Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Himlen TV7

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

Iman tina siki mustard

Kumaha urang tiasa ilubiung dina leuwih kapercayaan, badag jeung iman kuat? 

cikal mustard.

Aya ogé loba diantara urang Allah anu boga dangong anu iman kuat nyaéta hal utopian na unattainable. Tapi éta teu kabéh. Urang bakal ningali dina Kitab Suci yen nempokeun kumaha iman mangrupa.


Av Sven Thomsson
fredag 8 november 2019 00:34
Läsarmejl

Alkitab ceramah loba ngeunaan iman jeung kedah nyandak iman. Loba Kristen hayang iman maranéhna pikeun tumuwuh, sahingga nu iman meunang badag sarta kuat. Ieu rada mungkin ngalaman eta.

Aya ogé loba diantara urang Allah anu boga dangong anu iman kuat nyaéta hal utopian na unattainable. Tapi éta teu kabéh. Urang bakal ningali dina Kitab Suci yen nempokeun kumaha iman mangrupa. Urang baca dina KJV, Ibrani. 11: 1:

"Tapi iman mangrupakeun dmana mahluk ngaharepkeun pikeun, bukti mahluk teu katempo."

Iman teu mangrupa asumsi, hiji anggapan atawa asumsina nu salah teu rada pasti. Iman boga nganggur teu jeung panca indra fisik, kumaha urang ngarasa hirup kalawan pikiran urang.

Sering kami ngomong: "Aya rasa nu geus kitu jeung kitu, tapi Kaula teu yakin". Di dieu asalna anggapan, sugan hiji conjecture atawa spekulasi. Iman nyaeta hal lengkep beda, hal padet, pancen aman. Iman nyaéta kapercayaan dina janji Allah jeung dmana tina kabeneran naon teu katingali. Dina ayat 3 nyebutkeun kieu:

"Ku iman urang ngarti yén alam semesta dijieun ku kecap Allah, jadi yén visual teu disusun ku naon bisa urang tingali."

Ku iman meunang wawasan jeung pamahaman. Hiji understands ku iman. Iman mana saluareun dunya nu katingali jeung panon na ngahontal kana realitas balik katingali. Urang baca: "Ku iman urang ngartos". Ieu kaleresan. Tapi éta jalma unrepentant nu ngarobah ka eta sakabeh, sarta nyebutkeun: "Ngaliwatan akal, urang yakin." Ieu mangrupakeun produk tina pancaindera fisik sarta biasa "common sense".

Kumaha urang tiasa ilubiung dina leuwih kapercayaan, badag jeung iman kuat? Alkitab nyebutkeun:

"Iman asalna ku dédéngéan ku pangandika Allah."

Iman asalna nalika urang ngadangukeun pangajaran Alkitab urang lamun eta ieu dipaké ku da'wah anu boga wawasan jero kana kecap Allah. Iman ogé asalna ku sering maca Kitab Suci dina hidayah Roh Suci urang. anointing Roh Suci nyaéta ku tebih guru Alkitab pangalusna. Di bacaan tina Firman, hal anu penting pikeun museurkeun utamana dina janji, Allah parantos ngadawuh, aranjeunna anjeunna, sarta anjeunna jangji anjeunna nyepeng. Anjeun kudu bener nempel kana janji dina Kitab Suci, pikeun maranéhna ngalaksanakeun kami.

Abraham éta saurang lalaki anu miboga iman kuat. Gusti sempet dibikeun manehna janji hiji putra, nu éta hiji impossibility biologis. Tapi anjeunna bisa ningali teu mungkin jeung masih percanten yén ieu sagemblengna mungkin. Urang baca verbatim ti nuBibeln, Roma. 4: 18-22:

18 "Sanajan aya euweuh harepan, Abraham ngaharepkeun atoh sarta pamikiran, jeung sangkan manéhna jadi ramana anjeunna mangrupakeun bapa loba bangsa, sabab ieu kecap, 'Ku kituna sababaraha wajib turunan anjeun jadi.'

19 Ku sabab eta Abraham staggered moal di iman maranéhanana, sanajan anjeunna heubeul ngeunaan saratus taun sarta ngira yén awakna no kakuatan, sareng sanaos istrina Sarah sempet pernah geus bisa boga budak, sarta ayeuna eta éta ngan teuing heubeul.

20 Anjeunna pernah doubted di unbelief di jangji Allah, pikeun iman na eweh kakuatan, sareng anjeunna ngahormatan Allah.

21 Anjeunna pinuh yakin yen Allah tiasa ngalakukeun nanaon anjeunna jangji,

22 sarta eta ieu credited ka anjeunna salaku amal saleh. "

Mun urang nyandak Ibrahim sabagé conto, urang tingali kasempetan rahayu keur tumuwuh iman. Dina tarjamahan 1917 berbunyi:

"... anjeunna rada kuat dina iman maranéhna; méré kamulyaan ka Allah ... "

Pikeun ngahargaan Allah cara pikeun meunangkeun iman kuat. Tapi lajeng kamulyaan Gusti di satengahing jalan. Anjeun teu bisa ngalakukeun sakumaha eta nyebutkeun dina Yesaya. 29:13 (nuBibeln):

"Urang ieu tarik deukeut kuring jeung kecap maranéhanana sarta ngahargaan kuring jeung sungut maranéhna, tapi haté maranéhanana nyaéta tebih ti abdi, jeung sieun maranéhanana Alloh anu ngan diajar ti lalaki."

Datang ka jantung geus kalibet ngahargaan Allah ku hirupna, ku pikiran, kecap jeung amal. Eta tuh Abraham.

Dina salah sahiji kasempetan murid ditanya bogoh ka propagate iman maranéhanana. "Ngaronjatkeun iman urang," ceuk maranéhna. Yesus diwaler aranjeunna, Matt. 17:20:

"... Verily kuring ngomong ka anjeun, Mun maraneh boga iman salaku cikal mustard, anjeun tiasa ngomong ka gunung ieu, Pindahkeun ti dieu ka dinya, sarta eta bakal mindahkeun;. Jeung sia bakal mungkin keur anjeun"

Nanaon geus jangji dina Word Allah, atawa pikeun kapentingan barudak Allah mustahil pikeun jalma anu miboga iman salaku cikal mustard. iman leres nempatkeun sakabéh trust maranéhanana di Kecap Allah wangsit sarta bakal Na.

Yesus geus dibéré jangji ngajentul di Yohanes. 14:12

"Sabenerna, sabenerna, abdi nyebutkeun ka anjeun, anjeunna Anu percaya ka Kami ogé bakal ngalakukeun karya nu kuring ngalakukeun;. Na karya gede ti ieu anjeunna bakal ngalakukeun, sabab kuring buka abdi Rama"

Ieu hartosna yén aranjeunna mungkin pikeun sakabéh anu boga iman leres Yesus keur ngalakukeun karya nu anjeunna, sarta malah leuwih badag ti manéhna. Éta hiji utopia, hal unattainable? Henteu pisan! Ku dengekeun kana preachers dieusi Roh-ngajar tur rajin maca jeung Kecap ulikan Allah tiasa nyandak kauntungan tina kapercayaan kitu.


Publicerades fredag 8 november 2019 00:34:52 +0100 i kategorin Läsarmejl och i ämnena:

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Vilka är Guds söner och jättarna?


"Karana kacida mikaasihna Allah dunya yén Anjeunna masihan Na wungkul begotten Putra [Isa], mun Sarupaning satu anu believeth di anjeunna henteu kedah binasa tapi meunang hirup langgeng". - 3:16

"Tapi saloba  narima  Anjeunna [Yesus], ka aranjeunna Anjeunna masihan hak jadi barudak Allah, nepi ka aranjeunna anu percanten kana ngaranna." - John 1:12

"Éta lamun ngaku kalawan sungut anjeun yen Isa geus Gusti jeung percanten ka haté anjeun yen Allah diangkat anjeunna ti nu maraot, anjeun bakal disimpen." - Roma 10: 9

Rék meunang disimpen na neangan sagala dosa anjeun dihampura? Neneda doa ieu:

- Yesus, abdi nampi ayeuna tur ngaku maneh sakumaha Gusti. Kuring yakin yen Allah diangkat maneh ti nu maraot. Hatur nuhun nu kuring ayeuna keur disimpen. Hatur nuhun nu geus dihampura kuring jeung hatur nuhun anu Kami ayeuna anak Allah. Amin.

Anjeun nampi Isa di doa luhur?


Senaste bönämnet på Bönesidan

måndag 25 maj 2020 17:50
I Jesu namn, hjälp innan jag tar slut...

Senaste kommentarer


Aktuella artiklar



STÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp