Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Salvation

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

Omvändelse

Från vad? Till vem?

Omvändelse.

Detta är mycket intressant. Här listar jag 58 bibelord som alla innehåller omvändelse med olika böjningsformer. När du läser dessa verser, studera vad de omvänder sig från och till vem. Fundera också på vad som menas med omvändelse.

Christer ÅbergAv Christer Åberg
fredag, 27 mars 2020 01:09

Matt 3:2. och sa: Omvänd er för himmelriket är nära.

Matt 3:8. Bär därför sådan frukt som hör till omvändelsen.

Matt 3:11. Jag döper er i sanning i vatten till omvändelse, men han som kommer efter mig är starkare än jag. Jag är inte värdig att bära hans sandaler. Han ska döpa er med den Helige Ande och eld.

Matt 4:17. Från den tiden började Jesus predika och säga: Omvänd er, för himmelriket har kommit nära.

Matt 9:13. Men gå och lär er vad detta betyder: Barmhärtighet vill jag se och inte offer. För jag har inte kommit för att kalla rättfärdiga, utan syndare till omvändelse.

Matt 12:41. Män från Nineve ska stå upp vid domen tillsammans med denna generation och fördöma den. För de omvände sig efter Jonas predikan, och se, här är en som är större än Jona.

Matt 18:3. och sa: Sannerligen säger jag er: Om ni inte omvänder er och blir som små barn, ska ni inte komma in i himmelriket.

Mark 1:4. Johannes trädde fram, döpte i öknen och predikade omvändelsens dop till syndernas förlåtelse.

Mark 1:15. och sa: Tiden är fullbordad, och Guds rike är nära. Omvänd er och tro evangelium.

Mark 2:17. När Jesus hörde detta sa han till dem: De friska behöver inte läkare, utan de sjuka. Jag har inte kommit för att kalla rättfärdiga utan syndare till omvändelse.

Mark 4:12. för att de ska se med sina ögon och ändå inget se, och höra med sina öron och ändå inget förstå, så att de inte omvänder sig och får sina synder förlåtna.

Mark 6:12. Och de gick ut och predikade att människorna skulle omvända sig.

Luk 3:3. Och han gick ut och predikade i hela trakten omkring Jordan omvändelsens dop till syndernas förlåtelse,

Luk 3:8. Bär därför sådan frukt som tillhör omvändelsen, och börja inte säga för er själva: Vi har Abraham till fader, för jag säger er, att Gud kan uppväcka barn åt Abraham av dessa stenar.

Luk 5:32. Jag har inte kommit för att kalla rättfärdiga, utan syndare till omvändelse.

Luk 11:32. Män från Nineve ska stå upp vid domen med denna generation och fördöma den, för de omvände sig vid Jonas predikan, och se, här är en som är större än Jona.

Luk 13:3. Nej, säger jag er, men om ni inte omvänder er, ska ni alla på samma sätt gå förlorade.

Luk 13:5. Nej, säger jag er. Men om ni inte omvänder er, ska ni alla på samma sätt gå förlorade.

Luk 15:7. Jag säger er, att på samma sätt ska det bli större glädje i himlen över en syndare som omvänder sig, än över nittionio rättfärdiga som ingen omvändelse behöver.

Luk 15:10. Jag säger er: På samma sätt blir det glädje bland Guds änglar över en enda syndare som omvänder sig.

Luk 16:30. Och han sa: Nej, fader Abraham, men om någon kommer till dem från de döda, ska de omvända sig.

Luk 24:47. och att omvändelse och syndernas förlåtelse ska predikas i hans namn för alla folk, med början i Jerusalem.

Joh 12:40. Han har förblindat deras ögon och förhärdat deras hjärtan, så att de inte kan se med ögonen och förstå med hjärtat och bli omvända, så att jag får hela dem.

Apg 2:38. Då sa Petrus till dem: Omvänd er och låt var och en av er döpa sig i Jesu Kristi namn till syndernas förlåtelse och ni ska få den Helige Andes gåva.

Apg 5:31. Honom har Gud med sin högra hand upphöjt till furste och frälsare, för att ge Israel omvändelse och syndernas förlåtelse.

Apg 8:22. Omvänd dig därför från din ondska och be till Gud att det du tänkt i ditt hjärta må, om möjligt, bli dig förlåtet.

Apg 9:35. Och alla som bodde i Lydda och i Saron såg honom, och de omvände sig till Herren.

Apg 11:18. När de hörde detta, gav de sig till freds och prisade Gud, och sa: Så har Gud gett också åt hedningarna den omvändelse som ger liv.

Apg 11:21. Och Herrens hand var med dem, och ett stort antal kom till tro och omvände sig till Herren.

Apg 13:24. sedan Johannes före hans framträdande hade predikat omvändelsens dop för hela Israels folk.

Apg 14:15. och sa: Män, varför gör ni detta? Vi är också människor, likadana som ni, och vi predikar evangeliet för er, för att ni ska omvända er från dessa fåfängligheter till den levande Guden, som har gjort himlen och jorden och havet och allt som är i dem.

Apg 15:3. Så efter att församlingen hade följt dem en bit på vägen, tog de vägen genom Fenicien och Samarien och berättade om hedningarnas omvändelse och spred stor glädje hos alla bröderna.

Apg 15:19. Därför anser jag att man inte ska göra det svårt för de hedningar som omvänder sig till Gud,

Apg 17:30. Därför har Gud haft överseende med okunnighetens tider, men nu förkunnar han att alla människor överallt ska omvända sig.

Apg 19:4. Då sa Paulus: Johannes döpte i sanning med omvändelsens dop, och sa till folket att de skulle tro på honom som skulle komma efter honom, det vill säga på Kristus Jesus.

Apg 20:21. och vittnat både för judar och greker om omvändelse till Gud, och om tron på vår Herre Jesus Kristus.

Apg 26:20. utan började förkunna först för dem som var i Damaskus och Jerusalem, och över hela Judeens land och sedan för hedningarna, att de skulle ångra sig och omvända sig till Gud, och göra sådana gärningar som hör till omvändelsen.

Apg 28:27. För detta folks hjärta är förhärdat, och de hör illa med sina öron, och sina ögon har de tillslutit, så att de inte ser med ögonen eller hör med öronen eller förstår med hjärtat, och omvänder sig, så att jag kan hela dem.

Rom 2:4. Eller föraktar du att han är så rik på godhet och fördragsamhet och tålamod, utan att förstå att det är Guds godhet som leder dig till omvändelse?

2Kor 3:16. Men när de omvänder sig till Herren, tas täckelset bort.

2Kor 7:10. För den sorg som är efter Guds sinne för med sig omvändelse som leder till frälsning som man inte ångrar. Men världens sorg leder till död.

1Thess 1:9. För de berättar själva om oss, hur vi blev mottagna hos er, och hur ni omvände er till Gud från avgudarna, för att tjäna den levande och sanne Guden,

1Tim 3:6. Han ska inte vara nyomvänd, för att han inte ska bli uppblåst av stolthet och falla under djävulens dom.

2Tim 2:25. och i mildhet tillrättavisa dem som säger emot. Kanske Gud en gång ska ge dem omvändelse så att de inser sanningen,

Heb 6:1. Låt oss därför lämna de första grunderna av Kristi lära och sträva vidare mot det som hör till fullkomligheten. Låt oss inte på nytt lägga grunden med omvändelse från döda gärningar och med tro på Gud,

Heb 6:6. men sedan har avfallit, för dem är det omöjligt att på nytt bli förnyade till omvändelse, då de själva på nytt korsfäster Guds Son och öppet hånar honom.

Jak 5:19. Bröder, om någon bland er kommer bort från sanningen och någon omvänder honom,

Jak 5:20. så ska han veta, att den som omvänder en syndare från hans villoväg frälser en själ från döden och skyler över en mängd av synder.

2Pet 3:9. Herren är inte sen eller dröjer med det som han har lovat, såsom en del menar, utan han har tålamod med oss och vill inte att någon ska gå förlorad, utan att alla ska få tid att omvända sig.

Upp 2:5. Tänk därför på varifrån du har fallit och omvänd dig och gör de första gärningarna, annars ska jag med hast komma över dig och flytta din ljusstake från dess plats, om du inte omvänder dig.

Upp 2:21. Och jag har gett henne tid att omvända sig från sin otukt, men hon omvände sig inte.

Upp 2:22. Se, jag ska lägga henne ner på sjukbädden och de som bedriver hor med henne ska komma i stor nöd om de inte omvänder sig från sina gärningar.

Upp 3:3. Kom därför ihåg vad du har hört och tagit emot och håll det och omvänd dig. Om du inte håller dig vaken, så ska jag komma över dig såsom en tjuv, och du ska inte veta vilken stund jag kommer över dig.

Upp 3:19. Alla dem jag älskar tillrättavisar och tuktar jag. Så var därför ivrig och omvänd dig.

Upp 9:20. Men resten av människorna, som inte hade blivit dödade av dessa plågor, omvände sig inte från sina händers verk, så att de slutade tillbe onda andar och avgudar av guld och silver och koppar och sten och trä, som varken kan se eller höra eller gå.

Upp 9:21. Och inte heller omvände de sig från sitt mördande eller från sina trolldomskonster eller från sin otukt eller från sina stölder.

Upp 16:9. Och människorna blev brända av stark hetta, men de hädade Guds namn, han som har makt över dessa plågor, och de omvände sig inte så att de gav honom äran.

Upp 16:11. Och de hädade Gud i himlen för sina plågor och sina bölder, men omvände sig inte från sina gärningar.


Har du tagit emot Jesus Kristus och är frälst? Om du ännu inte har tagit emot Jesus rekommenderar jag att du gör det nu.

Christer Åberg


#Omvändelse #Bibelstudier #Undervisning


4 kommentarer

1

x
Tomas N
fredag, 27 mars 2020 09:27

Tack för den här listan. Man kan också lägga till alla texter i GT om omvändelse,men det var ju i ett annat förbund ,så det är lite skillnad där.

Omvändelse som jag ser det. Från att gå sin egen väg,synd i all former av onda gärningar,otro och dyrkan av olika typer av avguderi. Också omvändelse från ljummen efterföljelse(Upp 2 :5)

Omvändelse till Gud, efterföljelse, trons lydnad ,goda gärningar,rättfärdighet och allt som tillhör Guds rike och lärjungaskap.

Det är en stor skillnad på den ena vägen och den andra. Jag vill också påstå att den kristna efterföljelsen innebär pågående sinnesändringar om saker vi gör ,vanor ,tankesätt ,handlingar som vi gjort länge eller plockat upp på vägen.
Det kan också beskrivas som helgelseprocessen eller som en del av att dagligen lägga allt i Guds händer.
Men helgelsen finns uppmaningar om i epistlarna t ex kolosserbrevet.
Det korta svaret är att vi människor blir radikalt pånyttfödda vid omvändelse till tro och dop i vatten och Helige ande,men ändå kan och uppmanas till att bli mera grundligt fullkomnade till Kristus över tid.
Detta i den kärleksrelation vi har med Gud och med en faderlig uppmuntran snarare än hårda disciplinära krav

Senare decennier har pastorer lagt fokus på den grekiska betydelsen av sinnesändring snarare än förändrat beteende och handlande. Men det är en kombination . Och det är skulle jag säga som allt annat i Gudsrelationen en kombination av människans vilja intellekt ,beslut och hjärta och att Gud gör något övernaturligt.

Alla som på något sätt evangeliserar och vittnar vet ju hur stort och fantastiskt det är när varje individ faktiskt omvänder sig från allt det andra och till Gud. Det tar ofta ganska mycket och repetitiv exponering av Guds rike och evangelium på olika sätt för att poletten skall trilla ned.

Därför är det naturligt tycker jag att omvändelse är något positivt och inte en jobbig börda

Svara

x
Helene Karlsson
fredag, 27 mars 2020 12:26

Härlig text! Och ja, för många av oss är det en process då köttets synder som egoistiska egna idéer, med ohejdad vana, tar oss iväg på fel bana. Åter till vägen, sanningen och livet= Herren Jesus! Om och om igen. Underbart de stunder man lyckas. Herrens rika välsignelse önskar jag er!

Svara

x
nils
lördag, 28 mars 2020 16:26

Tack Christern för denna sammanfattning av Omvändelsens verser!

Här förstår man vad som är Bibelns Centrala och Viktigaste Budskap genom dessa 58 verserna
Då inser vi också att vi kanske har Missat något Väsentligt i Förkunnelsen?

Är det kanske Därför resultaten uteblivit,frågar jag mig?
Är det därför Guds Ande ej kan sanktionera det Budskap vi ger människorna,inför livets Viktigaste fråga?
Livets Viktigaste fråga;Hur skall vi Förbereda osss inför EVIGHETEN?

I så fall måste Omvändelsen snarast börja i Våra egna liv och i förkunnarnas Hjärtan,då det djupast sett ju är en Hjärtats Fråga!!

Herre Förbarma dig över Oss som bekänner ditt heliga Namn med våra läppar,men där våra Liv inte är Omvända till ett med Bekännelsen!!

Svara

x
Ann-Sofie Walaunet
lördag, 28 mars 2020 20:36

AMEN! Ett av mina favoritbibelord från ovan är: Eller föraktar du hans stora godhet, mildhet och tålamod och förstår inte att det är hans godhet som för dig till omvändelse?
Romarbrevet 2:4 SFB98

Det är Gud som gör verket i oss genom den Helige Ande. Utan Jesus kan vi ingenting göra, därför behöver vi Hans nåd! Det är bra att känna sig beroende av Honom, att vi ständigt behöver vända om till Honom, varje dag, och då hjälper Han oss. Guds nåd är ny varje morgon!

Svara

1

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Apg29.Nu live med Christer Åberg


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

Senaste bönämnet på Bönesidan

måndag 19 oktober 2020 13:39
Fader, jag älskar Jesus och ber varje dag, försöker göra mitt bästa, men ändå är jag så ledsen och ensam med ett sjukt barn som alla spottar på, mycket ledsen och utanför. Amen

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp