DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Language Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Butik | Christer Åberg | TV | Bönesidan | Frågan | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
Gästblogg

Nu prövas jordens innevånare

Om denna prövning står det att läsa i Uppenbarelseboken.

Fyra ryttare.

Visst har det förekommit många prövningar i världen för dess befolkning, vi har haft två världskrig, och vi har haft stora epidemier, dessa har påverkat många människor i världen. Det har dock inte berört alla länder och stora delar av befolkningarna, det har trots detta funnits de som levt vid sidan av detta.

Av: Holger Nilsson
tisdag 23 juni 2020 21:33

Detta är en Gästblogg vilket innebär att det är skribentens egna åsikter.

Nu prövas jordens innevånare

Om denna prövning står det att läsa i Uppenbarelseboken.

Upp. 3:10: ”Eftersom du har bevarat mitt ord om uthållighet ska jag bevara och rädda dig ur prövningens stund som ska komma över hela världen för att pröva jordens invånare.”

Visst har det förekommit många prövningar i världen för dess befolkning, vi har haft två världskrig, och vi har haft stora epidemier, dessa har påverkat många människor i världen. Det har dock inte berört alla länder och stora delar av befolkningarna, det har trots detta funnits de som levt vid sidan av detta.

Men det som nu sker har troligtvis faktiskt påverkat ännu fler av jordens befolkning än det som vi nämnt och som varit omfattande men långt ifrån för i princip hela världens befolkning

Men det som nu sker genom Coronapandemin har nog varit något som aldrig tidigare påverkats så många och så mycket i vår värld mer eller mindre samtidigt. Vi kan ju vara tänka på hur i princip alla svenska medborgare påverkat av pandemin på olika sätt, inte minst genom begränsningar som isolering och annat som följt i spåren. Då är att tänka på att Sverige har valt en lättare väg än många andra länder, där karantänen har varit betydligt strängare än den vi genomgått.

Det är dock inte bara pandemin som sådan som påverkar jordens befolkning. I spåren av denna har dessutom en massarbetslöshet blivit ett resultat av den (bara i USA har 40 miljoner blivit arbetslösa!). En ekonomisk nedgång som drabbar länderna har ännu inte nått sin botten och därmed det allvar den betyder för den enskilde medborgaren. I många länder har även hungersnöden klart stigit i spåren av pandemin.

Detta är bara något som kan nämnas för att ta exempel på det som nu världen genomgår och som verkligen kan kallas för prövningar. Det är också vad det citerade bibelordet talat om: en prövningens stund som skall komma över världen. Den har nu kommit och den är en del av den yttersta tidens scenarier som finns beskrivna i Uppenbarelseboken.

Om vi tycker att det som nu sker är svårt, kan man vid genomläsningen av Bibelns sista bok lätt kunna konstatera att de svårigheterna kommer att eskalera – det blir svårare prövningar.

Vi måste vara realister, ingen som läser Uppenbarelseboken kan undgå att se att det blir en stegring allteftersom tiden går och uppfyllelsen av dess profetior är av en allt värre art. Att inte hålla fram det vore att dölja en del av det allvarliga budskap som finns profetiska uttalat.

När detta är sagt skall sägas att vi inte på något sätt gripas av fruktan. Gud har allt under kontroll, han känner sina äkta barn och han vill att vi skall bestå i den prövning som är en test på vår tro och hur vi faktiskt förhåller oss till Guds ord., om vi bejakar det eller om vi vill förskjuta det, om vi inte vill inse att vår tid är unik och att det som nu sker är bara en del av den yttersta tidens händelse. Den som vill blunda för verkligheten som nu är, den gör sig snarare en björntjänst än den som med öppna ögon vil se på verkligheten.

Dessa prövningar kommer att visa på hur vår tro är grundad och om vi skall bestå i provet stund. Mycket kommer att uppenbaras genom det som nu sker. För att bara se på det andliga området så är det så att mängder av församlingar världen över har ställt in sina gudstjänster. Månad efter månad har gått och vi vet inte när dessa gudstjänster kan upptas.

Om vi kommer att få se hur det återigen öppnas för att hålla sådana, då är frågan om hur många som gått under sin tro. Det kan vara sådana som bara har byggt sitt andliga liv på att delta i gudstjänster men som inte har haft ett på personligt förhållande med Gud, utan att det har varit kopplats mestadels till den församling som man har tillhört.

Egna andaktsstunder eller ett grundat böneliv har kanske saknats. Om det har varit så är det en stor risk att man har lidit skeppsbrott i sin tro, detta därför att det personliga förhållandet till Gud inte har funnits alls eller varit svagt. Kommer de som har det så att återigen visat sig om gudstjänstlivet upptas? Den frågan är ännu obesvarad, men risken är att många har sett att livet har gått vidare utan gudstjänster. Kanske att dessa har ersatts med andra aktiviteter och intressen som har tagit över i livet och inte bara det, det kan ha tagit död på ett andligt svagt liv.

Detta kan alltså betraktas som prövningar av den tro som den enskilde har haft, men som inte har kommit i dagen då det traditionella församlingslivet och verksamheten bara har rullat på.

Det har då kunnat fungerat hjälpligt, men genom de nya omständigheter kan detta har raserats, det kan då visa sig att man inte har haft den grund som är nödvändig då prövningar kommer. Jesus talar om detta i av sin liknelse som säden som såningsmannen sådde.

En den del av de som då hade tagit emot Guds ord kom ändå på fall, så här säger Jesus: ”De på berghällen är de som tar emot ordet med glädje när de hör det men som inte har något rotfäste. De tror en kort tid, men i prövningens stund avfaller de." Luk. 8:13.

Även här talas det om prövningens stund, precis som i Uppenbarelseboken. Avfallet här berodde på att ordet inte hade gått på djupet, man var inte rotat i sitt trosliv. Det är nu oerhört viktigt att man ser till att bli detta nu, för det kommer allt värre prövningar framöver. Nu är förberedelsetiden för detta.

Håll ut ty så här säger Herren: ”Salig är den som håller ut i prövningen, för när han har bestått provet ska han få livets krona som Gud har lovat dem som älskar honom.” Jak.1:12.

Må Gud hjälpa oss i dessa prövotider!

Holger Nilsson


#Holger Nilsson #Profetiskt #Coronaviruset


13 kommentarer

1 2 »2

x
nils
onsdag, 24 juni 2020 09:35


När vi i våra Kyrkor under decennier undanhållit att förkunna Jesu ord om Omvändelse från Synd och Värld och Helgelse bland Sitt folk,då måste Herren tala på ett annat sätt!!

Det som nu sker över en Hel värld,är Herrens Sätt att Tala till Mänskligheten,och enligt Jesu Egna Ord i Matt.24,en Varning för det än Svårare som skall komma!

Först vill och måste Herren väcka sin egen,ännu Sovande församling,som Sover trots den Kunskap vi har i Guds Ord om vad som komma skall!
Om vi Lyckligtvis Vill vakna,vill Herren genom Oss tala till de människor som Aldrig hittills fått Uppleva Evangeliets kraft,vilket är vårt stora uppdrag.

Men vi får Ej bara skylla på Församlingen,då det ju är du och jag personligen som är Församlingen!
Ett Andligt Uppvaknande Måste och Skall börja med dig och mig personligen!

Detta år 2020,har Herren givit oss som en Förberedelse för att klara de Kommande svåra åren har Herren talat genom sin profet!

Löftet om frälsning för de Ståndaktiga i Upp.3;10,upprepas i Matt.24;13 efter Jesu uppräkning av av det som är begynnelsen av Födslovåndorna.
"Men den som är Ståndktig Intill Änden skall bliva frälst!"

Inte ett Ord om någon Uppryckelse,utan en Uppmaning om att hålla Ut till Slutet!


Svara

x
David Ström
onsdag, 24 juni 2020 15:46

Men vad skola vi då göra? Har läst Johannes igen och allt som vi har är en husförsamling där två eller tre försöker dra ner Guds välsignelse från himlen. Ingen av oss är en förkunnare som kan lägga ihop tio stycken ur bibeln och undervisa den andre. Dessutom har vi alla oöverstigliga problem i våra liv. Men jag tycker mig se en sak i vår tid. Dårskapen ökar och flertalet ser inte sanningen. Den lättkränkta som skriker högst försöker göra sig rättfärdig genom sina egna ord.

Svara

x
Lena Henricson
torsdag, 25 juni 2020 15:00

Undrar om vi kommer att få en liten vilotid innan nästa stora prövotid kommer,som kanske blir ännu svårare. Men ett är säkert vi går mot allt värre prövningar. Det blir underbart när JESUS kommer och tar oss ur ”den prövningens stund som ska drabba hela jorden”.

🌿❤️🌿

Svara

x
Lena Henricson svarar David Ström
torsdag, 25 juni 2020 15:06
David Ström skrev:
Men vad skola vi då göra? Har läst Johannes igen och allt som vi har är en husförsamling där två eller tre försöker dra ner Guds välsignelse från himlen. Ingen av oss är en förkunnare som kan lägga ihop tio stycken ur bibeln och undervisa den andre. Dessutom har vi alla oöverstigliga problem i våra liv. Men jag tycker mig se en sak i vår tid. Dårskapen ökar och flertalet ser inte sanningen. Den lättkränkta som skriker högst försöker göra sig rättfärdig genom sina egna ord.

David jag vet ju inte dina förhållanden,men kanske du kunde vara med i en församling utan att behöva lämna din husförsamling. Om den församling du tänker på inte är tillräckligt bra i ditt tycke,kunde du ju ändå gå med där och be för den och försöka påverka!

🙏🔥⛪️🙏

Svara

x
Filosofen
söndag, 28 juni 2020 00:20

Vet ni inte om att vi redan Nu är i ett stort Världskrig! ” Det Digitala Världskriget ”.
Vem skall ta över och kontrollera Hela Världen? Vem? Vad? Hur? När? Det pågår Nu!
Vi ser förberedelserna inför ” DEN NYA VÄRLDSORDNINGEN ” och mycket snart träder flera fram med en plan som kan skydda oss från allt ont! dvs den. STORA AGENDAN problemet är att det är den Agendan som är så ond att till och med människor tror på det! Först skrämmer man upp alla med olika medel som: Klimat och Miljö! Sen är det Corona och mycket snart när alla är så rädda och oroliga så kommer den så kallade Räddnings-Planen fram! Kan det vara så att ytterligare en händelse till dvs ett medel till att skrämma världen behövs för att genomföra Agendan? eller kanske är det så att detta räcker och mycket snart så kommer mycket att förändras?? 2020 och 2021 är år som förändrar så mkt i världen! Så jag tror att tiden är nu så Nära till att få möta Jesus kanske
i år eller nästa år? (inget profetiskt)
Kan det kanske vara så att Församlingens Uppryckande är det som gör att DEN NYA VÄRLDSORDNINGEN OCH DEN STORA AGENDAN kan genomföras. Efter att vi är uppryckta?

Svara

x
Fredrik Eriksson svarar Filosofen
söndag, 28 juni 2020 01:07
Filosofen skrev:
Vet ni inte om att vi redan Nu är i ett stort Världskrig! ” Det Digitala Världskriget ”.
Vem skall ta över och kontrollera Hela Världen? Vem? Vad? Hur? När? Det pågår Nu!
Vi ser förberedelserna inför ” DEN NYA VÄRLDSORDNINGEN ” och mycket snart träder flera fram med en plan som kan skydda oss från allt ont! dvs den. STORA AGENDAN problemet är att det är den Agendan som är så ond att till och med människor tror på det! Först skrämmer man upp alla med olika medel som: Klimat och Miljö! Sen är det Corona och mycket snart när alla är så rädda och oroliga så kommer den så kallade Räddnings-Planen fram! Kan det vara så att ytterligare en händelse till dvs ett medel till att skrämma världen behövs för att genomföra Agendan? eller kanske är det så att detta räcker och mycket snart så kommer mycket att förändras?? 2020 och 2021 är år som förändrar så mkt i världen! Så jag tror att tiden är nu så Nära till att få möta Jesus kanske
i år eller nästa år? (inget profetiskt)
Kan det kanske vara så att Församlingens Uppryckande är det som gör att DEN NYA VÄRLDSORDNINGEN OCH DEN STORA AGENDAN kan genomföras. Efter att vi är uppryckta?

Inte alls!

FN,UNHCR,Unicef,WHO och andra instanser har redan planerat detta
och har beredskapsplaner på detta.
Det är allt detta handlar om.
De förberedet detta just nu, i form av vaccinationsprocessen.

De försöker liksom skynda på det hela.


De kallar det "det hemliga uppryckandet".
I vit-magi och ockultism dvs de militära instanserna (vildjuret)
så måste man nämligen avslöja sina planer för att inte drabbas
av dålig karma.
Ett exempel på hur Sveriges Regering och Riksdag ska förklara
miljoner människors plötsliga försvinnande?
-Planen kallas och ingår i Panspermia,
-Ja du hörde rätt Panspermia-teorin.
Det är en annorlunda variant på evolutionsteorin,
-Ja Darwin, Marx,Lenin och Nietche var alla satanister....(anteckning).

Att ALLT människoliv skapades via utomjordiskt DNA.
-Inget jag har hittat på, Rickard Dawkin mfl hävdar
att det vore bättre att tro på ingenting än de Kristnas tro,
så därför har de "uppfunnit" en religion som kallas pan-spermia.

Den är tätt sammanknuten med gaia och vit magi,
ockultism, satanism häxkonst och moder-jord-religion och
även nordisk folktro.
-Jag tror absolut inte på detta, men som sagt,
detta ÄR vad de tror på, och används i beredskapssyfte
för uppryckandet.
De kommer kalla det den stora "utresningen"som Madame Blawatsky har döpt det till.

Förklaringen kommer förmodligen vara att
"de var inte värdiga att ingå i den nya världsregeringen WHO kommer införa".
De kommer dock inte använda alla ord samtidigt, då skulle det bli
alltför uppenbart vad de håller på med,
de kommer använda ord som:

Nya ordningen.
Nya världen
De kommer inte använda nya världsordningen i samma mening.
Det skulle bli alltför uppenbart,
-Glöm inte bort att FN, och de andra, WHO har slösat
1000 tals miljarder i detta gigantiska projekt.

En annan tes är att WHO och FN säger att gud tog hem dom
för att de inte platsade i den nya ordningen.

En tredje (som används inom vit magi är gud helt enkelt ansåg att
dom inte var frälsningsbara för den nya läran.
Den nya läran som deras skapare Lucifer har skapat.
Den läran används flitigt bland ockultismer och
Kristna bör veta att det är detta de tror på. På riktigt!

De är fullständigt övertygande att uppryckandet beror på de inte sågs
värdiga,och att en ny planet står redo för den nya ordningen,
när väl de kristna har tagits hem.

Den mest trovärdiga förklaringen är dock
att de Kristna hindrade den nya ordningen och att det var
Guds straff att de försvann.

Som sagt det är detta de kommer tro på.
Bibeln kallar det, den stora lögnen.

Den kommer bedra alla, dvs 100% ALLA.
vars namn inte står skrivet i livet och lammets bok.

Villfarelsen kommer alltså att bli enorm.
Med ALLA tecken och under, dvs
det blir det vi alla har fruktat.
Inklusive ALLA tecken, innebär alla tecken.

Stjärnornas Krig kommer alltså blekna i jämförelse.

Svara

x
Fredrik Eriksson
söndag, 28 juni 2020 01:27

Nu börjar man ana varför bibeln beskriver Gibborim,
som namnkunniga män.

=)

Svara

x
Erik S svarar nils
söndag, 28 juni 2020 13:58
nils skrev:

När vi i våra Kyrkor under decennier undanhållit att förkunna Jesu ord om Omvändelse från Synd och Värld och Helgelse bland Sitt folk,då måste Herren tala på ett annat sätt!!

Det som nu sker över en Hel värld,är Herrens Sätt att Tala till Mänskligheten,och enligt Jesu Egna Ord i Matt.24,en Varning för det än Svårare som skall komma!

Först vill och måste Herren väcka sin egen,ännu Sovande församling,som Sover trots den Kunskap vi har i Guds Ord om vad som komma skall!
Om vi Lyckligtvis Vill vakna,vill Herren genom Oss tala till de människor som Aldrig hittills fått Uppleva Evangeliets kraft,vilket är vårt stora uppdrag.

Men vi får Ej bara skylla på Församlingen,då det ju är du och jag personligen som är Församlingen!
Ett Andligt Uppvaknande Måste och Skall börja med dig och mig personligen!

Detta år 2020,har Herren givit oss som en Förberedelse för att klara de Kommande svåra åren har Herren talat genom sin profet!

Löftet om frälsning för de Ståndaktiga i Upp.3;10,upprepas i Matt.24;13 efter Jesu uppräkning av av det som är begynnelsen av Födslovåndorna.
"Men den som är Ståndktig Intill Änden skall bliva frälst!"

Inte ett Ord om någon Uppryckelse,utan en Uppmaning om att hålla Ut till Slutet!


Väl talat-skrivet, Nils!
Kan bara hålla med.
MVH

Svara

x
Lasse svarar nils
söndag, 28 juni 2020 14:10
nils skrev:

När vi i våra Kyrkor under decennier undanhållit att förkunna Jesu ord om Omvändelse från Synd och Värld och Helgelse bland Sitt folk,då måste Herren tala på ett annat sätt!!

Det som nu sker över en Hel värld,är Herrens Sätt att Tala till Mänskligheten,och enligt Jesu Egna Ord i Matt.24,en Varning för det än Svårare som skall komma!

Först vill och måste Herren väcka sin egen,ännu Sovande församling,som Sover trots den Kunskap vi har i Guds Ord om vad som komma skall!
Om vi Lyckligtvis Vill vakna,vill Herren genom Oss tala till de människor som Aldrig hittills fått Uppleva Evangeliets kraft,vilket är vårt stora uppdrag.

Men vi får Ej bara skylla på Församlingen,då det ju är du och jag personligen som är Församlingen!
Ett Andligt Uppvaknande Måste och Skall börja med dig och mig personligen!

Detta år 2020,har Herren givit oss som en Förberedelse för att klara de Kommande svåra åren har Herren talat genom sin profet!

Löftet om frälsning för de Ståndaktiga i Upp.3;10,upprepas i Matt.24;13 efter Jesu uppräkning av av det som är begynnelsen av Födslovåndorna.
"Men den som är Ståndktig Intill Änden skall bliva frälst!"

Inte ett Ord om någon Uppryckelse,utan en Uppmaning om att hålla Ut till Slutet!


Tack Nils.🙏♥️ allt gott till dig,

https://youtu.be/hBpnEZT6DoM

från en misslyckad ogärningsman

Svara

x
Lasse
söndag, 28 juni 2020 16:16

https://www.svt.se/nyheter/allt-fler-unga-kvinnor-dor-i-suicid-nu-ska-statens-arbete-granskas

Finns bara en räddare.🙏🙏♥️♥️

Politiker är ett skämt ett strå i vinden

Svara

1 2 »2

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


NYTT! Förkorta lång länk här så att den fungerar i din kommentar!

Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

ANNONS:Salvation

Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Du behöver Jesus


Dagens datum

V 04, torsdag 28 januari 2021 kl 13:26

Dagens namn

Karl, Karla

Dagens bibelord

“Gud är ande, och de som tillber honom måste tillbe i ande och sanning.” (John 4:24)

Dagens bön

Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Möt också Karl och Karla. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

"Det enda som bär är Jesus. Det har Christer Åberg fått uppleva genom livets tuffa utmaningar. Christer är bloggare och författare och driver bland annat apg29.nu". - himlen.tv7


Christer Åbergs böcker

Den längsta natten och Den oönskade

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

"Det enda som bär är Jesus. Det har Christer Åberg fått uppleva genom livets tuffa utmaningar. Christer är bloggare och författare och driver bland annat apg29.nu". - himlen.tv7


Christer Åbergs böcker

Den längsta natten och Den oönskade


Senaste bönämnet på Bönesidan

torsdag 28 januari 2021 10:20
AF vill att jag ska söka bidrag. Min moral säger -Nej. Det är därför jag är fattig. Bara Gud kan hjälpa mig. Jesus ge mig mer handlingskraft.

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli månadsgivare
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

Wikipedia om Christer Åberg

Mer 
apg29.se apg29.com apg29.nu christeraberg.se

↑ Upp