Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Himlen TV7

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

Kolot outraged - Santa Claus teu aya!

"Urang anu ngajempolan!"

Panik di warung kosong.

Panik di warung kosong. Gambar: Youtube / SVT.

"Ka bagian kahiji disebutkeun yen Santa teu aya na nu aya sawawa anu dresses up éta teuing keur urang."


Christer ÅbergAv Christer Åberg
tisdag 3 december 2019 19:50

Curang jeung nipu nu barudak

Unggal taun dina waktu Natal diajar loba sawawa barudak maranéhna pikeun yakin dina grounds - malah sababaraha urang Kristen. Ieu mun trik na nipu barudak maranéhanana. Anjeun teu kudu ngajarkeun aranjeunna percaya dina grounds, tapi Anjeun kudu mere eta Yesus!

Bagian munggaran tina Advent kalender "panik di warung kosong" geus outraged sababaraha kolot, enya, malah media. Nyaéta yén ieu ngusulkeun yén Santa teu aya!

ngajempolan

"Urang anu ngajempolan!" Nyerat indung dina kaca Facebook SVT urang sanggeus ningali program. "Barudak kami percanten Santa Claus sarta ayeuna urang diuk didieu jeung jadi hariwang ngeunaan patarosan bakal ngeunaan ieu".

Muhun, kumaha tiasa nyebutkeun ngeunaan pos teh?

Saolah-olah nu éta teu cukup. Didieu deui:

"Ka bagian kahiji disebutkeun yen Santa teu aya na nu aya sawawa anu dresses up éta teuing keur urang."

"Urang anu ngajempolan! Henteu weruh lamun barudak bakal neruskeun pikeun nempo kanyataan ieu. "

Donald Trumps Kaleresan

Aya sigana jadi sensitip pisan ka ayana sual Santa urang. Taun ka tukang malah Presiden AS Donald Trump a boot nu anjeunna questioned ayana situs urang.

7 taun heubeul Collman Lloyd sumping nepi ka Donald Trump urang telepon-di on plot. Anjeunna wondered lamun meureun manehna teuing heubeul ka percanten Santa, tapi operasi kulawarga geus nyieun dirina kiwari teu tanda tanya ayana Santa urang.

Kumaha lamun sawawa teu bisa ngabantu tapi mun indoctrinate barudak maranéhanana kalayan bohong ieu! Naon aranjeunna sieun? kaleresan bener yén Santa Claus teu aya?

"Ngabohong ka aranjeunna pikeun sababaraha taun"

Laporan "A bohong éndah" nulis ahli Boyle jeung McKay yén kolotna anu ngabejaan urang nu Santa Claus téh bisa ngaruksak hubungan sareng barudak maranéhanana. Eta bisa ngahasilkeun di anak henteu mikir kolotna di konteks lianna.

"Kabéh barudak antukna bakal manggihan yén maranéhna geus bohong ka aranjeunna pikeun taun, sarta ieu bisa ngakibatkeun maranehna heran, naon hal séjén maranéhna diajar nu ogé éta ngampar", nyebutkeun Professor Boyle.

"Mun Santa Claus teu aya, aya fairies? Nyaeta gaib? Nyaeta Allah? Mun kolotna nu bisa bohong ngeunaan hal kitu husus tur sakti, bisa maranéhanana bener dipercaya salaku protectors hikmah na bebeneran? Moral pikeun meunangkeun budak mun percanten yen jenis dongéng kudu questioned, "wrote para ahli dina laporan.

Ieu naha éta hadé ngajar aranjeunna kabeneran ngeunaan Yesus teu bohong ngeunaan tanah. Lajeng, maranéhna salawasna bisa ngandelkeun, naon nyebutkeun bener, sarta kapercayaan maranéhanana dina diri bakal dibenerkeun.

Kuring curiga yén elf-kapercayaan leuwih penting for geus dewasa ti keur barudak. Aya nu sawawa bingung occasional anu percanten ka Santa Claus, tapi paling henteu. Naha urang kudu lurk di barudak kalawan ieu?

BANSHEE

Hiji dinten sateuacan Natal Hawa 2007, kuring nulis ngeunaan misalna hiji jalma lieur - a lalaki Asatru anu percaya ka Santa Claus. Anjeunna percaya yén Santa mangrupakeun mahluk roh anu anjeunna boga di imahna. Anjeunna ngajelaskeun sétan a!

Ieu pedaran alus nu Santa Claus bener keur nanaon. Santa Claus mangrupa roh jahat who wants to urang mislead mun percanten ka anjeunna tinimbang Yesus!

St. Nicholas

St. Nicholas éta uskup di Myra di kulon Lill-Asia on 300 urang. Anjeunna nyatakeun santo hiji sabab anjeunna berehan.

Konon anjeunna disimpen awéwé ti prostitusi kalayan méré éta koin emas. Anjeunna saterusna jadi schoolchildren urang patron santo.

St. Nicholas dijieun sababaraha amal nurutkeun legenda. Sakali anjeunna disimpen hiji kulawarga ti kamiskinan ku ngalungkeun duit di aranjeunna dina peuting. Kituna masihan hadiah sakumaha dinten ieu Santa Claus!

Tapi Nicholas oge ku kakawasaan Allah bangun maot. Anjeunna malah rescued pelaut éta rék binasa dina ribut.

Nalika Nicholas geus beatified, anjeunna mimitina paling acclaimed ku pelaut.

dinten na firads Désémber 6 kalawan muter Natal di sakola Katolik. Barudak anu miboga geus alus ngagaduhan presents.

Jalma anu tadi tacan alus atawa mischievous downright ngagaduhan rasa tina béas nu ku inohong Iblis diasah salaku Saint Nicholas dipingpin.

Dina basa Inggris nagara dipikawanoh salaku Santa Claus Santa Claus sanggeus St. Nicholas diomongkeun.

Salila Reformasi mun ibadah santo dileungitkeun teu bisa mupuskeun St. Nicholas, kusabab popularitas Na.

Lajeng aranjeunna dijieun anjeunna janten Santa Claus! Anjeunna lajeng tanpa topi uskup urang.

Kronologis, ieu dipasangan ogé kusabab Nicholas geus maot dina bulan Désémber. Ayeuna anjeunna pakait sareng Natal jeung kado-mere sakumaha Santa Claus.

wali maot

bid'ah dinten ieu tina Santa Claus asalna sahingga ti bid'ah sejen tur nu kiwari aya sia aya leuwih ti hiji santo maot.

Ku 2017, koran nu wrote sajarah di dunya nu eta sempet kapanggih hiji tulang pelvic ti Nicolaus.


Santa Claus .

Sesa sésa-sésa Santa Claus disebut jadi di Basilica di San Nicola di Italia kidul. Anjeunna saurang lalaki leutik, ceking ngeunaan 150 sentimeter.

Ku kituna lamun Santa Claus pisan geus, anjeunna dijamin pupusna kiwari! Di dunya Katolik sohor pupusna dina Désémber 6 kalawan festivities hébat.

fairytale Gambar

Pikeun loba Santa Claus téh ngan hiji karakter fiksi nu barudak diajar percanten sarta ngagantelkeun sorangan kituna teu jadi loba tekenan kana anjeunna.

Maranéhanana ngomong hartina nanaon, tapi naha éta salah sahiji jalma fuss badag ngeunaan anjeunna? Naha maranéhna ngajarkeun lamun kids percanten anjeunna?

nu dipikaresepan

Santa Claus ieu digambarkeun ku kakuatan gaib, anjeunna téh "sagala-nyaho" dina rasa anu anjeunna weruh lamun barudak geus alus, anjeunna oge "ubiquitous".

Anjeunna digambarkeun salaku jenis na sapanjang "alus" jeung ngan overwhelms kalawan loba kado na presents.

Dina basa sejen, Allah a! Ieu jelas katempo nalika diajar gambar manéhna. Anjeunna Sigana mah Allah a - hiji idola!

Dinten ieu Santa Claus mangrupakeun kabingungan ti tilu konteks béda. santo A Katolik, anu vresige buruan plot ti masarakat tani jeung embe Natal!

Naon teu kecap "Brownie"? Kecap mangrupa formulir disingget tina plot bisse. Ieu mangrupakeun kosong formulir jeung bise dialectal. Eta hartina sirah, luhureun dog, atawa malah strawberry.

Saha urang ibadah di Christmases?

Sababaraha taun ka pengker abdi nguping opat taun budak sebutkeun, "Kuring percanten ka Yesus tapi teu Santa Claus". Ieu anak wijaksana.

Tapi sababaraha sawawa ulah sigana janten salaku wijaksana sakumaha aranjeunna sataun sanggeus sataun, anu mamingan di kids saeutik dina grounds dinya. Kuring teu ngarti naha éta jadi penting pikeun meunang kids mun percanten ka Santa. Barudak teu boga tomtetro dugi sawawa lurking di antarana aya. Tapi kabeh barudak boga kapercayaan ka Allah dina hate maranéhna saméméh maranéhna geus Nu Uninga Ngeunaan Allah jeung Yesus nurutkeun panalungtikan. ieu panalungtikan nya confirms Alkitab ogé dina Pandita 3:11.

Saha urang ngumumkeun ngeunaan Christmases, sarta anu urang ibadah? Ieu waktos ngobrol ngeunaan Yesus. Leres, eta mangrupakeun kanyataan sajarah yén ieu di Christmas, Yesus ngalahir. Tapi kanyataan disarengan sajarah yén anjeunna dilahirkeun!

Sarta di Christmases kami biasana ngantebkeun yen Yesus ngalahir ka bumi. Naha ieu anjeunna dilahirkeun? Anjeunna ngalahir ka ngahemat - ngahemat Anjeun jeung kuring. Manéhna ku dying na rising.

Saha sih anu datang kalayan hadiah?

Geus waktuna urang ngabejaan barudak urang anu bener we bade ngagungkeun di Christmases. Sarta éta ogé waktos keur ngabejaan barudak urang anu bener datang kalayan hadiah.

James 1:17. Unggal alus sarta unggal kado sampurna nyaeta ti luhur, datang ka handap ti Bapa lampu, jeung saha teu robah lumangsung tur euweuh switching antara cahaya sareng poek.

Jeung hadiah dibikeun undeserved tapi kami nanaon, endah manan sarta berbakat!

The kado greatest nyaéta Isa Al Masih, saha Allah ngutus kana dunya. Nalika urang narima Yesus sakumaha Gusti, urang jadi disimpen na neangan sagala dosa urang dihampura.


Publicerades tisdag 3 december 2019 19:50:06 +0100 i kategorin och i ämnena:

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Christer Åberg online


"Karana kacida mikaasihna Allah dunya yén Anjeunna masihan Na wungkul begotten Putra [Isa], mun Sarupaning satu anu believeth di anjeunna henteu kedah binasa tapi meunang hirup langgeng". - 3:16

"Tapi saloba  narima  Anjeunna [Yesus], ka aranjeunna Anjeunna masihan hak jadi barudak Allah, nepi ka aranjeunna anu percanten kana ngaranna." - John 1:12

"Éta lamun ngaku kalawan sungut anjeun yen Isa geus Gusti jeung percanten ka haté anjeun yen Allah diangkat anjeunna ti nu maraot, anjeun bakal disimpen." - Roma 10: 9

Rék meunang disimpen na neangan sagala dosa anjeun dihampura? Neneda doa ieu:

- Yesus, abdi nampi ayeuna tur ngaku maneh sakumaha Gusti. Kuring yakin yen Allah diangkat maneh ti nu maraot. Hatur nuhun nu kuring ayeuna keur disimpen. Hatur nuhun nu geus dihampura kuring jeung hatur nuhun anu Kami ayeuna anak Allah. Amin.

Anjeun nampi Isa di doa luhur?


Senaste bönämnet på Bönesidan

fredag 29 maj 2020 12:13
Jag vill be för människor med dåligt ekonomi. Att vi kan finna tro Guds vägledning i situation för det finns alltid ett hopp ex 5 bröd o två fiskar.

Senaste kommentarer


Aktuella artiklar



STÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp