myndigheterna med tydlig psykologisk och avsiktlig påverkan för att ändra opinionen i samhället! Mycket vanligt förekommande inom f.d. DDR. Lagom passande efter säkerhets konferensen i Sälen när media bevakar, kanske är det någon som får se en ubåt i skärgården?


Lars-goran Marklund - 10/01-24 07:34
Människan tror att Nato ska bevara freden i Sverige! Svaret är enkelt i :Bibeln "står det att Jorden ska förgås pga krig. De troende ska❤️Gud rädda.
💖Jesus ska döma levande och döda.
Herren kommer snart med skyarna.
Bra ❤️❤️❤️


Israelvänlig - 10/01-24 12:07
Svenska Saabs ägare har blivit 60 miljarder kr rikare sedan Ryssland invaderade Ukraina! Världens vapenfabriker går för högtryck! Världens korrupta system arbetar för krig genom att tjäna pengar på krig! En värld som arbetar för krig kommer att förgås genom krig! Sök Fridsfursten HERREN JESUS KRISTUS!🙏 Han kommer snart tillbaka!&#


Bosse - 10/01-24 21:23
Genom DCA avtal anpassar vi oss för utländska trupper på svensk mark. För de som har fritidsbåtar och sommarhus i skärgården och på många andra platser blir dessa ställen avlysta för övningsverksamhet.

https://www.regeringen.se/regeringens-politik/militart-forsvar/avtal-om-forsvarssamarbete-med-usa-dca/


Andy Svensson - 11/01-24 09:38
Den som sitter under den Högstes beskydd
och vilar under den Allsmäktiges skugga,
han säger:

I Herren har jag min tillflykt och min borg,
min Gud som jag förtröstar på. Han håller mig kär och jag skall befria honom,
jag skall beskydda honom,
ty han känner mitt namn.


Israelvänlig - 11/01-24 11:44
DCA-avtalet skrevs på innan riksdagen hade röstat om det! Detta borde vara ett brott mot grundlagen, då man överlåter makt till främmande makt utan något riksdagsbeslut och utan två val emellan! Frågan är om riksdagen kommer gå emot ett regeringsbeslut som redan är undertecknat? Folket har inte fått säga någonting i frågan!


Madeleine Huhtalo - 11/01-24 12:15
Många andra länder har haft krig före oss, så varför inte vi? Varför skulle dom vilja ha krig? Visst finns det dom som tjänar på det, men vi har haft fred länge nu, och människors självsäkerhet säger att dom inte behöver Gud. Ju mer medgång ett land har haft, ju mindre vet man vem Gud är.Det är bra att krigsmakten gör oss förberedda.


eva - 11/01-24 14:23
"Saliga är de fridsamma, ty de skall kallas Guds barn". (Matt 5:9)
Enligt King James översättning: "Blessed are the peacemakers:for they shall be called the children of God".


Bosse - 13/01-24 05:26
I en av kommentarerna Citat! "Det är bra att krigsmakten gör oss förberedda!" Det heter Försvarsmakten enligt beslut från 1975! "Fredsbevarande"

https://sv.wikipedia.org/wiki/Krigsmakten

Ekot 8 jan kl. 17.54 inte längre handlar om att försvara Sverige vid svenska gränsen. Försvaret av alliansen "östra gränsen" i och med Nato ansök


Lars-goran Marklund - 14/01-24 03:59
Åtrå , egoism synd , är egenbegäret somkommer från den 😡Onde😡. ❤️Guds kärlek är=Omtanke, Omsorg, frid . 💖Jesus undervisade om de egenskaperna som en människan måste ha för att få en Tro. Moralen kommer från Herren. Ta emot gåvan.
Bra ❤️❤️❤️


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340

Idag är det söndagen den 16 juni 2024, vecka 24 och klockan är 23:53. Axel och Axelina har namnsdag.


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-06-16 15:06
Bed över psykisk ohälsa. Många kroppsliga symtom och svårigheter.

7 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Trollkarlen i Pafos avslöjad av Guds kraft

Simon Magus: Trollkarlen som försökte köpa Andens gåva

Flickan med spådomsanden

Betydelsen av Jesu dop

Bibeln är sann och Guds Ord

6 juni: Sveriges nationaldag - Gud välsigna Sverige!

Jesu ytterkläder predikar (Eller ”heliga u-svängar”)

Historien om ukulelen, stämning och köpråd

Jesus och skriften på marken: Räddad från domen

Att vända andra kinden till: Vad Jesus egentligen menade


Senaste kommentaren

Lars-goran - 15/06-24 20:42
Lycklig är den som får 👍💥❤️Guds kraft. Jag är bara en enkel människa. Bekämpa begäret och du får kraft från 💖Jesus Kristus. Välj Kärleksvägen och du blir frälst💥👍❤️öppna ditt hjärta för Herren 🙂 Bra ❤️❤️❤️

Skrevs i Trollkarlen i Pafos avslöjad av Guds kraft


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM