Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Världen idag

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

Profetiska nyheter – September 2020

Börjar tredje världskriget i höst?

Profetiska nyheter – September 2020.

”75 år efter det andra kriget, kommer det sista och det största kriget som får det andra kriget till att verka ännu mindre”

Denna artikel är en Gästblogg vilket innebär att det är skribentens egna åsikter.

Av Mikael Walfridsson
söndag 6 september 2020 11:52
Gästblogg

Vakenhet

Guds frid kära syskon.

Här delar jag två väldigt spännande nyheter, som ganska tydligt visar hur nära vi är helt avgörande och stora profetiska händelserna i världen.

Har Herren vår uppmärksamhet och är vi vakna inför den absolut avgörande tid vi lever i? Jag vet inte när Herren väljer att rycka sin församling till sig, men jag vet att tiden är mycket kort.

Herren varnar församlingen i Sardes, att om dom inte är vakna, kommer Herren som en tjuv, och dom skulle då inte veta vilken stund Herren kom över dom (Upp 3:3). Det betyder samtidigt, att Herren önskar att vi ska känna till stunden och veta om tiden vi lever i. Han önskar vakenhet och hjärtan som bidar efter hans återkomst. Tiden är allvarlig och mycket kort.

100 % logiskt och möjligt

Arabvärlden sträcker sig från Atlanten i väster till Indiska oceanen i öster. Många av länderna igår i det så kallade ”Arabförbundet”, som bildades 1945. I detta förbund räknar man normalt med cirka 22 medlemsstater – länder som exempelvis Jemen, Irak, Egypten och Sudan. Alla länder är samtidigt medlemmar i islamiska konferensorganisationen.

Kushner, Trumps svärson, som har haft en betydande roll i fredsförhandlingarna i Mellanöstern, uttalar sig om att ”det är 100 % möjligt och logiskt för alla 22 arabstater att erkänna Israel”.

Förbund mellan Israel och arabvärlden

När världen inklusive arabförbundet börjar ge uttryck för att vi är nära ett erkännande av Israel, så betyder det samtidigt att vi också är på väg mot ett snarligt uppfyllande av Daniels bok kap 9, som talar om Israels kommande förbund ”med de många”.

Det kommer ett förbund mellan Israel och arabvärlden, och Arabförbundet kan mycket väl vara den organisation som skriver under på avtalet, som är utformat och gjort av Antikrist.

Källa:

Kushner: 100% possible, and logical, for all 22 Arab states to recognize Israel | The Times of Israel

Profetia om ett tredjevärldskrig/GOG/Magog i 2020

En av 1900 talets mest inflytelserika rabbiner, Yisrael Meir (HaKohen) kom med en profetia under hans sista dagar, om ett stort kommande krig som berör vår tid. Han talar om ett tredje krig, som skulle bli större än något annat som tidigare har varit – och det skulle komma 75 år efter slutet av det andra världskriget. Det ska noteras att Yisrael Meir föddes 1838, och upplevde första världskriget, men dog i september 1933, sex år före andra världskrigets start.

Han profeterade:

”25 år efter slutet av det sista kriget (första världskriget), kommer ett nytt krig att bryta ut som får det första till att likna en lek”.

Sanningen var dock att det gick 21 år mellan det första och det andra världskriget. Sedan fortsätter han:

”75 år efter det andra kriget, kommer det sista och det största kriget som får det andra kriget till att verka ännu mindre”

Det var den 14 augusti 1945 att man undertecknade ett vapenstillestånd, men det var först två veckor senare, den 2 september 1945, att Japan övergav sig. Det betyder att om denna profetia är korrekt, så kan vi förvänta ett tredjevärldskrig redan här i höst.

Källa:

Prophetic Rabbi who Accurately Predicted WW2: 'War of Gog-Magog this Summer' - Israel365 News | Latest News. Biblical Perspective.

Profetiska nyheterna står i kö

Dom profetiska nyheterna står i kö, och det är väl ändå inte så konstigt? På samma sätt var det när Jesus kom till jorden för 2000 år sedan. Det fanns en förväntan efter Messias, och alla tecken i himmel och jord, pekade på hans tid hade kommit.

Det samma upplever vi i dag. Det har gått 2000 år sedan att Messias, vår frälsare gick på jorden, och det löfte han gav det judiska folket, var att ”efter två dagar (två tusen år) gör han oss (judarna) levande igen, på tredje dagen, (i starten av det messianska riket) låter han oss uppstå” – Hos 6:2.

Det betyder att vi lever i den tid, där vi kan förvänta att Herren vänder åter. På samma sätt som för 2000 år sedan, vittnar och pekar tecken i himlen och på jorden om hans återkomst. Först kommer han till sin kropp, Guds levande församling, och efterföljande till Israel, det judiska folket, för att upprätta det messianska riket på jorden.

Jesus kommer mycket snart!

Mikael Walfridsson


#Tredje världskriget #Profetia #Mikael Walfridsson #Tidstecken


161 kommentarer

12 13 14 »17

x
Israelvänlig svarar Tomas N
tisdag, 15 september 2020 00:33
Tomas N skrev:
Jag håller mig inte alls till preterism. Håller mig vaken och öppen ,men tycker a-millenialism verkar mest troligt

N sim älskar fysiska Israel mer än allt annat är blnda och ser inte vilken arrogans ni bär på. Inte så att man kan säga något personligt om detta,men det är ett onödigt tillägg och en källa till blindhet att sätta en folkgrupp/kultur/språk/släktträd så högt när vi ju alla andra vet att vi brottas med vårt kött och att det inte alltid är till välsignelse

Anklagelse om antisemitism är ju desvärrre och sorgligt nog allvarligt. Men om jag skall ge ett svar från den andra åsiktssidan så tror jag mycket väl att det är en inlärd religiös kultur att hålla Israel högt
Kärleken och välsignelsen ligger ju annars över Guds folk som var Israel i GT och är kyrkan idag(därIsrael ingår)

Jag anser det felaktigt att prata om roten och stammen av det äkta olivträdet som ett fysikst folk. Snarare att det är Guds själv och mera specifikt Jesus som är trädet och roten. Israel/juda är äldre och de ursprumgliga grenarna . Men vi är alla grenar.
Det vore ett väldigt svagt bygge om Gud byggde på ett fysiskt folk.

Man kan inte hitta antisemitism i bibeln,det är ett politiskt påhitt och verktyg

Man skall vara för eller emot Jesu,det är huvudfrågan. I övrigt måste man med Guds hjälp acceptera och leva med alla folk och kulturers olika sidor bra eller dåliga.

Men när det gäller religiös chauvinism så får man väl kalla det så och behandla det så om det vrekligen är så. Både judar,muslimer och kristna kan ju hamna i den kategorin. Men judar har väl tyvärr mest "track record " i det området.

Om Jesus verkligen har lärt ut att ni skall lära oss andra att hålla Israel högt,så skall ni ju göra det. Men annars är det väl en rörelse bland andra som man har rätt att säga nej till och hålla ifrån sig

Tomas N svarar Lillibeth

fredag, 11 september 2020 16:16
Lillibeth skrev:
Menar du att Antikrist redan har kommit och är här och nu eller hur menar du i klartext.

Jag kan hålla med om att allt inte är enkelt.

Nej antikrist har verkligen inte kommit.

Jag lutar åt en "partial preterism"
Där matt 24 vissa verser talar om jerusalems förstörelse.

Därför anser jag inte "förödelsens styggelse "från Daniel vara lika vägledande som t ex 2 tess.

Hellre profetior och text från NT än från GT då det mesta därifrån redan är fullbordat,eller mycket av det i alla fall Slut citat!

Du ljuger och texten är beviset som du själv skrev till Lillibeth. Verserna jag hänvisade till är från Bibeln som är Guds Ord.

Du är inom läran preterism som du ljög om att du inte var! Det finns ett folk som kommer bli frälst nämligen det judiska vid Herren Jesus Kristus återkomst. Gud har inte lovat någon frälsning till något annat folk. Att kristna idag i Sverige går emot Israel som varje dag måste kämpa för sin existens och där Iran hotar att utplåna Israel är mycket allvarligt! Ett Sverige idag som ligger i toppen när det gäller antisemitism där tidigare socialdemokratiske utrikesministern blivit portad från att komma in i Israel och vars statsminister förnekar folkmordet på det armeniska folket utan hellre låter det muslimska brödraskapet få statliga medel visar hur pass långt det gått.

Vi accepterar naturligtvis alla folkgrupper och vill kunna leva i samförstånd med alla grupper, men ett land som är politiskt antikristligt och antisemitiskt och fortsätter vara det med stöd av kristna kommer leda Sverige till förfall och undergång. Vi ska be för den sittande regeringen men också be för en ny regering som är för kristendom och är israelvänlig. Att överhuvudtaget behöva diskutera detta med en som säger sig vara kristen är oerhört förvånansvärt och djupt beklagligt.

Shalom


Svara

x
Tomas N svarar Israelvänlig
tisdag, 15 september 2020 07:03
Israelvänlig skrev:
Tomas N svarar Lillibeth

fredag, 11 september 2020 16:16
Lillibeth skrev:
Menar du att Antikrist redan har kommit och är här och nu eller hur menar du i klartext.

Jag kan hålla med om att allt inte är enkelt.

Nej antikrist har verkligen inte kommit.

Jag lutar åt en "partial preterism"
Där matt 24 vissa verser talar om jerusalems förstörelse.

Därför anser jag inte "förödelsens styggelse "från Daniel vara lika vägledande som t ex 2 tess.

Hellre profetior och text från NT än från GT då det mesta därifrån redan är fullbordat,eller mycket av det i alla fall Slut citat!

Du ljuger och texten är beviset som du själv skrev till Lillibeth. Verserna jag hänvisade till är från Bibeln som är Guds Ord.

Du är inom läran preterism som du ljög om att du inte var! Det finns ett folk som kommer bli frälst nämligen det judiska vid Herren Jesus Kristus återkomst. Gud har inte lovat någon frälsning till något annat folk. Att kristna idag i Sverige går emot Israel som varje dag måste kämpa för sin existens och där Iran hotar att utplåna Israel är mycket allvarligt! Ett Sverige idag som ligger i toppen när det gäller antisemitism där tidigare socialdemokratiske utrikesministern blivit portad från att komma in i Israel och vars statsminister förnekar folkmordet på det armeniska folket utan hellre låter det muslimska brödraskapet få statliga medel visar hur pass långt det gått.

Vi accepterar naturligtvis alla folkgrupper och vill kunna leva i samförstånd med alla grupper, men ett land som är politiskt antikristligt och antisemitiskt och fortsätter vara det med stöd av kristna kommer leda Sverige till förfall och undergång. Vi ska be för den sittande regeringen men också be för en ny regering som är för kristendom och är israelvänlig. Att överhuvudtaget behöva diskutera detta med en som säger sig vara kristen är oerhört förvånansvärt och djupt beklagligt.

Shalom


Ditt Shalom är inte riktat till mig i allafall,men det är bra att önska välsignelse till alla

Man skall vara försiktig att kalla folk lögnare. Ofta är det missförstånd det handlar om. Jag vill inte hålla mig till någon"ism" vare sig utanför eller inom kristen lära ,utan försöker hålla mig öppen och lärbar .

Preterism tror att allt har inträffat.vilket är en märklig tolkning,då Anden och förståndet kopplar ihop så mycket av det som Jesus sagt till sista tiden och Hans återkomst
Men det jag skrev om en"delvis preterism" är jag benägen att tro på. Dvs att Jesus pratar mest om sista tiden i Matt 24,men några instruktioner kring den när stundande förstörelsen av templet och Jerusalem. Det var ju också lärjungarnas fråga. Det frågade dels om templet och dels om Jesu återkomst,så det är logiskt att Han pratar om bägge. Förstörelsen av templet och Jerusalem var också profetiskt bestämd och viktig.

Guds tanke var att ingen skulle sätta sitt hopp till det fysiska templet eller Jerusalem mera.

Man skall inte vara emot Israel. Men Israel är inte som Jesus där man är antingen för eller emot,det är en nation och ett folk som alla andra.

Guds folk har ju bestämts att det går genom Jesus vilka det är.Man kan inte med med våld eller upprepningar proklamera sådana viktiga saker,det måste den Helige Ande uppenbara

Svara

x
Israelvänlig
tisdag, 15 september 2020 23:29

När jag säger Shalom så riktar det sig alltid till den jag skriver till och det är ju bra att du ändrar dig angående att kristna kan säga Shalom vilket du inte tyckte alls först utan mer eller mindre försökte förbjuda kristna att använda uttrycket Shalom och namnet Yeshua vilket lät väldigt märkligt.

Preterism är väldigt förrädiskt för de flesta på den här sajten och jag anser att läran preterism inte är Bibliskt alls även om man säger halv preterism, som du använder till andra händelser också. Men jag ber om ursäkt för att jag kallade dig för en lögnare och förstår mer nu att du har fastnat i läran om preterism och A-millennial där du enligt den läran inte tror att tusenårsriket upprättas efter slaget vid Harmagedon. Bibeln talar tydligt om att Kristi tillkommelse sker före den långa period som omnämns i Upp. 20:2,4,5 Tusenårsriket finns också beskrivet på andra ställen i Bibeln som jag har skrivit om tidigare.

Inget av de fyra Evangelieböckerna ger oss en komplett bild av Jesu liv, handlande eller undervisning. Detaljer i en Evangeliebok återfinns inte alltid i de andra. Så är också fallet beträffande Jesu tal från Oljeberget. Endast genom att granska varje framställning och synkronisera dem kan vi rekonstruera den närmast mest fullständiga framställningen av vad Jesus undervisade.

Ett vanligt misstag har varit att anta att Lukas 21 är ännu en framställning av Jesu predikan från Oljeberget. Men en noggrann granskning av Lukas 21 visar att denna predikan hölls på tempelplatsen tidigare på dagen innan Jesus och hans lärjungar senare på kvällen gav sig av till Oljeberget. Lukas 21 har ibland blivit benämnd som den stora tempel predikan (The Great Temple Discourse). I denna predikan lägger Jesus ut följande framtida sekvens av händelser som sträcker sig genom hela tidsåldern.

1. Jerusalem och templets förstöring.
2. Judarnas förskingring bland nationerna ”tills hedningarnas tider är fullbordade”
3. en tid av omvälvningar bland nationerna.
4. vissa kosmiska tecken
5. Jesu återkomst för att sätta upp sitt kungarike.

Det är betydelsefullt att uppmärksamma att i Lukas framställning ger Jesus sina lärjungar specifika instruktioner att fly undan den Romerska anstormningen mot Jerusalem. Den kom att inträffa år 70, cirka 40 år in på den nya tidshushållningen. Den tidige kyrkohistorikern, Eusebius, skrev att de tidiga kristna i beaktande av Jesu varningsord, flydde staden när de såg att den Romerska hären omringade Jerusalem, och de blev räddade. Det är därför tydligt att Jesu varningsord i den predikan berörde församlingen. Ändå, så talade Jesus till samma människor som han gav instruktionerna att ”fly bort till bergen”, när den Romerska belägringen inleddes, att de skulle veta att hans ankomst – posttrib - var nära genom att ge akt på tecknen. Han sa också till dem att bedja att de måtte befinnas vara värdiga att undkomma alla dessa ting. Genom att lägga märke till HUR de tidiga kristna flydde belägringen och förstöringen av Jerusalem, så kan vi få en god uppfattning om hur vi kan tänkas undgå den sista tidens händelser – inte genom ett bortryckande, men genom att fly vid rätt tillfälle.

Det finns ingen förvirring beträffande Templets förstöring och tidsålderns slut och det råder inte någon tvekan om att lärjungarna intresserade sig för Jesu (och Daniels i Dan 9:26) förutsägelse om Templets förstörelse så var deras främsta intresse riktade mot Jesu andra kommande och upprättandet av Hans rike. Lärjungarna kunde knappast ha undgått att lägga märke till att Jesus gjorde en åtskillnad mellan dessa två händelser, de var separata och åtskilda av en inte obetydlig tidsrymd. Inte bara det att han gjort skillnad mellan Templets förstöring och tillkommelsen i sin predikan vid Tempelplatsen tidigare den dagen enligt Lukas 21, men Matteus återger också något som Jesus nämner på Tempelplatsen, men som Lukas utelämnar. Innan de lämnar Tempelplatsen för att gå till Oljeberget sade Jesus följande:

Matt:23:37-39
37 Jerusalem, Jerusalem, du som dräper profeterna och stenar dem som äro sända till dig! Huru ofta har jag icke velat församla dina barn, likasom hönan församlar sina kycklingar under sina vingar! Men I haven icke velat.

38 Se, edert hus skall komma att stå övergivet och öde.

39 Ty jag säger eder: Härefter skolen I icke få se mig, intill den tid då I sägen: ‘Välsignad vare han som kommer, i Herrens namn.’»

Ännu en gång så åtskiljer Jesus Templets förstöring från den andra tillkommelsen. De flesta kommentatorer hävdar att lärjungarnas fråga »Säg oss när detta skall ske, och vad som bliver tecknet till din tillkommelse och tidens ände.» Förutsätter att dessa båda inträffar vid samma tidpunkt. Men så är inte fallet. Jesus förutsäger tydligt, att Israel skall komma att förkasta honom, Templet att ödeläggas, och Israel skall komma att förskingras bland nationerna, innan han återkommer.

Nej! Man ska naturligtvis inte sätta hoppet till något tempel utan hoppet som judarna och alla ska sätta hoppet till är ju Herren Jesus Kristus, Han som är Alfa och Omega den förste och den siste. Halleluja! Templet kommer emellertid att byggas upp igen genom ett utfästande från Antikrist enligt Upp. 11:1-2 och det templet kallas för vedermödans tempel. Jesus sa själv att mig tog ni inte emot men när det kommer en i sitt eget namn kommer de ta emot honom d v s Antikrist. När kvarlevan av det judiska folket lärt känna att Herren Jesus Kristus var deras och vår Messias som gick på jorden för 2000 år sedan kommer templet byggas upp av Telningen som är Herren Jesus Kristus och som var före Abraham och är en överstepräst efter Melkisedek sätt. Det nya templet som byggs upp i tusenårsriket står att läsa i Hesekiel 40-48. Hesekiel 43:6-7 Då hörde jag en röst tala till mig från huset, under det att en man stod bredvid mig. Den sade till mig: Du människobarn, detta är den plats, där min tron är, den plats, där jag vill bo ibland Israels barn evinnerligen. Och Israels hus skall icke mer orena mitt heliga namn, varken de själva eller deras konungar, med sin trolösa avfällighet, med sina konungars döda kroppar och med sina offerhöjder:

Jesaja 56:7 dem skall jag låta komma till mitt heliga berg och giva dem glädje i mitt bönehus, och deras brännoffer och slaktoffer skola vara mig välbehagliga på mitt altare; ty mitt hus skall vara ett bönehus för alla folk. När i världshistorien har templet varit ett "bönehus FÖR ALLA FOLK"? ALDRIG! Sakarja 14 är ett av de tydligaste textställena som anger ett faktiskt existerande tempel under tusenårsriket. Lägg särskilt märke till den tydliga referensen till lövhyddohögtiden och millenie-templet EFTER striden vid Harmagedon. Sakarja 14:1-11 & 16-21

Faktum är att den här texten klart utsäger att det kommer finnas både ett tempel OCH en offertjänst samt FOLKSTAMMAR(hednafolk) som kommer för att fira lövhyddohögtiden EFTER striden vid Harmagedon, då Kristus återvänder till Oljeberget med "alla sina heliga".

Det är bra att du inte är emot Israel, men du borde mer tala gillande om Israel, så människor på den här sajten förstår att du är för Israel också. Naturligtvis är inte Israel som Herren Jesus Kristus vilket jag aldrig någonsin har påstått heller.

Det sista du skriver låter väldigt märkligt att man med våld eller upprepningar skulle proklamera viktiga saker! Om du har råkat ut för det tidigare genom villolära som du har lärt dig så kan jag bara beklaga och hoppas att du kommer närmare sanningen efter alla de textställen jag har lagt fram inte bara till dig utan till alla som läser på denna sajt Apg29. Den Helige Ande har uppenbarat det för mig som jag här visar vad Herrens Ord i Bibeln säger. Halleluja!

Shalom

Svara

x
Israelvänlig svarar Tomas N
tisdag, 15 september 2020 23:33
Tomas N skrev:
Ditt Shalom är inte riktat till mig i allafall,men det är bra att önska välsignelse till alla

Man skall vara försiktig att kalla folk lögnare. Ofta är det missförstånd det handlar om. Jag vill inte hålla mig till någon"ism" vare sig utanför eller inom kristen lära ,utan försöker hålla mig öppen och lärbar .

Preterism tror att allt har inträffat.vilket är en märklig tolkning,då Anden och förståndet kopplar ihop så mycket av det som Jesus sagt till sista tiden och Hans återkomst
Men det jag skrev om en"delvis preterism" är jag benägen att tro på. Dvs att Jesus pratar mest om sista tiden i Matt 24,men några instruktioner kring den när stundande förstörelsen av templet och Jerusalem. Det var ju också lärjungarnas fråga. Det frågade dels om templet och dels om Jesu återkomst,så det är logiskt att Han pratar om bägge. Förstörelsen av templet och Jerusalem var också profetiskt bestämd och viktig.

Guds tanke var att ingen skulle sätta sitt hopp till det fysiska templet eller Jerusalem mera.

Man skall inte vara emot Israel. Men Israel är inte som Jesus där man är antingen för eller emot,det är en nation och ett folk som alla andra.

Guds folk har ju bestämts att det går genom Jesus vilka det är.Man kan inte med med våld eller upprepningar proklamera sådana viktiga saker,det måste den Helige Ande uppenbara

När jag säger Shalom så riktar det sig alltid till den jag skriver till och det är ju bra att du ändrar dig angående att kristna kan säga Shalom vilket du inte tyckte alls först utan mer eller mindre försökte förbjuda kristna att använda uttrycket Shalom och namnet Yeshua vilket lät väldigt märkligt.

Preterism är väldigt förrädiskt för de flesta på den här sajten och jag anser att läran preterism inte är Bibliskt alls även om man säger halv preterism, som du använder till andra händelser också. Men jag ber om ursäkt för att jag kallade dig för en lögnare och förstår mer nu att du har fastnat i läran om preterism och A-millennial där du enligt den läran inte tror att tusenårsriket upprättas efter slaget vid Harmagedon. Bibeln talar tydligt om att Kristi tillkommelse sker före den långa period som omnämns i Upp. 20:2,4,5 Tusenårsriket finns också beskrivet på andra ställen i Bibeln som jag har skrivit om tidigare.

Inget av de fyra Evangelieböckerna ger oss en komplett bild av Jesu liv, handlande eller undervisning. Detaljer i en Evangeliebok återfinns inte alltid i de andra. Så är också fallet beträffande Jesu tal från Oljeberget. Endast genom att granska varje framställning och synkronisera dem kan vi rekonstruera den närmast mest fullständiga framställningen av vad Jesus undervisade.

Ett vanligt misstag har varit att anta att Lukas 21 är ännu en framställning av Jesu predikan från Oljeberget. Men en noggrann granskning av Lukas 21 visar att denna predikan hölls på tempelplatsen tidigare på dagen innan Jesus och hans lärjungar senare på kvällen gav sig av till Oljeberget. Lukas 21 har ibland blivit benämnd som den stora tempel predikan (The Great Temple Discourse). I denna predikan lägger Jesus ut följande framtida sekvens av händelser som sträcker sig genom hela tidsåldern.

1. Jerusalem och templets förstöring.
2. Judarnas förskingring bland nationerna ”tills hedningarnas tider är fullbordade”
3. en tid av omvälvningar bland nationerna.
4. vissa kosmiska tecken
5. Jesu återkomst för att sätta upp sitt kungarike.

Det är betydelsefullt att uppmärksamma att i Lukas framställning ger Jesus sina lärjungar specifika instruktioner att fly undan den Romerska anstormningen mot Jerusalem. Den kom att inträffa år 70, cirka 40 år in på den nya tidshushållningen. Den tidige kyrkohistorikern, Eusebius, skrev att de tidiga kristna i beaktande av Jesu varningsord, flydde staden när de såg att den Romerska hären omringade Jerusalem, och de blev räddade. Det är därför tydligt att Jesu varningsord i den predikan berörde församlingen. Ändå, så talade Jesus till samma människor som han gav instruktionerna att ”fly bort till bergen”, när den Romerska belägringen inleddes, att de skulle veta att hans ankomst – posttrib - var nära genom att ge akt på tecknen. Han sa också till dem att bedja att de måtte befinnas vara värdiga att undkomma alla dessa ting. Genom att lägga märke till HUR de tidiga kristna flydde belägringen och förstöringen av Jerusalem, så kan vi få en god uppfattning om hur vi kan tänkas undgå den sista tidens händelser – inte genom ett bortryckande, men genom att fly vid rätt tillfälle.

Det finns ingen förvirring beträffande Templets förstöring och tidsålderns slut och det råder inte någon tvekan om att lärjungarna intresserade sig för Jesu (och Daniels i Dan 9:26) förutsägelse om Templets förstörelse så var deras främsta intresse riktade mot Jesu andra kommande och upprättandet av Hans rike. Lärjungarna kunde knappast ha undgått att lägga märke till att Jesus gjorde en åtskillnad mellan dessa två händelser, de var separata och åtskilda av en inte obetydlig tidsrymd. Inte bara det att han gjort skillnad mellan Templets förstöring och tillkommelsen i sin predikan vid Tempelplatsen tidigare den dagen enligt Lukas 21, men Matteus återger också något som Jesus nämner på Tempelplatsen, men som Lukas utelämnar. Innan de lämnar Tempelplatsen för att gå till Oljeberget sade Jesus följande:

Matt:23:37-39
37 Jerusalem, Jerusalem, du som dräper profeterna och stenar dem som äro sända till dig! Huru ofta har jag icke velat församla dina barn, likasom hönan församlar sina kycklingar under sina vingar! Men I haven icke velat.

38 Se, edert hus skall komma att stå övergivet och öde.

39 Ty jag säger eder: Härefter skolen I icke få se mig, intill den tid då I sägen: ‘Välsignad vare han som kommer, i Herrens namn.’»

Ännu en gång så åtskiljer Jesus Templets förstöring från den andra tillkommelsen. De flesta kommentatorer hävdar att lärjungarnas fråga »Säg oss när detta skall ske, och vad som bliver tecknet till din tillkommelse och tidens ände.» Förutsätter att dessa båda inträffar vid samma tidpunkt. Men så är inte fallet. Jesus förutsäger tydligt, att Israel skall komma att förkasta honom, Templet att ödeläggas, och Israel skall komma att förskingras bland nationerna, innan han återkommer.

Nej! Man ska naturligtvis inte sätta hoppet till något tempel utan hoppet som judarna och alla ska sätta hoppet till är ju Herren Jesus Kristus, Han som är Alfa och Omega den förste och den siste. Halleluja! Templet kommer emellertid att byggas upp igen genom ett utfästande från Antikrist enligt Upp. 11:1-2 och det templet kallas för vedermödans tempel. Jesus sa själv att mig tog ni inte emot men när det kommer en i sitt eget namn kommer de ta emot honom d v s Antikrist. När kvarlevan av det judiska folket lärt känna att Herren Jesus Kristus var deras och vår Messias som gick på jorden för 2000 år sedan kommer templet byggas upp av Telningen som är Herren Jesus Kristus och som var före Abraham och är en överstepräst efter Melkisedek sätt. Det nya templet som byggs upp i tusenårsriket står att läsa i Hesekiel 40-48. Hesekiel 43:6-7 Då hörde jag en röst tala till mig från huset, under det att en man stod bredvid mig. Den sade till mig: Du människobarn, detta är den plats, där min tron är, den plats, där jag vill bo ibland Israels barn evinnerligen. Och Israels hus skall icke mer orena mitt heliga namn, varken de själva eller deras konungar, med sin trolösa avfällighet, med sina konungars döda kroppar och med sina offerhöjder:

Jesaja 56:7 dem skall jag låta komma till mitt heliga berg och giva dem glädje i mitt bönehus, och deras brännoffer och slaktoffer skola vara mig välbehagliga på mitt altare; ty mitt hus skall vara ett bönehus för alla folk. När i världshistorien har templet varit ett "bönehus FÖR ALLA FOLK"? ALDRIG! Sakarja 14 är ett av de tydligaste textställena som anger ett faktiskt existerande tempel under tusenårsriket. Lägg särskilt märke till den tydliga referensen till lövhyddohögtiden och millenie-templet EFTER striden vid Harmagedon. Sakarja 14:1-11 & 16-21

Faktum är att den här texten klart utsäger att det kommer finnas både ett tempel OCH en offertjänst samt FOLKSTAMMAR(hednafolk) som kommer för att fira lövhyddohögtiden EFTER striden vid Harmagedon, då Kristus återvänder till Oljeberget med "alla sina heliga".

Det är bra att du inte är emot Israel, men du borde mer tala gillande om Israel, så människor på den här sajten förstår att du är för Israel också. Naturligtvis är inte Israel som Herren Jesus Kristus vilket jag aldrig någonsin har påstått heller.

Det sista du skriver låter väldigt märkligt att man med våld eller upprepningar skulle proklamera viktiga saker! Om du har råkat ut för det tidigare genom villolära som du har lärt dig så kan jag bara beklaga och hoppas att du kommer närmare sanningen efter alla de textställen jag har lagt fram inte bara till dig utan till alla som läser på denna sajt Apg29. Den Helige Ande har uppenbarat det för mig som jag här visar vad Herrens Ord i Bibeln säger. Halleluja!

Shalom

Svara

x
Tomas N svarar Israelvänlig
onsdag, 16 september 2020 10:35
Israelvänlig skrev:
När jag säger Shalom så riktar det sig alltid till den jag skriver till och det är ju bra att du ändrar dig angående att kristna kan säga Shalom vilket du inte tyckte alls först utan mer eller mindre försökte förbjuda kristna att använda uttrycket Shalom och namnet Yeshua vilket lät väldigt märkligt.

Preterism är väldigt förrädiskt för de flesta på den här sajten och jag anser att läran preterism inte är Bibliskt alls även om man säger halv preterism, som du använder till andra händelser också. Men jag ber om ursäkt för att jag kallade dig för en lögnare och förstår mer nu att du har fastnat i läran om preterism och A-millennial där du enligt den läran inte tror att tusenårsriket upprättas efter slaget vid Harmagedon. Bibeln talar tydligt om att Kristi tillkommelse sker före den långa period som omnämns i Upp. 20:2,4,5 Tusenårsriket finns också beskrivet på andra ställen i Bibeln som jag har skrivit om tidigare.

Inget av de fyra Evangelieböckerna ger oss en komplett bild av Jesu liv, handlande eller undervisning. Detaljer i en Evangeliebok återfinns inte alltid i de andra. Så är också fallet beträffande Jesu tal från Oljeberget. Endast genom att granska varje framställning och synkronisera dem kan vi rekonstruera den närmast mest fullständiga framställningen av vad Jesus undervisade.

Ett vanligt misstag har varit att anta att Lukas 21 är ännu en framställning av Jesu predikan från Oljeberget. Men en noggrann granskning av Lukas 21 visar att denna predikan hölls på tempelplatsen tidigare på dagen innan Jesus och hans lärjungar senare på kvällen gav sig av till Oljeberget. Lukas 21 har ibland blivit benämnd som den stora tempel predikan (The Great Temple Discourse). I denna predikan lägger Jesus ut följande framtida sekvens av händelser som sträcker sig genom hela tidsåldern.

1. Jerusalem och templets förstöring.
2. Judarnas förskingring bland nationerna ”tills hedningarnas tider är fullbordade”
3. en tid av omvälvningar bland nationerna.
4. vissa kosmiska tecken
5. Jesu återkomst för att sätta upp sitt kungarike.

Det är betydelsefullt att uppmärksamma att i Lukas framställning ger Jesus sina lärjungar specifika instruktioner att fly undan den Romerska anstormningen mot Jerusalem. Den kom att inträffa år 70, cirka 40 år in på den nya tidshushållningen. Den tidige kyrkohistorikern, Eusebius, skrev att de tidiga kristna i beaktande av Jesu varningsord, flydde staden när de såg att den Romerska hären omringade Jerusalem, och de blev räddade. Det är därför tydligt att Jesu varningsord i den predikan berörde församlingen. Ändå, så talade Jesus till samma människor som han gav instruktionerna att ”fly bort till bergen”, när den Romerska belägringen inleddes, att de skulle veta att hans ankomst – posttrib - var nära genom att ge akt på tecknen. Han sa också till dem att bedja att de måtte befinnas vara värdiga att undkomma alla dessa ting. Genom att lägga märke till HUR de tidiga kristna flydde belägringen och förstöringen av Jerusalem, så kan vi få en god uppfattning om hur vi kan tänkas undgå den sista tidens händelser – inte genom ett bortryckande, men genom att fly vid rätt tillfälle.

Det finns ingen förvirring beträffande Templets förstöring och tidsålderns slut och det råder inte någon tvekan om att lärjungarna intresserade sig för Jesu (och Daniels i Dan 9:26) förutsägelse om Templets förstörelse så var deras främsta intresse riktade mot Jesu andra kommande och upprättandet av Hans rike. Lärjungarna kunde knappast ha undgått att lägga märke till att Jesus gjorde en åtskillnad mellan dessa två händelser, de var separata och åtskilda av en inte obetydlig tidsrymd. Inte bara det att han gjort skillnad mellan Templets förstöring och tillkommelsen i sin predikan vid Tempelplatsen tidigare den dagen enligt Lukas 21, men Matteus återger också något som Jesus nämner på Tempelplatsen, men som Lukas utelämnar. Innan de lämnar Tempelplatsen för att gå till Oljeberget sade Jesus följande:

Matt:23:37-39
37 Jerusalem, Jerusalem, du som dräper profeterna och stenar dem som äro sända till dig! Huru ofta har jag icke velat församla dina barn, likasom hönan församlar sina kycklingar under sina vingar! Men I haven icke velat.

38 Se, edert hus skall komma att stå övergivet och öde.

39 Ty jag säger eder: Härefter skolen I icke få se mig, intill den tid då I sägen: ‘Välsignad vare han som kommer, i Herrens namn.’»

Ännu en gång så åtskiljer Jesus Templets förstöring från den andra tillkommelsen. De flesta kommentatorer hävdar att lärjungarnas fråga »Säg oss när detta skall ske, och vad som bliver tecknet till din tillkommelse och tidens ände.» Förutsätter att dessa båda inträffar vid samma tidpunkt. Men så är inte fallet. Jesus förutsäger tydligt, att Israel skall komma att förkasta honom, Templet att ödeläggas, och Israel skall komma att förskingras bland nationerna, innan han återkommer.

Nej! Man ska naturligtvis inte sätta hoppet till något tempel utan hoppet som judarna och alla ska sätta hoppet till är ju Herren Jesus Kristus, Han som är Alfa och Omega den förste och den siste. Halleluja! Templet kommer emellertid att byggas upp igen genom ett utfästande från Antikrist enligt Upp. 11:1-2 och det templet kallas för vedermödans tempel. Jesus sa själv att mig tog ni inte emot men när det kommer en i sitt eget namn kommer de ta emot honom d v s Antikrist. När kvarlevan av det judiska folket lärt känna att Herren Jesus Kristus var deras och vår Messias som gick på jorden för 2000 år sedan kommer templet byggas upp av Telningen som är Herren Jesus Kristus och som var före Abraham och är en överstepräst efter Melkisedek sätt. Det nya templet som byggs upp i tusenårsriket står att läsa i Hesekiel 40-48. Hesekiel 43:6-7 Då hörde jag en röst tala till mig från huset, under det att en man stod bredvid mig. Den sade till mig: Du människobarn, detta är den plats, där min tron är, den plats, där jag vill bo ibland Israels barn evinnerligen. Och Israels hus skall icke mer orena mitt heliga namn, varken de själva eller deras konungar, med sin trolösa avfällighet, med sina konungars döda kroppar och med sina offerhöjder:

Jesaja 56:7 dem skall jag låta komma till mitt heliga berg och giva dem glädje i mitt bönehus, och deras brännoffer och slaktoffer skola vara mig välbehagliga på mitt altare; ty mitt hus skall vara ett bönehus för alla folk. När i världshistorien har templet varit ett "bönehus FÖR ALLA FOLK"? ALDRIG! Sakarja 14 är ett av de tydligaste textställena som anger ett faktiskt existerande tempel under tusenårsriket. Lägg särskilt märke till den tydliga referensen till lövhyddohögtiden och millenie-templet EFTER striden vid Harmagedon. Sakarja 14:1-11 & 16-21

Faktum är att den här texten klart utsäger att det kommer finnas både ett tempel OCH en offertjänst samt FOLKSTAMMAR(hednafolk) som kommer för att fira lövhyddohögtiden EFTER striden vid Harmagedon, då Kristus återvänder till Oljeberget med "alla sina heliga".

Det är bra att du inte är emot Israel, men du borde mer tala gillande om Israel, så människor på den här sajten förstår att du är för Israel också. Naturligtvis är inte Israel som Herren Jesus Kristus vilket jag aldrig någonsin har påstått heller.

Det sista du skriver låter väldigt märkligt att man med våld eller upprepningar skulle proklamera viktiga saker! Om du har råkat ut för det tidigare genom villolära som du har lärt dig så kan jag bara beklaga och hoppas att du kommer närmare sanningen efter alla de textställen jag har lagt fram inte bara till dig utan till alla som läser på denna sajt Apg29. Den Helige Ande har uppenbarat det för mig som jag här visar vad Herrens Ord i Bibeln säger. Halleluja!

Shalom

Jag har sett att del har fysiska Israel i sitt hjärta och dde har säkert en kallelse att vara ett ljus för Israel och judar till frälsning

Men i övrigt ser det enligt min bedömning ut att vara en andlig dold konflikt mellan Guds rike,nya testamentet och Jesus och det gamla systemet som ju enligt den tolkningen skall återuppstå i en särskild era(1000 årsriket)

Jag vill hålla mig borta från det och jag ser att det finns en konfilt då varken Jesus eller Israel vill dela sin ära. Ni säger att Jesus är kung också,men i mina ögon vill det fysiska riket och templet osv över bl a för att Jesus är en del av detta,men inte nödvänigtvis kung.

Men det är så so jag ser det,jag kan ha fel.

Fokus borde vara att vara en vanlig Gudsmänniska som kan vara ett ljus till att leda andra till tro. Dessutom förbereda sig och hålla koll på världsystemet som vill förslava och snärja oss alla och vara förberedd för andliga villfarelser och antikrist.

Man ser mycket av det Israelfokuset genom Livets ords tidning Världen Idag som publicerar mycket artiklar med det Israelfokuset. Det lyser igenom att man tänker mycket på Gog/Magog och övertygelsen om att nationerna runt Israel samlar sig för en attack.

Varför jag inte vill ta del av detta är ju för att jag som Jesu efterföljare tagit på allvar att om nödvändigt dö för min tro . De bud Jesus lärde ,Guds rike och det som står i uppenbarelseboken om att hålla ut till slutet för min tro på Jesus har skapat två kategorier i livet

Det man skulle kunna dö för och det som man inte kan dö för. Och då kan endast Helige Ande få vara vägledande för ingen man vill ju dö.
Profetiorna om Israel har inte övertygat mig tillräckligt tyvärr.

Jag vill tjäna Jesus och tror att det blir en global terror och förföljelse innan Jesus kommer tillbaka

Guds välsignelse till både judar och hedningar!

Svara

x
Israelvänlig svarar Tomas N
onsdag, 16 september 2020 14:24
Tomas N skrev:
Jag har sett att del har fysiska Israel i sitt hjärta och dde har säkert en kallelse att vara ett ljus för Israel och judar till frälsning

Men i övrigt ser det enligt min bedömning ut att vara en andlig dold konflikt mellan Guds rike,nya testamentet och Jesus och det gamla systemet som ju enligt den tolkningen skall återuppstå i en särskild era(1000 årsriket)

Jag vill hålla mig borta från det och jag ser att det finns en konfilt då varken Jesus eller Israel vill dela sin ära. Ni säger att Jesus är kung också,men i mina ögon vill det fysiska riket och templet osv över bl a för att Jesus är en del av detta,men inte nödvänigtvis kung.

Men det är så so jag ser det,jag kan ha fel.

Fokus borde vara att vara en vanlig Gudsmänniska som kan vara ett ljus till att leda andra till tro. Dessutom förbereda sig och hålla koll på världsystemet som vill förslava och snärja oss alla och vara förberedd för andliga villfarelser och antikrist.

Man ser mycket av det Israelfokuset genom Livets ords tidning Världen Idag som publicerar mycket artiklar med det Israelfokuset. Det lyser igenom att man tänker mycket på Gog/Magog och övertygelsen om att nationerna runt Israel samlar sig för en attack.

Varför jag inte vill ta del av detta är ju för att jag som Jesu efterföljare tagit på allvar att om nödvändigt dö för min tro . De bud Jesus lärde ,Guds rike och det som står i uppenbarelseboken om att hålla ut till slutet för min tro på Jesus har skapat två kategorier i livet

Det man skulle kunna dö för och det som man inte kan dö för. Och då kan endast Helige Ande få vara vägledande för ingen man vill ju dö.
Profetiorna om Israel har inte övertygat mig tillräckligt tyvärr.

Jag vill tjäna Jesus och tror att det blir en global terror och förföljelse innan Jesus kommer tillbaka

Guds välsignelse till både judar och hedningar!

Du har inte på något sätt kunnat dementera från Bibeln vad jag har lagt fram från Herrens Ord i Bibeln utan istället vad du själv önskar tro eller tror, som inte är relevant! Det finns ingen andlig dold konflikt mellan Guds rike, nya testamentet och Jesus där jag visar från Bibeln, som mycket klart visar ett kommande konkret tusenårsrike. Vidare skriver du väldigt märkligt att Jesus och Israel inte vill dela sin ära! Naturligtvis delar inte Herren Jesus Kristus sin ära med någon ty det är ju Han som skall lovas och äras i evigheters evigheter och Israels folk tillsammans med hedningar som alla hyllar och tillber Konungarnas Konung Herren Jesus Kristus i det kommande tusenårsriket. Dina läror från preterism och A-millennial har förvillat dig och är inte Bibliska.

Naturligtvis är fokus på att sprida evangeliet så att var och en som tror och bekänner sin tro på Herren Jesus Kristus icke skall förgås utan hava evigt liv. Det är det viktigaste men det förringar inte att kristna får kunskap om vad Herrens Ord i Bibeln säger om andra viktiga saker så att inte kristna blir förvillade av felaktiga och obibliska läror speciellt i denna sena tid.

Jag är inte med i Livets ord och har aldrig varit det heller och läser sällan tidningen Världen idag, men Gog i Magog är också någonting som Bibeln i Hesekiel 38 talar klart och tydligt om skall ske i ändens tid och kommer naturligtvis att ske, som allt annat som är profeterat i Bibeln. Detta kommer jag behandla i ämnet Islams Antikrist här på Apg29 för nytillkomna läsare, där rubriken istället borde varit Islams Gog.

Helt klart och där instämmer jag att vi kristna måste vara beredda på att dö för vår tro och hålla ut till slutet vilket också Herren Jesus Kristus säger. Ja! Det kommer bli en global förföljelse för både kristna och judar vilket redan på en del platser i världen har börjat. Herren Jesus Kristus säger, att den som är ståndaktig intill änden skall bliva frälst, så det är verkligen av yttersta vikt att hela sanningen vad Herren Jesus Kristus sa till sina efterföljare speciellt i den yttersta tiden kommer fram!

Shalom


Svara

x
Steven
onsdag, 16 september 2020 16:09

Passa er för fariséernas surdegar!

Svara

x
Israelvänlig svarar Lillibeth
onsdag, 16 september 2020 19:02
Lillibeth skrev:
Bra fråga Israelvän.

Jesu avskedstal till lärljungarna Joh 16:7-8
även Joh 15:26 Men när Hjälparen kommer (DHA) som jag skall sända er från Fadern,sanningens Ande, som utgår från Fadern, skall han vittna om mig.

DHA tar sin boning i den pånyttfödde troende.

Joh 14:16 Och jag skall be Fadern, och han skall ge er en annan Hjälpare, för att han skall vara hos er för evigt, sanningens Ande, som världen inte kan ta emot, ty den ser honom inte och känner honom inte. Men ni känner honom, ty han förblir hos er och skall vara i er.

2 Thess 2:7- - Innan DHA har kommit ur vägen dvs Bruden som har olja (DHA) ryckts upp till mötes av Jesus i skyarna kan inte AK den Laglöse framträda fullt ut.

De som inte hade olja i sina lampor likt de fem av de tio brudtärnorna och de som håller fast vid Guds ord kommer att gm martyrdöden bli frälsta. Tiden under vedermödan är främst för de opånyttfödda judarna.

Denna undervisning (fast mycket bättre än min kunskap) ger den judiske, av Juda stam, pånyttfödde Amir Tsarfati. Se Behold Israel hemsida. Flera av hans youtube är översatta till svenska. Även judiska pånyttfödda Jan Markell undervisar enligt ovanstående.

Jesus är vägen sanningen och livet, ingen kommer till Fadern utom gm mig säger Jesus.

Om jag har fel i något avseende är jag absolut beredd att ändr mig men då endast om det är med Guds sanna Ord överensstämmande. Det vill jag hålla fast vid.


Jag kommer här visa, som du efterfrågade och som jag lovade att visa att det är Michael som är den som hindrar och inte Den Helige Ande, som många kristna tycks tro! Tyvärr går det inte att skicka allting på en gång av utrymmesskäl. Vidare har jag varit tvungen att ändra om gammal svenska till nysvenska då det annars blir för mycket rödmarkeringar men det är ändå helt enligt Bibeln. Ytterligare har jag varit tvungen att förkorta vissa ord då man annars inte får igenom texten vilket är märkligt. Jag har dock inte förkortat ord från Bibeln.

Den som hindrar

2 Tess 2:1-9
I fråga om vår Herres, Jesu Kristi, tillkommelse, och huru vi skola församlas till honom, bedja vi eder, käre bröder,
att I icke-vare sig genom någon andeingivelse eller på grund av något ord eller något brev, som förmenas komma från oss - så hastigt låten eder bringas ur fattningen och förlora besinningen, som om Herrens dag redan stod för dörren.
Låten ingen bedraga eder om vad sätt det vara må. Ty först måste avfallet hava skett och Laglöshetens människa, fördärvets man, hava trätt fram,
vedersakaren, som upphäver sig över allt vad gud heter, och allt som kallas heligt, så att han tager sitt säte i Guds tempel och föregiver sig vara Gud.
Kommen I icke ihåg att jag sade eder detta, medan jag ännu var hos eder?
Och I vet vad det är som nu håller honom tillbaka (det är som fortfarande hindrar), så att han först när hans tid är inne kan träda fram.
Redan är ju laglöshetens hemlighet verksam; allenast måste den som ännu håller tillbaka (han som nu hindrar) först skaffas ur vägen (har kommit ur vägen).
Sedan skall den Laglöse träda fram, och honom skall då Herren Jesus döda med sin muns anda och tillintetgöra genom sin tillkommelses uppenbarelse -
honom som efter Satans tillskyndelse kommer med lögnens alla kraftgärningar och tecken och under.Den åsikt som de som tror på ett uppryckande före vedermödan förkortar jag till Pre

Paulus visar i den här texten på att någon håller tillbaka eller hindrar laglöshetens hemlighet. När den här personen flyttas "ur vägen", kan Antikrist träda fram. Pre hävdar att den Helige Ande är den som nu hindrar. Hans verkan anses förmedlad genom församlingen som skulle vara den som lägger band på Antikrist och dennes demoniska rike. De tror att den Helige Ande tillsammans med församlingen kommer att tagas bort innan Antikrist kan framträda.

Pre antar flera saker som Paulus inte nämner något om. Texten säger inget om vem den är som hindrar. Pre antar att det är den Helige Ande. Det sägs inget om vart han som nu hindrar tar vägen när han "skaffas ur vägen". Pre antar att han går till himlen. Det antas också att församlingen kommer att gå till himlen eftersom de troende är döpta i Anden.

Pre:s resonemang bygger på att man kan identifiera han som nu hindrar med den Helige Ande. Vad är då grunden för slutsatsen att han som nu hindrar skulle vara den Helige Ande? Enligt Scofield följer detta från uteslutningsmetoden. Han menar att den Helige Ande är den ende som förmår att göra jobbet. Eftersom hindrarens verkan har pågått från apostlarnas dagar till vår tid, måste han vara evig och övernaturlig. Det sägs att den Helige Ande är den ende som kan uppfylla dessa kriterier.

Om den Helige Ande lämnar jorden vid vedermödans början hur kan då skaror av människor bli frälsta under vedermödan? Ingen kan bli frälst utan att bli dragen och övertygad med hjälp från Guds Ande. Hur skulle 144000 judar kunna evangelisera världen på sju år utan kraften från, och närvaron av Anden, när församlingen med den Helige Ande inte har lyckats därmed under nära på 2000 år? Guds Ord lär emellertid klart i Mark. 13:9-11, att kristna under vedermödan kommer att vara utrustade med den Helige Andes kraft! Och den Helige Ande kommer att vara inneboende i dem.

Bortsett från antaganden och spekulationer, säger de här verserna endast att någon hindrar Antikrists framträdande. När han som nu hindrar tages "ur vägen" (från "laglöshetens hemlighet"), träder Antikrist fram. Hindraren identifieras inte i den här texten, inte heller finns där något som antyder att han som nu hindrar vid det här tillfället kommer att gå till himlen. Scofield har inte rätt när han hävdar att endast den Helige Ande passar in på de kriterier som den här texten ställer.

Fortsättning följer!

Svara

x
Israelvänlig svarar Israelvänlig
onsdag, 16 september 2020 19:30
Israelvänlig skrev:
Jag kommer här visa, som du efterfrågade och som jag lovade att visa att det är Michael som är den som hindrar och inte Den Helige Ande, som många kristna tycks tro! Tyvärr går det inte att skicka allting på en gång av utrymmesskäl. Vidare har jag varit tvungen att ändra om gammal svenska till nysvenska då det annars blir för mycket rödmarkeringar men det är ändå helt enligt Bibeln. Ytterligare har jag varit tvungen att förkorta vissa ord då man annars inte får igenom texten vilket är märkligt. Jag har dock inte förkortat ord från Bibeln.

Den som hindrar

2 Tess 2:1-9
I fråga om vår Herres, Jesu Kristi, tillkommelse, och huru vi skola församlas till honom, bedja vi eder, käre bröder,
att I icke-vare sig genom någon andeingivelse eller på grund av något ord eller något brev, som förmenas komma från oss - så hastigt låten eder bringas ur fattningen och förlora besinningen, som om Herrens dag redan stod för dörren.
Låten ingen bedraga eder om vad sätt det vara må. Ty först måste avfallet hava skett och Laglöshetens människa, fördärvets man, hava trätt fram,
vedersakaren, som upphäver sig över allt vad gud heter, och allt som kallas heligt, så att han tager sitt säte i Guds tempel och föregiver sig vara Gud.
Kommen I icke ihåg att jag sade eder detta, medan jag ännu var hos eder?
Och I vet vad det är som nu håller honom tillbaka (det är som fortfarande hindrar), så att han först när hans tid är inne kan träda fram.
Redan är ju laglöshetens hemlighet verksam; allenast måste den som ännu håller tillbaka (han som nu hindrar) först skaffas ur vägen (har kommit ur vägen).
Sedan skall den Laglöse träda fram, och honom skall då Herren Jesus döda med sin muns anda och tillintetgöra genom sin tillkommelses uppenbarelse -
honom som efter Satans tillskyndelse kommer med lögnens alla kraftgärningar och tecken och under.Den åsikt som de som tror på ett uppryckande före vedermödan förkortar jag till Pre

Paulus visar i den här texten på att någon håller tillbaka eller hindrar laglöshetens hemlighet. När den här personen flyttas "ur vägen", kan Antikrist träda fram. Pre hävdar att den Helige Ande är den som nu hindrar. Hans verkan anses förmedlad genom församlingen som skulle vara den som lägger band på Antikrist och dennes demoniska rike. De tror att den Helige Ande tillsammans med församlingen kommer att tagas bort innan Antikrist kan framträda.

Pre antar flera saker som Paulus inte nämner något om. Texten säger inget om vem den är som hindrar. Pre antar att det är den Helige Ande. Det sägs inget om vart han som nu hindrar tar vägen när han "skaffas ur vägen". Pre antar att han går till himlen. Det antas också att församlingen kommer att gå till himlen eftersom de troende är döpta i Anden.

Pre:s resonemang bygger på att man kan identifiera han som nu hindrar med den Helige Ande. Vad är då grunden för slutsatsen att han som nu hindrar skulle vara den Helige Ande? Enligt Scofield följer detta från uteslutningsmetoden. Han menar att den Helige Ande är den ende som förmår att göra jobbet. Eftersom hindrarens verkan har pågått från apostlarnas dagar till vår tid, måste han vara evig och övernaturlig. Det sägs att den Helige Ande är den ende som kan uppfylla dessa kriterier.

Om den Helige Ande lämnar jorden vid vedermödans början hur kan då skaror av människor bli frälsta under vedermödan? Ingen kan bli frälst utan att bli dragen och övertygad med hjälp från Guds Ande. Hur skulle 144000 judar kunna evangelisera världen på sju år utan kraften från, och närvaron av Anden, när församlingen med den Helige Ande inte har lyckats därmed under nära på 2000 år? Guds Ord lär emellertid klart i Mark. 13:9-11, att kristna under vedermödan kommer att vara utrustade med den Helige Andes kraft! Och den Helige Ande kommer att vara inneboende i dem.

Bortsett från antaganden och spekulationer, säger de här verserna endast att någon hindrar Antikrists framträdande. När han som nu hindrar tages "ur vägen" (från "laglöshetens hemlighet"), träder Antikrist fram. Hindraren identifieras inte i den här texten, inte heller finns där något som antyder att han som nu hindrar vid det här tillfället kommer att gå till himlen. Scofield har inte rätt när han hävdar att endast den Helige Ande passar in på de kriterier som den här texten ställer.

Fortsättning följer!

Andra synsätt

De tidigast kända tolkningarna beträffande Paulus hindrare tycks ha varit det Romerska Imperiet. Detta var Tertullianus syn, (senare delen av andra århundradet). Några har också hävdat att Irenaeus (mitten av 2:a århundradet) och Hippolytos (senare delen av 2:a århundradet) också lärde så. En närmare granskning av dessa författares skrifter visar emellertid att medan de trodde att Rom först måste falla, så grundade de den övertygelsen från Nebukadnessars dröm om den stora bildstoden, inte utifrån Paulus diskussion beträffande han som nu hindrar. De ansåg att benen av järn representerade det Romerska Imperiet. Eftersom de tio tårna representerade de 10 kungar som gav sin auktoritet till Vilddjuret, så drog de slutsatsen att det Romerska Imperiet skulle komma att upplösas och omformas till tio riken, varefter Antikrist skulle framträda. Detta är inte detsamma som att Rom skulle förhindra Antikrists framträdande.

Först efter att Konstantin i det fjärde århundradet gjorde Kristendomen till en statligt sponsrad religion, blev det en allmänt omfattad syn bland skriftställare att man såg på Rom som hindraren. Andra har sett detta som att referera till den allmänna rådande mänskliga styrelseordningen. Eftersom "all överhet som finnes är förordnad av Gud", ses de mänskliga lagarna vara det som lägger band på ondskans framfart.

Varför är han som nu hindrar då inte den Helige Ande, Rom, eller den mänskliga styrelseordningen?
Innan vi besvarar den frågan, låt oss först se vad som måste gälla enligt det aktuella textsammanhanget. Därefter kommer vi att jämföra de ovan nämnda kandidaterna för att se om de matchar de utifrån textsammanhanget uppställda kriterierna.

Kriterium #1. Det talas om den som hindrar som ett neutrum i vers 6, "Vad det är som fortfarande hindrar". I vers 7 refereras den som hindrar med ett maskulinum personligt pronomen, han som nu hindrar. Det första kriteriet är att denne talas om som ett genus i både neutrum och maskulinum (singular). Den som hindrar är både en "den" och en "han".

Kriterium #2. Enligt vers 7 så var "laglöshetens hemlighet" redan i verksamhet under det första århundradet. Eftersom Paulus talade om en tillbakahållande kraft under närvarande tid och projicerade denna in i framtiden till dess Antikrist framträder, kan vi sluta oss till att den som hindrar har varit verksam under åtminstone snart 2000 år. Därför måste han ha existerat under minst den tidsrymden.

Kriterium #3. Den som hindrar håller tillbaka det som Paulus benämner för "laglöshetens hemlighet", inte "Laglöshetens människa". Naturligtvis var inte "Laglöshetens människa" (Antikrist) i livet under det första århundradet. Kärnan av Paulus påstående indikerar att "laglöshetens hemlighet" utgör någon slags demonisk verkan, en "andlig" kraft som försöker att få Laglöshetens människa att träda fram. Johannes tillför en del ljus genom följande textsammanhang.

I Joh. 4:1-3
1 Mina älskade, tron icke var och en ande, utan pröva andarna, huruvida de är av Gud; ty många falska profeter hava gått ut i världen.
2 Därpå skolen I känna igen Guds Ande: var och en ande som bekänner att Jesus är Kristus, kommen i köttet, han är av Gud;
3 men var och en ande som icke så bekänner Jesus, han är icke av Gud. Den anden är Antikrists ande, om vilken I haven hört att den skulle komma, och som redan nu är i världen.

Lägg märke till likheten med vad Paulus skriver. Johannes säger sig veta att "Antikrists Ande" skulle komma. Han informerade dem om att den "anden" redan var verksam vid den tiden. Vårt tredje kriterium är att den som hindrar på ett direkt andligt plan synes kunna ta itu med andliga krafter. Därav följer att den som hindrar bör vara en andlig varelse eftersom han håller tillbaka en andlig varelse.

Kriterium #4. Den som hindrar måste vara kraftfullare än den han håller tillbaka, eller ha större auktoritet. Hur skulle han annars ha kunnat hållit tillbaka under åtminstone närmare 2000 år?

Kriterium #5. Det grekiska ordet för hindra i den här texten betyder att fysiskt ta tag och hålla ner. Den som hindrar verkar i direkt närkamp mot de demoniska krafterna.

Av de som "hindrare" tidigare nämnda kandidaterna, matchar inte Rom uthållighetstestet, eftersom Rom gick under för flera århundraden sedan och Laglöshetens människa har ännu inte trätt fram på scenen. Inte heller var Rom rustat för att ta itu med demoniska krafter, och hon kunde därmed inte gå i närstrid med krafter av det här slaget. Rom klarar inte heller kriteriet, att kunna benämnas med singular maskulinum genus. Och huruvida Rom var mäktigare än den här konfronterade demoniska makten är högst tvivelaktigt.

Mänsklig styrelseordning må ha upprätthållits under hela den här tiden, men den kan, liksom inte heller Rom, benämnas med singular maskulin genus (han). Liksom med Rom saknas här förmågan att verka på det andliga planet, förmågan att direkt kunna ta itu med de demoniska krafterna. Dessutom kommer den mänskliga styrelseordningen att fortsätta även under vedermödan, och efterlevnaden för lagarna kommer att framtvingas. Ifall den mänskliga styrelseordningen vore det som "hindrade", så skulle Paulus ord ju innebära att denna skulle upphöra innan Laglöshetens människa träder fram. Vi vet från Uppenbarelseboken och Daniel att så kommer inte att ske. Liksom Rom synes den mänskliga styrelseordningen inte heller att ha tillräcklig kraft att stå emot och bromsa de demoniska krafterna, även om man i viss mån kunde verka på det planet.

Den Heliga Ande uppfyller de flesta av kriterierna, förvisso kan Anden ta itu med de demoniska krafterna på det andliga planet, och det med tillräcklig kraft. Den helige Ande är evig, så Han har inga problem med den långa tidsperioden. Emellertid benämns vanligen inte Anden som ett neutrum (DET som hindrar). Inte heller är det typiskt för Skriften att framställa den Helige Ande som den som på ett direkt sätt håller tillbaka ondskan, eller som i direkt närkamp brottas med de demoniska krafterna. Det är sant att Anden enligt Johannes verkar som en motkraft mot Satan, ("större är han som är i er än han som är i världen"). Detta handlar emellertid om Andens inverkan på OSS, när han ger oss förmågan att övervinna fienden i vårt personliga liv. Medan den Heliga Andens närvaro indirekt kan förhindra de demoniska krafternas aktiviteter, synes Paulus emellertid här teckna en bild som innebär en mer direkt konfrontation med mörkrets krafter.

Fortsättning följer!

Svara

x
Israelvänlig svarar Israelvänlig
onsdag, 16 september 2020 20:10
Israelvänlig skrev:
Andra synsätt

De tidigast kända tolkningarna beträffande Paulus hindrare tycks ha varit det Romerska Imperiet. Detta var Tertullianus syn, (senare delen av andra århundradet). Några har också hävdat att Irenaeus (mitten av 2:a århundradet) och Hippolytos (senare delen av 2:a århundradet) också lärde så. En närmare granskning av dessa författares skrifter visar emellertid att medan de trodde att Rom först måste falla, så grundade de den övertygelsen från Nebukadnessars dröm om den stora bildstoden, inte utifrån Paulus diskussion beträffande han som nu hindrar. De ansåg att benen av järn representerade det Romerska Imperiet. Eftersom de tio tårna representerade de 10 kungar som gav sin auktoritet till Vilddjuret, så drog de slutsatsen att det Romerska Imperiet skulle komma att upplösas och omformas till tio riken, varefter Antikrist skulle framträda. Detta är inte detsamma som att Rom skulle förhindra Antikrists framträdande.

Först efter att Konstantin i det fjärde århundradet gjorde Kristendomen till en statligt sponsrad religion, blev det en allmänt omfattad syn bland skriftställare att man såg på Rom som hindraren. Andra har sett detta som att referera till den allmänna rådande mänskliga styrelseordningen. Eftersom "all överhet som finnes är förordnad av Gud", ses de mänskliga lagarna vara det som lägger band på ondskans framfart.

Varför är han som nu hindrar då inte den Helige Ande, Rom, eller den mänskliga styrelseordningen?
Innan vi besvarar den frågan, låt oss först se vad som måste gälla enligt det aktuella textsammanhanget. Därefter kommer vi att jämföra de ovan nämnda kandidaterna för att se om de matchar de utifrån textsammanhanget uppställda kriterierna.

Kriterium #1. Det talas om den som hindrar som ett neutrum i vers 6, "Vad det är som fortfarande hindrar". I vers 7 refereras den som hindrar med ett maskulinum personligt pronomen, han som nu hindrar. Det första kriteriet är att denne talas om som ett genus i både neutrum och maskulinum (singular). Den som hindrar är både en "den" och en "han".

Kriterium #2. Enligt vers 7 så var "laglöshetens hemlighet" redan i verksamhet under det första århundradet. Eftersom Paulus talade om en tillbakahållande kraft under närvarande tid och projicerade denna in i framtiden till dess Antikrist framträder, kan vi sluta oss till att den som hindrar har varit verksam under åtminstone snart 2000 år. Därför måste han ha existerat under minst den tidsrymden.

Kriterium #3. Den som hindrar håller tillbaka det som Paulus benämner för "laglöshetens hemlighet", inte "Laglöshetens människa". Naturligtvis var inte "Laglöshetens människa" (Antikrist) i livet under det första århundradet. Kärnan av Paulus påstående indikerar att "laglöshetens hemlighet" utgör någon slags demonisk verkan, en "andlig" kraft som försöker att få Laglöshetens människa att träda fram. Johannes tillför en del ljus genom följande textsammanhang.

I Joh. 4:1-3
1 Mina älskade, tron icke var och en ande, utan pröva andarna, huruvida de är av Gud; ty många falska profeter hava gått ut i världen.
2 Därpå skolen I känna igen Guds Ande: var och en ande som bekänner att Jesus är Kristus, kommen i köttet, han är av Gud;
3 men var och en ande som icke så bekänner Jesus, han är icke av Gud. Den anden är Antikrists ande, om vilken I haven hört att den skulle komma, och som redan nu är i världen.

Lägg märke till likheten med vad Paulus skriver. Johannes säger sig veta att "Antikrists Ande" skulle komma. Han informerade dem om att den "anden" redan var verksam vid den tiden. Vårt tredje kriterium är att den som hindrar på ett direkt andligt plan synes kunna ta itu med andliga krafter. Därav följer att den som hindrar bör vara en andlig varelse eftersom han håller tillbaka en andlig varelse.

Kriterium #4. Den som hindrar måste vara kraftfullare än den han håller tillbaka, eller ha större auktoritet. Hur skulle han annars ha kunnat hållit tillbaka under åtminstone närmare 2000 år?

Kriterium #5. Det grekiska ordet för hindra i den här texten betyder att fysiskt ta tag och hålla ner. Den som hindrar verkar i direkt närkamp mot de demoniska krafterna.

Av de som "hindrare" tidigare nämnda kandidaterna, matchar inte Rom uthållighetstestet, eftersom Rom gick under för flera århundraden sedan och Laglöshetens människa har ännu inte trätt fram på scenen. Inte heller var Rom rustat för att ta itu med demoniska krafter, och hon kunde därmed inte gå i närstrid med krafter av det här slaget. Rom klarar inte heller kriteriet, att kunna benämnas med singular maskulinum genus. Och huruvida Rom var mäktigare än den här konfronterade demoniska makten är högst tvivelaktigt.

Mänsklig styrelseordning må ha upprätthållits under hela den här tiden, men den kan, liksom inte heller Rom, benämnas med singular maskulin genus (han). Liksom med Rom saknas här förmågan att verka på det andliga planet, förmågan att direkt kunna ta itu med de demoniska krafterna. Dessutom kommer den mänskliga styrelseordningen att fortsätta även under vedermödan, och efterlevnaden för lagarna kommer att framtvingas. Ifall den mänskliga styrelseordningen vore det som "hindrade", så skulle Paulus ord ju innebära att denna skulle upphöra innan Laglöshetens människa träder fram. Vi vet från Uppenbarelseboken och Daniel att så kommer inte att ske. Liksom Rom synes den mänskliga styrelseordningen inte heller att ha tillräcklig kraft att stå emot och bromsa de demoniska krafterna, även om man i viss mån kunde verka på det planet.

Den Heliga Ande uppfyller de flesta av kriterierna, förvisso kan Anden ta itu med de demoniska krafterna på det andliga planet, och det med tillräcklig kraft. Den helige Ande är evig, så Han har inga problem med den långa tidsperioden. Emellertid benämns vanligen inte Anden som ett neutrum (DET som hindrar). Inte heller är det typiskt för Skriften att framställa den Helige Ande som den som på ett direkt sätt håller tillbaka ondskan, eller som i direkt närkamp brottas med de demoniska krafterna. Det är sant att Anden enligt Johannes verkar som en motkraft mot Satan, ("större är han som är i er än han som är i världen"). Detta handlar emellertid om Andens inverkan på OSS, när han ger oss förmågan att övervinna fienden i vårt personliga liv. Medan den Heliga Andens närvaro indirekt kan förhindra de demoniska krafternas aktiviteter, synes Paulus emellertid här teckna en bild som innebär en mer direkt konfrontation med mörkrets krafter.

Fortsättning följer!

Den som hindrar är Mikael och hans änglahärar.
Under Kores tid som regent över Persien, framträdde en ängel för Daniel som uppenbarade framtida händelser för honom. Han informerade Daniel om att han blivit fördröjd under 21 dagar på grund av en strid med "fursten av Persien", [Dan. 10:10-13]. Sedan sade han att han måste återvända till striden mot fursten för Persien", och därefter skulle han ta itu med "fursten för Javan (dvs Grekland)"

Dan 10:12-14,20-21
12 Och han sade till mig: »Frukta icke, Daniel, ty redan ifrån första dagen, då när du vände ditt hjärta till att söka förstånd och till att ödmjuka dig inför din Gud, hava dina ord varit hörda; och jag har nu kommit för dina ords skull.
13 Fursten för Persiens rike stod mig emot under tjuguen dagar; men då kom Mikael, en av de förnämsta furstarna, mig till hjälp, under det att jag förut hade stått där allena mot Persiens konungar.
14 Och nu har jag kommit för att undervisa dig om vad som skall hända ditt folk i kommande dagar; ty också detta är en syn som syftar på framtiden.»....
20 Då sade han: Kan du nu förstå varför jag har kommit till dig? Men jag måste strax vända tillbaka för att strida mot fursten för Persien, och när jag är fri ifrån honom, kommer fursten för Javan (Grekland).
21 Dock vill jag förkunna för dig vad som är upptecknat i sanningens bok. Och ingen enda står mig bi mot dessa, förutom Mikael, eder furste.

Refererade ängeln till de mänskliga furstarna över Persien och Grekland? (Persien var den ledande världsmakten vid tiden för Daniels vision). Att så skulle ha varit fallet verkar emellertid knappast troligt. Hur kunde ett mänskligt ledarskap eller en kung strida mot en ängel, eller hålla tillbaka en ängel för att komma till Daniel? Dessutom, sa samma ängel i Dan. 11:1; att han stod som stöd och värn för (to confirm and strengthen; KJV) den förste Mediepersiske Kungen (Darius), från och med det allra första året av det Persiska Imperiet. Den här ängeln hjälpte den mänsklige Persiske kungen, samtidigt som han stred mot "fursten av Persien". Jag tror att det är korrekt att här dra slutsatsen att "fursten av Persien" var en demonisk ande som försökte få med sig det Persiska riket på sin onda väg. Men ängeln hade fått uppdraget att hålla nere ondskan.

Lägg dessutom märke till att ängeln sade att han skulle återvända för att strida mot "fursten av Persien" efter att ha lämnat Daniel. Därefter skulle "fursten av Grekland" komma. Om vi följer följden av riken i Daniel, ser vi att Grekland skulle komma efter Persien, och i sin tur följas av Rom. Därefter skulle Antikrist komma ur de tio riken som skulle följa efter Rom.

Det är tydligt att ängeln stred mot en serie av demoniska krafter som försökte att influera dessa successiva riken till sina onda avsikter. Om det fanns det en "furste av Persien" under den tid då Persien dominerade den kända världen, följd av en "furste av Grekland" då Alexander den store kom till makten och erövrade Persien, så är det mer än rimligt att anta att det också skulle komma att finnas en "furste av Rom". Och att ängeln även skulle komma att bli engagerad i striden mot den demoniska makten. Lägg emellertid märke till vad ängeln sade till Daniel angående Mikael. "Dock vill jag förkunna för dig vad som är upptecknat i sanningens bok. Och ingen enda står (holdeth; KJV) mig bi mot dessa, förutom Mikael, eder furste". Benämningen "Mikael, eder furste" refererar till "fursten av Israel". Tidigare i vers 14 sade samma ängel följande till Daniel, "nu har jag kommit för att undervisa dig om vad som skall hända ditt folk (Israel) i kommande dagar..." Så det står helt klart, att "Mikael, eder furste" är Israels furste. Ordet "står" ("holdeth"; KJV) betyder att hålla nere, hindra, eller att hålla tillbaka (to restrain). Tidigare hade ängeln sagt att Mikael hade kommit för att hjälpa honom i kampen mot "fursten av Persien" (v. 13). Mikael tycks vara mäktigare än den här ängeln, åtminstone i styrka och förmodligen också i rang. Av ängelns ord i det här sammanhanget att döma, kan vi sluta oss till att änglar, och i synnerhet Mikael är engagerade i att hålla nere (hindra, restraining) de demoniska krafter som försöker att influera och kontrollera mänskliga styrelseordningar till sina onda avsikter. Eftersom åtminstone två successiva "furstar" är namngivna (Persiens och Greklands) i den följd av riken som ingår i det ledande scenario som leder fram till Antikrist, så kan vi sluta oss till att denna tillbakahållande aktivitet också har fortsatt vidare i de följande rikena. Mikael är definitivt här identifierad som den som håller tillbaka, den som hindrar (the restrainer).

Samme ängel som fortsatte samtalet med Daniel rakt genom kapitel 11, uppenbarade flera detaljer beträffande världsrimperierna från Daniels tid ända fram till Antikrists slutliga rike. Han avslutade genom att åter referera till Mikael i sammanhang med den kommande vedermödan.

Dan. 12:1
1 På den tiden skall Mikael träda upp, den store fursten som står såsom försvarare för dina landsmän; och då kommer en tid av nöd, vars like icke har funnits, allt ifrån den dag då människor blevo till och ända till den tiden. Men på den tiden skola av ditt folk alla de varda frälsta, som finnas skrivna i boken.

Det är i det här sammanhanget med änglar som håller tillbaka de successivt framträdande demoniska makter som söker att få kontrollen över dessa världsimperier och leda dem till Antikrist, som vi finner att Mikael kommer att "träda upp" och en tid av nöd inträder. Det är Mikael och hans krafter som har "STÅTT" emot de demoniska andar som har försökt att få kontrollen över världsimperierna. Vi har redan uppmärksammat att Mikael blivit omnämnd som Israels "furste", och här ser vi samma sak nämnas. Mikael står som försvarare för Daniels folk. D.v.s. han är Israels försvarare. Mikael kommer att "träda upp" ("stand up"; KJV) och nödens tid börjar. Vad menas med att Mikael "träder upp" (standing up)? Det Hebreiska ordet kan betyda "stå overksam" (d.v.s. upphöra med att hålla tillbaka). Men, utifrån det faktum att samma ord används som refererande till att han "står" för Israel, synes det innebära att Mikael intar en försvarsposition för Israel vid den tid då den stora vedermödan börjar. Det synes som att Mikael kommer att upphöra med sin offensiva roll som den som håller tillbaka de demoniska "furstarna" och i stället fokusera på en rent defensiv roll som Israels försvarare under vedermödan.

I Uppenbarelseboken 12 hämtar vi mer insikt angående Mikaels aktivitet under den här tiden.

Upp: 12:7-17
7 Och en strid uppstod i himmelen: Mikael och hans änglar gåvo sig i strid med draken; och draken och hans änglar stridde mot dem,
8 men de förmådde intet mot dem, och i himmelen fanns nu icke mer någon plats för dem.
9 Och den store draken, den gamle ormen, blev nedkastad, han som kallas Djävul och Satan, och som förvillar hela världen; han blev nedkastad till jorden, och hans änglar kastades ned jämte honom.
10 Och jag hörde en stark röst i himmelen säga: »Nu har frälsningen och makten och riket blivit vår Guds, och väldet hans Smordes; ty våra bröders åklagare är nedkastad, han som dag och natt anklagade dem inför vår Gud.
11 De övervunno honom i kraft av Lammets blod och i kraft av sitt vittnesbörds ord: de älskade icke så sitt liv så att de drogo sig undan döden.
12 Glädjens fördenskull, I himlar och I som bon i dem. Men ve dig, du jord, och dig, du hav! Ty djävulen har kommit ned till eder i stor vrede, eftersom han vet att den tid han har kvar är kort.»
13 Och när draken såg att han var nedkastad på jorden, förföljde han kvinnan, som hade fött gossebarnet.
14 Men åt kvinnan gåvos den stora örnens två vingar, för att hon skulle flyga ut i öknen till den plats där hon skulle få sitt uppehälle under en tid och tider och en halv tid, fjärran ifrån ormens åsyn.
15 Då sprutade ormen ur sitt gap vatten efter kvinnan såsom en ström, för att strömmen skulle bortföra henne.
16 Men jorden kom kvinnan till hjälp; jorden öppnade sin mun och drack upp strömmen, som draken hade sprutat ut ur sitt gap.
17 Och draken vredgades än mer på kvinnan och gick åstad för att föra krig mot de övriga av hennes säd, mot dem som hålla Guds bud och hava Jesu vittnesbörd.

Utan tvivel var den här texten avsedd som en påminnelse till Daniel 12:1. Tajmningen av Daniels "träda upp" är till, början av "en tid av nöd". Jesus refererade till den här versen i Matt 24:21, och benämnde den "en stor vedermöda" som följer efter "förödelsens styggelse" (v. 15). Och här i Upp 12 ser vi att längden av denna tidsperiod då Israel står under beskydd i öknen är 1260 dagar. Båda texterna är därför parallella. Mikael "träder upp" vid samma stund som det uppstod ett "krig i himlen", vid mitt-tidpunkten av den 70:e årsveckan.

När vi undersöker Paulus ord i 2 Tess. 2, finner vi att också han där refererade till exakt samma tid när han beskriver "förödelsens styggelse" som "Laglöshetens människa" som sätter sig i Guds tempel och föregiver sig vara Gud. Detta beskriver hur denne kommer att "träda fram" (bli uppenbarad; RB) så snart som bara "han som nu hindrar har kommit ur vägen" (v. 7; RB) för "laglöshetens hemlighet" (KB).

Ordet "hindrar" (RB) eller "håller tillbaka" (KB) i 2 Tess 2:6-8 är översatt från det grekiska ordet "katecho", som bokstavligt betyder; "att greppa och hålla nere". Tillbakahållaren "håller nere" "laglöshetens hemlighet". Vid den tid då Mikael och hans änglar kastar Satan och hans demoner ner på jorden, och Mikael träder upp till försvar för Israels kvarleva "i öknen", kommer den tillbakahållande kraften att tagas ur vägen från "laglöshetens hemlighet" varvid Vilddjuret får fritt tillträde att utan spärrar träda fram på världsarenan. En tid av nöd börjar med denna otyglade "förödelsens styggelse". Två ggr citerade Jesus, i sin undervisning från Oljeberget, från denna Davids vision, och knöt därvid samman Antikrist med den sista kungen i Daniels vision [jmf. Dan. 11:31 & Matt. 24:15], och identifierade "en tid av nöd" med "en stor vedermöda", [jmf. Dan. 12:1 & Matt. 24:21]. Eftersom Paulus påminner om Laglöshetens människa (syndens människa; RB) sittande i templet är en parallell till Jesu uttalande angående "förödelsens styggelse, om vilken är talat genom profeten Daniel", så är det mycket troligt att Paulus hade Mikael i tankarna när ha skrev om "han som hindrar" (the restrainer).

Mikael och hans änglahär matchar alla kriterierna. Beträffande genuskriteriet så är änglahären neutrum, och Mikael dess befälhavare är singular maskulinum. Mikael och hans änglar har varit i verksamhet i över 2000 år, så de passar in på tidsramskriteriet. Mikael och hans änglar är de perfekta kandidaterna när det gäller att direkt ta itu med andliga kombattanter, eftersom de själva är andliga varelser. Mikael är i Skriften direkt utpekad som en motkraft emot Satan, den som direkt tvistar med Satan [Judas 1:9]. Mikael och hans arme av änglar är också kraftfullare än Satan och dennes demoner, efter vad som illustreras genom deras seger vid "striden i himlen" [Upp. 12:7] när de kastar Satan och hans demoner ner till jorden.


KRITERIUM HELIG ANDE ROM MÄNSKLIGT STYRE MIKAEL & ARMÉN
Maskulinum/Neutrum NEJ NEJ NEJ JA
Aktiv 2000+ år JA NEJ JA JA
Andeväsen JA NEJ NEJ JA
Starkare JA NEJ NEJ JA
Direkt kontakt NEJ NEJ NEJ JA

Även om vi inte med absolut säkerhet förmår att bevisa att den som hindrar är Mikael tillsammans med sina änglar, så är det detta som stämmer allra bäst in. Det finns också andra bibelställen, som Daniel 10, som uttryckligen säger att Mikael engagerade sig i den här sortens aktiviteter. Ingen motsvarande bibeltext kan anföras beträffande den Helige Andes roll. Mikael är därför vinnaren, och enligt min mening, det enda möjliga valet.

Om Mikael är den som hindrar, så faller pretribs hela argumentering från 2 Tess 2. Det är inte bara som så att textsammanhanget inte säger något om att den som hindrar går till himlen, men det finns inte längre något skäl att förmoda att vare sig den Helige Ande eller församlingen här befinner sig i synfältet. Slutligen, om Paulus hade refererat till den Helige Ande, och antytt att församlingen skulle bli tagen till himlen innan Antikrist uppenbarades, så skulle han direkt ha motsagt det som han just hade skrivit i verserna 1-3. Där skrev han att "vårt församlande till honom" inte kommer att ske förrän EFTER avfallet och framträdandet av syndens människa.

Shalom


Svara

12 13 14 »17

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Apg29.Nu med Christer Åberg


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

Senaste bönämnet på Bönesidan

lördag 19 september 2020 12:29
Gode Gud hör vår böner om att vår son ska komma in på reservplatsen på gymnasiet snarast, låt oss få besked om att han är antagen på måndag när vi pratar med rektorn. Be för oss . Tack gode Gud

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp