DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Language Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Butik | Christer Åberg | TV | Bönesidan | Frågan | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök

Varför döms Paolo Roberto så hårt?

Världens domar är hårda - Jesus dömer ingen.

Paolo Robertos sexköp i Aftonbladet.

Bild: Aftonbladet.

Vad Jesus vill säga till Paolo Roberto (och till alla andra) är det som han sa till kvinnan: Gå nu och synda inte mer.

Christer ÅbergAv: Christer Åberg
tisdag 19 maj 2020 08:07

Köpte sex

Nyligen köpte kändisen Paolo Roberto sex, vilket han också har erkänt både i tv och sociala medier. Förutom dagsböter har han blivit skoningslöst dömd av människor och media för detta brott.

Ja, det är ett brott man inte kan försvara, vilket jag också naturligtvis inte heller gör utan tar avstånd ifrån, men varför döms Paolo Roberto så hårt?

Lagens dom har fallit, varför skall han då fortsätta att bli dömd? Alla tar avstånd från honom, hans produkter plockas ner, ett prinspar radera honom från en hemsida, han får sparken från TV4 och hängs obarmhärtigt ut i media.

I bland anklagas kristna för att döma, men det är världen som dömer, och den dömer hårt och skoningslöst.

Jesus dömer ingen

Jesus säger i Bibeln att han inte kom för att döma, utan för att rädda - frälsa. På ett annat ställe säger han rakt på sak: Jag dömer ingen. Nej, han är inte domaren utan världens Frälsare. Han vill frälsa och rädda dig från all dom.

När människor ville stena en kvinna till döds som hade ertappats med äktenskapsbrott sa Jesus att han inte dömer henne. Strax innan hade han sagt till hennes anklagare att den som var utan synd skall kasta första stenen, men ingen var utan synd. Inte heller är de som dömer Paolo Roberto utan synd, men den som är utan synd (Jesus) dömer honom inte.

Vad Jesus säger

Vad Jesus vill säga till Paolo Roberto (och till alla andra) är det som han sa till kvinnan: Gå och synda inte mer.

Ta emot Jesus

Vad människor idag behöver i Sverige är Jesus Kristus. Han är svaret och den enda frälsningen och räddningen för var och en. Om du ännu inte har tagit emot honom behöver du göra det nu. Ta emot Jesus så blir du frälst och räddad.

"Inte heller jag dömer dig. Gå och synda inte mer." (Joh 8:11b)

Christer Åberg


#Paolo Roberto #Sexköp #Prostitution


41 kommentarer

3 4 5 »5

x
Mikaeln N
torsdag, 21 maj 2020 11:32

Han kan får förlåtelse för sitt sexköp, om han vänder om till Kristus. "Om vi bekänner våra synder, är han trofast och rättfärdig, så att han förlåter oss vår synder och renar oss från all orättfärdighet." 1 Joh. 1:9 Dock kan ett sexköp fortfarande ha timliga konsekvenser, det kan påverka folks anseende.

Ändå är situationen intressant att studera ur ett samhällsperspektiv. Det är "politiskt korrekt" att tycka illa om sexköpare. Det finns ingen nåd, ingen förlåtelse när det gäller den typen av brott. De som begår dessa är onda rakt igenom, punkt slut. Det gäller även sådana som i vanliga fall gärna "daltar" med brottslingar - satsar på dialogpoliser i förorter eller hjälper IS-återvändare med lägenheter etc. Förortsvärstingarna är ju bara vanliga fina killar som hamnat lite snett, heter det. Dessa måste vi ge alla former av stöd, så att de kommer in på rätt spår. Men när det gäller sexköpare, då tycks det som om varje form av förståelse eller nyansering utesluten.

Svara

x
Victor
lördag, 23 maj 2020 00:03

Dkävulen jobbar så med sina bsrn som han själv varit med om. Han är än fallen ängel till botten. Dom som gjort kontrakt med avfalket själv för att skkna och göra karriär i den här världens scen har en viss tid och ett stort fall att vänta som dbävulen själv. Falla från himmelen till jorden är ett bra dropp. Lycklig är dock människan full av synd och fall för Guds nåd och räddning finns där för den fallna.
Prisa Gud, spelar ingen roll om jag redan mist familj och vänner, Jesus väger tyngre och han kommer med svärd för att avskilja. Hugga fram sin fina druva som sen måste krossas för att bli fint vin. Vi är druvorna och Jesus är vinet.

Svara

x
David Ström
lördag, 23 maj 2020 02:36

Jag anser att det fått helt sjuka proportioner. En kändis betalar för sex. Vem ska Paolo Roberto be om ursäkt? Sin familj och sina föräldrar? Han har brutit normen genom att åka dit. Kanske sökte han spänning i att göra det förbjudna. Är han kristen så borde han be Jesus om förlåtelse och omvända sig. Är han inte kristen så är hans synd att han har förbrutit sig mot den svenska värdegrunden och den radikala feminismen vilket är mycket värre än att 8350 kvinnor blev våldtagna under förra året.

Svara

x
Ulf
lördag, 23 maj 2020 11:01

Jag anser det är viktigt ämne att ta upp. Även inom kristna leden. Det har ju varit mycket het debatt kring det. Självklart finns många som har åsikter om det mesta. Men män måste ta större ansvar ändå oavsett vad som skrivs. Att Paolo R har gjort fel är klart. Vi män söker och söker kanske mer än vi anar. Det är att man oftast i kyrkan håll behöver män egna möten enbart för män enligt många pastorer gärna uppmanat oss göra. Katolska kyrkan prästämbete är ju även en skandal. Det behövs mer samtal och mäns hantering i olika frågor som rör vad Bibeln säger kring detta också. Det är lätt kasta sten i glashuset. Frågor som ex. Ska kvinnan hyllas? ska kvinnan bara ha plikter? Varför surfar så många idag porrsidorna? Vad är det som saknas? Paolo R är ett exempel på att något saknas hos män. Vi vet ju många orsaker till vissa män beter sig så illa att majoriteten får betala för det. Varför finns så kvinnojouren? Mans jouren finns också? Att köp av sexuella tjänster har alltid köparen ansvar oavsett. Det finns många osunda relationer också där ena parten har behov men inte bekräftas är självklart ett problem. Det är många som blir våldtagna på grund av att män får fix idéer eller får olika problem. Att vi har högt våldtäkt statistik är också rätt missvisande för vi har ju "samtycke lagen" konsekvenser för statistiken.
Flesta våld sker ju inom egna hemmet. Var kommer sådana idéer överhuvudtaget? Alkohol och droger är alltid inblandad i våldtäkter och våld av alla slag. Det är klart och tydligt. Män behöver verkligen ta itu med detta oavsett. Det är lätt att förlita sig på "sunda förnuftet" och lagstiftningen. Visst kvinnan är utsatt liksom män är utsatt men olika perspektiv. Bibeln nämner ju oftast syndens konsekvenser. Men nämner även kvinnan och mannens skyldigheter även moral och omoraliska beteenden. Vi som är män har större ansvar än vad vi tror. Det är det just det som är det svåra. Vi föds ju flera anledning olika genetiska förutsättningar och även medfött biologiska fel som inte tolerant mot samhället principer. Det är så lätt man är hemmablind och vi män måste börja tänka om och se över våra liv och be Gud om vägledning.

Svara

x
Susse
lördag, 23 maj 2020 16:09

Alla gör väl fel. Men de såå många män som antingen betalar för horan o hon e med på det. Eller en annan hora som han sätter på. På krogen eller fest eller efterfest gratis.
De fel att hänga ut Paulo Roberto på detta viset. Ok om familj fått höra vilkens as får va men nu.. . Ja alla vet.

Svara

x
Susse
lördag, 23 maj 2020 16:15

Kom o tänka på

En gång tittade jag ut
genom fönstergallret i mitt hus,
7
och bland de okunniga såg jag
en yngling som saknade vett.
8
Han gick nära hennes gathörn,
i riktning mot hennes hus
9
i skymningen, mot kvällen,
när nattmörkret föll.

10
Ut kom då en kvinna för att möta honom,
klädd som en prostituerad, och med sluga avsikter,
11
rastlös och utmanande,
med fötter som ständigt vill ut hemifrån.
12
Än på gator, än på torg,
vid varje gathörn står hon på lur.
13
Hon grep tag i honom, kysste honom
och talade till honom med en fräck uppsyn:

14
”Jag har gett ett gemenskapsoffer,
fullföljt mina löften idag.
15
Därför har jag gått ut för att möta dig,
jag har letat efter dig
och nu har jag hittat dig.
16
Min säng är bäddad med sköna täcken
av färgat linne från Egypten,
17
och jag har bestänkt min bädd
med myrra, aloe och kanel.
18
Kom, så njuter vi av kärlek ända till morgonen,
älskar tillsammans med vällust!
19
Min man är på resa och är inte hemma,
han har rest långt bort.
20
Han tog med sig pengarna,
och han kommer inte tillbaka förrän vid fullmånen.”

21
Hon förledde honom med sitt överflödande prat,
hon förförde honom med sina smickrande läppar.
22
Han följde genast efter henne,
liksom en oxe som går för att slaktas.
Han var som en hjort som fastnat i en fälla,[a]
23
tills en pil genomborrar hans lever,
som en fågel som skyndar till en snara
utan att veta att hans liv står på spel.

24
Lyssna nu till mig, barn,
ge akt på vad jag säger.
25
Låt dig inte dras in på hennes vägar,
förirra dig inte in på hennes stigar.
26
Många är de offer hon fått på fall,
otaliga har hon slaktat.
27
Från hennes hus går vägen till dödsriket,
den leder till dödens kamrar.

Svara

x
Susse
lördag, 23 maj 2020 22:26

https://m.youtube.com/watch?v=_r8HEJojWBs

Svara

x
Kjell svarar David Ström
söndag, 24 maj 2020 00:01
David Ström skrev:
Jag anser att det fått helt sjuka proportioner. En kändis betalar för sex. Vem ska Paolo Roberto be om ursäkt? Sin familj och sina föräldrar? Han har brutit normen genom att åka dit. Kanske sökte han spänning i att göra det förbjudna. Är han kristen så borde han be Jesus om förlåtelse och omvända sig. Är han inte kristen så är hans synd att han har förbrutit sig mot den svenska värdegrunden och den radikala feminismen vilket är mycket värre än att 8350 kvinnor blev våldtagna under förra året.

Han har inte brutit normen i den kretsen han lever, knappast bland medelsvensson heller, det är bara skenhelighet.
Jag är en gammal kristen man, gifte mig ung eftersom jag hade starka behov av sex, men det visade sig att min fru inte hade lika starkt behov, det har varit svårt, men vi lever fortfarande ihop efter 60 år, hon är fortfarande den enda jag haft, men har varit nära några gånger men det genererade bara skitsnack och dömande bland sk kristna, den som dömer förstår inte hur fruktansvärt det är att leva med starka behov.

Svara

x
Henrik svarar Fredrik Eriksson
söndag, 24 maj 2020 01:06
Fredrik Eriksson skrev:
Inte stort alls!

Svaret är laglöshetens människa som snart ska manifesteras fram i de
ockulta kretsarna (frimurare,tempelriddare mm).

Hur hänger det ihop?

Laglöshetens människa är den ockulta motsvarigheten till Kristus.
I bibeln beskrivs han som Antikristos (dvs istället för).

Laglöshet skapas genom att göra och manifestera onda gärningar
(jämfr gärna med vredesbägaren),genom att göra det orätta legitimt, våldtäkt, mord,sexual-magi,ritualer, samt utpressning,terror (Drottningatan) så får
den andliga sidan ett övertag, och kan på sådant sätt
användas i ett orätt och laglöst syfte.

Laglöshetens anden är frisläppt i vårat land och är enligt min
mening fullt frikopplat i syfte att manifestera fram vilddjurets rike,
där laglöshet råder.

Man kan jämföra det med ett kosmiskt schack-spel,där det finns
en vit sida och en mörk (andlig)sida.

Där domare,rådgivare,officerare,generaler,härförare,kungar,drottningar,
knektar, soldater och poliser är troende eller inte.

Genom att inte blåsa i visselpipan går steget längre och längre åt
det laglösa hållet, (bankirernas) huvudsyftet är dock total laglöshet där
en kritisk nivå (eller massa uppnås) genom vilket resultat de har lösning till.

Alla vägar bär till FN,WHO,och Unicef,
något som vi Svenskar litar blint på, trots att det är i stort
sataniskt styrda organisationer från topp till tå.

//F//

Erik och Fredrik:
Ni har så rätt båda två.
Det blir allt tydligare att socialism, intersektionalism, feminism , socialliberalism och globalism är uppror mot Guds konservativa ordning.

Det är verkligen en lågoddsare att antikrist (om det är en person) kommer vara intersektionalistisk feminist, migrationsvurmare och kanske även transsexuell.

Sverige är det land där denna form av satanisk kultur fått starkast fäste.

Kristna behöver vakna och se att allt som räknas som gôtt av denna värld är ondska.
Det som föraktas av detta samhälle är gott:
Nationalism, biblisk kristendom, konservatism, antifeminism mm.


Svara

x
PT svarar Henrik
söndag, 24 maj 2020 12:37
Henrik skrev:
Erik och Fredrik:
Ni har så rätt båda två.
Det blir allt tydligare att socialism, intersektionalism, feminism , socialliberalism och globalism är uppror mot Guds konservativa ordning.

Det är verkligen en lågoddsare att antikrist (om det är en person) kommer vara intersektionalistisk feminist, migrationsvurmare och kanske även transsexuell.

Sverige är det land där denna form av satanisk kultur fått starkast fäste.

Kristna behöver vakna och se att allt som räknas som gôtt av denna värld är ondska.
Det som föraktas av detta samhälle är gott:
Nationalism, biblisk kristendom, konservatism, antifeminism mm.


Då kan man alltså utesluta att han inte kommer från den muslimska världen...

Svara

3 4 5 »5

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


NYTT! Förkorta lång länk här så att den fungerar i din kommentar!

Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

ANNONS:Salvation

Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Direkt med Christer Åberg - Apg29.Nu


Dagens datum

V 03, tisdag 19 januari 2021 kl 18:44

Dagens namn

Henrik

Dagens bibelord

“[Den gyllene regeln] Alltså: allt vad ni vill att människorna ska göra för er, det ska ni också göra för dem. Detta är lagen och profeterna.” (Matthew 7:12)

Dagens bön

Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Möt också Henrik. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

"Det enda som bär är Jesus. Det har Christer Åberg fått uppleva genom livets tuffa utmaningar. Christer är bloggare och författare och driver bland annat apg29.nu". - himlen.tv7


JULTIPS - JULKLAPPSTIPS - JULPRIS

Den längsta natten och Den oönskade


Senaste bönämnet på Bönesidan

tisdag 19 januari 2021 17:45
Katastrof! Jag får inte den hjälp jag behöver från FK och sjukvården! Be att de ändrar sig eller att Gud kommer mwdwn bättre lösning!

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli månadsgivare
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

Wikipedia om Christer Åberg

↑ Upp