Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Världen idag

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

Uppryckandet, Antikrist, den stora vedermödan och Jesu återkomst med de heliga

När de frälsta är i himlen och firar bröllop regerar antikrist här på jorden i sju år. Under den tiden bryter också den stora vedermödan ut.

Uppryckandet, Antikrist, den stora vedermödan och Jesu återkomst med de heliga.

Här är den bibliska ordningen vad som sker i den sista tiden i samband med uppryckandet. Det enda som är svårt för mig att "pricka in" är Gog och Magogkriget, annars stämmer denna uppställning väldigt bra.

Christer ÅbergAv Christer Åberg
onsdag, 14 oktober 2020 18:16

Uppryckandet

1 Tess 4:13. Men jag vill inte, bröder, att ni ska vara okunniga angående dem som har somnat in [dött] , för att ni inte ska sörja som de andra, som inte har något hopp.
14. För om vi tror att Jesus har dött och uppstått, så ska också Gud föra fram dem som har somnat in i Jesus tillsammans med honom.
15. För detta säger vi er med ett Herrens ord, att vi som lever och är kvar till Herrens återkomst, inte alls ska komma före dem som har somnat in.
16. För Herren ska själv stiga ner från himlen [inte ner till jorden] med ett befallande rop, med ärkeängelns röst och med Guds basun, och först ska de som dött i Kristus uppstå.
17. Därefter ska vi som lever och är kvar ryckas upp tillsammans med dem på skyar för att möta Herren i luften. Och så ska vi alltid vara hos Herren.
18. Trösta därför varandra med dessa ord.

Bibeln talar tydligt om att de frälsta ska ryckas upp från jorden på skyar för att möta Herren Jesus i luften. Men församlingen kommer inte omedelbart tas ned till jorden, utan de troende kommer vara hos Jesus i sju år och fira bröllopsmåltid. Detta ser vi tydligt i Bibeln vilket vi nu i fortsättningen ska se i vårt studium.

Bröllopsvecka i sju år

Upp 19:7. Låt oss glädjas och fröjdas och ge honom äran. För Lammets bröllop har kommit och hans hustru har gjort sig redo.
Upp 19:9. Och han sa till mig: Skriv: Saliga är de som är kallade till Lammets bröllopsmåltid. Och han sa till mig: Dessa är Guds sanna ord.

Vi är bjudna till Lammets bröllopsmåltid. Ett bröllop i Bibeln varar i sju dagar, en vecka, och detta bröllop i himlen pågår en årsvecka - sju år. Den tiden är inte de frälsta på jorden.

Sju års städning

Hes 39:1 Människobarn, profetera mot Gog och säg: Så säger Herren Gud: Se, jag är emot dig, Gog, du storfurste över Meshek och Tubal. 2 Jag ska föra dig omkring, driva dig framåt, hämta dig från landet längst upp i norr och låta dig komma till Israels berg. 3 Där ska jag slå bågen ur din vänstra hand och låta pilarna falla ur din högra hand. 4 På Israels berg ska du falla med alla dina härar och folken som följer dig. Jag ska ge dig till föda åt alla rovfåglar och markens djur. 5 Du ska falla ute på ­marken, för jag har talat, säger Herren Gud. 6 Jag ska sända eld över Magog och över dem som bor i trygghet i kustländerna, och de ska inse att jag är Herren. 7 Jag ska göra mitt heliga namn känt bland mitt folk Israel, och jag ska inte mer låta mitt heliga namn bli vanhelgat. Folken ska inse att jag är Herren, den Helige i Israel. 8 Se, det kommer, ja, det ska ske! säger Herren Gud. Detta är den dag som jag har talat om.
9 Sedan ska invånarna i Israels städer gå ut och ta rustningar✱, små och stora sköldar, bågar och pilar, påkar och spjut som bränsle att elda med, och de ska elda med det i sju år. 10 De ska inte behöva hämta ved från marken eller hugga den i skogarna, för de ska elda med rustningarna. Så ska de ta rov från sina rövare och plundra sina plundrare, säger Herren Gud.
11 På den dagen ska jag ge Gog en gravplats i Israel, nämligen ’De framtågandes dal’ öster om havet, och den ska stänga vägen för dem som vill tåga fram där. Man ska begrava Gog och hela hans larmande hop, och man ska kalla den ’Gogs larmande hops dal’. 12 I sju månader ska Israels folk begrava dem för att rena landet. 13 Allt folket i landet ska begrava dem. När jag visar min härlighet ska det bli till ära för dem, säger Herren Gud.

Städningen efter det första Gog och Magogkriget tar sju år, vilket också pekar på att de frälsta inte är kvar på jorden då. Det är lite svårt att avgöra när kriget sker men eftersom det tar sju år att städa upp indikerar det på att det kanske sker precis innan eller i samband eller efter antikrists framträdande efter uppryckandet.

Antikrist regerar i sju år

Dan 9:27: Han [antikrist] skall stadfästa förbundet med de många [Israel, arabländer] under en vecka [sju år], och mitt i veckan [3,5 år] skall han avskaffa slaktoffer och matoffer [i templet]. Och på styggelsers vinge skall förödaren komma [belägrar Jerusalem, Luk 21:20, Matt 24:15, Mark 13:14], till dess att förstöring och oryggligt beslutad straffdom utgjuts över förödaren [kastas i den brinnande eldsjön].

När de frälsta är i himlen och firar bröllop regerar antikrist här på jorden i sju år. Under den tiden bryter också den stora vedermödan ut.

Antikrist

2 Tess 2:1. Men vi ber er, bröder, angående vår Herre Jesu Kristi återkomst och vårt församlande till honom,
2. att ni inte så fort tappar fattningen och blir skrämda, vare sig genom någon ande eller genom något ord eller genom något brev, såsom det vore sänt från oss, som om Kristi dag stod för dörren.
3. Låt ingen bedra er på något sätt. För den dagen kommer inte, om inte avfallet [avfärden] först har skett, och syndens människa, fördärvets son, har blivit uppenbarad,

Antikrist kan inte träda fram förrän uppryckandet har skett.

Den stora vedermödan

Matt 24:20. Men be att er flykt inte sker under vintern, inte heller på sabbaten.
21. För då ska det bli en stor vedermöda, som inte har varit från världens begynnelse intill nu, inte heller någonsin mer ska bli.

Efter uppryckandet (flykten) och antikrists framträdande bryter den stora vedermödan in som varar i sju år.

Harmangedonkriget

14. För de är onda andar som gör tecken, vilka går ut till kungarna på jorden och till hela världen, för att samla dem till strid på Guds, den Allsmäktiges, stora dag.
15. Se, jag kommer som en tjuv. Salig är den som vakar och bevarar sina kläder, så att han inte går naken och de får se hans skam.
16. Och han församlade dem till den plats som på hebreiska heter Armageddon.

I slutet av de sju åren sker Harmangedonkriget. I samband med det kriget kommer Jesus tillbaka till jorden med sin församling som tidigare har blivit uppryckt till honom.

Jesu återkomst

Matt 24:29. Men strax efter den tidens vedermöda ska solen förmörkas, och månen ska inte ge sitt sken, och stjärnorna ska falla från himlen, och himlarnas krafter ska skakas.
30. Och då ska Människosonens tecken synas på himlen, och alla jordens stammar ska då jämra sig. Och de ska få se Människosonen komma på himlens skyar med makt och stor härlighet.
31. Och han ska sända ut sina änglar med starkt basunljud, och de ska församla hans utvalda från de fyra väderstrecken, från himlens ena ände till den andra.

Jud 1:14: "Om dem har också Hanok i det sjunde släktledet efter Adam profeterat: "Se, Herren kommer med sina mångtusen heliga".

Efter den stora vedermödan kommer Jesus tillbaka med de frälsta. Då sänder han ut sina änglar som samlar ihop de utvalda (de som blev frälsta under den stora vedermödan)

Den stora skaran från den stora vedermödan

Upp 7:13. Då tog en av de äldste till orda och sa till mig: Vilka är dessa som är klädda i de vita kläderna? Och varifrån kommer de?
14. Och jag sa till honom: Herre, du vet det. Och han sa till mig: Dessa är de som kommer ur den stora vedermödan, och de har tvättat sina kläder och gjort dem vita i Lammets blod.

Den stora vita skaran är de som kommer från den stora vedermödan. De har kommit till tro på Herren Jesus och blivit dödade och plågade och förföljda på olika sätt.

Läser vi Bibeln rätt upp och ner och i sitt sammanhang så ser vi tydligt att

 1. Uppryckandet sker
 2. (Kanske har det första Gog och Magogkriget skett innan eller i samband med uppryckandet)
 3. Bröllopet i himlen inleds
 4. Antikrist träder fram
 5. Den stora vedermödan bryter ut
 6. Harmangedonkriget sker
 7. Jesus kommer tillbaka med församlingen
 8. Sänder ut änglarna till att samla ihop de som blivit frälsta under vedermödan
Därefter inleds tusenårsriket. I slutet av tusenårsriket sker det andra Gog och Magogkriget (Upp 20:8). Därefter blir det nya himlar och en ny jord.

Christer Åberg


#Tidstecken #Uppryckandet #Jesu återkomst #Antikrist #Den stora vedermödan


166 kommentarer

9 10 11 »17

x
Lillibeth svarar Susse
söndag, 18 oktober 2020 14:44
Susse skrev:
God ska de stå

Bed till Jesus så kommer han att svara dig om din bön stämmer överens med hans vilja.

Luk. 11:9 ... bed och klappa på porten.

Svara

x
Israelvänlig
söndag, 18 oktober 2020 15:12

Noaks ark strandade på berget Ararat i Turkiet! Magog har givit namn till Magogområdet i Turkiet som visar att han då var bosatt i Magog i Turkiet! Det finns gamla kartor som visar att området Magog ligger i Turkiet!

Joel Richardson en etablerad och respekterad Bibelförkunnare har under många års tid studerat från Bibeln var Antikrist/Gog skall komma ifrån! Från början hånade och skrattade alla åt hans teorier framförallt pretribarna! Idag gör det inte det längre!

Shalom

Svara

x
Israelvänlig svarar Mats
söndag, 18 oktober 2020 15:14
Mats skrev:
Hur vet man att Magog bosatte sig i dagens Turkiet??

Noaks ark strandade på berget Ararat i Turkiet! Magog har givit namn till Magogområdet i Turkiet som visar att han då var bosatt i Magog i Turkiet! Det finns gamla kartor som visar att området Magog ligger i Turkiet!

Joel Richardson en etablerad och respekterad Bibelförkunnare har under många års tid studerat från Bibeln var Antikrist/Gog skall komma ifrån! Från början hånade och skrattade alla åt hans teorier framförallt pretribarna! Idag gör det inte det längre!

Shalom

Svara

x
Israelvänlig svarar Israelvänlig
söndag, 18 oktober 2020 15:18
Israelvänlig skrev:
Noaks ark strandade på berget Ararat i Turkiet! Magog har givit namn till Magogområdet i Turkiet som visar att han då var bosatt i Magog i Turkiet! Det finns gamla kartor som visar att området Magog ligger i Turkiet!

Joel Richardson en etablerad och respekterad Bibelförkunnare har under många års tid studerat från Bibeln var Antikrist/Gog skall komma ifrån! Från början hånade och skrattade alla åt hans teorier framförallt pretribarna! Idag gör det inte det längre!

Shalom

Justering! Skall i sista raden vara "Idag gör de inte det längre"

Shalom

Svara

x
Israelvänlig svarar Israelvänlig
söndag, 18 oktober 2020 15:38
Israelvänlig skrev:
Justering! Skall i sista raden vara "Idag gör de inte det längre"

Shalom

Jag skriver specifikt under ämnet Islams Antikrist vad som händer och informerar därvid alla kristna som inte har någon kunskap om vad Bibeln säger i detta viktiga ämne under ändens tid!

Alla sökare är naturligtvis välkomna också att läsa och kommentera! Turkiets ledare är Gog! Det ottomanska imperiet är återupplivat! Jag säger saker som du aldrig får höra från din pastor eller präst!

Shalom

Svara

x
Tomas N svarar Israelvänlig
söndag, 18 oktober 2020 18:32
Israelvänlig skrev:
Jag skriver specifikt under ämnet Islams Antikrist vad som händer och informerar därvid alla kristna som inte har någon kunskap om vad Bibeln säger i detta viktiga ämne under ändens tid!

Alla sökare är naturligtvis välkomna också att läsa och kommentera! Turkiets ledare är Gog! Det ottomanska imperiet är återupplivat! Jag säger saker som du aldrig får höra från din pastor eller präst!

Shalom

Under normala förhållanden när församlingarna gör sitt jobb så är ju din pålysning och "slogan" där du säljer in ditt eget budskap egentligen en varningsklocka

Du säger att du"säger saker som vi inte får höra från vår pastor och präst"

Det innebär egentligen att du förmedlar något annat än det som en pastor skall göra.

Men nu predikar visserligen många pastorer ett "kulturanpassat" evangelium för att inte väcka anstöt. Fast hellre en pastor som predikar om Jesu kärlek en repetition efter repetition om Gog/Magog som om det var något Jesus nämnde öht

Präster finns i svenska kyrkan och pastorer i frikyrkan. Är dessa likvärdiga och lika dåliga i dina ögon och vilken typ av församling kan du i så fall rekommendera?

Svara

x
Don B
söndag, 18 oktober 2020 19:40

"Jag säger saker som du aldrig får höra från din pastor eller präst!"

Att du säger så visar ju på antingen en oerhörd brist eller, att du är "gud"! För endast Gud vet exakt vad varje pastor och präst predikar i hela Sverige, ingen människa har förmågan att finnas på varje ställe hela tiden, och kanske du t.o.m menar alla pastorer och prästers predikningar i hela världen? 🌏

Är du Gud eller har du överdrivit?

Svara

x
Israelvänlig svarar Tomas N
söndag, 18 oktober 2020 20:18
Tomas N skrev:
Under normala förhållanden när församlingarna gör sitt jobb så är ju din pålysning och "slogan" där du säljer in ditt eget budskap egentligen en varningsklocka

Du säger att du"säger saker som vi inte får höra från vår pastor och präst"

Det innebär egentligen att du förmedlar något annat än det som en pastor skall göra.

Men nu predikar visserligen många pastorer ett "kulturanpassat" evangelium för att inte väcka anstöt. Fast hellre en pastor som predikar om Jesu kärlek en repetition efter repetition om Gog/Magog som om det var något Jesus nämnde öht

Präster finns i svenska kyrkan och pastorer i frikyrkan. Är dessa likvärdiga och lika dåliga i dina ögon och vilken typ av församling kan du i så fall rekommendera?

Det är icke mitt budskap utan budskapet från Herren! Ja! Jag säger saker som du aldrig får höra från din pastor eller präst! Nu vet jag inte om du är med aktivt i någon församling, men i så fall har du hört från din pastor eller präst talar om sådant som jag gör? En pastor eller präst skall och måste kunna tala om ändetiden vilket majoriteten av pastorer och präster icke gör idag i Sverige! Det känns hellre bekvämt för de flesta med kyrkkaffe och diskutera vardagliga ting! Många församlingar är anslutna direkt eller indirekt till Agenda 2030 vilket jag anser är en katastrof! Majoriteten av församlingarna när de väl talar om ändens tid nämner överhuvudtaget ingenting om att det ottomanska imperiet är återupplivat genom att Erdogan omvandlade den gamla kristna katedralen Hagia Sofia till en moské!

Majoriteten av församlingarna i Sverige tror fortfarande att Eu står för det återupplivade romerska riket i ändens tid vilket icke Bibeln lär! Majoriteten av församlingarna tror på pretribläran om de någon gång talar om det fastän Bibeln klart och tydligt dementerar detta! Majoriteten av pastorer och präster är fega och hycklare! T ex så har de icke talat om för Stefan Löfven att han borde omedelbart erkänna folkmordet på armenierna under första världskriget! De är tysta och är hycklare! De är lika tysta idag när Erdogans strävan är att fortsätta med folkmordet såväl som på armenier och kurder! Stefan Löfven vill inte göra det då han inte vill stöta sig med Erdogan! Vad är det för ledare Sverige har och varför är pastorer och präster tysta? De är fega och hycklare! När det var folkomröstning till Eu förordade t o m pastorer och präster ett Eu medlemskap för församlingarna! Idag är de tysta om den saken istället för att säga att de gjorde fel! De är fega och hycklare! Ja! Jag säger saker som du aldrig får höra från din pastor eller präst! De flesta ansluter sig då istället till Agenda 2020! Fega och hycklare!

En pastor eller präst ska inte bara tala om Herren Jesus Kristus kärlek som ändå är det viktigaste, men också varna för avfall och villoläror! Hur många av pastorer och präster gör det idag i Sverige? De är fega och hycklare! Hur många pastorer och präster går ut på barrikaderna och tar strid mot abort? Hur många pastorer och präster tar strid mot Islam som en ytterst farlig och falsk lära? Bara ett fåtal! Varför? De är fega och hycklare!

Förmodligen är det därför Lars Enarson har startat den kristna rörelsen 7:14! Det skulle icke behövts om de flesta pastorer och präster icke hade varit fega och hycklare! Ja! Jag säger att du inte får höra detta från din egen pastor eller präst! Tyvärr kan jag icke rekommendera någon speciell församling idag som jag känner till då majoriteten är anslutna direkt eller indirekt till Agenda 2030! De församlingar som icke är det skall ha heder då de står upp mot en antikristlig världsordning! Det finns bara en församling och det är Guds församling, som är universell! Man behöver icke vara med i någon namnmärkt församling utan jag förordar en husförsamling som jag tror kommer mer och mer! Vad tror du och vad rekommenderar du själv?

Shalom

Svara

x
Israelvänlig svarar Don B
söndag, 18 oktober 2020 20:25
Don B skrev:
"Jag säger saker som du aldrig får höra från din pastor eller präst!"

Att du säger så visar ju på antingen en oerhörd brist eller, att du är "gud"! För endast Gud vet exakt vad varje pastor och präst predikar i hela Sverige, ingen människa har förmågan att finnas på varje ställe hela tiden, och kanske du t.o.m menar alla pastorer och prästers predikningar i hela världen? 🌏

Är du Gud eller har du överdrivit?

Det låter som du är ett barn som börjat dricka välling och icke vet någonting vad som har hänt och händer! Att du överhuvudtaget kommer med sådana idiotiska påståenden visar att du är i barnstadiet eller har brist på förstånd!

Shalom

Svara

x
Stefan Jonasson svarar Israelvänlig
söndag, 18 oktober 2020 21:26
Israelvänlig skrev:
Det låter som du är ett barn som börjat dricka välling och icke vet någonting vad som har hänt och händer! Att du överhuvudtaget kommer med sådana idiotiska påståenden visar att du är i barnstadiet eller har brist på förstånd!

Shalom

Det är ganska logisk slutsats hur många pastorer finns det i Sverige... Och hur många har du hört predika, det är väl ingenting att bli förnärmad över, ibland använder vi för stora ord,,

Svara

9 10 11 »17

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Apg29.Nu live med Christer Åberg


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

 • Måndagar 18.00-20.00
 • Tisdagar 09.00 -11.00
 • Onsdagar 09.00-11.00
 • Torsdagar 18.00-20.00

Senaste bönämnet på Bönesidan

lördag 24 oktober 2020 10:54
Snälla hjälp mig be. Jag håller på att gå under av sorg. Varit med om svåra lögner och övergrepp och bett så länge om helande börjar förlora fotfästet helt...

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp