DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Bönesidan Chatt Kristen media Om Info Skrivklåda

Direkt från Apg29

Човекот кој отиде во пеколот

На небото, не е утеха. Тоа е место на утеха и о

Човекот кој отиде во пеколот

Запомни дека секогаш се сеќавам дека сте одбрале да не се спасат и да се одрече од Христа. Тоа е веројатно најлошото агонијата на располагање во пеколот.

Av: Christer Åberg
måndag 07 oktober 2019 18:09 📧

пари на богатиот човек не може да го спаси. Парите не можат да те спаси на небото. Вие не може да се купи спасение. Тоа е невозможно.

Лука 16:19 Имаше еден богат човек, кој беше облечена во пурпур и висон и живеел секој ден на радост и веселба.

Богатиот човек живее безгрижен живот. Тој живеел толку многу луѓе живеат денес.

Тие живеат за моментот и не мислам дека постои цела вечност во секое време може да влијае.

Во радост и веселба

Човекот не бил задоволен. Тој живеел во "радост" и "партија" секој ден. Луѓето кои одат во живот без Бог и Исус не биде несреќен и тажен.

Тие можат да се радуваш и нивниот живот може да биде празник. На радост и живот не се согласувате со вечноста е различна материја. Но, тие може да се чувствуваат дека во моментов е среќен.

Зошто ви е потребна Исус

Во минатото, може да се каже дека луѓето треба Исус да биде среќен. Или дека им се потребни на Исус да биде среќен.

Но, тоа не е затоа што треба Исус. Гледаме дека луѓе во светот можат да бидат среќни и радосни.

Богатиот човек е пример за тоа. Па тоа не е причината зошто треба Исус.

Причината зошто треба Исус е дека без Исус се неповратно изгубени за вечен пекол.

Да се ​​изгуби без Исус. Да се ​​спаси мора да го прифатат Исус. Тогаш ќе бидат зачувани и сите твои гревови се простени.

Вистинска радост и среќа

Откако сте го добиле Исус и да се спаси, па можете да се добие својата среќа и радост. Оваа радост и среќа е многу подлабоко од она што го имаше пред тоа.

Пред да имаше световна задоволство, но сега ќе го добиете да се доживее вистинскиот и вистинска радост од Бог.

Но радоста не е целта. На зделка. Целта е дека треба да се спаси од добивање безнадежно изгубени.

Причината зошто треба Исус е дека без Исус се неповратно изгубени за вечен пекол.

Вие не може да се купи спасение

Ниту, пак, ќе имаат потреба Исус да биде богат. Богатиот човек веќе бил богат. Вие треба Исус да биде спасен.

пари на богатиот човек не може да го спаси. Парите не можат да те спаси на небото. Вие не може да се купи спасение. Тоа е невозможно.

Ниту, пак, може да се земе со вас вашите пари кога е време за вас да умре и да ја напушти овој свет.

заедница

Ниту, пак, ќе треба Исус за да се добие стипендија. Богатиот човек веќе заедница со нивните партии. Тој имаше многу пријатели и познаници.

Не, вие треба Исус да биде спасен.

заедница

Och då får du på köpet gemenskap och nya vänner. Kanske är detta många gånger bättre gemenskap och vänner än den rike hade innan. De kanske bara var vän med honom för att han ordnade fester?

Det viktigaste av allt är att du får gemenskap med Gud då du tar emot Jesus!

Fina kläder

Inte heller är det för att få fina kläder som du behöver Jesus. Den rike mannen hade allt detta innan.

Kläderna var inte ett tecken på att han var räddad för evigheten, inte rikedomen heller, och inte heller hans glädje och fester och vänner.

Tecknet på att du är räddad för evigheten och på väg till himlen är att du har tagit emot Jesus och att ditt namn är skrivet i Livets bok i himlen!

Luk 16:20 Men vid hans port låg en fattig man som hette Lasarus, full av sår.

Vid den rike mannens port låg en fattig man som hette Lasarus.

Jesus återger en verklig händelse

Jesu berättelse om den rike mannen och Lasarus är ingen liknelse. Den har verkligen hänt.

Jesus namnger aldrig någon i liknelserna, men här nämner Jesus Lasarus vid namn. Detta beror på att Jesus återger en verklig händelse.

Sjuk och utanför

Det är betecknande att Lasarus låg vid den rikes port. Han fick inte ens komma in. Han var portad. Han tillhörde inte dem. Han var utanför!

Lasarus var full av sår. Till motsats av den rike mannen. Han var full av hälsa.

Trots att han var full av hälsa så var han inte frälst och räddad. Han var förlorad.

Den fattigaste av de här två var egentligen den rike. Inför himlen var han mycket fattig eftersom han inte hade Abrahams tro.

Därför behöver du Jesus

Syftet med att du behöver Jesus är att du inte i första hand skall få hälsa. Utan syftet är att du ska bli räddad!

За да имате не е Исус, а потоа ќе се неповратно изгубени за вечен пекол.

Иако богат човек имаше толку добар, тој е неповратно изгубени.

Постои здравје во Исус

Но, со Исус, ќе можат да добијат здравствено. Постои здравје во негово име. Постои исцелување преку неговите рани.

Но, она што не го ви помогне ако имате било какви здравствени, но не и Исус? Да се ​​изгуби, и тоа беше таму дека богатиот човек беше!

Многу богати се сиромашни

"Сиромашните човек", - тој се противи на царството. Многу од нив се богати со добра на овој свет, но тие се сиромашни за небото.

Најсиромашните на овие две беа навистина царството. Пред небото, тој беше многу лоша, бидејќи тој имаше верата на Авраам.

верата на Авраам

На сиромашните човек беше богат кон небото, тој имал верата на Авраам.

Многу од нив имаат вера денес Авраам. Тие веруваат во Исус и се спаси. Тие се богати за небото и еден ден ќе има.

Но богатите кои немаат вера не се богати во рајот, и тие, исто така, нема да одам таму.

Прифатите Исус на Земјата

Ова е причината зошто е важно да се овде, во овој смртен прифатат Исус и да се спаси. Бидејќи тоа е премногу доцна.

Таа е тука, на земјата ќе го прифатат Исус и да се спаси. Откако ќе умреш, да не го прифатат Исус.

Откако ќе умре, не постои шанса за да се покаеме и да се покајат кон Исус.

Вие не знаете кога е време да умре

Вие не знаете кога е време за вас да се умре. Затоа, треба да го прифатат Исус сега додека има време.

Бидејќи тоа е премногу доцна.

21 Тој копнееше да јаде исполнете што паѓаа од трпезата на богатиот човек. Да, и кучињата доаѓаа и лижеше неговите рани.

Можеби тоа е така и дека кучињата ја искористи предноста на Лазар. Тие не се храна и малку повеќе "храна", ако тие ги лижеа раните.

На прашањето не многу

Сиромашните човек беше постојано гладни. Тој беше во очајна потреба од храна. Во ранливост, тој лежеше таму сонува за храна.

Но, тој не не праша многу. Тој копнееше само по добивање на трошки, додека богатите извалка волан во изобилство.

Така е и со Божји деца. Тие не се праша толку многу. Тие се задоволни со она што тие го имаат. Но сиромашните човек имаше дури и не се таму, како тој треба да имаат.

Сиромашните и болните

Тој лежеше таму на вратата, сиромашните, болните и мизерни, и сонуваа за храна на маси внатре.

Не, тој не сонуваат за храна на маси, но од трошките под масата. Но, дури и не овие трошки тој мораше да се запре.

Сиромашните потреба од медицинска нега, но сите се грижи тој доби беше дека кучињата ја лижеа раните.

Се користат надвор од портата

Можеби тоа е така и дека кучињата ја искористи предноста на Лазар. Тие не се храна и малку повеќе "храна", ако тие ги лижеа раните.

Кучето беше една од најниските може да се замисли во Израел, но тоа беше со овие дека сиромашните се дружеше со.

И кучињата и сиромашните беа надвор од портата.

Бог видел Лазар

Богатите не се види Лазар, но имаше еден кој го видов и тоа е Бог.

Бог видел својата вера и доверба. Сиромашните не може да се потпре на светското богатство.

Единствената личност што може да му верувате во Бога на небото. И тоа е тоа што дава вистинско богатство.

Лазар верата на Авраам, а наскоро тој ќе мора да се шетаат по улиците на злато.

Ангелите придружба дома зачуваните

Лука 16:22 Така сиромавиот умре и беше спроведена од страна на ангелите за да биде со Авраам. Дури и богат човек, исто така, умрел и бил погребан.

Сиромашните Лазар умрел. Но, се случи нешто чудесно. Дојдоа ангели и го добив.

Ангелите му ги врши за да биде со Авраам. Тој беше придружуван од ангели!

Кога е време да се умре за оние кои веруваат во Исус, ангелите и го испрати дома на небото. На небото, каде што Исус е тоа што поверувавме и верува во.

Вие не одат сами во рајот. Ангелите ви придружба!

Царство (ofrälste) дојде директно во пеколот

Богатиот човек, исто така, умрел и бил погребан

Но, тоа не беше со богат човек. Кога умрел, па немаше дојдоа ангели и го добив.

Таа вели дека само дека тој умрел и бил погребан. Не небесни весници. Потоа, во следниот стих, можеме да видиме дека тој бил во пеколот.

Имаше дури и не било демоните кои го зеде. Но, откако тој починал, па тој се најде во право во пеколот.

Тој немал придружба, но тој дојде директно во пеколот.

Тоа е на земјата да одлучите 

Што разлика на исходот. И тој е тука на земјата да се одлучи каде да биде во вечноста.

Дали вечноста дојде во, тогаш тоа е премногу доцна за да се одлучи. Таа е тука на земјата да одлучите дали ви се случува на небото или не.

Откако ќе се мртви, тогаш тоа не е крајот. Вие ќе живее во духовна и свесна состојба.

Го гледаме ова особено во приказната за богатиот човек и Лазар Исус.

свесно постоење

свесно постоење

Лазар умрел, но тој беше донесена од страна на ангелите на Авраам. На тоа место имаше свесно постоење.

На ист начин, тоа е кога ќе умре. Ако припаѓаат на Исус, а потоа ќе се донесе од страна на ангелите на небото, каде е Исус.

И каде што ќе живеат во свесно постоење со Исус.

Оние кои умираат без вера во Исус ќе одат во пеколот, каде што ќе живеат во свесно постоење засекогаш.

Мислите дека знаете засекогаш дека става можност да го прифатат Исус и да се спаси.

Таа мора да биде страшно.

Запомни дека секогаш се сеќавам дека сте одбрале да не се спасат и да се одрече од Христа. Тоа е веројатно најлошото агонијата на располагање во пеколот.

Пеколот не е неактивен

Лука 16:23 Кога беше мачен во пеколот, тој ги подигна очите и виде Авраам далеку и Лазар во него.

Богатиот човек беше во пеколот. Тој беше изгубен.

Пеколот не е неактивен

Тоа не беше само дека тој е во заклучена затвор и потоа ништо повеќе.

Не, по ѓаволите, не е неактивен. Постои кошница на активност таму што никогаш не завршува.

Тој беше мачен во пеколот. И ова мачење е во тек. Тоа никогаш не завршува.

запомни сè

Богатите живееле во свесно постоење во пеколот. И тој не се сеќава. Тој се сеќава на својот живот - злите живот.

Запомни дека секогаш се сеќавам дека сте одбрале да не се спасат и да се одрече од Христа. Тоа е веројатно најлошото агонијата на располагање во пеколот.

Han kunde se i helvetet. Det står han lyfte blicken. De som befinner sig i helvetet befinner sig i en medveten tillvaro.

Känner igen människor 

Helvetes invånare känner igen människor. Han kände igen Lasarus. Han visste vem han var. Han visste att det var han som brukade ligga vid hans port.

Den rike hade gång på gång gått förbi Lasarus när han skulle gå in i sitt hus. Han hade sett honom ligga där men hade inte brytt sig om honom.

Det märkliga var att han kände också igen Abraham. Han hade aldrig sett honom men visste direkt vem han var.

De kommer förstå 

De som hamnar i helvetet kommer att förstå och veta. De kommer att få en andlig förståelse och klarhet varför de hamnade där.

De kommer att veta att det är sant som sades om Jesus och dessutom kommer de att veta att de förtjänar att vara där. De kan inte förneka det.

Bönemöte i helvetet

Luk 16:24 Då ropade han: Fader Abraham, förbarma dig över mig och skicka Lasarus att doppa fingerspetsen i vatten för att svalka min tunga, ty jag plågas i denna eld.

Det förekommer ett bönemöte i helvetet, men de får inga svar på bönerna.Det är här på jorden du ska be till Gud i Jesu namn, och det är här på jorden du får bönesvar.

Efter att du har lämnat jorden är det försent att be.

Det är på jorden du tar emot Jesus 

Det är också här på jorden du tar emot Jesus Kristus och blir frälst. Sedan är det försent. Det finns ingen frälsning i helvetet.

Det förekommer ett bönemöte i helvetet, men de får inga svar på bönerna.Det är här på jorden du ska be till Gud i Jesu namn, och det är här på jorden du får bönesvar.

Det finns inget förbarmande i helvetet 

Den rike mannen ropade till Abraham för att få förbarmande i helvetets eld.

Men det finns ingen förbarmande i helvetet.

Det finns inget vatten i helvetet 

Han ropade efter vatten. Det finns inget vatten i helvetet.

Därför ville han att Lasarus skulle komma och ge honom vatten. För i himlen finns det vatten, men i helvetet finns det bara eld.

Men som vi ska se i en senare vers så kunde inte Lasarus komma till helvetet.

Det finns ingenting att få i helvetet 

Det är dråpligt att läsa berättelsen om den rike mannen och Lasarus.

När de levde så låg Lasarus sjuk, fattig och hungrig utanför den rike mannens port medan han själv hade sina fester, men han brydde sig inte om honom.

Nu ville han att Lasarus skulle komma till hans undsättning och ge honom lite vatten.

Den fattige fick inte ens det som föll från bordet, och på liknande sätt ville den rike ha vatten. "Doppa fingerspetsen i vatten..." Han begärde inte mycket, men det fanns absolut ingenting att få.

Elden 

"Ty jag plågas i denna eld". I helvetet är det plåga. I helvetet finns det en eld som aldrig utsläcks. I denna eld är det en ofantlig och outhärdlig plåga.

Det är Jesus som berättar den sanna berättelsen om den rike mannen och Lasarus. Och Jesus säger att det finns en eld i helvetet. I denna eld plågas människor av.

Se till att du inte kommer till helvetet och plågas där i elden i all evighet. Nej, omvänd dig till Jesus nu och ta emot honom.

Det är här på jorden du tar emot Jesus Kristus och blir frälst. Sedan är det försent.

Minnet från jordlivet

Luk 16:25 - Men Abraham svarade: Mitt barn, kom ihåg att du fick ut ditt goda medan du levde, under det att Lasarus fick ut det onda. Nu får han tröst och du plåga.

"Kom ihåg..."

Жителите на пеколот ќе се сеќаваат на смртност. Тие не се заборави. Всушност, тие не само што се сеќавам. Тие, исто така, потсети.

Откако ќе умреле па не престане да постои. Вие сте и ќе се сетите.

Таа мора да биде страшна тортура. Замислете, по ѓаволите, ќе се сеќавам на нивниот грев на земјата.

Најголемата агонија 

Тие се запамети дека тие згрешија само за безгрижно без мисла на покајание.

Тие, исто така, ќе се сеќавам на сите времиња, тие беа поканети да се покае, но тие не.

Тие се сеќавам секоја шанса тие мора да го прифатат Исус и да се спаси. Но, тие не ги земе.

Ова мора да биде најголема агонија. Сеќавајќи bångstyrighet неговата.

Тие не можат да го обвинуваме Бога дека отиде во пеколот. Тие сфаќаат дека тие заслужуваат право да биде таму.

Den fattige fick inte ens det som föll från bordet, och på liknande sätt ville den rike ha vatten. "Doppa fingerspetsen i vatten..." Han begärde inte mycket, men det fanns absolut ingenting att få.

Det onda och det goda 

Den rike mannen fick ut sitt goda när han levde, men nu ska han få ut det onda. Det onda har nu hunnit ifatt honom.

När Lasarus levde fick han ut sitt onda, men nu ska han få ut sitt goda. Han har blivit upprättad, han har kommit hem till den rätta platsen.

"Nu får han tröst och du plåga" 

I himlen råder det tröst. Det är en plats av tröst och vederkvickelse. Men i helvetet är det en plats av plåga.

Vilken plats vill du komma till? Plågans plats eller tröstens plats?

Det är här på jorden du väljer. Om du vill komma till tröstens plats måste du ta emot Jesus.

Sedan är det försent.

De som har tagit emot Jesus

Det är bara de som har tagit emot Jesus som är rena i hans blod. Och de som är rena i Jesu blod får komma in i himlen. 

Luk 16:26 - Och till allt detta kommer att det är en stor gapande klyfta mellan oss och er, för att de som vill gå över härifrån till er inte skall kunna det och för att inte heller någon därifrån skall kunna komma över till oss.

De kunde se in i paradiset, men de kunde inte komma dit. Vilken tortyr för helvetets invånare! De kunde se paradiset men de skulle aldrig komma in dit.

De kunde se paradisets prakt, överflöd och skönhet, men de var dömde till en evig tillvaro i ett brinnande helvete.

De såg vattnet som porlade, men de skulle aldrig kunna släcka sin törst däri.

Klyftan

Mellan helvetet och paradiset fanns det en gapande klyfta. Den var oerhört stor. Den skilde paradiset och helvetet åt.

Немаше шанса за жителите на пеколот да се дојде до paradiset.De не може да скокаат над празнината во рајот. Тие не можеа да одат таму.

Тие не можеа да се спушти во клисурата и потоа повторно на другата страна. Тоа беше премногу длабоко, ако воопшто немаше дното во него. Веројатно не.

портата на небото 

И ако се спротивни на очекувањата на сите на некој начин ќе се дојде до портите на рајот, тие ќе бидат принудени да се сврти. Тие ќе всушност никогаш не се дозволи во затоа што тие не биле исчистени во крвта на Исус.

Тоа е само оние кои добиле Исус кој е чисто во крвта. И оние кои се чисти во крвта на Исус може да влезат во рајот.

Нема враќање назад на Земјата 

Исто така не постои начин да се врати во земјата од пеколот. На патот до пеколот е еднонасочно.

Не постои начин назад. Оние кои се качил на пеколот секогаш ќе биде таму.

Paradisets invånare är skyddade 

Abraham sa till den rike mannen att paradisets invånare inte heller kan gå till helvetet på grund av den stora klyftan.

Detta kan tyckas vara lite märkligt, men tänker du efter så ger det en oerhörd tröst. Är du frälst och räddad och renad i Jesu blod så finns det ingen chans för dig att komma till helvetet.

Du är räddad. Den stora klyftan hindrar dig att komma till helvetet. Den skyddar dig. Du behöver alltså inte vara orolig över att gå förlorad. Du är skyddad.

Du kan vara så viss om att du kommer till himlen som tror på Jesus.

Vilken tröst.

Du är räddad. Den stora klyftan hindrar dig att komma till helvetet. Den skyddar dig. Du behöver alltså inte vara orolig över att gå förlorad. Du är skyddad.


Luk 16:27 - Den rike mannen sade: Då ber jag dig, fader, att du skickar honom till min fars hus.

När den rike mannen förstod att det inte fanns någon hjälp för honom att få i helvetet började han be.

Han bad inte för sig själv som han gjorde innan då han ville ha vatten, utan nu började han be för andra.

Försent 

När han levde så brydde han sig inte om andra människor, men nu plötsligt började han göra det, men nu var det försent. I helvetet kan du inte få några bönesvar.

Den rike mannen hade nu förstått han han aldrig skulle kunna lämna helvetet. Han skulle inte kunna komma till himlen och inte heller till jorden.

Därför bad han Abraham att Lasarus skulle kunna komma tillbaka till jorden. Han ville att Abraham skulle skicka Lasarus till hans pappas hus.

Bad för familjen 

Alltså till hans pappas familj, som också var hans familj, bröder och systrar, amma och pappa.

Дали богатиот човек некогаш пречи неговото семејство. Неговото семејство? Неговите пријатели? Други луѓе? Или тој е заинтересиран само во нивните празници и забава?

Жителите на пеколот се грижи 

Интересно е да се напомене дека жителите на пеколот се грижи за оние што ќе останат на земјата.

Тие се грижат за нив толку многу што тие не би, исто така, да се оди во пеколот, каде што се.

Но, ова предвид сега е премногу доцна. Тие би го имал на земјата.

жителите на Земјата не може да слуша молитвите на пеколот дека тие не сакаат нив да одам таму.

За во пеколот нема враќање назад.

"Место на мачење". Тоа не е само собирање на место, а потоа ништо повеќе. Не, тоа е место на маки. Пеколот е место на маки.

Лука 16:28 - да ги предупреди моите пет браќа, за да не дојдат и тие во ова место на маки.

Богатиот човек се моли во пеколот. Тој престана да се прашуваме кога сфатил дека нема да добиете одговор на молитва.

Сега тој прашува за неговите пет браќа. Тој прашува Авраам да испрати Лазар на своите браќа за да ги предупреди.

Еден пресуди грешен живот 

Ние разбираме дека браќата на богатиот живеат на Земјата во ист начин како што го стори. Прослави и радост секој ден. Еден спокоен живот, без мисла на приближување вечноста и каде да го поминете вечноста.

Но, во пеколот нема одговори на молитва. Таа е тука, на Земјата ќе прашате. Бидејќи тоа е премногу доцна.

Оние што се случува во пеколот 

"Затоа, не дојдат и тие во ова место на маки". Пеколот е место на реалноста. Каде што луѓето може да дојде. И оние кои се таму се оние кои не се покајале за смртност.

пеколот Местото е реалност. Ова беше богат човек сигурно доби искуство. сега тој знаеше што е тоа ужасно место, а тој не сакаше неговите браќа ќе се доживее ова.

место на маки 

"Место на мачење". Тоа не е само собирање на место, а потоа ништо повеќе. Не, тоа е место на маки. Пеколот е место на маки.

Луѓето во пеколот, мачен и мачени. И тоа не само за кратко време и потоа да го спречи тоа. Не, да трае вечно. Засекогаш.

А место на маки, каде што луѓето никогаш не доаѓаат од. Луѓето кои биле осудени на пекол место на маки никогаш веќе нема да биде бесплатно.

Библијата

Лука 16:29 - Но Авраам рече:, Тие имаат Мојсеј и пророците. Тие треба да се слуша.

"

Тие имаат Мојсеј и пророците "Авраам, како може да се рече:. Тие имаат Библијата.

Многу домови во Шведска денес, Библијата. Можеби штандовите во полица собирање прашина, но тие го прават тоа во секој случај.

Прашина на Библијата. Отворете го и почнете да ја читате. И верувам!

Вие треба ништо повеќе од Библијата 

Вие треба ништо друго освен Библијата. Не ви требаат други книги. Библијата е доволна.

Сакате доказ, треба да ја читаат Библијата. Сакате вистината, треба да се чита Библијата. Тогаш треба да веруваат во тоа.

Во Исус те разбира 

Но, со цел да имаат право разбирање на Библијата и да имаат право да се верува, тогаш треба Исус. Ќе веруваат и ја знаат вистината, тогаш треба Исус. Во Исус знаеш.

Исус го зборовите на Библијата на животот преку Светиот Дух. Секогаш треба да ја читаат Библијата врз основа на Исус. Затоа, треба да го прифатат Исус и ако не сте го направиле тоа.

Сакате доказ, треба да ја читаат Библијата. Сакате вистината, треба да се чита Библијата. Тогаш треба да веруваат во тоа.

Библијата е за Исус 

Целата Библија е за Исус - од корица до корица. Од првиот стих на последниот стих.

Библијата е за она што Исус го направи за вас и ќе биде зачуван кога ќе го прими.

Библијата е да ви кажам како да се спасам.

Слушнете ја Библијата 

Не ви требаат други книги. Тоа е Библијата, кои ќе се слуша и го направи она што го кажува. Имено, да го прифатат Исус и да се спаси!

Човекот кој отиде во пеколот

Имаше еден богат човек, кој беше облечена во пурпур и висон и живеел секој ден на радост и веселба. Но, во неговиот портата се постават на сиромашните човек, по име Лазар, покриена со рани. Тој копнееше да јаде исполнете што паѓаа од трпезата на богатиот човек. Да, и кучињата доаѓаа и лижеше неговите рани. 

Så dog den fattige och fördes av änglarna till platsen vid Abrahams sida. Även den rike dog och begravdes. När han plågades i helvetet, lyfte han blicken och fick se Abraham långt borta och Lasarus hos honom. Då ropade han: Fader Abraham, förbarma dig över mig och skicka Lasarus att doppa fingerspetsen i vatten för att svalka min tunga, ty jag plågas i denna eld. 

Men Abraham svarade: Mitt barn, kom ihåg att du fick ut ditt goda medan du levde, under det att Lasarus fick ut det onda. Nu får han tröst och du plåga. Och till allt detta kommer att det är en stor gapande klyfta mellan oss och er, för att de som vill gå över härifrån till er inte skall kunna det och för att inte heller någon därifrån skall kunna komma över till oss. 

Богатиот човек рече: Тогаш јас ве прашам, татко, ќе го испрати во куќата на татко ми за да ги предупреди моите пет браќа, за да не дојдат и тие во ова место на маки. 

 Но Авраам рече:, Тие имаат Мојсеј и пророците. Тие треба да се слуша. 

 Не, татко Авраам ", одговори тој, но ако некој оди на нив од мртвите, тие ќе се покајат. 

 Авраам му рече: Ако не ги слушаат Мојсеј и пророците, тие нема да бидат убедени дури и ако некој се крева од мртвите. "

Лука 16: 19-31

Christer Åberg


Ditt stöd behövs

Stöd Apg29 genom att swisha in 29 kronor till 072 203 63 74.

Tack!


Respons


Förkorta länk | Antal tecken kvar: 300


ANNONS:
Himlen TV7

Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Direkt med Christer Åberg


DAGENS

Dagens datum

Vecka 20, måndag 17 maj 2021 kl. 19:00

Dagens bibelord

“[Lovsång till den Outgrundlige] O vilket djup av rikedom och vishet och kunskap hos Gud! Hur outgrundliga är inte hans domar, hur ofattbara hans vägar!” (Romans 11:33)

Dagens namn

Dagens bön

Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Möt också . Jag ber att människor ska ta emot Jesus och bli frälsta. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


Så här blir du frälst - räddad

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

Ja!Fadern, Sonen och den Helige Ande är ett

Dessa tre är ett

Bibeln är mycket tydlig. Fadern, Sonen och den helige Ande är tre - och dessa tre är ett!


Jesus var jämlik Gud, blev människa, dog på korset och Gud upphöjde honom

Var så till sinnes som också Kristus Jesus var, vilken, då han var i Guds gestalt, inte ansåg det som en rövad skatt att vara jämlik Gud, utan utgav sig själv, och tog på sig en tjänares gestalt, och blev lik oss människor. Och sedan han hade trätt fram som en människa ödmjukade han sig själv och blev lydig intill döden, ja, intill döden på korset. Därför har också Gud upphöjt honom och gett honom ett namn som är över alla namn, för att i Jesu namn alla knän ska böja sig, deras som är i himlen och på jorden och under jorden, och för att alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud, Fadern, till ära. (Fil 2:5-11)


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

"Det enda som bär är Jesus. Det har Christer Åberg fått uppleva genom livets tuffa utmaningar. Christer är bloggare och författare och driver bland annat apg29.nu". - himlen.tv7


Christer Åbergs böcker

Den längsta natten och Den oönskade

Om Christer Åberg


Senaste bönämnet på Bönesidan

måndag 17 maj 2021 17:25
Kära Jesus hjälp! Rädda min son ur dödens klor! Bara du Herre kan lösa det här. Amen!

Senaste kommentarer

Christer Åberg:


Aktuella artiklarSTÖD APG29
BYTARE: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli en månadsgivare
Den bank konto : 8150-5 934 343 720-9
IBAN / BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer information om hur man stöder finns här!

Kontakt
christer@apg29.nu
072-203 63 74

Wikipedia om Christer Åberg

Mer
apg29.se  apg29.com apg29.nu  christeraberg.se

Translate

↑ Upp