Language

Apg29.Nu

BUTIK NY! | Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
DONERA till Apg29 - bli månadsgivare!
SWISH: 072 203 63 74

REKLAM:
Himlen TV7

Sholat mun Mary nyaeta unbiblical

Garéja Katolik pisan tebih tina segi élévasi Maryam jeung ku kituna ogé tebih ti naon nyebutkeun Alkitab ngeunaan dirina.

Paus elevates Mary.

Paus nyebar menyan saméméh patung Maryam sarta orok Yesus.

Dina pangajaran ti rasul jeung Perjanjian Anyar henteu kaluar tina ajaran anu ngembang di sabudeureun Maryam lajeng bisa nunjuk éta stasiun unbiblical.


Av Holger Nilsson
onsdag, 20 november 2019 16:41

doktrin ieu akar na di ibadah pagan tina Ratu Sawarga

Ku sabab eta mangrupa doktrin unsound narima jeung kudu wangsit jelas. Aya sajarah ngaliwatan hiji ibadah di budaya béda jeung di occultism sahiji "Ratu Surga". deui Farthest bisa disusud deui ka pamajikan Nimrod urang, Semiramis. Gaduhan dibawa putra nya Tammuz, manéhna disebut pikeun duanana ratu tetela ibu baptis teh. (1 NUM 10:. 8-9).

Ngan nami "ratu Sawarga" nyaeta Garéja Katolik, ngaran nu dibikeun ka Maryam. Lamun anjeun lajeng tingali sagala patung ieu Maryam jeung anak muda, jadi mangrupakeun gambar tina Nimrod urang pamajikan sarta anak hiji salinan aranjeunna.

Tanken med gudamodern med barnet har sedan levt vidare i olika kulturer. Kultens överföring till katolska kyrkan anser en del forskare härstammar från 300-talet och föddes i Egypten där man dyrkade Isis med sonen Horus. Likheten är slående. Se bild.


I The New Encyclopedia Britannica kan man ta del av följande fakta: ”Vördandet av Guds moder fick ett uppsving när den kristna kyrkan blev [det romerska] imperiets kyrka under Konstantin och hedningar i massor strömmade till kyrkan. ... Deras fromhetsliv och religiösa medvetenhet hade i flera tusen år formats genom dyrkan av ’den stora modern’ och ’den gudomliga jungfrun’, en utveckling som ledde sitt ursprung från de gamla folkreligionerna i Babylonien och Assyrien.”

Di dieu, urang bisa ningali mana ibadah ieu Ibu Déwi diturunkeun ti agama pagan, nu teu firman Alloh, tapi ti paganism. Ngan kanyataan ieu kedah hiji panon-opener, sarta yén tungtung nepi jeung ibadah Maryam,

The Catechism Katolik nyebutkeun yen Maryam geus leuwih sagala, tapi Alkitab nyebutkeun yen Yesus geus: "Éta nu founding, sarta tina saha Kristus geus datangna salaku mahluk manusa, saha leuwih sadayana, Allah rahayu anu langgeng. Amin. "Roma. 9 nepi 5.

Ieu pisan anu luar biasa tur ngalaan pikiran yén Garéja Katolik ngajarkeun sabalikna mun Alkitab - ieu kedah cukup ninggalkeun garéja ieu. Sabaraha maneh nyoba nyumputkeun naon kitu atra, éta ngan usaha sia sia mun teu hayang atawa teu bisa ningali naon atra ka panitén luar nu ngan ngabandingkeun naon nyebutkeun Alkitab na naon Garéja Katolik ngajarkeun.

Teu di kritik kahayang sakumaha tina tulisan ieu, eta aya dina harepan anu jalma anu milik garéja ieu sareng Christian séjén ngabogaan panon na muka. Dupi anjeun ngado'a ka Mary, nanyakeun Gusti ampun.

Yesus diwaler, "Hal ieu ditulis: The Lord Anjeun Gusti wajib Anjeun nyembah sarta anjeunna nyalira wajib maneh ngalayanan". Lk. 4: kadalapan


Sholat mun Mary mangrupa pangajaran unscriptural

Bakal kami baranahan sagalana Catechism nyebutkeun ngeunaan Maryam, urang tangtu kudu Resort ka spasi badag pikeun eta. Ieu bisa dipigawé tanpa yen urang bakal manggihan rojongan pikeun ngaku dina Kitab Suci, teras urang teu nyandak kana haté ieu. Urang kudu gantina janten on panggero dina 1 Korinta. 4: 6. "Pikeun anjeun diajar aturan lamun datang ka kami teu balik saluareun naon nyebutkeun Kitab Suci."

Lamun buka Anyar Testaments ngajarkeun hiji manggih moal kabeh attributed ka Maryam. Urang ulah manggihan di titik sagala yén rasul diajarkeun Garéja Katolik Mary manten. kituna kami nampik ajaran ieu sabab teu diadegkeun dina Kitab Suci.

Ajaran éta teu di abad munggaran. Ieu ngan sanggeus sababaraha abad sakumaha maranéhna ngawitan muncul, Déwan Nicaea di 325, teras di Epesus 431 transforms nu Mary manusa Basa Allah. Lajeng manehna meunang ngaran béda förebedjerska, parawan kontinyu, sinless, nådeförmedlerska jeung ko-redeemers.

Garéja Katolik pisan lila dina watesan élévasi Maryam jeung ku kituna ogé tebih ti naon nyebutkeun Alkitab ngeunaan dirina. Dina ayat 969 tina Catechism Katolik nyebutkeun kieu: "maternity Ieu Maryam di urutan tina rahmat mimiti jeung idin manehna masihan dina iman dina Annunciation jeung nu manehna undoubtedly clung kana salib. Lamun manehna naék ka sawarga, manéhna ditinggalkeun moal misi redemptive Na. Bakal nuluykeun tanpa gangguan dugi sadayana diulas perfected salawasna. Ngaliwatan syafaat manifold na manehna frustrates kami hadiah kasalametan langgeng .... sabab nu Virgin rahayu anu invoked sakumaha ngajengkeun, Patroness, nulungan ka solokan tur nepikeun solokan. "

Ieu attributed ka Maryam "misi redemptive-Na." Ieu Yesus, ngan Yesus, anu geus misi nyimpen. Eta nyebutkeun Katolik anu Mary ogé boga eta. Ieu mangrupa nambihkeun kana naon nyebutkeun kecap Allah.

Bandingkeun ieu dipilampah Allah jelas: "Sanes mangrupa aya kasalametan, sarta langit teu ngaran séjén nu urang geus liwat nu urang kudu disimpen." Rasul 4:12.

Titik sami tiasa ogé saluareun naon kitab suci nyebutkeun mun anjeun ngomong: "Ku sabab eta invoked nu Virgin rahayu" Yesus ngajar urang kumaha carana neneda: "Jeung naon nu menta di ngaran kuring Kuring bakal ngalakukeun, yén Rama kedah Maha Agung ka Putra. "Yohanes. 14:13. Éta sanggeus parentah Yesus ', teu catechism Garéja Katolik urang, nu kedah urang tuturkeun mun urang solat.

Mary lahir tanpa dosa oge suplement anu geus dipigawé dina Garéja Katolik, Alkitab nyebutkeun yen sakabeh jalma geus dosa (ROM. 3:23). Ieu dinyatakeun minangka anyar salaku sataun 1854th dogma

Masih engké, gareja diayakeun eta Maryam dicokot nepi ka sawarga, awak jeung jiwa, ieu lumangsung dina 1950 dina Poé Sadaya wali 'maréntah ka lajeng Pope Pius XII, pangajaran Garéja Katolik urang dina pangakuan Mary urang ka sawarga. Eta dijieun jeung sahadat handap ka Maryam: "Virgin tahan, sanggeus réngsé na tangtu hirup earthly, awak jeung jiwa diasupkeun kana kamulyaan sawarga."

Simkuring boga dokumen anu ngagambarkeun proklamasi Paus di 1950 sarta éta utamina noteworthy yén suplement dijieun langsung saatos doktrin anyar ieu diadegkeun salaku doktrin Katolik nyebutkeun di handap ngeunaan saha, "sukarela bakal wani kufur atanapi mamang yen kami geus tangtu, anu anjeunna ngawartoskeun yen anjeunna tos rengse fallen ti iman ketuhanan jeung Katolik ".

Sumuhun, salah ieu amazed di anceman ieu sareng netelakeun sumanget Paus dieu do sanggeus anu ngadegkeun doktrin ieu, yén anjeun lajeng geus fallen jauh ti ketuhanan jeung iman Katolik. Firstly, euweuh iman ketuhanan, éta teu bisa kapanggih dina firman Alloh, jadi kituna éta rada sabalikna, yén éta geus fallen ti tahta ketuhanan lamun salah affirms doktrin ieu, hukum di 1950. Éta salah bakal tumiba tina iman Katolik kedah gantina jadi disebut tanda cageur teu jadi transgressed, tanpa absconds doctrines unbiblical nu Alkitab nyaéta panggero urang anu kudu dipigawé.

Keur Katolik anu nempatkeun iman maranéhanana di garéja ieu kudu hésé kalayan ancaman ieu teu nampa learning manusa ieu. Meureun eta ngajadikeun maneh sieun ka percanten ieu sareng tetep di garéja ieu, lajeng ogé pernyataan papal ieu ditampi urutan pikeun ngabeungkeut rahayat malah beuki ka garéja ieu sareng ajaran unbiblical.

Anjeun hiji Katolik, putus jeung ieu, ménta ampun sarta ngalaman delectable Injil sarta ngabebaskeun sehat sarta kabébasan dina Yesus Kristus.


Doa ka Maryam téh unbiblical

Puseur Mary di Garéja Katolik pisan nyata jeung hal pisan awon éta kieu obscures Yesus, Putra Allah, Juru Salamet dunya. Éta ngeunaan 400 taun sanggeus Garéja Kristen mimiti di Pentecost yén Maria anu ngarobah tina mahluk hiji lalaki biasa sareng misi ketuhanan, jadi ratu langit, sarta ngaran tambahan lianna.

Ieu ti kultus yén talari Maryam jeung arca anak geus propagated kana Garéja Katolik.

Ieu tradisi anu mecenghul leuwih abad di Garéja Katolik. Kituna, euweuh otoritas pikeun tradisi manusa ieu. iman Kristen kami dumasar kana pangawasa Kitab Suci jeung pangajaran ti rasul, sarta nu illuminates nu exaltation Maryam ku henteuna maranéhanana. Kituna, urang boldly bisa ngabebaskeun urang tina ajaran na tentang Mary.

Dina pangajaran ti rasul jeung Perjanjian Anyar henteu kaluar tina ajaran anu ngembang di sabudeureun Maryam lajeng bisa nunjuk éta stasiun unbiblical.

Garéja Katolik dimimitian ku simpangan leutik tina ajaran Alkitab di wewengkon ieu. Éta narik garis nu dahan kaluar tina garis lempeng bakal leuwih tebih jauh ti asal, beuki yén garis anu digambar. Ku kituna eta geus ku ajaran on Mary di Garéja Katolik.

Ieu henteu ditulis pikeun ngahukum Katolik individu. Anjeun tumuwuh nepi dina tradisi sapertos ti Garéja Katolik, éta gampang bisa dilolongan ka salah doktrin ieu. Ieu tulisan bisa ditempo salaku alat pikeun Katolik pikeun megatkeun damang ieu diajar sarta ngalaman sakabeh arah Yesus, hiji anu ngaheéat, sahingga urang kudu neneda ka Allah.

Éta ku sedih nu urang dicatet yén Garéja Katolik mangrupakeun garéja kalawan sababaraha ajaran unbiblical, salah sahiji nu di kultus Maryam. Sabenerna, ku sababaraha cara, Mary loftier ti putrana, Yesus, ieu nyebutkeun sagalana ngeunaan kumaha salah bisa meunang.

Teu ngan janten toleran ecumenical tur kahadean murni hayu pendekatan unsound ieu Maria bypassed. Simkuring gaduh kabebasan ucapan jeung nu bisa ngagunakeun pikeun mantuan Katolik pikeun meunangkeun jauh tina ajaran damang ngeunaan Maryam.

Keur naon urang dieu geus ditulis ngeunaan Garéja Katolik kedah tiap tangtu pikeun ngalakukeun cara kieu. Hiji kanyataan éta Garéja Katolik jeung ajaran na dianggap atra pikeun nembongkeun. Jadi atra yén di sakola salila kira saratus taun ka pengker salaku bagian tina atikan barudak sakola. Sabaraha deui kedah kami henteu dina kerangka gereja janten jelas ngeunaan naon nangtung Garéja Katolik pikeun, bari teras di buku teks kaayaan ngarasa yen ieu bakal jadi bagian tina pangajaran di sakola.

Urang bakal cutatan buku pangajaran dina sajarah ti fatherland of C. T Odhner. buku ajar ieu dipaké pikeun sabaraha puluh pikeun atikan barudak sakola. Ku kituna ieu ngécéskeun iman Katolik nu kungsi di prevailing méméh Reformasi tina doctrines sarta lembaga Katolik: "The iman Kristen ieu diajarkeun ka karuhun urang, nya teu Kristen murni, sapertos nu aya dihasilkeun dina Kitab Suci, tapi doktrin Katolik. Ieu salila kursus waktu jadi dicampur loba papanggihan manusa. Aranjeunna disembah teu Allah Triune nyalira, tapi ogé, jeung sugan malah leuwih lengkep, "Ibu Alloh" (Virgin Mary jeung para wali. IE, Allah-fearing jalma anu saatosna jadi dianggap salaku suci tur disembah sakumaha deities. Hal ieu ogé dipercaya yén Paus Roma éta Kristus gubernur bumi jeung ti sakabeh Garéja of lord nu, kituna taat kabeh nurut na, sarta disebut anjeunna "Rama Suci". Mun saha wani ngalawan anjeunna, anjeunna dihukum kalayan excommunication, nyaéta kaasup ti ukhuwah sahiji garéja ibadah jeung sacraments ". Akhir Kutipan Odhner.

Lamun artikel ieu kritis Garéja Katolik, éta hiji katuhu. Sabenerna, kritik nu aya rada hampang di ngabandingkeun naon lalaki Alloh sapanjang sajarah geus. Teu dulur sadar yen ngaran badag kayaning Wyckliff, Huss, Luther, Calvin, Melanchthon, Knox, Tyndale, jajang jeung Charles Wesley dirasakeun yén papacy mangrupa harlot hébat sakumaha dijelaskeun dina Wahyu, dibaca surah 17. Éta speaks Allah nu judgment of harlot nu.

Loba Protéstan gereja oge kaasup ieu confessions maranéhanana. Kumaha urang dina jangka waktu urang bisa mopohokeun ieu? Kumaha urang bisa balik di satru kalayan Katolik pikeun demi gerakan lega ecumenical urang? Geus waktuna pikeun kami dina runtah tungtung-waktos, neuleuman kajelasan tina ngaheulaan kami tadi na oge sadar kompromi urang.

Urang kudu taat ka Allah jeung Firman-Na leuwih ti jadi jempé tur nampa garéja ieu kalawan ajaran unbiblical na. Kumaha sejenna bisa disebutkeun urang percanten Kecap Allah tur pikir nu garéja ieu ukur salah sahiji sagala gereja séjén?


Publicerades onsdag, 20 november 2019 16:41:40 +0100 i kategorin Gästblogg och i ämnena:

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Direkt med Christer Åberg


"Karana kacida mikaasihna Allah dunya yén Anjeunna masihan Na wungkul begotten Putra [Isa], mun Sarupaning satu anu believeth di anjeunna henteu kedah binasa tapi meunang hirup langgeng". - 3:16

"Tapi saloba  narima  Anjeunna [Yesus], ka aranjeunna Anjeunna masihan hak jadi barudak Allah, nepi ka aranjeunna anu percanten kana ngaranna." - John 1:12

"Éta lamun ngaku kalawan sungut anjeun yen Isa geus Gusti jeung percanten ka haté anjeun yen Allah diangkat anjeunna ti nu maraot, anjeun bakal disimpen." - Roma 10: 9

Rék meunang disimpen na neangan sagala dosa anjeun dihampura? Neneda doa ieu:

- Yesus, abdi nampi ayeuna tur ngaku maneh sakumaha Gusti. Kuring yakin yen Allah diangkat maneh ti nu maraot. Hatur nuhun nu kuring ayeuna keur disimpen. Hatur nuhun nu geus dihampura kuring jeung hatur nuhun anu Kami ayeuna anak Allah. Amin.

Anjeun nampi Isa di doa luhur?


Senaste bönämnet på Bönesidan

lördag 28 november 2020 13:20
Hjälp Herre min Jesus

Senaste kommentarer


Aktuella artiklar



STÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli månadsgivare
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp