Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Världen idag

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

Tempo pilem munggaran sadunya ngeunaan Yesus

Ieu hiji-hijina pilem nu lengkep kacatet dina loka Alkitabiah!

Ti manger mun cross, nyaeta pilem munggaran ngeunaan Yesus jeung ngan hiji pinuh dirékam dina loka Alkitabiah.


Christer ÅbergAv Christer Åberg
söndag, 17 november 2019 23:35

Kadang-kadang bisa manggihan penemuan emas nyata dina Youtube. pilem jempe ieu ti taun 1912 nya éta pilem munggaran ngeunaan Yesus! Hayu urang disebut "Ti Manger ka Palang" ( "Ti manger ka cross").

Ieu mangrupa pilem Amérika ti 1912 sarta filmed on lokasi di Mesir jeung di Palestina kontemporer.

Film munggaran ngeunaan Yesus

Ti manger mun cross, nyaeta pilem munggaran ngeunaan Yesus jeung ngan hiji pinuh dirékam dina loka Alkitabiah. Ieu dina jangka waktu na hiji kasuksésan komersil, anu dirékam 30 kali biaya produksi.

film ngabejaan carita kahirupan Yesus. Sutradara Sidney Olcott ogé dibéntangan dina film. Aktris sarta panulis Gene Gauntier wrote naskah sarta portrayed nu Virgin Mary.


Poster pikeun pilem Amérika Ti Manger ka Palang (1912).

kahudangan

Sababaraha acara Alkitabiah diungkabkeun dina wayang. Contona, Yahya Baptis ngarah kaluar Yesus sakumaha Al Masih, tapi urang bisa jadi teu ningali baptisan. Kusabab judul pilem anu cukup literal lamun datang ka tungtungna. Cross kaasup tapi teu aya jadian. 

Ieu teuing goréng lantaran euweuh jadian, teras aya oge euweuh kasalametan. Tapi Yesus Kristus anu sabenerna risen ti nu maraot jeung kahirupan kiwari jeung sawaktos Anjeun nampa Anjeunna bakal disimpen.

Yesus dina kayu salib.

Yesus dina kayu salib.

Ieu ditarjamahkeun kana 26 basa

Sidney Olcott éta kahiji mun bener ngarti gaya pilem tur dijieun produksi serius ngeunaan kahirupan Yesus di tempat di Palestina kontemporer. Film ieu mangrupa kasuksesan badag tur nampi ulasan pohara alus. Ieu ieu ditarjamahkeun kana 26 basa na ieu lajeng poho prinsipna dileungitkeun.

nyoba perampokan

Salila syuting di jadi pilem awak korban hiji usaha perampokan. Sutradara Sidney Olcott teu boga bagian tina kauntungan, nu éta 30 kali biaya produksi. 

Reissued 1919

Saatos Vitagraph Studios meuli Kalem Studios jadi kagungan pilem ulang release dina 1919. Film ieu engké dileupaskeun ku musik ditambahkeun jeung carita. 


Adegan tempat Yesus leumpang dina cai dijieun ku paparan ganda.


sumber

Wikipedia

Kahiji markisa - pilem munggaran sadunya ngeunaan Yesus

Ti manajer kana salib

Ti Manger ka Palang (1912) A rehe Movie Review


Publicerades söndag, 17 november 2019 23:35:24 +0100 i kategorin TV och i ämnena:

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Apg29.Nu live med Christer Åberg


"Karana kacida mikaasihna Allah dunya yén Anjeunna masihan Na wungkul begotten Putra [Isa], mun Sarupaning satu anu believeth di anjeunna henteu kedah binasa tapi meunang hirup langgeng". - 3:16

"Tapi saloba  narima  Anjeunna [Yesus], ka aranjeunna Anjeunna masihan hak jadi barudak Allah, nepi ka aranjeunna anu percanten kana ngaranna." - John 1:12

"Éta lamun ngaku kalawan sungut anjeun yen Isa geus Gusti jeung percanten ka haté anjeun yen Allah diangkat anjeunna ti nu maraot, anjeun bakal disimpen." - Roma 10: 9

Rék meunang disimpen na neangan sagala dosa anjeun dihampura? Neneda doa ieu:

- Yesus, abdi nampi ayeuna tur ngaku maneh sakumaha Gusti. Kuring yakin yen Allah diangkat maneh ti nu maraot. Hatur nuhun nu kuring ayeuna keur disimpen. Hatur nuhun nu geus dihampura kuring jeung hatur nuhun anu Kami ayeuna anak Allah. Amin.

Anjeun nampi Isa di doa luhur?


Senaste bönämnet på Bönesidan

lördag 24 oktober 2020 10:54
Snälla hjälp mig be. Jag håller på att gå under av sorg. Varit med om svåra lögner och övergrepp och bett så länge om helande börjar förlora fotfästet helt...

Senaste kommentarer


Aktuella artiklar



STÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp