Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Himlen TV7

ATM umum na ATM

Bagian opat tina buku The cashless konspirasi ku Cash Ngan.

The statistik tina ATM di Swedia téh kacida kontradiktif. Swedes sangkan paling withdrawals di ATM di Éropa. Ieu ngeunaan hiji tunai pisan langkung. Hiji studi saméméhna spoke tina 11.000 withdrawals per mesin di Swedia, dibandingkeun jeung saukur dina 3400 tina average Éropa. 


Av CashOnly
fredag, 11 oktober 2019 10:57
Bok/Följetong

ATM di Swedia sabenerna ngaran merk, sarta konsép umum tina ATM. ATM nu hiji hambalan dina arah cashless sanajan aranjeunna sacara fisik boga kas do. Aranjeunna ngaganti withdrawing duit di bank. trend geus lila nuju hiji paksaan ngagunakeun kartu kiridit keur mundur duit dina mesin vending. Kartu ditarikna bersih atanapi kartu ATM teu dibikeun wae panjang ku bank. konsumén Bank nu lajeng dipaksa kana sistem cashless surreptitiously. Malah jalma anu teu make kartu kiridit keur purchases, tapi ngagunakeun mesin ATM keur mundur tunai.

Téoritis, mesin Cicing turun iraha wae, jeung jalma kapaksa pikeun nungkulan kartu. pamaké mesin geus boga kartu kiridit di leungeun-Na, nu geus dipaké salaku "Kartu tunai". ATM anu bener sahingga négatip nu malah di Swedia kudu ngamimitian migunakeun sababaraha nagara Inggris-diomongkeun rada disparaging istilah "liang dina témbok" (liang dina témbok) dina mesin. Anu teu uninga urang ngawadul yen sabagian ATM gaduh fee ditarikna sarta sababaraha mah henteu. Ieu waragad bangor saeutik nu ngan éta pisan ujung gunung es nu. Handapeun beungeut téh sadayana ATM dina manipulasi bulit tina arah cashless.

Parlemén geus dibéré misi County Board pikeun mastikeun yén layanan finansial dasar nu ogé ngawengku ATM. Éta dewan ieu nu bener boga tanggung jawab pikeun jadi dipasang ATM di tempat mana mesin teu aya pisan. Sababaraha inisiatif Déwan Administratif County yen kontak sapertos ATM AB geus dikabarkan pernah geus. Meureun éta kénéh kitu. Kusabab ATM anu négatip, maranéhanana kudu gantina mastikeun yén populasi boga aksés ka layanan perbankan pinuh di perbankan. Tapi sakabeh hal anu masih jelas yén kawijakan jeung kaayaan nu mindeng ninggalkeun warga ngapung ka kawijaksanaan bank '.

The statistik tina ATM di Swedia téh kacida kontradiktif. Swedes sangkan paling withdrawals di ATM di Éropa. Ieu ngeunaan hiji tunai pisan langkung. Hiji studi saméméhna spoke tina 11.000 withdrawals per mesin di Swedia, dibandingkeun jeung saukur dina 3400 tina average Éropa. Samentara éta, aya di nagara ieu, jumlah relatif low mesin dumasar kana proporsi ATM per jalma kadua jeung Céko. Satengah dibandingkeun sesa Éropa. Jalan ngaleupaskeun ATM di Swedia mindeng diyakinkeun aranjeunna dipaké saeutik tur mangrupa unprofitable. Sanajan kuring, pikeun sagala rupa alesan nu niatna sabalikna ATM, Anjeun kudu oge nunjuk kaluar silliness sahiji argumen. Kedah sugan ogé sababaraha stasion seuneu, stasiun pulisi jeung rumah sakit ditutup handap kusabab maranéhna dipake "teuing kadang" kahuruan serius,

Nilai total tina bagian tina mesin geus tetep cukup angger sapanjang 2000. Mesin anu mindeng inconveniently lokasina jeung ATM bank-milik ageung anu kawilang heubeul. Ieu bank cukup pikasieuneun diri sagemblengna nangtukeun sabaraha mesin kudu. Ngobrol jeung hiji jalma ramah di bank counter tinimbang nyokot kaluar mesin kudu pernah ditempo salaku kolot. Naha teu balik deui ka terminal di bank kiwari nu loba ATM lalaki heubeul? pertanyaan anu rada euweuh hartina mun menta bank.

Tepi badag moal investasi salajengna di ATM anyar. kituna mesin disebut rada tinggaleun jaman. The jelas Kontanten bebas perbankan swasta, mesin tinggi-tech modern. Leuwih lengkep ngeunaan parusahaan ieu geura-giru. Bisa disimpulkan yén bank téh malah leuwih ti kitu bade hayu pausahaan luar nyokot ngurus mesin jeung / atawa iced ngaharepkeun ATM rélatif pas bakal ngaleungit. Nalika tepi hayu balik, sarta tanggung jawab pikeun operasi otomatis tina pausahaan éksternal anu smoothed jalan pikeun nyinggung langkung serius dina tara kalayan skandal Panaxia mana executives ti parusahaan sorangan kejahatan committed.

Beuki pamakéan ATM, anu kirang kagiatan saluyu di bank. Ieu meh éta bubuka ATM anu diwangun ku sumebarna lingkup sadunya anu diwangun kartu kiridit estu nyandak pareum. Ieu mimiti lumangsung sajauh deui sakumaha abad 70th. Eta geus lumangsung jeung pausahaan kartu kiridit geus ogé geus kaayaan jaringan lingkup sadunya anu diwangun ATM. Ieu geus kasus kalawan Visa. jaringan ditémbongkeun ieu mindeng katempo kalayan cawad ku bank lantaran tadi jaringan sorangan ATM.

A nurun tina prékursor kana mesin ATM (disebut Bankograph) diwangun ku Luther George Simjian Kota Bank nama New York urang. Ieu diwanohkeun dina awal abad ke-60 tapi ieu dikaluarkeun sanggeus genep bulan. ngembangkeun ieu lajeng di paralel di nagara béda. Diantara hal séjén, ku pitulung ti banjar John Shepherd -Barron (parusahaan De La Rue) jeung James Goodfellow sarta Amérika

Donald Wetzel (kiwari Docutel). Mesin tunai munggaran sabenerna ieu mimiti dipake di London taun 1967.

Nalika éta mesin Swedia munggaran ieu nunjukkeun taun 1967 teu sedelutmatningen. Anjeun kungsi Toké uang sacara manual tagihannana slot gantina. Komunikasi data kana mesin baheula di Swedia dikaluarkeun kaasup kana 1962 diadegkeun Spadab (Tabungan Bank Data Processing Center). Di ATM budak leutik kartu punch dipaké salaku kartu ATM sarta ATM rang up bank di unggal outlet.

ATM tabungan bank 'anu munggaran dipaké taun 1977 ieu saméméhna disebut Menit. Munggaran sadaya, disebut Bank Mini kukituna lolobana dirancang ku Ingmar Lundberg jeung Hans Olof Andersson. Dina respon mimiti, bank paling komérsial kalawan ATM. Sacara internasional, industri ATM, hiji organisasi gabungan disebut Atmia (Asosiasi Industri ATM).

ATM AB nyaéta parusahaan kawilang anyar dina urutan pikeun ngumpulkeun sagala operasi ATM "dina hiji hateup". Ieu diwangun ku opat di Swedia bank saméméhna operative sarta duit tunai tambahan pikeun ngajawab Abnormalitas finansial katelah Danske Bank. miheulaan ieu disebut Bank Mesin Company (BAB). Perusahaan Loomis manages kiwari sakabeh jalma ATM nu mana ku ATM brand. Sakabeh operasi téh lajeng di leungeun hiji parusahaan tunggal. Kuring niatna nyangka yén formasi parusahaan ieu mangrupa hambalan jangka panjang dina rencana ngaleupaskeun ATM lengkep. Dina polos Swedia kebat nepi na maéhan.

Engké sumping malah ATM Kontanten. Kontanten jadi operator mesin vending bebas munggaran. pausahaan swasta ieu diadegkeun dina 2003 sarta cooperates jeung pausahaan séjén Panaxia, Loomis, Visa, MasterCard na Wincor Nixdorf. Dina ngan leuwih 10 taun ngaronjat Kontanten ATM di sabudeureun 600 lembar. Aranjeunna mindeng di mall misalna na department stores.

Aya pausahaan Loomis na G4S geus jawab operasi ATM bank 'bari Panaxia diayakeun tanggung jawab sarupa pikeun bank dispensers Cash bebas. 2014 ieu nuju Kontanten up kaamanan Nokas. Ieu kungsi ngalakukeun jeung deal a nalika Kontanten éta dina rekonstruksi jeung Nokas nu creditors panggedena nungtut nyandak leuwih pausahaan. Creditors sakitu legana sapuk nulis kaluar hutang ku 75 persen.

Salah sahiji Swedia varian kawilang anyar tina mesin kasebut inserting mesin. Ieu dina waktu sabudeureun dua ratus mesin deposit di Swédia. Aya inohong tos rengse ayeuna. Kalawan mesin deposit ulah malah teu hayang urang keur meunang nyekel duit aranjeunna geus boga, tapi maranéhanana kudu nempatkeun kana mesin a. mesin ieu dibandingkeun jeung ATM murni kawilang hésé ngagunakeun. Bank kahiji bisa ngantep luar parusahaan ngurus ATM éta Skandia Bank. Malah bursa of currencies geus sakitu legana geus direbut ku pausahaan séjén ti bank. Taya ngurangan di withdrawals di otomatis geus katempo, tapi mindahkeun ngabogaan sahingga ka extent badag geus dilakukeun dina mesin Kontanten.

Cash kedah kaayaan padet. kaayaan geus di Swedia hutang aslina saprak eta deregulated na diwenangkeun dina privatisasi ngokolakeun tunai. Ayeuna bank dislodged operasi kas pausahaan swasta bebas, janten kawas kolek pikeun parahu layar a. Sabot parahu layar bank pikir éta waktu pikeun ka saukur unleash nu kolek tunai bebas sarta ninggalkeun ka nasib na sanggeus liang hareup dibor di Hull dina. Dina skiff leaky sits pamaké tunai ku mouths jarak di kejutan jadi panonpoé frying rupa maranéhanana.

produsén Swedia penting ATM geus Metior na Ericsson. Metior diadegkeun ku Securitas na Tetra Pak. Ericsson kungsi babarengan nutup jeung parusahaan Jepang Omron.

ATM biasana geus numbu ka Bank kaleuwihan jaringan. Kahiji offline kerja. Ieu ngandung harti yén maranéhna kungsi kontak kontinyu nu mibanda bank. mesin tunai munggaran di dunya nu dimaksud digawé Online dipasang di Malmö dina 1968. software nu ieu ngajalankeun sistem operasi baheula, Microsoft urang DOS jeung IBM urang OS / 2 dugi engké indit ngaliwatan ka Microsoft Windows.

Téknologi komputer tina kajelasan dina buku sabab ieu salaku loba ditulis pikeun jalma anu teu nyaho nanaon tentang komputer. Hiji sistem operasi teh software dasar nu bisa ditambahkeun kana hiji komputer kosong atawa pakakas komputer lianna. Mindeng operasi di dinya ti mimiti. Perlu bisa ngajalankeun program sejen tur ngalakukeun kagiatan komputer dasar. Sistem operasi Linux Ubuntu anu ogé dipaké pikeun extent sababaraha di ATM. Éta ogé dipaké dina komputer anu pohara kuat, contona, bisa kudu kontantlöshet kudu dipigawé.

Tilu sahiji pabrik pangbadagna ATM di dunya geus di Diebold Amérika sarta NCR sarta Jerman Wincor Nixdorf. Diebold diadegkeun dina 1859 ku Charles Diebold jeung dijieun brankas munggaran tur vaults. Ti abad 30th saterusna dimekarkeun kalawan produk lianna. Dina 70an awal, dimimitian ka rancang ATM. Pikeun sababaraha taun dina '90an kungsi partnership kalawan IBM, disebut kandel Inter keur ngajual ATM luar US.

IBM engké kungsi partnership sarupa kalayan Diebold saingan Wincor Nixdorf. Dina 2000 mimiti masihan diréktur Diebold Walden O'Dell a bildrag kacida gedéna pikeun George W. Bush

sarta kampanye Partéi Republik. Diebold dijieun pikeun sistem éléktronik panjang pikeun pamilu pulitik. Perusahaan tur salah sahiji atawa dua executives na geus kalibet dina sababaraha skandal.

Perusahaan NCR tadi méméh éta ngaran langkung deskriptif Nasional Cash ngadaptar. Ieu sanggeus yayasan dina 1884 pikeun lila di kota Dayton di Ohio. Pikeun kaluar ti manufaktur utama ATM geus produksi dilakukeun ku kaasup registers tunai, komputer jeung scanner barkod, pausahaan Jerman Nixdorf Komputer diadegkeun ku Heinz Nixdorf dina 1952. Ieu kaala ku Siemens tapi ieu dijual ka dua investor dina 1999 nalika eta ieu diganti Wincor Nixdorf.

Ditarikna mesin sabenerna sauntuyan annoyances saeutik sapopoé. Ti panonpoé shines dina layar komputer jeung individu jalu jeung leungeun badag moal bisa ngahontal keyboard, sabab lempengan pelindung pikeun nyegah jalma ningali angka nu boro teuing ketang. Estu jalma jangkung mindeng nangtung niatna ngagulung ka meunang kaayaan kere atawa meunang layar panonpoé. Lamun poho Kartu dina mesin sedot di loba kasus kana eta.

Éta kawas mun meunang kana bank lokal kmu moderately lampu sarta narima duit ti jalma bank biasa. Geus sahenteuna moal jadi jauh ngalaman panon tina bankir atanapi bank awéwé tukangeun counter bank blinked beureum jeung sungut robot hade ngulang kasalahan kasalahan Kecap (kasalahan kasalahan).

ATM anu mindeng inaccessible ka pamaké korsi roda. Meureun aya tombol Braille sarta aya anu sanajan ngawangkong ATM tapi jalan parah na nyaeta praktis. Tombol kalawan lima mungkin boga tanda diangkat tapi lajeng pamaké masih bisa apal persis kumaha angka na tombol anu lokasina. Rupa-rupa tombol nu béda dina tipena béda mesin sarta mindeng teu cukup orientasi tanda dina eta. Mindeng mangka tombol nu boga Braille ngan ngobrol. produsén mesin Diebold geus ngembangkeun éta hihihi ATM Opteva mana ScanSoft parusahaan geus ngembangkeun program pikaresepeun. Tapi kusabab alesan kaamanan, anu visually impaired gaduh headphone sorangan.

ATM anu rada négatip sanajan tumiba kaluar tunai ti aranjeunna. Ieu sarua jeung kiridit asing kartu oge tambihan négatip ka manufaktur tina ATM lumangsung mancanagara. Nu henteu hartosna ATM lengkep Swedia éta positif. Ngan rada kurang négatip.


Publicerades fredag, 11 oktober 2019 10:57:52 +0200 i kategorin och i ämnena:


1 kommentarer


x
SA
fredag, 11 oktober 2019 21:29

Det drar i hop sej , mot slutet av denna tidsålder .vad det göller allt .

Svara

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste bönämnet på Bönesidan

söndag 15 december 2019 00:15
Be för vårt lilla barnbarn. Hon har vart sjuk i flera dagar med bla hög feber. Febern går ner lite ibland, men sen 39,5-40 grader igen. Blir hon inte frisk ska hon till läkare. Vi är alla oroliga.

Senaste kommentarer


Aktuella artiklar



Stöd Apg29:

Mer info hur du kan stödja finner du här!

Kontakt:

MediaCreeper Creeper

↑ Upp