Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Salvation

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

Uppryckandet, Antikrist, den stora vedermödan och Jesu återkomst med de heliga

När de frälsta är i himlen och firar bröllop regerar antikrist här på jorden i sju år. Under den tiden bryter också den stora vedermödan ut.

Uppryckandet, Antikrist, den stora vedermödan och Jesu återkomst med de heliga.

Här är den bibliska ordningen vad som sker i den sista tiden i samband med uppryckandet. Det enda som är svårt för mig att "pricka in" är Gog och Magogkriget, annars stämmer denna uppställning väldigt bra.

Christer ÅbergAv Christer Åberg
onsdag, 14 oktober 2020 18:16

Uppryckandet

1 Tess 4:13. Men jag vill inte, bröder, att ni ska vara okunniga angående dem som har somnat in [dött] , för att ni inte ska sörja som de andra, som inte har något hopp.
14. För om vi tror att Jesus har dött och uppstått, så ska också Gud föra fram dem som har somnat in i Jesus tillsammans med honom.
15. För detta säger vi er med ett Herrens ord, att vi som lever och är kvar till Herrens återkomst, inte alls ska komma före dem som har somnat in.
16. För Herren ska själv stiga ner från himlen [inte ner till jorden] med ett befallande rop, med ärkeängelns röst och med Guds basun, och först ska de som dött i Kristus uppstå.
17. Därefter ska vi som lever och är kvar ryckas upp tillsammans med dem på skyar för att möta Herren i luften. Och så ska vi alltid vara hos Herren.
18. Trösta därför varandra med dessa ord.

Bibeln talar tydligt om att de frälsta ska ryckas upp från jorden på skyar för att möta Herren Jesus i luften. Men församlingen kommer inte omedelbart tas ned till jorden, utan de troende kommer vara hos Jesus i sju år och fira bröllopsmåltid. Detta ser vi tydligt i Bibeln vilket vi nu i fortsättningen ska se i vårt studium.

Bröllopsvecka i sju år

Upp 19:7. Låt oss glädjas och fröjdas och ge honom äran. För Lammets bröllop har kommit och hans hustru har gjort sig redo.
Upp 19:9. Och han sa till mig: Skriv: Saliga är de som är kallade till Lammets bröllopsmåltid. Och han sa till mig: Dessa är Guds sanna ord.

Vi är bjudna till Lammets bröllopsmåltid. Ett bröllop i Bibeln varar i sju dagar, en vecka, och detta bröllop i himlen pågår en årsvecka - sju år. Den tiden är inte de frälsta på jorden.

Sju års städning

Hes 39:1 Människobarn, profetera mot Gog och säg: Så säger Herren Gud: Se, jag är emot dig, Gog, du storfurste över Meshek och Tubal. 2 Jag ska föra dig omkring, driva dig framåt, hämta dig från landet längst upp i norr och låta dig komma till Israels berg. 3 Där ska jag slå bågen ur din vänstra hand och låta pilarna falla ur din högra hand. 4 På Israels berg ska du falla med alla dina härar och folken som följer dig. Jag ska ge dig till föda åt alla rovfåglar och markens djur. 5 Du ska falla ute på ­marken, för jag har talat, säger Herren Gud. 6 Jag ska sända eld över Magog och över dem som bor i trygghet i kustländerna, och de ska inse att jag är Herren. 7 Jag ska göra mitt heliga namn känt bland mitt folk Israel, och jag ska inte mer låta mitt heliga namn bli vanhelgat. Folken ska inse att jag är Herren, den Helige i Israel. 8 Se, det kommer, ja, det ska ske! säger Herren Gud. Detta är den dag som jag har talat om.
9 Sedan ska invånarna i Israels städer gå ut och ta rustningar✱, små och stora sköldar, bågar och pilar, påkar och spjut som bränsle att elda med, och de ska elda med det i sju år. 10 De ska inte behöva hämta ved från marken eller hugga den i skogarna, för de ska elda med rustningarna. Så ska de ta rov från sina rövare och plundra sina plundrare, säger Herren Gud.
11 På den dagen ska jag ge Gog en gravplats i Israel, nämligen ’De framtågandes dal’ öster om havet, och den ska stänga vägen för dem som vill tåga fram där. Man ska begrava Gog och hela hans larmande hop, och man ska kalla den ’Gogs larmande hops dal’. 12 I sju månader ska Israels folk begrava dem för att rena landet. 13 Allt folket i landet ska begrava dem. När jag visar min härlighet ska det bli till ära för dem, säger Herren Gud.

Städningen efter det första Gog och Magogkriget tar sju år, vilket också pekar på att de frälsta inte är kvar på jorden då. Det är lite svårt att avgöra när kriget sker men eftersom det tar sju år att städa upp indikerar det på att det kanske sker precis innan eller i samband eller efter antikrists framträdande efter uppryckandet.

Antikrist regerar i sju år

Dan 9:27: Han [antikrist] skall stadfästa förbundet med de många [Israel, arabländer] under en vecka [sju år], och mitt i veckan [3,5 år] skall han avskaffa slaktoffer och matoffer [i templet]. Och på styggelsers vinge skall förödaren komma [belägrar Jerusalem, Luk 21:20, Matt 24:15, Mark 13:14], till dess att förstöring och oryggligt beslutad straffdom utgjuts över förödaren [kastas i den brinnande eldsjön].

När de frälsta är i himlen och firar bröllop regerar antikrist här på jorden i sju år. Under den tiden bryter också den stora vedermödan ut.

Antikrist

2 Tess 2:1. Men vi ber er, bröder, angående vår Herre Jesu Kristi återkomst och vårt församlande till honom,
2. att ni inte så fort tappar fattningen och blir skrämda, vare sig genom någon ande eller genom något ord eller genom något brev, såsom det vore sänt från oss, som om Kristi dag stod för dörren.
3. Låt ingen bedra er på något sätt. För den dagen kommer inte, om inte avfallet [avfärden] först har skett, och syndens människa, fördärvets son, har blivit uppenbarad,

Antikrist kan inte träda fram förrän uppryckandet har skett.

Den stora vedermödan

Matt 24:20. Men be att er flykt inte sker under vintern, inte heller på sabbaten.
21. För då ska det bli en stor vedermöda, som inte har varit från världens begynnelse intill nu, inte heller någonsin mer ska bli.

Efter uppryckandet (flykten) och antikrists framträdande bryter den stora vedermödan in som varar i sju år.

Harmangedonkriget

14. För de är onda andar som gör tecken, vilka går ut till kungarna på jorden och till hela världen, för att samla dem till strid på Guds, den Allsmäktiges, stora dag.
15. Se, jag kommer som en tjuv. Salig är den som vakar och bevarar sina kläder, så att han inte går naken och de får se hans skam.
16. Och han församlade dem till den plats som på hebreiska heter Armageddon.

I slutet av de sju åren sker Harmangedonkriget. I samband med det kriget kommer Jesus tillbaka till jorden med sin församling som tidigare har blivit uppryckt till honom.

Jesu återkomst

Matt 24:29. Men strax efter den tidens vedermöda ska solen förmörkas, och månen ska inte ge sitt sken, och stjärnorna ska falla från himlen, och himlarnas krafter ska skakas.
30. Och då ska Människosonens tecken synas på himlen, och alla jordens stammar ska då jämra sig. Och de ska få se Människosonen komma på himlens skyar med makt och stor härlighet.
31. Och han ska sända ut sina änglar med starkt basunljud, och de ska församla hans utvalda från de fyra väderstrecken, från himlens ena ände till den andra.

Jud 1:14: "Om dem har också Hanok i det sjunde släktledet efter Adam profeterat: "Se, Herren kommer med sina mångtusen heliga".

Efter den stora vedermödan kommer Jesus tillbaka med de frälsta. Då sänder han ut sina änglar som samlar ihop de utvalda (de som blev frälsta under den stora vedermödan)

Den stora skaran från den stora vedermödan

Upp 7:13. Då tog en av de äldste till orda och sa till mig: Vilka är dessa som är klädda i de vita kläderna? Och varifrån kommer de?
14. Och jag sa till honom: Herre, du vet det. Och han sa till mig: Dessa är de som kommer ur den stora vedermödan, och de har tvättat sina kläder och gjort dem vita i Lammets blod.

Den stora vita skaran är de som kommer från den stora vedermödan. De har kommit till tro på Herren Jesus och blivit dödade och plågade och förföljda på olika sätt.

Läser vi Bibeln rätt upp och ner och i sitt sammanhang så ser vi tydligt att

 1. Uppryckandet sker
 2. (Kanske har det första Gog och Magogkriget skett innan eller i samband med uppryckandet)
 3. Bröllopet i himlen inleds
 4. Antikrist träder fram
 5. Den stora vedermödan bryter ut
 6. Harmangedonkriget sker
 7. Jesus kommer tillbaka med församlingen
 8. Sänder ut änglarna till att samla ihop de som blivit frälsta under vedermödan
Därefter inleds tusenårsriket. I slutet av tusenårsriket sker det andra Gog och Magogkriget (Upp 20:8). Därefter blir det nya himlar och en ny jord.

Christer Åberg


#Tidstecken #Uppryckandet #Jesu återkomst #Antikrist #Den stora vedermödan


160 kommentarer

7 8 9 »16

x
Stefan Jonasson svarar Tomas N
lördag, 17 oktober 2020 20:54
Tomas N skrev:
Jag såg att länken inte funkerade till Stefan Swärds ledare i Världen idag.
Men den var bra.

Bibeln innehåller en massa text inspirerad av den Helige Ande och som beskriver Gud
och Guds rike och historian om Hans tjänare. Man kan också misstolka och missförstå och det görs hela tiden.
Men i gemenskapen och genom referenser till flera olika lärare och församlingar och framförallt genom den Heliga Andes ledning och undervisning kan vi förstå Guds vägar tillräckligt .Aldrig perfekt och 100% och det är där vi måste leva i tro och i Gudsfruktan.

Läser man i evangelierna och orden direkt frpn Jesus mun,så framgår det klart och tydligt att det inte är en lätt väg att ta sitt kors och följa Jesus till evigheten.

En djupare insikt om detta livet är vilken gåva skapelsen och livet är,så perkekt och underbart i grunden,men ack så korrumperat genom synden och djävulen.
Därför bör detta livet ses som en prövning,vilket det också är.
Den som är frälst är också räddad från världens furste och syndens grepp och till Guds rike som också är ett liv i tjänst för Gud med mycket prövningar.

Vi skall hålla blicken fäst på Jesus och slutliga frälsningen. Annars tappar vi modet och uthålligheten om den segerkrans som väntar på oss

Jag kan för min del inte få in läran där några firar bröllop i himlen,medans andra utstår vedermödan. Eller läran om att några är särskilt extra speciellt Guds utvalda till större ära än andra människor.
I min bok har Gud gjort ett folk av de två (Ef 2)

Men som sagt alla dessa kontroverser om ändestiden har mycket större potential att splittra och söndra än att bygga upp och utrusta Jesu församling

Vad är den slutliga frälsningen...? Är man inte redan frälst om man tagit emot JESUS och blivit född på nytt, du kanske menar kroppens förlossning som slutfrälsningen då kan jag förstå,

Svara

x
Tomas N svarar Stefan Jonasson
lördag, 17 oktober 2020 21:05
Stefan Jonasson skrev:
Vad är den slutliga frälsningen...? Är man inte redan frälst om man tagit emot JESUS och blivit född på nytt, du kanske menar kroppens förlossning som slutfrälsningen då kan jag förstå,

Ja ,det finns minst 4,5 bibeltexter om första frälsningen och slurfrälsningen.

Men låt mig uttrycka det så här.
Även om jag litar på Guds löften och Hans stora makt,litar jag inte för mycket på min egen kraft.
Så om vi bortser från de som håller sig till pre-tribulation rapture
Så tänker jag att innan jag blir hämtad vid Jesu återkomst eller blivit insläppt i himmelriket och bevarat min frälsning och passerat på rätt sida vid den stora domens dag så är jag inte i mål.
Jag har visshet om att jag är i Guds hand och har en god prognos i dag.
Men när prövningar kommer riskerar man ju att falla bort.
Jesus är med oss,men vi skall alla passera målsnöret på ett värdigt sätt

Svara

x
Tomas N svarar Lillibeth
lördag, 17 oktober 2020 21:34
Lillibeth skrev:
Men när man svarar på ämnet i denna artikel så håller man ju på och undervisar som du säger. Du på ditt sätt och jag på mitt sätt vad är det för skillnad?
Jag kan inte frångå vad jag uppfattar att ordet säger så är det bara. Jag tror att vi ska se enkelheten i evangelium och att vi är frälsta och då år vi komma med när Herren kommer tillbaka och hämtar sin brud.
Om man undervisar att alla ska genomgå vedermödan, inklusive halshuggning, ja då blir det full rättvisa. Men det är inte skrivet på det viset.
Sedan om någon väljer den kyrkan eller att lyssna på den predikanten det är ett val som den enskilde gör, absolut.

Kanske därför Stefan Swärd skrev att Jesus kommer tillbaka är det enda säkra

Om Han kommer vid 2 tillfällen och med 1000 år däremellan eler inte är just något som vi kan ha olika åsikter om.
Åsikter som vi kan backa upp med bibeltexter.
Men att Jesus lever och kommer tillbaka ,det är bergfast och vi kan enas om

Svara

x
Stefan Jonasson svarar Tomas N
lördag, 17 oktober 2020 21:37
Tomas N skrev:
Ja ,det finns minst 4,5 bibeltexter om första frälsningen och slurfrälsningen.

Men låt mig uttrycka det så här.
Även om jag litar på Guds löften och Hans stora makt,litar jag inte för mycket på min egen kraft.
Så om vi bortser från de som håller sig till pre-tribulation rapture
Så tänker jag att innan jag blir hämtad vid Jesu återkomst eller blivit insläppt i himmelriket och bevarat min frälsning och passerat på rätt sida vid den stora domens dag så är jag inte i mål.
Jag har visshet om att jag är i Guds hand och har en god prognos i dag.
Men när prövningar kommer riskerar man ju att falla bort.
Jesus är med oss,men vi skall alla passera målsnöret på ett värdigt sätt

Vad menar du med bevarat min frälsning?.. Jag måste gå till botten med denna doktrin att en människa som tagit emot JESUS som sin frälsare, kan förlora sin frälsning och är inte längre under försoningen.. Utan är dömd till en evighet till helvetet pga att hon inte kunde bevara sin frälsning,.. Det betyder att vi alla kan hamna i helvetet om vi inte bevarar vår frälsning.... Varför? Jo därför att vi har en Adams natur... Hur bevarar man sin frälsning? Hur kan man vara säker på att man gjort tillräckligt?.. Svara gärna även om du säger öppet att man kan förlora sin frälsning.. Respekterar jag din tolkning av JESU FÖRSONINGS OFFER

Svara

x
Tomas N svarar Stefan Jonasson
lördag, 17 oktober 2020 21:57
Stefan Jonasson skrev:
Vad menar du med bevarat min frälsning?.. Jag måste gå till botten med denna doktrin att en människa som tagit emot JESUS som sin frälsare, kan förlora sin frälsning och är inte längre under försoningen.. Utan är dömd till en evighet till helvetet pga att hon inte kunde bevara sin frälsning,.. Det betyder att vi alla kan hamna i helvetet om vi inte bevarar vår frälsning.... Varför? Jo därför att vi har en Adams natur... Hur bevarar man sin frälsning? Hur kan man vara säker på att man gjort tillräckligt?.. Svara gärna även om du säger öppet att man kan förlora sin frälsning.. Respekterar jag din tolkning av JESU FÖRSONINGS OFFER

Ja Stefan. Hur många är det inte som glider bort och lämnar Gud efter motgångar. Skilsmässor ,sjukdomar eller att vara omgiven av Judasfigurer eller Jobs vänner eller var delaktig i en knutbyliknande församling.
Det är sorgligt hur många som gått med Gud ett tag,men sedan lämnat.
Gud överger oss inte. Men människan och köttet är svagt.
Var glad om du känner dig så oövervinnlig som du verkar göra.
Det handlar inte om att älska och tro på Gud eller inte,det handlar om att hålla fast när det blåser storm i livet

Svara

x
Stefan Jonasson svarar Stefan Jonasson
lördag, 17 oktober 2020 21:58
Stefan Jonasson skrev:
Vad menar du med bevarat min frälsning?.. Jag måste gå till botten med denna doktrin att en människa som tagit emot JESUS som sin frälsare, kan förlora sin frälsning och är inte längre under försoningen.. Utan är dömd till en evighet till helvetet pga att hon inte kunde bevara sin frälsning,.. Det betyder att vi alla kan hamna i helvetet om vi inte bevarar vår frälsning.... Varför? Jo därför att vi har en Adams natur... Hur bevarar man sin frälsning? Hur kan man vara säker på att man gjort tillräckligt?.. Svara gärna även om du säger öppet att man kan förlora sin frälsning.. Respekterar jag din tolkning av JESU FÖRSONINGS OFFER

Hur man ser på det fullbordade verket.. Och om man har den doktrinen att man kan förlora sin frälsning.. Påverkar också hur man tolkar eskatologin.. Pre, mid, och post trib...

Svara

x
Tomas N svarar Stefan Jonasson
lördag, 17 oktober 2020 22:18
Stefan Jonasson skrev:
Hur man ser på det fullbordade verket.. Och om man har den doktrinen att man kan förlora sin frälsning.. Påverkar också hur man tolkar eskatologin.. Pre, mid, och post trib...

Nej Stefan jag tror inte dessa två ämnen och frågor påverkar varandra.
Jag vet t e x flera pastorer och församlingar i USA som är både pre-trib ,men tydligt emot "once saved,always saved"läran
Tidigt uppryckande ligger väl närmare en trygg frälsningsvisshet annars.
Men de frågorna hör inte helt ihop.
Jag tror de flesta har sin ändestidsövertygelse baserad på vem man haft som pastor oxh vilken församling/förkunnare man lyssnat till.

Svara

x
Stefan Jonasson svarar Tomas N
lördag, 17 oktober 2020 22:24
Tomas N skrev:
Ja Stefan. Hur många är det inte som glider bort och lämnar Gud efter motgångar. Skilsmässor ,sjukdomar eller att vara omgiven av Judasfigurer eller Jobs vänner eller var delaktig i en knutbyliknande församling.
Det är sorgligt hur många som gått med Gud ett tag,men sedan lämnat.
Gud överger oss inte. Men människan och köttet är svagt.
Var glad om du känner dig så oövervinnlig som du verkar göra.
Det handlar inte om att älska och tro på Gud eller inte,det handlar om att hålla fast när det blåser storm i livet

Du säger att GUD Inte överger oss, det betyder ju att han aldrig lämnar oss i vår synd,.. Jag bara undrar hur ska detta undervisas som står i Rom 8:31-39.... Vem kan skilja oss från GUDS KÄRLEK i KRISTUS JESUS.. Skilsmässor, sjukdomar, kan det skilja oss från GUDS KÄRLEK, nöd ångest förföljelse, hunger nakenhet, fara, eller svärd, vi dödas hela dagen vi räknas som slaktfår, men i Allt detta vinner vi en överväldigande seger genom honom som älskat oss TY JAG ÄR VISS OM ATT VARKEN DÖD ELLER LIV VARKEN ÄNGLAR ELLER FURSTAR, VARKEN NÅGOT SOM NU ÄR ELLER NÅGOT SOM SKALL KOMMA, VARKEN MAKTER I HÖJDEN ELLER DJUPET ELLER NÅGOT ANNAT SKAPAT SKALL KUNNA SKILJA OSS FRÅN GUDS KÄRLEK,... Hur kan man vara säker på att dessa som lidit skeppsbrott i tron,hamnar i helvetet.. Har man en gång tagit emot frälsningens gåva den frälsande tron, så kan den inte gå förlorad pga jordelivets prövningar och misslyckanden..

Svara

x
Ann
söndag, 18 oktober 2020 00:23

Jesaja 42:3 Ett brutet strå ska han inte krossa, en tynande veke ska han inte släcka.
Han ska i trofasthet utbreda rätten.

Svara

x
Susse svarar Ann
söndag, 18 oktober 2020 00:39
Ann skrev:
Jesaja 42:3 Ett brutet strå ska han inte krossa, en tynande veke ska han inte släcka.
Han ska i trofasthet utbreda rätten.

Tur att d inte helt krossat.. Haltar lite men va faan

Svara

7 8 9 »16

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Apg29.Nu live med Christer Åberg


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

 • Måndagar 18.00-20.00
 • Tisdagar 09.00 -11.00
 • Onsdagar 09.00-11.00
 • Torsdagar 18.00-20.00

Senaste bönämnet på Bönesidan

fredag 23 oktober 2020 02:58
Allt jag gör blir fel. Allt jag tar i bryts ner. Känner mej övergiven. Hittar inte gud. Varför skulle gud ens ge mej ett liv?

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp