DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Language Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Butik | Christer Åberg | TV | Bönesidan | Frågan | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök

Uppryckandet, Antikrist, den stora vedermödan och Jesu återkomst med de heliga

När de frälsta är i himlen och firar bröllop regerar antikrist här på jorden i sju år. Under den tiden bryter också den stora vedermödan ut.

Uppryckandet, Antikrist, den stora vedermödan och Jesu återkomst med de heliga.

Här är den bibliska ordningen vad som sker i den sista tiden i samband med uppryckandet. Det enda som är svårt för mig att "pricka in" är Gog och Magogkriget, annars stämmer denna uppställning väldigt bra.

Christer ÅbergAv: Christer Åberg
onsdag 14 oktober 2020 18:16

Uppryckandet

1 Tess 4:13. Men jag vill inte, bröder, att ni ska vara okunniga angående dem som har somnat in [dött] , för att ni inte ska sörja som de andra, som inte har något hopp.
14. För om vi tror att Jesus har dött och uppstått, så ska också Gud föra fram dem som har somnat in i Jesus tillsammans med honom.
15. För detta säger vi er med ett Herrens ord, att vi som lever och är kvar till Herrens återkomst, inte alls ska komma före dem som har somnat in.
16. För Herren ska själv stiga ner från himlen [inte ner till jorden] med ett befallande rop, med ärkeängelns röst och med Guds basun, och först ska de som dött i Kristus uppstå.
17. Därefter ska vi som lever och är kvar ryckas upp tillsammans med dem på skyar för att möta Herren i luften. Och så ska vi alltid vara hos Herren.
18. Trösta därför varandra med dessa ord.

Bibeln talar tydligt om att de frälsta ska ryckas upp från jorden på skyar för att möta Herren Jesus i luften. Men församlingen kommer inte omedelbart tas ned till jorden, utan de troende kommer vara hos Jesus i sju år och fira bröllopsmåltid. Detta ser vi tydligt i Bibeln vilket vi nu i fortsättningen ska se i vårt studium.

Bröllopsvecka i sju år

Upp 19:7. Låt oss glädjas och fröjdas och ge honom äran. För Lammets bröllop har kommit och hans hustru har gjort sig redo.
Upp 19:9. Och han sa till mig: Skriv: Saliga är de som är kallade till Lammets bröllopsmåltid. Och han sa till mig: Dessa är Guds sanna ord.

Vi är bjudna till Lammets bröllopsmåltid. Ett bröllop i Bibeln varar i sju dagar, en vecka, och detta bröllop i himlen pågår en årsvecka - sju år. Den tiden är inte de frälsta på jorden.

Sju års städning

Hes 39:1 Människobarn, profetera mot Gog och säg: Så säger Herren Gud: Se, jag är emot dig, Gog, du storfurste över Meshek och Tubal. 2 Jag ska föra dig omkring, driva dig framåt, hämta dig från landet längst upp i norr och låta dig komma till Israels berg. 3 Där ska jag slå bågen ur din vänstra hand och låta pilarna falla ur din högra hand. 4 På Israels berg ska du falla med alla dina härar och folken som följer dig. Jag ska ge dig till föda åt alla rovfåglar och markens djur. 5 Du ska falla ute på ­marken, för jag har talat, säger Herren Gud. 6 Jag ska sända eld över Magog och över dem som bor i trygghet i kustländerna, och de ska inse att jag är Herren. 7 Jag ska göra mitt heliga namn känt bland mitt folk Israel, och jag ska inte mer låta mitt heliga namn bli vanhelgat. Folken ska inse att jag är Herren, den Helige i Israel. 8 Se, det kommer, ja, det ska ske! säger Herren Gud. Detta är den dag som jag har talat om.
9 Sedan ska invånarna i Israels städer gå ut och ta rustningar✱, små och stora sköldar, bågar och pilar, påkar och spjut som bränsle att elda med, och de ska elda med det i sju år. 10 De ska inte behöva hämta ved från marken eller hugga den i skogarna, för de ska elda med rustningarna. Så ska de ta rov från sina rövare och plundra sina plundrare, säger Herren Gud.
11 På den dagen ska jag ge Gog en gravplats i Israel, nämligen ’De framtågandes dal’ öster om havet, och den ska stänga vägen för dem som vill tåga fram där. Man ska begrava Gog och hela hans larmande hop, och man ska kalla den ’Gogs larmande hops dal’. 12 I sju månader ska Israels folk begrava dem för att rena landet. 13 Allt folket i landet ska begrava dem. När jag visar min härlighet ska det bli till ära för dem, säger Herren Gud.

Städningen efter det första Gog och Magogkriget tar sju år, vilket också pekar på att de frälsta inte är kvar på jorden då. Det är lite svårt att avgöra när kriget sker men eftersom det tar sju år att städa upp indikerar det på att det kanske sker precis innan eller i samband eller efter antikrists framträdande efter uppryckandet.

Antikrist regerar i sju år

Dan 9:27: Han [antikrist] skall stadfästa förbundet med de många [Israel, arabländer] under en vecka [sju år], och mitt i veckan [3,5 år] skall han avskaffa slaktoffer och matoffer [i templet]. Och på styggelsers vinge skall förödaren komma [belägrar Jerusalem, Luk 21:20, Matt 24:15, Mark 13:14], till dess att förstöring och oryggligt beslutad straffdom utgjuts över förödaren [kastas i den brinnande eldsjön].

När de frälsta är i himlen och firar bröllop regerar antikrist här på jorden i sju år. Under den tiden bryter också den stora vedermödan ut.

Antikrist

2 Tess 2:1. Men vi ber er, bröder, angående vår Herre Jesu Kristi återkomst och vårt församlande till honom,
2. att ni inte så fort tappar fattningen och blir skrämda, vare sig genom någon ande eller genom något ord eller genom något brev, såsom det vore sänt från oss, som om Kristi dag stod för dörren.
3. Låt ingen bedra er på något sätt. För den dagen kommer inte, om inte avfallet [avfärden] först har skett, och syndens människa, fördärvets son, har blivit uppenbarad,

Antikrist kan inte träda fram förrän uppryckandet har skett.

Den stora vedermödan

Matt 24:20. Men be att er flykt inte sker under vintern, inte heller på sabbaten.
21. För då ska det bli en stor vedermöda, som inte har varit från världens begynnelse intill nu, inte heller någonsin mer ska bli.

Efter uppryckandet (flykten) och antikrists framträdande bryter den stora vedermödan in som varar i sju år.

Harmangedonkriget

14. För de är onda andar som gör tecken, vilka går ut till kungarna på jorden och till hela världen, för att samla dem till strid på Guds, den Allsmäktiges, stora dag.
15. Se, jag kommer som en tjuv. Salig är den som vakar och bevarar sina kläder, så att han inte går naken och de får se hans skam.
16. Och han församlade dem till den plats som på hebreiska heter Armageddon.

I slutet av de sju åren sker Harmangedonkriget. I samband med det kriget kommer Jesus tillbaka till jorden med sin församling som tidigare har blivit uppryckt till honom.

Jesu återkomst

Matt 24:29. Men strax efter den tidens vedermöda ska solen förmörkas, och månen ska inte ge sitt sken, och stjärnorna ska falla från himlen, och himlarnas krafter ska skakas.
30. Och då ska Människosonens tecken synas på himlen, och alla jordens stammar ska då jämra sig. Och de ska få se Människosonen komma på himlens skyar med makt och stor härlighet.
31. Och han ska sända ut sina änglar med starkt basunljud, och de ska församla hans utvalda från de fyra väderstrecken, från himlens ena ände till den andra.

Jud 1:14: "Om dem har också Hanok i det sjunde släktledet efter Adam profeterat: "Se, Herren kommer med sina mångtusen heliga".

Efter den stora vedermödan kommer Jesus tillbaka med de frälsta. Då sänder han ut sina änglar som samlar ihop de utvalda (de som blev frälsta under den stora vedermödan)

Den stora skaran från den stora vedermödan

Upp 7:13. Då tog en av de äldste till orda och sa till mig: Vilka är dessa som är klädda i de vita kläderna? Och varifrån kommer de?
14. Och jag sa till honom: Herre, du vet det. Och han sa till mig: Dessa är de som kommer ur den stora vedermödan, och de har tvättat sina kläder och gjort dem vita i Lammets blod.

Den stora vita skaran är de som kommer från den stora vedermödan. De har kommit till tro på Herren Jesus och blivit dödade och plågade och förföljda på olika sätt.

Läser vi Bibeln rätt upp och ner och i sitt sammanhang så ser vi tydligt att

 1. Uppryckandet sker
 2. (Kanske har det första Gog och Magogkriget skett innan eller i samband med uppryckandet)
 3. Bröllopet i himlen inleds
 4. Antikrist träder fram
 5. Den stora vedermödan bryter ut
 6. Harmangedonkriget sker
 7. Jesus kommer tillbaka med församlingen
 8. Sänder ut änglarna till att samla ihop de som blivit frälsta under vedermödan
Därefter inleds tusenårsriket. I slutet av tusenårsriket sker det andra Gog och Magogkriget (Upp 20:8). Därefter blir det nya himlar och en ny jord.

Christer Åberg


#Tidstecken #Uppryckandet #Jesu återkomst #Antikrist #Den stora vedermödan


178 kommentarer

6 7 8 »18

x
Fredrik Eriksson svarar PT
fredag, 16 oktober 2020 22:28
PT skrev:
Carl XVI Gustaf är inte krönt, den siste svenska kung som kröntes var Oscar II

Kröningen är ingen förutsättning för att bli kung.

Napoleon krönte sig självt exempelvis.

Svara

x
Israelvänlig svarar Fredrik Eriksson
fredag, 16 oktober 2020 22:38
Fredrik Eriksson skrev:
Gog är andemakten vid Kaukasus.
Där Jopeth var bosatt.

Gog är andemakten (den demoniske ledaren)
som bedrar både Ryssland,Turkiet,och andra länder.
Dvs storfursten över dessa ledare (inte av en människa född).

Bibeln beskriver bara den militära makt denna demoniska ledare har.
Bibeln ger honom titeln storfurste över Ryssland,Turkiet och Armenien.

För ingen vid sina sinnes fulla natur, skulle någonsin komma på iden,
att invadera Israel, eller ens närma sig det landet utan repressalier.
Inte ens Erdogan och Putin, det krävs alltså lite mera demonisk
kraft och incitament för att locka dessa krigsherrar.

Det är alltså en demonisk kung/makt/härskara,som Gud ger namnet Gog.

Gog återkommer också i uppenbarelseboken,
då har Erdogan och Putin redan varit döda i 1000 år.

Rev 20:8  Och han ska gå ut för att förleda folken vid jordens fyra hörn, Gog och Magog, och samla dem till striden. Deras antal är som havets sand. 

Gog är varken Ryssland eller Turkiet, Armenien eller Persien.
Gog är andemakten som är i Kaukasus berg,Kaspiska havet, Svarta havet.
Gog återkommer också i uppenbarelseboken som titeln på en en demonisk ledare.
Gud använder titeln Gog många gånger som titeln på en härskara
som används i ockulta syften.
Gog styr över Ryssland, och Turkiet och Armenien
som "hans lagliga juridiska domän att regera över".

Det tydligaste exemplet på det jag försöker säga är kanske:
Eze 38:2  "Människobarn, vänd ditt ansikte mot Gog i Magogs land147, mot storfursten över Meshek och Tubal148, och profetera mot honom 

Gog=andlig ledare över Magog (Ryssland/Kaukasus)
ÄVEN storfurste över Meshek och Tubal (Turkiet och Armenien)Magog är icke heller Ryssland och Kaukasus som du helt felaktigt påstår! Jag har visat med hänvisning till Bibeln vilket område och land Magog är!

Shalom

Svara

x
PT svarar Fredrik Eriksson
fredag, 16 oktober 2020 22:47
Fredrik Eriksson skrev:
Kröningen är ingen förutsättning för att bli kung.

Napoleon krönte sig självt exempelvis.

Och vad då??? Om du skriver att nuvarande kungen är krönt så säger du saker som inte är sant.
Du är slarvig med fakta och det är inte första gången i dina inlägg här..


Svara

x
Tomas N
lördag, 17 oktober 2020 11:38

En bra sammanfattad ledarartikel om eskatologi/ändestitdfrågor av Stefan Swärd

Han säger bl a vad jag tycker är självklart. Man måste vara lite försiktig i dessa frågor bl a för att Gud inte har uppenbarat alla detaljer för oss. Troligen för att vi inte kan hantera det,vi skulle tappa fokus och vi skulle inte leva i tro.

Så dessa onödiga stridigheter är inte Guds vilja. Vi kan absolut prata om rena lärjungafrågor om synd,helgelse,andliga gåvor och Guds rike och församlingen så att vi slipar varandra som järn skärper järn.
Men ibland Guds folk skall kärlek finnas,det är t o m ett bud/en befallning.

Det är något som vi behöver Guds kraft till och det övernaturliga. Då kan vi också hindra och kväva den kärleken genom andra förfaranden.

Kärleken skall kallna säger Matt 24. Det är tidens ande som gör detta. Alltså behöver vi stå emot detta och istället vara ljus i en ond tid

Svara

x
Tomas N
lördag, 17 oktober 2020 11:39

Glömde länken

https://www.varldenidag.se/ledare/att-jesus-ska-komma-tillbaka-ar-en-realitet/reptjl!7XywuypRlJsiTgabP0KZSA/

Svara

x
Lillibeth svarar Tomas N
lördag, 17 oktober 2020 16:02
Tomas N skrev:
En bra sammanfattad ledarartikel om eskatologi/ändestitdfrågor av Stefan Swärd

Han säger bl a vad jag tycker är självklart. Man måste vara lite försiktig i dessa frågor bl a för att Gud inte har uppenbarat alla detaljer för oss. Troligen för att vi inte kan hantera det,vi skulle tappa fokus och vi skulle inte leva i tro.

Så dessa onödiga stridigheter är inte Guds vilja. Vi kan absolut prata om rena lärjungafrågor om synd,helgelse,andliga gåvor och Guds rike och församlingen så att vi slipar varandra som järn skärper järn.
Men ibland Guds folk skall kärlek finnas,det är t o m ett bud/en befallning.

Det är något som vi behöver Guds kraft till och det övernaturliga. Då kan vi också hindra och kväva den kärleken genom andra förfaranden.

Kärleken skall kallna säger Matt 24. Det är tidens ande som gör detta. Alltså behöver vi stå emot detta och istället vara ljus i en ond tid

Vi ska hålla fast vid vad bibeln säger. Dvs att Herren kommer för att hämta hem sin brud så att vi alltid får leva hos Jesus i evighet. Det är ju det som är målet och själva tanken med Guds plan skapelsen och frälsningen.
Det är totalt ologiskt att ge sitt liv till Jesus för att om du har hjärtats tro och du bekänner Jesus som Herre i ditt liv. För att sedan gå igenom en mycket svår passage som faktiskt vedermödan kommer att bli. En det tror att det blir en baggis. En baggis att säga nej till märket osv. föreställ om att få ett ultimatum! Det står om allt detta i ordet. Genom martyrskap och död kan du komma igenom som frälst. Ärligt är då att tala om det för alla nykristna. Dvs steg 1 och sedan steg 2 och kanske så kommer det att gå vägen men var inte rädd att förlora ditt huvud.
Är det något som har talats lite om så är det ondskan och hur den fungerar här i världen. Många tror att det bara och låsa kyrkdörren! Hur kan man vara så otroligt naiv!!!

Svara

x
Tomas N svarar Lillibeth
lördag, 17 oktober 2020 17:14
Lillibeth skrev:
Vi ska hålla fast vid vad bibeln säger. Dvs att Herren kommer för att hämta hem sin brud så att vi alltid får leva hos Jesus i evighet. Det är ju det som är målet och själva tanken med Guds plan skapelsen och frälsningen.
Det är totalt ologiskt att ge sitt liv till Jesus för att om du har hjärtats tro och du bekänner Jesus som Herre i ditt liv. För att sedan gå igenom en mycket svår passage som faktiskt vedermödan kommer att bli. En det tror att det blir en baggis. En baggis att säga nej till märket osv. föreställ om att få ett ultimatum! Det står om allt detta i ordet. Genom martyrskap och död kan du komma igenom som frälst. Ärligt är då att tala om det för alla nykristna. Dvs steg 1 och sedan steg 2 och kanske så kommer det att gå vägen men var inte rädd att förlora ditt huvud.
Är det något som har talats lite om så är det ondskan och hur den fungerar här i världen. Många tror att det bara och låsa kyrkdörren! Hur kan man vara så otroligt naiv!!!

Jag såg att länken inte funkerade till Stefan Swärds ledare i Världen idag.
Men den var bra.

Bibeln innehåller en massa text inspirerad av den Helige Ande och som beskriver Gud
och Guds rike och historian om Hans tjänare. Man kan också misstolka och missförstå och det görs hela tiden.
Men i gemenskapen och genom referenser till flera olika lärare och församlingar och framförallt genom den Heliga Andes ledning och undervisning kan vi förstå Guds vägar tillräckligt .Aldrig perfekt och 100% och det är där vi måste leva i tro och i Gudsfruktan.

Läser man i evangelierna och orden direkt frpn Jesus mun,så framgår det klart och tydligt att det inte är en lätt väg att ta sitt kors och följa Jesus till evigheten.

En djupare insikt om detta livet är vilken gåva skapelsen och livet är,så perkekt och underbart i grunden,men ack så korrumperat genom synden och djävulen.
Därför bör detta livet ses som en prövning,vilket det också är.
Den som är frälst är också räddad från världens furste och syndens grepp och till Guds rike som också är ett liv i tjänst för Gud med mycket prövningar.

Vi skall hålla blicken fäst på Jesus och slutliga frälsningen. Annars tappar vi modet och uthålligheten om den segerkrans som väntar på oss

Jag kan för min del inte få in läran där några firar bröllop i himlen,medans andra utstår vedermödan. Eller läran om att några är särskilt extra speciellt Guds utvalda till större ära än andra människor.
I min bok har Gud gjort ett folk av de två (Ef 2)

Men som sagt alla dessa kontroverser om ändestiden har mycket större potential att splittra och söndra än att bygga upp och utrusta Jesu församling

Svara

x
Lillibeth svarar Tomas N
lördag, 17 oktober 2020 18:36
Tomas N skrev:
Jag såg att länken inte funkerade till Stefan Swärds ledare i Världen idag.
Men den var bra.

Bibeln innehåller en massa text inspirerad av den Helige Ande och som beskriver Gud
och Guds rike och historian om Hans tjänare. Man kan också misstolka och missförstå och det görs hela tiden.
Men i gemenskapen och genom referenser till flera olika lärare och församlingar och framförallt genom den Heliga Andes ledning och undervisning kan vi förstå Guds vägar tillräckligt .Aldrig perfekt och 100% och det är där vi måste leva i tro och i Gudsfruktan.

Läser man i evangelierna och orden direkt frpn Jesus mun,så framgår det klart och tydligt att det inte är en lätt väg att ta sitt kors och följa Jesus till evigheten.

En djupare insikt om detta livet är vilken gåva skapelsen och livet är,så perkekt och underbart i grunden,men ack så korrumperat genom synden och djävulen.
Därför bör detta livet ses som en prövning,vilket det också är.
Den som är frälst är också räddad från världens furste och syndens grepp och till Guds rike som också är ett liv i tjänst för Gud med mycket prövningar.

Vi skall hålla blicken fäst på Jesus och slutliga frälsningen. Annars tappar vi modet och uthålligheten om den segerkrans som väntar på oss

Jag kan för min del inte få in läran där några firar bröllop i himlen,medans andra utstår vedermödan. Eller läran om att några är särskilt extra speciellt Guds utvalda till större ära än andra människor.
I min bok har Gud gjort ett folk av de två (Ef 2)

Men som sagt alla dessa kontroverser om ändestiden har mycket större potential att splittra och söndra än att bygga upp och utrusta Jesu församling

Du har säkert rätt i mycket och dessutom mycket kunskap, jag motsäger inte det på något sätt. Men jag kan inte utläsa att församlingen som är pånyttfödd och där DHA bor i dem och dessutom ska gå igenom denna förskräckliga vedermöda. Det är mycket lidande som det är så det räcker nog.

"Jag kan för min del inte få in läran där några firar bröllop i himlen,medans andra utstår vedermödan. Eller läran om att några är särskilt extra speciellt Guds utvalda till större ära än andra människor."
Detta får du fråga Gud om, men alla jordens människor kommer ju inte att bli räddade tyvärr. Men vi får vittna och gå bedjande fram för att många människor ska bli väckta.

Det har diskuterats så förfärligt mycket om detta ämne och jag misstänker att det finns en speciell hake här. Den är så typisk även i församlingarna också. Alltså det finns en hake här som gör att man undviker och försöker slingra sig ifrån ämnet. Det är vad det handlar om. Vi kan diskutera om ditten och datten och si och så men Fadern i himlen har redan förutbestämt hur det kommer att bli och av den anledningen finns det mycket varningar om för denna tid.

https://www.youtube.com/watch?v=2XSD05YyHtQ&ab_channel=Grace%26TruthMinistries

Svara

x
Tomas N svarar Lillibeth
lördag, 17 oktober 2020 20:21
Lillibeth skrev:
Du har säkert rätt i mycket och dessutom mycket kunskap, jag motsäger inte det på något sätt. Men jag kan inte utläsa att församlingen som är pånyttfödd och där DHA bor i dem och dessutom ska gå igenom denna förskräckliga vedermöda. Det är mycket lidande som det är så det räcker nog.

"Jag kan för min del inte få in läran där några firar bröllop i himlen,medans andra utstår vedermödan. Eller läran om att några är särskilt extra speciellt Guds utvalda till större ära än andra människor."
Detta får du fråga Gud om, men alla jordens människor kommer ju inte att bli räddade tyvärr. Men vi får vittna och gå bedjande fram för att många människor ska bli väckta.

Det har diskuterats så förfärligt mycket om detta ämne och jag misstänker att det finns en speciell hake här. Den är så typisk även i församlingarna också. Alltså det finns en hake här som gör att man undviker och försöker slingra sig ifrån ämnet. Det är vad det handlar om. Vi kan diskutera om ditten och datten och si och så men Fadern i himlen har redan förutbestämt hur det kommer att bli och av den anledningen finns det mycket varningar om för denna tid.

https://www.youtube.com/watch?v=2XSD05YyHtQ&ab_channel=Grace%26TruthMinistries

Nej självklart blir inte alla frälsta,det fimns ett namn för den läran.

Men jag tror vi tjänar på att acceptera varandrad omika position utan att ständigt undervisa och tillrättavisa varandra.
Det bästa är o. Varje församling är tydlig vilken position de har och om man som enskild hänvisar till sin församling.
Vi kan ju respektera församlingar som tillhörande Jesus,även om de har brister på vissa områden.

Det var därför jag blev glad över Stefan Swärds artikel som uppmanade till att hålla tillbaka i detta ämnet just för att det är svårt och inte frälsningssavgörande.
Tvärtom kan man börja i det som är harmlösa diskussioner i det som är överkurs och sluta i synd där man strider mot varandra helt i onödan

Svara

x
Lillibeth
lördag, 17 oktober 2020 20:30

Men när man svarar på ämnet i denna artikel så håller man ju på och undervisar som du säger. Du på ditt sätt och jag på mitt sätt vad är det för skillnad?
Jag kan inte frångå vad jag uppfattar att ordet säger så är det bara. Jag tror att vi ska se enkelheten i evangelium och att vi är frälsta och då år vi komma med när Herren kommer tillbaka och hämtar sin brud.
Om man undervisar att alla ska genomgå vedermödan, inklusive halshuggning, ja då blir det full rättvisa. Men det är inte skrivet på det viset.
Sedan om någon väljer den kyrkan eller att lyssna på den predikanten det är ett val som den enskilde gör, absolut.

Svara

6 7 8 »18

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


NYTT! Förkorta lång länk här så att den fungerar i din kommentar!

Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

ANNONS:Världen idag

Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Direkt med Christer Åberg


Dagens datum

V 08, fredag 26 februari 2021 kl 20:17

Dagens namn

Torgny, Torkel

Dagens bibelord

“Så uppenbarades Guds kärlek till oss: han sände sin enfödde Son till världen för att vi skulle leva genom honom.” (1 John 4:9)

Dagens bön

Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Möt också Torgny och Torkel. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


Jesus var jämlik Gud, blev människa, dog på korset och Gud upphöjde honom

Var så till sinnes som också Kristus Jesus var, vilken, då han var i Guds gestalt, inte ansåg det som en rövad skatt att vara jämlik Gud, utan utgav sig själv, och tog på sig en tjänares gestalt, och blev lik oss människor. Och sedan han hade trätt fram som en människa ödmjukade han sig själv och blev lydig intill döden, ja, intill döden på korset. Därför har också Gud upphöjt honom och gett honom ett namn som är över alla namn, för att i Jesu namn alla knän ska böja sig, deras som är i himlen och på jorden och under jorden, och för att alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud, Fadern, till ära. (Fil 2:5-11)


Så här blir du frälst - räddad

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

 • Måndagar 18.00-20.00
 • Tisdagar 09.00 -11.00
 • Onsdagar 09.00-11.00
 • Torsdagar 18.00-20.00

"Det enda som bär är Jesus. Det har Christer Åberg fått uppleva genom livets tuffa utmaningar. Christer är bloggare och författare och driver bland annat apg29.nu". - himlen.tv7


Christer Åbergs böcker

Den längsta natten och Den oönskade


Senaste bönämnet på Bönesidan

fredag 26 februari 2021 11:48
Be att Gud lyfter av mig min migrän/huvudvärk.

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
BYTARE: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli en månadsgivare
Den bank konto : 8150-5 934 343 720-9
IBAN / BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer information om hur man stöder finns här!

Kontakt
christer@apg29.nu
072-203 63 74

Wikipedia om Christer Åberg

Mer
apg29.se  apg29.com apg29.nu  christeraberg.se

↑ Upp