Nyhetsbrev Ny! | Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

Evigt evangelium för alla - uppmaning att frukta Gud och ge honom ära

Christer Åberg
2023-04-17 06:02

Bibelutläggning

/bild/evigt-evangelium-1681703787.jpg

Uppenbarelseboken 14:6-7 beskriver en ängel som flyger mitt i himlen med ett evigt evangelium att förkunna för alla människor på jorden och uppmanar människor att frukta Gud, ge honom ära och tillbe honom som den allsmäktige skaparen av allt. Dessa verser ger en påminnelse om Guds helighet och makt samt om människors beroende av honom som Skapare och Gud. De förmedlar också en viktig kristen lära om frälsning och dom, och uppmanar människor att ta emot Guds budskap om frälsning och leva enligt hans vilja.

Upp 14:6 Och jag såg en annan ängel flyga i mitten av himlen. Han hade ett evigt evangelium att förkunna för dem som bor på jorden och för alla folkslag och stammar och språk och folk.

En ängel förkunnar ett evigt evangelium till alla människor

Uppenbarelseboken 14:6 beskriver hur aposteln Johannes såg en annan ängel som flög mitt i himlen. Denna ängel hade ett "evigt evangelium" att förkunna för alla människor som bor på jorden och till alla folkslag, stammar, språk och folk.

Ordet "evigt" här betyder "oföränderligt" eller "bestående för alltid". Det innebär att detta evangelium är en sanning som kommer att vara relevant och gällande för alltid, och det kommer att finnas tillgängligt för alla människor oavsett tid och plats.

Evangelium betyder "god nyhet" och syftar på budskapet om Jesus Kristus och hans frälsning. Detta budskap är central för den kristna tron och handlar om att Jesus dog för människornas synder och att de som tror på honom kan bli räddade från evig fördömelse och få evigt liv.

Den här versen visar att Gud inte begränsar sin nåd och frälsning till en specifik grupp av människor eller en viss plats. Istället är hans räddning tillgänglig för alla, oavsett deras kulturella eller etniska bakgrund.

Ängeln som förkunnar detta budskap kan ses som en symbol för missionärerna och predikanterna som förmedlar evangeliet till människor runt om i världen. Det är en uppmaning till alla att ta emot Guds budskap om frälsning och att leva efter hans vilja.

Sammanfattningsvis beskriver Uppenbarelseboken 14:6 en ängel som har ett evigt evangelium att förkunna för alla människor på jorden, oavsett deras kulturella eller etniska bakgrund. Detta evangelium handlar om frälsning genom tro på Jesus Kristus och det är en uppmaning till alla att ta emot Guds budskap och leva efter hans vilja.

Uppmaning att frukta Gud och ge honom ära

Upp 14:7 Han sa med hög röst: Frukta Gud och ge honom ära, för stunden har kommit för hans dom. Och tillbe honom som har gjort himlen och jorden och havet och vattenkällorna.

Uppenbarelseboken 14:7 beskriver hur ängeln som förkunnar det eviga evangeliet utropar med hög röst: "Frukta Gud och ge honom ära, för stunden har kommit för hans dom. Och tillbe honom som har gjort himlen och jorden och havet och vattenkällorna."

Denna vers uppmanar människor att frukta Gud och ge honom ära. Ordet "frukta" här betyder att ha en djup respekt för Gud och hans helighet, och att leva i enlighet med hans vilja. Att ge Gud ära handlar om att erkänna hans överlägsenhet och makt över allt.

Ängeln förklarar att stunden har kommit för Guds dom. Detta hänvisar till den tidpunkt då Gud kommer att bedöma alla människor utifrån deras handlingar och tro. Det är en påminnelse om att varje person kommer att stå inför Guds domstol och bli ansvarig för sina handlingar.

Ängeln uppmanar också människor att tillbe Gud som har gjort himlen och jorden och havet och vattenkällorna. Detta påminner oss om Guds allsmäktighet och skaparkraft, och om vår beroende av honom. Att tillbe Gud handlar om att ära och prisa honom för hans storhet och godhet.

Sammanfattningsvis uppmanar Uppenbarelseboken 14:7 människor att frukta Gud och ge honom ära, att förbereda sig för hans dom och att tillbe honom som den allsmäktige skaparen av allt som existerar. Det är en påminnelse om Guds helighet och makt, och om vår beroende av honom som vår Skapare och Gud.

Evangeliet och domen

Evangeliet handlar om den goda nyheten att Gud har gjort det möjligt för människor att bli försonade med honom genom tron på Jesus Kristus och hans verk på korset. Detta innebär att människor kan bli räddade från konsekvenserna av sin synd och få evigt liv genom tron på Jesus.

Dom handlar om att Gud kommer att bedöma alla människor utifrån deras handlingar och tro, och att de som inte har tagit emot frälsning genom tron på Jesus kommer att dömas för sina synder. Detta kan verka motsägelsefullt med tanke på att evangeliet erbjuder frälsning och dom innebär att människor kan förloras, men det finns en viktig sammanhängande faktor.

Evangeliet ger människor en möjlighet att bli försonade med Gud och räddade från konsekvenserna av sin synd. Detta betyder att genom tron på Jesus är människor befriade från Guds dom och straff för sina synder. Således, när människor tar emot evangeliet, blir de rättfärdiggjorda inför Gud och är fria från dom.

Men de som avvisar evangeliet och inte tar emot Guds frälsning genom tron på Jesus, kommer att dömas för sina synder och stå inför Guds rättvisa dom. Således är evangeliet och dom två sidor av samma mynt. Evangeliet erbjuder människor räddning och befrielse från dom, medan domen kommer att påverka dem som inte tar emot evangeliet.

Sammanfattningsvis kan vi säga att evangeliet och dom går hand i hand eftersom evangeliet erbjuder räddning från dom, medan domen kommer att påverka dem som inte tar emot evangeliet.

Christer Åberg

#Frälsning #Dom #Evangelium #Yttersta tiden #Profetiskt #Uppenbarelseboken

Dela:

2 kommentarer

Andy Svensson - 17/04-23 07:37
Vilken dag det skall bli,
när min Jesus jag får se,
När för hans fot jag faller ner,
Han som döden för mig led.
Då han tar mig i sin hand
Och leder mig till löftets land,
Vilken underbar dag det skall bli.


eva - 18/04-23 09:37
Joh 5:24
Sannerligen, jag säger er; Den som hör mitt ord och tror på honom som har sänt mig, han har evigt liv. Han faller inte under domen utan har övergått från döden till livet.


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340

Idag är det måndagen den 24 juni 2024, vecka 26 och klockan är 16:00. Johannes Döparens dag.


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-06-24 13:20
Käre Jesus. Imorgon skulle jag vilja ordna en sak på ett särskilt sätt. Tacksam för om någon/några kan be för detta så att jag får möjlighet att fixa till på detta särskilda sätt. Ber också för annat.

1 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Från Gotland såg jag ett böjt hav

Saul och spåkvinnan i Endor

Trollkarlen i Pafos avslöjad av Guds kraft

Simon Magus: Trollkarlen som försökte köpa Andens gåva

Flickan med spådomsanden

Betydelsen av Jesu dop

Bibeln är sann och Guds Ord

6 juni: Sveriges nationaldag - Gud välsigna Sverige!

Jesu ytterkläder predikar (Eller ”heliga u-svängar”)

Historien om ukulelen, stämning och köpråd


Senaste kommentaren

Madeleine Huhtalo - 24/06-24 01:35
Det var häftigt att se detta på Gotland förstår jag. Jag har alltid trott att jorden varit rund, fint att du skrev om detta.

Skrevs i Från Gotland såg jag ett böjt hav


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM