Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Salvation

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

Dina memori hiji pendeta macul di Kuba

Cuba urang garéja tumuwuh!

Olof Amkoff, anu tebih katuhu tina gambar jeung Donald Appelfeldt ka kénca abdi. Pendeta Thomas Scull katempo kalayan Ruby pamajikanana tur barudak maranéhanana: Sarah, Elizabeth jeung Tomasi.

Olof Amkoff, anu tebih katuhu tina gambar jeung Donald Appelfeldt ka kénca abdi. Pendeta Thomas Scull katempo kalayan Ruby pamajikanana tur barudak maranéhanana: Sarah, Elizabeth jeung Tomasi.

1998 ngalarang rezim anjeunna neruskeun gaduh "cultos", ibadah, sarta anjeunna panjara sababaraha kali. 


Av Olof Amkoff
torsdag, 21 november 2019 18:06

Dina lalampahan urang pikeun Kuba, kuring kungsi waktos na wawancara Kalle Appelfeldt pendeta Fernando Leyva, saméméh manéhna maot saminggu saterusna. Anjeunna nangtung di tengah jeung Kitab Suci dina leungeun.

Komunis jeung perang maraneh dibawa Marxist MPLA guerrillas

Anjeunna komunis sarta dipercaya dina revolusi Castro sarta ieu dikirim ka Angola tarung teh Marxist MPLA samping gerilya ngalawan guerrillas UNITA salila perang sipil nu dimimitian dina taun 1975.

Anjeunna perang salila dua warsih Angola sarta éta hiji perwira aktif dina 10 taun. Ti 40.000 prajurit Cuban di Angola, 15.000 maot, sarta nalika Fernando ieu ngawartoskeun yen euweuh randa urang atawa bantuan sejenna dibayar ka bereaved, anjeunna jadi kuciwa jeung rezim na komunisme anu anjeunna dieureunkeun percanten dina duanana.

Ieu disimpen dina pamakaman a

Nalika putri 7 taun heubeul misan na urang maot dina taun 1990, anjeunna hadir di pamakaman éta, sarta aya hiji anu diajarkeun manéh Yesus yen Anjeunna teh kiamat sarta Kahirupan. Lajeng anjeunna disimpen, sarta pamajikanana sabulan engké.

Loba prajurit sarta anggota pihak geus disimpen, duanana perwira militer senior jeung pajabat, tapi sababaraha wani balik kaluar kalawan eta masarakat awam sabab lajeng aranjeunna dipecat.

Hiji aktivis pihak awéwé anu ngadorong ka gaduh anjeunna jailed dina taun 1990-an, anjeunna patepung ukur nembe, nalika manehna confessed dirina Kristen!

15 gereja Evangelis

Fernando dilatih sakumaha pendeta sarta diadegkeun hiji garéja Evangelis di imahna kota Bejucal kalawan 25,000 jiwa. Lajeng aya jadi garéja Katolik sarta garéja Baptis rezim ramah, duanana teologi pembebasan. Kiwari aya 15 gereja Evangelis dinya.

Éta panjara

1998 ngalarang rezim anjeunna neruskeun gaduh "cultos", ibadah, sarta anjeunna panjara sababaraha kali.

Tapi anjeunna defied larangan jeung dituluykeun kalawan rapat maranéhanana. Anjeunna ngalaman lengkep leungit sieun maranéhanana rezim tur kasaksian boldly on iman maranéhanana di "Kristus" dugi pupusna minggu panungtungan.

Katempo robah warna ka warna Kuba

Anyar, anjeunna mingpin hiji utama di tentara ka yakin. Cenah dina wawancara urang ku anjeunna yén anjeunna "ngahormatan pendeta Thomas Scull (ka katuhu Fernando) anu geus katempo Kuba ngancik leuwih hirup 70 taun na tina keur sagemblengna didominasi ku ateisme, Marxism, Catholicism, animisme, éta kiwari gaduh seueur vibrant Pentecostal na Evangelis gereja sabudeureun pulo, dina respon kana solat jeung Persib urang. Simkuring geus satia ka pati, sanajan ka blacklisting sarta hal séjén, tapi Allah geus kaeusi janji ka kami! "

taun saterusna, rezim bakal dicatet yén ieu 100 taun ka tukang, gerakan Pentecostal sumping ka Kuba. Ieu bakal televised acara sarta geus dibales konferensi gedong pikeun maksud!


Publicerades torsdag, 21 november 2019 18:06:33 +0100 i kategorin Läsarmejl och i ämnena:

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Apg29.Nu live med Christer Åberg


"Karana kacida mikaasihna Allah dunya yén Anjeunna masihan Na wungkul begotten Putra [Isa], mun Sarupaning satu anu believeth di anjeunna henteu kedah binasa tapi meunang hirup langgeng". - 3:16

"Tapi saloba  narima  Anjeunna [Yesus], ka aranjeunna Anjeunna masihan hak jadi barudak Allah, nepi ka aranjeunna anu percanten kana ngaranna." - John 1:12

"Éta lamun ngaku kalawan sungut anjeun yen Isa geus Gusti jeung percanten ka haté anjeun yen Allah diangkat anjeunna ti nu maraot, anjeun bakal disimpen." - Roma 10: 9

Rék meunang disimpen na neangan sagala dosa anjeun dihampura? Neneda doa ieu:

- Yesus, abdi nampi ayeuna tur ngaku maneh sakumaha Gusti. Kuring yakin yen Allah diangkat maneh ti nu maraot. Hatur nuhun nu kuring ayeuna keur disimpen. Hatur nuhun nu geus dihampura kuring jeung hatur nuhun anu Kami ayeuna anak Allah. Amin.

Anjeun nampi Isa di doa luhur?


Senaste bönämnet på Bönesidan

torsdag 29 oktober 2020 10:59
Be så paniksyndrom försvinner i Jesus namn alla onda andar.helig ande fyll mig hela mig rena mig.

Senaste kommentarer


Aktuella artiklar



STÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp