DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Bönesidan Chatt Kristen media Om Info

Gästblogg

Leres ngeunaan FO Nilsson

Surat Pentecostal Baptis Awal 151

Leres ngeunaan FO Nilsson

Leres ngeunaan FO Nilsson surat inpo ieu kuring ngarujuk kana UR / Swédia Radio Bildningsbyrån sareng bagian "pikirkeun ngalawan ayeuna: FO Nilsson - pemberontak revival".

Av: Sigvard Svärd
måndag 08 mars 2021 20:51 📧

Denna artikel är ett läsarmejl/gästblogg vilket innebär att åsikterna är skribentens egna!

Leres ngeunaan FO Nilsson surat inpo ieu kuring ngarujuk kana UR / Swédia Radio Bildningsbyrån sareng bagian "pikirkeun ngalawan ayeuna: FO Nilsson - pemberontak revival". Program ngeunaan da'wah Baptis munggaran di Swédia, jelas tiasa didangukeun sareng pilihan sajarahna ngeunaan Nilsson sareng kebangkitan Baptisan - diitung tina baptisan Baptis anu munggaran (tina naon anu urang terang) dina Séptémber 1848.

Tapi dina napas anu sami yén kuring nyarankeun program budaya, kuring henteu tiasa ngabantosan tapi ogé nunjukkeun hal-hal sapertos anu henteu aya buktina sajarah. Teras kuring henteu mikir utamina naon anu janten bagian tina klip final program: yén ku Baptisan, démokrasi "lahir" salaku fénoména sosial sareng politik di Swédia. Kusabab sanaos dina bagian anu aya dina Bildningsbyrån anu teu sopan éta tiasa ditepikeun sapertos kitu, ieu sanés kakuatan pendorong FO Nilsson atanapi Baptis anu sanés dina awal kebangkitan baptisan. Henteu, éta studi Alkitab ngeunaan iman sareng baptisan anu ngahurungkeun seuneu kerasulan doktrin sareng kabébasan. Démokrasi dina sagala kaagunganana, sanaos ogé tiasa dibahas dina sababaraha kaayaan, tapi éta henteu salah sahiji tujuan Baptis aslina - nalika ngalanggar Hukum Konvénsi Nagara Negara sareng Garéja sareng karacunan orok.

Ieu mangrupikeun pedaran kumaha kaayaan FO Nilsson, saatos dianiaya sareng diasingkeun yén riwayat program na gagal. Éta Nilsson, sakitar antara taun 1865-1868, mimiti nganut jinis "unitarianisme" (Yesus sanés Gusti), upami teu aya cangcaya. Tapi henteu leres yén pastor Baptis réngsé hirupna dina doktrin ketuhanan palsu ieu. Sareng ayeuna kuring bakal ngantep bahan sajarah Baptis sorangan ka payun, ku ngadugikeun babad anu mantep dina kecap sareng gambar ti 1948: "Baptis Swédia dugi ka 100 taun". Dina ngajalankeun téks, kuring ngadugikeun sadayana dina kaca 161 dina babad:

DI PÉLPOR SUSUNG PELANGGARAN STORMY

FO Nilsson, da'wah Baptis munggaran di Swédia, pupus di Houston, Minnesota, AS, tanggal 21 Okt. 1881. Maka hirup aktif sareng rupa-rupa réngsé. Fredrik Olaus Nilsson lahir di Vendelsö, Halland, tanggal 28 Juli 1809. Dina yuswa 18 taun anjeunna janten pelaut. Nalika di Amérika, anjeunna ngarobih sareng ngiringan Metodisme. Saatos balik ka tanah air di 1839, anjeunna janten kenal sareng Georg Scott (pastor Metodis, catetan kuring) sareng padamelan mediasi salaku perjangjian sareng misionaris pelaut di Gothenburg. Dina usum panas taun 1847, anjeunna ngahiji (ngalangkungan baptisan anu iman dina tanggal 1 Agustus 1847, catetan kuring) sareng jamaah Baptis di Hamburg teras janten sarana pikeun ngawangun jamaah Baptis Swédia anu munggaran dina 21 Séptémber. 1848 (kebon Borakulla caket Vallersvik di Halland, catetan kuring). Pikeun iman sareng kagiatan Baptisna, anjeunna dihukum pengasingan di 1850 (aplikasi pikeun pangampunan ditolak, catetan kuring). Saatos sakedap cicing di Dénmark, anjeunna ngumbara ka Amérika dina 1853 (dimana anjeunna ngabantosan ngawangun jamaah di "padesaan Swédia", sareng kéngingkeun kawarganagaraan Amérika, catetan kuring). Ti dinya anjeunna balik deui dina 1860, sareng ngajukeun (sadetik sapertos kitu, catetan kuring) aplikasi pangampunan ka Raja Charles XV. Aplikasi na disahkeun, sareng anjeunna netep deui di Gothenburg, dimana di 1861 anjeunna kalibet dina ngawangun jamaah Baptis Gothenburg (resmi, tapi perhatoskeun). Anjeunna damel di bidang ieu dugi ka 1868, nalika, saatos seueur ragu, anjeunna ngumbara ka Amérika pikeun ngahutbah Injil diantarana sabangsa. sareng kéngingkeun kawarganagaraan A.S., catetan kuring). Ti dinya anjeunna balik deui dina 1860, sareng ngajukeun (sadetik sapertos kitu, catetan kuring) aplikasi pangampunan ka Raja Charles XV. Aplikasi na disahkeun, sareng anjeunna netep deui di Gothenburg, dimana di 1861 anjeunna kalibet dina ngawangun jamaah Baptis Gothenburg (resmi, tapi perhatoskeun). Anjeunna damel di bidang ieu dugi ka 1868, nalika, saatos ragu-ragu, anjeunna ngumbara ka Amérika pikeun ngahutbah Injil diantarana sabangsa. sareng kéngingkeun kawarganagaraan A.S., catetan kuring). Ti dinya anjeunna balik deui dina 1860, sareng ngajukeun (sadetik sapertos kitu, catetan kuring) aplikasi pangampunan ka Raja Charles XV. Aplikasi na disahkeun, sareng anjeunna netep deui di Gothenburg, dimana di 1861 anjeunna kalibet dina ngawangun jamaah Baptis Gothenburg (resmi, tapi perhatoskeun). Anjeunna damel di bidang ieu dugi ka 1868, nalika, saatos seueur ragu, anjeunna ngumbara ka Amérika pikeun ngahutbah Injil diantarana sabangsa.

(FO Nilsson kadang-kadang sakit pisan sacara fisik sareng méntal, janten anjeunna henteu tiasa ilubiung dina bisnis. Éta tiasa ditilik salaku suite saatos seueur penganiayaan anu parah sareng anjeunna kedah tahan kusabab imanna anu radikal, tapi sigana ogé kusabab anjeunna balik ka Swédia , henteu dipénta deui ku pamimpin anyar Baptis Swédia. Sababaraha kali anjeunna ngucapkeun kahoyong ka jamaah di Gothenburg pikeun mundur salaku sutradara na, tapi jamaah ngaraos raoseun ageung sareng anjeunna yén aranjeunna henteu hoyong nampi pengunduran diri na. sanaos kahoyong pasti Nilsson kalangkung. Dina akhir taun 1868, pasangan Fredrik sareng Sofia Ulrika Nilsson ngumbara ti Gothenburg ka Amérika sareng netep di Houston, Minnesota, catetan kuring).

Tilu ulasan

Dinten anu terakhir, Nilsson aya di Swédia, anjeunna ningal liwat lanceuk anu sanésna tulisan suci, nembé diterbitkeun sareng diarahkeun ka déwa Kristus. Tulisan ieu sering dirujuk ka Theodor Parker. Ieu ngahudangkeun rasa panasaran, sareng anjeunna mutuskeun maca buku nyalira. Palinter Parker, sanaos representasi palsu ngalawan trinitas anu narik pisan Nilsson anu anjeunna rada bingung. Mamang ieu ogé ngakibatkeun anjeunna ka Amérika, dimana anjeunna tungtungna datang ka batur hal ngeunaan perjuangan jiwa-Na. Ieu langsung nimbulkeun kacurigaan ka anjeunna diantara seueur - -.´ Dr. Frank Peterson, Minneapolis. Minn. AS, dina serat ka Jacob Byström.

RoBrother FO Nilsson katingalina saé pisan salaku sosialis sareng teras janten panyiar di jamaah Swédia Baptis Swédia salami sababaraha taun atanapi langkung. Kusabab anjeunna sepuh sareng kuring anom, kuring henteu ngaraos leres-leres bébas (tingkah laku hina ka "syahid" anu lami saur kuring, anu milarian "rekonsiliasi" sareng duduluran sareng generasi muda, catetan kuring) pikeun miluan sababaraha paguneman spiritual anu langkung jero sareng anjeunna .´ John Ongman.

´ Numutkeun cariosan bapak kuring (lanceukna FO Nilsson, catetan kuring), anjeunna getol, kendel sareng bijaksana, sareng anjeunna suksés sacara pribadi sareng umum dina nungtun jalma-jalma dosa ka Kristus. Dicarioskeun yén akhir-akhir ieu anjeunna robih ku mamang ngeunaan sababaraha bebeneran Alkitab, tapi serat-seratna sok nangtung pikeun sumanget Kristen. Sakeudeung sateuacan pupus, anjeunna nyarios ka ramana, "Kuring yakin ka Rama, Putra sareng Roh Suci. Bab ka-53 nabi Yesaya mangrupikeun doktrin pendamaian kuring. 'FO Nilsson, Turlock, California, ngeunaan pamanna Fredrik Olaus Nilsson.

Surat terakhir FO Nilsson

´ Dupi anjeun panginten anjeun di New Swédia. Kumaha éta sareng bisnis na saprak mangtaun-taun parantos ngalih. Sareng kumaha kaayaan anjeun dina jaman baheula. Pikeun kuring éta henteu saé saéna, pikeun pondok awak rapuh, tapi kuring yakin yén Gusti sumping kalayan ngalahirkeun, parantos ngalaman gogoda anu hébat pikeun ninggalkeun sagala rupa agama. Tapi Gusti satia, sareng henteu ngantep kami kagoda saluareun kamampuan urang. Sareng anjeunna rahmat sareng cinta. Yesus Kristus mangrupikeun hiji-hijina harepan kuring, dina batu anu kuring hoyong istirahat, anu nyalametkeun kuring. Gusti ngabantuan kuring dina tungtungna. Lanceukna anu resep ka FO Nilsson.´

(Surat ieu ditulis opat dinten sateuacan putus ka babaturan, Gustaf Oscar Schillerström di New Swédia, Iowa. FO Nilsson parantos aub dina pangatur garéja Baptis di ditu dina 23 Méi 1854. Surat ieu dipendakan sekitar taun 1930 di addressee's (Gustaf Oscars) Swédia Bible ku AG Lagerqvist.) J. Byström: Pelopor garéja gratis. LE Ahlström: Swédia Baptis Dianggo di Iowa, hal. 110-124, 340-385. "

Tapi sakumaha ceuk kuring, program di Bildningsbyrån ngeunaan FO Nilsson sareng asal Baptisan di Swédia, jelas pantes didangukeun - sanaos dua kakirangan.

Sigvard Svärd


Ditt stöd behövs

Stöd Apg29 genom att swisha in 29 kronor till 072 203 63 74.

Tack!


Respons


Förkorta länk | Antal tecken kvar: 300


ANNONS:Världen idag

Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Senaste live på Youtube


Kanal 10 intervjuar Christer Åberg


DAGENS

Dagens datum

Vecka 24, måndag 14 juni 2021 kl. 03:38

Dagens bibelord

“Om nu ni som är onda förstår att ge goda gåvor till era barn, hur mycket mer ska då inte er Far i himlen ge den helige Ande åt dem som ber honom?” (Luke 11:13)

Dagens namn

Dagens bön

Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Möt också . Jag ber att människor ska ta emot Jesus och bli frälsta. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


Så här blir du frälst - räddad

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

Ja!



Fadern, Sonen och den Helige Ande är ett

Dessa tre är ett

Bibeln är mycket tydlig. Fadern, Sonen och den helige Ande är tre - och dessa tre är ett!


Jesus var jämlik Gud, blev människa, dog på korset och Gud upphöjde honom

Var så till sinnes som också Kristus Jesus var, vilken, då han var i Guds gestalt, inte ansåg det som en rövad skatt att vara jämlik Gud, utan utgav sig själv, och tog på sig en tjänares gestalt, och blev lik oss människor. Och sedan han hade trätt fram som en människa ödmjukade han sig själv och blev lydig intill döden, ja, intill döden på korset. Därför har också Gud upphöjt honom och gett honom ett namn som är över alla namn, för att i Jesu namn alla knän ska böja sig, deras som är i himlen och på jorden och under jorden, och för att alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud, Fadern, till ära. (Fil 2:5-11)


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

"Det enda som bär är Jesus. Det har Christer Åberg fått uppleva genom livets tuffa utmaningar. Christer är bloggare och författare och driver bland annat apg29.nu". - himlen.tv7


Christer Åbergs böcker

Den längsta natten och Den oönskade

Om Christer Åberg


Senaste bönämnet på Bönesidan

söndag 13 juni 2021 23:02
Jesus hjälp min vuxna son som mår psykiskt dåligt och inte har en enda vän han är helt ensamt! Herre sänd någon till honom som han kan umgås med. Han vantrivs med allt just nu. Snälla Bed för honom!

Senaste kommentarer

Christer Åberg:


Aktuella artiklar



STÖD APG29
BYTARE: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli en månadsgivare
Den bank konto : 8150-5 934 343 720-9
IBAN / BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer information om hur man stöder finns här!

Kontakt
christer@apg29.nu
072-203 63 74

Wikipedia om Christer Åberg

Mer
apg29.se  apg29.com apg29.nu  christeraberg.se

Translate

↑ Upp