DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Bönesidan Butik Kristen media Om Info

När den frälste dör kommer han till himlen

Av: Christer Åberg
torsdag 13 januari 2022 20:24

/bild/himmel-faglar-1641942598.jpg

Bibeln lär oss tydligt att när den frälste dör så lämnar han kroppen och går direkt till himlen där Jesus är.

Rövaren på korset

Händelserna på Golgata visar tydligt att vi går direkt till himlen som tror på Jesus.

Luk 23:39 Men en av förbrytarna som hängde där skymfade honom och sa: Om du är Kristus, så hjälp dig själv och oss. 40 Då svarade och tillrättavisade den andre honom och sa: Fruktar inte heller du Gud, du som är under samma dom? 41 Det är rätt åt oss att vi lider vad våra gärningar är värda, men denne har inte gjort något ont. 42 Och han sa till Jesus: Herre, tänk på mig när du kommer in i ditt rike. 43 Då sa Jesus till honom: Sannerligen säger jag dig, i dag ska du vara med mig i paradiset.

När rövaren dog på korset gick han direkt till himlen där Jesus var. Vi får faktiskt inte glömma bort att när Jesus dog på korset så gick han direkt till himlen. Han dog först och sedan dog rövaren. Därför kunde han komma till Jesus.

Himlen var alltså inte någonting som hör till nån gång i framtiden. Rövaren gick direkt dit då han dog.

Medvetet tillstånd i himlen

En del idag tror att när man har dött så är det svart, att man sover i ett x antal tusen år i ett omedvetet tillstånd innan man uppväcks kroppsligt från döden. Men i exemplet med rövaren på korset och Jesus egen död på korset ser vi att så är inte fallet.

Jesus själv levde i högsta grad ett medvetet tillstånd mellan sin död och uppståndelse ser vi i Bibeln.

Upp 6:9 Och när han bröt det femte sigillet, såg jag under altaret deras själar, som hade blivit slaktade för Guds ords skull och för det vittnesbörd som de hade. 10 Och de ropade med hög röst och sa: Herre, du som är helig och sann. Hur länge dröjer du med att döma och utkräva hämnd för vårt blod på dem som bor på jorden? 11 Och åt var och en av dem gavs en vit dräkt, och de blev tillsagda att de skulle vila ännu en liten tid, till dess antalet hade blivit fullt av deras medtjänare och bröder, som skulle bli dödade liksom de själva.

Vi ser att själarna under altaret levde i ett medvetet tillstånd. Då du kommer till himlen kommer du alltså att leva i ett medvetet tillstånd.

Såg själarna

Det är intressant att  lägga märke till att Johannes såg själarna under altaret. I Himlen kan man alltså se själarna som har kommit dit.

De ropade med hög röst

Själarna i himlen kan ropa – de kan prata och tala. De har en mun som de kan tala med! De ropade med en hög röst – andra i himmelen kunde alltså höra dem. Det finns hörsel i himlen – man kan höra.

Medveten om tiden

Himlen är evig, men bibelavsnittet avslöjar att det ändå finns en medvetenhet om tiden: Hur länge... Man lever alltså inte i ett bäcksvart mörker utan att vara medveten om någonting. Faktum är att man faktiskt inte är död då man har kommit till himlen. Man lever! Jesus själv säger detta:

Upp 11:25 Jesus sa till henne: Jag är uppståndelsen och livet. Den som tror på mig, han ska leva, om han än dör. 26 Och var och en som lever och tror på mig ska aldrig i evighet dö. Tror du detta?

Andlig kropp

Bibelordet avslöjar också att de har andliga kroppar eftersom de kunde klä sig med vita kläder.

Du har en andlig kropp i himlen, du kan tala, se och höra, du har huvud armar och ben. Med andra ord är din vistelse i himlen högsta grad medvetet!

Änglarna hämtar dig

När du dör som tror på Jesus så kommer det änglar som hämtar dig och för dig till den himmelska härligheten.

Luk 16:22 Så hände det att den fattige dog och blev förd av änglarna till Abrahams famn. Och den rike dog också och begravdes.

Hur många änglar? Det står inte, men det kan vara alltifrån två till en himmelsk här!

Lek med tanken. Tänk dig att du som är köpt med Jesu Kristi blod dör så kommer en hel här av tusentals änglar och hämtar dig till ditt himmelska hem!

Även om det inte är en hel här utan "bara" två änglar så är det ju fantastiskt bara det. Två himmelska änglar hämtar dig!

Jesus tar emot dig i himlen

Apg 7:54 När de hörde detta, skar det i deras hjärtan och de bet ihop tänderna mot honom. 55 Men han, fylld av den Helige Ande, såg in i himlen och fick se Guds härlighet och Jesus stå på Guds högra sida, 56 och han sa: Se, jag ser himlen öppen och Människosonen stå på Guds högra sida. 57 Då skrek de med hög röst, höll för sina öron och stormade alla på en gång emot honom, 58 och släpade ut honom ur staden och stenade honom. Och vittnena lade sina kläder vid fötterna på en ung man som hette Saulus. 59 Och de stenade Stefanus, som åkallade och sa: Herre Jesus, tag emot min ande. 60 Och han föll på knä och ropade med hög röst: Herre, ställ dem inte till svars för denna synd. Och när han hade sagt detta, somnade han in.

Var någonstans tog Jesus emot Stefanus ande när han dog? Svar: I himlen! Detta historiska bibelavsnitt bevisar att när den troende på Jesus dör går han direkt till himlen där Jesu tar emot honom!

Tredje himlen och paradiset

I Andra Korintierbrevet berättar Paulus om en man som blev uppryckt till tredje himlen. Det är om sig själv som han talar om. Han sa så för att inte förhäva sig. Så här står det:

2 Kor 12:1 Att berömma mig är visserligen till ingen nytta, men jag kommer nu till syner och uppenbarelser från Herren. 2 Jag känner en man i Kristus, som för fjorton år sedan blev uppryckt ända till tredje himlen, om det var i kroppen eller utanför kroppen vet jag inte, Gud vet det. 3 Och jag känner denne man - om han var i kroppen eller utanför kroppen vet jag inte, Gud vet det - 4 att han blev uppryckt till paradiset och hörde outsägliga ord, som det inte är tillåtet för en människa att uttala. 5 Av den mannen vill jag berömma mig, men av mig själv vill jag inte berömma mig utom av mina svagheter.

Lägg märke till att. Tredje himlen och paradiset är samma sak. Med andra ord: Vi kommer direkt till himlen när vi som troende på Jesus dör. Vi kommer alltså inte först till nån slags förgård som vi kallar för paradiset, där vi ska vänta i ett x antal tusen år innan vi ska uppstå. En sådan föreställning är alltså felaktig och stämmer inte med det här bibelordet.

Fil 1:23 För jag dras åt båda hållen. Jag längtar efter att få bryta upp och vara hos Kristus, vilket skulle vara mycket bättre. 24 Men att bli kvar i köttet är mer angeläget för er skull.

Åter igen ser vi enligt Bibeln att när vi som frälsta dör och lämnar kroppen går vi direkt till Jesus som är i himlen.

Vi ska lämna vår kropp

När vi dör så lämnar vi vår kropp och går till Jesus. Bibeln är mycket tydlig med detta:

2 Kor 5:1 Men vi vet att om det tält som är vår jordiska boning bryts ner, så har vi en byggnad från Gud, ett hus som inte är gjort med händer, evigt i himlarna. 2 För i denna suckar vi också och längtar att få bli överklädda med vår boning som är från himlen, 3 för när vi väl är klädda i den ska vi inte bli funna nakna. 4 För vi som är i detta tält suckar och är nedtyngda, inte för att vi vill bli avklädda utan överklädda, så att det dödliga kan bli uppslukat av livet. 5 Men han som berett oss till detta är Gud, som pant har han också gett oss Anden. 6 Därför är vi alltid vid gott mod och vet att så länge vi är hemma i kroppen, så är vi borta från Herren. 7 För vi vandrar i tro, utan att se. 8 Men vi är vid gott mod och vill helst flytta bort från kroppen och vara hemma hos Herren. 9 Därför gör vi vårt bästa för att vara honom till behag, vare sig vi är hemma eller borta. 10 För vi måste alla träda fram inför Kristi domstol, för att var och en ska få igen vad han har gjort under sitt jordiska liv, vare sig det är gott eller ont.

Här står det mycket tydligt att så länge vi lever här på jorden så är vi i våra kroppar. Men när vi dör flyttar vi bort från kroppen och kommer hem till Jesus.

Christer Åberg

#Himlen

Stöd Apg29 genom att SWISHA:
072 203 63 74

← Förra
Krigslarm och rykten om krig - anfaller Ryssland Ukraina och Sverige?

→ Nästa
Vaccinbevis borde inte vara något problem för Guds församling


0 kommentarer


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340Senaste på Youtube


Tredje världskriget? - Ukraina och bibliska profetiorna

Prenumera på Youtubekanalen


Senaste kommentarerna

Tommy. 16/5-22 12:58
Det var fint, Andy. Själv bjöd jag hem en muslim en påsk, och vi talade om Gud. Han var en fin vän. Vi talade om änglar allt, men han fundera varför jag hade Jesus så starkt, då berättade jag om de möten jag haft med Jesus, han mötte allt med stor respekt.Han blev nog inte omvänd, men vi talade öppet, om det Stora med vänskap och vördnad.
Skrevs i Föraktets synsätt har inget i Guds rike att göra

Tommy. 16/5-22 12:28
ja, vet inte pressen av beslut, när alla Politiskt vill ju alla hoppa på Nato i Riksdagen,Vilket kanske kändes som press utom V som ville ha folk omröstning, samt alla fasanfulla bilder av kriget. men precis kan det vara så att vi kom med ett Maktblock, och Maktblock mot maktblock. "Vaka och Be." ännu en
Skrevs i Varför säger Socialdemokraterna ja till Nato?

Elin 16/5-22 12:11
Min mor poängterade för oss barn med den djupaste skärpa -"ni får ALDRIG förakta någon människa,vilket jag även förmedlat till mina egna barn.Men visst är jag mer avvaktande mot muslimer då jag har kunskap om deras religion, tex att det är o k att ljuga för annat folk men ej muslimer. Jag får känna obehag för en religion men ej människan
Skrevs i Föraktets synsätt har inget i Guds rike att göra


Senaste bönämnet

söndag 15 maj 2022 23:38
Hej vill ni be för mig att jag får sålt min dator jag behöver verkligen pengar är i kris.be också om blodets beskydd över Sverige och att Ryssland inte attackerar oss alla. Be för allting i mitt liv
söndag 15 maj 2022 20:21
En ung att han får bo och leva där han vill och i fred utan att andra bästemmer vart han skall vara och bo är frälst Herren må styrka cho stärka honom och fam framåt på livets stig med Jesus,
söndag 15 maj 2022 17:01
Vill åter lägga fram min moster som blev backad på av sin man ber om helande för foten och revbenen ber om inre styrka o kraft för henne hon har haft det mycket svårt i alla år TACK JESUS FÖR HJÄLP

DAGENS

Vecka 20, måndag 16 maj 2022 kl. 14:15

Online: 113

19298 sidvisningar hittills i dag
(31875 sidvisningar totalt i går)

Namnsdag: Ronald och Ronny

“HERREN din Gud bor i dig, en hjälte som frälser. Han gläder sig över dig med lust, han tiger stilla i sin kärlek, han fröjdas över dig med jubel.”” (Zephaniah 3:17)

Bön: Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Jag ber att människor ska ta emot Jesus och bli frälsta. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


Be högt den här bönen om du vill bli frälst: 
”Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och förlåten och ett Guds barn. Amen.”

Aktuella artiklar


Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Erbjudande: Min CD + BOK = 250 krSTÖD APG29

SWISH: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli en månadsgivare (Paypal)
Bankkonto: 8150-5 934343720-9
IBAN / BIC: SE7980000815059343437209SWEDSESS

Mer information om hur man stöder finns här!

Kontakt

mejl@apg29.nu
072-203 63 74

Om

Wikipedia om Christer Åberg

Mer

apg29.se
apg29.com 
apg29.nu 
christeraberg.se

Translate

↑ Upp