DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Language Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Butik | Christer Åberg | TV | Bönesidan | Frågan | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök

Sanningen om påsken

Här följer sanningen om påsken

Påsk - Jesu död och uppståndelse.

Av: Matteus
onsdag 8 april 2020 01:50

Här följer sanningen om påsken – Jesu död och uppståndelse.

Och det hände, att när Jesus hade slutat hela detta tal, sa han till sina lärjungar: Ni vet att det är påsk om två dagar. Då ska Människosonen utlämnas för att bli korsfäst.

Då samlade sig översteprästerna och de skriftlärda och folkets äldste i översteprästens palats. Han hette Kaifas, och de planerade att gripa Jesus med list och döda honom.

Men de sa: Inte under högtiden, för att det inte ska bli upplopp bland folket.

Då Jesus var i Betania, i Simon den spetälskes hus, kom en kvinna fram till honom. Hon hade en alabasterflaska med dyrbar välluktande olja och hällde ut den över hans huvud, där han låg till bords.

Men när hans lärjungar såg det, blev de förargade och sa: Till vad tjänar detta slöseri? För denna olja hade man kunnat sälja dyrt och ge åt de fattiga.

Men Jesus visste om det och sa till dem: Varför oroar ni kvinnan? För en god gärning har hon gjort mot mig. För de fattiga har ni alltid ibland er, men mig har ni inte alltid. Då hon hällde ut denna smörjelse över min kropp, gjorde hon det inför min begravning. Sannerligen säger jag er: Överallt i hela världen där detta evangelium blir predikat, ska det hon gjorde också bli berättat till minne av henne.

Då gick en av de tolv, han som hette Judas Iskariot, till översteprästerna och sa: Vad vill ni ge mig, för att jag ska utlämna honom åt er? Då räknade de upp trettio silvermynt åt honom. Och från den stunden sökte han efter tillfälle att förråda honom.

Men på första dagen i det osyrade brödets högtid kom lärjungarna till Jesus och sa till honom: Var vill du, att vi ska förbereda åt dig att äta påskalammet?

Då sa han: Gå in i staden till den och den och säg till honom: Mästaren säger: Min stund är nära, hos dig vill jag fira påsk med mina lärjungar.

Och lärjungarna gjorde som Jesus hade befallt dem och redde till påskalammet.

När det hade blivit kväll, låg han till bords med de tolv. Och medan de åt, sa han: Sannerligen säger jag er: En av er ska förråda mig.

Då blev de mycket bedrövade och var och en av dem började säga till honom: Herre, det är väl inte jag?

Då svarade han och sa: Den som tillsammans med mig doppade handen i skålen, han ska förråda mig. Människosonen går visserligen bort, såsom det står skrivet om honom, men ve den människa genom vilken Människosonen blir förrådd. Det hade varit bättre för den människan, att han aldrig hade blivit född.

Men Judas, som förrådde honom, tog då till orda och sa: Rabbi, det är väl inte jag? Han sa till honom: Du sa det.

Men när de åt, tog Jesus brödet och välsignade det och bröt det och gav åt lärjungarna och sa: Tag och ät. Detta är min kropp.

Och han tog bägaren och tackade och gav åt dem och sa: Drick alla av den. För detta är mitt blod, det nya förbundet, som blir utgjutet för många till syndernas förlåtelse.

Och jag säger er: Härefter ska jag inte dricka av denna vinträdets frukt förrän den dag då jag dricker det nytt med er i min Faders rike.

Och när de hade sjungit en lovsång, gick de ut till Oljeberget. Då sa Jesus till dem: I denna natt ska ni alla komma på fall för min skull, för det står skrivet: Jag ska slå Herden, och fåren i hjorden ska bli förskingrade. Men när jag har uppstått, ska jag gå före er till Galileen.

Då svarade Petrus och sa till honom: Även om alla andra kommer på fall för din skull, kommer jag aldrig någonsin på fall.

Jesus sa till honom: Sannerligen säger jag dig: I denna natt, innan tuppen gal, ska du tre gånger förneka mig.

Petrus sa till honom: Om jag än måste dö med dig, ska jag ändå inte förneka dig. Detsamma sa också alla de andra lärjungarna.

Sedan gick Jesus med dem till en plats som kallas Getsemane, och sa till lärjungarna: Sitt här, medan jag går dit bort och ber.

Och han tog med sig Petrus och Sebedeus två söner och han började bedrövas och ängslas. Då sa han till dem: Min själ är bedrövad ända till döds. Stanna här och vaka med mig.

Och han gick lite längre fram, föll ner på sitt ansikte, bad och sa: Min Fader, om det är möjligt, låt denna bägare gå ifrån mig. Men inte som jag vill utan som du vill.

Och han kom till lärjungarna och fann dem sovande. Då sa han till Petrus: Så ni kunde inte vaka en timme med mig? Vaka och be, att ni inte kommer i frestelse. För anden är villig, men köttet är svagt.

På nytt gick han bort för andra gången och bad, och sa: Min Fader, om denna bägare inte kan tas ifrån mig, utan att jag dricker den, så ske din vilja.

När han kom tillbaka, fann han återigen att de sov, för deras ögon var tunga av sömn. Då lämnade han dem och gick bort på nytt och bad för tredje gången, och sa samma ord.

Därefter kom han till sina lärjungar och sa till dem: Ni sover nu och vilar er. Se, stunden har kommit, då Människosonen ska överlämnas i syndares händer. Res på er, låt oss gå. Se, han som förråder mig är här.

Och medan han ännu talade, se, då kom Judas, en av de tolv, och med honom en stor folkskara med svärd och påkar, från översteprästerna och folkets äldste.

Men den som förrådde honom hade gett dem ett tecken, och sagt: Den som jag kysser, han är det, grip honom. Och han gick genast fram till Jesus och sa: Var hälsad, Rabbi, och kysste honom.

Men Jesus sa till honom: Min vän, varför har du kommit? Då gick de fram och grep Jesus och höll fast honom.

Och se, en av dem som var med Jesus räckte ut handen, drog ut sitt svärd och högg till översteprästens tjänare och högg av hans öra.

Då sa Jesus till honom: Stick ditt svärd tillbaka i skidan. För alla de som tar till svärd ska dödas med svärd. Eller tror du inte att jag nu kan be min Fader, och han skulle genast sända till mig mer än tolv legioner änglar? Men hur skulle då Skrifterna uppfyllas, som säger att detta måste ske?

I samma stund sa Jesus till skaran: Som mot en rövare har ni gått ut med svärd och påkar för att ta fast mig. Var dag har jag suttit bland er i templet och undervisat, och ni har inte gripit mig. Men allt detta har skett för att profeternas Skrifter skulle fullbordas.

Då övergav alla lärjungarna honom och flydde. Och de som hade gripit Jesus förde honom till översteprästen Kaifas, där de skriftlärda och de äldste hade samlats.

Men Petrus följde honom på avstånd fram till översteprästens palats och gick in där och satte sig bland tjänarna för att se hur det skulle sluta.

Och översteprästerna och de äldste och hela Stora rådet sökte efter falskt vittnesbörd mot Jesus, för att kunna döda honom.

Men de fann inget. Trots att många falska vittnen trädde fram fann de inget. Slutligen kom det fram två falska vittnen och sa: Denne har sagt: Jag kan bryta ner Guds tempel och på tre dagar bygga upp det igen.

Då reste sig översteprästen och sa till honom: Svarar du inget på det som dessa vittnar mot dig? Men Jesus teg. Då tog översteprästen till orda och sa till honom: Jag befaller dig under edsplikt inför den levande Guden, att du säger oss om du är Kristus, Guds Son.

Jesus sa till honom: Du sa det. Men jag säger er: Härefter ska ni se Människosonen sitta på Maktens högra sida och komma på himlens skyar.

Då rev översteprästen sönder sina kläder och sa: Han har hädat. Vad behöver vi fler vittnen till? Se, ni har nu hört hans hädelse! Vad anser ni?

Då svarade de och sa: Han är skyldig till döden. Då spottade de honom i ansiktet och slog honom, och somliga slog honom med handflatorna och sa: Profetera för oss, Kristus. Vem var det som slog dig?

Men Petrus satt utanför på palatsets gård. Och en tjänsteflicka kom fram till honom och sa: Du var också med Jesus från Galileen. Men han nekade inför alla och sa: Jag vet inte vad du menar.

Och när han gick ut genom porten, såg en annan honom och sa till dem som var där: Denne var också med Jesus från Nasaret. Då nekade han på nytt och svor med en ed: Jag känner inte den mannen.

Och efter en stund kom de som stod där fram till Petrus och sa: Sannerligen, du är också en av dem, för ditt uttal avslöjar dig. Då började han förbanna sig och svära: Jag känner inte den mannen. Och strax gol en tupp.

Då kom Petrus ihåg Jesu ord, som han hade sagt honom: Förrän tuppen gal, ska du tre gånger förneka mig. Och han gick ut och grät bittert.

När det hade blivit morgon, höll alla översteprästerna och folkets äldste råd mot Jesus, för att kunna döda honom. Och de lät binda honom och förde bort honom och överlämnade honom till landshövdingen Pontius Pilatus.

När Judas, som förrådde honom, såg att han var dömd, blev han ångerfull och bar tillbaka de trettio silvermynten till översteprästerna och de äldste och sa: Jag har syndat och förrått oskyldigt blod.

Då sa de: Vad angår det oss? Det är din sak. Då kastade han silvermynten i templet och gav sig av. Sedan gick han och hängde sig.

Men översteprästerna tog silvermynten och sa: Det är inte tillåtet att lägga dem i offerkistan, eftersom det är blodspengar.

När de hade hållit råd, köpte de för dem Krukmakarens åker till begravningsplats för främlingar. Därför kallas den åkern än i dag Blodsåkern.

Då uppfylldes det som var sagt genom profeten Jeremia, som sa: Och de tog de trettio silvermynten, priset han blev värderad till, han som Israels barn hade värderat, och gav dem för Krukmakarens åker, som Herren hade befallt mig.

Och Jesus stod inför landshövdingen. Och landshövdingen frågade honom och sa: Är du judarnas Konung?

Då sa Jesus till honom: Du säger det. Men när han anklagades av översteprästerna och av de äldste, svarade han inget.

Då sa Pilatus till honom: Hör du inte hur mycket de vittnar mot dig? Men han svarade honom inte med ett enda ord, så att landshövdingen förundrade sig mycket.

Men vid högtiden brukade landshövdingen frige en fånge åt folket, den de önskade. Och vid samma tid hade de en beryktad fånge, som hette Barabbas.

När de nu var samlade, sa Pilatus till dem: Vem vill ni att jag ska frige åt er, Barabbas eller Jesus, som kallas Kristus? För han visste, att de på grund av avund hade utlämnat honom.

Och när han satt på domarsätet, sände hans hustru bud till honom och lät säga: Befatta dig inte med denne rättfärdige man. För jag har i dag lidit mycket i en dröm för hans skull.

Men översteprästerna och de äldste övertalade folket att de skulle begära Barabbas och döda Jesus. Då tog landshövdingen till orda och sa till dem: Vilken av de två vill ni att jag ska frige åt er?

Då sa de: Barabbas. Pilatus sa till dem: Vad ska jag då göra med Jesus, som kallas Kristus? De sa alla till honom: Korsfäst honom.

Då sa landshövdingen: Vad ont har han då gjort? Då skrek de ännu högre och sa: Korsfäst honom.

När Pilatus såg att han inget kunde uträtta, utan att det snarare höll på att bli uppror, tog han vatten och tvättade sina händer inför folket och sa: Jag är oskyldig till denne rättfärdige mans blod. Detta får bli er sak.

Då svarade allt folket och sa: Låt hans blod komma över oss och över våra barn.

Då frigav han Barabbas åt dem, men Jesus lät han gissla och utlämnade honom till att korsfästas.

Då tog landshövdingens soldater Jesus med sig in i landshövdingens palats och samlade hela vaktstyrkan kring honom.

Och de klädde av honom och satte på honom en scharlakansröd mantel och flätade en krona av törnen och satte den på hans huvud, och i hans högra hand satte de ett rör och de böjde knä för honom och hånade honom och sa: Var hälsad judarnas Konung! Och de spottade på honom och tog röret och slog honom i huvudet.

Och när de hade hånat honom, klädde de av honom manteln och klädde på honom hans egna kläder och förde bort honom till att korsfästas.

Och när de kom ut fann de en man från Cyrene som hette Simon. Honom tvingade de att bära hans kors. Och när de kom till en plats som kallas Golgata, det vill säga huvudskalleplats, gav de honom ättika att dricka, blandad med galla, och när han hade smakat på det, ville han inte dricka.

När de hade korsfäst honom, delade de hans kläder och kastade lott om dem, för att det skulle uppfyllas som var sagt genom profeten: De har delat mina kläder mellan sig och om min klädnad har de kastat lott. Och de satt där och höll vakt över honom.

Och över hans huvud satte de anklagelsen mot honom. Där stod skrivet: Denne är Jesus, judarnas Konung.

Då blev två rövare korsfästa med honom, den ene på den högra sidan och den andre på den vänstra.

Men de som gick förbi, smädade honom och skakade på sina huvuden och sa: Du, som bryter ner templet och inom tre dagar bygger upp det igen, hjälp dig själv, om du är Guds Son, och stig ner från korset.

Och på samma sätt hånade också översteprästerna honom, tillsammans med de skriftlärda och de äldste, och sa: Andra har han hjälpt, sig själv kan han inte hjälpa. Om han är Israels Konung, så må han nu stiga ner från korset, så ska vi tro honom. Han förtröstade på Gud, må han nu rädda honom om han har honom kär, för han har sagt: Jag är Guds Son.

Och även rövarna, som var korsfästa med honom, hånade honom.

Men vid sjätte timmen kom över hela landet ett mörker, som varade ända till nionde timmen. Och omkring den nionde timmen ropade Jesus med hög röst och sa: Eli, Eli, lama sabaktani? Det betyder: Min Gud, min Gud, varför har du övergivit mig?

Men när några av dem som stod där hörde detta, sa de: Han ropar på Elia. Och en av dem sprang genast och tog en svamp och fyllde den med ättika och satte den på ett rör och gav honom att dricka. Men de andra sa: Vänta, låt oss se om Elia kommer och räddar honom. Men Jesus ropade än en gång med hög röst och gav upp andan.

Och se, förlåten i templet brast i två delar, uppifrån och ända ner, och jorden skakade, och klipporna rämnade, och gravarna öppnades, och många av kropparna till de heliga som hade somnat in stod upp och gick ut ur sina gravar efter hans uppståndelse och kom in i den heliga staden och uppenbarade sig för många.

Men när officeren och de som tillsammans med honom bevakade Jesus såg jordbävningen och det som hände, blev de mycket förskräckta och sa: Denne var verkligen Guds Son.

Och där var många kvinnor som stod på avstånd och såg på. De som hade följt Jesus från Galileen och tjänat honom. Bland dem var Maria Magdalena och Maria, Jakobs och Joses mor, och modern till Sebedeus söner.

När det hade blivit kväll, kom en rik man från Arimatea, som hette Josef, som också själv var en Jesu lärjunge. Han gick till Pilatus och bad att få Jesu kropp. Då befallde Pilatus, att kroppen skulle utlämnas till honom.

Och när Josef hade tagit hans kropp, svepte han den i ett rent linnetyg och lade den i sin nya grav, som han hade huggit ut i klippan, och han rullade en stor sten för ingången till graven och gick därifrån.

Men Maria Magdalena och den andra Maria var där, och de satt mitt emot graven.

Men nästa dag, som var dagen efter förberedelsedagen, samlades översteprästerna och fariseerna tillsammans hos Pilatus och sa: Herre, vi kommer ihåg att den bedragaren sa, när han ännu levde: Efter tre dagar ska jag uppstå. Befall därför, att man bevakar graven intill tredje dagen, så att hans lärjungar inte kommer om natten och stjäl bort honom och säger till folket: Han är uppstånden från de döda. Då blir det sista bedrägeriet värre än det första.

Då sa Pilatus till dem: Där har ni vakt. Gå och bevaka så gott ni kan. Då gick de och bevakade graven, förseglade stenen och satte ut vakterna.

Mot slutet av sabbaten, i gryningen på första dagen i veckan, kom Maria Magdalena och den andra Maria för att se graven.

Och se, det blev en stor jordbävning, för en Herrens ängel steg ner från himlen och gick fram och rullade bort stenen från öppningen och satte sig på den. Och hans utseende var såsom en blixt och hans kläder var vita som snö.

Och vakterna skakade av fruktan för honom och blev som döda. Men ängeln tog till orda och sa till kvinnorna: Frukta inte. För jag vet att ni söker Jesus, som blev korsfäst. Han är inte här, för han har uppstått, som han har sagt. Kom och se platsen, där Herren låg. Och gå genast och säg till hans lärjungar att han har uppstått från de döda. Och se, han går före er till Galileen. Där ska ni få se honom. Se, jag har sagt er det.

Och de skyndade sig bort från graven med fruktan och stor glädje och sprang för att berätta det för hans lärjungar. Men när de var på väg för att berätta det för hans lärjungar, se, då mötte Jesus dem och sa: Var hälsade! Då gick de fram och grep om hans fötter och tillbad honom.

Då sa Jesus till dem: Frukta inte. Gå och berätta för mina bröder att de ska gå till Galileen. Där ska de få se mig.

Och medan de var på väg, se, då kom några av vakterna till staden och berättade för översteprästerna allt det som hade hänt.

Och dessa samlades med de äldste, och efter att de hade rådgjort med varandra, gav de soldaterna en stor summa pengar och sa: Säg att hans lärjungar kom på natten och rövade bort honom medan vi sov. Och om landshövdingen får höra det, ska vi lugna honom och se till att ni kan vara utan bekymmer.

Och de tog pengarna och gjorde som de hade blivit tillsagda. Och detta tal är utspritt bland judarna ända till denna dag.

Men de elva lärjungarna gick till det berg i Galileen dit Jesus hade befallt dem att gå. Och när de fick se honom, tillbad de honom, men några tvivlade.

Då trädde Jesus fram och talade till dem och sa: Mig är given all makt i himlen och på jorden. Gå därför ut och lär alla folk. Döp dem i Faderns och Sonens och den Helige Andes namn. Lär dem att hålla allt det jag har befallt er.

Och se, jag är med er alla dagar till tidens slut. Amen.

Mat 26:1-75; 27:1-66; 28:1-20

Matteus


#Påsken #Korset


6 kommentarer

1

x
David Billström
onsdag 8 april 2020 21:00

Hebr 13:11-14: "För kropparna av de djur, vilkas blod för syndens skull bärs in i helgedomen genom översteprästen, bränns upp utanför lägret. Därför led också Jesus utanför porten, för att han genom sitt eget blod skulle helga folket. Låt oss därför gå ut till honom utanför lägret och bära hans smälek. För här har vi ingen stad som består utan vi söker efter den som ska komma."

Idag, finner man många gånger den uppståndne Jesus utanför lägret, bland syndarna. Inte för att bejaka synden utan erbjuda förlåtelse och befrielse.

Men alla vill inte släppa synden så därför får man också lida smälek ute bland syndarna.

Hebr 12:2-4: "och se på Jesus, trons upphovsman och fullkomnare, som på grund av den glädje som låg framför honom uthärdade korset utan att bry sig om smäleken, och som satte sig på högra sidan om Guds tron. Tänk därför på honom som har fått stå ut med sådan motsägelse från syndarna, så att ni inte tröttnar i era själar och ger upp. Ännu har ni inte stått emot ända till blods i kampen mot synden."

Kampen är mot synden och vi måste vara förberedda både på att bli älskade av människor som blir hjälpta men också hatade och motsagda.

Jesus lyfte människor som ville ha hjälp men blev även motsagd och förföljd.

Att gå ut med evangelium är inte för att söka någon slags bekräftelse från människor utan för att erbjuda hjälp från Gud till de som vill ta emot.

Må vi inte ändra budskapet för då förlorar det sin kraft.

Evangelium frälser och visar på förlåtelse för syndare som annars går evigt förlorade. Och dessa värdefulla människor finner vi inte i lägret (kyrkan), utan utanför kyrkan. Låt oss gå ut till dem tillsammans med Jesus.

Svara

x
Stefan Jonasson
torsdag 9 april 2020 00:55

Sanningen om JESU FÖRSONINGS OFFER.. Det börjar med att han visar vem han är vem GUD ÄR och hans sinnelag mot hopplösa upproriska syndare ,*hosea 11:8-9.. JAG ÄR GUD och inte en människa helig är jag ibland er, men med vrede vill jag inte komma(GUDS VILJA) JESUS kom och när såg folkskarorna förbarmade han sig över dem, eftersom de var slagna, som får utan herde... fanns det något annat sätt att få människan helig inför honom... Lagen kanske? Att vi gör bättring? Och börjar leva helgade och syndfria liv... JESUS visar ingen svaghet i getsemane och säger till FADERN om det är möjligt tag denna kalk ifrån mig.. Han säger det för vår skull och det införlivas i skriften OM DET ÄR MÖJLIGT så att vi ska förstå och tro att det finns inget annat sätt... Omvändelse från synden.. Leva ett helgat liv.. Ingen människa har kunnat leva upp till lagens krav det var inte möjligt.. Därför i getsemane lades all vår skuld på honom det var enda sättet var och en av oss ville gå sin egen väg(människans vilja) att säga att en frälst människa kan förlora sin frälsning är som att svära i kyrkan för en del religiösa och lagiska kristna... Läs jes 53 och lägg till en ny vers till jesaja 53 jes 53:13 men man kan förlora sin frälsning.. Jag tror inte att det behagar GUD.

Svara

x
Stefan Jonasson
torsdag 9 april 2020 01:15

När en skörde arbetare förklarar JESU FÖRSONINGS OFFER för en människa, ska vi inte komma med attityden att vi har gjort bättring och lever helgade liv.. På samma sätt måste du göra bättring och vända om... Tit 2:11 GUDS NÅD har uppenbarats(genom oss) till frälsning för alla människor... Tit 3:3-5 vi var själva en gång oförnuftiga, olydiga och vilsegågna. Vi var slavar under många slags begär och lustar, vi levde i ondska och avund, vi var avskyvärda och hatade varandra.. Men när GUDS godhet och kärlek uppenbarades frälste han oss inte för rättfärdiga gärningar vi gjort, utan på grund av sin barmhärtighet, genom ett bad till ny födelse och förnyelse i DEN HELIGE ANDEN.

Svara

x
nils
torsdag 9 april 2020 20:08

Jesus sänkte inte sin Standard ned till Människornas nivå!
Men Han lyfte Människorna Upp till Sin Nivå!

PÅSKPSALMEN; JESUS FÖR VÄRLDEN GIVIT SITT LIV.(Lina Sandell.)
1.Jesus för världen givit sitt liv.Öppnade ögon Herre mig giv.
Mig att förlossa offar Han Sig,Då Han på korset dör ock för mig.

2.O,vilken kärlek,underbar sann!Aldrig har någon älskat som Han.
Frälst genom Honom,lycklig och fri,Vill jag Hans egen Evigt nu bli.

3.Tag mig då Herre,upp till ditt barn,lös mig från alla frestarens garn!
Lär mig att leva,leva för Dig,glad i Din kärlek Offrande mig.

Svara

x
David Billström
fredag, 10 april 2020 10:02

Prisa Jesus, Guds offerlamm.
Han valde att gå den svåra vägen för vår skull.

Han klagade inte, men han våndades. Ångest grep hans själ, han svettades blod. Han blev förrådd, förnekad, övergiven, misshandlad och hånad. Hans blodådror och kropp slets sönder. Han är offerlammet som inte klagade utan oskyldig tog han de skyldigas straff.

När det verkade som att det var över och slut, så hade det bara börjat. Döden blev besegrad och synden och djävulen likaså. Jesu korsdöd och uppståndelse är den största och mest överlägsna seger någonsin vunnen. Jesus är segraren son vann genom det högsta pris någonsin betalat.

Tack älskade käre Jesus. Du är uppstånden och lever i evigheternas evigheter. Det finns ingen som du. En dag ska vi få se dig ansikte mot ansikte. Du är lammet men också lejonet. Vi böjer våra hjärtan och knän och prisar dig vår Konung och Herre.

Svara

x
Tomas N
fredag, 10 april 2020 13:08

Påskens budskap och Jeus korsfästelse är inte glädje ,kärlek och frihet i det första rummet. Först kommer konfrontation om världens synd och vi uppmanas från Gud vara transparenta och ärliga med vår egen synd också. Sedan kommer i berärrelsen om Jesus den nyktrande och krassa verkligheten om mänsklig svaghet ,svek och förräderi från de närmaste.

Allting prövas i dessa tider. Världsliga begär ,politiska agendor och bristfällig kristendom och lära prövas så att inget som inte är från Gud kan bestå provet.

Tyvärr finns ett annat rike ,det antikristliga ,som parallellt tävlar om människors lojalitet och tillbedjan och däri kan allt det som Gud prövar och finner ohållbart ,bekräftas.
Så det är en prövningens tid på alla sätt.

Låt oss alla spendera denna påskhelg i Guds närvaro och söka Honom ,för det behövs verkligen

Guds välsignelse och Glad påsk!

Svara

1

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


NYTT! Förkorta lång länk här så att den fungerar i din kommentar!

Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

ANNONS:
Himlen TV7

Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Du behöver Jesus


Dagens datum

V 04, torsdag 28 januari 2021 kl 03:04

Dagens namn

Karl, Karla

Dagens bibelord

“Vi kämpar inte mot kött och blod, utan mot furstarna, mot makterna, mot världshärskarna här i mörkret och mot ondskans andemakter i himlarymderna. Ta därför på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot på den onda dagen och stå upprätt när ni fullgjort allt.” (Ephesians 6:12-13)

Dagens bön

Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Möt också Karl och Karla. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

"Det enda som bär är Jesus. Det har Christer Åberg fått uppleva genom livets tuffa utmaningar. Christer är bloggare och författare och driver bland annat apg29.nu". - himlen.tv7


Christer Åbergs böcker

Den längsta natten och Den oönskade

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

"Det enda som bär är Jesus. Det har Christer Åberg fått uppleva genom livets tuffa utmaningar. Christer är bloggare och författare och driver bland annat apg29.nu". - himlen.tv7


Christer Åbergs böcker

Den längsta natten och Den oönskade


Senaste bönämnet på Bönesidan

torsdag 28 januari 2021 00:40
Jesus grip in och befria mej från alla smärtor i min kropp. Huvud, öga, tänder, rygg mm. Herre befria mej också från min ångest och oro. Fyll mej med Din frid.

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli månadsgivare
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

Wikipedia om Christer Åberg

Mer 
apg29.se apg29.com apg29.nu christeraberg.se

↑ Upp