DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Language Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!

Butik | Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Arkiv |  Sök

Läsarmejl

Uppryckandet före vedermödan

Det finns bibelställen som talar för, att hämtandet sker FÖRE vedermödan.

Maskrosfrön blåser iväg uppåt.

Det förefaller orimligt att församlingen, Jesu älskade brud skulle vara på jorden från Upp. Kap. 6-18. Att placera henne mitt i de apokalyptiska domarna och låta henne gå igenom den stora vedermödan, nödens tid och underkasta henne ”prövningens stund, som ska komma över hela världen och sätta människorna på prov.” Det skulle vara att förfalska hennes ställning och beröva henne hennes utlovade förmåner och motsäga Herrens klara och bestämda löfte.

Av: Sven Thomsson
fredag 20 november 2020 01:37

Detta är en Läsarmejl vilket innebär att det är skribentens egna åsikter.

En fråga som har varit och är aktuell bland de troende är om Jesus hämtar sitt folk före, under eller efter vedermödan. Frågan har ofta diskuterats av ”de lärda”. Men vi ska söka svaret i Bibeln.

Det finns bibelställen som talar för, att hämtandet sker FÖRE vedermödan. Vi ska nämna några bibelställen, som många bibelläsare inte känner till, som handlar om detta.

Upp. 4:4: ”Runt om tronen var tjugofyra troner, och på de tronerna såg jag tjugofyra äldste som satt där, klädda i vita kläder och de hade kronor av guld på sina huvuden”.

Det finns bibelställen som talar för att församlingen kommer att vara i himlen under den tid som skildras i Upp. Kap. 4-19. Framför allt ser man den markanta skillnaden mellan ”VAD SOM NU ÄR”, kap. 1-3 och ”VAD SOM HÄREFTER SKALL SKE”, från kap. 5. ”Vad som nu är” avser Guds församling, som är i himlen. ”Vad som härefter ska ske” syftar på vedermödan och domsakterna över de ogudaktiga människorna.

Vi ser att bilden av församlingen försvinner efter kap. 3 och återkommer först i kap. 19:7. Men härifrån till kap. 19 förekommer inte ett ord om församlingen på jorden. Somliga undrar varför uppryckandet inte alls nämns i Uppenbarelseboken. Svaret är, att Uppenbarelseboken är en DOMENS bok. Det skulle inte passa ihop med Uppenbarelsebokens karaktär och syfte att direkt nämna de heligas upptagande. Faktum är, att församlingen inte ska vara på jorden under den svåra period som beskrivs från kap. 5. Det är helt uppenbart att en ny framtid och tidsålder börjar från kap. 4. Det som Johannes skriver är inte något som möjligen kan inträffa, utan något som säkert kommer att ske. Det hör till en gudomlig plan.

De 24 äldste symboliserar och representerar den frälsta skaran, som har hämtats och som är i himlen. Talet 24 består av ett dubbelt tolvtal (2x12=24). Det första tolvtalet avser Israels tolv stammar och representerar de människor som dött i Kristus på Gamla testamentets tid. Det andra tolvtalet avser Lammets tolv apostlar och representerar dem som dött i Kristus på Nya Testamentets tid.

Det nya Jerusalem som tydligt sägs vara bruden, Lammets hustru (Upp. 21:9) har också dessa tolvtal. Det står om staden Jereusalem: ”Och den hade en stor och hög mur med tolv portar, och vid portarna tolv änglar och namn inskrivna, namnen på ”Israels söners tolv stammar. Vers 14: ”Och stadsmuren hade tolv fundament och på dem stod namnen på Lammets tolv apostlar. Namnen på Lammets tolv apostlar står skrivna på portarnas grundstenar. Här ser vi det som symboliserar brudeskaran.

I kap. 13 står det att ”Vilddjuret, Antikrist ”hädar Gud, hans tabernakel och dem som bor i himlen”.

Guds tabernakel betecknar inte bara ett vanligt hus eller ett s.k. Gudshus, utan även dem som Gud har tagit sin boning i. Han bor i dem och de bor i himlen. Antikrist är den store motståndaren till Kristus och hans församling. Därför smädar han brudeskaran som bor i himlen. Kapitel 13 beskriver en del av vedermödans tid, och församlingen bor då i himlen.

Det förefaller orimligt att församlingen, Jesu älskade brud skulle vara på jorden från Upp. Kap. 6-18. Att placera henne mitt i de apokalyptiska domarna och låta henne gå igenom den stora vedermödan, nödens tid och underkasta henne ”prövningens stund, som ska komma över hela världen och sätta människorna på prov.” Det skulle vara att förfalska hennes ställning och beröva henne hennes utlovade förmåner och motsäga Herrens klara och bestämda löfte. Hon ses i himlen tillsammans med med de gammaltestamentliga heliga i kap. 4-5.

Det står ingenting i Uppenbarelseboken hur hon har kommit dit, men hon finns där i upphöjd gemenskap och helig tillbedjan. Den sanningen uppenbaras i 1 Tess. 4:17. (Brudens upptagande genom uppryckandet).

Sven Thomsson

Denna artikel är ett läsarmejl vilket innebär att det är skribentens egna åsikter. Vill du skriva ett eget läsarmejl?


#Uppryckandet #Den stora vedermödan #Sven Thomsson


238 kommentarer

15 16 17 »24

x
Israelvänlig svarar Mikael W
tisdag, 24 november 2020 13:31
Mikael W skrev:
Javisst är det så att det bara finns en sanning om när uppryckandet sker. Uppryckandet kommer enbart att äga rum en gång

Övriga varianter är naturligtvis villoläror och lögner, och vem som sprider dessa villoläror och är lögnens fader det vet vi. Hans namn är Satan.

(Jag har aldrig anklagat dig på ett personligt plan)Naturligtvis finns det bara en sanning och uppryckandet sker bara en gång! Det tror jag ingen på denna sajt har ifrågasatt! Men nu ändrar du på det som du skrev tidigare och försöker finta bort läsare som icke är uppmärksamma! Alla läsare kan tydligt se vad du skrev tidigare! Jag citerar dig igen: ""Sker uppryckandet före, mitt under eller efter Vedermödan?

Det är bara ett svar som är sant (= före). Övriga alternativ är lögner.

Alla lögner kommer från Satan, och den som sprider dessa lögner är en Satans hantlangare, och har Satan som sin fader. En antikrist

Hälsningar
Mikael W
Ödmjuk bibelexpert" Slut citat!

Det handlar om att du lägger fram en lära som icke överensstämmer med vad Bibeln säger! Jag tar icke åt mig på det personliga planet, då jag vet vad Bibeln säger, men det kan finnas andra som gör det och tar åt sig, då du beskyller kristna att vara Satans hantlangare och deras fader är Satan, om de ifrågasätter pretribläran! Det kan finnas kristna som är svaga i tron och icke fått lära sig vad Skriften säger! Det är dessa jag kämpar för och avslöjar lögnen och villoläror!

Svara

x
Sven Thomssson svarar Mikael W
tisdag, 24 november 2020 13:34
Mikael W skrev:
.....du finner min kommentar på sid 9, där du även ser att den inte var/är adresserad till dig

(...men det är klart, att om du känner i ditt samvete att du är ute och cyklar, så är det lätt att ta åt sig och bli frustrerad, så det ryker ur öronen)
Det är sant, käre broder Mikael. Uppryckandet äger rum bara en gång.
Jesus återkomst sker när han stiger ner på Oljeberget och har de heliga med sig.

Svara

x
Sven Thomssson svarar Sven Thomssson
tisdag, 24 november 2020 13:37
Sven Thomssson skrev:
Det är sant, käre broder Mikael. Uppryckandet äger rum bara en gång.
Jesus återkomst sker när han stiger ner på Oljeberget och har de heliga med sig.

Det är många som blandar ihop eller förväxlar begreppen "uppryckandet" och "Jesu återkomst".

Svara

x
Israelvänlig svarar Mikael W
tisdag, 24 november 2020 13:40
Mikael W skrev:
.....du finner min kommentar på sid 9, där du även ser att den inte var/är adresserad till dig

(...men det är klart, att om du känner i ditt samvete att du är ute och cyklar, så är det lätt att ta åt sig och bli frustrerad, så det ryker ur öronen)
Precis! Det var samma sida som jag hänvisade till vad du skrev 21 november kl. 18.16! Återigen! Det är löjeväckande såsom du skriver! Jag tycker om att motionera och cykla som främjar hälsan, men har aldrig varit med om att det ryker ur öronen!🤣 Det kanske det gör på dig emellanåt!

Svara

x
Mikael W svarar Israelvänlig
tisdag, 24 november 2020 14:34
Israelvänlig skrev:
Precis! Det var samma sida som jag hänvisade till vad du skrev 21 november kl. 18.16! Återigen! Det är löjeväckande såsom du skriver! Jag tycker om att motionera och cykla som främjar hälsan, men har aldrig varit med om att det ryker ur öronen!🤣 Det kanske det gör på dig emellanåt!

Israelvänlig, det fungerar som så, att Gud kallar oss Kristna till att utföra olika tjänster för Guds rike.

Samtliga Kristna är kallade till att predika Guds ord.

Vissa blir även kallade till att tjänstgöra som herdar, emedan andra blir kallade till missionärer, bibellärare, sångare, diakoni, koka kaffe o.s.v

Vare sig du eller jag har fått ett kall av Gud att vara bibellärare och undervisa våra systrar och bröder.

Jag har stor respekt för dessa Kristna som blivit kallade till att undervisa andra. De lägger ner tusentals timmar på att studera bibeln, historia och annan litteratur. Dem är ödmjuka och behärskar pedagogik. Jag lyssnar och lär mig av dem, speciellt då det handlar om svåra spörsmål. Uppryckandet är ett dylikt spörsmål. Enklare spörsmål kan vi studera på egen hand

Förutom Sven Thomsson, som jag vet är en ypperlig bibelundervisare, så har jag i denna tråd hänvisat, med youtube-länkar, till två av världens dokumenterat bästa bibellärare, som båda ger stöd för Svens inlägg. Det finns många fler....

Jag skulle anses vara en mycket respektlös och obstinat Kristen om jag inte lyssnade på dessa bibellärare. Gud är inte oordningens Gud

Jag vidhåller att det enbart finns en sanning när det gäller uppryckandet och dess händelseförlopp, men vi behöver inte älta det in i absurdum, så kom tillbaks nu och skriv på den här bloggen Israelvänlig...det är en order 😊)

Och, om det finns någon bibellärare som avviker i teologisk övertygelse om uppryckandet, så anser jag det är bättre att bibellärarna, sinsemellan, konfererar och diskuterar sig fram till vad som är den sanna sunda läran. Jag har inte tid och mina bibelkunskaper är mycket bristfälliga. Jag håller ju fortfarande på med släkttavlorna.

Vi måste lita till den gåva bibellärarna fått att ta reda på sanningen och förmedla den till oss, precis som vi måste lita på den som är vår herde (pastor)Svara

x
Don B
tisdag, 24 november 2020 21:23

Man bör inte kalla syskon för varken villolärare eller att någon är från satan bara för att man tror på uppryckandet vid olika tidpunkter. Här har det tyvärr sjunkit väldigt lågt.

Att någon kommer med förvirring bland kristna är givetvis från mörkrets håll men det behöver inte alls vara att människan är från satan eller tillhör satan, det kan bero på okunskap och omogen iver, kanske något dåligt påläst m.m.

Villoläror och onda andars läror från satan är däremot när det förkunnas läror där Jesus inte är Allsmäktig Gud, t.ex Jehovas vittnens lära, Mormonernas lära. Universalistiska oBibliska läror där alla till slut sägs komma till himmelens evighet. Sådana läror betyder ju i sin tur att omvändelse från synd och att ta emot Jesus här och nu under vårt jordeliv är så viktigt. De samfund som numer också valt att acceptera homovigslar har också trätt in på villolärornas område och behöver tas avstånd ifrån. Katolicismen som har Maria som mellanhand till Gud är också en villolära. Dessutom har vi härinne emellanåt haft en som förespråkar evolutionsteorin som sann, och att vi människor därför härstammar från aporna. Idag är ju new age med alla möjliga slags buddhistiska och hinduistiska meditationsläror som yoga populära i samhället. Det har också nu på senare tid dykt upp en sektliknande organisation med ursprung från Danmark har jag för mig med en lära om det tredje testamentet. Gå inte på något av allt detta.

De Biblar vi har med de 39 böckerna i GT och 27 st i det NT:et är gällande och behöver inga tillägg. Om någon annan skrift utifrån skulle upphöjas som lika viktig så ta varning och håll avstånd!

Svara

x
Don B svarar Don B
tisdag, 24 november 2020 21:26
Don B skrev:
Man bör inte kalla syskon för varken villolärare eller att någon är från satan bara för att man tror på uppryckandet vid olika tidpunkter. Här har det tyvärr sjunkit väldigt lågt.

Att någon kommer med förvirring bland kristna är givetvis från mörkrets håll men det behöver inte alls vara att människan är från satan eller tillhör satan, det kan bero på okunskap och omogen iver, kanske något dåligt påläst m.m.

Villoläror och onda andars läror från satan är däremot när det förkunnas läror där Jesus inte är Allsmäktig Gud, t.ex Jehovas vittnens lära, Mormonernas lära. Universalistiska oBibliska läror där alla till slut sägs komma till himmelens evighet. Sådana läror betyder ju i sin tur att omvändelse från synd och att ta emot Jesus här och nu under vårt jordeliv är så viktigt. De samfund som numer också valt att acceptera homovigslar har också trätt in på villolärornas område och behöver tas avstånd ifrån. Katolicismen som har Maria som mellanhand till Gud är också en villolära. Dessutom har vi härinne emellanåt haft en som förespråkar evolutionsteorin som sann, och att vi människor därför härstammar från aporna. Idag är ju new age med alla möjliga slags buddhistiska och hinduistiska meditationsläror som yoga populära i samhället. Det har också nu på senare tid dykt upp en sektliknande organisation med ursprung från Danmark har jag för mig med en lära om det tredje testamentet. Gå inte på något av allt detta.

De Biblar vi har med de 39 böckerna i GT och 27 st i det NT:et är gällande och behöver inga tillägg. Om någon annan skrift utifrån skulle upphöjas som lika viktig så ta varning och håll avstånd!

OBS! Att ta emot Jesus under detta jordeliv är absolut viktigt!! Jag missade "inte"! Givetvis är det det allra viktigaste vi har att göra, att ta emot Jesus Kristus medans vi har vår chans..

Svara

x
Mikael W svarar Sven Thomssson
tisdag, 24 november 2020 22:24
Sven Thomssson skrev:
Det är sant, käre broder Mikael. Uppryckandet äger rum bara en gång.
Jesus återkomst sker när han stiger ner på Oljeberget och har de heliga med sig.

Stort tack Sven !

Svara

x
Kjell
onsdag, 25 november 2020 11:13

Christer

Var tog mitt inlägg vägen, jag är verkligen på samma sida som dig, och Sven, men att inlägget bara försvinner gör ont.
Olika villoläror får stå kvar länge, ser JV här ibland, sedan handlar det om förvillelse att försöka få evangeliskt kristna att lämna tron om mötet på skyn, för att istället stanna kvar med Israel, men så står det inte i min bibel, där står att jag (vi) skall möta Jesus på skyn, och vara med honom tills vi skall vara med honom till oljeberget, för att samla ihop den stora vita skaran som då blir fulltalig, (och genom det går att räkna)
https://youtu.be/xZRU894MlvE

Svara

x
Israelvänlig svarar Mikael W
onsdag, 25 november 2020 12:04
Mikael W skrev:
Israelvänlig, det fungerar som så, att Gud kallar oss Kristna till att utföra olika tjänster för Guds rike.

Samtliga Kristna är kallade till att predika Guds ord.

Vissa blir även kallade till att tjänstgöra som herdar, emedan andra blir kallade till missionärer, bibellärare, sångare, diakoni, koka kaffe o.s.v

Vare sig du eller jag har fått ett kall av Gud att vara bibellärare och undervisa våra systrar och bröder.

Jag har stor respekt för dessa Kristna som blivit kallade till att undervisa andra. De lägger ner tusentals timmar på att studera bibeln, historia och annan litteratur. Dem är ödmjuka och behärskar pedagogik. Jag lyssnar och lär mig av dem, speciellt då det handlar om svåra spörsmål. Uppryckandet är ett dylikt spörsmål. Enklare spörsmål kan vi studera på egen hand

Förutom Sven Thomsson, som jag vet är en ypperlig bibelundervisare, så har jag i denna tråd hänvisat, med youtube-länkar, till två av världens dokumenterat bästa bibellärare, som båda ger stöd för Svens inlägg. Det finns många fler....

Jag skulle anses vara en mycket respektlös och obstinat Kristen om jag inte lyssnade på dessa bibellärare. Gud är inte oordningens Gud

Jag vidhåller att det enbart finns en sanning när det gäller uppryckandet och dess händelseförlopp, men vi behöver inte älta det in i absurdum, så kom tillbaks nu och skriv på den här bloggen Israelvänlig...det är en order 😊)

Och, om det finns någon bibellärare som avviker i teologisk övertygelse om uppryckandet, så anser jag det är bättre att bibellärarna, sinsemellan, konfererar och diskuterar sig fram till vad som är den sanna sunda läran. Jag har inte tid och mina bibelkunskaper är mycket bristfälliga. Jag håller ju fortfarande på med släkttavlorna.

Vi måste lita till den gåva bibellärarna fått att ta reda på sanningen och förmedla den till oss, precis som vi måste lita på den som är vår herde (pastor)Jag vet om att det finns olika tjänster inom församlingen och det är oerhört viktigt att alla tjänster får komma till tals! I valet mellan att lyda HERREN JESUS KRISTUS eller behaga människor väljer jag HERREN JESUS KRISTUS! Ty det brinner en andlig eld och jag kan icke tiga, den Helige Andes närvaro och kraft i HERREN JESUS KRISTUS är allt! Sanningen skall göra eder fria! Jag har i mina hemtrakter ofta blivit utsedd till att förkunna Ordet rätt utifrån vad Bibeln säger i det profetiska händelseförloppet, som att nu är det ottomanska imperiet återupplivat, vilken betydelse Israel spelar in i ändens tid och rätt syn på tusenårsriket!

Jag har för länge sedan sett att det finns inget stöd i Bibeln för pretribläran! Du lyssnar på lärare som företräder pretribläran och jag lyssnar på lärare som företräder prewrath och posttrib läran som undervisar utifrån vad Bibeln säger!

Kan hålla med att på denna sajt pastorer sinsemellan kan diskutera dess olika läror och vad Bibeln säger, men det är ju bara det att jag inte har sett någon pastor på denna sajt som företräder prewrath och posttrib vilket gör att det blir väldigt enkelspårigt att bara en skall lägga fram sin lära! Alla på den här sajten borde ifrågasätta varför det bara finns en lära som skall förespråkas av en pastor! Din pastor på denna sajt följer icke jag då läran som läggs fram inte är i överensstämmelse med vad Bibeln säger! Icke heller att Antikrist kommer vara jude utan istället den Falske profeten som är beskriven i Uppenbarelseboken! Jag har visat genom de olika världsimperium genom mitt Bibelstudium, att Antikrist icke kommer vara jude!

Jag kan rekommendera kristna och sökare på denna sajt att istället lyssna på Joel Richardson en respekterad och känd Bibelförkunnare! Det finns många fler som undervisar enligt prewrath och posttrib som t ex Nelson Walters, Wisdom Calls, Fisher Man, EndtimeInc, Armageddon News, Sonia Azam, Wings of the Eagle, Gavin Finley, Lars Enarson. Det finns säkert fler!

Detta är mitt sista inlägg då jag anser att yttrandefriheten för kristna är borta på denna sajt då Fredrik helt utan saklig grund blev avstängd som har lagt ner många års forskning på vad Bibeln säger kan vara märket där vaccinet nu inom kort tid och med full kraft skall genomföras i hela världen! Kan bara för att avrunda mitt sista inlägg säga att enligt SCB dog år 2018 över 92 000 svenskar av influensan, år 2019 dog färre än 89 000 personer och nu säger media att det bara har avlidit ca 200 personer av influensa medan ca 6000 har avlidit av covid-19! Detta borde få alla i Sverige kraftigt ifrågasätta lögnen med vaccinet mot covid-19 som nu står i startgroparna! Sanningen skall göra eder fria!

Jag önskar er alla på denna sajt den aronitiska välsignelsen och frid genom HERREN JESUS KRISTUS och att ni fortsätter förkunnar evangelium, studerar Bibeln, lovsjunger HERREN och ber varje dag! Ni som är intresserade av mina Bibelstudium gå gärna in och studera dem som har varit till stor glädje och nytta för många! Lyssna gärna också på de sajter jag har rekommenderat för Bibeltroende!

😊🐟🛐🕎

Shalom

Svara

15 16 17 »24

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


NYTT! Förkorta lång länk här så att den fungerar i din kommentar!

Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

ANNONS:Salvation

Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Direkt med Christer Åberg - Apg29.Nu


Dagens datum

V 02, fredag 15 januari 2021 kl 21:45

Dagens namn

Laura, Lorentz

Dagens bibelord

“[Abrahams sanna barn] Jesus sade till de judar som hade kommit till tro på honom: "Om ni förblir i mitt ord är ni verkligen mina lärjungar. Ni ska lära känna sanningen, och sanningen ska göra er fria.” (John 8:31-32)

Dagens bön

Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Möt också Laura och Lorentz. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

"Det enda som bär är Jesus. Det har Christer Åberg fått uppleva genom livets tuffa utmaningar. Christer är bloggare och författare och driver bland annat apg29.nu". - himlen.tv7


JULTIPS - JULKLAPPSTIPS - JULPRIS

Den längsta natten och Den oönskade


Senaste bönämnet på Bönesidan

fredag 15 januari 2021 16:21
The Jesus is The Lord with Angels? Go into my Mama and my Broter Room. Bless?

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli månadsgivare
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

Wikipedia om Christer Åberg

↑ Upp