Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Salvation

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

Profetiska nyheter – September 2020

Börjar tredje världskriget i höst?

Profetiska nyheter – September 2020.

”75 år efter det andra kriget, kommer det sista och det största kriget som får det andra kriget till att verka ännu mindre”

Denna artikel är en Gästblogg vilket innebär att det är skribentens egna åsikter.

Av Mikael Walfridsson
söndag 6 september 2020 11:52
Gästblogg

Vakenhet

Guds frid kära syskon.

Här delar jag två väldigt spännande nyheter, som ganska tydligt visar hur nära vi är helt avgörande och stora profetiska händelserna i världen.

Har Herren vår uppmärksamhet och är vi vakna inför den absolut avgörande tid vi lever i? Jag vet inte när Herren väljer att rycka sin församling till sig, men jag vet att tiden är mycket kort.

Herren varnar församlingen i Sardes, att om dom inte är vakna, kommer Herren som en tjuv, och dom skulle då inte veta vilken stund Herren kom över dom (Upp 3:3). Det betyder samtidigt, att Herren önskar att vi ska känna till stunden och veta om tiden vi lever i. Han önskar vakenhet och hjärtan som bidar efter hans återkomst. Tiden är allvarlig och mycket kort.

100 % logiskt och möjligt

Arabvärlden sträcker sig från Atlanten i väster till Indiska oceanen i öster. Många av länderna igår i det så kallade ”Arabförbundet”, som bildades 1945. I detta förbund räknar man normalt med cirka 22 medlemsstater – länder som exempelvis Jemen, Irak, Egypten och Sudan. Alla länder är samtidigt medlemmar i islamiska konferensorganisationen.

Kushner, Trumps svärson, som har haft en betydande roll i fredsförhandlingarna i Mellanöstern, uttalar sig om att ”det är 100 % möjligt och logiskt för alla 22 arabstater att erkänna Israel”.

Förbund mellan Israel och arabvärlden

När världen inklusive arabförbundet börjar ge uttryck för att vi är nära ett erkännande av Israel, så betyder det samtidigt att vi också är på väg mot ett snarligt uppfyllande av Daniels bok kap 9, som talar om Israels kommande förbund ”med de många”.

Det kommer ett förbund mellan Israel och arabvärlden, och Arabförbundet kan mycket väl vara den organisation som skriver under på avtalet, som är utformat och gjort av Antikrist.

Källa:

Kushner: 100% possible, and logical, for all 22 Arab states to recognize Israel | The Times of Israel

Profetia om ett tredjevärldskrig/GOG/Magog i 2020

En av 1900 talets mest inflytelserika rabbiner, Yisrael Meir (HaKohen) kom med en profetia under hans sista dagar, om ett stort kommande krig som berör vår tid. Han talar om ett tredje krig, som skulle bli större än något annat som tidigare har varit – och det skulle komma 75 år efter slutet av det andra världskriget. Det ska noteras att Yisrael Meir föddes 1838, och upplevde första världskriget, men dog i september 1933, sex år före andra världskrigets start.

Han profeterade:

”25 år efter slutet av det sista kriget (första världskriget), kommer ett nytt krig att bryta ut som får det första till att likna en lek”.

Sanningen var dock att det gick 21 år mellan det första och det andra världskriget. Sedan fortsätter han:

”75 år efter det andra kriget, kommer det sista och det största kriget som får det andra kriget till att verka ännu mindre”

Det var den 14 augusti 1945 att man undertecknade ett vapenstillestånd, men det var först två veckor senare, den 2 september 1945, att Japan övergav sig. Det betyder att om denna profetia är korrekt, så kan vi förvänta ett tredjevärldskrig redan här i höst.

Källa:

Prophetic Rabbi who Accurately Predicted WW2: 'War of Gog-Magog this Summer' - Israel365 News | Latest News. Biblical Perspective.

Profetiska nyheterna står i kö

Dom profetiska nyheterna står i kö, och det är väl ändå inte så konstigt? På samma sätt var det när Jesus kom till jorden för 2000 år sedan. Det fanns en förväntan efter Messias, och alla tecken i himmel och jord, pekade på hans tid hade kommit.

Det samma upplever vi i dag. Det har gått 2000 år sedan att Messias, vår frälsare gick på jorden, och det löfte han gav det judiska folket, var att ”efter två dagar (två tusen år) gör han oss (judarna) levande igen, på tredje dagen, (i starten av det messianska riket) låter han oss uppstå” – Hos 6:2.

Det betyder att vi lever i den tid, där vi kan förvänta att Herren vänder åter. På samma sätt som för 2000 år sedan, vittnar och pekar tecken i himlen och på jorden om hans återkomst. Först kommer han till sin kropp, Guds levande församling, och efterföljande till Israel, det judiska folket, för att upprätta det messianska riket på jorden.

Jesus kommer mycket snart!

Mikael Walfridsson


#Tredje världskriget #Profetia #Mikael Walfridsson #Tidstecken


220 kommentarer

20 21 22 »22

x
Israelvänlig svarar Tomas N
tisdag, 22 september 2020 16:56
Tomas N skrev:
När det gäller gränsen mellan gamla och nya förbundet ser jag det som följande och med nyckelorden " Den tid skall komma,ja den är redan här" (joh 4:23)

Enligt lärjungabefallningen "Gå ut i hela världen och gör alla folk till mina lärjungar och alla messianska profetior som t ex Jesaja49,så gäller nya förbundet alla folk.
6 han säger: Det är för lite
att du bara är min tjänare
som upprättar Jakobs stammar
och för tillbaka de bevarade
av Israel.
Jag ska sätta dig
till ett ljus för hednafolken,
för att du ska bli min frälsning
ända till jordens yttersta gräns.✱

Men eftersom Jesus inte hade dött ännu,predikade lärjungarna till judar medans Jesus levde,när Han visade sig för dem som uppstånden kom uppdraget att gå ut till alla folk med tillägget att vänta på att den Helge Ande skulle bli utgjuten.

Samtidigt är all undervisning från Jesus till lärjungarna också till alla kristna i alla tider. De få och små tilläggen som att endast gå till Israels folk gällde bara dem där och då.

Att frälsningen kommer från judarna kan inte appliceras idag. Det refererar till hur det var tidigare och att frälsaren själv föddes ur det folket .

Använder man det begreppet med än idag har man inte förstått vem Gud är och hur stor frälsningen är. Kött och blod kan inte ärva Himmelriket.

Jesus själv och därefter Paulus var de som stod emot pressen från det judiska prästerskapet och fariseerna . Lärjungarna påverkades även efter pingstdagen av lagiskheten och framförallt Jakob,men också Petrus tillät sig att påverkas,men det ser vi ju från Jesus exempel att pressen var omänskligt stor.
Så är den än idag.


Det är Herren Jesus Kristus egna Ord att frälsningen kommer ifrån judarna! Säger du sådant så går du emot Hans egna Ord! Den som icke förstår sådant förstår icke heller Guds handlande med det judiska folket och där Jerusalem och Israel kommer få en alltmer framträdande roll i den yttersta tiden och i tusenårsriket genom Herren Jesus Kristus, som då kommer sitta på Tronen i templet i Jerusalem för att regera! Halleluja vår Messias som också är deras Messias!

Självklart gäller frälsningen för alla oavsett jude eller grek, men du har en ersättningsteologi som är förrädisk och felaktig! Jag har observerat att du började angripa mig direkt verbalt, så fort jag började skriva på den här sajten! Din ersättningsteologi går ut på att det judiska folket av en eller annan orsak förlorat sin ställning som egendomsfolk och därför skulle vara borta ur frälsningshistorien. Den teologin finns INTE i Nya Testamentet. Sanningen är att Gud inte har tagit tillbaka kallelsen och sina löften till judarna, Guds Israel(Rom 11:29).

Vi hednakristna har fått del av Nya Förbundets välsignelser genom Jesus, som slöts med judar precis som Jeremia profeterade(Jer 31:31). Vi icke-judar har fått del av Israels andliga arv(Ef 2:12-13;3:6). Paulus tar bilden att vi hednakristna är en inympad kvist på olivträdet, som i GT symboliserar Israel(Rom 11:17f.) Jesus är enligt Hebreerbrevet det fullkomliga offret, men annulerar inte förbundet med Israel som folk. - Paulus profeterar om att hela Israel en dag ska bli räddat(Rom 11:25). Därför har vi också en gemensam framtid när Herren Jesus Kristus Yeshua kommer åter.

Shalom

Svara

x
Israelvänlig svarar Tomas N
tisdag, 22 september 2020 17:10
Tomas N skrev:
Vi borde kunna vara öppna för hurdana vi är.
Alla säger "Jag har sanningen enligt skriften och Helige Ande"
Även jag förstås. Men det jag menar är att vi borde tona ned vet bäst attityden. Sanningen som vi alla söker och delvis funnit kan manifestera sig själv och nåden och kärleken som också är viktig kvävs genom ivriga debatter om vem som vet bäst.
Jag skulle kunna säga mycket mera till mitt försvar om den teologiska uppfatning som jag har. Men det är mindre viktigt.

Möjligheten finns att bidra till uppbyggelse för många på olika bloggar,men utmaningar finns ocksä så som moderering.

Vi behöver vara Kristuslika även i detta och inte fariseer

Tron, hoppet och kärleken men störst är kärleken! Utan nåden vore alla räddningslöst förlorade. Ja! Det allt handlar till syvende och sist om för alla är nåden! Ingen blir rättfärdiggjord genom gärningar utan allt är tron på Herren Jesus Kristus och att vi alla vilar i Hans nåd! Jag håller med dig, att vi alla kristna behöver vara Kristuslika! Ingen människa kommer bli det, men vi ska sträva alla mot det!

Shalom

Svara

x
Mikael W svarar Israelvänlig
tisdag, 22 september 2020 17:27
Israelvänlig skrev:
Så här skrev du tidigare: De vedermödor (människors sjukdomar/problem och världskrig o.dyl) som tidigare ägt rum är inte samma som den ”Vedermöda/stora vedermöda” som kommer ske efter församlingsuppryckandet, utan den senare vedermödan handlar om en ”tidsperiod” i ändtiden då mänskligheten kommer att drabbas av ohyggliga plågor. Slut citat!

Här bekräftar du att du tror att den stora vedermödan kommer ske efter församlingsuppryckandet! Därmed verkar du har frångått pretribtänkandet!👍 Den stora vedermödan drabbar främst judarna, men kristna kommer också att förföljas, fängslas, en del blir avrättade den tiden innan uppryckandet! Den stora vedermödan sker över hela världen! Uppenb. 13:7, Uppenb. 13:10 säger att här gäller det för de heliga att hava ståndaktighet och tro!

Kristna kommer inte genomlida hela vedermödan, då det framförallt handlar om den stora vedermödan, som är 3,5 år som blir förkortad för de utvalda d v s församlingen! När märket kommer måste vi vägra detta! Finns ingen anledning att det skrivs om detta i Uppenbarelseboken om detta inte skulle gälla även de kristna! När detta sker gäller det att vara förberedd och lita på Gud! Han gav mat från himmelen till judarna när de var i öknen och Han kommer göra det igen för de som förtröstar och tror på Honom!😊

Ja! Jag vet om att mörkret flyr för ljuset! Ljuset som är Herren Jesus Kristus, Alfa och Omega! Mäktig i kraft, underbar i råd!😊 Nej! Jag skulle aldrig vilja sitta och äta tillsammans med Antikrist! Det gäller att då fly honom! Herren Jesus Kristus säger att vi skall bliva hatade av alla folk för Hans namn skull! Matteus 24:9

2Och många av dem som sova i mullen skola uppvakna, somliga till evigt liv, och somliga till smälek och evig blygd.
Daniel 12:1-2 (1917 bibeln

Vad betyder den versen för dig?

Shalom

Nej, jag tror inte alls på det vis som du påstår.

Kanske därför din kommentar raderades (???)

Jag har varit mycket tydlig med att jag tror att församlingstiden avslutas med att troende Kristna, som är redo (dvs har olja till sina lampor, andedöpta, frälsta), blir uppryckta från jorden för att möta Jesus Kristus i skyn/luften

Namnkristna (ej redo, ej olja till sina lampor) får genomlida vedermödan, tillsammans med icke-kristna judar, och alla andra människor.

De måste säga nej till märket och nej till att tillbe Odjurets bild, säga ja till Jesus (Jesu nåd gäller fortfarande), och sannolikt bli halshuggna för din tro, för att möta upp med Jesus när Han kommer för 2:a gången ned till jorden, och då har Jesus med sig de heliga som fått sina himmelska kroppar

Det viktigaste, käre Israelvänlig, är inte att vinna en teologisk debatt på en blogg. Det viktigaste är att ständigt vara redo (se min tidigare kommentar)

Så, låt oss stanna här nu....

Svara

x
Tomas N svarar Israelvänlig
tisdag, 22 september 2020 18:07
Israelvänlig skrev:
Det är Herren Jesus Kristus egna Ord att frälsningen kommer ifrån judarna! Säger du sådant så går du emot Hans egna Ord! Den som icke förstår sådant förstår icke heller Guds handlande med det judiska folket och där Jerusalem och Israel kommer få en alltmer framträdande roll i den yttersta tiden och i tusenårsriket genom Herren Jesus Kristus, som då kommer sitta på Tronen i templet i Jerusalem för att regera! Halleluja vår Messias som också är deras Messias!

Självklart gäller frälsningen för alla oavsett jude eller grek, men du har en ersättningsteologi som är förrädisk och felaktig! Jag har observerat att du började angripa mig direkt verbalt, så fort jag började skriva på den här sajten! Din ersättningsteologi går ut på att det judiska folket av en eller annan orsak förlorat sin ställning som egendomsfolk och därför skulle vara borta ur frälsningshistorien. Den teologin finns INTE i Nya Testamentet. Sanningen är att Gud inte har tagit tillbaka kallelsen och sina löften till judarna, Guds Israel(Rom 11:29).

Vi hednakristna har fått del av Nya Förbundets välsignelser genom Jesus, som slöts med judar precis som Jeremia profeterade(Jer 31:31). Vi icke-judar har fått del av Israels andliga arv(Ef 2:12-13;3:6). Paulus tar bilden att vi hednakristna är en inympad kvist på olivträdet, som i GT symboliserar Israel(Rom 11:17f.) Jesus är enligt Hebreerbrevet det fullkomliga offret, men annulerar inte förbundet med Israel som folk. - Paulus profeterar om att hela Israel en dag ska bli räddat(Rom 11:25). Därför har vi också en gemensam framtid när Herren Jesus Kristus Yeshua kommer åter.

Shalom

Dina observationer är precis som mina väldigt benägna att bli påbverkade aköttet och känlomässiga aspekter.
Jag skriver väl som alla alndra lite utmanande kommentarer när jag bedömer åsikter och teologi som tål och behöver granskas och bevisas.

Jag undviker nedvärderande etiketter även om det finns sådana att tillgå och de skulle passa. Men ni använder gärna nedsättande termer så som ersättningsteologi och liberalteologi och även uttryck som antisemitsm i värsta fall.

Jag kan ha fel,men tror att mycket är kopplat till att det förekommer de som inte utan glädje applicerer den upplevda övertygelsen att man kan förbanna andra kristna om de inte välsignar nationen Israel med en särskild välsignelse.

Jag tror det är farligt att fortfarande leva ut och praktisera saker som hör gamla förbundet till,när vi lever i det nya.

Välsigna och förbanna inte,sa väl Jesus

Det är inte detsamma som att vi tillåter alla syndare och villfarelser att härja bland församlingar eller utnyttja kristna och begå övergrepp.
Men att tänka i termen att förbanna lever kvar i GT ,som var ett hårt förbund och inte heller är gällande.

Kanske skall denna tid tillbaka igen? Det får tusenårsrikeexperter svara på.

Svara

x
Israelvänlig svarar Mikael W
tisdag, 22 september 2020 18:47
Mikael W skrev:
Nej, jag tror inte alls på det vis som du påstår.

Kanske därför din kommentar raderades (???)

Jag har varit mycket tydlig med att jag tror att församlingstiden avslutas med att troende Kristna, som är redo (dvs har olja till sina lampor, andedöpta, frälsta), blir uppryckta från jorden för att möta Jesus Kristus i skyn/luften

Namnkristna (ej redo, ej olja till sina lampor) får genomlida vedermödan, tillsammans med icke-kristna judar, och alla andra människor.

De måste säga nej till märket och nej till att tillbe Odjurets bild, säga ja till Jesus (Jesu nåd gäller fortfarande), och sannolikt bli halshuggna för din tro, för att möta upp med Jesus när Han kommer för 2:a gången ned till jorden, och då har Jesus med sig de heliga som fått sina himmelska kroppar

Det viktigaste, käre Israelvänlig, är inte att vinna en teologisk debatt på en blogg. Det viktigaste är att ständigt vara redo (se min tidigare kommentar)

Så, låt oss stanna här nu....

Broder Michael! Jag har bara framlagt vad Bibeln säger och fick inget svar av dig vad den versen säger dig! Daniel 12:2

Men eftersom du säger att vi stannar här och nu, så gör vi det och de som läser kan kanske själva nu fundera ut vad den versen står för!

Ja! Vi skall alltid vara vaksamma på det som sker och icke blir lurade, predika evangelium som äro det viktigaste, avslöja mörkrets gärningar, andligt förberedda redan nu och för det som kommer och redo för uppryckandet efter förödelsens styggelse!

Shalom

Svara

x
Israelvänlig svarar Tomas N
tisdag, 22 september 2020 19:11
Tomas N skrev:
Dina observationer är precis som mina väldigt benägna att bli påbverkade aköttet och känlomässiga aspekter.
Jag skriver väl som alla alndra lite utmanande kommentarer när jag bedömer åsikter och teologi som tål och behöver granskas och bevisas.

Jag undviker nedvärderande etiketter även om det finns sådana att tillgå och de skulle passa. Men ni använder gärna nedsättande termer så som ersättningsteologi och liberalteologi och även uttryck som antisemitsm i värsta fall.

Jag kan ha fel,men tror att mycket är kopplat till att det förekommer de som inte utan glädje applicerer den upplevda övertygelsen att man kan förbanna andra kristna om de inte välsignar nationen Israel med en särskild välsignelse.

Jag tror det är farligt att fortfarande leva ut och praktisera saker som hör gamla förbundet till,när vi lever i det nya.

Välsigna och förbanna inte,sa väl Jesus

Det är inte detsamma som att vi tillåter alla syndare och villfarelser att härja bland församlingar eller utnyttja kristna och begå övergrepp.
Men att tänka i termen att förbanna lever kvar i GT ,som var ett hårt förbund och inte heller är gällande.

Kanske skall denna tid tillbaka igen? Det får tusenårsrikeexperter svara på.

Nej! Det är alldeles fel! Vi förbannar icke någon och helt lögnaktigt att du påstår någonting sådant! Men du skriver ni och jag kan inte svara för andra! Jag förbannar ingen utan hellre ber och välsignar!

Vi ska be för dem som förföljer oss sa Herren Jesus Kristus! Jag hoppas du icke heller förbannar någon utan hellre ber och välsignar! Läs Bibeln vad den säger om tusenårsriket istället för att tro helt felaktigt såsom du gör!

Shalom

Svara

x
Israelvänlig
onsdag, 23 september 2020 12:54

Och Ordet vart kött och tog sin boning ibland oss, och vi sågo hans härlighet, vi sågo likasom en enfödd Sons härlighet från sin Fader, och han var full av nåd och sanning.
Evangelium enligt Johannes 1:14 Halleluja!

Shalom

Svara

x
Olle
måndag, 28 september 2020 17:36

Trump har inte startat något krig och kommer inte heller att göra det. Han är en av de mest smarta presidenterna genom tiderna. Det kommer inget tredje världskrig inom kort, det kommer ingen antikrist inom kort och det kommer inte heller någon Kristus inom kort. Allt detta är sådant som kristna sekter förkunnade redan vid tiden innan Jesus levde och vissa håller på med detta än idag istället för att ta vara på tiden här och nu. Om något av detta kommer att hända så ligger det långt, mycket långt in i framtiden. Snopet för alla kristna men så ser det faktiskt ut. "Dagen" är här och nu.

Svara

x
Israelvänlig
onsdag, 30 september 2020 15:16

Kära bröder och systrar!

Petrus andra brev 3:3-7 Och det mån I framför allt veta, att i de yttersta dagarna bespottare skola komma med bespottande ord, människor, som vandra efter sina egna begärelser. de skola säga: Hur går det med löftet om hans tillkommelse? Från den dag, då våra fäder avsomnade, har ju allt förblivit sig likt, ända ifrån världens begynnelse. Ty när de vilja påstå detta, förgäta de, att i kraft av Guds himlar funnos till från uråldrig tid, så ock en jord, som hade kommit till av vatten och genom vatten; och genom översvämning av vatten från dem förgicks också den värld, som då fanns. Men de himlar och den jord, som nu finnas, de hava i kraft av samma ord blivit sparade åt eld, och de förvaras nu till domens dag, då de ogudaktiga skola förgås.

Shalom

Svara

x
Tom
onsdag, 30 september 2020 20:03

https://www1.cbn.com/cbnnews/us/2020/january/mark-of-the-beast-alert-amazon-planning-to-link-your-credit-card-with-palm-scan-terminals

https://youtu.be/QGreUT7TrWg

Amazon inför mark of the beast teknik?
Koppla ihop telefon, kreditkort och handen(eller pannan i ett senare skede)
Betala sen bara genom att visa handen!
Tänk vad skönt att slippa kort och koder🤣

De som säger att jesus är långt borta har fel, se på tecknen och du vet att jesus är nära återkomsten!

Svara

20 21 22 »22

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Apg29.Nu live med Christer Åberg


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

Senaste bönämnet på Bönesidan

fredag 23 oktober 2020 02:58
Allt jag gör blir fel. Allt jag tar i bryts ner. Känner mej övergiven. Hittar inte gud. Varför skulle gud ens ge mej ett liv?

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp