DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Language Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!

Butik | Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Arkiv |  Sök

Uppryckandet och Jesu återkomst

Dessa två verser beskriver alltså var för för sig uppryckandet och Jesu återkomst.

Christer ÅbergAv: Christer Åberg
måndag 30 november 2020 10:38

Uppryckandet och Jesu återkomst

1 Tess 1:10. och för att vänta från himlarna hans Son, som han uppväckte från de döda, Jesus, som räddar oss från den kommande vreden.
1 Tess 3:13. för att styrka era hjärtan till att bli fläckfria i helighet inför Gud och vår Fader, vid vår Herre Jesu Kristi återkomst med alla sina heliga.

I 1 Tess 1:10 står det att Jesus räddar oss från den kommande vreden. Här kommer inte Jesus tillbaka utan det handlar om uppryckandet. Jesus hämtar oss från jorden och räddar oss från den kommande vreden.

I 1Tess 3:13 står det att när Jesus kommer tillbaka så har han med alla sina heliga. Det är de frälsta som han tidigare räddade från den kommande vreden. Nu har de varit hemma hos honom och när han kommer tillbaka har han dem med sig.

Dessa två verser beskriver alltså var för för sig uppryckandet och Jesu återkomst.

Tror du på Jesus? Har du tagit emot honom? Gör det nu innan det blir försent.

Christer Åberg


#Uppryckandet #Jesu återkomst #Tidstecken #Sista tiden


148 kommentarer

2 3 4 »15

x
Uwe Krause svarar Mikael W
måndag, 30 november 2020 18:47
Mikael W skrev:
Så du menar på fullt allvar att först ska vi Kristna sitta vid samma bord som Antikrist och äta frukost (mörkret flyr inte ljuset), för att därefter förmås acceptera Vilddjurets märke och göra Jesus till en lögnare (Joh. 3:16), för att avslutningsvis, för de Kristna som motstår märket, utsättas för en slags jojo-effekt, där Kristna först rycks upp och därefter ner till jorden igen

😀

(Är ni en hel sekt som skriver här?)


Du behöver inte raljera broder,över saker som du bara anar men inte vet. Bibeln är glasklar att vi kristna kommer se Antikrist. Vad som kommer sedan finns det ett antal tolkningar i denna fråga. Om du är seriös,så borde lite ödmjukhet sitta fint. Den upplevelse jag får genom att prata med kristna om detta är att man helt enkelt inte är beredd att lida för Jesus. Vi i Sverige har det för bra med alla bekvämligheter och därför har många blivit ljumma i sin tro. Att behöva gå igenom vedermödan passar inte vår livstil och därför skjuter vi den tanken ifrån oss. Men du glömmer en viktig sak. Nämligen att Herren har kontroll i alla livssituationer. Att kunna leva i övernaturlig försörjning av Honom låter som en skrämmande men samtidigt fantastiskt tid. Jag ser i Bibeln att Herren alltid tagit hand om sitt folk ,genom öknen,i förföljelse,genom plågor och Gud visade sig som allsmäktig, Herren, beskyddare,läkaren,försörjaren osv. Men många kristna vill tyvärr tillbaka till Egyptens grytor med falsk trygghet. Vad väljer du?

Svara

x
Don B svarar Johanna
måndag, 30 november 2020 19:04
Johanna skrev:
Detta va inte riktat mot just dig Stig. Utan bara i största allmänhet en fråga ang det. Eller år det bara som en tröst för de efterlevande att säga de är hemma i himlen hos Jesus. Är man avsomnad så vet man ju inget ändå.

Johanna! För det första så är Jesus Allsmäktig Gud och kan idag befinna sig överallt samtidigt. Det är någonting vi i dagens läge inte riktigt kan förstå, men för Gud är ingenting omöjligt!

Försök komma ihåg berättelsen vid korset. Titta nu noga på dessa Bibelställen jag lyfter fram så hoppas jag att det klarnar något.

Jesus svarade: "Jag säger dig sanningen: I dag ska du vara med mig i paradiset."
(Lukasevangeliet 23:43)

Rövaren fick alltså löftet av Jesus att omedelbart efter sin död få följa med till paradiset. Alltså kan vi genom denna vers bl.a förstå att den viloplats kristna vilar på är just i paradiset. Då frågar vi oss, var ligger då detta paradis?

Jo, Bibeln har förstås också ett svar på det även om vi inte får det hela fullkomligt uppenbarat!

Jag vet en man i Kristus som för fjorton år sedan blev uppryckt ända till tredje himlen. Om det var i kroppen eller utanför kroppen vet jag inte, Gud vet. Jag vet att den mannen – om det var i kroppen eller utanför kroppen vet jag inte, Gud vet – blev uppryckt till paradiset och fick höra ord som ingen människa kan eller får uttala.
(2 Kor 12:2‭-‬4)

Det här Bibelstället beskriver och förtydligar att paradiset är i den tredje himlen, och det var alltså dit Jesus och rövaren fördes omedelbart efter sin död enligt Bibelstället ovan.

Va? Jo!!!! Det står så, jag upprepar .. Jesus gick alltså till den tredje himlen omedelbart efter sin död, dit gick Han och även då rövaren enligt Jesu egna ord.

Och då kan vi dra slutsatsen att den tredje himlen är platsen där alla de kristna troende på Jesus vilar i väntan på att den första uppståndelsen skall ske.

(1 Thess 4:15-18)
Vi säger er detta enligt ett ord från Herren: vi som lever och är kvar till Herrens ankomst ska alls inte komma före de insomnade. När en befallning ljuder, en ärkeängels röst och en Guds basun, då ska Herren själv komma ner från himlen, och de som har dött i Kristus ska uppstå först. Därefter ska vi som lever och är kvar ryckas upp bland skyar tillsammans med dem för att möta Herren i rymden. Och så ska vi alltid vara hos Herren. Trösta därför varandra med dessa ord.

Alltså Johanna!

Alla kristna som dött har alltså hamnat i himlen, men i den tredje himlen, paradiset.
Detta är inte samma himmel där Fadern och Sonen nu befinner sig. Dit kommer vi först efter uppryckandet och mötet i skyn. Där förvandlas våra kroppar till härlighetskroppar, både de tidigare dödas och deras som fortfarande lever vid uppryckandet. Då kommer vi att för första gången någonsin få se Fadern som Han är, då kommer vi till den högsta av himlar.

Därefter såg jag, och se: en stor skara som ingen kunde räkna, av alla folk och stammar och länder och språk. De stod inför tronen och inför Lammet, klädda i vita kläder och med palmblad i sina händer, och de ropade med stark röst: "Frälsningen tillhör vår Gud, som sitter på tronen, och Lammet!" Och alla änglarna stod runt tronen och de äldste och de fyra varelserna, och de föll ner på sina ansikten inför tronen och tillbad Gud och sade: "Amen! Lovsången, härligheten, visheten, tacksägelsen, äran, makten och kraften tillhör vår Gud i evigheters evighet. Amen." En av de äldste frågade mig: "Dessa som är klädda i vita kläder, vilka är de och varifrån kommer de?" Jag svarade: "Min herre, du vet det." Då sade han till mig: "Det är de som kommer ur den stora nöden. De har tvättat sina kläder och gjort dem vita i Lammets blod. Därför står de inför Guds tron och tjänar honom dag och natt i hans tempel, och han som sitter på tronen ska slå upp sitt tält över dem. De ska aldrig mer hungra och aldrig mer törsta, och varken solen eller någon annan hetta ska drabba dem,
(Joh Upp 7:9‭-‬16)
Svara

x
Israelvänlig svarar Mikael W
måndag, 30 november 2020 19:12
Mikael W skrev:
Hela ditt resonemang känns igen från Jehovas Vittnen.

Ledsen, men min bibeltolkning skiljer sig avsevärt från er i Jehovas, och jag har sedan länge förstått att ni är omöjliga att diskutera med.

Så, jag säger adjö till dig. Slutdiskuterat !
Du har aldrig på något sätt kunnat försvara din pretriblära med stöd från Bibeln och när du plötsligt ser att den falska profetian om Margaret Macdonalds som ligger till grund för pretribläran beskyller du Ohlins, mig och Jan A. för att vara Jehovas vittnen! Det är löjeväckande och helt absurt!🤣 Du vägrar kommentera avslöjandet om Margaret Macdonald´s falska profetia, som ligger till grund för pretrib och är svaret för den förvirring som råder bland kristenheten!

Min Bibeltolkning skiljer sig naturligtvis från din och de flesta på den sajten borde vi det här laget veta varför! Om inte annars så för nya läsare kan ni bara se vad jag skrev i början på detta inlägg!

Jag säger adjö till dig också! Slutdiskuterat!

Svara

x
Stig svarar Uwe Krause
måndag, 30 november 2020 19:31
Uwe Krause skrev:
Är inte ordet tydlig med att de troende kommer ryckas upp,och sedan med Herren återkommer. Frågan är väl bara när detta sker eller snarare tidsrymden emellan dessa händelser. Ju mer jag studerar ordet desto klarade blir det att vi inte kommer att försvinna i 7 år. Det står ingenstans och kontext av hela ordet säger mig att uppryckelsen måste ske mot slutet av vedermödan. Jag hoppas jag har fel ,men förbereder mig i Anden för en tid av förföljelse,motstånd och övernaturlig beskydd ifrån Herren själv. Shalom

7 år är väl beroende på den tid som Kristi tjänst utövas på jorde. Se Daniels 70 årsveckor. Jesus som är Kristus har redan verkat i 3,5 år. Från det att Jesus döptes - till hans död.

Ni har stora invecklade utläggningar gällande allt. Lewi Pethrus sa just detta att evangelium är inte för alla dessa doktorer i teologi. Evangelium ska vara enkelt så att enkla människor förstår. Därför bevisas det ännu en gång att dagens fariseer har fel. De har gjort evangeliet så krångligt så att ingen förstår. Deras lära kommer från satan.

Svara

x
Uwe Krause svarar Stig
måndag, 30 november 2020 19:46
Stig skrev:
7 år är väl beroende på den tid som Kristi tjänst utövas på jorde. Se Daniels 70 årsveckor. Jesus som är Kristus har redan verkat i 3,5 år. Från det att Jesus döptes - till hans död.

Ni har stora invecklade utläggningar gällande allt. Lewi Pethrus sa just detta att evangelium är inte för alla dessa doktorer i teologi. Evangelium ska vara enkelt så att enkla människor förstår. Därför bevisas det ännu en gång att dagens fariseer har fel. De har gjort evangeliet så krångligt så att ingen förstår. Deras lära kommer från satan.

Det låter väldigt förvirrande nu,det du skriver.
Vem är ni? Jag är bara jag,en enkel kille som tjänar Herren och läser Bibeln som det står.
Vet inte riktigt vad du menar nu

Svara

x
David
måndag, 30 november 2020 19:57

svar till S.T. Mycket bra skrivet det är sant till 100% och bröllopsfesten som vissa tror ska ske i slutet på vedermödan hur kan någon tro på det?? Det hade blivit ett dukat bröllopsbord utan några bröllopsgäster inte mycket att fira. Pretrib-läran är den enda läran som är värd att gå efter som dessutom är riktig när man tänker efter.

Svara

x
Don B svarar Stig
måndag, 30 november 2020 20:07
Stig skrev:
7 år är väl beroende på den tid som Kristi tjänst utövas på jorde. Se Daniels 70 årsveckor. Jesus som är Kristus har redan verkat i 3,5 år. Från det att Jesus döptes - till hans död.

Ni har stora invecklade utläggningar gällande allt. Lewi Pethrus sa just detta att evangelium är inte för alla dessa doktorer i teologi. Evangelium ska vara enkelt så att enkla människor förstår. Därför bevisas det ännu en gång att dagens fariseer har fel. De har gjort evangeliet så krångligt så att ingen förstår. Deras lära kommer från satan.

Det är väl lite väl mycket beskyllningar just nu från syskon till syskon om att varandras läror är från satan. Allt är faktiskt inte från satan bara för att man tänker och tror på olika vis. Att beskylla varandra på det sättet är mycket omoget🤔

Att t.ex ha olika syn på vissa ickefrälsande frågor som uppryckandet är inte från satan. Han tycker visserligen om förvirring bland Guds barn men satan själv vet inte ens själv när uppryckandet kommer att ske. Han vet bara att hans tid i frihet är mycket kort och kämpar förtvivlat i sin redan förlorade kamp.

Han vet alltså varken ut eller in om när uppryckandet kommer att ske, så därför ligger inte han bakom någon av de olika tribtankarna. Han vågar inte säga något av alternativen eftersom det då skulle kunna vara sant något av det han säger, och det vore ju katastrof för honom🥶

Satan är absolut inte så kunnig i just detta ämne. Han vet absolut inte när Herren kommer för att hämta hem sin brud..

Var därför beredda också ni, för i en stund när ni inte väntar det kommer Människosonen.
(Matt 24:44)

Tro inte att satan vet!

Svara

x
Mikael W svarar Uwe Krause
måndag, 30 november 2020 20:48
Uwe Krause skrev:
Du behöver inte raljera broder,över saker som du bara anar men inte vet. Bibeln är glasklar att vi kristna kommer se Antikrist. Vad som kommer sedan finns det ett antal tolkningar i denna fråga. Om du är seriös,så borde lite ödmjukhet sitta fint. Den upplevelse jag får genom att prata med kristna om detta är att man helt enkelt inte är beredd att lida för Jesus. Vi i Sverige har det för bra med alla bekvämligheter och därför har många blivit ljumma i sin tro. Att behöva gå igenom vedermödan passar inte vår livstil och därför skjuter vi den tanken ifrån oss. Men du glömmer en viktig sak. Nämligen att Herren har kontroll i alla livssituationer. Att kunna leva i övernaturlig försörjning av Honom låter som en skrämmande men samtidigt fantastiskt tid. Jag ser i Bibeln att Herren alltid tagit hand om sitt folk ,genom öknen,i förföljelse,genom plågor och Gud visade sig som allsmäktig, Herren, beskyddare,läkaren,försörjaren osv. Men många kristna vill tyvärr tillbaka till Egyptens grytor med falsk trygghet. Vad väljer du?

Varför kallar du mig broder ????

Blanda inte in mig i er sekt !

Svara

x
Mikael W svarar Don B
måndag, 30 november 2020 21:06
Don B skrev:
Det är väl lite väl mycket beskyllningar just nu från syskon till syskon om att varandras läror är från satan. Allt är faktiskt inte från satan bara för att man tänker och tror på olika vis. Att beskylla varandra på det sättet är mycket omoget🤔

Att t.ex ha olika syn på vissa ickefrälsande frågor som uppryckandet är inte från satan. Han tycker visserligen om förvirring bland Guds barn men satan själv vet inte ens själv när uppryckandet kommer att ske. Han vet bara att hans tid i frihet är mycket kort och kämpar förtvivlat i sin redan förlorade kamp.

Han vet alltså varken ut eller in om när uppryckandet kommer att ske, så därför ligger inte han bakom någon av de olika tribtankarna. Han vågar inte säga något av alternativen eftersom det då skulle kunna vara sant något av det han säger, och det vore ju katastrof för honom🥶

Satan är absolut inte så kunnig i just detta ämne. Han vet absolut inte när Herren kommer för att hämta hem sin brud..

Var därför beredda också ni, för i en stund när ni inte väntar det kommer Människosonen.
(Matt 24:44)

Tro inte att satan vet!

Det här gänget är absolut inte mina syskon.....

...och om du inte kan skilja mellan andar är det nog dags att du ber om den gåvan


Svara

x
Uwe Krause svarar Mikael W
måndag, 30 november 2020 21:12
Mikael W skrev:
Varför kallar du mig broder ????

Blanda inte in mig i er sekt !

Wow ,vad har du varit med om i livet,då bitterhet och förtal bubblar upp. Verkar vara omöjligt att föra ett moget samtal med dig. Bäst att lämna detta.

Svara

2 3 4 »15

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


NYTT! Förkorta lång länk här så att den fungerar i din kommentar!

Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

ANNONS:Världen idag

Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Direkt med Christer Åberg - Apg29.Nu


Dagens datum

V 02, fredag 15 januari 2021 kl 21:41

Dagens namn

Laura, Lorentz

Dagens bibelord

“[Abrahams sanna barn] Jesus sade till de judar som hade kommit till tro på honom: "Om ni förblir i mitt ord är ni verkligen mina lärjungar. Ni ska lära känna sanningen, och sanningen ska göra er fria.” (John 8:31-32)

Dagens bön

Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Möt också Laura och Lorentz. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

"Det enda som bär är Jesus. Det har Christer Åberg fått uppleva genom livets tuffa utmaningar. Christer är bloggare och författare och driver bland annat apg29.nu". - himlen.tv7


JULTIPS - JULKLAPPSTIPS - JULPRIS

Den längsta natten och Den oönskade


Senaste bönämnet på Bönesidan

fredag 15 januari 2021 16:21
The Jesus is The Lord with Angels? Go into my Mama and my Broter Room. Bless?

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli månadsgivare
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

Wikipedia om Christer Åberg

↑ Upp