Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Världen idag

Lebaran - a wengi pinuh ku setan

Fakta ngeunaan Lebaran. Lebaran aya sia aya leuwih ti hiji custom pagan heubeul teu saurang ogé kedah kalibet dina, sahenteuna sadaya Kristen. Pupusna na jahat anu Maha Agung.

Gadis sareng waluh.

Dina 1840s, nyandak utamana Irlandia kalayan anjeunna hajatan Celtic ieu nalika hijrah ka Amérika. Di Amérika, éta geus jadi salametan badag, malah diantara urang Kristen sarta sohor dina tanggal 31 Oktober. Ti Amerika, eta boga "Americanized" keur sababaraha taun, balik ka Éropa kalawan kerung "tangkorak" tina pumpkins, dukun-set, masker pikasieuneun, scythes, forks Iblis sarta tombstones dina palastik atawa kai.


Av Sigvard Svärd
onsdag 9 oktober 2019 16:46
Läsarmejl

"Jadi éta kumaha aranjeunna maéhan, nini, bapa, duduluran, babaturan bakal kasampak kawas lamun maranéhna balik ti maot salaku hantu, skeletons jeung setan!"

Lebaran nyaeta fenomena pagan pre-Kristen anu geus asalna utamana diantara Manuk Dadali tim urang. Ieu nya asalna ti Asia Kecil, sanajan ti Galatia (modern Turki).

The Manuk Dadali nu disebutkeun dina sajarah Éropa, kahiji waktos sabudeureun 500 SM, nalika sanggeus hijrah mangrupa cicing di bagian lajeng kalér Éropa; wewengkon sabudeureun Délta sarta Jerman barat. Di Éropa, aranjeunna disarengan ku nami "gaeler" atawa "grid".

Dina mangsa waktos ékspansi telenges éta Manuk Dadali dimekarkeun aréa maranéhanana, kulon arah Bélgia jeung utamana ka Britania, utamana Irlandia, kidul jeung Italia sarta Spanyol sarta eastward ka Asia Kecil, dimana maranéhna deui netep di Galatia.

"Galates" oge nami Yunani pikeun Manuk Dadali. Laun sumping Skotlandia, Wales sarta Irlandia hususna, bisa dianggap salaku imah tina Manuk Dadali. festival agama Celtic, sarta hirup sacara umum, ieu dipingpin ngaliwatan occultism jeung latihan tina kakuatan ku druids (imam-raja). kurban ritual tatangkalan, mindeng Mistletoe sarta kadaharan asak, roti gladly, éta elemen umum, tapi ogé kurban manusa lumangsung (tingali Lindow Man di Manchester, anu rorongkong kapanggih taun 1984).

Kahirupan jeung pati Allah Samhain

Stonehenge di Inggris dianggap diantara seekers modern di "keltism", janten hiji kolektor kacida efektip kakuatan magis. Ieu tempat dinten modern tukang sihir jeung dukun mun séances na celebrations ritual. The Manuk Dadali sohor festival panén jeung Taun Anyar dina 1 Nopémber. Ieu dinten suci pagan. pihak nu ditandaan tungtung usum panas sahingga maot jeung gugur Éntri poék di alam, anu dina diri dimaksudkan awal anyar kahirupan. Di bumi, dina daun fallen, sprouted bulbs seger.

Ulubiung taun dimaksudkan ogé, yén jilbab antara urang aya kénéh di dunya jeung dunya maot (antara incarnations) éta thinnest. Malem méméh Taun Anyar, ieu "Atang suci", nu "Hallow Hawa", ie 31 Oktober, basa aranjeunna kagungan ide yén maot, sahenteuna jalma anu maot dina mangsa sataun kaliwat, jeung nu lianna, duanana énergi alus jeung goréng jeung jin - balik ka bumi handapeun manajemen kahirupan jeung pati allah (lampu na poék) Samhain. Anjeunna maréntah duanana dina kosmos jeung di di dunya teh.

Dina tanggal 31 Oktober kituna éta duanana sadayana hirup jeung sore paéh. Ieu disebut oge "karuhun Peuting" "Anfädernas Peuting" atawa "wengi karuhun '".

A pasamoan jeung mantra bodas jeung hideung

Lamun maot, sarta séjén énergi jeung jin, sumping ka Bumi malem ieu, kapaksa, dina hiji sisi, cahayana lilin na bonfires keur alus anu maranehna ka tempat dimana maranéhanana welcoming, ngaidentipikasi sareng maranehna, ngajadikeun eureun aranjeunna ku kasampak kawas aranjeunna, sarta dina sejenna keur galau prédator tur nyingsieunan aranjeunna deui sakaligus, kasampak leuwih goreng ti aranjeunna sarta ngajaga imah tiis.

Lampu, seuneu, getih, lambang maot sarta gelap anu dicampurkeun. Bodas jeung mantra hideung anu patepung, jeung tepi ka black magic. Druids cahayana bonfires badag nyingsieunan ka mahluk bahaya tukang sihir jahat misalna datang ngalayang. Jalma anu dipenta pikeun nyimpen kaluar seuneu somah urang sorangan jeung gantina ngundeur seuneu anyar ku kahuruan Druids ngajaga diri.

Jalma anu datang ti sakuliah dunya roh, bisa duanana masihan hadiah pikeun Taun Anyar, contona, janji balikna lampu sanggeus tumiba na usum tiris jeung kasuburan alus dina taun datang - atanapi ngundeur jiwa jelema anu maot malem kieu / wengi, sanajan merlukeun kurban manusa pikeun sataun anyar. Ieu prihatin kauntungan atawa curses.

Di dieu anu jadi dadasar isu sababaraha barudak kontemporer urang di panto peuting méméh Sadaya wali Day: "Candy atanapi beus", "trik-atawa-saréat" ( "Spratt atawa kado"). Samhain ieu keur ngawartoskeun boh giver jeung Reaper surem. Ku kituna eta ieu diperkirakeun hormat. salametan Garéja Kristen ngeunaan Sadaya wali Day, jengkar ka triumph leuwih festival panén Celtic pagan.

Sarta hiji mimiti Irlandia custom Christian ieu menta pikeun roti di imah, sarta dina mulang, neneda keur jiwa sahiji baraya maot. Antukna aya kabingungan, sugan jawaban gaib "förkristnandet" - groves suci malah pagan jeung tempat luhur geus ditegor na diganti ku gereja Kristen na patilasan - sedemikian rupa sehingga "sakabeh hirup jeung wengi maot," pamikiran pagan, éta, sababaraha nepi move "Allahelgonaafton", dina basa sejen Lebaran.

Balik ti Amérika

På 1840-talet tog framför allt irländare med sig detta keltiska firande när man emigrerade till Amerika. I Amerika har det kommit att bli en stor högtid, även bland kristna och firas 31 oktober. Från Amerika har det ”amerikaniserat” sedan några år tillbaka, återvänt till Europa med ihåliga "skallar" av pumpor *, häx-set, hemska ansiktsmasker, liar, djävulsgafflar och gravstenar i plast eller trä.

Vissa uppgifter gör gällande att det var ett företag med skämtartiklar som 1991 inledde lanseringen i Sverige. Ett reklamblad från en livsmedelskedja för några år sedan löd: "Så samla dina spökkompisar och djävulsvänner till en äkta Halloweenfest och gör dig redo för en natt full av demoner.”

Ku kituna éta kumaha aranjeunna maéhan, nini, bapa, duduluran, babaturan bakal kasampak kawas lamun maranéhna balik ti maot salaku hantu, skeletons jeung setan! Naha pakéan eta henteu lajeng deui kawas disebut arwah alus sarta "malaikat" dina occultism, lamun rék emulate baraya jeung para sahabat anu maot - sarta yén kiwari hartina balik deui?

Jelas hajatan Lebaran pikeun paling Swedes ngan hiji kaulinan polos, tanpa wae ngira yén bakal hal sejenna balik. Tapi naha kedah nu poek tur eta anu uncomfortable bisa diwarnaan? Geus nyingsieunan ngeja kahariwang alamiah?

Nagreg lalaki kalawan maot dina raraga neangan jauh ti tanggung jawab méméh pupusna sabenerna? Lebaran kedah ditempo salaku ngewa diperlukeun tina kanyataanana? Sumuhun, Lebaran aya sia aya leuwih ti hiji custom pagan heubeul teu saurang ogé kedah kalibet dina, sahenteuna sadaya Kristen. Pupusna na jahat anu Maha Agung.

Di sakola, barudak diajar renounce kekerasan. Sarta eta speaks jadi loba ngeunaan mayungan barudak, mimiti sagala pikir ngeunaan kapentingan pangalusna teh barudak. The humanisme jeung ngaran kabebasan ditawarkeun dina waktos anu sareng barudak ieu maot sarta kekerasan simbol di sakola, media jeung masarakat sacara umum. standar ganda na naivety, abdi nyebutkeun! Kumaha hébat kedah kami pikeun pihak ti dieu di Swedia dina mangsa usum gugur panjang tur poék, Lebaran téh lain conto alus!

Mangga ditandaan, salaku Kristen, di dunya roh na di perdebatan publik dina malem anak-teu marahmay pagan ieu. Tapi ngabales bari maén barudak costumed dina Christian bijaksana. Sebutkeun, contona, bageur nawaran reureuh di, nu teu ngagungkeun Lebaran. Harder ti dinya biasana teu sabenerna jadi. Nyobian "Kristen" Lebaran, abdi hartosna sisi séjén, nyaéta cara salah mun balik.

* Numutkeun hiji legenda Irlandia, aya panday jahat ngaranna Jack. Jack tricked iblis jeung ngajadikeun anjeunna janji pernah ngaku jiwa-Na. Nalika anjeunna tungtungna pupus, anjeunna ditolak lawang ka sawarga sabab anjeunna disababkeun pisan di bumi. Lajeng anjeunna ogé bisa ngeureunkeun nepi jeung Iblis, manéhna tetep hiji jiwa wandering di bumi. Anjeunna nanya ka Iblis kana sahanteuna meunang lantern a. Iblis la lamun seuneu leutik di turnip kerung Jack ate sahiji. Saprak harita anjeunna wanders restlessly sabudeureun kalawan "lantern" sarta pilari tempat cicing. Dina kaulinan sarta folklore disebut salah lampu misalna pikeun "Jack-o-lantern", utamana dimaksudkeun pikeun nyingsieunan jauh roh jahat jeung.


Publicerades onsdag 9 oktober 2019 16:46:25 +0200 i kategorin och i ämnena:


2 kommentarer


x
Mikael
onsdag 9 oktober 2019 21:52

Ja det är helt sjukt med all denna ondska.
Och alla dessa djävulstatueringar som folk tar på sig.Det är så beklämmande,jag ryser varenda gång jag ser sådant.Och jag ser sådant ofta där jag arbetar.
Det känns som man måste fly det här landet snart,p.g.a av all ondska och ogudaktighet

Svara

x
bo svensson
söndag, 13 oktober 2019 16:48


VÅR STRID ÄR INTE MOT KÖTT OCH BLOD UTAN MOT FURSTEDÖMMEN MOT MAKTERNA MOT
MÖKRET VÄRDSHÄRSKARE VÄRDHÄRSKARE MOT ONSKAN ANDEMAKTER I HIMLARNA .
EFESBREVET 6-12.

Svara

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste bönämnet på Bönesidan

söndag 15 december 2019 00:15
Be för vårt lilla barnbarn. Hon har vart sjuk i flera dagar med bla hög feber. Febern går ner lite ibland, men sen 39,5-40 grader igen. Blir hon inte frisk ska hon till läkare. Vi är alla oroliga.

Senaste kommentarer


Aktuella artiklar



Stöd Apg29:

Mer info hur du kan stödja finner du här!

Kontakt:

MediaCreeper Creeper

↑ Upp