DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Bönesidan Chatt Kristen media Om Info Skrivklåda

Direkt från Apg29

Aftonbladet om Marie och Joels död

"Jag säger att mamma är i himlen"

Aftonbladet om Marie och Joels död

Bild: Aftonbladet, lördagen 27 december 2008.

Aftonbladets artikel den 27 december 2008 om Marie och Joels död. Bara några dagar efter att Marie och Joel hade dött den 22 december 2008.

Av: Christer Åberg
måndag 10 februari 2020 19:03 📧

Jag säger att mamma är i himlen

Artikeln "Jag säger att mamma är i himlen" om min fru Marie och lille son Joels död publicerades enbart i Aftonbladets papperstidning den 27 december 2008 men här kan du ta del av hela texten. Det var längesedan jag själv läste texten, men när jag nu åter igen läste så blev jag mycket berörd.

Det är bäst att säga att jag mår bra idag när det gäller deras död, men jag kommer alltid att bära med mig det. 2016 kom jag ut med boken Den längsta natten, utgiven på Semnos förlag, som handlar om vad som hände före, under natten och efteråt.

Artikeln

Aftonbladets artikel den 27 december 2008 om Marie och Joels död. Bara några dagar efter att Marie och Joel hade dött den 22 december 2008:


Jag säger att mamma är i himlen

Marie väntade med spänning på att bebisen skulle komma ut ur magen.

Men två dagar före iulalton gick någonting fruktansvärt fel.

- Hon sa mitt namn och ramlade sedan bara ihop, säger hennes man, Christer Åberg.

Timmar senare var både Marie och barnet döda.

Både Christer och Marie Aberg var 44 år, och de hade länge trott att Desiré, 2, skulle bli deras enda barn.

– Vi blev jätteglada och tacksamma när hon blev gravid igen, och hade verkligen sett fram emot det här så mycket, säger han.

Förlossningen var planerad till den 22 december.

– Det enda alla var lite oroliga för var om bebisen skulle komma på julafton, för att det skulle bli så krångligt med julklappar och så, säger Christer Åberg.


Mådde bra

Marie mådde bra under hela graviditeten, men hade på grund av den stora magen börjat snarka högt de senaste veckorna. Därför sov hon och maken oftast i varsitt rum i tvåvåningshuset i Jönköping i väntan på bebisen. Så även natten till den 22 december.

– Jag satt och jobbade. När hon gick och la sig så bad jag henne att säga till mig nästa gång hon var uppe på toaletten, så att jag inte satt för länge framför datorn, säger han.

Började rossla

Strax före midnatt kom Marie in irummet.

- Тэр миний нэр, шалан дээр доош живж эхэлсэн байна. Би түүнийг шүүрэн авч, орон дээр түүнийг тавив. ОУЗБ энэ нь Байгаль нуурын сав газрын цаг болсон гэж бодож, би тэднийг нэрлэж болох уу гэж асуув, гэвч тэр орон дээр хэвтэж байхдаа би түүнтэй ямар ч холбоо барьж байлаа. Тэр хачин дуу чимээ, rattling хийж эхлэв, мөн орны ирмэг доогуур живсэн. Christer Åberg газар дээр нь хоёр түргэн тусламжийн машин нь айж сандарсандаа болон 112. Таван минутын дараа гэж нэрлэдэг.

- нэг ОУЗБ Fi CK явах, тэр өөр байсан. Би тэднийг ярьж яаж радиогоор сонссон. . "Эмэгтэй, 44, зүрхний баривчлах".

эмнэлэгт, эмч нар яаралтай мэс заслын аргаар хийсэн, харин мэдээ Крис гарч хэдхэн минутын дараа ирсэн юм. Түүний эхнэрийн амьдрал аварч явсан байв. Тэд түүнийг гаргаж авч байх үед хүүхэд, бага хүү байсан, мөн амьгүй байсан.

- Энэ нь маш хурдан болсон. ОУЗБ өрөөнд гаралтай байсан бөгөөд тэд Иоел хамтран ажилласан. Энэ нь өмнө нь хүү байсан би намайг мэддэг байсан бөгөөд бид тэр гэж нэрлэгдэх болно гэж шийдсэн байсан. Шахуурга ба олгой байдаг байв, мөн тэд түүнийг дахин сэргэж, гэхдээ эмч энэ нь сайн утга боломжгүй амьсгалын биш байсан гэж тайлбарласан, тэдгээр хаана зүйл. Тэр тэд өгсөн гэж хэлсэн, гэхдээ Иоел амьдарч байсан.

хүүгээ байлгах Got

Christer тэвэрсэн хүүгээ байсан.

- Тэд тэд түүнийг нүүрэн дээр нь бууруулах гэж түүнийг гаргаж авч болох үед ийм яарч байлаа. Тэр хамар, дээд уруул дээр бууруулснаар байсан, гэхдээ тэр маш сайхан байсан. Тэр намайг товчхон хараад, ажилтнууд биднийг зургийг авчээ. Удалгүй тэр миний гарт нас барсан, Christer байна.

болон Christer - гэж юу вэ Marie болон Иоел цохив эмч нь нууц байна. Эх, хүү нь одоо нэгжүүд задлан шинжилгээ илгээсэн байна.

-Ingen visste. Jag frågade om det berodde på barnet eller mamman, men allt är bara spekulationer. De tror att det var något med Marie. Jag vet inte om det var födsel, eller värkar, eller vad det var. Jag får inga riktiga svar ens på om hon dog hemma eller i ambulansen, eller på sjukhuset.


Tung iul

Obduktionen kan ta flera veckor. Tills dess går Christer i ovisshet.

- Julen har varit tung. Marie hade köpt en massa leksaker till Desiré för att hon inte skulle bli avundsjuk på Joel. När hon öppnade dem på julafton det var riktigt jobbigt. Men personalen har varit helt fantastisk, och sjukhusprästen har ringt till mig varje dag. Han gav mig rådet att bara säga till Desiré precis som det är, så jag gör det. Jag säger att mamma är död och att hon är i himlen. Det fungerar. Men utan att jag hade den tron så hade jag aldrig klarat det här.

Läkare: Ovanlig typ av tragedi

Tragedin som drabbade familjen Åberg är högst ovanlig.

- Av 100 000 förlossningar i Sverige går mellan två och fyra stycken så fel att mamman dör, säger Kaj Wedenberg, 54, förlossningsläkare.

Han konstaterar att det kommer att ta lång tid för Christer Åberg att få reda på vad som egentligen hände frun Marie och nyfödde sonen Joel.

- Vad som drabbade dem är omöjligt att svara på utan en obduktion, och i ett sånt här fall kommer den säkerligen att ta flera veckor, säger läkaren, som arbetar som verksamhetschef på Mälarsjukhusets kvinnoklinik.

Stark livsgnista

Brukar fostret också dö när mamman gör det?

- Fostret är ju beroende av mamman. Man brukar säga att om man ska kunna rädda barnet så måste mamman dö på sjukhus, för när mammans cirkulation upphör så försvinner ju även barnets syre, och då har man inte många minuter på sig.

Joel levde drygt fyra och en halv timma längre än sin mamma.

- Ja, foster och småbarn har en otrolig livsgnista. Även svårt skadade barn har en förmåga att leva ett tag till. Det är en otroligt förfärlig och tragisk historia det här, säger Kaj Wedenberg.

Carina Bergfeldt, Aftonbladets papperstidning, 27 december 2008.


Aftonbladet 27 december 2008. Bara några dagar efter att Marie och Joel hade dött den 22 december.


Vad var det som egentligen hände?

Snart 12 år sedan

Арванхоёрдугаар 2020 онд энэ нь миний эхнэр, бага хүү Иоел миний гар онд нас барсан байхад нь 12 жилийн өмнө байх болно. Иоел Дараа нь тэр 11 жил байсан бөгөөд арванхоёрдугаар сарын 22, 2020 он гэхэд 12 дүүргэх гэж өнөөдөр амьдарч байв.

Тэнгисийн болон Иоел оршуулгын.

Би гашуудал доош сууж байна, харин ийм үйл явдал ямар ч хүнийг орхиж чадахгүй, би ийм үйл явдал ямар ч хүнийг үлдээхгүй гэдэгт итгэхгүй байна. Энэ нь амьдралынхаа туршид дагалдаж.

баримт Би өдөр бүр энэ талаар бодож байгаа юм. Гэхдээ энэ нь гэмтээхгүй байх вэ. Энэ нь миний сэтгэлд л байгаа л цаг нь болсон.

Төрсөн өдөр ба үхэл өдөр

Оны арванхоёрдугаар сарын 22-нд Dessans өвөө, миний эхнэрийн эцэг жил эзлэв. Тэр охин, хүүгийнхээ үхлийн ийн төрсөн байна.

Мөн түүний ээжийн төрсөн өдөр миний эхнэр Мари төрсөн эцгийнхээ төрсөн өдөр нас барсан байна. Энэ бол маш аймшигтай юм.

Тэд миний гарт нас барсан

Om jag ska vara riktigt noga så doghon i min famnnågra minuter innan klockan 24:00 den 21 december 2008. Men på hennes och Joels gravsten på Skogskyrkogården i Jönköping står det att hon dog den 22 december. Men hon dödförklarades på sjukhuset några minuter efter tolv på natten. Strax innan halv fem på morgonen dog också min son. Även han dog i min famn.

Deras död har tagit väldigt hårt på mig, hårdare än jag trodde att det skulle ta. Det konstaterades snabbt att jag hade fått posttraumatisk stress, dessutom hade jag utmattningssyndrom och sedan fick jag en allvarlig hjärtinfarkt och fick göra två ballongsprängningar. Men ändå vill jag säga att hade jag inte haft Jesus så skulle jag aldrig ha klarat av det.

De är i himlen

Dessutom tror jag att jag aldrig skulle kunnat hantera min sorg om min fru inte hade varit frälst. Jag vet att hon är i himlen idag. Detta ger mig tröst. Nu har jag drömt drömmaratt hon är i himlen, men även om jag inte hade gjort det så hade jag ändå varit hundra procent säker på att hon är i himlen. Eftersom hon hade Jesus som Herre i sitt liv.

En bön tillsammans

Några dagar innan hon dog så bad vi tillsammans. Jag blev överraskad eftersom det blev en sådan sällsam och ljuvlig atmosfär när hon bad. Det var den sista gången vi bad tillsammans. Det var något helt ljuvligt som skedde i atmosfären. Hon hade kontakt med den levande Guden i Jesu namn.

Joel är också i himlen idag hos Jesus. Han hann inte bli frälst, eftersom han var för ung till det, men han hade heller inte hunnit synda på grund av att han var nyfödd, därför är han i himlen idag.

Hur klarar man av det?

Ibland får jag frågan hur man klarar av sådant här som hände mig, och jag brukar svarar att "det gör man inte". Sedan fortsätter jag: "För utan Jesus hade jag aldrig klarat av det!"

Det är synd om människor som inte har Jesus när de råkar ut för katastrofer. Vem ska de gå till?

Jag är glad att jag har Jesus och han har varit med mig hela tiden!


Obduktionsrapporter

Av en händelse så hittade jag i min dator obduktionsrapporterna av rättsläkare Henrik Druid som obducerade Marie och Joel i Linköping. Jag tar med några utdrag från de rapporterna som skrevs 2009-02-14.

Maries dödsorsak enligt obduktion

Bakgrundsinformation

Av polisrapporten och granskade sjukjournaler från Ryhov framgår i korthet att Marie Åberg sjunkit ihop och blivit livlös i hemmet 081222 vid 23-tiden, samma datum som hon beräknats föda det barn hon bar på. Maken gjorde hjärt-lungräddning tills ambulans anlände. Fortsatta återupplivningsförsök pågick medan man också gjorde ett akut kejsarsnitt på Ryhov. Maries liv gick inte att rädda. Barnet som togs ut var livlöst och kunde inte heller återupplivas. Marie Åberg hade tidigare haft en extrauterin graviditet som avbrutits, och för 2 år sedan fött ett barn efter en okomplicerad graviditet. Aktuellt havandeskap har enligt journalanteckningar varit fritt från komplikationer. Hon hade inte heller några kända allvarliga sjukdomar. I samband med omhändertagandet på sjukhuset noterar man att Marie Åberg är blå i ansiktet och har punktformiga blödningar i ögonens bindehinnor.

Үхлийн шалтгаан

Судалгааны дүгнэлт, нөхцөл байдал хүчтэй түүний үхэл нь нөлөөлсөн байна гэдгийг харуулж байна fostervattenembolism .

үхэл газар

Судалгааны дүгнэлт, нөхцөл байдал хүчтэй түүний үхэл нь дээр тайлбарласны дагуу өвчний улмаас гэсэн байгалийн байсан гэдгийг харуулж байна.


задлан шинжилгээ дагуу үхлийн Иоел шалтгаан

Үндсэн мэдээлэл

хүү амьгүй доош ээж segnat хойш 081,222 Мэс заслын онц аас төрүүлж, сэхээн амьдруулах гэсэн нь зэрвэс харахад цагдаагийн тайлан шоу ямар ч үр дүнгээ өгч байна. Тэрээр амьгүй ногдуулах байсан ба үхэл дараа шөнө олджээ.

Үхлийн шалтгаан

Судалгааны дүгнэлт, нөхцөл байдал үхэл ээж улмаас хүчилтөрөгчийн ерөнхий дутагдалтай нас барж, улмаар хүчилтөрөгчийн баялаг цус хангамж хурдацтай буурсан нь нөлөөлсөн байна гэдгийг харуулж байна.

үхэл газар

Undersökningsfynden och omständigheterna talar för att dödsfallet varit naturligt, det vill säga orsakats av naturlig sjukdom (graviditetskomplikation hos modern).

Druid skriver bland annat: "Barnet som togs ut var livlöst och kunde inte heller återupplivas" men Joel levde, tittade till och med upp en gång men andades onormalt. I några timmar höll jag en levande Joel i min famn innan han sedan också dog i min famn cirka halv fem på morgonen den 22 december.

Christer Åberg


Ditt stöd behövs

Stöd Apg29 genom att swisha in 29 kronor till 072 203 63 74.

Tack!


Respons

Ställ en fråga om artikeln


Förkorta länk | Antal tecken kvar: 300


ANNONS:Världen idag

Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Direkt med Christer Åberg


DAGENS

Dagens datum

Vecka 19, måndag 10 maj 2021 kl. 10:53

Dagens bibelord

“[Om en broder syndar] Om din broder har syndat, så gå och ställ honom till svars enskilt, er emellan. Lyssnar han på dig så har du vunnit din broder.” (Matthew 18:15)

Dagens namn

Dagens bön

Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Möt också . Jag ber att människor ska ta emot Jesus och bli frälsta. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


Så här blir du frälst - räddad

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

Ja!Fadern, Sonen och den Helige Ande är ett

Dessa tre är ett

Bibeln är mycket tydlig. Fadern, Sonen och den helige Ande är tre - och dessa tre är ett!


Jesus var jämlik Gud, blev människa, dog på korset och Gud upphöjde honom

Var så till sinnes som också Kristus Jesus var, vilken, då han var i Guds gestalt, inte ansåg det som en rövad skatt att vara jämlik Gud, utan utgav sig själv, och tog på sig en tjänares gestalt, och blev lik oss människor. Och sedan han hade trätt fram som en människa ödmjukade han sig själv och blev lydig intill döden, ja, intill döden på korset. Därför har också Gud upphöjt honom och gett honom ett namn som är över alla namn, för att i Jesu namn alla knän ska böja sig, deras som är i himlen och på jorden och under jorden, och för att alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud, Fadern, till ära. (Fil 2:5-11)


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

"Det enda som bär är Jesus. Det har Christer Åberg fått uppleva genom livets tuffa utmaningar. Christer är bloggare och författare och driver bland annat apg29.nu". - himlen.tv7


Christer Åbergs böcker

Den längsta natten och Den oönskade

Om Christer Åberg


Senaste bönämnet på Bönesidan

måndag 10 maj 2021 00:07
Be att Jesus helar problemen med mina tänder och övriga problem i munnen. Livet har varit så fullt av smärtor, läkar och tandläkarbesök. Orkar inte ha ont längre. Be om helande för hela mej.

Senaste kommentarer

Christer Åberg:


Aktuella artiklarSTÖD APG29
BYTARE: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli en månadsgivare
Den bank konto : 8150-5 934 343 720-9
IBAN / BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer information om hur man stöder finns här!

Kontakt
christer@apg29.nu
072-203 63 74

Wikipedia om Christer Åberg

Mer
apg29.se  apg29.com apg29.nu  christeraberg.se

Translate

↑ Upp