DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Language Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Butik | Christer Åberg | TV | Bönesidan | Frågan | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
Gästblogg

Varning till falska profeter

Akta er syskon från lagiska människor, de är falska och profeterar falskt.

Dani Gabriel.

Dani Gabriel.

Var försiktiga, underbara syskon. Falska profeter och predikanter är överallt på Facebook och i en del församlingar. De är själva vilse och tror att de har rätt. Genom att hålla lagen förnekar de Jesu korsfästelse utan att själva vara medvetna om det.

Av: Dani Gabriel
lördag 14 december 2019 22:21

Detta är en Gästblogg vilket innebär att det är skribentens egna åsikter.

Varning

Varning till dej som påstår att du är profet, predikant eller pastor. Du vilseleder folk med att leva under lagen. Du skrämmer dem med dina falska profetior och predikningar. Du vill ha makt över dem genom att vilseleda och påstå att lagen gäller.

Detta är en varning till er. Jag hoppas ni vänder om från era villoläror och tar emot Jesus - annars kommer jag att avslöja vilka ni är!

Jag känner er och vet vilka ruttna frukter ni bär. Ni är fem till sex stycken falska profeter, predikanter och pastorer.

Akta er syskon

Så akta er syskon från lagiska människor, de är falska och profeterar falskt.

Alla profetior och predikningar om att man ska hålla lagen från gamla testamentet är villolära och falskt.

Lögn

Att tiondet gäller är lögn.

Och att hålla sabbaten och inte äta griskött, med mera, är falskt och lögn. Det är villolära och är inte bibliskt.

Och du som predikade i en församling att fattigdom och sjukdom är förbannelse - det är lögn och villolära. Var i Bibeln står det?

Och du som profeterade för några dagar sedan, medan du körde bil, att tionde gäller, var står detta i nya testamentet?

Och du som vill ha bidrag och påstår att det finns 164 lagar att hålla, vad menar du? Förutom de 613 som finns i lagen? Eller ska man välja 164 utav 613 och hålla dem? Detta är falskt och lögn.

Era namn kommer att avslöjas

År 2020 kommer era namn att stå överallt på Facebook, om ni fortsätter med er villolära.

Och tro vad ni vill om mig - jag älskar er, men gillar inte när ni predikar falskt och vilseleder människor, som inte mår bra och är sjuka, med mera.

Var försiktiga

Så var försiktiga, underbara syskon. Falska profeter och predikanter är överallt på Facebook och i en del församlingar. De är själva vilse och tror att de har rätt. Genom att hålla lagen förnekar de Jesu korsfästelse utan att själva vara medvetna om det.

Här är lite bibelverser om lagen till dig som har blivit lurad av falska predikanter, med mera, som tror att tiondet gäller, eller sabbaten, att inte äta gris och sådant.

Gud välsignar dej. Be och låt den Helige Ande vägleda dej så att du förstår sanningen i Jesu Kristi nasarens namn, amen.

Jesus på korset och bibelord.

Bibelord

Men Gud som är rik på barmhärtighet har älskat oss med så stor kärlek, också när vi ännu var döda genom våra överträdelser, att han har gjort oss levande tillsammans med Kristus. Av nåd är ni frälsta. Ja, han har uppväckt oss med honom och satt oss med honom i den himmelska världen, i Kristus Jesus, för att i kommande tider visa sin överväldigande rika nåd genom godhet mot oss i Kristus Jesus. Ty av nåden är ni frälsta genom tron, inte av er själva, Guds gåva är det, inte på grund av gärningar, för att ingen skall berömma sig. Ty hans verk är vi, skapade i Kristus Jesus till goda gärningar, som Gud har förberett, så att vi skall vandra i dem.
Detta skedde när han i sitt kött tog bort fiendskapen, lagen med dess bud och stadgar, för att av de båda i sig skapa en enda ny människa och så skapa frid.”
‭‭Efesierbrevet‬ ‭2:4-10, 15‬ ‭SFB98‬‬
”I honom och genom tron på honom kan vi frimodigt och med tillförsikt träda fram inför Gud.” Efesierbrevet‬ ‭3:12‬ ‭SFB98‬‬
Innan tron kom hölls vi i fängsligt förvar och var bevakade av lagen, tills tron skulle uppenbaras. Så blev lagen vår övervakare fram till Kristus, för att vi skall förklaras rättfärdiga av tro.”
Galaterbrevet‬ ‭3:23-24‬ ‭SFB98‬‬

Det var inte genom lagen som Abraham och hans efterkommande fick löftet att ärva världen, utan genom den rättfärdighet som kommer av tro. Om de som håller sig till lagen blir arvingar, då är tron utan innehåll och löftet satt ur kraft. Lagen åstadkommer ju vrede. Men där ingen lag finns, där finns inte heller någon överträdelse.”

‭‭Romarbrevet‬ ‭4:13-15‬ ‭SFB98‬‬

Vers 13 , Abraham blev rättfärdig genom tron han trodde på Gud och blev rättfärdig , lagen fans inte ens på Abrahams tid .

”Men dessutom kom lagen in för att fallet skulle bli så mycket större. Men där synden blev större, där överflödade nåden ännu mer,”

‭‭Romarbrevet‬ ‭5:20‬ ‭SFB98‬‬

Men vi vet att lagen är god, om man brukar den rätt och inser att den inte är till för rättfärdiga utan för laglösa och upproriska, gudlösa och syndare, oheliga och oandliga, för dem som misshandlar sin far och mor, för dråpare, för dem som utövar otukt och homosexualitet, för slavhandlare, lögnare, menedare och för alla som står emot den sunda läran -”

‭‭Första Timoteusbrevet‬ ‭1:8-10‬ ‭SFB98‬‬

Lagen är god men frågan är klarar du att håla alla 613 lag , alltså med andra ord du som håller lagen , syndar du aldrig ? Eller tillexempel om du håller sabbaten eller tiondel och inte äter gris kött och mm så som lagen säger ,

Och om du brutit mot en enda av dom 613 så har du brutit mot hela lagen ? Då räknas du inte rättfärdig inför Gud , då är du en av dom som är

laglösa och upproriska, gudlösa och syndare och mm,

”Men alla som håller sig till laggärningar är under förbannelse. Det står skrivet: "Under förbannelse står den som inte håller fast vid allt som är skrivet i lagens bok och gör därefter."”

‭‭Galaterbrevet‬ ‭3:10‬ ‭SFB98‬‬

”Vi hävdar att människan förklaras rättfärdig genom tro, utan laggärningar.”

‭‭Romarbrevet‬ ‭3:28‬ ‭SFB98‬‬

”Vad kan vi nu säga att vår stamfader Abraham har vunnit genom gärningar? Om Abraham förklarades rättfärdig på grund av gärningar, då har han något att berömma sig av - men inte inför Gud. Ty vad säger Skriften? "Abraham trodde Gud, och det räknades honom till rättfärdighet". Den som har gärningar att peka på får sin lön, inte av nåd utan som något han har förtjänat. Men den som utan att bygga på gärningar tror på honom som förklarar den ogudaktige rättfärdig, honom räknas hans tro till rättfärdighet.”

‭‭Romarbrevet‬ ‭4:1-5‬ ‭SFB98‬‬

Ni som var döda på grund av era överträdelser och er oomskurna natur, också er har han gjort levande med Kristus. Han har förlåtit oss alla överträdelser och strukit ut det skuldebrev som med sina krav vittnade mot oss. Det har han tagit bort genom att spika fast det på korset.”

‭‭Kolosserbrevet‬ ‭2:13-14‬ ‭SFB98‬‬

Jesus friköpte dej från lagen och Han spikade fast dina synder på korset och betalade för dom med sitt eget blod ,

Ty livets Andes lag har i Kristus Jesus gjort mig fri från syndens och dödens lag. Det som var omöjligt för lagen, svag som den var genom den syndiga naturen, det gjorde Gud genom att sända sin egen Son som syndoffer, han som till det yttre var lik en syndig människa, och i hans kropp fördömde Gud synden.”

‭‭Romarbrevet‬ ‭8:2-3‬ ‭SFB98‬‬

Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv.”

‭‭Johannesevangeliet‬ ‭3:16‬ ‭SFB98‬‬

Jesus älskar dej Han levde underlagen 100% som en människa för att du skulle slippa lagen och bli frälst genom tron och nåd .

”Varför vill ni då fresta Gud och på lärjungarnas axlar lägga ett ok, som varken våra fäder eller vi själva har kunnat bära?”

‭‭Apostlagärningarna‬ ‭15:10‬ ‭SFB98‬‬

Ty ingen människa förklaras rättfärdig inför honom genom laggärningar. Genom lagen ges insikt om synd.”

‭‭Romarbrevet‬ ‭3:20‬ ‭SFB98‬‬

Om lagen fungerade . Tron skulle vi inte behövas .

”Därför heter det "av tro", för att det skulle vara av nåd och löftet stå fast för alla hans avkomlingar, inte bara för dem som hör till lagens folk utan också för dem som har Abrahams tro, han som är allas vår fader.”

‭‭Romarbrevet‬ ‭4:16‬ ‭SFB98‬‬

”Synden skall inte vara herre över er, ty ni står inte under lagen utan under nåden.”

‭‭Romarbrevet‬ ‭6:14‬ ‭SFB98‬‬

”Så har också ni, mina bröder, genom Kristi kropp blivit dödade från lagen, så att ni tillhör en annan, honom som har uppstått från de döda, för att vi skall bära frukt åt Gud.”

‭‭Romarbrevet‬ ‭7:4‬ ‭SFB98‬‬

Läs gärna hela Romarbrevet 7 (viktigt )

Och från Johannes Döparens dagar ända till nu är himmelriket utsatt för våld, och våldsmän förtrycker det. Ty alla profeterna och lagen har profeterat fram till Johannes,”

‭‭Matteusevangeliet‬ ‭11:12-13‬ ‭SFB98‬‬

”Lagen och profeterna hade sin tid fram till Johannes. Sedan dess predikas evangeliet om Guds rike, och var och en uppmanas enträget att komma in.”

‭‭Lukasevangeliet‬ ‭16:16‬ ‭SFB98‬‬

Ty någon annan grund kan ingen lägga än den som är lagd, Jesus Kristus.”

‭‭Första Korintierbrevet‬ ‭3:11‬ ‭SFB98‬‬

Ty om det första förbundet hade varit utan brist skulle det inte behövas plats för ett andra.”

‭‭Hebreerbrevet‬ ‭8:7‬ ‭SFB98‬‬

Det första förbundet Dvs Lagförbundet .

Ett andra Dvs Nådesförbundet .

Nåd vare med er och frid från Gud, vår Fader, och Herren Jesus Kristus.”

‭‭Filipperbrevet‬ ‭1:2‬ ‭SFB98‬‬

Amen.

Dani Gabriels Facebook.

Dani Gabriel


#Dani Gabriel #Lagen #Villoläror #Nåden


79 kommentarer

1 2 »8

x
Stefan Jonasson
söndag, 15 december 2019 01:31

Tack dani för att du tar upp detta.. Jag har sett mycket på you tube folk som predikar ett konstigt förvrängt sk evangelium... En sofistikerad förvrängd tolkning av evangelium där man blandar nåd och lag.. Som sår tvivel och uppgivenhet hos en del kristna som kämpar med att tro att JESUS verkligen har förlåtit alla synder och skänkt oss evigt liv som gåva... Att ifrågasätta JESUS fullbordade verk och lägga till gärningar för att få det eviga livets gåva... Är inte att gå GUDS ärende, djävulens tjänare ikläder sig rättfärdighetens skepnad, stänger himmelriket för människor och hindrar människor att komma in, och lyckas dom göra en lärjeunge till deras förvrängda paragraf evangelium.. Så gör dom honom till ett gehennas barn dubbelt värre än än dom själva är. Matt 23:13-12,

Svara

x
Bertil Rosenius
söndag, 15 december 2019 08:07

Efter som ingen källa anges till det Dani står upp mot, är det svårt att kommentera detta, men...visst skall vi hålla lagen!

NT - från början till slutet - håller fats vid att lagen gäller. Vi kan inte bli frälsta genom att följa den, men ändå gäller den och vi skall följa den.

Detta inlägg känner jag - rakt på sak - olust inför!

Svara

x
Pastor NILS ALVAR "Vajda" EKSTÉN
söndag, 15 december 2019 08:49

INSTÄMMER till 100% med broder Bertil Rosenius.
Jag tycker att hans skrivningar ger väldigt många frågetecken liksom hans FB.

Svara

x
Stefan Jonasson
söndag, 15 december 2019 09:01

Det kanske inte är så klokt att namnge personer alltid.. Om det inte är uppenbar heresi.. Har sett på you tube där predikanter blivit nämda... Det kan bli fel man liksom kastar ut barnet med badvattnet... Den nya förbundet och lagen står det om i heb 10:16-18 detta förbund skall jag sluta med dem efter denna tid säger HERREN jag skall lägga mina lagar i deras hjärtan och skriva dem i deras sinnen, *och deras synder och överträdelser skall jag aldrig mer komma ihåg, och där syndernas är förlåtna behövs inte längre något syndoffer, två element i detta.. Den frälsta människan är medveten om lagen och ger GUD rätt... Det andra deras synder och överträdelser skall jag aldrig mer komma ihåg, när vi vandrar i ljuset och inte döljer våra synder är vi förlåtna... Lagens uppgift är att göra oss medvetna om det som är rätt och fel,.. Och följa kärlekens bud, gal 5:14 ty hela lagen uppfylls i detta enda budord du skall älska din nästa som dig själv

Svara

x
Tomas N
söndag, 15 december 2019 09:22

Jag vill helst inte kommentera alls,för jag känner en visst olust över artikeln.
Han verkar ha ett problem med kategori som beskrivs och låter små en judaiserad församling som håller sig till lagen på ett extremt sätt.

Men det är ju min bedömning och gissning.

Eftersom ämnet är så allvarligt så tycker jag det är bristande respekt och vishet att kliva fram och säga "falska profeter". Utan att förstå och belysa vill olika läger de kommer ifrån.

Jag blir inte imponerad av långa bibeltexter eller en bild där man deklarerar att man tillhör Jesus.

Det får man visa med handling och det liv man lever istället. Och vill man säga något kan man göra det med egna ord lett av Anden.

Falska profeter finns liksom falska läror. Men profettjänsten är annorlunda i NT än i GT och alla kan få del av den gåvan och bli använd. Jesus varningar om falska profeter kommer i ett språkbruk och kultur genomsyrad av GT.

Jag vill påminna om att idag så är det också viktigt att jobba med att verka för enhet ,omvändelse och växande i kunskap som byggs ut ifrån den gemensamma tron och tillhörigheten på Jesus. Kärleken till Honom kan och borde leda till att man är lärbar och kan släppa taget om felaktiga uppfattningar.
Och väst jordmån för detta finns där evangeliet sprids,lärjungar tränas,folk blir döpts ,tecken och under följer och församlingar växer.
Kort och gott,evangeliet prövas i verkligheten och skall fungera.

Sedan finns det avvikande läror förstås,Där man måste hålla armlängds avstånd och ibland sätta ned foten i teologiska frågor. Men det kan lika ofta som man bara lämnar dem åt sig själva och lägger tid och energi där det bär frukt enligt vad Anden leder till.

Önskar dig ändå Guds välsignelse Dani Gabriel!

Svara

x
Stefan Jonasson
söndag, 15 december 2019 09:52

Man kan ju inte förneka att det finns en modern form av nytestamentlig fariseeism.. Mänskligt religiöst beteende... Sen måste man också kunna förstå att det finns dom som säger att sjuka och fattiga lever under GUDS förbannelse.. Det är ju fel!

Svara

x
Bertil Rosenius svarar Stefan Jonasson
söndag, 15 december 2019 10:11
Stefan Jonasson skrev:
Det kanske inte är så klokt att namnge personer alltid.. Om det inte är uppenbar heresi.. Har sett på you tube där predikanter blivit nämda... Det kan bli fel man liksom kastar ut barnet med badvattnet... Den nya förbundet och lagen står det om i heb 10:16-18 detta förbund skall jag sluta med dem efter denna tid säger HERREN jag skall lägga mina lagar i deras hjärtan och skriva dem i deras sinnen, *och deras synder och överträdelser skall jag aldrig mer komma ihåg, och där syndernas är förlåtna behövs inte längre något syndoffer, två element i detta.. Den frälsta människan är medveten om lagen och ger GUD rätt... Det andra deras synder och överträdelser skall jag aldrig mer komma ihåg, när vi vandrar i ljuset och inte döljer våra synder är vi förlåtna... Lagens uppgift är att göra oss medvetna om det som är rätt och fel,.. Och följa kärlekens bud, gal 5:14 ty hela lagen uppfylls i detta enda budord du skall älska din nästa som dig själv

Hej Stefan, jag deltar gärna i samtal om lagen - om du vill. Tycker själv det är en svår fråga.

Men först måste vi minnas att Jesus inte kommit för att avsluta lagen - inte en enda prick. Istället skärper Han lagen och gör dess bokstav till praktisk och synlig tillämpning för oss, ex i Bergspredikan. Vi leds där fram till förståelsen att ingen är fullkomlig inför Gud - alla har syndat.

I detta, blir lagen en oantastlig domare, och vi står som syndare - hur vi än resonerar.

Men, vi kan därmed inte ge upp inför "rätt och fel", det är inte lagens avsikt, lagen förblir vårt rättesnöre. Skulle vi ge upp den, kunde vi ju leva som världen, i omoral, dryckenskap, mm. Men allt det varnar oss Guds Ord för.

Frälsning och förlåtelse är början. Efter att Gud förlåtit oss vår synd vandrar vi vidare i omvändelse/helgelse. Vi dödar den gamla människan i oss - Adam - och sträcker oss efter att bli mera lika Jesus, vår broder.

Avs Heb. 10:16-17, skall vi nog förlägga detta till just: "efter denna tid". Dvs då synden är utplånad - i sin helhet. Då Israel tagit emot Herren. Men där är vi inte ännu. Läs gärna vers 12-13. Min förståelse är att den tid som talas om, när lagen blir skriven i deras hjärta och sinne, ännu inte är kommen.

Alltså är Guds nåd och frälsning grunden, men omvändelsen (eller helgelsen) är vårt fortlöpande bygge på denna grund. En "process" där Anden leder oss och lett oss olika långt... Jag kan därmed inte döma någon eller dömas av någon. Vi är alla olika långt komna i detta. Men att hjälpa varandra och låta sig bli hjälpt - under denna "process" är något helt annat.

Svara

x
Stefan Jonasson
söndag, 15 december 2019 10:22

Visst jag lyssnar på vad du säger och det stämmer i mina öron.... Lagen blir ju skriven i vårt hjärta när vi blir frälsta DEN HELIGE ANDEN.. Som det står i romar brevet nu har vi blivit rättfärdighetens slavar.... Vi kommer inte längre undan med att dölja våra synder.. Om vårt hjärta fördömer oss så är GUD större än vårt hjärta och vet om allt,

Svara

x
Tomas N svarar Stefan Jonasson
söndag, 15 december 2019 10:34
Stefan Jonasson skrev:
Man kan ju inte förneka att det finns en modern form av nytestamentlig fariseeism.. Mänskligt religiöst beteende... Sen måste man också kunna förstå att det finns dom som säger att sjuka och fattiga lever under GUDS förbannelse.. Det är ju fel!

Stefan, du buntar återigen ihop trosrörelsen värsta avarter med sunt lärjungaskap som lever efter apostlagärningarna modell.

Utanför vår lilla svenska ankdamm så vågar man kalla "hypergrace" läran för vad den är.

Och det är lika illa eller värre än det du kallar religiositet.


Svara

x
Torbjörn S Larsson
söndag, 15 december 2019 11:17

Ett välmenande men väldigt omoget uttalande. Läs tex. Luther och 1800-talets mogna predikanter och inte bara dagens ytliga populärförkunnare.

Svara

1 2 »8

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


NYTT! Förkorta lång länk här så att den fungerar i din kommentar!

Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

ANNONS:Salvation

Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Direkt med Christer Åberg - Apg29.Nu


Dagens datum

V 03, onsdag 20 januari 2021 kl 04:55

Dagens namn

Fabian, Sebastian

Dagens bibelord

“[Den gyllene regeln] Alltså: allt vad ni vill att människorna ska göra för er, det ska ni också göra för dem. Detta är lagen och profeterna.” (Matthew 7:12)

Dagens bön

Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Möt också Fabian och Sebastian. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

"Det enda som bär är Jesus. Det har Christer Åberg fått uppleva genom livets tuffa utmaningar. Christer är bloggare och författare och driver bland annat apg29.nu". - himlen.tv7


Christer Åbergs böcker

Den längsta natten och Den oönskade

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

"Det enda som bär är Jesus. Det har Christer Åberg fått uppleva genom livets tuffa utmaningar. Christer är bloggare och författare och driver bland annat apg29.nu". - himlen.tv7


Christer Åbergs böcker

Den längsta natten och Den oönskade


Senaste bönämnet på Bönesidan

onsdag 20 januari 2021 01:08
Kan ni fortsätta be för min skull snälla ja behöver bönehjälp

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli månadsgivare
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

Wikipedia om Christer Åberg

↑ Upp