DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Language Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!

Butik | Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Arkiv |  Sök

Läsarmejl

Uppryckandet före vedermödan

Det finns bibelställen som talar för, att hämtandet sker FÖRE vedermödan.

Maskrosfrön blåser iväg uppåt.

Det förefaller orimligt att församlingen, Jesu älskade brud skulle vara på jorden från Upp. Kap. 6-18. Att placera henne mitt i de apokalyptiska domarna och låta henne gå igenom den stora vedermödan, nödens tid och underkasta henne ”prövningens stund, som ska komma över hela världen och sätta människorna på prov.” Det skulle vara att förfalska hennes ställning och beröva henne hennes utlovade förmåner och motsäga Herrens klara och bestämda löfte.

Av: Sven Thomsson
fredag 20 november 2020 01:37

Detta är en Läsarmejl vilket innebär att det är skribentens egna åsikter.

En fråga som har varit och är aktuell bland de troende är om Jesus hämtar sitt folk före, under eller efter vedermödan. Frågan har ofta diskuterats av ”de lärda”. Men vi ska söka svaret i Bibeln.

Det finns bibelställen som talar för, att hämtandet sker FÖRE vedermödan. Vi ska nämna några bibelställen, som många bibelläsare inte känner till, som handlar om detta.

Upp. 4:4: ”Runt om tronen var tjugofyra troner, och på de tronerna såg jag tjugofyra äldste som satt där, klädda i vita kläder och de hade kronor av guld på sina huvuden”.

Det finns bibelställen som talar för att församlingen kommer att vara i himlen under den tid som skildras i Upp. Kap. 4-19. Framför allt ser man den markanta skillnaden mellan ”VAD SOM NU ÄR”, kap. 1-3 och ”VAD SOM HÄREFTER SKALL SKE”, från kap. 5. ”Vad som nu är” avser Guds församling, som är i himlen. ”Vad som härefter ska ske” syftar på vedermödan och domsakterna över de ogudaktiga människorna.

Vi ser att bilden av församlingen försvinner efter kap. 3 och återkommer först i kap. 19:7. Men härifrån till kap. 19 förekommer inte ett ord om församlingen på jorden. Somliga undrar varför uppryckandet inte alls nämns i Uppenbarelseboken. Svaret är, att Uppenbarelseboken är en DOMENS bok. Det skulle inte passa ihop med Uppenbarelsebokens karaktär och syfte att direkt nämna de heligas upptagande. Faktum är, att församlingen inte ska vara på jorden under den svåra period som beskrivs från kap. 5. Det är helt uppenbart att en ny framtid och tidsålder börjar från kap. 4. Det som Johannes skriver är inte något som möjligen kan inträffa, utan något som säkert kommer att ske. Det hör till en gudomlig plan.

De 24 äldste symboliserar och representerar den frälsta skaran, som har hämtats och som är i himlen. Talet 24 består av ett dubbelt tolvtal (2x12=24). Det första tolvtalet avser Israels tolv stammar och representerar de människor som dött i Kristus på Gamla testamentets tid. Det andra tolvtalet avser Lammets tolv apostlar och representerar dem som dött i Kristus på Nya Testamentets tid.

Det nya Jerusalem som tydligt sägs vara bruden, Lammets hustru (Upp. 21:9) har också dessa tolvtal. Det står om staden Jereusalem: ”Och den hade en stor och hög mur med tolv portar, och vid portarna tolv änglar och namn inskrivna, namnen på ”Israels söners tolv stammar. Vers 14: ”Och stadsmuren hade tolv fundament och på dem stod namnen på Lammets tolv apostlar. Namnen på Lammets tolv apostlar står skrivna på portarnas grundstenar. Här ser vi det som symboliserar brudeskaran.

I kap. 13 står det att ”Vilddjuret, Antikrist ”hädar Gud, hans tabernakel och dem som bor i himlen”.

Guds tabernakel betecknar inte bara ett vanligt hus eller ett s.k. Gudshus, utan även dem som Gud har tagit sin boning i. Han bor i dem och de bor i himlen. Antikrist är den store motståndaren till Kristus och hans församling. Därför smädar han brudeskaran som bor i himlen. Kapitel 13 beskriver en del av vedermödans tid, och församlingen bor då i himlen.

Det förefaller orimligt att församlingen, Jesu älskade brud skulle vara på jorden från Upp. Kap. 6-18. Att placera henne mitt i de apokalyptiska domarna och låta henne gå igenom den stora vedermödan, nödens tid och underkasta henne ”prövningens stund, som ska komma över hela världen och sätta människorna på prov.” Det skulle vara att förfalska hennes ställning och beröva henne hennes utlovade förmåner och motsäga Herrens klara och bestämda löfte. Hon ses i himlen tillsammans med med de gammaltestamentliga heliga i kap. 4-5.

Det står ingenting i Uppenbarelseboken hur hon har kommit dit, men hon finns där i upphöjd gemenskap och helig tillbedjan. Den sanningen uppenbaras i 1 Tess. 4:17. (Brudens upptagande genom uppryckandet).

Sven Thomsson

Denna artikel är ett läsarmejl vilket innebär att det är skribentens egna åsikter. Vill du skriva ett eget läsarmejl?


#Uppryckandet #Den stora vedermödan #Sven Thomsson


238 kommentarer

22 23 24 »24

x
Israelvänlig svarar Don B
måndag, 30 november 2020 14:35
Don B skrev:
Jag tror mer på de Bibelställen som berättar att Henok togs till himlen och försvann utan att dö här på jorden än på dina ständiga bortförklaringar till ett uppryckande.

Elisha såg bokstavligen när Elia blev upptagen till himlen.
Lärjungarna såg också bokstavligen när Jesus blev upptagen till himlen.

Det är inte bara Paulus, Apostlagärningarna och Hebreerbrevet som talar om bokstavliga uppryckande till himlen...

Och de hörde en stark röst från himlen som sade till dem: "Kom hit upp!" Och de steg upp till himlen i ett moln, och deras fiender såg dem.
(Joh Upp 11:12)

Jag tror alltså på dessa Bibelställen oavsett alla dina frenetiska försök till att förminska ett uppryckande av levande kristna...

Medan de gick och samtalade, kom en vagn av eld med hästar av eld och skilde de båda från varandra. Och Elia for i stormvinden upp till himlen.
(2 Kon 2:11)

Genom tron blev Henok hämtad utan att möta döden, och man fann honom inte mer, för Gud hade hämtat honom. Innan han hämtades fick han vittnesbörd om att han hade behagat Gud.
(Heb 11:5)

Du har fel! Man ska tro att hela Bibeln är sann och läsa alla texter! Du har också fel där du helt lögnaktigt säger att jag ständigt bortförklarar ett uppryckande! Jag läser alla textställen, som du också borde göra! Du har fortfarande icke sagt vilken Bibelöversättning du läser!

Hebréerbrevet 11:5, 1917 års översättning.

Genom tron togs Enok bort, för att han icke skulle se döden; och man såg honom icke mer, ty Gud tog honom bort. Förrän han togs bort, fick han nämligen det vittnesbördet, att han hade täckts Gud;

Det står icke att Gud hade hämtat hem honom! Det står att Gud tog honom bort! Det är en klar skillnad! Så därför vilken Bibelöversättning är det du egentligen läser?

Hebréerbrevet 11:13, 1917 års översättning. Läs denna vers, så ser du att Enok som var ett starkt trosvittne liksom de andra som räknades upp dog på jorden! I tron dogo alla dessa! De dog på jorden! Du kan omöjligt bortse från vad Bibeln säger!

Har aldrig någonsin dementerat HERREN JESUS KRISTUS himmelsfärd, som du mycket fräckt antyder! Tvärtom har jag gång på gång hänvisat till JOHANNES 3:13 Och likväl har ingen stigit upp till himmelen utom den som steg ned från himmelen, Människosonen, som var i himmelen.

Och de hörde en stark röst från himmelen, som sade till dem: Kommen hit upp. Då stego de i en sky upp till himmelen i sina ovänners åsyn. Joh. Upp. 11:12

Denna vers handlar om Guds två vittnen, som börjar uppträda i den sista halvan av den sista och 70:e årsveckan som slutar med HERREN JESUS KRISTUS återkomst! Detta är utan tvekan ett uppryckande för Guds två vittnen! Guds två vittnen profeterar 1260 dagar!

Svara

x
Israelvänlig svarar Stig
måndag, 30 november 2020 14:55
Stig skrev:
Vilket namn praktiseras i dopet som du företräder?

Petrus sade till dem: Omvänd er och låt var och en av er döpa sig i Jesu Kristi namn till syndernas förlåtelse och ni skall få den Helige Andes gåva." (Apg. 2:38 )

Svara

x
Stig svarar Israelvänlig
måndag, 30 november 2020 15:11
Israelvänlig skrev:
Petrus sade till dem: Omvänd er och låt var och en av er döpa sig i Jesu Kristi namn till syndernas förlåtelse och ni skall få den Helige Andes gåva." (Apg. 2:38 )

Korrekt. Är du döpt så?

Svara

x
Israelvänlig svarar Stig
måndag, 30 november 2020 15:20
Stig skrev:
Korrekt. Är du döpt så?

Ja! Jag är troendedöpt som vuxen och döpt så! Är du döpt så?

Svara

x
Israelvänlig svarar Stig
måndag, 30 november 2020 15:26
Stig skrev:
Jag tror att det kan vara Jehovas vittnen som är här på denna sajt och skriver. De behöver också ta emot Jesus och bli frälst. Ofta ger sig en huvudledare ut och skriver och hans undersåtar klappar händerna.

Till alla Jehovas vittnen, nya testamentets Jesus är gamla testamentets Jehova.

Utan den tron blir allt låg.

Vilka skulle vara Jehovas vittnen som är här och skriver? Den som jag hjälpt tidigare på denna sajt mot Jehovas vittnen var Stefan Jonasson som hade en konfrontation med Jehovas vittnen som försökte lura honom att Mikael var HERREN JESUS KRISTUS! Genom mitt Bibelstudium kom icke som jag uppfattar det Jehovas vittnen åt honom och Stefan var tacksam för detta! Du bör tala om för läsarna vilka som är Jehovas vittnen här på denna sajt, så skall vi hjälpas åt att få in dem bland fåren! Alla behöver komma till tro på HERREN JESUS KRISTUS!

Svara

x
Israelvänlig svarar Mikael W
måndag, 30 november 2020 15:36
Mikael W skrev:
Jag ser ingen i kommentarsfälten på bloggen som heter Elvor och Janne (men Jan A finns).

Är dem ledare för Jehovas Vittnen ....eller?

....eller varför refereras ständigt till dessa personer?Nej! Elvor och Janne har en hemsida med kristen inriktning och Jan A. som finns på denna sajt är definitivt inga Jehovas vitten!🤣 Ingen av dessa är Jehovas vittnen!🤣 Vad föranleder dig till att tro det???🤔

Svara

x
Sven Thomssson
måndag, 30 november 2020 15:44

För att återgå till ämnet kan vi läsa vad det står om Enok i 1 Mos.5:24 (Folkbibeln):"Sedan Henok så hade vandrat med Gud fann man honom inte mer, för Gud hade hämtat honom". Och i vers 23 står det: "Henoks hela ålder blev alltså 365 år."

Det är lätt att förstå att när "man fann honom inte mer" hade man sökt efter honom, men inte kunnat hitta honom. Om han hade dött skulle väl det ha kommit till kännedom. Om Henok dog, när skedde det? Han kunde ju inte ha dött innan Gud hämtade honom och inte heller efteråt.

Henok blev 365 år gammal, men födde Metushela som blev 969 år. Är det rimligt att tänka sig att Henok skulle ha dött 604 år innan sin sons död? Det gäller att hålla sig till Guds ord och inte något annat.

Svara

x
Jan A svarar Sven Thomssson
måndag, 30 november 2020 16:35
Sven Thomssson skrev:
För att återgå till ämnet kan vi läsa vad det står om Enok i 1 Mos.5:24 (Folkbibeln):"Sedan Henok så hade vandrat med Gud fann man honom inte mer, för Gud hade hämtat honom". Och i vers 23 står det: "Henoks hela ålder blev alltså 365 år."

Det är lätt att förstå att när "man fann honom inte mer" hade man sökt efter honom, men inte kunnat hitta honom. Om han hade dött skulle väl det ha kommit till kännedom. Om Henok dog, när skedde det? Han kunde ju inte ha dött innan Gud hämtade honom och inte heller efteråt.

Henok blev 365 år gammal, men födde Metushela som blev 969 år. Är det rimligt att tänka sig att Henok skulle ha dött 604 år innan sin sons död? Det gäller att hålla sig till Guds ord och inte något annat.

Hanok levde under den tid då Edens lustgård fanns,vaktande av keruber.kan vara dit Gud hämtade honom.
Jan A.

Svara

x
Israelvänlig svarar Sven Thomssson
måndag, 30 november 2020 16:41
Sven Thomssson skrev:
För att återgå till ämnet kan vi läsa vad det står om Enok i 1 Mos.5:24 (Folkbibeln):"Sedan Henok så hade vandrat med Gud fann man honom inte mer, för Gud hade hämtat honom". Och i vers 23 står det: "Henoks hela ålder blev alltså 365 år."

Det är lätt att förstå att när "man fann honom inte mer" hade man sökt efter honom, men inte kunnat hitta honom. Om han hade dött skulle väl det ha kommit till kännedom. Om Henok dog, när skedde det? Han kunde ju inte ha dött innan Gud hämtade honom och inte heller efteråt.

Henok blev 365 år gammal, men födde Metushela som blev 969 år. Är det rimligt att tänka sig att Henok skulle ha dött 604 år innan sin sons död? Det gäller att hålla sig till Guds ord och inte något annat.

Om Hanok i 1 Mos. 5:24 1917 års översättning! Sedan Hanok så hade vandrat i umgängelse med Gud, såg man honom icke mer, ty Gud tog honom bort.

Gud hade inte hämtat hem honom utan förflyttade honom till en annan plats på jorden, så ingen skulle kunna döda honom då Hanok var rättfärdig och sa sanningen! Bibeln talar icke om när Hanok dog, men Bibeln talar om att han dog på jorden!

Hebréerna 11:13

Hanok är uppräknad bland alla dessa starka trosvittnen som dog på jorden!

I tron dogo alla dessa. Bibeln är tydlig som vanligt!

Metusalem var enligt Bibeln världens äldsta människa, så det vore inte märkligt om åldersdifferensen var stor när Hanok dog på jorden! Fast vi vet icke hur stor den var! Jag håller mig till Guds Ord! Gör du det?


Svara

x
Don B svarar Israelvänlig
måndag, 30 november 2020 16:52
Israelvänlig skrev:
Du har fel! Man ska tro att hela Bibeln är sann och läsa alla texter! Du har också fel där du helt lögnaktigt säger att jag ständigt bortförklarar ett uppryckande! Jag läser alla textställen, som du också borde göra! Du har fortfarande icke sagt vilken Bibelöversättning du läser!

Hebréerbrevet 11:5, 1917 års översättning.

Genom tron togs Enok bort, för att han icke skulle se döden; och man såg honom icke mer, ty Gud tog honom bort. Förrän han togs bort, fick han nämligen det vittnesbördet, att han hade täckts Gud;

Det står icke att Gud hade hämtat hem honom! Det står att Gud tog honom bort! Det är en klar skillnad! Så därför vilken Bibelöversättning är det du egentligen läser?

Hebréerbrevet 11:13, 1917 års översättning. Läs denna vers, så ser du att Enok som var ett starkt trosvittne liksom de andra som räknades upp dog på jorden! I tron dogo alla dessa! De dog på jorden! Du kan omöjligt bortse från vad Bibeln säger!

Har aldrig någonsin dementerat HERREN JESUS KRISTUS himmelsfärd, som du mycket fräckt antyder! Tvärtom har jag gång på gång hänvisat till JOHANNES 3:13 Och likväl har ingen stigit upp till himmelen utom den som steg ned från himmelen, Människosonen, som var i himmelen.

Och de hörde en stark röst från himmelen, som sade till dem: Kommen hit upp. Då stego de i en sky upp till himmelen i sina ovänners åsyn. Joh. Upp. 11:12

Denna vers handlar om Guds två vittnen, som börjar uppträda i den sista halvan av den sista och 70:e årsveckan som slutar med HERREN JESUS KRISTUS återkomst! Detta är utan tvekan ett uppryckande för Guds två vittnen! Guds två vittnen profeterar 1260 dagar!

Jag läser oftast Bibelöversättningarna de båda FolkBiblarna 1998, 2015, ReformationsBibeln, 1917, och jämför emellanåt med Karl den 12:es gamla översättning. Jag jämför då och då också med KJV i My Sword Bible..Ett tag under min nyfrälsta tid läste jag allra mest i Handbok för livet och Bibel 1981..

Jag vet inte om dessa duger att läsa enligt dig, förmodligen inte?

Henok hörde som redan sagt inte till den skara av troshjältar i Hebreerbrevet som dog här på jorden vilket endast är din egen tolkning för att passa in i ditt egna tänkande. Angående Elia så har du tyvärr också en egen oBibliskt filosofi!
Svara

22 23 24 »24

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


NYTT! Förkorta lång länk här så att den fungerar i din kommentar!

Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

ANNONS:
Himlen TV7

Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Direkt med Christer Åberg - Apg29.Nu


Dagens datum

V 03, måndag 18 januari 2021 kl 01:24

Dagens namn

Hilda, Hildur

Dagens bibelord

“Gör allt utan att klaga och tveka så att ni blir fläckfria och rena, Guds oskyldiga barn mitt i ett falskt och fördärvat släkte, där ni lyser som stjärnor i världen när ni håller fast vid livets ord. Då blir ni en ära för mig på Kristi dag, att jag inte har kämpat förgäves eller arbetat förgäves.” (Philippians 2:14-16)

Dagens bön

Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Möt också Hilda och Hildur. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

"Det enda som bär är Jesus. Det har Christer Åberg fått uppleva genom livets tuffa utmaningar. Christer är bloggare och författare och driver bland annat apg29.nu". - himlen.tv7


JULTIPS - JULKLAPPSTIPS - JULPRIS

Den längsta natten och Den oönskade


Senaste bönämnet på Bönesidan

söndag 17 januari 2021 23:09
Berit i M. behöver ett Guds tilltal, hon har också handlat fel ! Myndigheter känner till allt. Tack Förebedjare 🙏 !

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli månadsgivare
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

Wikipedia om Christer Åberg

↑ Upp