Language

Apg29.Nu

BUTIK NY! | Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
DONERA till Apg29 - bli månadsgivare!
SWISH: 072 203 63 74

REKLAM:
Salvation

Uppryckandet, Antikrist, den stora vedermödan och Jesu återkomst med de heliga

När de frälsta är i himlen och firar bröllop regerar antikrist här på jorden i sju år. Under den tiden bryter också den stora vedermödan ut.

Uppryckandet, Antikrist, den stora vedermödan och Jesu återkomst med de heliga.

Här är den bibliska ordningen vad som sker i den sista tiden i samband med uppryckandet. Det enda som är svårt för mig att "pricka in" är Gog och Magogkriget, annars stämmer denna uppställning väldigt bra.

Christer ÅbergAv Christer Åberg
onsdag, 14 oktober 2020 18:16

Uppryckandet

1 Tess 4:13. Men jag vill inte, bröder, att ni ska vara okunniga angående dem som har somnat in [dött] , för att ni inte ska sörja som de andra, som inte har något hopp.
14. För om vi tror att Jesus har dött och uppstått, så ska också Gud föra fram dem som har somnat in i Jesus tillsammans med honom.
15. För detta säger vi er med ett Herrens ord, att vi som lever och är kvar till Herrens återkomst, inte alls ska komma före dem som har somnat in.
16. För Herren ska själv stiga ner från himlen [inte ner till jorden] med ett befallande rop, med ärkeängelns röst och med Guds basun, och först ska de som dött i Kristus uppstå.
17. Därefter ska vi som lever och är kvar ryckas upp tillsammans med dem på skyar för att möta Herren i luften. Och så ska vi alltid vara hos Herren.
18. Trösta därför varandra med dessa ord.

Bibeln talar tydligt om att de frälsta ska ryckas upp från jorden på skyar för att möta Herren Jesus i luften. Men församlingen kommer inte omedelbart tas ned till jorden, utan de troende kommer vara hos Jesus i sju år och fira bröllopsmåltid. Detta ser vi tydligt i Bibeln vilket vi nu i fortsättningen ska se i vårt studium.

Bröllopsvecka i sju år

Upp 19:7. Låt oss glädjas och fröjdas och ge honom äran. För Lammets bröllop har kommit och hans hustru har gjort sig redo.
Upp 19:9. Och han sa till mig: Skriv: Saliga är de som är kallade till Lammets bröllopsmåltid. Och han sa till mig: Dessa är Guds sanna ord.

Vi är bjudna till Lammets bröllopsmåltid. Ett bröllop i Bibeln varar i sju dagar, en vecka, och detta bröllop i himlen pågår en årsvecka - sju år. Den tiden är inte de frälsta på jorden.

Sju års städning

Hes 39:1 Människobarn, profetera mot Gog och säg: Så säger Herren Gud: Se, jag är emot dig, Gog, du storfurste över Meshek och Tubal. 2 Jag ska föra dig omkring, driva dig framåt, hämta dig från landet längst upp i norr och låta dig komma till Israels berg. 3 Där ska jag slå bågen ur din vänstra hand och låta pilarna falla ur din högra hand. 4 På Israels berg ska du falla med alla dina härar och folken som följer dig. Jag ska ge dig till föda åt alla rovfåglar och markens djur. 5 Du ska falla ute på ­marken, för jag har talat, säger Herren Gud. 6 Jag ska sända eld över Magog och över dem som bor i trygghet i kustländerna, och de ska inse att jag är Herren. 7 Jag ska göra mitt heliga namn känt bland mitt folk Israel, och jag ska inte mer låta mitt heliga namn bli vanhelgat. Folken ska inse att jag är Herren, den Helige i Israel. 8 Se, det kommer, ja, det ska ske! säger Herren Gud. Detta är den dag som jag har talat om.
9 Sedan ska invånarna i Israels städer gå ut och ta rustningar✱, små och stora sköldar, bågar och pilar, påkar och spjut som bränsle att elda med, och de ska elda med det i sju år. 10 De ska inte behöva hämta ved från marken eller hugga den i skogarna, för de ska elda med rustningarna. Så ska de ta rov från sina rövare och plundra sina plundrare, säger Herren Gud.
11 På den dagen ska jag ge Gog en gravplats i Israel, nämligen ’De framtågandes dal’ öster om havet, och den ska stänga vägen för dem som vill tåga fram där. Man ska begrava Gog och hela hans larmande hop, och man ska kalla den ’Gogs larmande hops dal’. 12 I sju månader ska Israels folk begrava dem för att rena landet. 13 Allt folket i landet ska begrava dem. När jag visar min härlighet ska det bli till ära för dem, säger Herren Gud.

Städningen efter det första Gog och Magogkriget tar sju år, vilket också pekar på att de frälsta inte är kvar på jorden då. Det är lite svårt att avgöra när kriget sker men eftersom det tar sju år att städa upp indikerar det på att det kanske sker precis innan eller i samband eller efter antikrists framträdande efter uppryckandet.

Antikrist regerar i sju år

Dan 9:27: Han [antikrist] skall stadfästa förbundet med de många [Israel, arabländer] under en vecka [sju år], och mitt i veckan [3,5 år] skall han avskaffa slaktoffer och matoffer [i templet]. Och på styggelsers vinge skall förödaren komma [belägrar Jerusalem, Luk 21:20, Matt 24:15, Mark 13:14], till dess att förstöring och oryggligt beslutad straffdom utgjuts över förödaren [kastas i den brinnande eldsjön].

När de frälsta är i himlen och firar bröllop regerar antikrist här på jorden i sju år. Under den tiden bryter också den stora vedermödan ut.

Antikrist

2 Tess 2:1. Men vi ber er, bröder, angående vår Herre Jesu Kristi återkomst och vårt församlande till honom,
2. att ni inte så fort tappar fattningen och blir skrämda, vare sig genom någon ande eller genom något ord eller genom något brev, såsom det vore sänt från oss, som om Kristi dag stod för dörren.
3. Låt ingen bedra er på något sätt. För den dagen kommer inte, om inte avfallet [avfärden] först har skett, och syndens människa, fördärvets son, har blivit uppenbarad,

Antikrist kan inte träda fram förrän uppryckandet har skett.

Den stora vedermödan

Matt 24:20. Men be att er flykt inte sker under vintern, inte heller på sabbaten.
21. För då ska det bli en stor vedermöda, som inte har varit från världens begynnelse intill nu, inte heller någonsin mer ska bli.

Efter uppryckandet (flykten) och antikrists framträdande bryter den stora vedermödan in som varar i sju år.

Harmangedonkriget

14. För de är onda andar som gör tecken, vilka går ut till kungarna på jorden och till hela världen, för att samla dem till strid på Guds, den Allsmäktiges, stora dag.
15. Se, jag kommer som en tjuv. Salig är den som vakar och bevarar sina kläder, så att han inte går naken och de får se hans skam.
16. Och han församlade dem till den plats som på hebreiska heter Armageddon.

I slutet av de sju åren sker Harmangedonkriget. I samband med det kriget kommer Jesus tillbaka till jorden med sin församling som tidigare har blivit uppryckt till honom.

Jesu återkomst

Matt 24:29. Men strax efter den tidens vedermöda ska solen förmörkas, och månen ska inte ge sitt sken, och stjärnorna ska falla från himlen, och himlarnas krafter ska skakas.
30. Och då ska Människosonens tecken synas på himlen, och alla jordens stammar ska då jämra sig. Och de ska få se Människosonen komma på himlens skyar med makt och stor härlighet.
31. Och han ska sända ut sina änglar med starkt basunljud, och de ska församla hans utvalda från de fyra väderstrecken, från himlens ena ände till den andra.

Jud 1:14: "Om dem har också Hanok i det sjunde släktledet efter Adam profeterat: "Se, Herren kommer med sina mångtusen heliga".

Efter den stora vedermödan kommer Jesus tillbaka med de frälsta. Då sänder han ut sina änglar som samlar ihop de utvalda (de som blev frälsta under den stora vedermödan)

Den stora skaran från den stora vedermödan

Upp 7:13. Då tog en av de äldste till orda och sa till mig: Vilka är dessa som är klädda i de vita kläderna? Och varifrån kommer de?
14. Och jag sa till honom: Herre, du vet det. Och han sa till mig: Dessa är de som kommer ur den stora vedermödan, och de har tvättat sina kläder och gjort dem vita i Lammets blod.

Den stora vita skaran är de som kommer från den stora vedermödan. De har kommit till tro på Herren Jesus och blivit dödade och plågade och förföljda på olika sätt.

Läser vi Bibeln rätt upp och ner och i sitt sammanhang så ser vi tydligt att

 1. Uppryckandet sker
 2. (Kanske har det första Gog och Magogkriget skett innan eller i samband med uppryckandet)
 3. Bröllopet i himlen inleds
 4. Antikrist träder fram
 5. Den stora vedermödan bryter ut
 6. Harmangedonkriget sker
 7. Jesus kommer tillbaka med församlingen
 8. Sänder ut änglarna till att samla ihop de som blivit frälsta under vedermödan
Därefter inleds tusenårsriket. I slutet av tusenårsriket sker det andra Gog och Magogkriget (Upp 20:8). Därefter blir det nya himlar och en ny jord.

Christer Åberg


#Tidstecken #Uppryckandet #Jesu återkomst #Antikrist #Den stora vedermödan


178 kommentarer

12 13 14 »18

x
Lillibeth
tisdag, 20 oktober 2020 09:42

https://www.youtube.com/watch?v=8o_TBQ_gIIU&ab_channel=ARoodAwakening%21

"Baal is back", intressant video utöver ZEUS-altaret i Berlin.

Svara

x
Lillibeth
tisdag, 20 oktober 2020 09:50

https://www.varldenidag.se/nyheter/bjod-in-till-palestinskt-event-pa-kristallnatten-backar-efter-kritik/reptjs!lk4lzc1cQht@AJCA37iw/

Svara

x
Israelvänlig svarar Mikael W
tisdag, 20 oktober 2020 11:05
Mikael W skrev:
Satan är ju en fallen ängel, och kan enbart befinna sig på en plats vid en specifik tidpunkt, och då gärna på en position högt upp så denne Lurifax kan se ner på alla (jämför med då Satan tog med Jesus upp på ett högt berg, för att fresta Jesus)

Satan har sin tron i Turkiet, i Pergamon (Bergama på Turkiska) (Uppenbarelseboken 1:11 och 2:12-13)

Där har Satan haft sitt altare (Zeus-altaret), men altaret har flyttats till Berlin (nej, inte till Hitlers bunker, utan till ett museum)

Har även Satan flyttat till Berlin, eller finns Lurifaxen kvar i Pergamon, och har sommarstugan i Berlin?

Något för dig att fundera på Israelvänlig....


Jag funderar inte på den frågan! Vad tror du själv? Det vi vet angående Pergamon är att Erdogan har planer på att flytta Zeus-altaret tillbaka till Pergamon senast 2023!

Shalom

Svara

x
Mikael W svarar Lillibeth
tisdag, 20 oktober 2020 11:14
Lillibeth skrev:
https://www.youtube.com/watch?v=8o_TBQ_gIIU&ab_channel=ARoodAwakening%21

"Baal is back", intressant video utöver ZEUS-altaret i Berlin.

Intressant !

En kopia av en del (portvalvet) av Baals tempel flyttas sedan 2016 runt till världens globalist-finansiella centra, som London, New York (FN) och Dubai, i Antikristlig anda....

Svara

x
Mikael W svarar Israelvänlig
tisdag, 20 oktober 2020 11:15
Israelvänlig skrev:
Jag funderar inte på den frågan! Vad tror du själv? Det vi vet angående Pergamon är att Erdogan har planer på att flytta Zeus-altaret tillbaka till Pergamon senast 2023!

Shalom

Jag kände inte till det....

Svara

x
Israelvänlig svarar Mikael W
tisdag, 20 oktober 2020 11:24
Mikael W skrev:
Jag kände inte till det....

Nej! Det är inte lätt att veta!

https://bit.ly/35i8f1V

Shalom

Svara

x
Tomas N svarar Mikael W
tisdag, 20 oktober 2020 13:21
Mikael W skrev:
Satan är ju en fallen ängel, och kan enbart befinna sig på en plats vid en specifik tidpunkt, och då gärna på en position högt upp så denne Lurifax kan se ner på alla (jämför med då Satan tog med Jesus upp på ett högt berg, för att fresta Jesus)

Satan har sin tron i Turkiet, i Pergamon (Bergama på Turkiska) (Uppenbarelseboken 1:11 och 2:12-13)

Där har Satan haft sitt altare (Zeus-altaret), men altaret har flyttats till Berlin (nej, inte till Hitlers bunker, utan till ett museum)

Har även Satan flyttat till Berlin, eller finns Lurifaxen kvar i Pergamon, och har sommarstugan i Berlin?

Något för dig att fundera på Israelvänlig....


Det är inte många idag som tillber Zeus. Jag tror dessa Luciferwannabes inkl Hitler la för mycket vikt vid det som står skrivet i Johannes Uppenbarelse och Pergamos.
Satan och hans rike lever helt på tillbedjan.
Wall street,Las Vegas och Hollywood är bättre platser där människor lägger sina offergåvor och tillbedjan. Kanske även google och facebook som har väl sina huvudkontor och servrar i Israel?
City of London ,Washington och andra platser där politisk makt/religipn praktiseras är mera värdefulla än ett gammalt Zeustempel och stenar därifrån skulle jag tro

Svara

x
Mikael W svarar Tomas N
tisdag, 20 oktober 2020 15:24
Tomas N skrev:
Det är inte många idag som tillber Zeus. Jag tror dessa Luciferwannabes inkl Hitler la för mycket vikt vid det som står skrivet i Johannes Uppenbarelse och Pergamos.
Satan och hans rike lever helt på tillbedjan.
Wall street,Las Vegas och Hollywood är bättre platser där människor lägger sina offergåvor och tillbedjan. Kanske även google och facebook som har väl sina huvudkontor och servrar i Israel?
City of London ,Washington och andra platser där politisk makt/religipn praktiseras är mera värdefulla än ett gammalt Zeustempel och stenar därifrån skulle jag tro

Kortfattat;

- Zeus var gudarnas Gud och konungarnas Konung (dvs någon som härmar Jesus Kristus)

- Zeus var Grekernas Gud

- Zeus motsvaras av Romarnas ”Jupiter”

- Pergamon tillhörde Grekland fram till Alexander den Store (dvs i tidsepoken omkring nedtecknandet av Johannes Uppenbarelse)

- Pergamon tillhör idag Turkiet

- Det står skrivet i Uppenbarelseboken 2:12-13 att ”Satan har sin tron i Pergamon”

- Zeus altare har tidigare flyttats till Berlin (60-talet ?)

- Enligt Israelväns länk så ska Erdogan nu flytta tillbaka detta altare till Turkiet

- Gog (som är en Antikristlig figur, eller kanske t.o.m Antikrist) har sannolikt sitt säte i Turkiet

(Det du beskriver, Tomas N, tycker jag passar bra ihop med Lillibeths länk om den mobila Baal-tempelporten (och spridande av globalismen)Svara

x
Israelvänlig
tisdag, 20 oktober 2020 19:46

Här kommer någonting som definitivt inte visas upp i svensk vänstervriden massmedia och Tv! Det är Antifa som håller på med hedniska ritualer! Antifa är satanister som stödjer Biden och vill störta Trump! Jag var först tveksam om jag skulle lägga in det! Men efter bön och Bibelläsning var det inga mer tveksamheter! Jag råder er att be innan och om ni tittar bara tittar på det en gång! Man blir illamående när man ser detta, men SANNINGEN måste komma fram vilken hemsk satanisk rörelse Antifa är!

https://bit.ly/3dKTvwl

Jag hoppas kristna väljare i USA som är osäkra på vem de ska rösta på ser på detta och har fått information genom kristna rörelser i USA vilket säkert de har fått om de är israelvänliga! Även svenskar som är kristna men indoktrinerade genom vänstern bör se på detta! Antifa är en vänsterstyrd satanistisk organisation! Vi ber för kristna väljare i USA och hela amerikanska folket att de inte röstar på Biden men allt efter Herrens vilja!

Shalom

Svara

x
Israelvänlig
tisdag, 20 oktober 2020 20:25

Erdogan omvandlar klostret Chora till en moské och kommer be där! Det Erdogan gör genom sina omvandlingar av kristna kyrkobyggnader är att hävda muslimsk dominans över kristendomen!

https://bit.ly/2HnGywo

Turkiets ledare är Gog! Det ottomanska imperiet är återupplivat! Jag säger saker som du aldrig får höra från din pastor eller präst! Var vaksamma bröder och systrar!

Shalom

Svara

12 13 14 »18

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


NYTT! Förkorta lång länk här så att den fungerar i din kommentar!

Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Direkt med Christer Åberg


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

 • Måndagar 18.00-20.00
 • Tisdagar 09.00 -11.00
 • Onsdagar 09.00-11.00
 • Torsdagar 18.00-20.00

"Det enda som bär är Jesus. Det har Christer Åberg fått uppleva genom livets tuffa utmaningar. Christer är bloggare och författare och driver bland annat apg29.nu". - himlen.tv7


Senaste bönämnet på Bönesidan

torsdag 3 december 2020 00:15
Först vill jag TACKA för att jag får leva i ett land i fred. Och för att det finns öppna kyrkor att få till mitt i denna pandemi. Mitt böneämne: jag är fortfarande rätt dålig efter hjärnskakning.

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli månadsgivare
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp