Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Kommentarer | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Himlen TV7

Kateri Biblija naj izberem?

KJV ali King James Bible v švedski?

Dekle bere biblija. 

Kateri Biblija prevod se odločite, da se glasi (si lahko preberete več), je pomembno vedeti, Jezusa in prejeli ga kot Gospoda.


Christer ÅbergAv Christer Åberg
fredag 3 januari 2020 08:15
Pozdravljeni! Kateri Sveto pismo je najbolj trovärd? KJV ali King James Bible v švedski?

KJV je najboljši švedski prevod. To je prišel ven z vso Novi zavezi, vendar še ni prišel ven kot knjiga Stare zaveze, ampak veliko Stare zaveze je prevedena na njihovi spletni strani bibel.se .

King James v švedščini je prevedeno iz angleškega jezika, ki ni neposredno iz izvirnega besedila, ki se potem lahko vsebuje nekatere pomanjkljivosti v švedščini.

pomembno

Kateri Biblija prevod se odločite, da se glasi (si lahko preberete več), je pomembno vedeti, Jezusa in prejeli ga kot Gospoda.

Če je prevod, ki ne kaže na Jezusa kot Gospoda in Boga, je bolje, da se glasi tisti, ki res prinaša ven Jezusa. Takšna vključujejo KJV.

Township

Prav tako je cerkev bi morali biti. Moral bi biti v cerkvi, kjer so razglasili, da je Jezus edini Gospod in Odrešenik in da shranijo in Božji otrok, ko ga osebno prejeli.

Naj nihče ne kradejo odrešitev od vas!


Publicerades fredag 3 januari 2020 08:15:05 +0100 i kategorin och i ämnena:


47 kommentarer


x
Ellen S
fredag 3 januari 2020 09:01

Oavsett vilken version man läser är det viktigaste att man tar till sig budskapet i Bibeln och inte bara använder sina kunskaper till att slå andra i huvudet med. Summan av Guds ord är sanning, men varken några översättningar eller några grundtexter är ofelbara. Om vi ägnade mer energi åt att vinna människor för Jesus istället för att träta om teologiska hårklyverier skulle saker och ting se annorlunda ut. När jag blev frälst var det NT81 som gällde, idag räknas den översättningen närmast som utspydd av den onde själv om man läser blogginlägg av den kristna eliten, men den dög för att ge mig och många i min generation en levande tro på Jesus Kristus som världens frälsare. Det är väl ändå det viktigaste?

Svara

x
Bertil Rosenius svarar Ellen S
fredag 3 januari 2020 09:25

Håller med dig Ellen.

Jag tror Guds Ord i sig innehåller så mycket av Andens kraft att Hans kraft verkar det Han vill. Ordet är många gånger fyllt av flera bottnar och jag måste låta Anden belysa orden så att de lyfter mig i min situation.

Att med ordklyveri och tom Bibelöversättningsklyveri söka överbevisa någon om sin egen förståelses unika riktighet kan bli tokigt. Visst finns det både tokiga översättningar och tokiga tolkningar, men Anden förmår nog ge oss sitt huvudsakliga budskap ändå: Evangelium!

Svara

x
Leif
fredag 3 januari 2020 09:45

Jag har upplevt att Gud förklarar om vissa ord saknar lite av bredden i en del översättningar. Så det är helt klart så att man kan läsa de allra flesta svenska översättningar utan större problem.

Är man bara öppen och låter Guds Ande tala så funkar det... Då menar jag inte att Jehovas Vittnens biblar också är bra utan där bör man helst ta avstånd och istället hålla sig till 1917 års översättning, FolkBibeln, Bibel 2000, ReformationsBibeln, Handbok för livet, Levande Bibeln, David Hedegårds översättning, Giertz och eventuellt några till...

Svara

x
Helena
fredag 3 januari 2020 13:37

Jag tycker NUB översättningen är den enklaste bibeln att läsa än bibeln2000 plus de andra. Och jag är med i en församling där dom är mer välkomnande och det är betydligt mindre stelt än i t.ex pingstkyrkan, frälsningsarmén och Elim som jag har besökt. Känner mig som hemma i den församlingen och jag e både frälst och har nyss döpt mig i Husförsamlingen i Örnsköldsvik. :) De har Jesus som sin huvudman och är inte bunden till något samfund. :)

Svara

x
Christer Åberg svarar Helena
fredag 3 januari 2020 15:05

"Huvudman"? Det låter konstigt. Det står i Bibeln att man ska bekänna att Jesus är Herren!

Svara

x
Ellen S svarar Christer Åberg
fredag 3 januari 2020 16:20

Jag tror Helena syftar på Kolosserbrevet 1:18.

"Han är också huvudet för kroppen, det vill säga församlingen. Han är alltings början, den förste som uppväckts från de döda, och därför är han den främste i allting." (Nubibeln)

Det strider inte mot att bekänna Jesus som herre, men det går att hitta fel i och misstolka allt om man vill finna en anledning att köra ett teologiskt pekfinger i ögat på sina trossyskon.

Svara

x
Stefan Jonasson
fredag 3 januari 2020 16:24

Har kollat.. Niv, King James, 1917, folkbibeln, även bibelhub appen, standardverison, har inte kollat reformations bibeln... Joh 5:24 JESUS säger :den som hör mitt ord och TROR på honom som sänt mig,han har evigt liv och kommer inte under domen utan har övergått från livet... I dom engelska översättningarna står det beliv. I svenska står det tror... Det var någon här som påstod sig vara kunnig i nytestamentets grekiska språk.. Och påstod att det inte står tro utan det JESUS sa den som är trogen honom som sänt mig... För att vara säker så frågade jag en pastor som är utbildad i grekiska ha sa att det betyder den som tror Och att övergått från döden till livet betyder har redan passerat från död till liv.... Rätt ska vara rätt inga privata egna översättningar som ska passa in i den egna teologin... Kan vi inte lita på dom kunniga översättarna och på att GUD Vakar över sitt ord....

Svara

x
Mikael W svarar Stefan Jonasson
fredag 3 januari 2020 18:52

Tror du på Jesus så blir du frälst Stefan....

Du kommer att få en fin guldharpa i himlen att spela på.....pling plong

Svara

x
Stefan Jonasson
fredag 3 januari 2020 19:12

Eller en Gibson med sist....

Svara

x
Ellen S svarar Stefan Jonasson
fredag 3 januari 2020 19:24

Strata av guld menar du? Eller står det gata?

Svara

x
Mikael W svarar Stefan Jonasson
fredag 3 januari 2020 19:26

Jag skulle tro att det är en förhandlingsfråga.

Så om du gör många goda gärningar i jordelivet så kanske du får en guld-Gibson.....men en guld-harpa, med himmelska toner, är nog väldigt vackert....tror du inte det?

Svara

x
Leif svarar Stefan Jonasson
fredag 3 januari 2020 19:36

Du borde lägga av och försöka få gehör från andra när du framställer och förvrider det jag har sagt på helt galet sätt. Du begriper ju inte överhuvudtaget vad jag har sagt!

Innan du håller på med allt onödigt grävande så ta först reda på om du tror på det Jakob sa? Men du lär väl än en gång slingra dig från denna fråga!

(Jak 2:14)
Mina bröder, vad hjälper det om någon säger sig ha tro men saknar gärningar? Den tron kan väl inte frälsa honom?


Tror du på det Jakob säger eller ej?

Svara

x
Stefan Jonasson
fredag 3 januari 2020 20:18

Okej en gång till.. Jak 2:14 folkbibeln mina bröder, vad hjälper det om någon påstår sig ha tro men saknar gärningar.. Kan väl en sådan tro frälsa någon... Står det någon eller honom... Jag tror vi båda gillar att kivas om detta.. Mina små barn säger GUD.... Du håller på Jakob, jag håller på Ef 2:8 ty av nåden är ni frälsta genom tron INTE AV ER SJÄLVA GUDS GÅVA ÄR DET INTE AV GÄRNINGAR FÖR ATT INGEN SKALL BERÖMA SIG . bibeln motsäger inte sig själv det måste finnas någon större förståelse i det Jakob talar om... Kanske det har med barmhärtighets gärningar att göra... En obarmhärtigt kristen kan inte frälsa någon... Jag föll för frestelsen att fortsätta kommentera.. Det har varit en lång och sysslolös helg... Vad bättre kan man göra än att rannsaka skriften.. Jag har också kollat på startrek voyager.. Jag kanske är dum som håller på att tjata om skillnaden mellan tro och gärningar... Jag har många vänner som super och knarkar.... Om jag säger till någon av dom sluta supa och knarka så blir du frälst sen är du värdig att få evigt liv...Då ger dom upp.. Ger GUD oss gåvan evigt liv för att vi förtjänar det eller är det en oförtjänt gåva... Frälst först. Sedan gärningar tror jag att det är...

Svara

x
Leif svarar Stefan Jonasson
fredag 3 januari 2020 21:09

Det jag har sagt hela tiden är att du inte har förstått vad Jakob säger. Du pratar om att hålla på den eller den vilket återigen säger att du inte har förstått!

Men du säger också rätt, Bibeln motsäger aldrig Sig själv eftersom alla evangeliet och brev är utandade av Gud, både Efesierbrevet och Jakobsbrevet. Det är ingen skillnad på vad de säger, det de gör är att de kompletterar varandra.

Det är samma tro Gud talar om i hela Bibeln.
Dock ett framsteg att du ändå svarade och erkände lite vagt att du inte har förstått Jakobs brev och det jag länge nu har försökt få dig att förstå.

Det är ingen skillnad på den tro som du talar om och den Jakob talar om, det är bara du och några till här inne som skämtar något som inte har förstått.

Det är därför jag har fortsatt, Gud vill att vi skall lära oss att förstå mer, att Hans Ord är ett och samma, oavsett vilket brev eller vilken lärjunge som än har varit Guds kanal till oss...

Svara

x
Tomas N
fredag 3 januari 2020 21:16

King James har jag funnit stabil och folkbibeln helt OK. Gillar reformationsbibeln,men att endast ha NT är ett gravt handikapp.
Man lägger märke till en del större och mindre översättningsfel,som faktiskt ändrar betydelsen stort.
Bl a står i KJV att Jesus umgicks med syndare (gör att kalla de till omvändelse) Det sisya saknas i svenska översättningar.

Jag är av övertygelsen att när mam genom läsning ,bön ,efterföljelse och verksam i en bra församling förstått Guds rike och fått en levande relation med Jesus som hållit några år,så är man inte längre bunden till exakta ord och meningar i Bibeln.
Skriften berättar om Gud. Och vi skall gå tillbaka och fylla oss med Guds ord ständigt. Men allt är inte ordagrant .
Tänk på texten" bokstaven dödar,men Anden ger liv"

I undervisningssyfte så tycker jag alla moderna översättningar gör en del missar och the message i särklass något som bordexses som ett rent komplement och inget att bygga sin tro på.
Äldre översättningar visar ju på både Gud och människan är ju samma genom historian,endast samhälle och förutsättningar har ändrats.
Det står ju skrivet. Sök efter de gamla stigarna och vägarna . Alltså finns en sanning som en del som gick före oss har funnit.
Jag gillar i KJV ord som "wherefore,therefore och notwithstanding" .Det blir lite exotiskt på något sätt.
Viktigast är dock att budskapet sätter sig djupt och blir användbart
Och i den fasen bör man checka ab att man fått rätt förståelse till sig och inte byggt med felöversatta sanningar

Svara

x
Tomas N svarar Tomas N
fredag 3 januari 2020 21:48

Förtydligar min tanke.
Det som står skrivet skall man försöka förstå och ta till sig exakt som det är.
Men jag menar att Guds rike är inte
Allena bundet till de texter som finns i Bibeln. Guds karaktär och rile och sanningar kan sägas på många sätt och med andra och nya ord,men får inte svvika från den mall som finns i Bibeln.

Kontroversiell tanke kanske. Men vi skall också se upp för religiositet och onödiga dispyter.
Guds rike byggs med synlig frukt så alla kan bedöma vad som är rätt och ifrån Gud. Och bibeln är fantastisk och till stor hjälp

Svara

x
Roger T. W.
lördag 4 januari 2020 00:33


Jag läste 1917 års översättning och fann den högtravande. En reviderad upplaga av Karl den tolftes Bibel var bättre. Att läsa Bibeln på olika språk är att läsa olika böcker, ska ni veta. Jag litar på Septuaginta och tror att Reformationsbibeln vilar på den. Stämmer det? Luther var fantastisk, men var tvungen att på tyska skapa nytt och han använde folkspråk, som Paulus. Så var det också med andra tyska intellektuella när de övertog franska tankar. Några barn fick barnens Bibel,en början. Vi är alla på väg mot bättre kunskaper. Det tar aldrig slut.

Först kommer tron och sedan gärningarna som en följd. Varför ska vi annars lyda? Beslutet är individuellt. Ja, men jag kan ju inte? Ta en sak i taget. Jag känner ingen som har blivit perfekt från en dag till en annan. Bättringen är en process och ibland halkar vi.

Dopdebatten står man bäst över. Jag barndöptes och hade fantastiska upplevelser innan jag gav mig totalt och döptes igen. Det tog år innan jag började lyda. Vuxendopet kostade mig äktenskapet och flera års ensamhet i vildmarken. Ensam i en kall stuga, men det gick och stugan tillhör nu barnen efter förfärliga skiljsmässovåndor. Ge aldrig upp,


Svara

x
Lasse svarar Roger T. W.
lördag 4 januari 2020 05:22

Jag ber för dig T.W Glöm aldrig att Jesus alltid finns väldigt nära dig.😍

https://youtu.be/J7eztn66TJI

Svara

x
Lasse svarar Roger T. W.
lördag 4 januari 2020 05:25

https://youtu.be/VmMNfRnGXVw

Svara

x
Lasse svarar Roger T. W.
lördag 4 januari 2020 05:27

I djupaste oceanen.♥️

https://youtu.be/95rylDCxqV0

Svara

x
Lasse svarar Roger T. W.
lördag 4 januari 2020 05:38

Liv föraltid

https://youtu.be/mv4LRl2KI2M

Svara

x
Lasse svarar Roger T. W.
lördag 4 januari 2020 07:41

https://youtu.be/RkZkA9cOGM4

Svara

x
Sven Thomsson
lördag 4 januari 2020 08:21

Jag har 1917, Nubibeln, Folkbibeln, Reformationsbibeln och King James NT på svenska. Jag tycker Reformationsbibeln är bra. Men jag upplever att King James Bibel har mera tyngd, och den har en god ande. När jag läser den stiger den helige Ande upp inom mig med underbar välsignelse. Jag kan knappt sluta när jag läser den. Bibel 2000 är Frimurarnas bibel och har ingen ande alls.

Svara

x
Sven Thomsson
lördag 4 januari 2020 08:33

Jag tillhör nu en församling där Guds kärlek är rådande och den helige Ande närvarande. Man följer Guds ord så att alla får hjälpa till med vittnesbörd och undervisning. Redan från början, då jag kom in i lokalen kände jag Guds Andes närvaro och en atmosfär av Guds kärlek. Församlingen är fristående och inte ansluten till något samfund. Jag upplever nu en verklig andlig hemkänsla.

Svara

x
Leif svarar Sven Thomsson
lördag 4 januari 2020 09:39

När jag var nyfrälst så hade jag den Bibel som innehöll 1917 års gamla testamente och 1981 års nya testamente. Det är ju samma nya testamente som Bibel 2000 använder idag.

Att säga att Bibel 2000 inte har någon Ande är helt onödigt och ovisligt eftersom jag vet hur mycket liv Anden gav mig genom den.

En Bibel som både förklarar att Jesus Kristus är Herre och Gud, och dessutom enda vägen till Fadern, skulle den vara skriven av en annan ande? Nej, givetvis inte!
Här måste du vara lite mer försiktig i dina uttalanden Sven.

Det finns fortfarande många underbara kristna som använder just den översättningen och får ofta Andens uppenbarelser genom denna Bibel, och jag skulle absolut inte tveka det minsta över att ge dessa Guds Ord som finns i Bibel 2000 till någon idag!

Sen att den utvattnas något genom åren det är en annan sak, och jag tycker själv att både ReformationsBibeln, FolkBibeln och 1917 års översättningar var bättre, men alla dessa översättningar ger Guds Ande Sin bekräftelse till.

Svara

x
Mikael W
lördag 4 januari 2020 09:58

Det viktigaste är inte att läsa bibeln.
Det viktigaste är att lära känna Gud, förstå Hans vilja, och lydigt följa den

”Så låtom oss lära känna HERREN,
ja, låtom oss fara efter att lära känna honom.
Hans uppgång är så viss som morgonrodnadens,
och han skall komma över oss lik ett regn,
lik ett vårregn, som vattnar jorden.”
(Hosea 6:3)

Svara

x
Leif svarar Mikael W
lördag 4 januari 2020 10:16

Att lära känna Gud är detsamma som att vilja höra och läsa om Honom.
(Joh Upp 19:13)
Och han var klädd i en mantel som var doppad i blod; och det namn han har fått är »Guds Ord».

Jesus är alltså Guds Ord som också (Joh 1:1f) förtydligar, de Ord som vi finner i Bibeln. Det går inte att skilja på Gud och Guds Ord, det går aldrig att säga att det ena av Gud är viktigare än det andra av Gud eftersom Gud ÄR både Fader, Son, Ande och Ordet!

Svara

x
Raymond Backsjö
lördag 4 januari 2020 10:55

Jag tillhör dem som är noggrann med vilken bibelöversättning jag använder. Jag läser INTE Bibel 2000 och The Message i mina andakter. Om Bibel 2000 kan man läsa i den utmärkta lilla boken "Hur skall Bibeln översättas" av Seth Erlandsson. Den finns fortfarande att köpa på förlaget XP Media, men kan säkert också lånas på biblioteket. När jag talade med ett Jehovas Vittne en gång om Bibel 2000 uttryckte hon en viss tillfredsställelse över den översättningen. Den stämde tydligen mera överens med deras översättning ("Nya Världens Översättning") än andra svenska översättningar. Då blir jag mycket fundersam. Men man kan inte vänta annat när en gudlös stat stått bakom och finansierat projektet Bibel 2000.

The Message kan man läsa om på Bibelfokus hemsida. Denna bibeltolkning smyger in tankar från New Age. Alltså något att se upp med.

Jag tror det är viktigt att ta Petrus varning på allvar: "Var... vaksamma" (1 Petr. 5:8). Kanske många av oss kristna är alldeles för för snälla och godtrogna?Svara

x
Sven Thomsson svarar Leif
lördag 4 januari 2020 13:53

Frid!

Vet du inte, Leif att Bibel 2000 är översatt av en bibelkommission till övervägande del bestående av frimurare? Jag hade en god vän (nu hemma hos Herren). Han visste att den kommissionens ledare är frimurare av nionde graden. Min vän ringde till frimuraren och frågade varför Bibel 200 inte kallades den heliga skrift. Frimuraren svarade: ”Det är ingen helig skrift, utan en kulturbok, en bok för kulturen.”

Vet du, att om man är känslig i sin ande (andebedömningens gåva) kan man känna inom sig om en bok har en god ande eller inte. Jag har läst en del av Frank Mangs böcker och uplevt dem ha en mjuk och god ande i sig. En tid ägde jag ett ex av 1903 års översättning, stadfäst av kungen. När jag läste den kände jag en sådan ljuvlig ande att jag började gråta.

När jag skrev att jag inte kände någon ande i Bibel 2000, menade jag inte det som något nedsättande. Jag bara ville berätta hur jag upplevde det.Svara

x
Stefan Eliasson
lördag 4 januari 2020 14:16

Då svarade Jesus och sade till dem: »Sen till, att ingen förvillar eder.
Matteus 24:4

När våra biblar är översatta av statligt tillsatta kommissioner eller andra antikristliga system borde det ringa en varningsklocka i varje kristen. Det anstår inte en kristen att förespråka eller predika ett förvanskat Gudsord, det är sådant svenska kyrkan sysselsätter sig med. Läs deras manual "kristen och queer" som är en hädelse utan dess like. Se nedan exempel.

I begynnelsen var Ordet, och Ordet var hos Gud, och Ordet var Gud.
Johannes 1:1 (1917).

I begynnelsen fanns Ordet, och Ordet fanns hos Gud, och Ordet var Gud.
Johannesevangeliet 1:1 (B2000, NUB).

I NUB samt B2000 är "var" ersatt med "fanns" vilket ersätter Gud med vetenskap. Vad innebär detta? Jo, man skapar en felaktig bild av vem Gud är och leder människor bort från Honom.

Av tio Guds bud finns det ett bud som inte blir förlåtet om man bryter mot det:

Du skall icke missbruka HERRENS, din Guds, namn, ty HERREN skall icke låta den bliva ostraffad, som missbrukar hans namn.
2 Mosebok 20:7

B2000 och NUB missbrukar Herrens namn, svenska kyrkan missbrukar Herrens namn, människor som mördar och våldtar i Guds namn(islam) missbrukar Herrens namn....

I väntan på Jesu återkomst.

Svara

x
Leif svarar Sven Thomsson
lördag 4 januari 2020 14:22

Och jag berättar om att Guds Ande gett mig mycket vägledning och uppenbarelser genom NT 81.

Guds Ord som ju också kallas för Bibeln är dessutom inte en bok som vilken som helst, och det borde verkligen en med Andebedömningens gåva kunna förstå.

Vem som har tolkat och skrivit ner Bibelns Ord har dock mycket mindre av betydelse än om det är Guds Ord som är nerskrivna eller ej!

Att det är Guds Ord som står i Bibel 2000 är det ingen tvekan om alls, så där handlar det inte om att du tolkar din känslighet rätt, utan det är en själisk bedömning du gör.

Om du menar dig ha Andebedömningens gåva så bör du förstå att Guds Ande aldrig säger nej till Sitt eget Ord🙄


Svara

x
Lasse
lördag 4 januari 2020 14:29

Känner många präster i svenska kyrkan som är kristna och helt underbara, går inte generalisera alla.

Svara

x
Sven Thomsson
lördag 4 januari 2020 15:34

Jag är alldeles övermåttan förtjust i King James Nya Testamentet. När jag läser den upplever jag att den har tyngd och går på djupet i min inre människa.
Jag läste sex kapitel i morse och längtar efter att läsa några kapitel till idag.

Att läsa Bibeln är fantastiskt. Ju mer jag läser ju mer fascinerad blir jag. Den helige Andes smörjelse uppenbarar sanningar i Ordet och uppenbarar "det dolda mannat". Det är då man får mat från Guds ord, den andliga kosten.

Men då ska man läsa en bra Bibel med tyngd och djupverkan: King James Bibel.

Svara

x
Leif svarar Sven Thomsson
lördag 4 januari 2020 15:54

Jag upplever det något tragiskt att du, en man som kommit upp till hög ålder och dessutom menar dig vara känslig i din ande nervärderar det många andra kristna upplevt genom Guds Ord...

Svara

x
Sven Thomsson
lördag 4 januari 2020 16:48

Min broder Leif.
Jag försäkrar inför Gud att jag aldrig någonsin skulle vilja nedvärdera det som andra bröder och systrar upplevt genom Guds ord. Jag gläds i stället och tackar Gud för att mina trossyskon får uppleva välsignelse, kraft och glädje genom Guds ord.

Jag har fått möta så mycket motstånd och blivit illa behandlad av ”pastorer” och ”församlingsledare”, blivit avsatt som äldste och styrelseledamot och utesluten ur församlingen. Allt detta på grund av avundsjuka, för att jag predikat Guds ord rent och klart och velat församlingsmedlemmarnas bästa.

Denna förföljelse har gjort mig luttrad och ödmjuk. Jag ”menar mig” inte vara känslig i min ande. Jag ÄR känslig. Jag tackar Gud för det, för det har varit mig till hjälp på den andliga vägen.

Man måste väl få berätta/vittna på det här forumet utan att bli betraktad som skrävlare och översittare.

Svara

x
Mikael W svarar Leif
lördag 4 januari 2020 18:05

Ledsen Leif men nu har du fel igen. Det börjar bli en vana (!)

Många Kristna i fattiga länder har ingen bibel och kan inte läsa, men ändå så lär dem känna Gud.

Det finns flera sätt att lära känna Gud på, än egen bibelläsning.....

Du ska vara lite försiktig med att slänga ur dig lösryckta bibelverser, eftersom det ibland blir så fel.....som i detta fall

Guds frid.....

Svara

x
Leif svarar Mikael W
lördag 4 januari 2020 19:19

Jesus och Gud är Guds Ord Mikael oavsett hur du än försöker vända till det!

Ena stunden skämtar du och raljerar över Bibelverser och nästa gång säger du att Guds Ord inte skulle vara lika viktigt som Gud fast Ordet är Gud?

Gud kan man givetvis lära känna på många olika sätt men att säga att en del av Gud är viktigare än en annan del är tyvärr ganska omoget🙄

Svara

x
Leif svarar Sven Thomsson
lördag 4 januari 2020 19:29

Ja, men Sven! När du säger att det inte finns någon Guds Ande i den Bibel som Gud har gjort levande och många har fått uppleva fantastiska mirakler igenom så trampar du på alla dessa syskons inklusive mina vittnesbörd. Många är vi som upplevt starka och ljuvliga stunder med Andens närvaro igenom de texterna du förkastar.

Svara

x
Stefan Jonasson
lördag 4 januari 2020 20:12

Bibeln är ju bara papper och trycksvärta... Det beror ju på vilken ande man själv har hur man tolkar ordet som är skrivet.. Läste alltid 1917...sen kom folkbibeln ett riktigt lyft... Bibeln 2000 verkade lite annorlunda men jag tror inte att den är Skriven av motståndarna... Det var väl bara ett försök att göra skriften mer tillgänglig sekulära svenskar som inte var van vid det religiösa gammeldags språkbruket... En bra vinkel på Rom 5:1 står det i 2000 då vi nu förklarats rättfärdig gjorda av tro har vi fred med GUD, i 1917 står det frid... Båda är väl rätt men man kan förstå att när vi genom tron har vi slutit fred med GUD.. Och blivit förklarad rättfärdiga är vi på rätt sida om evigheten.. Vi är inte längre under GUDS VREDE och GUD tillräknar oss inte längre våra synder... Vi kan inte gå förlorad pga att JESUS bringat full lösen för den som tror... Sen beror det vilken ande man har hellre än vilken översättning man har.. *2kor 3:3* på you tube har jag hört dom som bara läser King James även om den är bra översatt med fel ande och blivit riktiga ärkefariseer.. Och menar att det är våra gärningar som är det enda som ger oss evigt liv...

Svara

x
Cecilia götesson svarar Stefan Jonasson
måndag 6 januari 2020 13:00

Jag skulle aldrig vilja läsa bibeln 2000,pga :det står inte "den heliga skrift" det står åxo ung kvinna om Maria,Jesus mor, istället för jungfru.det är dessutom frimurare som suttit med i kommissionen som gjort översättningen. Jag tror att Gud själv vakar över sitt ord, därför står det ej heliga skrift på första sidan. Men gör du som du vill. Mvh Cissi

Svara

x
Stefan Jonasson
måndag 6 januari 2020 14:21

Jag gillar inte heller bibel 2000... Det står lite udda grejer som tex du tog upp jungfrun.. Kanske ett försök att ifräga sätta jungfrufödseln.... Som en del sk präster försöker dribbla bort som att det skulle vara oviktigt för frälsningsbudskapet.. Och det säger ju sig själv när det inte står den heliga skriften... Men vad frimurarna och andra motståndare håller på med i lönndom vet jag inget om.. Man kan ju spekulera.. Folkbibeln och 1917 litar jag på.. Vissa nyanser i översättningarna kan belysa saker.. Tex jesaja 53 folkbibeln står det vi gick alla vilse såsom få var och en gick vi vår egen väg.... I 1917 står det var och en av oss VILLE gå sin egen väg... Det blir en viss nyans skillnad.... Inte att vi råkade utan förskyllan gå vilse... Utan att vi med vår egen vilja trots att vi visste att det var fel gå vår egen väg... Synda naturens hopplösa situation att inte kunna underordna sig GUD... Det finns överträdelser synd vi inte är medvetna om... Sen finns det missgärningar som är regelrätt uppror mot GUD.. SYNDA MED VETT OCH VILJA är en missgärning.. Enda sättet för människan att bli räddad från detta tillstånd är att ta emot JESUS och dö bort från synden GUD dömde vår synd på korset
..

Svara

x
Leif
måndag 6 januari 2020 15:41

Jag tycker också att Bibel 2000 har många sämre tolkningar av vissa bitar men förkastar den inte eftersom den fortfarande säger att Jesus Kristus är Herre och Gud, samt enda vägen till Fadern och himmelen.

Detta säger aldrig en ond varelse!

Sen när vi jämför de olika översättningarna bör vi veta att 1917 års översättning, Bibel 2000 och FolkBibeln är alla översatta från en annan grekisk grundtext än ReformationsBibeln, Karl den tolftes Bibel och den engelska King James Bibel.

Därför finns det

Svara

x
Leif
måndag 6 januari 2020 15:43

Blev lite avbruten, men!

Därför finns det lite fler ord i någon översättning och lite mindre i någon annan.

Svara

x
Immanuel Havneraas
tisdag 7 januari 2020 16:21

1 Korintierbrevet 1:18 Svenska Folkbibeln 2015 (SFB15)
18 Ordet om korset är en dårskap för dem som går förlorade, men för oss som blir frälsta är det en Guds kraft.

1 Korintierbrevet 1:18 Bibel2000
18. Talet om korset är en dårskap för dem som går förlorade, men för oss som räddas är det en Guds kraft.

1 Korintierbrevet 1:18 Refbibeln
18. För talet om korset är en dårskap för dem som går förlorade, men för oss som är frälsta är det Guds kraft.

Hej, jag tyckte tråden var intressant. Några frågor: är frälsningen en process (som t.ex när det är av gärningar, att man måste sköta sig) eller något man blivit så fort man tar emot Herren Jesus som sin frälsare?
Är talet om korset bara "en" Guds kraft eller den enda Guds sanna kraft och väg?

Här är det ytterligare bevis där biblarna går emot varann.
Romarbrevet 1:16 Svenska Folkbibeln 2015 (SFB15)
16 Jag skäms inte för evangeliet. Det är en Guds kraft till frälsning för var och en som tror, juden först men också greken.

Romarbrevet 1:16 B2000
Jag skäms inte för evangeliet. Det är en Guds kraft som räddar var och en som tror, juden främst men också greken.

Romarbrevet 1:16 Refbibeln
16. För jag skäms inte för Kristi
evangelium, för det är Guds kraft
till frälsning för var och en som
tror, först för juden, så också för
greken.

Jag kan medge att de moderna svenska biblarna inte är allt för hemska som t.ex NIV och toppsäljarna på den engelska sidan, men lite syrdeg syrar hela brödet.

Lukasevangeliet 2:33 Svenska Folkbibeln 2015 (SFB15)
33 Hans far och mor förundrades över det som sades om honom.

Lukasevangeliet 2:33 B2000
33 Hans far och mor förundrade sig över vad som sades om honom.

33. Och Josef och hans mor förundrade sig över det som sades om
honom.

Viktigt är att se till det hela och det är på grund av dessa andra grundtexter utöver TR som vi ser det ekumeniska bandet ta över och bana väg för antikrist. Jag rekommenderar filmen "New World Order Bible Versions (Full Movie)" på youtube.

Sedan ser jag kommentarer som ungefär att en ond ande inte säger rätt saker. Alla falska kulter & församlingar använder sig av något slag av bibelord och kan ha något som är sant. De onda andarna i bibeln sa att Jesus var Guds Son et.c. Satan i lustgården förde in delvisa sanningar när han talade till Eva. Men det är dessa förvrängningar i biblarna som är ont och djävulskt.

Svara

x
Leif svarar Immanuel Havneraas
tisdag 7 januari 2020 16:57

Fast vi behöver också förstå att vi inte direkt kan jämföra de flesta översättningar med KJV och ReformationsBibeln eftersom de har olika grundtexter som grund.

Svara

x
SH svarar Sven Thomsson
tisdag 7 januari 2020 21:23

Tack Sven för att Du delade med Dig, om hur King James NT välsignar Dig.

Har själv KJV men ska nu beställa den på svenska, bara kollat där när jag funderat över något ord att jämföra med.

Allt Du skriver här är till stor välsignelse. Man blir ledsen när någon inte verkar förstå det och inte heller visar aktning för äldre.
Jag är tacksam att jag alltid förstått detta, har fått så mycket lärdom och kärlek från äldre systrar i församlingen, speciellt när man var ung och behövde stöd och hjälp då min mor fått hembud.

Svara

x
Ingemar B
onsdag 8 januari 2020 15:07

Beträffande bibelöversättningar.

Det är bra att ta upp detta till diskussion flera gånger, eftersom det ständigt tillkommer nya läsare.

Vi måste dock vara medvetna om att någon felfri översättning inte finns, varken till svenska eller något annat språk.

Jag har läst ett dussin bibelversioner från pärm till pärm, några ett flertal gånger.

En del översätter grundtexten så exakt som möjligt, andra föredrar en mer ”dynamisk” översättning, dvs man inriktar sig mer på innebörden i texten än exaktheten. En absolut exakt översättning är omöjlig att göra då språkens struktur skiljer sig åt.

Jag tar upp några frågor som diskuteras, nämligen KJV, Reformationsbibeln och Bibel 2000.

Den glorifiering - inom vissa kretsar nästan avgudadyrkan - som en del ägnar sig åt när det gäller King James Version (KJV) måste jag som kristen ta avstånd från.

KJV är en bra och noggrann översättning, en av de få där man i stor utsträckning direkt ord för ord kan följa grundtexten. Jag hade möjlighet att jämföra KJV och 1917 års översättning NT med grundtexten och KJV är helt suverän.

Men det finns också felöversättningar, t.ex. Ords 29:18: “Where there is no vision the people PERISH.” Det hebreiska ordet “para” betyder inte “perish” utan “the people is let loose, lacks restraint” (The Brown-Driver-Briggs Hebrew and English Lexicon). T o m Hebrew-Greek Key Word Study Bible (King James Version ) skriver: “It (dvs “para”) probably means UNDISCIPLINED in Prov. 29:18”.

Hur många pastorer runt om i världen har jag inte hört missa detta, och byggt upp en hel predikan på en felöversättning?

”God forbid” förekommer 15 gånger i KJV utan motsvarande grekiska ord.

KJV har också influerats av Reims katolska översättning. Det grekiska ordet ”agape”, som tidigare engelska versioner översatt med ”love” blev nu ”charity” (28 gånger; från latinska ”caritas”; men även ”love” 86 gånger och ”dear” en gång). Se exempelvis 1 Cor. 13.

Men vi kan inte beskylla KJV:s översättare för boktryckarnas misstag.

KJV 1631 kallades ”the Wicked Bible” för att de hade missat ordet ”not” i 2 Mos. 20:14.

KJV 1653: kallades ”the Unrighteous Bible” för att tillåta “the unrighteous to inherit the kingdom” i 1 Cor. 6:9. Det finns flera exempel.

KJV följer Textus Receptus för Nya Testamentet. Det gör också Reformationsbibeln 2003, enligt Stefanus utgåva från år 1550, men Reformationsbibeln 2016 Scriveners Textus Receptus från år 1894.

De flesta moderna översättningar följer Nestle & Aland och United Bible Societies (UBS) grekiska text. Det var först Griesbach (1775-77) och Lachmann (1831) som bröt med Textus Receptus (TR). Men fram till 1881 då Westcott och Hort introducerade en annan grekisk text användes huvudsakligen TR. En del verser i TR saknas i UBS (många återfinns i fotnoter).

Det är därför lämpligt att även ha tillgång till Textus Receptus (NT)/Reformationsbibeln.

Jag förstår att det är helt orimligt att begära att några få privatpersoner snabbt kan göra en nyöversättning av GT, något som Bibelkommissionen med rikliga skattemedel använt årtionden till (med så katastrofalt resultat).

Reformationsbibeln (GT) blir därför till stora delar en översättning av KJV, d.v.s. en översättning av en översättning.

När Reformationsbibeln nu arbetar med översättning av GT måste man beakta att svårigheter beträffande källornas tillförlitlighet ökar. Det är en betydligt större textmassa, med längre tidsavstånd. Då man ville att bokrullarna skulle vara snygga och prydliga, blev de föremål för många manuella kopieringar. Även om man var mycket noga fanns alltid risk för misstag.

Kontroll av olika handskrifter kan minimera risken av absurditeter, som vi finner i 2 Krön. 22:2:

King James Bible (KJV): “Forty and two years old was Ahaziah when he began to reign…”
KJV har också en fotnot: ”twenty-two, 2 Kin. 8:26”

Absurditeten är här att om Ahasja/Ahaziah var 42 år, skulle han vara äldre än sin far (2 Krön. 21:20).

Därför tvingas bibelöversättarna att gå till andra än hebreiska källor för att få siffran 22, men naturligtvis hänvisar man också till 2 Kung 8:26, där de hebreiska källorna har 22 år.


Tyvärr är det många som tror att Bibel 2000 är korrekt, därför att Bibelkommissionen (BK) har arbetat på uppdrag av Sveriges riksdag och regering. Den får därmed någon form av offentlig sanktion. Situationen förvärras av att Bibel 2000 fått en sådan spridning.

Jag har själv vid ett flertal tillfällen noterat hur BK (Bibel 2000) förfalskat översättningen, antingen genom att felaktigt översätta eller utelämna ord, eller hitta på en egen översättning utan stöd i grundtexten. Flera andra har också visat detta (Seth Erlandsson: ”Hur skall Bibeln översättas?”, XP Media; Leif Johansson: ”Kan man lita på Bibel 2000?” Förlaget Dragen Ut).

Jag behöver därför inte nu återigen detaljgranska Bibel 2000, utan kan i stället rekommendera den intresserade bibelläsaren att ha tillgång till flera översättningar och jämföra texten. Vi upptäcker då avvikelser.

Quattro-bibeln innehåller fyra översättningar på samma uppslag, New International Version, Bibel 2000, Svenska Folkbibeln 1998 och Åkesons gamla översättning. Man kan sedan själv komplettera med Reformationsbibeln (endast NT klar). Den äldre generationen har sedan tidigare 1917 års översättning.

Det är naturligtvis önskvärt att också ha tillgång till en interlinjär version, där den hebreiska resp. grekiska texten finns tillgänglig, helst med de enskilda orden via numrering kopplade till ett lexikon. På detta sätt kan fastställas vilken översättning som är den korrekta.

Men den Helige Ande är vår bästa varningsklocka mot felaktiga översättningar!

Man känner en stark olustkänsla när översättningen har spårat ur…

VI MÅSTE ALLTID VARA OBSERVANTA!


Svara

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste bönämnet på Bönesidan

onsdag 19 februari 2020 00:03
Hjälp! Jag litar inte längre på min man! Han har vid flera tillfällen inte berättat sanningen ang ett problem! Jag vill veta vad som pågår. Han känner sig kontrollerat av mig. Jag känner mig ignorerat

Senaste kommentarer

Bertil Rosenius: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Maritha Alm: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Leif: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Bertil Rosenius: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Helene Karlsson : Coronaviruset – en kommande global pandemi?

Leif: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Leif: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Bertil Rosenius: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

MAritha Alm: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Tomas N: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Andy Svensson: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Andy Svensson: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Leif: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Mikael W: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Leif: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Maritha Alm: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

RH: Coronaviruset – en kommande global pandemi?

SA: Coronaviruset – en kommande global pandemi?

SA: Coronaviruset – en kommande global pandemi?

Ingela: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper Creeper

↑ Upp