DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Language Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Butik | Christer Åberg | TV | Bönesidan | Frågan | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök

Skrivklåda

Här kan du debattera om allt mellan himmel och jord, eller bara skriva av dig!

Skrivklåda

Christer ÅbergAv: Christer Åberg
söndag 5 januari 2020 23:42

Christer Åberg


#Skrivklåda #Off topic #Debatt #Diskussion


936 kommentarer

16 17 18 »94

x
Lasse
tisdag, 17 mars 2020 20:02

Livets ord och Hillsong visar kärlek i handling i kristiden
Livets ord delade nyligen ut frukt- och godiskorgar till människor som arbetar med att minska spridningen av coronaviruset. Nu kommer även Hillsong visa kärlek i praktisk handling under coronakrisen. Församlingen förbereder nämligen matkassar som man ska dela ut till nödställda människor.
DelaSkriv utNyheter · Publicerad 18:00, 17 mar 2020
Hillsong Sverige bedriver verksamhet i fyra städer – Stockholm, Göteborg, Jönköping och Örebro. Under den närmaste tiden kommer man, i samarbete med bland annat respektive kommun, att packa ihop och dela ut rejäla matkassar till människor som behöver dem. Hillsong planerar även att etablera något man kallar servicepool.

– Vi börjar där, men vi hoppas på att kunna utöka vår hjälpverksamhet, säger Eric Liljero, pastor i Hillsong i Stockholm, till Världen idag.

Servicepoolen kommer erbjuda behövande människor hjälp med att uträtta diverse vardagliga ärenden.

– Det kan vara att gå ut med hunden eller gå till affären och handla. Vi har volontärer som är villiga att hjälpa till.

Äldre samt andra personer som tillhör olika riskgrupper för coronaviruset är primärt de tilltänkta mottagarna av hjälpinsatserna.

– Det är viktigt att det sker med stor försiktighet, att våra volontärer är friska samt noga med handhygien och så vidare.

Eric Liljero framhåller även betydelsen av att fortsätta dela evangeliets budskap till människor.

– Vi tror att kyrkan har ett unikt uppdrag i vårt samhälle, att kommunicera hopp till människor i en tid som präglas av oro över vad som sker.

Livets ord i Uppsala uppmanar till omtanke om och bön för de människor som jobbar inom hälso- och sjukvården. Nu har församlingen valt att även visa praktisk omtanke om dem som finns mitt i coronavirusets effekter – personal som arbetar med att vårda människor som blivit sjuka samt andra professioner som arbetar med att försöka begränsa smittspridningen.

Nyligen delade Livets ord ut korgar innehållande frukt och godis till smittskyddsenhetens kontor, 1177:s kontor samt infektionskliniken på sjukhuset i Uppsala.

”Bilen är laddad med korgar till smittskyddsenhetens kontor, 1177:s kontor och infektionsavdelningens två avdelningar här i Uppsala och deras tält utanför! Låt oss fortsätta hålla upp alla hjältar som jobbar hårt just nu i våra tankar och böner!”, skriver Livets ord i ett inlägg på sin Facebooksida där man även delar en bild på korgarna innehållande frukt och godis.

En titt i kommentarsfälten på Livets ords sociala medier antyder att gåvokorgarna med frukt och godis togs emot med uppskattning.

”Tusen tack från infektionsavdelningen, alla är så tacksamma!”, skriver en person i en kommentar på Livets ords Instagramkonto.Svara

x
Lasse
tisdag, 17 mars 2020 20:07

En del har bönekonferenser och är väktare mot tidningar,🤔 en del går ut i kärlekshandlingar till de minsta..🙏♥️ Kommentarer överflödiga

Svara

x
Lasse
tisdag, 17 mars 2020 20:30

Kan Trump utlysa bön så kan du, Löfven
DelaSkriv utLedare · Publicerad 00:00, 17 mar 2020
Utan att det nämndes med ett ord i svensk massmedia genomförde världens mäktigaste nation på söndagen en nationell bönedag mot corona.

”När vi förenas i bön påminns vi om att det inte finns någon börda för tung för Gud att lyfta eller för detta land att bära med hans hjälp”, förklarade president Trump i en deklaration där han uppmanade till allmän förbön för det allvarliga läget.

I en presskonferens på söndagen var det dags för Sveriges statsminister att tala till sitt folk.

”Coronaviruset är det största hotet mot folkhälsan på många decennier”, fastslog han och lämnade viktiga besked om ekonomiskt stöd och förhållningsregler kring hygien etcetera. 

Men någon uppmaning till förbön hördes inte. Såklart. För så gör vi ju inte i det här landet. Vi är rationella, upplysta och har för länge sedan lämnat detta med Gud bakom oss (även om vi råkar ha ett kors i flaggan, en lagstiftning som alltjämt präglas av vårt 1000-åriga kristna arv och där vi älskar sånger som ”O Helga natt”, om det folk som faller ned och glatt hälsar sin frihet).

Men att Stefan Löfven skulle utlysa nationell förbön mot Corona... Nej, hur skulle det se ut. Så gör man inte i S-partiet. Nej, det är just det, landets historiskt statsbärande parti har tillsammans med liberala krafter skapat en situation där blotta tanken på att nämna Gud i ett offentligt sammanhang är omöjlig. Vi har avhänt oss möjligheten att i nödens stund adressera Gud, den tillflykt dit våra fäder i generationer sökt sig utan att be om ursäkt för det. 

Och så var det korset i flaggan. Det står där som ett tecken på att han som skapat kosmos och som enligt Bibeln är ”en tillflykt i nöden, väl beprövad”, har gjort sig tillgänglig för oss. Miljontals människor i vårt eget land och världen över vittnar om hur deras desperata rop till honom ledde till räddning ur helt hopplösa situationer.

Också länder och regeringar har utnyttjat denna möjlighet. Både i nutid, som i fallet USA, och historiskt. 

På lördagen högtidlighöll Finland 80-årsdagen av slutet på det finska vinterkriget. Landet hade då så när blivit slukat av den ryska björnen. I ett mycket kritiskt skede hade statsminister Kyösti Kallio gått ut i radion och uppmanat till nationell förbön.

”Himmelske Fader, se i nåd till vårt folk. Du har skapat oss och älskar oss. Du ser, att vi är i största fara. Därför ber vi Dig; Herre hjälp oss i vår nöd och låt oss inte gå under”, bad han i en skriven bön som är mycket längre och som uttrycker ödmjukhet och ett hjärtligt rop till Gud i namnet Jesus.

Under kriget bads också dagliga böner i den finska riksdagen: ”Herre, förlåt oss våra synder så att du kan beskydda oss”, löd bönen.

Alla begriper att vår statsminister och otaliga andra kloka hjärnor (och goda hjärtan), tillsammans med vårdpersonal och andra nu gör gör sitt yttersta för att lösa corona-krisen. Men människan kommer till korta och våra experter tvingas sitta i tv-rutan och ofta famla efter svaren. Då, om inte förr, är det läge att vända sig till honom, som enligt vår kristna tro, är den levande Guden.

Detta sker redan i många kyrkor, och tänk om också landets högsta politiska ledning skulle gå ut med en uppmaning till nationell förbön för situationen med Coronaviruset. 

Vi vill vädja till dig, Stefan Löfven – kunde Trump så kan du

Svara

x
Lena Henricson
söndag, 29 mars 2020 22:49

😷 CORONA - världens diktator😷

😷😷😷😷😷👑😷😷😷😷😷

🗣 👈🗣👉🗣👈🗣👉🗣👉

🤔

Svara

x
Madeleine
fredag 3 april 2020 21:10

ANG CORONA

Det går många spekulationer om Corona, att den är framställd som krigsföring, att det är ett naturligt skeende, få Jesus sa; att farsoter skulle komma i den yttersta tiden, farsoter har väl alltid funnits, men då Jesus talade, och var skodde oss om farsoter så borde de ju vara av ett särskilt slag, och inte bara ringa ting i den sista tiden.
Hur nu Corona har uppstått vet jag inte, en del säger att den inte finns, men det tror jag.
Vi ser så gott som hela Europa bakom en järnridå, städer isoleras, men trots detta är det bara en sinnebild över vad som komma skall.
Antikrist träder fram ur ett kaos, och man börjar diskutera tvångsvaccin mer och mer från olika håll.
Men även om detta bara är en sinnebild om vad som ska ske och kommer, så händer något i världen av annorlunda art just nu, människor börjar söka Gud, och en sång till Gud stiger upp från jorden.
Man sjunger till Guds ära på balkonger i skaror, på torgen, plötsligt börjar någon leda i en lovsong i en markör och få hela varohuset med sig, läkare och vårdpersonal börjar dagen med bön till Gud, människor över världen börjar vända sig till Gud i tårar.
HAR VI SKÅDAT NÅGOT LIKNANDE I VÅRA DAGAR?!? Även om många nu skulle bli frälsta och VI UPPLEVER det som väckelse så är och blir det är då FÅ i jämfört med antalet människor på jorden, få är det som finner vägen.
Trots detta från Jesu egen mun, så beskådar vi något förunderligt över världen i det som sker nu, något är på gång i den Andliga världen såsom i den fysiska.
Jag hör och märker människor som varit jumma, men som nu reser sig, och börja söka helgelsens väg, kära vänner! Ser ni vad som sker? Gud skakar om människohavet på jorden! Grundvalarna börjar vibrera både Andligt och fysiskt!
Jag tror vi går mot slutet nu, och vi har en teknologi som är överbelastad och riskera att koloppsa.
I uppbok 18 kan vi läsa om ett mörker över Antikrist rike, tro mej !Dagen kommer då Gud släcker ner, då Herren säger: det är nog!

Börja söka Herren vänner!
Kasta av dej det som är till hinder!
Vi har inte tid att leka längre, det börja bli Allvar nu.
Tänk inte som så, att det inte ännu är brottom, ditt hjärta bedrar dej min vän, tänk inte som så, att nog ska jag hinna imorgon(bildligt).

Var välsignade alla!
Herren vare med eder.

Svara

x
Lasse
lördag 4 april 2020 07:07

Aftonbladet: Stängde byn direkt: ”Vi har sluppit corona”.
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/naxGpd/stangde-byn-direkt-vi-har-sluppit-corona

Gud hör alltid bön.

Om man ber med ett öppet och ärligt hjärta.♥️

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://kellporten.wordpress.com/page/343/%3Fpages-list&ved=2ahUKEwimoMia_83oAhUkxqYKHSilCOY4FBAWMAF6BAgJEAE&usg=AOvVaw2s2azkDx-YwtpwZeA2YdJj

Svara

x
Lasse
lördag 4 april 2020 07:09

Denna skulle det vara

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/vQ7Wnj/paven-bad-infor-dova-oron&ved=2ahUKEwjbgb64gM7oAhUCyaYKHTxbCiMQFjAAegQIBRAC&usg=AOvVaw1duOvbdhvx95dH5O-e7M3k&cshid=1585976941687

Svara

x
Lasse
lördag 4 april 2020 07:11

https://youtu.be/lL4HiNqJw8U

Svara

x
Lasse
lördag 4 april 2020 07:19

https://youtu.be/cnyjr6ot4to

https://joseflowdin.com/2017/05/08/rening-fran-synd-i-lammets-blod/

Svara

x
Lennart Fransson
lördag 4 april 2020 07:22

Nu är dagen här, stunden är inne
när det är dags att säga: förlåt till
dem jag gjort en oförrätt!
Nu är det dags att förlåta dem som
gjort mig illa och sårat mig!
För imorgon så kanske möjligheten
till att förlåta är borta.
Att inte förlåta kan bli en livslång börda!
Nu är dagen här, stunden är inne
när det är dags att säga till sina nära och kära
” Jag älskar dig/er”!
För imorgon så kanske möjligheten
att säga dessa tre ord till dem man älskar är borta för alltid!

Svara

16 17 18 »94

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


NYTT! Förkorta lång länk här så att den fungerar i din kommentar!

Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

ANNONS:
Himlen TV7

Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Du behöver Jesus


Dagens datum

V 04, torsdag 28 januari 2021 kl 03:01

Dagens namn

Karl, Karla

Dagens bibelord

“Vi kämpar inte mot kött och blod, utan mot furstarna, mot makterna, mot världshärskarna här i mörkret och mot ondskans andemakter i himlarymderna. Ta därför på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot på den onda dagen och stå upprätt när ni fullgjort allt.” (Ephesians 6:12-13)

Dagens bön

Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Möt också Karl och Karla. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

"Det enda som bär är Jesus. Det har Christer Åberg fått uppleva genom livets tuffa utmaningar. Christer är bloggare och författare och driver bland annat apg29.nu". - himlen.tv7


Christer Åbergs böcker

Den längsta natten och Den oönskade

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

"Det enda som bär är Jesus. Det har Christer Åberg fått uppleva genom livets tuffa utmaningar. Christer är bloggare och författare och driver bland annat apg29.nu". - himlen.tv7


Christer Åbergs böcker

Den längsta natten och Den oönskade


Senaste bönämnet på Bönesidan

torsdag 28 januari 2021 00:40
Jesus grip in och befria mej från alla smärtor i min kropp. Huvud, öga, tänder, rygg mm. Herre befria mej också från min ångest och oro. Fyll mej med Din frid.

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli månadsgivare
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

Wikipedia om Christer Åberg

Mer 
apg29.se apg29.com apg29.nu christeraberg.se

↑ Upp