Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg Ny! | Kommentarer | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Himlen TV7

Så upplevde jag frälsningen

Sven Thomssons starka frälsningsupplevelse. 

Vy från motorcykeln styre. 

Då bad jag en bön till Herren: ”Käre Jesus, hjälp mig så att inte kedjan hoppar av mera. Om du gör det ska jag bli frälst nästa söndag”. Fast kedjan hade hoppat av tre gånger under den första sträckan på 3 km. Satt den på ända tills jag kom hem. Det gjorde ett starkt intryck på mig.

Av Sven Thomsson
måndag, 30 september 2019 16:04
Läsarmejl

Innan jag blev frälst var jag bunden i laster av olika slag, snusande, rökning och användande av alkohol. Snuset och alkoholen hade inte fått något fullständigt grepp om mig, men jag var slav under nikotinbegär.

Men jag var ofta ute i svängen och var berusad. Vid ett tillfälle var några supkompisar och jag samlade i en gård i min hemby. Jag hade köpt en flaska skotsk whisky som jag bjöd på. Dessutom drack vi öl.

Drickande av mycket öl gjorde att jag måste uppsöka torrdasset på gården. Whiskyn slog knockout på mig, så jag blev medvetslös. Efter någon timme vaknade jag av att jag frös. Då låg jag på golvet inne på dasset.

Ja, jag var verkligen en syndens slav, bunden av bojor och band. Jag undrade ofta vad som var meningen med livet.

Men Jesus frälste mig och förvandlade mitt liv. Jag började gå på möten i ett litet pingstkapell i närheten. Påverkad av atmosfären där kände jag mig alltmer sökt av Gud.

Motorcykeln

Jag brukade låna en moped för att komma på mötena. Men en söndag var det något fel på mopeden så den startade inte. Men det stod en gammal motorcykel på gården. Eftersom jag längtade efter att vara med på mötet, så tog jag den och stack iväg. Jag hade ungefär 1 mil att åka. Jag hade inget körkort, så det blev olovlig körning. Men efter mer än 60 år är det nog preskriberat.

Nu hände sig att kedjan på motorcykeln var väldigt slak och hoppade av ett antal gånger. Det var på hemvägen från mötet. När jag hade åkt 3 km. hade kedjan redan hoppat av tre gånger. Då blev jag orolig, för det var frosthalka på asfalten.

Då bad jag en bön till Herren: ”Käre Jesus, hjälp mig så att inte kedjan hoppar av mera. Om du gör det ska jag bli frälst nästa söndag”. När jag lagt på kedjan fortsatte jag att köra. Jag fick en känsla av trygghet efter bönen. Allt gick väl. Fast kedjan hade hoppat av tre gånger under den första sträckan på 3 km. Satt den på ända tills jag kom hem. Det gjorde ett starkt intryck på mig.

Frälsningen

Jag höll löftet som jag gett till Jesus. När jag följande söndag var med på mötet var jag väldigt sökt av Gud. Jag satt i en bänk och försökte be för mig själv. Pastorsfrun märkte min situation och kom och frågade: ”Vill du bli frälst, Sven?” Jag svarade: ”Ja, det vill jag”. Jag fick komma fram till första bänken och böja mina knän. Pastorn läste Bibeln och bad för mig. Sedan förestavade han frälsningsbönen för mig och jag fick säga efter.

Jag upplevde att mitt liv blev förvandlat i den stunden och jag fylldes av en känsla av frid. Frälsningsupplevelsen och förvandlingen var så radikal, så jag kände inte igen mig efteråt. Jag hade blivit en ny människa.

Men jag led svårt av nikotinbegär. Jag förstod, att när jag blivit frälst kunde jag inte fortsätta att röka. Jag minns att jag satt vid köksbordet och läste Bibeln medan jag rökte en cigarrett. Jag tänkte: ”Så här kan det ju inte fortsätta”. För att dämpa rökbegäret köpte jag hela kryddnejlikor och tuggade på. Jag använde också Vademecum på sockerbitar. Jesus hjälpte mig att bli fri från rökbegäret. Jag blev döpt i den helige Ande samma vecka som jag blev frälst, innan jag blivit döpt i vatten. Den helige Ande gav mig kraft att övervinna nikotinbegäret.

Denna artikel är ett läsarmejl vilket innebär att det är skribentens egna åsikter. Vill du skriva ett eget läsarmejl?


#Sven Thomsson #Frälsningen #Sven Thomsson #Vittnesbörd #Frälsning


8 kommentarer


x
Andy Svensson
måndag, 30 september 2019 16:34

Underbart Sven🙂

Svara

x
Ann
måndag, 30 september 2019 17:25

Härligt att läsa Sven, känner igen mej till viss del. Kan i eferhand le åt att jag också lovade Gud att bli hans om han hjälpte mej. Men han tyckte att det var ok.

Svara

x
Niklas
måndag, 30 september 2019 18:30

Bra gjort Sven, jag hoppas fler helst alla naturligtvis som är alkohol/narkotika missbrukare att när de får problem med alkohol/narkotika missbruket att de också ber en liknande bön och lovar gud att hen ska också bli frälst om gud hjälper hen med sitt för det kommer garanterat Jesus att ställa upp på, så kommer alla de som ber till Jesus att också bli befriade från sina alkohol/narkotika/rök missbruk. Det behövs speciellt i vårat samhälle idag så många som har blivit slavar av sitt Alkohol/narkotika/rök missbruk idag. Så be till Jesus du med som har problem och som dessutom inte är frälst och har Jesus i ditt hjärta att han får komma in till dig, du kommer aldrig att ångra dig så underbart är det att vara tillsammans med Jesus.

Svara

x
Christina Staberg svarar Niklas
måndag, 30 september 2019 21:27

Guds frid Niklas blev lite besviken att du använder ordet hen .Det tillhör inte oss kristna det finns beskrivet i Bibeln att Gud skapade man o kvinna.inte tredje kön.Detta får världen hålla på med men vi måste följa Guds ord .Gud välsigna dig

Svara

x
Lena Henricson
måndag, 30 september 2019 22:22

Tack för ditt starka vittnesbörd! 👆🙂

Svara

x
Niklas
tisdag 1 oktober 2019 00:18

svar till Christina Staberg när jag skriver hen då menar jag att det gäller båda könen istället för att jag skriver han och hon i en mening och kladdar till det jag skriver så skriver jag så, så det är inget tredje kön jag menar med det när jag skriver hen för jag vet att det alltid ( bara) kommer att finnas 2 st kön så C.S. ta inte illa upp för det, det är helt onödigt.Jag menar inget negativt med det även om en del kanske uppfattar det på det viset.
M.V.H Niklas

Svara

x
SvenThomsson
tisdag 1 oktober 2019 11:50

Tack, Christer för att du publicerade mitt vittnesbörd. Tack för bra redigering av artikeln och en jättebra och passande bild.

Svara

x
Sandra
lördag 5 oktober 2019 15:45

Hej Sven! Glad att du blev frälst. Jesus är för alla. Men de mest underbara människorna får minst förbön och de jobbigaste mest! Du var nog rätt jobbig!

Allihop: Kom ihåg att älskade folkkära människor också behöver förbön! Jag vill gärna se till exempel Gustav och Marie Mandelmann i himlen och deras familj! Men de är så fina underbara människor så det är väl knappt nån som ber för dem!

Svara

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan

onsdag 22 januari 2020 16:20
Vill bli fri från effekterna av en psykos. Sängliggandes sen månader tillbaka. Smärtor, anfall, yrsel. Problem med hjärnan. Befrielse från psykisk och fysisk ohälsa i Jesu namn!

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarStöd Apg29:

Mer info hur du kan stödja finner du här!

Kontakt:

MediaCreeper Creeper

↑ Upp