Language

Apg29.Nu

BUTIK NY! | Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
DONERA till Apg29 - bli månadsgivare!
SWISH: 072 203 63 74

REKLAM:
Salvation

Uppryckandet, Antikrist, den stora vedermödan och Jesu återkomst med de heliga

När de frälsta är i himlen och firar bröllop regerar antikrist här på jorden i sju år. Under den tiden bryter också den stora vedermödan ut.

Uppryckandet, Antikrist, den stora vedermödan och Jesu återkomst med de heliga.

Här är den bibliska ordningen vad som sker i den sista tiden i samband med uppryckandet. Det enda som är svårt för mig att "pricka in" är Gog och Magogkriget, annars stämmer denna uppställning väldigt bra.

Christer ÅbergAv Christer Åberg
onsdag, 14 oktober 2020 18:16

Uppryckandet

1 Tess 4:13. Men jag vill inte, bröder, att ni ska vara okunniga angående dem som har somnat in [dött] , för att ni inte ska sörja som de andra, som inte har något hopp.
14. För om vi tror att Jesus har dött och uppstått, så ska också Gud föra fram dem som har somnat in i Jesus tillsammans med honom.
15. För detta säger vi er med ett Herrens ord, att vi som lever och är kvar till Herrens återkomst, inte alls ska komma före dem som har somnat in.
16. För Herren ska själv stiga ner från himlen [inte ner till jorden] med ett befallande rop, med ärkeängelns röst och med Guds basun, och först ska de som dött i Kristus uppstå.
17. Därefter ska vi som lever och är kvar ryckas upp tillsammans med dem på skyar för att möta Herren i luften. Och så ska vi alltid vara hos Herren.
18. Trösta därför varandra med dessa ord.

Bibeln talar tydligt om att de frälsta ska ryckas upp från jorden på skyar för att möta Herren Jesus i luften. Men församlingen kommer inte omedelbart tas ned till jorden, utan de troende kommer vara hos Jesus i sju år och fira bröllopsmåltid. Detta ser vi tydligt i Bibeln vilket vi nu i fortsättningen ska se i vårt studium.

Bröllopsvecka i sju år

Upp 19:7. Låt oss glädjas och fröjdas och ge honom äran. För Lammets bröllop har kommit och hans hustru har gjort sig redo.
Upp 19:9. Och han sa till mig: Skriv: Saliga är de som är kallade till Lammets bröllopsmåltid. Och han sa till mig: Dessa är Guds sanna ord.

Vi är bjudna till Lammets bröllopsmåltid. Ett bröllop i Bibeln varar i sju dagar, en vecka, och detta bröllop i himlen pågår en årsvecka - sju år. Den tiden är inte de frälsta på jorden.

Sju års städning

Hes 39:1 Människobarn, profetera mot Gog och säg: Så säger Herren Gud: Se, jag är emot dig, Gog, du storfurste över Meshek och Tubal. 2 Jag ska föra dig omkring, driva dig framåt, hämta dig från landet längst upp i norr och låta dig komma till Israels berg. 3 Där ska jag slå bågen ur din vänstra hand och låta pilarna falla ur din högra hand. 4 På Israels berg ska du falla med alla dina härar och folken som följer dig. Jag ska ge dig till föda åt alla rovfåglar och markens djur. 5 Du ska falla ute på ­marken, för jag har talat, säger Herren Gud. 6 Jag ska sända eld över Magog och över dem som bor i trygghet i kustländerna, och de ska inse att jag är Herren. 7 Jag ska göra mitt heliga namn känt bland mitt folk Israel, och jag ska inte mer låta mitt heliga namn bli vanhelgat. Folken ska inse att jag är Herren, den Helige i Israel. 8 Se, det kommer, ja, det ska ske! säger Herren Gud. Detta är den dag som jag har talat om.
9 Sedan ska invånarna i Israels städer gå ut och ta rustningar✱, små och stora sköldar, bågar och pilar, påkar och spjut som bränsle att elda med, och de ska elda med det i sju år. 10 De ska inte behöva hämta ved från marken eller hugga den i skogarna, för de ska elda med rustningarna. Så ska de ta rov från sina rövare och plundra sina plundrare, säger Herren Gud.
11 På den dagen ska jag ge Gog en gravplats i Israel, nämligen ’De framtågandes dal’ öster om havet, och den ska stänga vägen för dem som vill tåga fram där. Man ska begrava Gog och hela hans larmande hop, och man ska kalla den ’Gogs larmande hops dal’. 12 I sju månader ska Israels folk begrava dem för att rena landet. 13 Allt folket i landet ska begrava dem. När jag visar min härlighet ska det bli till ära för dem, säger Herren Gud.

Städningen efter det första Gog och Magogkriget tar sju år, vilket också pekar på att de frälsta inte är kvar på jorden då. Det är lite svårt att avgöra när kriget sker men eftersom det tar sju år att städa upp indikerar det på att det kanske sker precis innan eller i samband eller efter antikrists framträdande efter uppryckandet.

Antikrist regerar i sju år

Dan 9:27: Han [antikrist] skall stadfästa förbundet med de många [Israel, arabländer] under en vecka [sju år], och mitt i veckan [3,5 år] skall han avskaffa slaktoffer och matoffer [i templet]. Och på styggelsers vinge skall förödaren komma [belägrar Jerusalem, Luk 21:20, Matt 24:15, Mark 13:14], till dess att förstöring och oryggligt beslutad straffdom utgjuts över förödaren [kastas i den brinnande eldsjön].

När de frälsta är i himlen och firar bröllop regerar antikrist här på jorden i sju år. Under den tiden bryter också den stora vedermödan ut.

Antikrist

2 Tess 2:1. Men vi ber er, bröder, angående vår Herre Jesu Kristi återkomst och vårt församlande till honom,
2. att ni inte så fort tappar fattningen och blir skrämda, vare sig genom någon ande eller genom något ord eller genom något brev, såsom det vore sänt från oss, som om Kristi dag stod för dörren.
3. Låt ingen bedra er på något sätt. För den dagen kommer inte, om inte avfallet [avfärden] först har skett, och syndens människa, fördärvets son, har blivit uppenbarad,

Antikrist kan inte träda fram förrän uppryckandet har skett.

Den stora vedermödan

Matt 24:20. Men be att er flykt inte sker under vintern, inte heller på sabbaten.
21. För då ska det bli en stor vedermöda, som inte har varit från världens begynnelse intill nu, inte heller någonsin mer ska bli.

Efter uppryckandet (flykten) och antikrists framträdande bryter den stora vedermödan in som varar i sju år.

Harmangedonkriget

14. För de är onda andar som gör tecken, vilka går ut till kungarna på jorden och till hela världen, för att samla dem till strid på Guds, den Allsmäktiges, stora dag.
15. Se, jag kommer som en tjuv. Salig är den som vakar och bevarar sina kläder, så att han inte går naken och de får se hans skam.
16. Och han församlade dem till den plats som på hebreiska heter Armageddon.

I slutet av de sju åren sker Harmangedonkriget. I samband med det kriget kommer Jesus tillbaka till jorden med sin församling som tidigare har blivit uppryckt till honom.

Jesu återkomst

Matt 24:29. Men strax efter den tidens vedermöda ska solen förmörkas, och månen ska inte ge sitt sken, och stjärnorna ska falla från himlen, och himlarnas krafter ska skakas.
30. Och då ska Människosonens tecken synas på himlen, och alla jordens stammar ska då jämra sig. Och de ska få se Människosonen komma på himlens skyar med makt och stor härlighet.
31. Och han ska sända ut sina änglar med starkt basunljud, och de ska församla hans utvalda från de fyra väderstrecken, från himlens ena ände till den andra.

Jud 1:14: "Om dem har också Hanok i det sjunde släktledet efter Adam profeterat: "Se, Herren kommer med sina mångtusen heliga".

Efter den stora vedermödan kommer Jesus tillbaka med de frälsta. Då sänder han ut sina änglar som samlar ihop de utvalda (de som blev frälsta under den stora vedermödan)

Den stora skaran från den stora vedermödan

Upp 7:13. Då tog en av de äldste till orda och sa till mig: Vilka är dessa som är klädda i de vita kläderna? Och varifrån kommer de?
14. Och jag sa till honom: Herre, du vet det. Och han sa till mig: Dessa är de som kommer ur den stora vedermödan, och de har tvättat sina kläder och gjort dem vita i Lammets blod.

Den stora vita skaran är de som kommer från den stora vedermödan. De har kommit till tro på Herren Jesus och blivit dödade och plågade och förföljda på olika sätt.

Läser vi Bibeln rätt upp och ner och i sitt sammanhang så ser vi tydligt att

 1. Uppryckandet sker
 2. (Kanske har det första Gog och Magogkriget skett innan eller i samband med uppryckandet)
 3. Bröllopet i himlen inleds
 4. Antikrist träder fram
 5. Den stora vedermödan bryter ut
 6. Harmangedonkriget sker
 7. Jesus kommer tillbaka med församlingen
 8. Sänder ut änglarna till att samla ihop de som blivit frälsta under vedermödan
Därefter inleds tusenårsriket. I slutet av tusenårsriket sker det andra Gog och Magogkriget (Upp 20:8). Därefter blir det nya himlar och en ny jord.

Christer Åberg


#Tidstecken #Uppryckandet #Jesu återkomst #Antikrist #Den stora vedermödan


178 kommentarer

11 12 13 »18

x
Israelvänlig svarar Mikael W
måndag, 19 oktober 2020 15:47
Mikael W skrev:
Före 1000-årsriket:

Det kommer aldrig att äga rum något krig/slag som heter Gog/Magog (Zackaria 12:9)

Magog är sannolikt ett område i Turkiet (dvs norr om Jerusalem då en linje dras mellan Jerusalem och nordpolen)

Antikrist, som använder en pilbåge = Gog vid slaget vid Armageddon (Heseikel 39:1-5)

Judarna skulle aldrig låta sig ledas utav Turkiets president, Erdogan, eftersom han är en troende Muslim och emot Israel. Erdogan kan därför ej vara den Antikrist/Gog som ju ska lura Judarna att tro att det är deras Messias

Efter 1000 årsriket:

Satan = Gog, som släpps lös för en stund, och hans arme’ är Magog (Uppenb. 20:7-10)

Som stöd för ovanstående resonemang, se även:
Heseikel 38, Uppenb. 6:2, 19:17-18, 13:5 och 16:14

Ps. Ovanstående är min tolkning, men jag kan självfallet ha fel, men jag anser det vara bättre att tänka fel än att inte tänka alls, men jag kan ju ha fel om det också (?)
Du har ändrat dig lite nu efter vad du skrev i ämnet Islams Antikrist! Det kommer definitivt äga rum krig som heter Gog i Magog! Det du hänvisar till är det andra Gog i Magogkriget som är samma krig som Harmagedon! Sakarja 12:9, Hesekiel 39, Uppenbarelseboken 19. Hesekiel 38 är det första Gog i Magogkriget! I ämnet Islams Antikrist kan alla läsare som är intresserade se vad vi skrev om som är än mer analyserat! Men eftersom du tar upp det här och eftersom jag skriver att Turkiets ledare är Gog så kan Erdogan definitivt vara Gog med alla hans olika förehavanden runtom på olika platser i världen och han har sagt att nästa mål är att befria Jerusalem efter det han omvandlade den gamla kända kristna katedralen Hagia Sofia till en moské och det ottomanska imperiet blev återupplivat!

Jag har också skrivit att Gog och Antikrist kan vara två olika personer då det finns verser från Bibeln som visar detta och förmodligen är Antikrist och Gog två olika personer då Antikrist kommer bekräfta eller rättare sagt stärka förbundet/avtalet med många! Har vidare skrivit att vi alla måste vara vaksamma på den kommande fredskonferensen genom FN som är utlyst av Abbas tidigt näste år, som är ett direkt antiavtal mot Trumps fredsplan! Turkiets ledare är Gog och om och när Erdogan faller ifrån så kommer nästa ledare för Turkiet bli Gog efter det att det arabiska tiostatsförbundet blir satt på plats! Det finns också tolkning att Turkiet kommer föra krig mot Iran innan tiostatsförbundet blir satt på plats och för läsare kan det vara viktigt att känna till att Iran och Turkiet står på olika sidor när det gäller Armenien!

Vi har idag ett fullt krig mellan Armenien och Azerbajdzjan där tyvärr enbart är bara jag som informerar och skriver om detta under ämnet Islams Antikrist! Erdogan stödjer Azerbajdzjan på alla sätt som alla kristna borde vara vaksamma på och eftersom det också finns risk för storkrig som då kommer drabba Sverige då gas och oljeleveranser kommer stoppas! Det är hög tid att vakna upp för de som sover bland de kristna!

Sakarja 12:9 är slaget vid Harmagedon och samma krig som står omtalat i Hesekiel 39! Hesekiel 38 är det första Gog i Magog kriget! Satan och Gog är inte samma person direkt efter tusenårsriket slutat och har aldrig varit det heller! Uppenbarelseboken 20:7-8 står det att Satan skall komma lös ur sitt fängelse en kort tid för att förvilla de folk, som bo vid jordens fyra hörn, Gog och Magog! Här i slutstriden som naturligtvis bli kort handlar det om området Gog och Magog där Satan går ut och förvillar folken för sista gången och inte om Gog i Magog där Gog blir förintad i Harmagedon och kommer begravas i Gogs larmande hops dal! Satan begravs inte utan blir bunden i tusen år! För mer läsning rekommenderar jag alla våra läsare vad både jag och Mikael skrev tidigare i ämnet Islams Antikrist!

Shalom

Svara

x
Mikael W svarar Don B
måndag, 19 oktober 2020 16:04
Don B skrev:
Helt riktigt så kommer Gog och Magog vara inblandade även under det allra sista kriget före den yttersta domens dag, men! Vredens tid före tusenårsriket stämmer mer in med de krig som både Hesekiel och Sakarja talar om. Hesekiel i kap 38:18f.

Men på den dag då Gog kommer över Israels land, säger Herren Gud, då ska jag släppa lös min ­vrede.

Det är nämligen mer troligt att de atomvapen som idag finns kommer att användas före och inte efter tusenårsriket.

Sakarja 14:12
Detta är den plåga med vilken Herren ska slå alla de folk som drar ut mot Jerusalem: Han ska låta deras kött ruttna medan de ännu står på sina fötter, deras ögon ska ruttna i sina hålor och deras tunga ska ruttna i deras mun.

Det står ju ganska klart att det efter just detta krig hela jordens kvarvarande skara nu kommer att söka Herren Jesus Kristus. Harmagedon sker alltså före de kommande tusen åren av frid.

Det står ju tex att vilddjuret och den falske profeten fortfarande är kvar vid harmagedons skeende enligt Uppenbarelseboken 19. De kastas alltså i eldsjön före de tusen åren då Jesus tillsammans med bruden skall regera över denna jord.

Joh Uppenbarelseboken 16:13‭-‬16
Och jag såg att det ur drakens mun och ur vilddjurets mun och ur den falske profetens mun kom tre orena andar som liknade paddor. De är onda andar som gör tecken, och de drar ut till kungarna i hela världen för att samla dem till striden på Guds, den Allsmäktiges, stora dag. – "Se, jag kommer som en tjuv. Salig är den som vakar och bevarar sina kläder, så att han inte går naken och man ser hans skam." – Och de samlade dem på den plats som på hebreiska heter Harmagedon.


Hej Don B, och stort tack för din respons !!!

När det gäller efter 1000-årsriket, så tolkar jag det som att det aldrig hinner bli något krig. Gud sätter helt enkelt stopp för det. Satan har haft sitt roliga (Uppenbarelseboken 20:9)

När det gäller krig före 1000-årsriket, så tolkar jag det som står i Heseikel 39:1-5 att det handlar om slaget vid Armageddon (dalgången utanför Jerusalem, och inte ett område norr om Israel som heter Magog som sannolikt ligger i Turkiet). Står ingenting om något slag i Magog i bibeln, däremot om ett slag i Armageddon (Harmagedon) precis som du antyder med din referens till Uppenb. 16:13-16.

(Tja, varför skulle inte kärnvapen användas??? Det kommer nog att smälla rejält. Vad är definitionen på ett världskrig?)

Jag förstår att det diskuterats mycket hit och dit om det här ämnet genom åren, för det är inte helt solklart hur man ska tolka bibeln, i alla fall är det inte solklart för mig.

Gog/Magog är heller inte ett så viktigt ämne för mig eftersom jag ändå inte kan påverka något, men det är bra att känna till det i stora drag.....

Ha en bra kväll käre Don B !!!


Svara

x
Tomas N svarar Israelvänlig
måndag, 19 oktober 2020 16:20
Israelvänlig skrev:
Du har ändrat dig lite nu efter vad du skrev i ämnet Islams Antikrist! Det kommer definitivt äga rum krig som heter Gog i Magog! Det du hänvisar till är det andra Gog i Magogkriget som är samma krig som Harmagedon! Sakarja 12:9, Hesekiel 39, Uppenbarelseboken 19. Hesekiel 38 är det första Gog i Magogkriget! I ämnet Islams Antikrist kan alla läsare som är intresserade se vad vi skrev om som är än mer analyserat! Men eftersom du tar upp det här och eftersom jag skriver att Turkiets ledare är Gog så kan Erdogan definitivt vara Gog med alla hans olika förehavanden runtom på olika platser i världen och han har sagt att nästa mål är att befria Jerusalem efter det han omvandlade den gamla kända kristna katedralen Hagia Sofia till en moské och det ottomanska imperiet blev återupplivat!

Jag har också skrivit att Gog och Antikrist kan vara två olika personer då det finns verser från Bibeln som visar detta och förmodligen är Antikrist och Gog två olika personer då Antikrist kommer bekräfta eller rättare sagt stärka förbundet/avtalet med många! Har vidare skrivit att vi alla måste vara vaksamma på den kommande fredskonferensen genom FN som är utlyst av Abbas tidigt näste år, som är ett direkt antiavtal mot Trumps fredsplan! Turkiets ledare är Gog och om och när Erdogan faller ifrån så kommer nästa ledare för Turkiet bli Gog efter det att det arabiska tiostatsförbundet blir satt på plats! Det finns också tolkning att Turkiet kommer föra krig mot Iran innan tiostatsförbundet blir satt på plats och för läsare kan det vara viktigt att känna till att Iran och Turkiet står på olika sidor när det gäller Armenien!

Vi har idag ett fullt krig mellan Armenien och Azerbajdzjan där tyvärr enbart är bara jag som informerar och skriver om detta under ämnet Islams Antikrist! Erdogan stödjer Azerbajdzjan på alla sätt som alla kristna borde vara vaksamma på och eftersom det också finns risk för storkrig som då kommer drabba Sverige då gas och oljeleveranser kommer stoppas! Det är hög tid att vakna upp för de som sover bland de kristna!

Sakarja 12:9 är slaget vid Harmagedon och samma krig som står omtalat i Hesekiel 39! Hesekiel 38 är det första Gog i Magog kriget! Satan och Gog är inte samma person direkt efter tusenårsriket slutat och har aldrig varit det heller! Uppenbarelseboken 20:7-8 står det att Satan skall komma lös ur sitt fängelse en kort tid för att förvilla de folk, som bo vid jordens fyra hörn, Gog och Magog! Här i slutstriden som naturligtvis bli kort handlar det om området Gog och Magog där Satan går ut och förvillar folken för sista gången och inte om Gog i Magog där Gog blir förintad i Harmagedon och kommer begravas i Gogs larmande hops dal! Satan begravs inte utan blir bunden i tusen år! För mer läsning rekommenderar jag alla våra läsare vad både jag och Mikael skrev tidigare i ämnet Islams Antikrist!

Shalom

Har inte Israel och Azerbadjan haft en ganska långvarig vänskapsrelation.
Hur ser du på detta och hur påverkar det situationen?
Som i alla andra konflikter i Kaukasus och mellanöstern verkar det endast vara Putin och Ryssland som kan och vill mäkla fred.

Svara

x
Mikael W svarar Israelvänlig
måndag, 19 oktober 2020 16:31
Israelvänlig skrev:
Du har ändrat dig lite nu efter vad du skrev i ämnet Islams Antikrist! Det kommer definitivt äga rum krig som heter Gog i Magog! Det du hänvisar till är det andra Gog i Magogkriget som är samma krig som Harmagedon! Sakarja 12:9, Hesekiel 39, Uppenbarelseboken 19. Hesekiel 38 är det första Gog i Magogkriget! I ämnet Islams Antikrist kan alla läsare som är intresserade se vad vi skrev om som är än mer analyserat! Men eftersom du tar upp det här och eftersom jag skriver att Turkiets ledare är Gog så kan Erdogan definitivt vara Gog med alla hans olika förehavanden runtom på olika platser i världen och han har sagt att nästa mål är att befria Jerusalem efter det han omvandlade den gamla kända kristna katedralen Hagia Sofia till en moské och det ottomanska imperiet blev återupplivat!

Jag har också skrivit att Gog och Antikrist kan vara två olika personer då det finns verser från Bibeln som visar detta och förmodligen är Antikrist och Gog två olika personer då Antikrist kommer bekräfta eller rättare sagt stärka förbundet/avtalet med många! Har vidare skrivit att vi alla måste vara vaksamma på den kommande fredskonferensen genom FN som är utlyst av Abbas tidigt näste år, som är ett direkt antiavtal mot Trumps fredsplan! Turkiets ledare är Gog och om och när Erdogan faller ifrån så kommer nästa ledare för Turkiet bli Gog efter det att det arabiska tiostatsförbundet blir satt på plats! Det finns också tolkning att Turkiet kommer föra krig mot Iran innan tiostatsförbundet blir satt på plats och för läsare kan det vara viktigt att känna till att Iran och Turkiet står på olika sidor när det gäller Armenien!

Vi har idag ett fullt krig mellan Armenien och Azerbajdzjan där tyvärr enbart är bara jag som informerar och skriver om detta under ämnet Islams Antikrist! Erdogan stödjer Azerbajdzjan på alla sätt som alla kristna borde vara vaksamma på och eftersom det också finns risk för storkrig som då kommer drabba Sverige då gas och oljeleveranser kommer stoppas! Det är hög tid att vakna upp för de som sover bland de kristna!

Sakarja 12:9 är slaget vid Harmagedon och samma krig som står omtalat i Hesekiel 39! Hesekiel 38 är det första Gog i Magog kriget! Satan och Gog är inte samma person direkt efter tusenårsriket slutat och har aldrig varit det heller! Uppenbarelseboken 20:7-8 står det att Satan skall komma lös ur sitt fängelse en kort tid för att förvilla de folk, som bo vid jordens fyra hörn, Gog och Magog! Här i slutstriden som naturligtvis bli kort handlar det om området Gog och Magog där Satan går ut och förvillar folken för sista gången och inte om Gog i Magog där Gog blir förintad i Harmagedon och kommer begravas i Gogs larmande hops dal! Satan begravs inte utan blir bunden i tusen år! För mer läsning rekommenderar jag alla våra läsare vad både jag och Mikael skrev tidigare i ämnet Islams Antikrist!

Shalom

Ja, vi har lite olika tolkningar i även i det här ämnen (precis som ämnet uppryckandet/vedermödan), vilket beror på att vi är två olika personer, men jag har inte ”ändrat mig lite” i min tolkning som du antyder...inte ännu...men jag kanske ändrar mig med tiden...vi får se

Men, du kan ha rätt (?) i att Gog inte är den slutlige Antikrist (utan enbart en Antikristlig person, likt Nero och Hitler), och då kan det stämma som strumpan på foten, att Erdogan är Gog..... men pilbågen antyder att det är självaste Antikrist, och något krig kan jag inte tolka in i bibeltexterna....förutom slaget vid Armageddon förstås...

(Hur Islam tolkar det hela är jag måttligt intresserad av..,..jag vill inte röra till mitt sinne med Islams tolkningar, det är tillräckligt krångligt ändå)

Ha det bra Israelvänlig !!!Svara

x
Don B svarar Mikael W
måndag, 19 oktober 2020 17:37
Mikael W skrev:
Hej Don B, och stort tack för din respons !!!

När det gäller efter 1000-årsriket, så tolkar jag det som att det aldrig hinner bli något krig. Gud sätter helt enkelt stopp för det. Satan har haft sitt roliga (Uppenbarelseboken 20:9)

När det gäller krig före 1000-årsriket, så tolkar jag det som står i Heseikel 39:1-5 att det handlar om slaget vid Armageddon (dalgången utanför Jerusalem, och inte ett område norr om Israel som heter Magog som sannolikt ligger i Turkiet). Står ingenting om något slag i Magog i bibeln, däremot om ett slag i Armageddon (Harmagedon) precis som du antyder med din referens till Uppenb. 16:13-16.

(Tja, varför skulle inte kärnvapen användas??? Det kommer nog att smälla rejält. Vad är definitionen på ett världskrig?)

Jag förstår att det diskuterats mycket hit och dit om det här ämnet genom åren, för det är inte helt solklart hur man ska tolka bibeln, i alla fall är det inte solklart för mig.

Gog/Magog är heller inte ett så viktigt ämne för mig eftersom jag ändå inte kan påverka något, men det är bra att känna till det i stora drag.....

Ha en bra kväll käre Don B !!!


Det är mycket möjligt att det aldrig hinner bli något sista krig efter de tusen åren. Däremot samlar ändå djävulen och satan ihop sitt gäng till strid för en allra sista gång innan han förevigt och för gott skall kastas i gehennas eldsjö.

Sen är det ju så att det egentligen inte spelar så stor roll exakt vem eller vilka gog och magog är. En falsk fredens världsledare kommer oavsett vilket att inta sin förberedda plats och ena världen under satans kontroll för några år, och i och med detta kommer denne även ha kontrollen och hålla ihop alla världens arméer såsom en enda fredens armé, detta under de år av falsk fred som snart kommer att börja råda, så sker ända intill slutet av harmagedon då det mesta bryter ut i fullständig förvirring.

Den falske profeten "oavsett vem detta är" kommer samtidigt under denna tids inledning att ena religioner till en enda godkänd religion utan vår Gud Jesus.

Endast Jesus är Gud! Detta kommer förstås inte antikrist och de som valt att tillbe vilddjuret bl.a den nu kommande enade världskyrkan att acceptera. De som denna tid ändå valt att bekänna Jesus som Herre och Gud kommer att förföljas av den falska fredens militärer, bödlar och väktare. Men som sagt. Det viktiga är inte satans lakejers alla olika namn utan Guds namn Jesus Kristus. HONOM VILL VI HA!!!


Sakarja 12:2‭-‬10
Se, jag ska göra Jerusalem till en berusningens bägare för alla folk runt omkring. Också Juda ska drabbas när Jerusalem belägras. Det ska ske på den dagen att jag ska göra Jerusalem till en tung sten för alla folk. Var och en som lyfter den ska skada sig på den. Och jordens alla folk ska församla sig mot henne. På den dagen, säger Herren, ska jag slå alla hästar med förvirring och deras ryttare med vanvett. Över Juda hus ska jag ha mina ögon öppna, men folkens alla hästar ska jag slå med blindhet. Då ska Juda stamfurstar säga i sina hjärtan: ”Jerusalems invånare har sin styrka i Herren Sebaot, sin Gud.” På den dagen ska jag låta Juda stamfurstar bli som brinnande fyrfat bland ved och som flammande facklor bland halmkärvar, så att de förtär alla folk runt omkring, både åt höger och åt vänster. Men Jerusalem ska fortfarande trona där det nu ligger. Herren ska frälsa Juda hyddor först, för att inte Davids hus och Jerusalems invånare ska överträffa Juda i härlighet. På den dagen ska Herren beskydda Jerusalems invånare. På den dagen ska den svagaste bland dem vara som David, och Davids hus ska vara som Gud, som Herrens ängel framför dem. På den dagen tänker jag utrota alla hednafolk som kommer mot Jerusalem. Men över Davids hus och över Jerusalems invånare ska jag utgjuta nådens och bönens Ande, så att de ser upp till mig som de har genomborrat. De ska sörja över honom som man sörjer ende sonen, och de ska gråta bittert över honom som man gråter över sin förstfödde.

God kväll👋

Svara

x
Mikael W svarar Don B
måndag, 19 oktober 2020 18:44
Don B skrev:
Det är mycket möjligt att det aldrig hinner bli något sista krig efter de tusen åren. Däremot samlar ändå djävulen och satan ihop sitt gäng till strid för en allra sista gång innan han förevigt och för gott skall kastas i gehennas eldsjö.

Sen är det ju så att det egentligen inte spelar så stor roll exakt vem eller vilka gog och magog är. En falsk fredens världsledare kommer oavsett vilket att inta sin förberedda plats och ena världen under satans kontroll för några år, och i och med detta kommer denne även ha kontrollen och hålla ihop alla världens arméer såsom en enda fredens armé, detta under de år av falsk fred som snart kommer att börja råda, så sker ända intill slutet av harmagedon då det mesta bryter ut i fullständig förvirring.

Den falske profeten "oavsett vem detta är" kommer samtidigt under denna tids inledning att ena religioner till en enda godkänd religion utan vår Gud Jesus.

Endast Jesus är Gud! Detta kommer förstås inte antikrist och de som valt att tillbe vilddjuret bl.a den nu kommande enade världskyrkan att acceptera. De som denna tid ändå valt att bekänna Jesus som Herre och Gud kommer att förföljas av den falska fredens militärer, bödlar och väktare. Men som sagt. Det viktiga är inte satans lakejers alla olika namn utan Guds namn Jesus Kristus. HONOM VILL VI HA!!!


Sakarja 12:2‭-‬10
Se, jag ska göra Jerusalem till en berusningens bägare för alla folk runt omkring. Också Juda ska drabbas när Jerusalem belägras. Det ska ske på den dagen att jag ska göra Jerusalem till en tung sten för alla folk. Var och en som lyfter den ska skada sig på den. Och jordens alla folk ska församla sig mot henne. På den dagen, säger Herren, ska jag slå alla hästar med förvirring och deras ryttare med vanvett. Över Juda hus ska jag ha mina ögon öppna, men folkens alla hästar ska jag slå med blindhet. Då ska Juda stamfurstar säga i sina hjärtan: ”Jerusalems invånare har sin styrka i Herren Sebaot, sin Gud.” På den dagen ska jag låta Juda stamfurstar bli som brinnande fyrfat bland ved och som flammande facklor bland halmkärvar, så att de förtär alla folk runt omkring, både åt höger och åt vänster. Men Jerusalem ska fortfarande trona där det nu ligger. Herren ska frälsa Juda hyddor först, för att inte Davids hus och Jerusalems invånare ska överträffa Juda i härlighet. På den dagen ska Herren beskydda Jerusalems invånare. På den dagen ska den svagaste bland dem vara som David, och Davids hus ska vara som Gud, som Herrens ängel framför dem. På den dagen tänker jag utrota alla hednafolk som kommer mot Jerusalem. Men över Davids hus och över Jerusalems invånare ska jag utgjuta nådens och bönens Ande, så att de ser upp till mig som de har genomborrat. De ska sörja över honom som man sörjer ende sonen, och de ska gråta bittert över honom som man gråter över sin förstfödde.

God kväll👋

Amen !

(Du har en sund inställning till Gog/Magog-ämnet)

Svara

x
Israelvänlig svarar Mikael W
måndag, 19 oktober 2020 19:40
Mikael W skrev:
Ja, vi har lite olika tolkningar i även i det här ämnen (precis som ämnet uppryckandet/vedermödan), vilket beror på att vi är två olika personer, men jag har inte ”ändrat mig lite” i min tolkning som du antyder...inte ännu...men jag kanske ändrar mig med tiden...vi får se

Men, du kan ha rätt (?) i att Gog inte är den slutlige Antikrist (utan enbart en Antikristlig person, likt Nero och Hitler), och då kan det stämma som strumpan på foten, att Erdogan är Gog..... men pilbågen antyder att det är självaste Antikrist, och något krig kan jag inte tolka in i bibeltexterna....förutom slaget vid Armageddon förstås...

(Hur Islam tolkar det hela är jag måttligt intresserad av..,..jag vill inte röra till mitt sinne med Islams tolkningar, det är tillräckligt krångligt ändå)

Ha det bra Israelvänlig !!!Hesekiel 38 Gog är den ledare som kommer leda en allians med bland annat Iran och många fler länder i en attack mot Israel! Men i denna strid är inte hela världen med utan bara länder ifrån Mellanöstern och Afrika! Gog i Magog är inte samma krig som i Hesekiel 39! Hesekiel 39 är samma krig som Harmagedon, Uppenbarelseboken 16:14 Gå ut till konungarna i hela världen!

I Hesekiel 38 avvärjs invasionen av Jerusalem och Gud går tillrätta med Gog, men Gog dödas icke i den striden! Hesekiel 39 är samma strid som slaget vid Harmagedon och i den striden förintas Gog och alla hans härskaror som följa honom! I Hesekiel 38:13 säger Saba och Dedan som är Saudiarabien och frågar Gog om han har kommit för att ta rov! Notera att Saudiarabien är nyckelspelaren i Abrahamöverenskommelsen! Hur Islam tolkar det är jag inte heller intresserad av utan enbart vad Bibeln säger!

Ha det bra Mikael!

Shalom!

Svara

x
Mikael W svarar Israelvänlig
måndag, 19 oktober 2020 20:04
Israelvänlig skrev:
Hesekiel 38 Gog är den ledare som kommer leda en allians med bland annat Iran och många fler länder i en attack mot Israel! Men i denna strid är inte hela världen med utan bara länder ifrån Mellanöstern och Afrika! Gog i Magog är inte samma krig som i Hesekiel 39! Hesekiel 39 är samma krig som Harmagedon, Uppenbarelseboken 16:14 Gå ut till konungarna i hela världen!

I Hesekiel 38 avvärjs invasionen av Jerusalem och Gud går tillrätta med Gog, men Gog dödas icke i den striden! Hesekiel 39 är samma strid som slaget vid Harmagedon och i den striden förintas Gog och alla hans härskaror som följa honom! I Hesekiel 38:13 säger Saba och Dedan som är Saudiarabien och frågar Gog om han har kommit för att ta rov! Notera att Saudiarabien är nyckelspelaren i Abrahamöverenskommelsen! Hur Islam tolkar det är jag inte heller intresserad av utan enbart vad Bibeln säger!

Ha det bra Mikael!

Shalom!

Det kan mycket väl vara som du skriver Israelvänlig.....det kan mycket väl vara så....

Svara

x
Israelvänlig svarar Mikael W
måndag, 19 oktober 2020 20:18
Mikael W skrev:
Det kan mycket väl vara som du skriver Israelvänlig.....det kan mycket väl vara så....

Tack för respons Mikael! Ha en fortsatt välsignad kväll i Herren Jesus Kristus namn!

Shalom

Svara

x
Mikael W svarar Israelvänlig
tisdag, 20 oktober 2020 08:21
Israelvänlig skrev:
Tack för respons Mikael! Ha en fortsatt välsignad kväll i Herren Jesus Kristus namn!

Shalom

Satan är ju en fallen ängel, och kan enbart befinna sig på en plats vid en specifik tidpunkt, och då gärna på en position högt upp så denne Lurifax kan se ner på alla (jämför med då Satan tog med Jesus upp på ett högt berg, för att fresta Jesus)

Satan har sin tron i Turkiet, i Pergamon (Bergama på Turkiska) (Uppenbarelseboken 1:11 och 2:12-13)

Där har Satan haft sitt altare (Zeus-altaret), men altaret har flyttats till Berlin (nej, inte till Hitlers bunker, utan till ett museum)

Har även Satan flyttat till Berlin, eller finns Lurifaxen kvar i Pergamon, och har sommarstugan i Berlin?

Något för dig att fundera på Israelvänlig....


Svara

11 12 13 »18

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


NYTT! Förkorta lång länk här så att den fungerar i din kommentar!

Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Direkt med Christer Åberg


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

 • Måndagar 18.00-20.00
 • Tisdagar 09.00 -11.00
 • Onsdagar 09.00-11.00
 • Torsdagar 18.00-20.00

"Det enda som bär är Jesus. Det har Christer Åberg fått uppleva genom livets tuffa utmaningar. Christer är bloggare och författare och driver bland annat apg29.nu". - himlen.tv7


Senaste bönämnet på Bönesidan

torsdag 3 december 2020 00:15
Först vill jag TACKA för att jag får leva i ett land i fred. Och för att det finns öppna kyrkor att få till mitt i denna pandemi. Mitt böneämne: jag är fortfarande rätt dålig efter hjärnskakning.

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli månadsgivare
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp