Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Salvation

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

Uppryckandet, Antikrist, den stora vedermödan och Jesu återkomst med de heliga

När de frälsta är i himlen och firar bröllop regerar antikrist här på jorden i sju år. Under den tiden bryter också den stora vedermödan ut.

Uppryckandet, Antikrist, den stora vedermödan och Jesu återkomst med de heliga.

Här är den bibliska ordningen vad som sker i den sista tiden i samband med uppryckandet. Det enda som är svårt för mig att "pricka in" är Gog och Magogkriget, annars stämmer denna uppställning väldigt bra.

Christer ÅbergAv Christer Åberg
onsdag, 14 oktober 2020 18:16

Uppryckandet

1 Tess 4:13. Men jag vill inte, bröder, att ni ska vara okunniga angående dem som har somnat in [dött] , för att ni inte ska sörja som de andra, som inte har något hopp.
14. För om vi tror att Jesus har dött och uppstått, så ska också Gud föra fram dem som har somnat in i Jesus tillsammans med honom.
15. För detta säger vi er med ett Herrens ord, att vi som lever och är kvar till Herrens återkomst, inte alls ska komma före dem som har somnat in.
16. För Herren ska själv stiga ner från himlen [inte ner till jorden] med ett befallande rop, med ärkeängelns röst och med Guds basun, och först ska de som dött i Kristus uppstå.
17. Därefter ska vi som lever och är kvar ryckas upp tillsammans med dem på skyar för att möta Herren i luften. Och så ska vi alltid vara hos Herren.
18. Trösta därför varandra med dessa ord.

Bibeln talar tydligt om att de frälsta ska ryckas upp från jorden på skyar för att möta Herren Jesus i luften. Men församlingen kommer inte omedelbart tas ned till jorden, utan de troende kommer vara hos Jesus i sju år och fira bröllopsmåltid. Detta ser vi tydligt i Bibeln vilket vi nu i fortsättningen ska se i vårt studium.

Bröllopsvecka i sju år

Upp 19:7. Låt oss glädjas och fröjdas och ge honom äran. För Lammets bröllop har kommit och hans hustru har gjort sig redo.
Upp 19:9. Och han sa till mig: Skriv: Saliga är de som är kallade till Lammets bröllopsmåltid. Och han sa till mig: Dessa är Guds sanna ord.

Vi är bjudna till Lammets bröllopsmåltid. Ett bröllop i Bibeln varar i sju dagar, en vecka, och detta bröllop i himlen pågår en årsvecka - sju år. Den tiden är inte de frälsta på jorden.

Sju års städning

Hes 39:1 Människobarn, profetera mot Gog och säg: Så säger Herren Gud: Se, jag är emot dig, Gog, du storfurste över Meshek och Tubal. 2 Jag ska föra dig omkring, driva dig framåt, hämta dig från landet längst upp i norr och låta dig komma till Israels berg. 3 Där ska jag slå bågen ur din vänstra hand och låta pilarna falla ur din högra hand. 4 På Israels berg ska du falla med alla dina härar och folken som följer dig. Jag ska ge dig till föda åt alla rovfåglar och markens djur. 5 Du ska falla ute på ­marken, för jag har talat, säger Herren Gud. 6 Jag ska sända eld över Magog och över dem som bor i trygghet i kustländerna, och de ska inse att jag är Herren. 7 Jag ska göra mitt heliga namn känt bland mitt folk Israel, och jag ska inte mer låta mitt heliga namn bli vanhelgat. Folken ska inse att jag är Herren, den Helige i Israel. 8 Se, det kommer, ja, det ska ske! säger Herren Gud. Detta är den dag som jag har talat om.
9 Sedan ska invånarna i Israels städer gå ut och ta rustningar✱, små och stora sköldar, bågar och pilar, påkar och spjut som bränsle att elda med, och de ska elda med det i sju år. 10 De ska inte behöva hämta ved från marken eller hugga den i skogarna, för de ska elda med rustningarna. Så ska de ta rov från sina rövare och plundra sina plundrare, säger Herren Gud.
11 På den dagen ska jag ge Gog en gravplats i Israel, nämligen ’De framtågandes dal’ öster om havet, och den ska stänga vägen för dem som vill tåga fram där. Man ska begrava Gog och hela hans larmande hop, och man ska kalla den ’Gogs larmande hops dal’. 12 I sju månader ska Israels folk begrava dem för att rena landet. 13 Allt folket i landet ska begrava dem. När jag visar min härlighet ska det bli till ära för dem, säger Herren Gud.

Städningen efter det första Gog och Magogkriget tar sju år, vilket också pekar på att de frälsta inte är kvar på jorden då. Det är lite svårt att avgöra när kriget sker men eftersom det tar sju år att städa upp indikerar det på att det kanske sker precis innan eller i samband eller efter antikrists framträdande efter uppryckandet.

Antikrist regerar i sju år

Dan 9:27: Han [antikrist] skall stadfästa förbundet med de många [Israel, arabländer] under en vecka [sju år], och mitt i veckan [3,5 år] skall han avskaffa slaktoffer och matoffer [i templet]. Och på styggelsers vinge skall förödaren komma [belägrar Jerusalem, Luk 21:20, Matt 24:15, Mark 13:14], till dess att förstöring och oryggligt beslutad straffdom utgjuts över förödaren [kastas i den brinnande eldsjön].

När de frälsta är i himlen och firar bröllop regerar antikrist här på jorden i sju år. Under den tiden bryter också den stora vedermödan ut.

Antikrist

2 Tess 2:1. Men vi ber er, bröder, angående vår Herre Jesu Kristi återkomst och vårt församlande till honom,
2. att ni inte så fort tappar fattningen och blir skrämda, vare sig genom någon ande eller genom något ord eller genom något brev, såsom det vore sänt från oss, som om Kristi dag stod för dörren.
3. Låt ingen bedra er på något sätt. För den dagen kommer inte, om inte avfallet [avfärden] först har skett, och syndens människa, fördärvets son, har blivit uppenbarad,

Antikrist kan inte träda fram förrän uppryckandet har skett.

Den stora vedermödan

Matt 24:20. Men be att er flykt inte sker under vintern, inte heller på sabbaten.
21. För då ska det bli en stor vedermöda, som inte har varit från världens begynnelse intill nu, inte heller någonsin mer ska bli.

Efter uppryckandet (flykten) och antikrists framträdande bryter den stora vedermödan in som varar i sju år.

Harmangedonkriget

14. För de är onda andar som gör tecken, vilka går ut till kungarna på jorden och till hela världen, för att samla dem till strid på Guds, den Allsmäktiges, stora dag.
15. Se, jag kommer som en tjuv. Salig är den som vakar och bevarar sina kläder, så att han inte går naken och de får se hans skam.
16. Och han församlade dem till den plats som på hebreiska heter Armageddon.

I slutet av de sju åren sker Harmangedonkriget. I samband med det kriget kommer Jesus tillbaka till jorden med sin församling som tidigare har blivit uppryckt till honom.

Jesu återkomst

Matt 24:29. Men strax efter den tidens vedermöda ska solen förmörkas, och månen ska inte ge sitt sken, och stjärnorna ska falla från himlen, och himlarnas krafter ska skakas.
30. Och då ska Människosonens tecken synas på himlen, och alla jordens stammar ska då jämra sig. Och de ska få se Människosonen komma på himlens skyar med makt och stor härlighet.
31. Och han ska sända ut sina änglar med starkt basunljud, och de ska församla hans utvalda från de fyra väderstrecken, från himlens ena ände till den andra.

Jud 1:14: "Om dem har också Hanok i det sjunde släktledet efter Adam profeterat: "Se, Herren kommer med sina mångtusen heliga".

Efter den stora vedermödan kommer Jesus tillbaka med de frälsta. Då sänder han ut sina änglar som samlar ihop de utvalda (de som blev frälsta under den stora vedermödan)

Den stora skaran från den stora vedermödan

Upp 7:13. Då tog en av de äldste till orda och sa till mig: Vilka är dessa som är klädda i de vita kläderna? Och varifrån kommer de?
14. Och jag sa till honom: Herre, du vet det. Och han sa till mig: Dessa är de som kommer ur den stora vedermödan, och de har tvättat sina kläder och gjort dem vita i Lammets blod.

Den stora vita skaran är de som kommer från den stora vedermödan. De har kommit till tro på Herren Jesus och blivit dödade och plågade och förföljda på olika sätt.

Läser vi Bibeln rätt upp och ner och i sitt sammanhang så ser vi tydligt att

 1. Uppryckandet sker
 2. (Kanske har det första Gog och Magogkriget skett innan eller i samband med uppryckandet)
 3. Bröllopet i himlen inleds
 4. Antikrist träder fram
 5. Den stora vedermödan bryter ut
 6. Harmangedonkriget sker
 7. Jesus kommer tillbaka med församlingen
 8. Sänder ut änglarna till att samla ihop de som blivit frälsta under vedermödan
Därefter inleds tusenårsriket. I slutet av tusenårsriket sker det andra Gog och Magogkriget (Upp 20:8). Därefter blir det nya himlar och en ny jord.

Christer Åberg


#Tidstecken #Uppryckandet #Jesu återkomst #Antikrist #Den stora vedermödan


166 kommentarer

5 6 7 »17

x
Susse svarar Israelvänlig
fredag, 16 oktober 2020 13:06
Israelvänlig skrev:
Hej Helena! Gog är Turkiets ledare och landet Magog är Turkiet! Gå gärna in och läs under ämnet Islams Antikrist så får du en hel del information som jag skrivit om tidigare!

Shalom

Profetia över Gog och Magog
38 Herrens ord kom till mig: 2 ”Du människa, vänd dig mot Gog i Magogs land, storfursten[a] över Meshek och Tuval, och profetera mot honom. 3 Säg: ’Så säger Herren, Herren: Jag är emot dig, Gog, storfursten över Meshek och Tuval. 4 Jag ska dra dig bort med krokar i dina käftar och föra dig ut med hela din armé, dina hästar, dina fullt beväpnade ryttare och hela din här med stora och små sköldar och svärd i sin hand. 5 Folk från Persien, Kush och Put finns med dem, alla med sköld och hjälm. 6 Gomer med alla sina trupper, och Bet Togarma långt norrifrån, med alla sina trupper – många folk finns med dig.

7 Gör dig redo! Var beredd, du och alla dina trupper som har samlats hos dig, och ta befälet över dem! 8 Långt fram i tiden kommer du att bli uppmanad att handla. I en avlägsen framtid ska du invadera ett land, som har återhämtat sig från svärdets förödelse, vars invånare har samlats från många folk på Israels berg som länge legat öde. De har förts ut från andra folk och bor nu där alla i trygghet. 9 Du ska dra dit upp, komma som en storm och vara som ett moln som täcker landet, du och dina trupper, de många folken som är med dig.

10 Så säger Herren, Herren: På den tiden ska tankar slå rot i ditt sinne, och du ska lägga upp en ond plan. 11 Du ska säga: ”Jag ska dra upp mot ett oskyddat land, anfalla dem som lever i fred och trygghet, alla som bor där utan murar, bommar och portar. 12 Du vill ta byte och plundra, gå till angrepp mot de åter bebodda ruinerna och mot dem som har samlats från folken, som är rika på boskap och egendom och bor mitt i landet.” 13 Saba och Dedan och affärsmän från Tarshish med alla dess byar[b] ska fråga dig: ”Kommer du för att ta byte? Har du samlat dina trupper för att plundra, för att föra bort silver och guld, ta boskap och gods, ta ett stort byte?” ’

14 Profetera därför, människa, och säg till Gog: ’Så säger Herren, Herren: På den tiden, när mitt folk Israel åter bor i trygghet i sitt land, ska du veta det. 15 Du ska komma från din plats långt borta i norr, du och många folk med dig, alla till häst, en stor skara och en väldig armé. 16 Du ska dra upp mot mitt folk Israel som ett moln som täcker landet. I kommande dagar ska det ske. Jag ska låta dig, Gog, anfalla mitt land, så att folk ska inse att jag genom dig visar min helighet inför dem.

17 Så säger Herren, Herren: Är du inte den som jag i gångna tider talade om genom mina tjänare Israels profeter, som då profeterade att jag skulle låta dig anfalla dem? 18 Den dag då Gog anfaller Israels land ska min glödande vrede uppväckas, säger Herren, Herren. 19 I min svartsjuka och flammande vrede säger jag att det på den tiden ska bli en stor jordbävning i Israels land. 20 Inför mig ska alla bäva den dagen, såväl fiskarna i havet som himlens fåglar, markens djur och kräldjur som rör sig på marken, och alla människor på jorden. Bergen ska slås ner, klipporna störta omkull och murarna falla till marken.

21 Jag ska samla svärd mot Gog på alla mina berg, säger Herren, Herren. Var och en ska vända sitt svärd mot sin nästa. 22 Jag ska verkställa en dom mot honom med pest och blod och vräka ner slagregn, hagel, eld och svavel över honom, hans trupper och de många folk som är med honom. 23 Så ska jag uppenbara min storhet och min helighet och göra mig känd inför många folk. Då ska de inse att jag är Herren.’

Svara

x
Israelvänlig svarar Stefan Jonasson
fredag, 16 oktober 2020 14:12
Stefan Jonasson skrev:
Om det nu är ängeln Mikael som håller tillbaka laglöshetens ondska på jorden... Vem är då HERRENS ÄNGEL i gamla testamentet, det skulle vara bra att kunna utreda det... Vi som tror på JESUS vet att han säger om sig själv JAG ÄR, och vi tror att JESUS ÄR HERREN, det högsta GUDS NAMNET JHW... Jag tror att det är därifrån Jehovas vittnen har tagit tolkningen att JESUS är skapad av GUD och att han är HERRENS ÄNGEL men med villfarelsen att han är Mikael... Just nu är det aktuellt för mig eftersom jag brukar diskutera bibeln med en Jehovas vittne.. Som brukar kontakta mig på telefon, det har dom börjat med sen coronan,.. Vill gärna ha mer förståelse av det spörsmälet,

Hebr. 1:13 "Men till vilka av änglarna har han någonsin sagt: Sitt på min högra sida till dess jag gör dina fiender till en fotapall? Till ingen av änglarna svarar vi, utan till Honom som står över och är ledare över änglar Faderns enfödde. I Daniel 10:13,21 12:1 beskrivs Michael i tredje person. Han talar om Michael som någon annan! Om alltså mannen "klädd i linnekläder" är identisk med den föremänsklige Jesus kan Michael inte vara det.

Och Michael beskrivs i Dan. 10:13 på ett sätt som inte skulle göra Guds enfödde Son rättvisa. Michael kallas där "en av de förnämsta furstarna. Så kan en änglafurste bland andra korrekt beskrivas, men absolut inte den person genom vilken alla dessa andefurstar skapats! (Kol 1:16) Det finns mer som visar att Michael inte är samma person som Herren Jesus Kristus! I Jud. v. 9 sägs att Michael inte vågade uttala någon smädande dom över djävulen när han tvistade med denne om Moses kropp. Att säga att detta gällde Herren Jesus Kristus skulle återigen vara att förringa Guds Son! T o m när Han var på jorden uttalade sig Herren Jesus Kristus kraftfullt mot djävulen. I Matt. 4:10 befallde Han "Gå bort, Satan" Att Michael inte "vågade" uttala någon smädande dom över djävulen visar klart att han är en person med avsevärt mindre myndighet än Guds Son!

Av detta samt mitt Bibelstudium av "Vem den är som hindrar" drar vi slutsatsen att Michael förvisso är en av de högsta och mäktigaste änglarna, men han är definitivt icke samma person som Herren Jesus Kristus. Jag tror och hoppas det jag lagt fram är till hjälp för dig med dina fortsatta diskussioner med Jehovas vittnen att Michael icke är samma person som Herren Jesus Kristus.

Det gäller som kristen att vara förberedd vad Bibeln egentligen säger annars kommer du bli ett lätt offer för sekten Jehovas vittnen, som ju icke tror på treenigheten och påstår att Michael är samma person som Guds enfödde Son Herren Jesus Kristus. Jehovas Vittnen anser också att de är de utvalda 144 000 som även detta är helt felaktigt. De anser också att 1914 var det år Herren Jesus kom osynligt för att regera när Bibeln säger att varje öga skall se Honom synligt! Uppenbarelseboken 1:7 "Se han kommer med molnen, och varje öga skall se honom, även de som har genomborrat honom, och alla jordens stammar skall jämra sig över honom."

Shalom

Svara

x
Stefan Jonasson svarar Israelvänlig
fredag, 16 oktober 2020 15:24
Israelvänlig skrev:
Hebr. 1:13 "Men till vilka av änglarna har han någonsin sagt: Sitt på min högra sida till dess jag gör dina fiender till en fotapall? Till ingen av änglarna svarar vi, utan till Honom som står över och är ledare över änglar Faderns enfödde. I Daniel 10:13,21 12:1 beskrivs Michael i tredje person. Han talar om Michael som någon annan! Om alltså mannen "klädd i linnekläder" är identisk med den föremänsklige Jesus kan Michael inte vara det.

Och Michael beskrivs i Dan. 10:13 på ett sätt som inte skulle göra Guds enfödde Son rättvisa. Michael kallas där "en av de förnämsta furstarna. Så kan en änglafurste bland andra korrekt beskrivas, men absolut inte den person genom vilken alla dessa andefurstar skapats! (Kol 1:16) Det finns mer som visar att Michael inte är samma person som Herren Jesus Kristus! I Jud. v. 9 sägs att Michael inte vågade uttala någon smädande dom över djävulen när han tvistade med denne om Moses kropp. Att säga att detta gällde Herren Jesus Kristus skulle återigen vara att förringa Guds Son! T o m när Han var på jorden uttalade sig Herren Jesus Kristus kraftfullt mot djävulen. I Matt. 4:10 befallde Han "Gå bort, Satan" Att Michael inte "vågade" uttala någon smädande dom över djävulen visar klart att han är en person med avsevärt mindre myndighet än Guds Son!

Av detta samt mitt Bibelstudium av "Vem den är som hindrar" drar vi slutsatsen att Michael förvisso är en av de högsta och mäktigaste änglarna, men han är definitivt icke samma person som Herren Jesus Kristus. Jag tror och hoppas det jag lagt fram är till hjälp för dig med dina fortsatta diskussioner med Jehovas vittnen att Michael icke är samma person som Herren Jesus Kristus.

Det gäller som kristen att vara förberedd vad Bibeln egentligen säger annars kommer du bli ett lätt offer för sekten Jehovas vittnen, som ju icke tror på treenigheten och påstår att Michael är samma person som Guds enfödde Son Herren Jesus Kristus. Jehovas Vittnen anser också att de är de utvalda 144 000 som även detta är helt felaktigt. De anser också att 1914 var det år Herren Jesus kom osynligt för att regera när Bibeln säger att varje öga skall se Honom synligt! Uppenbarelseboken 1:7 "Se han kommer med molnen, och varje öga skall se honom, även de som har genomborrat honom, och alla jordens stammar skall jämra sig över honom."

Shalom

Tack för ett intressant bibel studium,.. Heb 1 säger klart vem JESUS är... Jag läste också om Johannes döparens far när han gick in i det allra heligaste, och såg ängeln stå vid rökelsekaret, han blev rädd men ängeln sa var inte rädd, din bön har blivit hörd, sackarias svarade hur kan jag veta att det är sant det du säger(sackarias tvivlaren) ängelns svar var med full auktoritet JAG ÄR GABRIEL SOM STÅR INFÖR GUD, OCH JAG ÄR SÄND FÖR ATT TALA TILL DIG OCH GE DIG DETTA GLADA BUDSKAP, ängelns auktoritet... Även barnens änglar står alltid inför GUDS ANSIKTE.

Svara

x
Israelvänlig svarar Alex Grenehed
fredag, 16 oktober 2020 16:02
Alex Grenehed skrev:
Intressant med ängeln Mikael, har inte tänkt på det förut men visst kan det vara han som menas. Har själv skrivit en bok med bibelstudium om Den yttersta tiden www.okenrost.se

Tack för respons! Har varit inne och kikat lite på din hemsida och den ser intressant ut!😊👍

Shalom

Svara

x
Israelvänlig svarar Fredrik Eriksson
fredag, 16 oktober 2020 18:38
Fredrik Eriksson skrev:
Det finns 3 tolkningar.

1.En ängel
2.Den helige ande
3.Församlingen,alt militär makt

Så visst har Karl Håkan helt rätt.

Det är en vettig bedömning på så sätt att helige ande inte är närvarande hela tiden i församlingen ,precis på samma sätt som avfallet,apostasia ska förekomma,även om det då kan specifikt peka på Israels avfall.

Även om jag inte håller med i allt.
Specifikt då Gog som betyder berg eller bergsmassiv inte tak.
Och att då Gog är andemakten som drar personen (personen) i sig.
Dvs det är relativt ointressant i sig om det är Erdogan som övertalar Putin,eller tvärtom.
Bergsmassivet bakom Kaukasus,dvs den andliga härföraren som bor där Gog.
Ledaren från Rosh (Ryssland) som styr över Turkiet och Armenien.
Meschek,Tubal,med hjälp från Rosh.

Uppfattningen om att Magog skulle ligga i Ryssland uppstod genom att transkribera " chef " (eller det hebreiska ordet "rosh") för att betyda Ryssland. Att överföra hebreiska ord till engelska fonetiska ekvivalenter är inte en korrekt teknik för tolkning av Bibelns profetior. Denna teknik används inte någon annanstans för att tolka Bibliska profetior. Rosh betyder första eller primära. Magog är en man som bosatte sig i det moderna Turkiets land.

Hes 38: 1-3 Och HERRENS ord kom till mig och sade: 2 Människoson, sätt ditt ansikte mot Gog, Magogs land, överste fursten för Meshech och Tubal, och profetera mot honom , Så säger Herren HERREN: Se, jag är emot dig, o Gog, överste fursten för Mesech och Tubal.

Vers 2 berättar att Magog är ”överste prinsen” (eller den mest framstående guvernören) bland sina bröder Mesek och Tubal. Så Noah hade en son vid namn Jafet som hade en son vid namn Magog som bosatte sig i Turkiet. Gog är en förkortad version av Magog.

Detta är inte den första passagen där Magog, Meshech och Tubal finns. Låt oss titta på 1 Mos 10: 1-3 .

1 Mos 10: 1-3 Nu är detta släktledarna till Noas söner, Sem, Ham och Jafet; och för dem föddes söner efter floden. 2 Jafets söner: Gomer, Magog, Madai, Javan, Tubal, Mesech och Tiras. 3 Och Gomers söner: Ashkenaz och Rifat och Togarma.

Magog, Meshech och Tubal är människor. I själva verket är de släktingar. Magog, Meshech och Tubal är bröder. Togarmah är Gomers son. De är bland de första familjerna som ombosätter världen efter Noahs översvämning. De bosatte sig alla tillsammans i dagens Turkiet.

Idag har Turkiet en ledare som passar Magog-profilen. Han heter Recep Tayyip Erdoğan. Han blev Turkiets premiärminister 2003. Han är en hängiven muslim och har en ingrodd fiendskap mot Israel. Erdogan har varit alltför nitisk i sitt offentliga hat och provokation mot Israel. Medan de flesta Mellanösterns despoter belägras och förvisas är premiärminister Erdoğan populär bland muslimerna.

Hesekiel 38:5 säger att Turkiet kommer att leda Iran, Libyen och Sudan i en invasion till Israel. Alla dessa arméer slåss i Syrien idag! Turkiet kommer att invadera Syrien och sedan leda en invasion till Israel!

Magog är icke Ryssland! Magog är Turkiet!

Shalom

Svara

x
Israelvänlig svarar Susse
fredag, 16 oktober 2020 19:29
Susse skrev:
Profetia över Gog och Magog
38 Herrens ord kom till mig: 2 ”Du människa, vänd dig mot Gog i Magogs land, storfursten[a] över Meshek och Tuval, och profetera mot honom. 3 Säg: ’Så säger Herren, Herren: Jag är emot dig, Gog, storfursten över Meshek och Tuval. 4 Jag ska dra dig bort med krokar i dina käftar och föra dig ut med hela din armé, dina hästar, dina fullt beväpnade ryttare och hela din här med stora och små sköldar och svärd i sin hand. 5 Folk från Persien, Kush och Put finns med dem, alla med sköld och hjälm. 6 Gomer med alla sina trupper, och Bet Togarma långt norrifrån, med alla sina trupper – många folk finns med dig.

7 Gör dig redo! Var beredd, du och alla dina trupper som har samlats hos dig, och ta befälet över dem! 8 Långt fram i tiden kommer du att bli uppmanad att handla. I en avlägsen framtid ska du invadera ett land, som har återhämtat sig från svärdets förödelse, vars invånare har samlats från många folk på Israels berg som länge legat öde. De har förts ut från andra folk och bor nu där alla i trygghet. 9 Du ska dra dit upp, komma som en storm och vara som ett moln som täcker landet, du och dina trupper, de många folken som är med dig.

10 Så säger Herren, Herren: På den tiden ska tankar slå rot i ditt sinne, och du ska lägga upp en ond plan. 11 Du ska säga: ”Jag ska dra upp mot ett oskyddat land, anfalla dem som lever i fred och trygghet, alla som bor där utan murar, bommar och portar. 12 Du vill ta byte och plundra, gå till angrepp mot de åter bebodda ruinerna och mot dem som har samlats från folken, som är rika på boskap och egendom och bor mitt i landet.” 13 Saba och Dedan och affärsmän från Tarshish med alla dess byar[b] ska fråga dig: ”Kommer du för att ta byte? Har du samlat dina trupper för att plundra, för att föra bort silver och guld, ta boskap och gods, ta ett stort byte?” ’

14 Profetera därför, människa, och säg till Gog: ’Så säger Herren, Herren: På den tiden, när mitt folk Israel åter bor i trygghet i sitt land, ska du veta det. 15 Du ska komma från din plats långt borta i norr, du och många folk med dig, alla till häst, en stor skara och en väldig armé. 16 Du ska dra upp mot mitt folk Israel som ett moln som täcker landet. I kommande dagar ska det ske. Jag ska låta dig, Gog, anfalla mitt land, så att folk ska inse att jag genom dig visar min helighet inför dem.

17 Så säger Herren, Herren: Är du inte den som jag i gångna tider talade om genom mina tjänare Israels profeter, som då profeterade att jag skulle låta dig anfalla dem? 18 Den dag då Gog anfaller Israels land ska min glödande vrede uppväckas, säger Herren, Herren. 19 I min svartsjuka och flammande vrede säger jag att det på den tiden ska bli en stor jordbävning i Israels land. 20 Inför mig ska alla bäva den dagen, såväl fiskarna i havet som himlens fåglar, markens djur och kräldjur som rör sig på marken, och alla människor på jorden. Bergen ska slås ner, klipporna störta omkull och murarna falla till marken.

21 Jag ska samla svärd mot Gog på alla mina berg, säger Herren, Herren. Var och en ska vända sitt svärd mot sin nästa. 22 Jag ska verkställa en dom mot honom med pest och blod och vräka ner slagregn, hagel, eld och svavel över honom, hans trupper och de många folk som är med honom. 23 Så ska jag uppenbara min storhet och min helighet och göra mig känd inför många folk. Då ska de inse att jag är Herren.’

En judinna som är kristen sjunger om hur det går i Gog i Magog kriget! Helt rätt det du skickade!

https://bit.ly/2T1rkA4

Shalom

Svara

x
Fredrik Eriksson svarar Israelvänlig
fredag, 16 oktober 2020 20:24
Israelvänlig skrev:
Uppfattningen om att Magog skulle ligga i Ryssland uppstod genom att transkribera " chef " (eller det hebreiska ordet "rosh") för att betyda Ryssland. Att överföra hebreiska ord till engelska fonetiska ekvivalenter är inte en korrekt teknik för tolkning av Bibelns profetior. Denna teknik används inte någon annanstans för att tolka Bibliska profetior. Rosh betyder första eller primära. Magog är en man som bosatte sig i det moderna Turkiets land.

Hes 38: 1-3 Och HERRENS ord kom till mig och sade: 2 Människoson, sätt ditt ansikte mot Gog, Magogs land, överste fursten för Meshech och Tubal, och profetera mot honom , Så säger Herren HERREN: Se, jag är emot dig, o Gog, överste fursten för Mesech och Tubal.

Vers 2 berättar att Magog är ”överste prinsen” (eller den mest framstående guvernören) bland sina bröder Mesek och Tubal. Så Noah hade en son vid namn Jafet som hade en son vid namn Magog som bosatte sig i Turkiet. Gog är en förkortad version av Magog.

Detta är inte den första passagen där Magog, Meshech och Tubal finns. Låt oss titta på 1 Mos 10: 1-3 .

1 Mos 10: 1-3 Nu är detta släktledarna till Noas söner, Sem, Ham och Jafet; och för dem föddes söner efter floden. 2 Jafets söner: Gomer, Magog, Madai, Javan, Tubal, Mesech och Tiras. 3 Och Gomers söner: Ashkenaz och Rifat och Togarma.

Magog, Meshech och Tubal är människor. I själva verket är de släktingar. Magog, Meshech och Tubal är bröder. Togarmah är Gomers son. De är bland de första familjerna som ombosätter världen efter Noahs översvämning. De bosatte sig alla tillsammans i dagens Turkiet.

Idag har Turkiet en ledare som passar Magog-profilen. Han heter Recep Tayyip Erdoğan. Han blev Turkiets premiärminister 2003. Han är en hängiven muslim och har en ingrodd fiendskap mot Israel. Erdogan har varit alltför nitisk i sitt offentliga hat och provokation mot Israel. Medan de flesta Mellanösterns despoter belägras och förvisas är premiärminister Erdoğan populär bland muslimerna.

Hesekiel 38:5 säger att Turkiet kommer att leda Iran, Libyen och Sudan i en invasion till Israel. Alla dessa arméer slåss i Syrien idag! Turkiet kommer att invadera Syrien och sedan leda en invasion till Israel!

Magog är icke Ryssland! Magog är Turkiet!

Shalom

Gog är andemakten vid Kaukasus.
Där Jopeth var bosatt.

Gog är andemakten (den demoniske ledaren)
som bedrar både Ryssland,Turkiet,och andra länder.
Dvs storfursten över dessa ledare (inte av en människa född).

Bibeln beskriver bara den militära makt denna demoniska ledare har.
Bibeln ger honom titeln storfurste över Ryssland,Turkiet och Armenien.

För ingen vid sina sinnes fulla natur, skulle någonsin komma på iden,
att invadera Israel, eller ens närma sig det landet utan repressalier.
Inte ens Erdogan och Putin, det krävs alltså lite mera demonisk
kraft och incitament för att locka dessa krigsherrar.

Det är alltså en demonisk kung/makt/härskara,som Gud ger namnet Gog.

Gog återkommer också i uppenbarelseboken,
då har Erdogan och Putin redan varit döda i 1000 år.

Rev 20:8  Och han ska gå ut för att förleda folken vid jordens fyra hörn, Gog och Magog, och samla dem till striden. Deras antal är som havets sand. 

Gog är varken Ryssland eller Turkiet, Armenien eller Persien.
Gog är andemakten som är i Kaukasus berg,Kaspiska havet, Svarta havet.
Gog återkommer också i uppenbarelseboken som titeln på en en demonisk ledare.
Gud använder titeln Gog många gånger som titeln på en härskara
som används i ockulta syften.
Gog styr över Ryssland, och Turkiet och Armenien
som "hans lagliga juridiska domän att regera över".

Det tydligaste exemplet på det jag försöker säga är kanske:
Eze 38:2  "Människobarn, vänd ditt ansikte mot Gog i Magogs land147, mot storfursten över Meshek och Tubal148, och profetera mot honom 

Gog=andlig ledare över Magog (Ryssland/Kaukasus)
ÄVEN storfurste över Meshek och Tubal (Turkiet och Armenien)Svara

x
Fredrik Eriksson
fredag, 16 oktober 2020 20:45

https://sv.wikipedia.org/wiki/Carl_XVI_Gustaf#Titlar_och_heraldiskt_vapen

Våran Kung (eller av Investor utsedd av att vara vårat diplomatiska påbud),
har samma devis som Gog.

Dvs storfurste,prins.
med Guds nåde, Sveriges, Götes och Vendes Konung.

Dvs jag tror (eller kanske hoppas) att ni ser den
legala kopplingen.

Han är inte bara vår Kung, utan även Götes, och Vendes Konung.

Precis på samma sätt som Gog, (fast han har då prins/furstligt legaliserat pådbud).

Precis som våran Kung innan kröningen...

Länge leve vår KUNG!

VET NI hans namn?...

=)

Svara

x
PT svarar Fredrik Eriksson
fredag, 16 oktober 2020 22:10
Fredrik Eriksson skrev:
https://sv.wikipedia.org/wiki/Carl_XVI_Gustaf#Titlar_och_heraldiskt_vapen

Våran Kung (eller av Investor utsedd av att vara vårat diplomatiska påbud),
har samma devis som Gog.

Dvs storfurste,prins.
med Guds nåde, Sveriges, Götes och Vendes Konung.

Dvs jag tror (eller kanske hoppas) att ni ser den
legala kopplingen.

Han är inte bara vår Kung, utan även Götes, och Vendes Konung.

Precis på samma sätt som Gog, (fast han har då prins/furstligt legaliserat pådbud).

Precis som våran Kung innan kröningen...

Länge leve vår KUNG!

VET NI hans namn?...

=)

Carl XVI Gustaf är inte krönt, den siste svenska kung som kröntes var Oscar II

Svara

x
Israelvänlig svarar Fredrik Eriksson
fredag, 16 oktober 2020 22:16
Fredrik Eriksson skrev:
Gog är andemakten vid Kaukasus.
Där Jopeth var bosatt.

Gog är andemakten (den demoniske ledaren)
som bedrar både Ryssland,Turkiet,och andra länder.
Dvs storfursten över dessa ledare (inte av en människa född).

Bibeln beskriver bara den militära makt denna demoniska ledare har.
Bibeln ger honom titeln storfurste över Ryssland,Turkiet och Armenien.

För ingen vid sina sinnes fulla natur, skulle någonsin komma på iden,
att invadera Israel, eller ens närma sig det landet utan repressalier.
Inte ens Erdogan och Putin, det krävs alltså lite mera demonisk
kraft och incitament för att locka dessa krigsherrar.

Det är alltså en demonisk kung/makt/härskara,som Gud ger namnet Gog.

Gog återkommer också i uppenbarelseboken,
då har Erdogan och Putin redan varit döda i 1000 år.

Rev 20:8  Och han ska gå ut för att förleda folken vid jordens fyra hörn, Gog och Magog, och samla dem till striden. Deras antal är som havets sand. 

Gog är varken Ryssland eller Turkiet, Armenien eller Persien.
Gog är andemakten som är i Kaukasus berg,Kaspiska havet, Svarta havet.
Gog återkommer också i uppenbarelseboken som titeln på en en demonisk ledare.
Gud använder titeln Gog många gånger som titeln på en härskara
som används i ockulta syften.
Gog styr över Ryssland, och Turkiet och Armenien
som "hans lagliga juridiska domän att regera över".

Det tydligaste exemplet på det jag försöker säga är kanske:
Eze 38:2  "Människobarn, vänd ditt ansikte mot Gog i Magogs land147, mot storfursten över Meshek och Tubal148, och profetera mot honom 

Gog=andlig ledare över Magog (Ryssland/Kaukasus)
ÄVEN storfurste över Meshek och Tubal (Turkiet och Armenien)Det finns inget stöd från Bibeln det du påstår! Det går inte att komma med saker som du har läst från annan litteratur eller dylikt! Jag har hänvisat till Bibeln! Vad hänvisar du till? Ingenting! Då är du inte trovärdig! Turkiets ledare är Gog! Vidare när du hänvisar till Uppenbarelseboken 20:8 så handlar det icke där om någon jordisk ledare!

Det jag säger är att Turkiets ledare är Gog som Bibeln säger! När Erdogan faller ifrån blir nästa ledare i Turkiet Gog! Det som kommer ske och vad Bibeln säger är att tiostatsförbundet kommer sättas på plats! Vidare så vrider du dig och ändrar vad du tidigare skrivit! Tidigare idag kl. 11.50 skrev du att ledaren från Rosh(Ryssland) som styr över Turkiet och Armenien! Sedan i ditt nästa inlägg skriver du plötsligt att Gog=andlig ledare över Magog(Ryssland/Kaukasus) Även storfurste över Meshek och Tubal(Turkiet och Armenien) Armenien har ingenting med Meshek och Tubal att göra! Ska du prata om Gog i Magog och Gog och Magog skall det vara hänvisat till vad Bibeln säger och ingenting annat!

Shalom

Svara

5 6 7 »17

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Apg29.Nu live med Christer Åberg


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

 • Måndagar 18.00-20.00
 • Tisdagar 09.00 -11.00
 • Onsdagar 09.00-11.00
 • Torsdagar 18.00-20.00

Senaste bönämnet på Bönesidan

lördag 24 oktober 2020 10:54
Snälla hjälp mig be. Jag håller på att gå under av sorg. Varit med om svåra lögner och övergrepp och bett så länge om helande börjar förlora fotfästet helt...

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp