Language

Apg29.Nu

BUTIK NY! | Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
DONERA till Apg29 - bli månadsgivare!
SWISH: 072 203 63 74

REKLAM:
Världen idag

Uppryckandet före vedermödan

Det finns bibelställen som talar för, att hämtandet sker FÖRE vedermödan.

Maskrosfrön blåser iväg uppåt.

Det förefaller orimligt att församlingen, Jesu älskade brud skulle vara på jorden från Upp. Kap. 6-18. Att placera henne mitt i de apokalyptiska domarna och låta henne gå igenom den stora vedermödan, nödens tid och underkasta henne ”prövningens stund, som ska komma över hela världen och sätta människorna på prov.” Det skulle vara att förfalska hennes ställning och beröva henne hennes utlovade förmåner och motsäga Herrens klara och bestämda löfte.

Detta är ett läsarmejl vilket innebär att det är skribentens egna åsikter.

Av Sven Thomsson
fredag, 20 november 2020 01:37
Läsarmejl

En fråga som har varit och är aktuell bland de troende är om Jesus hämtar sitt folk före, under eller efter vedermödan. Frågan har ofta diskuterats av ”de lärda”. Men vi ska söka svaret i Bibeln.

Det finns bibelställen som talar för, att hämtandet sker FÖRE vedermödan. Vi ska nämna några bibelställen, som många bibelläsare inte känner till, som handlar om detta.

Upp. 4:4: ”Runt om tronen var tjugofyra troner, och på de tronerna såg jag tjugofyra äldste som satt där, klädda i vita kläder och de hade kronor av guld på sina huvuden”.

Det finns bibelställen som talar för att församlingen kommer att vara i himlen under den tid som skildras i Upp. Kap. 4-19. Framför allt ser man den markanta skillnaden mellan ”VAD SOM NU ÄR”, kap. 1-3 och ”VAD SOM HÄREFTER SKALL SKE”, från kap. 5. ”Vad som nu är” avser Guds församling, som är i himlen. ”Vad som härefter ska ske” syftar på vedermödan och domsakterna över de ogudaktiga människorna.

Vi ser att bilden av församlingen försvinner efter kap. 3 och återkommer först i kap. 19:7. Men härifrån till kap. 19 förekommer inte ett ord om församlingen på jorden. Somliga undrar varför uppryckandet inte alls nämns i Uppenbarelseboken. Svaret är, att Uppenbarelseboken är en DOMENS bok. Det skulle inte passa ihop med Uppenbarelsebokens karaktär och syfte att direkt nämna de heligas upptagande. Faktum är, att församlingen inte ska vara på jorden under den svåra period som beskrivs från kap. 5. Det är helt uppenbart att en ny framtid och tidsålder börjar från kap. 4. Det som Johannes skriver är inte något som möjligen kan inträffa, utan något som säkert kommer att ske. Det hör till en gudomlig plan.

De 24 äldste symboliserar och representerar den frälsta skaran, som har hämtats och som är i himlen. Talet 24 består av ett dubbelt tolvtal (2x12=24). Det första tolvtalet avser Israels tolv stammar och representerar de människor som dött i Kristus på Gamla testamentets tid. Det andra tolvtalet avser Lammets tolv apostlar och representerar dem som dött i Kristus på Nya Testamentets tid.

Det nya Jerusalem som tydligt sägs vara bruden, Lammets hustru (Upp. 21:9) har också dessa tolvtal. Det står om staden Jereusalem: ”Och den hade en stor och hög mur med tolv portar, och vid portarna tolv änglar och namn inskrivna, namnen på ”Israels söners tolv stammar. Vers 14: ”Och stadsmuren hade tolv fundament och på dem stod namnen på Lammets tolv apostlar. Namnen på Lammets tolv apostlar står skrivna på portarnas grundstenar. Här ser vi det som symboliserar brudeskaran.

I kap. 13 står det att ”Vilddjuret, Antikrist ”hädar Gud, hans tabernakel och dem som bor i himlen”.

Guds tabernakel betecknar inte bara ett vanligt hus eller ett s.k. Gudshus, utan även dem som Gud har tagit sin boning i. Han bor i dem och de bor i himlen. Antikrist är den store motståndaren till Kristus och hans församling. Därför smädar han brudeskaran som bor i himlen. Kapitel 13 beskriver en del av vedermödans tid, och församlingen bor då i himlen.

Det förefaller orimligt att församlingen, Jesu älskade brud skulle vara på jorden från Upp. Kap. 6-18. Att placera henne mitt i de apokalyptiska domarna och låta henne gå igenom den stora vedermödan, nödens tid och underkasta henne ”prövningens stund, som ska komma över hela världen och sätta människorna på prov.” Det skulle vara att förfalska hennes ställning och beröva henne hennes utlovade förmåner och motsäga Herrens klara och bestämda löfte. Hon ses i himlen tillsammans med med de gammaltestamentliga heliga i kap. 4-5.

Det står ingenting i Uppenbarelseboken hur hon har kommit dit, men hon finns där i upphöjd gemenskap och helig tillbedjan. Den sanningen uppenbaras i 1 Tess. 4:17. (Brudens upptagande genom uppryckandet).

Sven Thomsson

Denna artikel är ett läsarmejl vilket innebär att det är skribentens egna åsikter. Vill du skriva ett eget läsarmejl?


#Uppryckandet #Den stora vedermödan #Sven Thomsson


238 kommentarer

11 12 13 »24

x
Israelvänlig svarar PT
lördag, 21 november 2020 21:34
PT skrev:
Att vara jude och antisemit, hur går det ihop?

Bra fråga PT! Karl Marx menade att "det inte är Gud som skapat människan utan tvärtom att det är människan som har skapat Gud. Människan har hittat på tanken om Gud för att kunna uthärda det hårda och ofta sorgliga livet på jorden och samtidigt orka stå ut med tanken på att allt är meningslöst!

Det finns de som säger sig vara judar men icke är det! Karl Marx var inte troende! Vad som hände på hans dödsbädd vet jag icke! Men vi ser att många judar har Gud genom hela världshistorien låtit komma fram och påverkat världen på gott och ont! Människan har hela tiden ett val att göra! Det som är gott inför HERRENS ögon eller det som icke är gott!

Jag kommer återkomma vad Marx ansåg om Israel! Jag säger så här! Om Marx och socialismen och kommunismen hade erkänt HERREN JESUS KRISTUS som sin HERRE och sin GUD så hade det varit väldigt bra! En dag kommer socialismen och kommunismen böja sig inför HERREN JESUS KRISTUS LEJONET AV JUDA!


Svara

x
Stefan Jonasson svarar Stefan Jonasson
lördag, 21 november 2020 21:35
Stefan Jonasson skrev:
Kyrkan i korint, kan inte haft det lätt.. Sprida evangelium i en sådan miljö som var full av avgudadyrkan.. En statsapparat som var ett slav samhälle med allt vad det innebär av våld och förtryck, staten sanktionerade avgudadyrkan som stats religion,..

Kyrkan i Sverige har också liknande problem som fanns i korint, i 1kor 3:1-5 paulus säger bröder jag kunde inte tala till er som andliga människor utan som till köttsligt människor, som spädbarn i KRISTUS(spädbarn men ändå i KRISTUS). Jag kan inte ge er fast föda det tål ni inte.. Jag gav er mjölk eftersom ni fortfarande är köttsliga, så länge det råder avund och strid bland er, är ni då inte köttsliga och lever som alla andra(de otroende) en säger jag håller mig till posttrib en annan till pretrib.. En annan till midtrib, är ni då inte som folk är i allmänhet....

Svara

x
Israelvänlig svarar Lillibeth
lördag, 21 november 2020 22:04
Lillibeth skrev:
Men snälla du den kommentaren (vaccin) får faktiskt stå för den som skrivit den. Den kommentaren förstår jag faktiskt inte alls, har ingen aning om vad som menas.
Angående uppryckandet håller jag med vad som sägs i inlägget till denna artikel.Det är vad som för mig är sanningen. Jag har skrivit tidigare att jag respekterar att det finns andra med andra synpunkter på detta ämne. Jag har också hänvisat till bibelord tidigare. Detta räcker för nu. Slutdiskuterat här.

Den som skrev det var den du kallar ödmjukt för Bibelexpert! Det är oerhört viktigt att kristna står för det vad Bibeln säger och icke följer med någon som kallar sig för ödmjuk så kallad Bibelexpert!

Svara

x
Stig svarar Israelvänlig
lördag, 21 november 2020 23:27
Israelvänlig skrev:
Jag har genom mitt Bibelstudium tidigare på den sajten visat att den som hindrar är Mikael och inte Den Helige Ande! Jag ställer en motfråga! Vet du vem Antikrist är? Ingen vet ännu vem denne Antikrist är! Vi vet först vem Antikrist är när han sätter sig i templet och ställer till förödelsens styggelse!

Vidare så finns ju antikrists ande som alla kristna bör känna till och det är alla och allt som motarbetar HERREN JESUS KRISTUS och de som säger att de är HAN!

Återigen! Det finns inget i Bibeln som säger att bruden och brudgummen firar bröllop då Antikrist sätter sig i templet och ställer till förödelsens styggelse!

Påvekyrkan är antikrists system och personen ifråga som blir manifisterad som antikrist, det blir påven.

Svara

x
Israelvänlig svarar Stig
lördag, 21 november 2020 23:46
Stig skrev:
Påvekyrkan är antikrists system och personen ifråga som blir manifisterad som antikrist, det blir påven.

Påven är en del av antikrists system! Helt klart är det så! Men vi vet icke ännu vem som blir Antikrist! Vi vet det först när han sitter i templet i Jerusalem och ställer till förödelsens styggelse!

Svara

x
Tom
söndag, 22 november 2020 10:22

Personligen är jag mest inne på mid. Men jag kan bara spekulera. Vet inget med säkerhet
Det är nåt med den här uppdelningen i 2st 3,5år(uppryckandet runt 3,5 år?)
Eventuellt att jesusföljarna är kvar i 6 år och slipper det värsta sjunde året
Tror dock inte att det är fel vara fysiskt förberedd på sämre tider, jag menar ser man tillbaks några år på sina förfäder så hade de matförråd i jordkällarna och djur på gårdarna
Idag förlitar sig alla på att transportleden kommer att fungera 24/7 i evinnerlig tid så att ica å konsum alltid är välfyllda


Svara

x
Anneli Bäcklund
söndag, 22 november 2020 11:14

Upplever att debatten i många stycken, har blivit ett ställningskrig i en allt annat än vänlig och respektfull ton.

Sökare, som eventuellt tittar in här, har än en gång fått anledning till att hånskratta bakom ryggen på oss, och tänka:

”Se, hur de bråkar med varandra”

Dessutom - har Fredrik blivit avstängd för 4:e gången‼️
( Så lämpligt för etablissemanget )

Avslutar därför min medverkan här, och önskar Er

Aronitiska Välsignelsen 😉
/ Anneli
🙏


Svara

x
Stig svarar Israelvänlig
söndag, 22 november 2020 11:27
Israelvänlig skrev:
Påven är en del av antikrists system! Helt klart är det så! Men vi vet icke ännu vem som blir Antikrist! Vi vet det först när han sitter i templet i Jerusalem och ställer till förödelsens styggelse!

Vi vet att påven är antikrist, Luther, Wesley och alla inom de stora väckelsen prickade in honom.
Idag har det sanna profetiska ordet också bekräftat det.

Jag förstår dig ifall du inte tagit emot Guds väckelse ord för vår tid, att du famlar i mörkret i denna fråga.

Så länge djävulen kan gömma sig för oss så har han också möjlighet att bedragarna oss.

Mitt tips till dig är att börja från början hur allt startade. Bibeln verkar du kunna men att förstå den kan bara göras när Gud öppnar upp boken för oss.

Läs Eusebius kyrkohistoria, Justinus Martyren samt Ireaneus skrifter. Ta dessa med en viss nypa salt, men kolla mot bibeln. Då kommer du först hur mycket villfarelse det fanns på 200 talet. Då kan du också få en bild hur satan dödade alla de viktigaste, starkaste personerna som var kristna, för att sedan smyga in lögner i evangeliet.

Konstantin vid Nicea år 325 tvingade det fria Guds Ordet att bli en enhetlig lära. År 381 förbjöds alla andra läror och den katolska läran blev med hot den enda lagliga läran.

Katolska kyrkan informella-formella (år 325) är direkt skapad av satan för att smyga in lögner ända fram till vår tid. Idag välsignar de homoäktenskap. De har alltid varit huvudfienden till de sanna troende. Den organiserade kristenheten är av satan. Jämför detta och se att Lewi Pethrus såg detta med.

Svara

x
Jessica svarar Anneli Bäcklund
söndag, 22 november 2020 13:28
Anneli Bäcklund skrev:
Upplever att debatten i många stycken, har blivit ett ställningskrig i en allt annat än vänlig och respektfull ton.

Sökare, som eventuellt tittar in här, har än en gång fått anledning till att hånskratta bakom ryggen på oss, och tänka:

”Se, hur de bråkar med varandra”

Dessutom - har Fredrik blivit avstängd för 4:e gången‼️
( Så lämpligt för etablissemanget )

Avslutar därför min medverkan här, och önskar Er

Aronitiska Välsignelsen 😉
/ Anneli
🙏


Att tonen är allt annat än trevlig, har flera av oss påtalat för länge sedan.


Aronitiska välsignelsen
Apostoliska välsignelsen.
🙏😍😄

Svara

x
Lillibeth svarar Israelvänlig
söndag, 22 november 2020 14:18
Israelvänlig skrev:
Den som skrev det var den du kallar ödmjukt för Bibelexpert! Det är oerhört viktigt att kristna står för det vad Bibeln säger och icke följer med någon som kallar sig för ödmjuk så kallad Bibelexpert!

Ödmjuk bibelexpert, är vad han kallade sig själv och då förmodar jag efter att ha läst hans, Mikael W:s, kommentarer (en längre tid,ibland riktigt bra kommentarer ibland förstår jag inte alls vad meningen är, ibland väldigt ironiska och emellanåt något tja trams kanske man skulle kunna kalla det) att det var med en viss ironi han kallade sig så inget annat. Men vad jag kan läsa ut har han viss bibelkunskap och han tror på ett uppryckande före vedermödan och då håller jag med i det. För övrigt tycker jag Stig står för god ton och även bra bibelkunskap. Att jag inte håller med dig i alla dina kommentarer betyder inget annat än att jag är inte av den uppfattningen och håller alltså inte alls med. Jag tror att i mångt och mycket speglar kommentarerna här hur olika människor i olika kristna sammanhang kan uppfatta det ena eller det andra. Skillnaden utanför nätet är att det framkommer aldrig så konkret. Det är ganska intressant.
Fastna nu inte i detaljer och petitesser. Detta räcker för nu. Slutdiskuterat.

Svara

11 12 13 »24

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


NYTT! Förkorta lång länk här så att den fungerar i din kommentar!

Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Direkt med Christer Åberg


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

"Det enda som bär är Jesus. Det har Christer Åberg fått uppleva genom livets tuffa utmaningar. Christer är bloggare och författare och driver bland annat apg29.nu". - himlen.tv7


Senaste bönämnet på Bönesidan

torsdag 3 december 2020 00:15
Först vill jag TACKA för att jag får leva i ett land i fred. Och för att det finns öppna kyrkor att få till mitt i denna pandemi. Mitt böneämne: jag är fortfarande rätt dålig efter hjärnskakning.

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli månadsgivare
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp