Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Världen idag

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

Flodernas och trons källa

Библискиот материјал е пророчки / Светиот 

Реката, зеленило и планини.

För när vi tänker oss in i Edens lustgård/Paradiset, lägger vi märke till att då Adam och Eva inte längre fick vara kvar där på grund av syndafallet – så framgår det att de drevs öster ut, till öster om lustgården. 


Av Sigvard Svärd
måndag 4 november 2019 21:33
Läsarmejl

Дури и многу христијани, дури и во контекст на заживување верниците, сомнеж, за жал, веродостојноста на Библијата. Но, ова е проглас дека е полн со вера во Библијата како Божји вистинско откритие. За некое време ние се земе и се погледне во некои од големите пророчки перспективи на Библијата, за овие количини спасува често вера во секојдневна духовна борба против злото сили и во лицето на секојдневниот разновидните проблеми, па тоа е, барем за мене. Нема време сега да се изгуби довербата во Библијата. Напротив, тоа е време да се земе длабок и жива вера. Зошто? Па, сега е време дека пророчката Реч уште повеќе ќе се исполни. Следете ги текстовите 1 генералот 2: 10-14 и Јован 19: 33-34:

"Од Едем, тоа беше како река за наводнување на градината, а потоа поделени во четири главни гранки. Првото име е Pishon. Тоа е онаа која тече низ целата земја на Евила, каде што има злато. Златото на таа земја е добро, постои bdellium и оникс камен. Втората реката е Гион. Тоа е онаа која тече низ целата земја на Хус. Третата река е Тигар. Тоа е оној што тече на исток од Асирија. Четвртиот е реката Еуфрат. "-" А кога дојдоа до Исуса и видоа дека беше веќе мртов, не Му ги скршија нозете. Наместо да се држат еден од војниците од неговата страна со копје, и веднаш излезе крв и вода. "

Во центарот на земјата

Она што го читаме за тука, географски, од Библијата, е локацијата на центарот на земјата (сп Езек 32:12). Така, чисто физичка Рај / Eden Eden (хебрејски EDANS електрична енергија Залив..); слатка заради пријатен парк; плодна рај област вода богата. Јазична форма на Едем, ednah на Adan, што значи "да се направи среќни денови" во безбедноста, Евр. Gan од Ganan; "Заштита" / "зачува". Cf. со хебрејскиот текст на песната на Соломон 4:12, со оглед на превод: "Затворена градина е мојата сестра, мојата невеста, е затворено добро, запечатен извор". И да се пополни со хебрејски ginnah како и во Естер 1: 5, 7: 7-8; место за средба на општествениот живот и размислување; "Во оградена градина која му припаѓала на кралско семејство." Каде во Едемската градина, Бог со своите ангели имаа "верување", или на змијата "парадираа" пред Адам и Ева пад од благодатта, немаме библиските податоци. Но, можеме да видиме дека во градината не само што се карактеризира со "духовни" активност. Без додавање телесни активности кога во градината е "одгледуваат и чуваат." Едем, веројатно не е само центарот на земјата во поширока смисла, но е посебно таму на престолот Ерусалим - или дури и повеќе во концентриран центар: местото каде што првиот храм (Соломон) во Ерусалим 900 ѓ Кр.. некогаш стоеше - и каде крстот на Исус еднаш подигната. Јас укажуваат на локацијата на "срцето на земјата". Ова е местото каде што на завртки и штрајкови, политички и религиозни, како во ниту едно друго место. И никаде на друго место на земјата, темпирана и е, исто така, времето, па за пророчки дека прашањето за Ерусалим. И тогаш ветрови на Ерусалим и храмот од клучно значење. Но, можеме да видиме дека во градината не само што се карактеризира со "духовни" активност. Без додавање телесни активности кога во градината е "одгледуваат и чуваат." Едем, веројатно не е само центарот на земјата во поширока смисла, но е посебно таму на престолот Ерусалим - или дури и повеќе во концентриран центар: местото каде што првиот храм (Соломон) во Ерусалим 900 ѓ Кр.. некогаш стоеше - и каде крстот на Исус еднаш подигната. Јас укажуваат на локацијата на "срцето на земјата". Ова е местото каде што на завртки и штрајкови, политички и религиозни, како во ниту едно друго место. И никаде на друго место на земјата, темпирана и е, исто така, времето, па за пророчки дека прашањето за Ерусалим. И тогаш ветрови на Ерусалим и храмот од клучно значење. Но, можеме да видиме дека во градината не само што се карактеризира со "духовни" активност. Без додавање телесни активности кога во градината е "одгледуваат и чуваат." Едем, веројатно не е само центарот на земјата во поширока смисла, но е посебно таму на престолот Ерусалим - или дури и повеќе во концентриран центар: местото каде што првиот храм (Соломон) во Ерусалим 900 ѓ Кр.. некогаш стоеше - и каде крстот на Исус еднаш подигната. Јас укажуваат на локацијата на "срцето на земјата". Ова е местото каде што на завртки и штрајкови, политички и религиозни, како во ниту едно друго место. И никаде на друго место на земјата, темпирана и е, исто така, времето, па за пророчки дека прашањето за Ерусалим. И тогаш ветрови на Ерусалим и храмот од клучно значење. Едем, веројатно не е само центарот на земјата во поширока смисла, но е посебно таму на престолот Ерусалим - или дури и повеќе во концентриран центар: местото каде што првиот храм (Соломон) во Ерусалим 900 ѓ Кр.. некогаш стоеше - и каде крстот на Исус еднаш подигната. Јас укажуваат на локацијата на "срцето на земјата". Ова е местото каде што на завртки и штрајкови, политички и религиозни, како во ниту едно друго место. И никаде на друго место на земјата, темпирана и е, исто така, времето, па за пророчки дека прашањето за Ерусалим. И тогаш ветрови на Ерусалим и храмот од клучно значење. Едем, веројатно не е само центарот на земјата во поширока смисла, но е посебно таму на престолот Ерусалим - или дури и повеќе во концентриран центар: местото каде што првиот храм (Соломон) во Ерусалим 900 ѓ Кр.. некогаш стоеше - и каде крстот на Исус еднаш подигната. Јас укажуваат на локацијата на "срцето на земјата". Ова е местото каде што на завртки и штрајкови, политички и религиозни, како во ниту едно друго место. И никаде на друго место на земјата, темпирана и е, исто така, времето, па за пророчки дека прашањето за Ерусалим. И тогаш ветрови на Ерусалим и храмот од клучно значење. Јас укажуваат на локацијата на "срцето на земјата". Ова е местото каде што на завртки и штрајкови, политички и религиозни, како во ниту едно друго место. И никаде на друго место на земјата, темпирана и е, исто така, времето, па за пророчки дека прашањето за Ерусалим. И тогаш ветрови на Ерусалим и храмот од клучно значење. Јас укажуваат на локацијата на "срцето на земјата". Ова е местото каде што на завртки и штрајкови, политички и религиозни, како во ниту едно друго место. И никаде на друго место на земјата, темпирана и е, исто така, времето, па за пророчки дека прашањето за Ерусалим. И тогаш ветрови на Ерусалим и храмот од клучно значење.

Катастрофи / пресуда акти

Ние треба да имајте на ум, кога ќе се размислува за и проучување на земјата тогаш и сега, кога најмалку две големи глобални промени во географијата, Библијата како света приказни се случи во различни периоди од природни катастрофи или акти на божествениот суд.

Како земјата беше под влијание на Божјата акција кога тој поднесе оставка во градилиштето на градот Вавилон и ги збунуваше / збунет јазикот на луѓето, така што тие не се разберат едни со други повеќе (околу 2000 п.н.е.) - дека ние не знаат ништо за. Но, како што тоа се нарекува (1 Мојсеева 11: 8-9): "И Господ се шири надвор од нив има по целата земја, и тие престанаа изградба на градот. Тоа беше дадено името Хебрејски Вавилон ( "збрка" / "збрка"), бидејќи таму на Господа збунуваше јазикот на целата земја, и од таму ги сите расфрлани во текот на земјата. "

Имаме неколку други примери, таа се чувствува надвор од местото за да се спомене тука, но ние немаме никакво познавање на она што тие дојдоа да значи за географијата и животот на Земјата. Првиот од овие е Господ (околу 1400 години пред нашата ера) застана на сонцето и месечината некаде по неговиот слуга пророчки "молитва" Исус Навин (Исус Навин 10: 12-13): "На денот кога Господ му дал на Аморејците во Израел насилство зборуваше Исус на Господа пред целиот Израил: "Сол застанете на Гаваон и месечината, во Ajalons долина!" и сонцето застана, и месечината останаа, додека луѓето беа се одмазди на своите непријатели ".

Вториот настан од двете "астрономски", кои доведоа одлучи дух значење за земјата и нејзината природа - и покрај тоа што не е можно да се донесе во докази научно - се зборува во 2 Цареви 20: 8-11 и се случи на 6-700 f.Kr век. "и (крал) Езекија му рече на (пророкот) Isaiah'Vad е знак дека Господ ќе ме излечи, и дека јас ќе одам до куќата на Господ" а Исаија said'Detta? ќе биде знак од Господа дека Господ ќе го направи она што тој го рече: (. на Сончев часовници, мојата забелешка цар Ахаз) ќе (време) сенка одиме десет чекори (ж) напред или ќе оди десет чекори (ж) во грбот? Езекија said'Det е лесно за сенка (време) да се намалува десет чекори напред. Не, тоа наместо да одиме десет чекори (ж) да tillbaka. Пророкот Исаија извика кон Господа,

"Потоп"

Па, да се вратиме на две катастрофи / пресуда акти, со светски резултати, кои може да се види траги на земјата денес.

Првиот е "поплава" од времето на праведниот Ное, околу 2400 години п.н.е. (1 Мојсеева 7: 17-20, 24, 9: 18-19): "Реката беше на четириесет дена на земјата и водите се зголеми и го укина ковчегот, така што тоа се зголеми над земјата. Водата е забрзано и се искачи високо над земјата, и ковчегот лебдеше на вода. И ширењето вода се повеќе и повеќе во текот на земјата, се додека не се опфатени сите високи планини под небото. Петнаесет лакти (околу 7,5 метри, лакот според старите концепти пресметува за рака на возрасен човек, мојата забелешка.) Над врвовите на роза вода, а на планините се опфатени ... И водата стоеше високо над земјата во сто и педесет дена ... синовите на Ное кој излезе од арката (на планината Арарат, мојата забелешка.) беа Сим, Хам и Јафет. Хем беше таткото на Ханан. Овие три се синовите на Ное, и од нив имаат сите во светот се шири надвор. "

земјата дистрибуирани

Вториот природна катастрофа или божествено дело пресуда, се случи во време кога на семитски семејство од онаа на тројцата синови на Ное вика Сем, предок на евреите (ebréerna), бил активен (и за 2.000 f.Kr). Во 1 генералот 10: 21-25 презентирани фаза: "Синовите на Сим: Елам (Персија / Иран минута, белешка.), Арфаксад, луд човек и Арам. синови Арам беа Уз Hul, Гетер и пасира. Арфаксад стана татко на Евер (оттука и на тој начин ebréer / Евреите, мојата забелешка.). И така се вели: "И до Евер се родиле два сина. Едната беше Фалек (Евр. Споделување), за време на денови од својот живот на земјата беше поделена. "

. 1 1 Битие 1: 19-10 покажува дека Бог во Својата чин на создавање заедничка вода и суво, "Бог said'Vattnet под небото се соберат до едно место и нека се исуши станува synligt" Бог го нарече земја сува земја; и собирање на вода што тој го нарече мориња. И виде Бог дека е добро. "Според Библијата, според тоа, не беше првично повеќе сушните области, но земјата беше една маса и морињата се собира одделно. Но, како што плоштад со која ние имаме повеќе од еден континент може да се смета? Па, во 1912 година донел германски професор, Алфред Вегенер, дека во еден момент биле движењето континенти ". Од целата земја прв ја спушти слушалката, имаше природен настан што се "поделат" масата на почвата во два континенти. Преку анкети долж атлантскиот источниот и западниот брег, тој се најде силни причини да минерални царство, растителното царство и царството на животните, дека два континенти уште еднаш мора да се приклучи - и последните истражувања не ги поби теорија на се (се разбира со различни климатски услови на земјата) првично се стави заедно. Секој може да ги проучуваат овие брегови на карта на светот, и да видиме како тоа ќе биде можно да се донесе заедно, како загатка или како рабовите на раната расте целосно. Што беше тоа што го читаме од Евер, син на Фалек (Евр Споделување.) ". Во негово време земјата беше поделена" Во неговото објаснување Библијата од 1861 преведува P Fjellstedt овој пасус, дека земјата падна "долу". Тоа беше "дезинтеграција" на светот во стилот на тоа како заеднички јазик пред паднале "на парчиња". Секој може да ги проучуваат овие брегови на карта на светот, и да видиме како тоа ќе биде можно да се донесе заедно, како загатка или како рабовите на раната расте целосно. Што беше тоа што го читаме од Евер, син на Фалек (Евр Споделување.) ". Во негово време земјата беше поделена" Во неговото објаснување Библијата од 1861 преведува P Fjellstedt овој пасус, дека земјата падна "долу". Тоа беше "дезинтеграција" на светот во стилот на тоа како заеднички јазик пред паднале "на парчиња". Секој може да ги проучуваат овие брегови на карта на светот, и да видиме како тоа ќе биде можно да се донесе заедно, како загатка или како рабовите на раната расте целосно. Што беше тоа што го читаме од Евер, син на Фалек (Евр Споделување.) ". Во негово време земјата беше поделена" Во неговото објаснување Библијата од 1861 преведува P Fjellstedt овој пасус, дека земјата падна "долу". Тоа беше "дезинтеграција" на светот во стилот на тоа како заеднички јазик пред паднале "на парчиња".

во храмот

Назад кон оригиналниот текст: "Од Едем, тоа беше како река вода градината двор, а потоа поделени во четири главни гранки." Тоа е, на / во центарот на земјата, каде што во храмот во Ерусалим многу подоцна почна да се гради, имаше длабок извор; дотрча брзаат реката. Јас го нарекувам "реки" извор ". И не можете да го прескокнете Псалм 46: 5: "Постои реката тече, кој даде радост на Божјиот град, светиот живеалиште на Севишниот".

Од 638 е големиот муслимански Куполата на карпата со помали Ал-Акса во историскиот "Ридот на храмовите". Значи, десно надолу кон еврејската археолози и истражувачи не добие, тоа добива најмногу на верски и политички причини не да се направи - но тоа не значи дека тие се ископа надолу од двете страни, а во текот на забранетото "потекло". Имајте на ум, дека во почетокот на 1970-тите години, изразена еврејската и Западна археолози и научници - го слушнаа татнежот на вода длабоко во областа на антички храм. Постои денес се зборува за "град во град" во однос на ова место. Патот на времето на Исус, што доведува до храмот - (односно вториот, наречен "Храмот на Зоровавел", по еврејски директорот 500 п.н.е., и во "храмот на Ирод", бидејќи на Ирод проширување на овој храм Велики пред раѓањето на Исус Христос) - е откриена во 2004 година. Тоа е тогаш со големо внимание (на ризикот на џамијата Ал-Акса погоре ќе пропадне) откопани и оваа година, исто така, го отвори во Ерусалим. На инаугурацијата на патот, изјави заменик-претседателот на фондацијата "градот на Давид", Дорон Спилман, и тој рече, меѓу другите: ". Ова место е срцето на еврејскиот народ и тоа е крвта што тече во нашите вени."

но ангел Господов беше спречен во последен момент и жртвата е наместо еден овен / "жртвено јагне", кои се заглавени со глава / рогови во шума (1 Мојсеева 22: 11-14). Дека е во право!

пророчки

Библискиот материјал е пророчки / Светиот Дух обвинет толку силно во нашите срца, "треба" гргне и косата на глава зголеми. Затоа, кога мислиме на Едемската градина / Рајот, ние се напомене дека кога Адам и Ева не му е дозволено да остане таму како резултат на падот - па се чини дека тие се водени на исток, во источниот дел на градината. На излез и влез стави Господ Бог "eldsänglar" да го следат начинот на, за можеби и повеќе на северозапад во таму, не беше само од дрвото за познавање на доброто и злото, но, исто така, "дрво на животот". И како што звучи (1 генералот 3:22): "Господ Бог said'Se човекот стана како еден од Нас, знаејќи добро и зло. Сега таа не стигне раката и да земе од дрвото на животот, и да јаде, и (со гревот, мојата забелешка.) И живее вечно ".

Ако ние сега не однесе до Езекиел 46 и 47 и проучување пророштва, од тогаш, на исполнување во наредните денови, можеби за нашето време, барем во наредните илјадагодишната Царство на Бог - како што се вели во 46: 19-20: " и тој ( "ангел-човек") ми донесе преку влез, кој беше на страна на портата, во светиот комори беше назначен за свештениците кои погледна кон север, и видов дека имаше место далеку кон запад (т.е. запад , мојата забелешка.). Тој рече дека за me'Detta е местото каде што свештениците ќе се вари на придонес за злосторство и придонесот за грев и каде што ќе се пече на житна жртва да не мора да ја спроведе во надворешниот двор и со тоа да ги натера луѓето да heligt. "

Голгота

Дозволете ни да престанат и да размислуваат за тоа каде во Ерусалим (стариот областа на Едем / Едемската градина) и да размислуваат за она што е Голгота, во екот на кој Исус претрпе жртвена смрт за нашите гревови. Па, тоа ќе биде од исток (малку југоисточно) се бројат - право низ градот, и во текот на целиот храм малку северозапад. Ние имаме само "глава простор" (запад?) Во Едем на евиденција, каде што падот се случи на "дрвото за познавање на доброто зло" и каде што "дрво на животот", исто така, застана. Потоа следува како Авраам, на главната локација Moria е (малку северозапад во се уште не е изградена во градот Ерусалим) е подготвен да го жртвува Исак. Додадено на ова е проценетата време -. Голем земјоделец Арунас продаваат гумното на Соломон, која ја гради првиот храм во Ерусалим на главната страница (нешто северозападниот), каде што свештениците треба да се вари на придонес вина и грев " Конечно, во овој одбројувањето, страдаат Исус крстот смрт во Ерусалим "глава ќе го стави," Голгота (сличен на фатална мозокот), на кратко растојание северозападниот дел на храмот и градот. По ова, на погребот на Исус, на кратко растојание (45 м) под закопан во гробот, и оценет како ќе ја поени назад кон рајската градина, во градина / област Едем. Според традицијата Евреин, Талмудот, Адам бил погребан во ова место, а особено христијанската традиција отсликува ридот Голгота со черепот на Адам во гробница под крстот. Но, бидете на сигурно од Библијата: "На местото каде што Исус бил распнат имаше градина, и градината беше нов гроб, каде што сè уште не се поставени никој. Таму тие положија Исуса, поради тоа што беше еврејската ден на подготовка, а гробот бил во близина "(Јован 19: 41-42).. По ова, на погребот на Исус, на кратко растојание (45 м) под закопан во гробот, и оценет како ќе ја поени назад кон рајската градина, во градина / област Едем. Според традицијата Евреин, Талмудот, Адам бил погребан во ова место, а особено христијанската традиција отсликува ридот Голгота со черепот на Адам во гробница под крстот. Но, бидете на сигурно од Библијата: "На местото каде што Исус бил распнат имаше градина, и градината беше нов гроб, каде што сè уште не се поставени никој. Таму тие положија Исуса, поради тоа што беше еврејската ден на подготовка, а гробот бил во близина "(Јован 19: 41-42).. По ова, на погребот на Исус, на кратко растојание (45 м) под закопан во гробот, и оценет како ќе ја поени назад кон рајската градина, во градина / област Едем. Според традицијата Евреин, Талмудот, Адам бил погребан во ова место, а особено христијанската традиција отсликува ридот Голгота со черепот на Адам во гробница под крстот. Но, бидете на сигурно од Библијата: "На местото каде што Исус бил распнат имаше градина, и градината беше нов гроб, каде што сè уште не се поставени никој. Таму тие положија Исуса, поради тоа што беше еврејската ден на подготовка, а гробот бил во близина "(Јован 19: 41-42).. а особено христијанската традиција отсликува ридот Голгота со черепот на Адам во гробница под крстот. Но, бидете на сигурно од Библијата: "На местото каде што Исус бил распнат имаше градина, и градината беше нов гроб, каде што сè уште не се поставени никој. Таму тие положија Исуса, поради тоа што беше еврејската ден на подготовка, а гробот бил во близина "(Јован 19: 41-42).. а особено христијанската традиција отсликува ридот Голгота со черепот на Адам во гробница под крстот. Но, бидете на сигурно од Библијата: "На местото каде што Исус бил распнат имаше градина, и градината беше нов гроб, каде што сè уште не се поставени никој. Таму тие положија Исуса, поради тоа што беше еврејската ден на подготовка, а гробот бил во близина "(Јован 19: 41-42)..

Покрај тоа, сега Езекиел 47: 1-2: "И тие го донесоа (" ангел човек ", мојата забелешка.) Мене назад во куќата (храм) влезот, и ете води издадена од под (храм) прагот на источната страна (кон Гетсиманија, на Маслиновата Гора и долината на Кедрон, мојата забелешка.), за домот (храм) фронт кон исток и водата течеше по куќата (храм) јужната страна, јужно од жртвеникот. Потоа ме одведе низ северната врата и ме доведе до патот без да се надворешната портата, која го гледа кон исток. Таму видов вода млаз од јужната страна (кон Мртвото Море, мојата забелешка.). "Ние го прочитате тука за двојна моќ (тоа бунари од под прагот на источната страна, а тоа истекува од страна на југоисток). Дали е тоа антички реки "извор" како што тоа извира и повторно, па се од jebusiten Орна / Орна стариот голем земјоделец "Гумно"?

"Реки" извор "

Имајте на ум дека кога Новиот Ерусалим е опишано во Откровение 22: 1-2, тоа не е ништо помалку од "" извор "на реките повторно, и" Дрвото на животот ":" И (ангелот) ми покажа река со вода на животот, бистра како кристал, Излегувам на Бога и на престолот на Јагнето. Во средината на улица во градот, од двете страни на реката, е дрвото на животот. Тоа носи плодови дванаесет пати секој месец го дава својот плод, а лисјата носи исцелување на народите. Четирите главни гранки на реките, од "изворен код" која течеше во Едем и напои градина, не одат директно за да се утврди поради промените во постарите географија. Тогаш, Pishon е веројатно Нил, Еуфрат, може да биде поврзан со денешните Еуфрат, тогаш Тигар со голема сигурност Тигар. И Гион, пак, всушност, може да биде поврзана со реката Јордан (2 Летописи 32:30, Јован 9: 6-7): "Тоа беше (крал) Езекија (6-700 п.н.е., мојата забелешка. ) Тоа престана горниот извор Gihonvattnets и предводени од спушта вода, западно од Давидовиот град "на базен Силоам преку 0,5 км тунел (сочуван натпис во тунелот, кој може да се гледа и денес, се опишува како двете grävarlagen исполнети до половина). Во Исаија 22: 9 пишува: "Гледаш дека градот Давидов, многу пукнатини, и ќе се соберат водата во долниот базен." И интерес за навистина голема слика (Гион и Исус) е она што го читаме во Јован 9: 6 7: "Кога тој (Исус) рече тоа, тој плукна на земја, и направи глина на плунка, ги намачка очите на човекот слеп со тестото и му рече: 'ga и миење во базенот Силоам" - тоа means'utsänd. Па така тој отиде таму и се изми, и кога се вратил, тој може да се види. " 5 километри долгиот тунел (сочуван натпис во тунелот, кој може да се гледа и денес, се опишува како двете grävarlagen исполнети до половина). Во Исаија 22: 9 пишува: "Гледаш дека градот Давидов, многу пукнатини, и ќе се соберат водата во долниот базен." И интерес за навистина голема слика (Гион и Исус) е она што го читаме во Јован 9: 6 7: "Кога тој (Исус) рече тоа, тој плукна на земја, и направи глина на плунка, ги намачка очите на човекот слеп со тестото и му рече: 'ga и миење во базенот Силоам" - тоа means'utsänd. Па така тој отиде таму и се изми, и кога се вратил, тој може да се види. " 5 километри долгиот тунел (сочуван натпис во тунелот, кој може да се гледа и денес, се опишува како двете grävarlagen исполнети до половина). Во Исаија 22: 9 пишува: "Гледаш дека градот Давидов, многу пукнатини, и ќе се соберат водата во долниот базен." И интерес за навистина голема слика (Гион и Исус) е она што го читаме во Јован 9: 6 7: "Кога тој (Исус) рече тоа, тој плукна на земја, и направи глина на плунка, ги намачка очите на човекот слеп со тестото и му рече: 'ga и миење во базенот Силоам" - тоа means'utsänd. Па така тој отиде таму и се изми, и кога се вратил, тој може да се види. " "И интерес за навистина голема слика (Гион и Исус) е она што го читаме во Јован 9: 6-7:" Кога тој (Исус) рече тоа, тој плукна на земја, и направи глина на плунка, ги намачка очите на човекот слеп со тестото и му рекол: 'ga и миење во базенот Силоам "- тоа means'utsänd. Па така тој отиде таму и се изми, и кога се вратил, тој може да се види. " "И интерес за навистина голема слика (Гион и Исус) е она што го читаме во Јован 9: 6-7:" Кога тој (Исус) рече тоа, тој плукна на земја, и направи глина на плунка, ги намачка очите на човекот слеп со тестото и му рекол: 'ga и миење во базенот Силоам "- тоа means'utsänd. Па така тој отиде таму и се изми, и кога се вратил, тој може да се види. "

/ Ве молиме студија се што е во Библијата за Јордан (вода за своите неколку значења), и се погледне во него во пресрет на денешниот археолошки ujpptäckter. /

Но, тогаш, кој првично беше лебдеше реки доволно во сите четири правци на Едем, така што целата област на тој начин, во потполност се наводнува. Претпоставувам дека "извор" и гранки, што се гледа од погоре, како функционирам / крст. Upflow во средината, а потоа четири реки во спротивни насоки. Исто така, ќе биде на почетокот и силни претскажувачки пример во Исус и четирите евангелија за него. Матеј, со посебен фокус на спасението на еврејскиот народ. Марко, во посебна смисла на покајанието кај Римјаните. Лука, со оглед на заживување меѓу Грците. И Јован, повеќе има цел зачувување на верата на секој од нив веќе се верува. И тоа мора да се напомене дека оние кои - без оглед на времето пред Христа спасение, почина во верата на тоа - му припаѓа, колку да се. Затоа го исчистите постојано: "Во верата загинаа сите тие, не ја доби она што беше ветено. Но, тие го видов во далечина и ја поздрави и призна дека се странци и верниците на земјата. "(Евреите 11:13) во христијанската традиција на черепот на Адам закопан под крстот на Голгота, тоа е илустрирано од страна на тече крв во две струи од крстот горе - долу на гробот на покривот и одредување на "черепот", кои потоа ги претставуваат сите оние кои загинаа во верата, чекање за него, дека ќе го порази змија и ги искупи гревовите.

Исус илустрација

Порано пееше многу меѓу луѓето од верата како ова за Исус: "Не гледам во Словото неговата убава слика ..." (Победа тонер 567 V 2). И еден од првите пророчки илустрации за вклучување / исклучување / на Исус - атрактивна еден - е да се учат на водотеците во Едемската градина. Исус е свето извор на животот, тоа е реалноста распнување на Голгота, што тече и надвор од "извор вера" во четирите "раце" - која пак станува помали извори / потоци, едни со примање на Исус во својот живот . На средбата со жената Самарјанка, Исус им рече (Јован 4:14): ". Водата давам ќе биде пролет во него со вода изникнуваат во живот вечен" Во една прилика на празникот Сеници, Исус застана и извика (Јован 7 : 38-39b): "Ако некој е жеден, дојде до мене и пијалок! Кој верува во Мене, како што вели Писмото, од неговата утроба ќе потечат на жива вода. "Ова го рече за Духот, што тие ќе добијат кои веруваат во него" Кога Исус ги испрати на учениците со "жива вода" во внатрешноста, со upwelling извор скок во полн тек -. Тој изрази дека ќе излезе со ова во текот светот, на сите страни и рабови (Матеј 28: 18-20, Дела 1: 8). Нема место се смета за тешка постигне, нема луѓе вид на невозможно да се даде на Евангелието на - ". Бог е во Христа измири (целина) светот со себе" за (2 Коринтјаните 5:19)

"Верата извор"

Cf. Овој крст на Голгота четири правци. Од Исус, центарот брои, а потоа оди на порака до секој насоки: исток, запад, југ и север. Со пророчки илустрација / Фото: на, исклучување и на Исус во библиска приказна на големиот "центарот река" и помалите гранки. Можеме да дури и се покаже едни со други за што потоа се случи по смртта на Исус на крстот, а потоа и во смисла на "двојна моќ", како што во Езекиел 47. Види Јован 19: 33-34: "И кога (војниците) дојдоа до Исуса и видоа тој е веќе мртов, не му ги скршија нозете. Наместо да се држат еден од војниците од неговата страна со копје (косо нагоре и го погоди срцето, во центарот на Исус), и веднаш дојде таму од крв и вода ".

Враќање во иднината пророштво, Езекиел 47 v 8-9: "Тогаш, вели тој (ангел) да me'Detta водата тече кон источниот дел на земјата и тече надолу над пустината, а потоа надвор од (мртви) морето. Водата се проби преку тече кон (мртви), морето, а водата станува здрава. Секаде каде што реките ќе се обнови сите суштества што се движи во јата. И рибите се има многу бројни, за кога оваа вода добива таму, водата станува здрава, и сè си доаѓа на живот каде поток истече времето. "Мртвото Море е библиска слика на човештвото. Кога ќе им овозможи на Исус скапи искупителна крв и vattendopets процесот на внатрешна чистење, добивање на работа во нас преку Светиот Дух, тогаш библиски спаси, спаси, света, и здрави. Ние стануваме носители на живот на небото. Во "väckelsemötenas" песни пред тоа, тоа не беше невообичаено врски до "изворот на верата", кој се одржа на крстот на Голгота, На пример (види Победа тонер): "Еве извор текови, благословени што таа се наоѓа! Таа е длабоко и јасно, скриено, но очигледно "(246) -". Бог е полна со вода во многу гладни жените и мажите. Еден извор на жива вода што извира како жуборот над "(383) -". А прекрасен, прекрасен извор е извор на рани на Исус. Се чисти од сите гревови, бела како снег на мојот перење. "(524)

Библијата држи заедно

Да не се вратиш на вистината. Библијата ни помага да се задржи на пораката на спасението. Сега е како што реков време да се размислува, а не време да ги заостри сомнеж. Ако се има во нас, голем и длабок - Библиски / пророчки - перспективи (понекогаш се скриени во лични и имиња на места, на брзите промени во курсеви на настани, итн), условите се поголеми дека ние може да се спротивстави на непријателот поставени стапици ископани јами, во собата tripwires. Да, целиот спектар на искушенија. Нека Светиот Дух да се зголеми во текот на залудноста на неверие! Библијата е во право! Пророштвото се обистини! Исус секогаш е одговорот!

Тоа предизвикува да прочитате за Марија Магдалена (Јован 20: 11-18), за неа се сретне со воскреснатиот Исус во градината / градина надвор од празниот гроб. - како на прв, таа не го признава, но жалење помислив дека е градинарот на агенцијата, "Исус и рече:" Kvinna, зошто плачеш? Кој ви се во потрага по "Таа мисли дека е градинарот, и му рече:". Herre, ако си го занесуваат, кажете каде сте го положи, и јас ќе се honom "Исус му рече на her'Maria .'Then се сврте и му рече на хебрејски: 'Rabbuni "- што значи учител. Исус и рече: "ROR мене не, бидејќи јас се уште не се вознесе на Отецот. Но, одат на моите браќа и речи им:, Јас сум да се вознесе на Мојот Отец и вашиот Отец, при Својот Бог и вашиот Бог.

"Градината"

САД евангелието и музички писател, Мајлс Ц. Остин (1868-1946), пишува на 1912 заживување песна: "Во градината" / "Во градината". Тој го стори тоа и од средба Марија Магдалена со воскреснатиот Исус надвор од празниот гроб, туку и самиот Мајлс дојде до искуство како тој за некое време и беше оној кој се сретна со "градинар" - и тоа беше нешто како "враќање" на Едемската градина со повик Божјиот глас. И во прилог на песната значи дека многу дојдоа да го дадат својот живот на Исус, кога го чуја тоа пее, па дојде и да се користи како dopsång. Сам ќе влезете во "Градина" и таму, што се издига еден во Крштението вода / "река" следната - одблизу и лично конверзија на Исус. Реки и извор на вера во едно.

Еве Евангелието преведени од страна на шведскиот HH 1925:

Jag kom till hans lustgård allén medan daggen låg kvar på var blomma. Och en röst jag hör, som mig salig gör, du får till mig nu komma.

Ref. Och jag hör hans röst i mitt eget bröst, och han säger att jag är hans. Sorg och oro fly för en glädje ny, vars like där aldrig fanns.

Han kallar med stämma så mild, så att fåglarna upphör att sjunga. För den melodi, med Guds kärlek i, fly alla tankar tunga.

I lustgården dröja jag vill, men där utanför ropar mig nöden. Och han ber mig gå, till de fallna små, för dem han gick i döden.


Publicerades måndag 4 november 2019 21:33:16 +0100 i kategorin och i ämnena:

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Tältmöte - Christer Åberg - live


"Зашто Бог толку го возљуби светот, што Го даде Својот Единороден Син [Исус], за да секој кој верува во Него да не загине, туку да има вечен живот." - 03:16

"Но, колку што  доби  Него [Исус], им даде право да станат Божји деца, на оние кои веруваат во Неговото име." - Јован 1:12

"Дека ако со твојата уста исповедаш дека Исус е Господ и во твоето срце поверуваш, дека Бог Го воскреснал од мртвите, ќе бидеш спасен." - Рим 10: 9

Сакате да се спаси и да ги добиете сите вашите гревови се простени? Молете се на оваа молитва:

- Исус, јас ќе добиете сега и исповеда како Господ. Верувам дека Бог те воскресна од мртвите. Ти благодарам што сега сум спасен. Ти благодарам што ми прости и да ви се заблагодарам што сега сум дете на Бога. Амин.

Дали ќе добиваат Исус во молитва погоре?


Senaste bönämnet på Bönesidan

tisdag 11 augusti 2020 03:08
Ber för helande. Även för sonen. Ekonomiskt under så jag kan behålla huset.

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp