Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Himlen TV7

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

Naon Yesus wrote di pasir?

Anjeun nimu jawaban matak!

Yesus nulis dina pasir.

Ayat Alkitab mana Yesus wrote dina taneuh (ieu taneuh, moal keusik), urang manggihan carita adulteress nu kaancam rajam ku urang Parisi jeung scribes.


Christer ÅbergAv Christer Åberg
söndag, 10 november 2019 22:09

John 8: 6-8. Ieu ceuk maranehna, pikabitaeun anjeunna, tur mibanda hal anu nuduh anjeunna. Tapi Yesus ngagulung ka handap tur loba nulis sareng jari-Na dina taneuh. 7 Lamun maranéhna nangtung na nanya ka manéhna, anjeunna ngadeg nepi na ngomong: ". Anjeunna saha tanpa dosa bisa tuang batu munggaran dina dirina" 8 Lajeng anjeunna stooped handap tur loba nulis dina taneuh. 

Kuring ditanya sakali naon Yesus nulis dina pasir. Anjeun nimu jawaban matak.

Ayat Alkitab mana Yesus wrote dina taneuh (ieu taneuh, moal keusik), urang manggihan carita adulteress nu kaancam rajam ku urang Parisi jeung scribes.

Hayu urang baca dina sakabeh kontéks anu ngartos eta hadé.

John 8: 2-11 

Mimiti isuk-isuk manéhna datang deui ka situs kuil. Sakabéh jalma dikumpulkeun di sabudeureun anjeunna, sarta anjeunna diuk handap sarta diajarkeun aranjeunna. 3 Mangka scribes na Parisi dibawa ka anjeunna awéwé hiji dicokot dina zinah. Aranjeunna nempatkeun dirina di hareupeun maranéhanana 4 sarta ngomong, "Guru, awéwé ieu bray dina Ajip Rosidi, nalika manehna komitmen zinah. 5 Dina Musa Hukum geus paréntah kami ka batu sapertos. Naon anu anjeun nyebutkeun?" 6 Ieu ceuk maranehna, pikabitaeun anjeunna, tur mibanda hal anu nuduh anjeunna. Tapi Yesus ngagulung ka handap tur loba nulis sareng jari-Na dina taneuh. 7 Lamun maranéhna nangtung na nanya ka manéhna, anjeunna ngadeg nepi na ngomong: ". Anjeunna saha tanpa dosa bisa tuang batu munggaran dina dirina" 8 Lajeng anjeunna stooped handap tur loba nulis dina taneuh.9 Lamun maranéhna ngadéngé éta, maranéhna indit jauh, hiji-hiji, sesepuh kahiji, sarta anjeunna ninggalkeun nyalira kalayan awéwé nu nangtung di dinya. 10 Yesus straightened up sarta ngomong ka dirina, "Woman, dimana aranjeunna? Geus teu saurang dikutuk anjeun?" 11 Manehna ngawaler, "No, PANGERAN, moal." Isa ngadawuh, "Sanes kuring ngahukum anjeun. Go jeung dosa teu langkung!"

Yesus nunjukkeun dina kecap tur akta

Dina bagian Kitab Suci kieu kawentar, urang biasana geus hijina disorot naon Yesus nyebutkeun yen anjeunna saha tanpa dosa tuang batu munggaran, sarta saterusna maranéhanana indit jauh struck ku kecap Yesus lantaran maranéhanana éta henteu tanpa dosa. 

Tapi Yesus meta nulis dua kali dina taneuh sareng jari na pakait sareng naon manéhna nyebutkeun. 

Ieu tuh Parisi jeung scribes. Aranjeunna mistook teu bogoh démo. 

Nalika aranjeunna uninga naon ceuk Yesus tur nempo démo-Na, ngarah terang kahayang manehna dimaksudkan. Éta bisa jero Kitab Suci jeung kaluar na terang naon ieu.

"Jalma anu digolongkeun jauh ti kuring téh kawas tulisan di pasir"

Dina Yermia dina Perjanjian Old hadits anu ditulis:

Yermia 17:13 

PANGERAN, harepan urang Israil. Saha anu abandons anjeun bakal datang ka naught. Jalma anu digolongkeun jauh ti kuring téh kawas tulisan dina pasir. Aranjeunna geus forsaken PANGERAN, anu cai mancur tina cai hirup.

Yesus némbongkeun ku polah ieu Parisi jeung scribes sempet fallen jauh jeung forsaken Allah. 

Waktu Yesus lajeng ogé ngomong yén maranéhanana anu tanpa dosa tuang batu munggaran, maranéhna teu bisa ngalakukeun nanaon lian ti rék dipegatkeun batu na leumpang jauh sabab Yesus némbongkeun ku tulisan dina taneuh nu maranéhna sempet fallen jauh ti Allah jeung melong kawas tulisan dina pasir.

Naon kajadian ka tulisan anu geus ditulis di pasir? The blurring tina cai jeung angin.

Mairan ku Yermia 17:13

Gusti téh harepan Israel

Sagampil Gusti harepan Israil, anjeunna téh anjeun harepan. Dupi anjeun nampi Yesus, anjeun gaduh masa depan na harepan a. Upami anjeun teu acan nampi Isa bakal ngalakukeun eta saméméh éta telat. 

Saha anu abandons dirina bakal datang ka naught

Tahan kana ka Yesus, salami anjeun hirup. Lajeng anjeun bakal hiji poé jadi tungtung disimpen nalika anjeun datang imah ka sawarga. Tapi abandoning anjeunna, anjeun bakal nempatkeun ka éra. Sarta salah henteu hayang jadi isin?

Jalma anu digolongkeun jauh ti kuring téh kawas tulisan dina pasir.

Ieu keuna na pedaran unbeatable nu Yesus oge nunjukkeun kana Parisi jeung scribes. Aranjeunna dipikaharti geuwat naon Yesus wrote di pasir nalika aranjeunna kaancam kana batu adulteress, sabab maranéhna terang ogé naon anu ditulis dina Yermia 17:13. Aya konsékuansi pisan kana abandoning Gusti. The tulisan anu geus ditulis di pasir bakal erased ku angin sarta caina. 

Aranjeunna geus forsaken Gusti

Naha nyarupaan hiji tulisan di pasir? Lantaran geus forsaken Gusti.

Sumber cai kahirupan

Isa teh caina hirup. Nampi anjeunna mangka su disimpen sarta tampa petunjuk hirup langgeng. Abandon anjeunna Parisi jeung scribes tuh. Maranehna forsaken sumber cai kahirupan nurutkeun Yermia 17:13, lajeng teu boga hirup langgeng.


Publicerades söndag, 10 november 2019 22:09:45 +0100 i kategorin och i ämnena:

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Kraften i den Helige Ande - Del 2


"Karana kacida mikaasihna Allah dunya yén Anjeunna masihan Na wungkul begotten Putra [Isa], mun Sarupaning satu anu believeth di anjeunna henteu kedah binasa tapi meunang hirup langgeng". - 3:16

"Tapi saloba  narima  Anjeunna [Yesus], ka aranjeunna Anjeunna masihan hak jadi barudak Allah, nepi ka aranjeunna anu percanten kana ngaranna." - John 1:12

"Éta lamun ngaku kalawan sungut anjeun yen Isa geus Gusti jeung percanten ka haté anjeun yen Allah diangkat anjeunna ti nu maraot, anjeun bakal disimpen." - Roma 10: 9

Rék meunang disimpen na neangan sagala dosa anjeun dihampura? Neneda doa ieu:

- Yesus, abdi nampi ayeuna tur ngaku maneh sakumaha Gusti. Kuring yakin yen Allah diangkat maneh ti nu maraot. Hatur nuhun nu kuring ayeuna keur disimpen. Hatur nuhun nu geus dihampura kuring jeung hatur nuhun anu Kami ayeuna anak Allah. Amin.

Anjeun nampi Isa di doa luhur?


Senaste bönämnet på Bönesidan

tisdag 2 juni 2020 20:17
Be för mig och min familj. Herren vet vad det gäller. Hjälp oss gode Gud!

Senaste kommentarer


Aktuella artiklar



STÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp