Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Himlen TV7

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

Profetiska nyheter – September 2020

Börjar tredje världskriget i höst?

Profetiska nyheter – September 2020.

”75 år efter det andra kriget, kommer det sista och det största kriget som får det andra kriget till att verka ännu mindre”

Denna artikel är en Gästblogg vilket innebär att det är skribentens egna åsikter.

Av Mikael Walfridsson
söndag 6 september 2020 11:52
Gästblogg

Vakenhet

Guds frid kära syskon.

Här delar jag två väldigt spännande nyheter, som ganska tydligt visar hur nära vi är helt avgörande och stora profetiska händelserna i världen.

Har Herren vår uppmärksamhet och är vi vakna inför den absolut avgörande tid vi lever i? Jag vet inte när Herren väljer att rycka sin församling till sig, men jag vet att tiden är mycket kort.

Herren varnar församlingen i Sardes, att om dom inte är vakna, kommer Herren som en tjuv, och dom skulle då inte veta vilken stund Herren kom över dom (Upp 3:3). Det betyder samtidigt, att Herren önskar att vi ska känna till stunden och veta om tiden vi lever i. Han önskar vakenhet och hjärtan som bidar efter hans återkomst. Tiden är allvarlig och mycket kort.

100 % logiskt och möjligt

Arabvärlden sträcker sig från Atlanten i väster till Indiska oceanen i öster. Många av länderna igår i det så kallade ”Arabförbundet”, som bildades 1945. I detta förbund räknar man normalt med cirka 22 medlemsstater – länder som exempelvis Jemen, Irak, Egypten och Sudan. Alla länder är samtidigt medlemmar i islamiska konferensorganisationen.

Kushner, Trumps svärson, som har haft en betydande roll i fredsförhandlingarna i Mellanöstern, uttalar sig om att ”det är 100 % möjligt och logiskt för alla 22 arabstater att erkänna Israel”.

Förbund mellan Israel och arabvärlden

När världen inklusive arabförbundet börjar ge uttryck för att vi är nära ett erkännande av Israel, så betyder det samtidigt att vi också är på väg mot ett snarligt uppfyllande av Daniels bok kap 9, som talar om Israels kommande förbund ”med de många”.

Det kommer ett förbund mellan Israel och arabvärlden, och Arabförbundet kan mycket väl vara den organisation som skriver under på avtalet, som är utformat och gjort av Antikrist.

Källa:

Kushner: 100% possible, and logical, for all 22 Arab states to recognize Israel | The Times of Israel

Profetia om ett tredjevärldskrig/GOG/Magog i 2020

En av 1900 talets mest inflytelserika rabbiner, Yisrael Meir (HaKohen) kom med en profetia under hans sista dagar, om ett stort kommande krig som berör vår tid. Han talar om ett tredje krig, som skulle bli större än något annat som tidigare har varit – och det skulle komma 75 år efter slutet av det andra världskriget. Det ska noteras att Yisrael Meir föddes 1838, och upplevde första världskriget, men dog i september 1933, sex år före andra världskrigets start.

Han profeterade:

”25 år efter slutet av det sista kriget (första världskriget), kommer ett nytt krig att bryta ut som får det första till att likna en lek”.

Sanningen var dock att det gick 21 år mellan det första och det andra världskriget. Sedan fortsätter han:

”75 år efter det andra kriget, kommer det sista och det största kriget som får det andra kriget till att verka ännu mindre”

Det var den 14 augusti 1945 att man undertecknade ett vapenstillestånd, men det var först två veckor senare, den 2 september 1945, att Japan övergav sig. Det betyder att om denna profetia är korrekt, så kan vi förvänta ett tredjevärldskrig redan här i höst.

Källa:

Prophetic Rabbi who Accurately Predicted WW2: 'War of Gog-Magog this Summer' - Israel365 News | Latest News. Biblical Perspective.

Profetiska nyheterna står i kö

Dom profetiska nyheterna står i kö, och det är väl ändå inte så konstigt? På samma sätt var det när Jesus kom till jorden för 2000 år sedan. Det fanns en förväntan efter Messias, och alla tecken i himmel och jord, pekade på hans tid hade kommit.

Det samma upplever vi i dag. Det har gått 2000 år sedan att Messias, vår frälsare gick på jorden, och det löfte han gav det judiska folket, var att ”efter två dagar (två tusen år) gör han oss (judarna) levande igen, på tredje dagen, (i starten av det messianska riket) låter han oss uppstå” – Hos 6:2.

Det betyder att vi lever i den tid, där vi kan förvänta att Herren vänder åter. På samma sätt som för 2000 år sedan, vittnar och pekar tecken i himlen och på jorden om hans återkomst. Först kommer han till sin kropp, Guds levande församling, och efterföljande till Israel, det judiska folket, för att upprätta det messianska riket på jorden.

Jesus kommer mycket snart!

Mikael Walfridsson


#Tredje världskriget #Profetia #Mikael Walfridsson #Tidstecken


220 kommentarer

16 17 18 »22

x
Israelvänlig
lördag, 19 september 2020 16:39

Lillibeth hänvisar i sitt försvarstal för pretribläran till Amir Tsarfari! Ingen av pretribanhängarna har skrivit någonting om vad Amir Tsarfari säger vilket visar att det inte skulle vara något försvarstal för pretribläran eller så har pretribanhängarna inte brytt sig om att se och lyssna på videon! Amir försvarar istället midtribläran, men vi har inte hört någonting från midtribarna heller! Amir säger att första och andra basunen redan har hänt 1948 respektive 1967! BIBELN SÄGER ATT BASUNERNA KOMMER LJUDA I DEN SISTA ÅRSVECKAN! Den sista årsveckan innefattar hela vedermödan, men den stora vedermödan börjar i mitten d v s efter 3,5 år! Amir säger att kristna kommer ryckas upp strax innan kriget i himmelen har börjat! Herren Jesus Kristus säger till lärjungarna att vi ska ge akt på när förödelsen styggelse börjar! Bibeln talar inte om att uppryckandet kommer ske strax innan Antikrist ställer till förödelsens styggelse! Han säger istället till lärjungarna att de som är i judéen skall fly undan! Uppryckandet kan inte ske förrän avfallet, apostasia har skett och Antikrist har framträtt, utropar sig själv till Gud och ställer till förödelsens styggelse!

Amir avskiljer uppryckandet från Herren Jesus Kristus återkomst, vilket jag också gör, men uppryckandet sker inte strax innan den stora vedermödan börjar! Amirs resonemang är inte Bibliskt och faller på denna punkt! Ingen vete ju dagen eller stunden! Ingen här på denna sajt, vilket är märkligt har tagit upp vad som står i Daniel 12:1-2 På den tiden skall Mikael träda upp, den store fursten, som står såsom försvarare för dina landsmän; och då kommer en tid av nöd, vars like icke har funnits allt ifrån den dag, då människor blevo till, och ända till den tiden.

Men på den tiden skola av ditt folk alla de varda frälsta som finnas skrivna i boken. OCH MÅNGA AV DEM SOM SOVA I MULLEN SKOLA UPPVAKNA, SOMLIGA TILL EVIGT LIV OCH SOMLIGA TILL SMÄLEK OCH EVIG BLYGD. Vi läser med stora bokstäver att återuppståndelsen börjar ske och därefter sker uppryckandet av levande som kommer att ske under den perioden fram till innan Herren Jesus Kristus återkomst fast vi vet icke när under den perioden! Vi skall alltid vara vaksamma och redo men speciellt efter förödelsens styggelse sker! Herren Jesus Kristus sa också att vedermödan och syftade på den stora vedermödan blir förkortad för de utvaldas skull d v s församlingen. I det året, under den månaden, den dagen, den stunden, den timmen, den sekunden som ingen känner till utom Fadern själv kommer uppryckandet ske precis när Gud förkortar den stora vedermödan för de utvalda, som är församlingen. När det sker känner ingen till utom Fadern!

Amir Tsarfari anser jag annars har rätt när han talar om tusenårsriket men helt fel när han talar om att två st. basuner redan har skett och att vi kristna kommer ryckas upp strax innan kriget i himmelen utspelar sig! Därav faller hans midtriblära!

Shalom

Svara

x
Lillibeth
lördag, 19 september 2020 19:22

https://www.youtube.com/channel/UCNfF5IREQ_9hiRm47UX0E5g

För den som vill lyssna till Ken Jonson,en mycket ödmjuk och lågmäld person som jag uppfattar honom.

Svara

x
Israelvänlig svarar Mikael W
lördag, 19 september 2020 20:42
Mikael W skrev:
Jag är personligen måttligt intresserad av ämnet pre-tribulation (se min kommentar ovan), dvs Jesu uppryckande av troende Kristna från jorden för att möta Jesus i skyn (luften, rymden)

Länken nedan leder dig vidare till en bok du kan köpa, skriven av Ken Johnsson, som heter ”Rapture”

Ken J., som är teologie doktor och forskat i detta ämne, menar att läran om ”pre-tribulation” är den lära som Paulus förkunnar i bibeln (Romarbrevet, 1:a och 2:a Tessalonikiebreven), men även att det var den lära som kommunicerades ut av de första kyrkoledarna, fram till år 323 (dvs 1500 år före Darby)

I slutet av församlingstiden kommer många villoläror att förkunnas, vilket bibeln varnar oss för. En dylik villolära är att uppryckelsen äger rum ”efter” vedermödan.

Församlingstiden avslutas således med uppryckandet av Jesu församling, och efter uppryckandet är det dags för vedermödan

Då mitt intresse är lågt för detta ämne, så hänvisar jag till Teologi Doktor Ken Johnssons forskningsresultat i ämnet.

(förresten, varifrån inhämtade du din doktrin? Katolska katekesen?)

https://www.amazon.com/Rapture-Pretribulational-Viewed-Ancient-Church/dp/144862763X


Ursäkta att jag inte svarar förrän nu, då jag varit upptagen! Min doktrin är Bibeln! Vilken är din? Jag är inte katolik, har aldrig varit det och har inte läst katolska katekesen heller! Har aldrig hört talas om Ken Johnsson och om det hade varit en gnutta sanning i hans teori, så är jag övertygad om, att pretribledningen hade använt sig av detta på alla sätt, men de är helt tysta om detta vilket innebär att det då inte kan vara sant! Läs förresten mitt inlägg som jag skrev kl. 16:39 idag vad som står i Daniel 12:1-2! Vidare så har jag fortfarande inte fått någonting från er pretribanhängare, som enligt Bibeln visar att uppryckandet ska ske innan vedermödan d v s den sista och 70:e årsveckan!

Shalom

Svara

x
Israelvänlig svarar Mikael W
lördag, 19 september 2020 21:16
Mikael W skrev:
Jag är personligen måttligt intresserad av ämnet pre-tribulation (se min kommentar ovan), dvs Jesu uppryckande av troende Kristna från jorden för att möta Jesus i skyn (luften, rymden)

Länken nedan leder dig vidare till en bok du kan köpa, skriven av Ken Johnsson, som heter ”Rapture”

Ken J., som är teologie doktor och forskat i detta ämne, menar att läran om ”pre-tribulation” är den lära som Paulus förkunnar i bibeln (Romarbrevet, 1:a och 2:a Tessalonikiebreven), men även att det var den lära som kommunicerades ut av de första kyrkoledarna, fram till år 323 (dvs 1500 år före Darby)

I slutet av församlingstiden kommer många villoläror att förkunnas, vilket bibeln varnar oss för. En dylik villolära är att uppryckelsen äger rum ”efter” vedermödan.

Församlingstiden avslutas således med uppryckandet av Jesu församling, och efter uppryckandet är det dags för vedermödan

Då mitt intresse är lågt för detta ämne, så hänvisar jag till Teologi Doktor Ken Johnssons forskningsresultat i ämnet.

(förresten, varifrån inhämtade du din doktrin? Katolska katekesen?)

https://www.amazon.com/Rapture-Pretribulational-Viewed-Ancient-Church/dp/144862763X


Du nämner Romarbrevet och 1:a och 2:a Tessalonikibreven! Kan du ange mer specifikt vilka/vilket kapitel i respektive brev visar på ett uppryckande innan den sista och 70:e årsveckan?

Shalom

Svara

x
Mikael W svarar Israelvänlig
söndag, 20 september 2020 07:29
Israelvänlig skrev:
Du nämner Romarbrevet och 1:a och 2:a Tessalonikibreven! Kan du ange mer specifikt vilka/vilket kapitel i respektive brev visar på ett uppryckande innan den sista och 70:e årsveckan?

Shalom

Israelvänlig, du har redan fått mina åsikter i ämnet och jag är helt likgiltig inför att föra en strid om vems bibeltolkning som är korrekt.

Du har din fulla rättighet att tolka bibeln på ett annat vis än den majoritet och miljarder Kristna som under de senaste 2000 åren tolkat bibeln som jag gör när det gäller uppryckandet.

Har den Helige Ande öppnat enbart dina ögon tror du för att förstå när uppryckandet sker? Har du fått en speciell gåva och ett kall från Gud, som ingen annan tidigare fått, i att tolka bibeln i det här ämnet, och föra ut din bibeltolkning under församlingstidens slutfas?

Återigen, för mig får du tolka bibeln precis som det anbefaller dig. Att kivas är inte en av Andens frukter så låt oss stanna här.....
Svara

x
Mikael W
söndag, 20 september 2020 09:41

Nedanstående kommentar är inte riktad mot någon specifik person:

Församlingstidens slutfas, dvs tiden före uppryckandet och vedermödan, brukar kallas för ”apostasi-fasen”.

Det som utmärker sig för denna slutfas är att många Kristna börjar frångå den ”sanna genuina läran om gospel” och frångå den ”sunda läran”, och där nya läror ploppar upp likt ogräs i blomrabatten

Dessa Kristna har glömt att spänna på sig ”sanningen bälte”, och avfaller från den ”sunda läran”

Kuriosa:
Ordet ”apostasi” härstammar från den romerske kejsaren Julianus Apostata (361-363), som fick sitt tillnamn för att han konverterade från kristendomen och försökte återinföra den gamla romerska religionen, dvs att återinföra lögnenSvara

x
Lillibeth svarar Mikael W
söndag, 20 september 2020 10:02
Mikael W skrev:
Nedanstående kommentar är inte riktad mot någon specifik person:

Församlingstidens slutfas, dvs tiden före uppryckandet och vedermödan, brukar kallas för ”apostasi-fasen”.

Det som utmärker sig för denna slutfas är att många Kristna börjar frångå den ”sanna genuina läran om gospel” och frångå den ”sunda läran”, och där nya läror ploppar upp likt ogräs i blomrabatten

Dessa Kristna har glömt att spänna på sig ”sanningen bälte”, och avfaller från den ”sunda läran”

Kuriosa:
Ordet ”apostasi” härstammar från den romerske kejsaren Julianus Apostata (361-363), som fick sitt tillnamn för att han konverterade från kristendomen och försökte återinföra den gamla romerska religionen, dvs att återinföra lögnenIntressant, tack för inlägget.

Svara

x
Stefan Jonasson
söndag, 20 september 2020 10:42

Den största profetiska nyheten av alla är glädjens budskap... Att GUD kom till oss, en tid gjorde du honom ringaren än änglar... Han dog för våra synder.. Rättfärdig led han för orättfärdiga, så att var och en som tror på på honom inte skall förgås utan hava evigt liv.. Utan att ha förtjänat det gör GUD oss rena i KRISTUS, ef 2:6 ja han har uppväckt oss med honom och satt oss med honom i den himmelska världen i KRISTUS JESUS, för att i den kommande världen visa sin överväldigande (obs överväldigande) godhet mot oss i KRISTUS JESUS, *tag emot och tro på hans godhet*TY AV NÅDEN ÄR NI FRÄLSTA(och bevarad i frälsningen) INTE AV ER SJÄLVA GENOM TRON INTE AV ER SJÄLVA GUDS GÅVA ÄR DET INTE PÅ GRUND AV GÄRNINGAR FÖR ATT INGEN SKALL BERÖMMA SIG,räddad av nåden, bevarad av nåden inte av oss själva... Det fullbordade verket vår eviga frälsning är GUDS VERK.. Den som tagit emot JESUS som sin frälsare och tror har blivit en ny skapelse och kan inte förlora sin frälsning.. Det är glädjens budskap,

Svara

x
Stefan Jonasson
söndag, 20 september 2020 11:40

Om vi säger att vi inte har syndat gör vi honom till en lögnare, jag skriver detta för att ni inte ska synda men om någon syndar har vi en advokat som för vår talan JESUS KRISTUS DEN RÄTTFÄRDIGE... Här kommer den överväldigande godheten(betänk ordet överväldigande) HAN ÄR FÖRSONINGEN FÖR VÅRA SYNDER, INTE BARA VÅRA UTAN HELA VÄRLDEN, den troendes dilemma är att vi syndar i tanke ord och handling, vår själafiende kan aldrig rycka oss ur GUDS HAND eller få oss att gå förlorade GUD HAR SATT SITT SIGILL PÅ OSS, men han kan förstöra vår livsvandring och vårt vittnesbörd.. Få oss att bli bittra och få oss att leva som en ofrälsta människa i vår köttsliga natur.. Hans mäktigaste vapen mot den troende och evangelium är att han kan få oss att tro att vi kan förlora vår frälsning.. När vi plågas av vår vane synd.. Törntaggen i vårt kött och tror på lögnen att vi kan förlora vår frälsning och att GUD ska överge oss.. Då kan vi i vår bitterhet vända oss bort från helgelsens väg och ge upp trons kamp.. Vi måste hålla före att vi inte kan gå förlorad hur mycket vi än misslyckas, sju gånger sjuttio gånger.. Och tro på hans godhet mot oss i KRISTUS JESUS.. Då kommer nådeskraften att lyfta oss upp ur förtvivlans mörker som det står i *titus 11-12 GUDS NÅD HAR UPPENBARATS TILL FRÄLSNING FÖR ALLA MÄNNISKOR, DEN FOSTRAR OSS TILL ATT AVSÄGA OSS ALL OGUDAKTIGHET OCH VÄRLDSLIGA BEGÄR OCH ATT LEVA ANSTÄNDIGT RÄTTFÄRDIGT, OCH GUD FRUKTIGT I DEN TID SOM NU ÄR,,

Svara

x
Israelvänlig svarar Mikael W
söndag, 20 september 2020 12:24
Mikael W skrev:
Israelvänlig, du har redan fått mina åsikter i ämnet och jag är helt likgiltig inför att föra en strid om vems bibeltolkning som är korrekt.

Du har din fulla rättighet att tolka bibeln på ett annat vis än den majoritet och miljarder Kristna som under de senaste 2000 åren tolkat bibeln som jag gör när det gäller uppryckandet.

Har den Helige Ande öppnat enbart dina ögon tror du för att förstå när uppryckandet sker? Har du fått en speciell gåva och ett kall från Gud, som ingen annan tidigare fått, i att tolka bibeln i det här ämnet, och föra ut din bibeltolkning under församlingstidens slutfas?

Återigen, för mig får du tolka bibeln precis som det anbefaller dig. Att kivas är inte en av Andens frukter så låt oss stanna här.....
Jag skrev tidigare att du nämner Romarbrevet och 1:a och 2:a Tessalonikibreven och om du kunde ange mer specifikt vilka/vilket kapitel i respektive brev som visar på ett uppryckande innan den sista och 70:e årsveckan? Du gav inget svar på detta, som du själv hänvisar till ty du kan inte hitta någonting som visar att uppryckandet sker innan vedermödan! Ni inom pretribläran har aldrig och kan inte lägga fram ifrån Bibeln, som är Guds Ord, någonting som visar på ett uppryckande innan vedermödan! Du skriver vidare att miljarder kristna har tolkat Bibeln såsom du gör när det gäller uppryckandet! Det stämmer ju inte heller eftersom urkristendomen fram till 1800-talet var en posttribtolkning! Du säger eller åtminstone hänvisar till att posttribläran skulle vara en villolära när det i högsta grad är pretribläran, som är en villolära!

Jag och många flera med mig har fått en kallelse bland annat till att föra ut hur urkristendomen såg på församlandet av de heliga enligt Bibeln! Jag har aldrig sagt i vilken stund uppryckandet sker utan i vilken period uppryckandet kommer ske och har hänvisat tidigare som alla läsare kan se till Daniel 12:1-2 Jag har visat tidigare att den som hindrar är Michael och inte Den Helige Ande och avfärdat fullständigt att apostasia skulle betyda uppryckande. Vidare har jag tidigare avfärdat Lillibeths försvarstal för pretrib då hon hänvisade till Amir Tsarfari!

Att föra ut pretribläran som inte är Biblisk kommer göra att det är stor risk att det stora flertalet av kristna som är pretribanhängare kommer att avfalla när de ser att uppryckandet inte sker när vi kommer in i den sista och 70:e årsveckan! Du som företräder pretribsynen så är det enda vi begär att du överväger vår sak rättvist! Du säger att vi avslutar detta ämne för du kan inte visa ifrån Bibeln, att uppryckandet kommer ske innan vedermödan och det är detta, som är den yttersta och verkliga orsaken och inte om att kivas! Sanningen skall göra eder fria! Halleluja!

Shalom

Svara

16 17 18 »22

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Apg29.Nu live med Christer Åberg


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

Senaste bönämnet på Bönesidan

fredag 23 oktober 2020 02:58
Allt jag gör blir fel. Allt jag tar i bryts ner. Känner mej övergiven. Hittar inte gud. Varför skulle gud ens ge mej ett liv?

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp