Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Salvation

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

Profetiska nyheter – September 2020

Börjar tredje världskriget i höst?

Profetiska nyheter – September 2020.

”75 år efter det andra kriget, kommer det sista och det största kriget som får det andra kriget till att verka ännu mindre”

Denna artikel är en Gästblogg vilket innebär att det är skribentens egna åsikter.

Av Mikael Walfridsson
söndag 6 september 2020 11:52
Gästblogg

Vakenhet

Guds frid kära syskon.

Här delar jag två väldigt spännande nyheter, som ganska tydligt visar hur nära vi är helt avgörande och stora profetiska händelserna i världen.

Har Herren vår uppmärksamhet och är vi vakna inför den absolut avgörande tid vi lever i? Jag vet inte när Herren väljer att rycka sin församling till sig, men jag vet att tiden är mycket kort.

Herren varnar församlingen i Sardes, att om dom inte är vakna, kommer Herren som en tjuv, och dom skulle då inte veta vilken stund Herren kom över dom (Upp 3:3). Det betyder samtidigt, att Herren önskar att vi ska känna till stunden och veta om tiden vi lever i. Han önskar vakenhet och hjärtan som bidar efter hans återkomst. Tiden är allvarlig och mycket kort.

100 % logiskt och möjligt

Arabvärlden sträcker sig från Atlanten i väster till Indiska oceanen i öster. Många av länderna igår i det så kallade ”Arabförbundet”, som bildades 1945. I detta förbund räknar man normalt med cirka 22 medlemsstater – länder som exempelvis Jemen, Irak, Egypten och Sudan. Alla länder är samtidigt medlemmar i islamiska konferensorganisationen.

Kushner, Trumps svärson, som har haft en betydande roll i fredsförhandlingarna i Mellanöstern, uttalar sig om att ”det är 100 % möjligt och logiskt för alla 22 arabstater att erkänna Israel”.

Förbund mellan Israel och arabvärlden

När världen inklusive arabförbundet börjar ge uttryck för att vi är nära ett erkännande av Israel, så betyder det samtidigt att vi också är på väg mot ett snarligt uppfyllande av Daniels bok kap 9, som talar om Israels kommande förbund ”med de många”.

Det kommer ett förbund mellan Israel och arabvärlden, och Arabförbundet kan mycket väl vara den organisation som skriver under på avtalet, som är utformat och gjort av Antikrist.

Källa:

Kushner: 100% possible, and logical, for all 22 Arab states to recognize Israel | The Times of Israel

Profetia om ett tredjevärldskrig/GOG/Magog i 2020

En av 1900 talets mest inflytelserika rabbiner, Yisrael Meir (HaKohen) kom med en profetia under hans sista dagar, om ett stort kommande krig som berör vår tid. Han talar om ett tredje krig, som skulle bli större än något annat som tidigare har varit – och det skulle komma 75 år efter slutet av det andra världskriget. Det ska noteras att Yisrael Meir föddes 1838, och upplevde första världskriget, men dog i september 1933, sex år före andra världskrigets start.

Han profeterade:

”25 år efter slutet av det sista kriget (första världskriget), kommer ett nytt krig att bryta ut som får det första till att likna en lek”.

Sanningen var dock att det gick 21 år mellan det första och det andra världskriget. Sedan fortsätter han:

”75 år efter det andra kriget, kommer det sista och det största kriget som får det andra kriget till att verka ännu mindre”

Det var den 14 augusti 1945 att man undertecknade ett vapenstillestånd, men det var först två veckor senare, den 2 september 1945, att Japan övergav sig. Det betyder att om denna profetia är korrekt, så kan vi förvänta ett tredjevärldskrig redan här i höst.

Källa:

Prophetic Rabbi who Accurately Predicted WW2: 'War of Gog-Magog this Summer' - Israel365 News | Latest News. Biblical Perspective.

Profetiska nyheterna står i kö

Dom profetiska nyheterna står i kö, och det är väl ändå inte så konstigt? På samma sätt var det när Jesus kom till jorden för 2000 år sedan. Det fanns en förväntan efter Messias, och alla tecken i himmel och jord, pekade på hans tid hade kommit.

Det samma upplever vi i dag. Det har gått 2000 år sedan att Messias, vår frälsare gick på jorden, och det löfte han gav det judiska folket, var att ”efter två dagar (två tusen år) gör han oss (judarna) levande igen, på tredje dagen, (i starten av det messianska riket) låter han oss uppstå” – Hos 6:2.

Det betyder att vi lever i den tid, där vi kan förvänta att Herren vänder åter. På samma sätt som för 2000 år sedan, vittnar och pekar tecken i himlen och på jorden om hans återkomst. Först kommer han till sin kropp, Guds levande församling, och efterföljande till Israel, det judiska folket, för att upprätta det messianska riket på jorden.

Jesus kommer mycket snart!

Mikael Walfridsson


#Tredje världskriget #Profetia #Mikael Walfridsson #Tidstecken


207 kommentarer

13 14 15 »21

x
Israelvänlig svarar Israelvänlig
onsdag, 16 september 2020 20:29
Israelvänlig skrev:
Den som hindrar är Mikael och hans änglahärar.
Under Kores tid som regent över Persien, framträdde en ängel för Daniel som uppenbarade framtida händelser för honom. Han informerade Daniel om att han blivit fördröjd under 21 dagar på grund av en strid med "fursten av Persien", [Dan. 10:10-13]. Sedan sade han att han måste återvända till striden mot fursten för Persien", och därefter skulle han ta itu med "fursten för Javan (dvs Grekland)"

Dan 10:12-14,20-21
12 Och han sade till mig: »Frukta icke, Daniel, ty redan ifrån första dagen, då när du vände ditt hjärta till att söka förstånd och till att ödmjuka dig inför din Gud, hava dina ord varit hörda; och jag har nu kommit för dina ords skull.
13 Fursten för Persiens rike stod mig emot under tjuguen dagar; men då kom Mikael, en av de förnämsta furstarna, mig till hjälp, under det att jag förut hade stått där allena mot Persiens konungar.
14 Och nu har jag kommit för att undervisa dig om vad som skall hända ditt folk i kommande dagar; ty också detta är en syn som syftar på framtiden.»....
20 Då sade han: Kan du nu förstå varför jag har kommit till dig? Men jag måste strax vända tillbaka för att strida mot fursten för Persien, och när jag är fri ifrån honom, kommer fursten för Javan (Grekland).
21 Dock vill jag förkunna för dig vad som är upptecknat i sanningens bok. Och ingen enda står mig bi mot dessa, förutom Mikael, eder furste.

Refererade ängeln till de mänskliga furstarna över Persien och Grekland? (Persien var den ledande världsmakten vid tiden för Daniels vision). Att så skulle ha varit fallet verkar emellertid knappast troligt. Hur kunde ett mänskligt ledarskap eller en kung strida mot en ängel, eller hålla tillbaka en ängel för att komma till Daniel? Dessutom, sa samma ängel i Dan. 11:1; att han stod som stöd och värn för (to confirm and strengthen; KJV) den förste Mediepersiske Kungen (Darius), från och med det allra första året av det Persiska Imperiet. Den här ängeln hjälpte den mänsklige Persiske kungen, samtidigt som han stred mot "fursten av Persien". Jag tror att det är korrekt att här dra slutsatsen att "fursten av Persien" var en demonisk ande som försökte få med sig det Persiska riket på sin onda väg. Men ängeln hade fått uppdraget att hålla nere ondskan.

Lägg dessutom märke till att ängeln sade att han skulle återvända för att strida mot "fursten av Persien" efter att ha lämnat Daniel. Därefter skulle "fursten av Grekland" komma. Om vi följer följden av riken i Daniel, ser vi att Grekland skulle komma efter Persien, och i sin tur följas av Rom. Därefter skulle Antikrist komma ur de tio riken som skulle följa efter Rom.

Det är tydligt att ängeln stred mot en serie av demoniska krafter som försökte att influera dessa successiva riken till sina onda avsikter. Om det fanns det en "furste av Persien" under den tid då Persien dominerade den kända världen, följd av en "furste av Grekland" då Alexander den store kom till makten och erövrade Persien, så är det mer än rimligt att anta att det också skulle komma att finnas en "furste av Rom". Och att ängeln även skulle komma att bli engagerad i striden mot den demoniska makten. Lägg emellertid märke till vad ängeln sade till Daniel angående Mikael. "Dock vill jag förkunna för dig vad som är upptecknat i sanningens bok. Och ingen enda står (holdeth; KJV) mig bi mot dessa, förutom Mikael, eder furste". Benämningen "Mikael, eder furste" refererar till "fursten av Israel". Tidigare i vers 14 sade samma ängel följande till Daniel, "nu har jag kommit för att undervisa dig om vad som skall hända ditt folk (Israel) i kommande dagar..." Så det står helt klart, att "Mikael, eder furste" är Israels furste. Ordet "står" ("holdeth"; KJV) betyder att hålla nere, hindra, eller att hålla tillbaka (to restrain). Tidigare hade ängeln sagt att Mikael hade kommit för att hjälpa honom i kampen mot "fursten av Persien" (v. 13). Mikael tycks vara mäktigare än den här ängeln, åtminstone i styrka och förmodligen också i rang. Av ängelns ord i det här sammanhanget att döma, kan vi sluta oss till att änglar, och i synnerhet Mikael är engagerade i att hålla nere (hindra, restraining) de demoniska krafter som försöker att influera och kontrollera mänskliga styrelseordningar till sina onda avsikter. Eftersom åtminstone två successiva "furstar" är namngivna (Persiens och Greklands) i den följd av riken som ingår i det ledande scenario som leder fram till Antikrist, så kan vi sluta oss till att denna tillbakahållande aktivitet också har fortsatt vidare i de följande rikena. Mikael är definitivt här identifierad som den som håller tillbaka, den som hindrar (the restrainer).

Samme ängel som fortsatte samtalet med Daniel rakt genom kapitel 11, uppenbarade flera detaljer beträffande världsrimperierna från Daniels tid ända fram till Antikrists slutliga rike. Han avslutade genom att åter referera till Mikael i sammanhang med den kommande vedermödan.

Dan. 12:1
1 På den tiden skall Mikael träda upp, den store fursten som står såsom försvarare för dina landsmän; och då kommer en tid av nöd, vars like icke har funnits, allt ifrån den dag då människor blevo till och ända till den tiden. Men på den tiden skola av ditt folk alla de varda frälsta, som finnas skrivna i boken.

Det är i det här sammanhanget med änglar som håller tillbaka de successivt framträdande demoniska makter som söker att få kontrollen över dessa världsimperier och leda dem till Antikrist, som vi finner att Mikael kommer att "träda upp" och en tid av nöd inträder. Det är Mikael och hans krafter som har "STÅTT" emot de demoniska andar som har försökt att få kontrollen över världsimperierna. Vi har redan uppmärksammat att Mikael blivit omnämnd som Israels "furste", och här ser vi samma sak nämnas. Mikael står som försvarare för Daniels folk. D.v.s. han är Israels försvarare. Mikael kommer att "träda upp" ("stand up"; KJV) och nödens tid börjar. Vad menas med att Mikael "träder upp" (standing up)? Det Hebreiska ordet kan betyda "stå overksam" (d.v.s. upphöra med att hålla tillbaka). Men, utifrån det faktum att samma ord används som refererande till att han "står" för Israel, synes det innebära att Mikael intar en försvarsposition för Israel vid den tid då den stora vedermödan börjar. Det synes som att Mikael kommer att upphöra med sin offensiva roll som den som håller tillbaka de demoniska "furstarna" och i stället fokusera på en rent defensiv roll som Israels försvarare under vedermödan.

I Uppenbarelseboken 12 hämtar vi mer insikt angående Mikaels aktivitet under den här tiden.

Upp: 12:7-17
7 Och en strid uppstod i himmelen: Mikael och hans änglar gåvo sig i strid med draken; och draken och hans änglar stridde mot dem,
8 men de förmådde intet mot dem, och i himmelen fanns nu icke mer någon plats för dem.
9 Och den store draken, den gamle ormen, blev nedkastad, han som kallas Djävul och Satan, och som förvillar hela världen; han blev nedkastad till jorden, och hans änglar kastades ned jämte honom.
10 Och jag hörde en stark röst i himmelen säga: »Nu har frälsningen och makten och riket blivit vår Guds, och väldet hans Smordes; ty våra bröders åklagare är nedkastad, han som dag och natt anklagade dem inför vår Gud.
11 De övervunno honom i kraft av Lammets blod och i kraft av sitt vittnesbörds ord: de älskade icke så sitt liv så att de drogo sig undan döden.
12 Glädjens fördenskull, I himlar och I som bon i dem. Men ve dig, du jord, och dig, du hav! Ty djävulen har kommit ned till eder i stor vrede, eftersom han vet att den tid han har kvar är kort.»
13 Och när draken såg att han var nedkastad på jorden, förföljde han kvinnan, som hade fött gossebarnet.
14 Men åt kvinnan gåvos den stora örnens två vingar, för att hon skulle flyga ut i öknen till den plats där hon skulle få sitt uppehälle under en tid och tider och en halv tid, fjärran ifrån ormens åsyn.
15 Då sprutade ormen ur sitt gap vatten efter kvinnan såsom en ström, för att strömmen skulle bortföra henne.
16 Men jorden kom kvinnan till hjälp; jorden öppnade sin mun och drack upp strömmen, som draken hade sprutat ut ur sitt gap.
17 Och draken vredgades än mer på kvinnan och gick åstad för att föra krig mot de övriga av hennes säd, mot dem som hålla Guds bud och hava Jesu vittnesbörd.

Utan tvivel var den här texten avsedd som en påminnelse till Daniel 12:1. Tajmningen av Daniels "träda upp" är till, början av "en tid av nöd". Jesus refererade till den här versen i Matt 24:21, och benämnde den "en stor vedermöda" som följer efter "förödelsens styggelse" (v. 15). Och här i Upp 12 ser vi att längden av denna tidsperiod då Israel står under beskydd i öknen är 1260 dagar. Båda texterna är därför parallella. Mikael "träder upp" vid samma stund som det uppstod ett "krig i himlen", vid mitt-tidpunkten av den 70:e årsveckan.

När vi undersöker Paulus ord i 2 Tess. 2, finner vi att också han där refererade till exakt samma tid när han beskriver "förödelsens styggelse" som "Laglöshetens människa" som sätter sig i Guds tempel och föregiver sig vara Gud. Detta beskriver hur denne kommer att "träda fram" (bli uppenbarad; RB) så snart som bara "han som nu hindrar har kommit ur vägen" (v. 7; RB) för "laglöshetens hemlighet" (KB).

Ordet "hindrar" (RB) eller "håller tillbaka" (KB) i 2 Tess 2:6-8 är översatt från det grekiska ordet "katecho", som bokstavligt betyder; "att greppa och hålla nere". Tillbakahållaren "håller nere" "laglöshetens hemlighet". Vid den tid då Mikael och hans änglar kastar Satan och hans demoner ner på jorden, och Mikael träder upp till försvar för Israels kvarleva "i öknen", kommer den tillbakahållande kraften att tagas ur vägen från "laglöshetens hemlighet" varvid Vilddjuret får fritt tillträde att utan spärrar träda fram på världsarenan. En tid av nöd börjar med denna otyglade "förödelsens styggelse". Två ggr citerade Jesus, i sin undervisning från Oljeberget, från denna Davids vision, och knöt därvid samman Antikrist med den sista kungen i Daniels vision [jmf. Dan. 11:31 & Matt. 24:15], och identifierade "en tid av nöd" med "en stor vedermöda", [jmf. Dan. 12:1 & Matt. 24:21]. Eftersom Paulus påminner om Laglöshetens människa (syndens människa; RB) sittande i templet är en parallell till Jesu uttalande angående "förödelsens styggelse, om vilken är talat genom profeten Daniel", så är det mycket troligt att Paulus hade Mikael i tankarna när ha skrev om "han som hindrar" (the restrainer).

Mikael och hans änglahär matchar alla kriterierna. Beträffande genuskriteriet så är änglahären neutrum, och Mikael dess befälhavare är singular maskulinum. Mikael och hans änglar har varit i verksamhet i över 2000 år, så de passar in på tidsramskriteriet. Mikael och hans änglar är de perfekta kandidaterna när det gäller att direkt ta itu med andliga kombattanter, eftersom de själva är andliga varelser. Mikael är i Skriften direkt utpekad som en motkraft emot Satan, den som direkt tvistar med Satan [Judas 1:9]. Mikael och hans arme av änglar är också kraftfullare än Satan och dennes demoner, efter vad som illustreras genom deras seger vid "striden i himlen" [Upp. 12:7] när de kastar Satan och hans demoner ner till jorden.


KRITERIUM HELIG ANDE ROM MÄNSKLIGT STYRE MIKAEL & ARMÉN
Maskulinum/Neutrum NEJ NEJ NEJ JA
Aktiv 2000+ år JA NEJ JA JA
Andeväsen JA NEJ NEJ JA
Starkare JA NEJ NEJ JA
Direkt kontakt NEJ NEJ NEJ JA

Även om vi inte med absolut säkerhet förmår att bevisa att den som hindrar är Mikael tillsammans med sina änglar, så är det detta som stämmer allra bäst in. Det finns också andra bibelställen, som Daniel 10, som uttryckligen säger att Mikael engagerade sig i den här sortens aktiviteter. Ingen motsvarande bibeltext kan anföras beträffande den Helige Andes roll. Mikael är därför vinnaren, och enligt min mening, det enda möjliga valet.

Om Mikael är den som hindrar, så faller pretribs hela argumentering från 2 Tess 2. Det är inte bara som så att textsammanhanget inte säger något om att den som hindrar går till himlen, men det finns inte längre något skäl att förmoda att vare sig den Helige Ande eller församlingen här befinner sig i synfältet. Slutligen, om Paulus hade refererat till den Helige Ande, och antytt att församlingen skulle bli tagen till himlen innan Antikrist uppenbarades, så skulle han direkt ha motsagt det som han just hade skrivit i verserna 1-3. Där skrev han att "vårt församlande till honom" inte kommer att ske förrän EFTER avfallet och framträdandet av syndens människa.

Shalom


KRITERIUM HELIG ANDE ROM MÄNSKLIGT STYRE MIKAEL & ARMÉ
Maskulinum/Neutrum NEJ NEJ NEJ JA
Aktiv 2000+ år JA NEJ JA JA
Andeväsen JA NEJ NEJ JA
Starkare JA NEJ NEJ JA
Direkt kontakt NEJ NEJ NEJ JA

Tabellen såg lite märklig ut! Jag testar en gång till förhoppningsvis med bättre resultat.:)

ShalomSvara

x
Israelvänlig svarar Israelvänlig
onsdag, 16 september 2020 20:42
Israelvänlig skrev:
KRITERIUM HELIG ANDE ROM MÄNSKLIGT STYRE MIKAEL & ARMÉ
Maskulinum/Neutrum NEJ NEJ NEJ JA
Aktiv 2000+ år JA NEJ JA JA
Andeväsen JA NEJ NEJ JA
Starkare JA NEJ NEJ JA
Direkt kontakt NEJ NEJ NEJ JA

Tabellen såg lite märklig ut! Jag testar en gång till förhoppningsvis med bättre resultat.:)

ShalomDet fungerar inte med inställning för tabellen på denna sajt! Därför gör jag det så enkelt som möjligt nu! Den Helige Ande har 3 st. ja, men nej på Maskulinum/Neutrum och nej på Direkt kontakt. Mikael och hans armé har ja på allt. Därför verkar det sannolikt att Mikael är den som hindrar då vi har gått igenom alla alternativ. Läs igenom allt noggrant och jämför, så tror jag att ni kommer fram till samma sak. Varför jag har lagt fram detta är som svar till Lillibeth, som är övertygad om att det är Den Helige Ande, som är den som hindrar och jag tror många kristna tror så också. Men kanske många ändrar sig nu när de ser hur det ligger till.

Shalom

Svara

x
Israelvänlig svarar Lillibeth
torsdag, 17 september 2020 23:19
Lillibeth skrev:
Bra fråga Israelvän.

Jesu avskedstal till lärljungarna Joh 16:7-8
även Joh 15:26 Men när Hjälparen kommer (DHA) som jag skall sända er från Fadern,sanningens Ande, som utgår från Fadern, skall han vittna om mig.

DHA tar sin boning i den pånyttfödde troende.

Joh 14:16 Och jag skall be Fadern, och han skall ge er en annan Hjälpare, för att han skall vara hos er för evigt, sanningens Ande, som världen inte kan ta emot, ty den ser honom inte och känner honom inte. Men ni känner honom, ty han förblir hos er och skall vara i er.

2 Thess 2:7- - Innan DHA har kommit ur vägen dvs Bruden som har olja (DHA) ryckts upp till mötes av Jesus i skyarna kan inte AK den Laglöse framträda fullt ut.

De som inte hade olja i sina lampor likt de fem av de tio brudtärnorna och de som håller fast vid Guds ord kommer att gm martyrdöden bli frälsta. Tiden under vedermödan är främst för de opånyttfödda judarna.

Denna undervisning (fast mycket bättre än min kunskap) ger den judiske, av Juda stam, pånyttfödde Amir Tsarfati. Se Behold Israel hemsida. Flera av hans youtube är översatta till svenska. Även judiska pånyttfödda Jan Markell undervisar enligt ovanstående.

Jesus är vägen sanningen och livet, ingen kommer till Fadern utom gm mig säger Jesus.

Om jag har fel i något avseende är jag absolut beredd att ändr mig men då endast om det är med Guds sanna Ord överensstämmande. Det vill jag hålla fast vid.


Nåväl! Jag har lagt fram som du efterfrågade och säkert sett som visar att den som hindrar är Michael och inte Den Helige Ande!

Har du någon kommentar kring det om du hunnit att läsa igenom allt och ändrat din tidigare uppfattning om vad verkligen Bibeln säger om vem den är som hindrar?

Det är en viktig fråga som kristna alltid har funderat över och som bara fått ett godtyckligt svar utan någon närmare eftertanke och som inte kan visa sig vara korrekt! Alla andra kan naturligtvis svara också! Sanningen skall göra eder fria! Halleluja!

Shalom

Svara

x
Lillibeth svarar Israelvänlig
fredag, 18 september 2020 07:23
Israelvänlig skrev:
Nåväl! Jag har lagt fram som du efterfrågade och säkert sett som visar att den som hindrar är Michael och inte Den Helige Ande!

Har du någon kommentar kring det om du hunnit att läsa igenom allt och ändrat din tidigare uppfattning om vad verkligen Bibeln säger om vem den är som hindrar?

Det är en viktig fråga som kristna alltid har funderat över och som bara fått ett godtyckligt svar utan någon närmare eftertanke och som inte kan visa sig vara korrekt! Alla andra kan naturligtvis svara också! Sanningen skall göra eder fria! Halleluja!

Shalom

Jag ska kolla vad du skriver mer noga hinner inte riktigt nu, men jag håller fast vid att det är DHA.

Svara

x
Israelvänlig svarar Lillibeth
fredag, 18 september 2020 08:12
Lillibeth skrev:
Jag ska kolla vad du skriver mer noga hinner inte riktigt nu, men jag håller fast vid att det är DHA.

Men Bibeln säger inte att det är Den Helige Ande, som är den som hindrar och du som tror på ett uppryckande innan vedermödan kan inte på något sätt visa att det är så!

Du gör bara ett löst antagande att det är så utan närmare efterforskning, men det är bra, att du ska kolla lite mer noga! Jag har visat att Michael är den som hindrar!

Shalom

Svara

x
Lillibeth svarar Israelvänlig
fredag, 18 september 2020 10:00
Israelvänlig skrev:
Men Bibeln säger inte att det är Den Helige Ande, som är den som hindrar och du som tror på ett uppryckande innan vedermödan kan inte på något sätt visa att det är så!

Du gör bara ett löst antagande att det är så utan närmare efterforskning, men det är bra, att du ska kolla lite mer noga! Jag har visat att Michael är den som hindrar!

Shalom

Jag förstår att du är bestämd på ditt antagande,väl så. Jag gör inte ett löst antagande.
Finns pastorer som är bestämda på denna punkten.
Jag får inte ihop med totala samlade ordet att alla ska gå igenom vedermödn.
Sedan är det ett tal om en stor väckelse VAR står detta i bibeln

Även Levi Pethrus på sin tid hävdade ett uppryckande före vedermödan.
Som jag skrivit tidigae står det att under vedermödAN kommer det att bli hemska tider (finns ett or men har det inte framme nu). Tex Nordkorea lider människor oerhört i ett sådant system men inte ens det väger upp hur hemska tiderna blir under vedermödana tid.
Man hänvisar till Darby "om det hemmliga uppryckandet", MEN DET ÄR INTE dARBY SOM HAR HITTAT PÅ DET.

oJ HAR lite bråttom och tangenterna hoppar, jag ska kolla mer senare.

Det är inte alls populärt att tro som jag gör man får i allmänhet, inte bara här på Apg29, mycket arga kommentarer. MÄRKLIGT!!! Jag vill ju bara varna??!!

Jag respekterar att andra är av annan åsikt, men jag själv accepterar inte den tron som jag tycker avviker mot Ordet och vad DHA har väglett mig till att tro.

Frid

Svara

x
Tomas N svarar Israelvänlig
fredag, 18 september 2020 13:26
Israelvänlig skrev:
Men Bibeln säger inte att det är Den Helige Ande, som är den som hindrar och du som tror på ett uppryckande innan vedermödan kan inte på något sätt visa att det är så!

Du gör bara ett löst antagande att det är så utan närmare efterforskning, men det är bra, att du ska kolla lite mer noga! Jag har visat att Michael är den som hindrar!

Shalom

Ursäkta att jag lägger mig i.
Jag uppskattar iden om att det skulle vara Mikael som håller tillbaka.Det skulle kunna vara det.
Själv har jag alltid tolkat texten från Thessalonikerbrevet som lite av en gåta.
Det framgår inte tydligt om vem/vad som håller tillbaka.
För de som tror på ett tidigt uppryckande så är det säkert naturligt att det första man tänker på är att Helige ande är bort genom de kristna som är borttagna.

Min tolkning är att vi inte måste veta vilket skeende som det handlar om. Bara att en dag kommer inget hålla tillbaka enligt Guds plan.

Precis som Jesus själv sa att Hans tid hade ännu inte kommit.
Men den kommer komma och vi kan inte påverka eller be över saken. Det sker när det sker,men man skall hålla dig vaken och redo

Svara

x
Mikael W svarar Tomas N
fredag, 18 september 2020 13:40
Tomas N skrev:
Ursäkta att jag lägger mig i.
Jag uppskattar iden om att det skulle vara Mikael som håller tillbaka.Det skulle kunna vara det.
Själv har jag alltid tolkat texten från Thessalonikerbrevet som lite av en gåta.
Det framgår inte tydligt om vem/vad som håller tillbaka.
För de som tror på ett tidigt uppryckande så är det säkert naturligt att det första man tänker på är att Helige ande är bort genom de kristna som är borttagna.

Min tolkning är att vi inte måste veta vilket skeende som det handlar om. Bara att en dag kommer inget hålla tillbaka enligt Guds plan.

Precis som Jesus själv sa att Hans tid hade ännu inte kommit.
Men den kommer komma och vi kan inte påverka eller be över saken. Det sker när det sker,men man skall hålla dig vaken och redo

....och vem ger direktiven till Mikael?
Vem tjänar denna ärkeängel?


Svara

x
Lillibeth svarar Mikael W
fredag, 18 september 2020 13:54
Mikael W skrev:
....och vem ger direktiven till Mikael?
Vem tjänar denna ärkeängel?


Bra fråga, precis vd jag undrar.

Svara

x
Israelvänlig svarar Lillibeth
fredag, 18 september 2020 16:42
Lillibeth skrev:
Jag förstår att du är bestämd på ditt antagande,väl så. Jag gör inte ett löst antagande.
Finns pastorer som är bestämda på denna punkten.
Jag får inte ihop med totala samlade ordet att alla ska gå igenom vedermödn.
Sedan är det ett tal om en stor väckelse VAR står detta i bibeln

Även Levi Pethrus på sin tid hävdade ett uppryckande före vedermödan.
Som jag skrivit tidigae står det att under vedermödAN kommer det att bli hemska tider (finns ett or men har det inte framme nu). Tex Nordkorea lider människor oerhört i ett sådant system men inte ens det väger upp hur hemska tiderna blir under vedermödana tid.
Man hänvisar till Darby "om det hemmliga uppryckandet", MEN DET ÄR INTE dARBY SOM HAR HITTAT PÅ DET.

oJ HAR lite bråttom och tangenterna hoppar, jag ska kolla mer senare.

Det är inte alls populärt att tro som jag gör man får i allmänhet, inte bara här på Apg29, mycket arga kommentarer. MÄRKLIGT!!! Jag vill ju bara varna??!!

Jag respekterar att andra är av annan åsikt, men jag själv accepterar inte den tron som jag tycker avviker mot Ordet och vad DHA har väglett mig till att tro.

Frid

Återigen kommer du med saker som inte är relevanta och utan någon som helst hänvisning till vad Bibeln säger och då blir det bara ett löst antagande! Det finns pastorer som är helt emot din åsikt också! Vedermödan blir förkortad för de utvalda och de utvalda är församlingen. När det gäller talet om en stor väckelse i hela världen i ändens tid är det ingenting jag kan få fram skall ske och Bibeln har väl aldrig någon gång såvitt jag känner till nämnt stora väckelser i hela världen, men däremot så kan det naturligtvis ske väckelser på olika platser i världen vilket har skett och sker och vi ber om det att det också speciellt i denna sena tid ska ske en väckelse i Sverige!

Men det vi vet är att i de sista dagarna talas det om att edra söner och döttrar skola profetera, edra gamla män skola hava drömmar, edra ynglingar skola se syner; också över dem som äro tjänare och tjänarinnor skall Herren i de dagarna utgjuta sin Ande. Joel 2:28-29 Detta hände förvisso under den första pingsten då Den Helige Ande gavs till apostlarna i Jerusalem, men som jag tolkar det så kan man definitivt inte bortse ifrån att det kan komma hända igen.

Lewi Petrus, som var en förgrundsgestalt och ledare inom Pingströrelsen har också sagt såvitt jag känner till att uppryckandet kommer ske efter vedermödan, men oavsett vad kända kristna predikanter har sagt så gäller det alltid att det finns ett stöd i Bibeln från deras utsagor.

Människan har i alla tider fått lida av förföljelse av olika skäl, kristna speciellt för sin tro där många fängslades och väldigt många fick lida martyrdöden under Romarriket, judar som nästan utrotades. Det sägs att tusentals kristna blir martyrer varje år!

Så långt jag vet så var den förste som kom att skilja bortryckandet från Jesu andra tillkommelse, en baptistisk förkunnare vid namn Morgan Edwards (1772-1795). Han skrev en uppsats under sin utbildning som omfattade en hypotetisk form av mittribulationism, och som blev publicerad i hans avhandling flera år senare. Mindre än fyrtio år efter Morgan Edwards bortgång, undervisade Edward Irwing (Catholic Apostolic Church), och kort därefter John N. Darby (Plymothbröderna), båda från England, pretribulationism.

Det är välgrundat och korrekt att påstå att oavsett synen på milleniet så har den stora majoriteten av dem som kallat sig för kristna, genom församlingens hela historia, trott på en uppståndelse och ett bortryckande efter vedermödan, dvs posttrib. De såg enbart fram emot en enda Kristi återkomst för att döma både "Syndens Människa" och hans efterföljare, och för att rädda församlingen.

FRÅGAN OM BORTRYCKANDET I MODERN TID
På många håll i den västliga världen och i synnerhet i USA och i västra Europa, trängde under de två senaste århundradena pretrib ut posttrib. Detta berodde till stor del på den kristna seminarierörelsen, med stora skolor som Dallas Theological Seminary som banade väg för den här synen. Men, det förmodligen enstaka mest betydelsefulla skälet till accepterandet av pretrib var genom en studiebibel, nämligen The Scofield Reference Bible, som bakade in det dispentionella / pretrib schemat i sina referensnoter. Jag nämnde även Scofield i ämnet Vem den är som hindrar där han gjorde enbart ett antagande att det är Den Helige Ande som hindrar vilket är felaktigt! Det är felaktigt då den som hindrar är Michael. Se återigen analyser och slutsats i ämnet Vem den är som hindrar. Scofields antagande utan grund har följt med och är en del av pretribläran!

Under de senaste decennierna, har det varit en omfattande trend bort ifrån pretribulationismen. Jag menar att den trenden till största delen kommer sig utav att enskilda kristna studerar bibeln på egen hand och kommer fram till slutsatsen att pretrib synen helt enkelt inte är biblisk. Ett annat skäl är det historiska argumentet som posttrib företrädare i ökad omfattning har börjat föra fram, nämligen att posttrib var det enda synsättet som förekom i den tidiga Kyrkan. Pretribulationismens tidiga rötter har också blivit kända genom forskning från män som George Ladd, Robert Gundry och i synnerhet av Dave MacPherson.

Etablissemanget bakom pretrib tar denna uttunning av deras led mycket allvarligt. Pretrib Research Center som är grundat av Tim LaHaye. Idag leds pretrib för närvarande av Thomas Ice, där deras ledning är fast beslutna att vända den här trenden, och att kontra verkan av de kraftfulla historiska belägg som posttrib sidan har framlagt. Pretribbare svarar genom ett blixtanfall av propaganda i form av fantasy litteratur och film, som LaHayes Left Behind serie, för att stötta upp sin bas. Men, trots denna satsning, så fortsätter uttåget av kristna stadigt från pretrib lägret.

Jag respekterar att andra har sin åsikt, men samtidigt borde du på något sätt kunna visa genom Bibeln vad den säger enligt din åsikt, men det har du aldrig gjort! Självfallet accepterar jag inte den tron som avviker mot Ordet och vad Den Helige Ande har väglett mig till att tro.

Shalom


Svara

13 14 15 »21

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Apg29.Nu - Live med Christer Åberg


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

Senaste bönämnet på Bönesidan

torsdag 24 september 2020 09:18
Jesus,kom till oss alla idag! Du ser alla som lider av olika problem nu och vill ha gudomlig hjälp. Vill nu i ödmjukhet be Dig Jesus om förbarmande och kärlek till ett nytt liv i glädje över Din nåd!

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp