Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Himlen TV7

Vakna du som sover i tv-soffan

Midnattsropet kommer snart!

Kvinna som äter popcorn i tv-soffan.

På 1970-talet var det inga svordomar, inga dokusåpor med livesända samlag, ingen PK-propaganda, inga HBTQ-filmer och så vidare, i programmen. Nu är det vardagsmat.

Av Olof Amkoff
onsdag, 13 november 2019 01:05
Läsarmejl

Enligt Jesus i Matteus 25:1-13 ska det bli ett andligt uppvaknande innan uppryckandet, (som föregår Jesu återkomst!) i form av ett midnattsrop i vers 6. Detta midnattsrop drömde jag om nyss. Jag såg liksom "den Osynlige" stå bredvid en soffa som Han hade vält och ställt på högkant.

När jag bad om uttydningen av drömmen kom detta ord till mig direkt: Midnattsropet! Drömmen syftar tydligt på svensk kristenhet som är djupt försoffad!

För några decennier sedan var det vanligt med bibelstudium på onsdagkvällar i alla frikyrkor, väckelsemöten på lördagarna och söndagsgudstjänst med förbön för sjuka, profetiska hälsningar, tungotal med uttydning och såvidare. Allt detta är borta.

Nu är det endast ett möte i veckan. Resten av veckan tillbringar många kristna framför TV:n/datorn/plattan, djupt försoffad av att följa alla tv-serier och program, sportevenemang och underhållning som man "måste" följa. A.W. Tozer skrev redan på 1970-talet om "Den stora guden Underhållning" i sin bok Den rättfärdiges rot, och även i Pärlor.

På den tiden fanns det bara en tv-kanal, TV:n var svartvit och inga sändningar efter kl 23! Jämför med dagens situation. Det finns 100-tals kanaler, allt i färg och i HD på 50-tums platt-tv med dygnetrunt sändningar. För att inte tala om innehållet! På 1970-talet var det inga svordomar, inga dokusåpor med livesända samlag, ingen PK-propaganda, inga HBTQ-filmer och så vidare, i programmen. Nu är det vardagsmat.

Jesus tänker alltså välta allas våra TV-soffor över ända och ställa dem på högkant så att vi inte kan sitta i dem längre! Hur det kommer att gå till vet jag inte, inte heller när det kommer att ske. Men att det kommer att ske är jag övertygad om. Antagligen förr än senare. Kanske kommer Han att öva prickskytte på alla TV-satelliter med en asteroidsvärm eller en solstorm som slår ut alla kommersiella satelliter?

"Då vaknade alla jungfrurna och gjorde i ordning sina lampor." Detta uppvaknande kommer att ske brutalt. Lika brutalt som när någon välter soffan man sitter på eller ligger i. Sedan kommer en längre tid av att "göra i ordning sina lampor."

Det är så mycket som måste läggas tillrätta, helgas, tränas, prövas, helas, utrustas, smörjas, upprättas, förvandlas,och så vidare. Jesus kommer inte för att hämta en brud som har "fläckar, skrynklor och annat sådant" Ef. 5:27.

Nej, det kommer att ta tid, flera år innan Han har hunnit "helga den, sedan han renat den med vattnets bad i kraft av (Bibel-) Ordet, och föra fram församlingen inför sig i härlighet, utan fläck eller skrynkla eller annat sådant. Helig och fläckfri skulle den vara." Ef 5:26-27.

Med andra ord kommer det att krävas en återgång till veckovisa bibelstudier, (det vill säga "vattnets bad i kraft av Ordet"), helgelsemöten, väckelsemöten, bönemöten, fastedagar, bönegrupper, bibelstudiegrupper, och mycket annat för att åstadkomma en Brud som är redo och värdig att få "gå in med honom in till bröllopsfesten", vers 10. Vakna du som sover i tv-soffan!

Denna artikel är ett läsarmejl vilket innebär att det är skribentens egna åsikter. Vill du skriva ett eget läsarmejl?


#Väckelse #Tv-soffa #Olof Amkoff #Olof Amkoff #Uppryckandet #Midnattsropet #Underhållning


21 kommentarer


x
Troende
onsdag, 13 november 2019 01:24

Tack för detta inlägg !
Jag vaknade nyss av att någon klocka i rummet ringde. Tittade efter, nej, ingen av dem hade ringt. Konstigt !
Men så läste jag Ditt värdefulla inlägg, Olof Amkoff !
Det måste vara därför jag skulle väckas, både i rummet och andligt ,Tack !

Svara

x
Sven Thomsson
onsdag, 13 november 2019 09:49

Tack, Olof Amkoff för detta ditt läsarmejl. Ditt budskap är allvarligt och beskriver träffsäkert det avfall som är rådande i vår tids kristenhet. O, mitt hjärta gråter när jag läser ditt inlägg.

Jag har sörjt mycket på grund av försoffningen och sömnaktigheten i församlingarna. Det är så sorgesamt att det går inte att beskriva. Jag kallar det EN KRISTENDOM UTAN KRISTUS.

Förr fanns det en BÖNEVRÅ i de kristna hemmen. Den har länge varit utbytt mot en TV-HÖRNA. Sveriges Television är en FÖRBANNELSE, som spyr ut fördärvande gift, som allvarligt skadar det andliga livet hos de troende.

När TV sänder sportevenemang sitter många "kristna" som fastklistrade vid TV-apparaterna och ser hellre på dessa program i stället för att gå på möten. Likaså när OS-sändningar pågår. Man vill tydligen hellre ha olympiska elden än den helige Andes eld.

Jag skulle aldrig vilja sitta vid TV:n och glo på all möjlig smörja och smutsa ned min själ, som Jesus har tvättat med sitt dyra blod.

O, Jesus, förbarma dig. Jag ber dig välta varenda TV-soffa i alla kristna hem, så att de sovande vaknar. Mitt öga gråter, och mitt hjärta gråter över den katastrofala tillbakagången i nutidens församlingar.

Vakna, ni församlingsledare som har ansvaret för den andliga utvecklingen i era kyrkor. Och vakna, ni församlingsmedlemmar som inte vill höra en uppfordrande och väckande förkunnelse, utan lyssnar hellre till sockersöta predikningar utan Ande och kraft.

Svara

x
Lena Henricson
onsdag, 13 november 2019 15:43

Ja,och släng ut TVn!!!

Svara

x
SA svarar Sven Thomsson
onsdag, 13 november 2019 16:39

Det var MYCKET tälkvärt , väldigt bra , tack Sven Thomsson 🌅

Svara

x
Sven Thomsson svarar SA
onsdag, 13 november 2019 17:26

Tack, SA för dina berömmande och uppmuntrande ord. Gud välsigne dig!

Svara

x
Troende
onsdag, 13 november 2019 19:37

Bra och värmande inlägg, Tack !
TV:n kan stå kvar, för Nyhetssändningar, och akuta medd.från myndigheter !
Gudstjänster givetvis !
Jag har en Bibel med mig i väskan, varje dag. En kristen liten traktat också, som jag ofta läser, sen beder jag när jag åker buss.

Svara

x
Mikael W svarar Lena Henricson
onsdag, 13 november 2019 19:43

Slänga ut TV’n Lena. Vafalls ? Gillar du inte att titta på Hylands hörna och Bollipompa ?

Nu är det bara 4 1/2 månad kvar innan Allsvenskan i fotboll börjar. Underbara fotboll, fotboll och fotboll, men det får bli hockey medans man väntar på den ljuva fotbollen. Stor TV är ett måste så man ser pucken, och en bra soffa så man kan sitta där 24 timmar om dygnet och titta på bollen

Svara

x
Sandra
onsdag, 13 november 2019 21:43

Har ingen TV. Jag vill ingen ha. Men detta gäller all skärmtid.

Svara

x
Lena Henricson svarar Mikael W
onsdag, 13 november 2019 22:24

😹

Svara

x
Lena Henricson
onsdag, 13 november 2019 22:55

Fast min padda kan ta lite för mycket tid och engagemang också. 🧐😌

Svara

x
Stefan Jonasson
torsdag, 14 november 2019 01:49

Ska man ha dåligt samvete för det också om man tittar på tv eller gillar bra filmer..? Har man inte rätt att få vila sig efter en hel dags arbete och sätta sig i sin sköna soffa och se en bra film, eller ska man sitta på en hård pinnstol och glo in i väggen? Enda syftet med såna här inlägg är att ge kristna dåligt samvete, ni själva glor ju på er dator på allt möjligt strunt (erkänn) , det är inget fel se på tv det är upp till var och en, alla har sin egen övertygelse, det tjänar inget gudfruktig syfte att tjata om att folk tittar på tv, alla vet att det är mycket skit på tv, sen finns det ju kristna som lever ensamma då kan tv vara ett slags sällskap, vilket löjligt inlägg, det står i ordspråk boken :VAR INTE ALLTFÖR RÄTTFÄRDIG SÅ ATT DU SKADAR DIG SJÄLV, VAR INTE ALLTFÖR OGUDAKTIG SÅ ATT DU DÖR I FÖRTID, det handlar ju om balans, vi lever ju i en vardag också i den här världen med allt vad det innebär allt är inte bara glamoröst andligt och halleluja, den som är frälst är andlig för att han tror på JESUS och är rättfärdig gjord.

Svara

x
Mikael W svarar Stefan Jonasson
torsdag, 14 november 2019 07:06

Jag sätter en heder i att ”helga vilodagen”, som för mig är Söndagen. Denna vilodag gör jag sådant ”som jag inte måste göra”, och det kan vara att sitta i en skön soffa och läsa olika kommentarer på apg29.

Gud har gett oss vilodagen som en gåva, så vi ska kunna återhämta oss efter veckans slit, göra lite rolig saker, och träffa släkt och vänner.

Svara

x
Mikael W svarar Lena Henricson
torsdag, 14 november 2019 07:27

Jag förstår vad du menar Lena (ursäkta att jag dummade mig).

Förra månaden fick jag besök av en man från Jehovas Vittnen. Han var mycket trevlig och vi hade en lång bibeldiskussion. Jag delar inte deras lära, som t.ex att Jesus ör en skapad ängel osv, men ingen ska ta ifrån dem det arbete dem lägger ner i att träffa människor och berätta om deras tro. Jag har svårt att kategorisera Jehovas Vittnen som soffliggare. Man måste inte efterapa deras evangelisationsmetoder, men den tidsprioritering dem gör tål att tänka på.....

Svara

x
Lena Henricson svarar Mikael W
torsdag, 14 november 2019 08:37

Håller med dig Mikael. 👍 Men VARNING! Inte alla klarar av att bjuda in Jehovas vittnen och sitta och prata med dem.🧐

Svara

x
Sven Thomsson svarar Mikael W
torsdag, 14 november 2019 09:17

Bra, Mikael W. Du är ett med mig. Att sitta vid datorn och läsa kommentarer och läsarmejl på apg29 är bättre än att glo på dåliga TV-program. Man kan också själv skriva läsarmejl och bli till glädje och uppmuntran för andra. Tack för dina goda åsikter.

Svara

x
AnnMarie svarar Stefan Jonasson
torsdag, 14 november 2019 10:40

Amen!
Du har så rätt!👍

Svara

x
Stefan Jonasson
torsdag, 14 november 2019 11:30

Jag känner att jag tog i för mycket när jag kallade inlägget löjligt, jag vill inte såra någon, det är ju sant att 📺 tv är lite grann av en kloak, och det kan bli avtrubbande om man kollar dygnet runt på en massa skräp, men vi är ju troende och har urskiljnings förmåga genom HELIGE ANDEN som bor i oss, en del kristna är extremt känsliga för all ogudaktighet som förekommer i denna fallna värld som är på väg mot sin undergång, jag vill, vill inte vara till anstöt för någon, men jag är inte känslig för all ogudaktighet i världen,

Svara

x
AnnMarie svarar Stefan Jonasson
torsdag, 14 november 2019 11:59

Det du skrev är ju sant fast du kanske hade kunnat byta ut ordet löjligt till tex petigt eller nåt.

Vi kristna har nog ofta en förmåga att försöka styra andra genom att ge dåligt samvete vilket inte är bra.
Kommer osökt att tänka på hur Sven Reichmann beskrev de kristna som gärna vill styra över andra. "Gör ni inte som jag säger så profeterar jag"

Visst finns det mycket att se på tv som inte är bra men det finns mycket som är bra också.Naturprogram tex är något jag gärna tittar på och så en del annat också.
Jag är sen ett halvår tillbaka pensionär så jag har mycket fritid som jag styr över och kan utan att skämmas dala ner i soffan och titta på tv.

Svara

x
Tomas N svarar Stefan Jonasson
torsdag, 14 november 2019 14:03

Sakomo blandade ju rätt friskt med ogudaktigheter och arvet efter Davids tron förföll snabbt.
Även om det finns delvis vishet i uttrycket så skulle jag säga att det är en vanlig orsak till att välja bort kristen tro och efterföljelse.
Att man blandar till en "stabil" mix av godhet o h elakhet för att leva balanserat.
Inte riktigt det som Gud vill och som Jesus predikat

Svara

x
Rebecka S
torsdag, 14 november 2019 20:02

Gud vände upp på min soffa för snart ett år sen. Nu läser jag bibeln varje kväll istället för att titta på tv. Han ändrade nåt i mig.

Svara

x
SA svarar Rebecka S
fredag, 15 november 2019 16:03

Underbart att höra , Gud välsigne dej syster .

Svara

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan

onsdag 11 december 2019 15:36
Tack alla förebedjare. Be att det blir positiva och överraskade besked på fredag. Jesus har Makten och Hans Namn ska bli ärad i allt. Gud välsigne alla er och önskar er en God Jul

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarStöd Apg29:

Kontakt:

MediaCreeper Creeper

↑ Upp