Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Kommentarer | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Världen idag

Mannen i helvetet

Läs här och se den välgjorda filmen om Jesu berättelse om den rike mannen och Lasarus. Berättelsen är ingen liknelse. Det har verkligen hänt.

Så hände det att den fattige dog och blev förd av änglarna till Abrahams famn. Och den rike dog också och begravdes. Och i dödsriket, där han låg och plågades, lyfte han blicken och fick se Abraham långt borta och Lasarus vid hans sida.

Christer ÅbergAv Christer Åberg
söndag, 19 januari 2020 14:01
TV

Det var en rik man som klädde sig i purpur och fint linne och levde var dag i glädje och lyx. Och det var också en fattig man vid namn Lasarus, som full av sår låg vid hans port, och önskade att få stilla sin hunger med de smulor som föll från den rike mannens bord. Dessutom kom hundarna och slickade hans sår.

Så hände det att den fattige dog och blev förd av änglarna till Abrahams famn. Och den rike dog också och begravdes. Och i dödsriket, där han låg och plågades, lyfte han blicken och fick se Abraham långt borta och Lasarus vid hans sida.

Då ropade han och sa: Fader Abraham, förbarma dig över mig, och sänd Lasarus så att han kan doppa det yttersta av sitt finger i vatten och svalka min tunga, för jag plågas svårt i dessa lågor.

Då sa Abraham: Son, kom ihåg att du fick ut ditt goda medan du levde, och på samma sätt fick Lasarus det onda. Men nu har han tröst och du pinas. Och förutom allt detta finns det en stor djup klyfta mellan oss och er, för att de som vill komma härifrån till er inte ska kunna det, och för att inte heller någon därifrån ska kunna komma över till oss.

Då sa han: Då ber jag dig fader, att du skickar honom till min fars hus, för jag har fem bröder, så att han kan varna dem, att inte de också kommer till detta plågornas ställe. Abraham sa till honom: De har Mose och profeterna. Dem ska de lyssna till.

Och han sa: Nej, fader Abraham, men om någon kommer till dem från de döda, ska de omvända sig. Då sa han till honom: Om de inte lyssnar på Mose och profeterna, så kommer de inte heller att bli övertygade även om någon uppstår från de döda.

Luk 16:19-31


#Helvetet #Abrahams sköte #Paradiset #Himlen #Dödsriket


121 kommentarer


x
nils
söndag, 19 januari 2020 20:01

Jesu fråga till Judarna i Luk.12:56,gäller också oss nu i Tidens avslutning;
"I skrymtare,jordens och himmelens utseende förstån i att tyda (vädret);
hur kommer et då till att I icke kunnen tyda denna tiden?"

Judarna då insåg inte att de stod inför ett paradigm skifte,att Lagens tidsålder var slut och en ny Tid, Nådens tidsålder hade brutit in.
Genom alla under och sedan bekräftad genom Jesu död och uppståndelse var de ändå ovilliga att lämna det Gamla och Omvändas till tron på Jesus.

Likaså,men i en annan mening,står Världen nu inför ett Nytt paradigm skifte, nämligen att Nådens tidsålder går mot sitt slut och Guds rike skall bryta in!!
Vi är nu i begynnelsen till födlovåndorna Jesus talar om i Matt.24:4-14, men tycks Ej reagera på Tidstecken Jesus gav,inte minst Naturens varningsrop!!

För Judarna på Jesu tid,innebar deras oförmåga eller Ovilja att tyda Tiden,en katastrof.
Jag skriver Ovilja,eftersom Jesus kallade dem för Skrymtare(låtsas fromma).

När Titus från Rom intog Jerusalem (70 e.kr.)sägs att 1 Miljon judar dödades. Efter år 135 var det förbjudet för judar att bo i landet,och den nära 2000-åriga diasporan följde!!

Tänk efter,och läs också Jesu allvarliga ord i Luk.19:44 om orsaken till Guds Dom;"Och de skall slå ned dig till jorden...därför att du inte Aktade på den tid du var sökt!"
Tar vi lärdom av deras Olyckliga öde,och Aktar på den Sökningstid vi Idag har genom Guds Långmodighet (2Pet.3:9),i all nöd och katastrofer som världen upplever eller förstår vi att Tyda Tiden,vilket de Misslyckades med??

Har läst flera vittnesbörd där Jesus själv deklarerar att 80-90 % av kyrkomedlemmarna,kommer att Bliva Kvarlämnade vid Uppryckelsen!!
Vidare har Jesus sagt;"Om de verkligen Tror på Min Ankomst,då skulle de Inte Leva som de Gör Idag!!"

Instämmer med Ingemar Helmners ord;Vad som Nu behövs är Omvändelse bland Guds folk!!
Det kommer att bliva en Katastrof för oss, som för det Judiska folket om vi Ej På Allvar Omvänder oss från Världens väsende,Lättja och Ytlighet att Följa Jesus!!

Orkar/vill vi Ej idag under gynnsamma omständigheter följa Jesus på korsets väg,kommer vi Ej att klara de Kommande svåra Tider som står för dörren! Amen!Svara

x
Ann-Sofie
söndag, 19 januari 2020 21:22

Ja, jag har också hört en predikan (på kassettband) av Ulf Ekman om att det här är ingen liknelse. Jag kommer ihåg hur skakad jag blev när han sa att den rike mannen är kvar där än idag. Det var en evangelist som lånade ut kassetten till mig och jag blev också väldigt motiverad att vittna på stan när jag hade lyssnat på den. Låt oss återvända till den första kärleken till Jesus och de GÄRNINGAR vi gjorde då! Guds nåd vare med er!

Svara

x
nils svarar nils
söndag, 19 januari 2020 22:32

Ursäkta mitt misstag,då denna kommentar av Nils var avsedd för Ingemaar Helmners tal om Jesu Återkomst.
Men sanningen är ändå densamma;Att utan Omvändelse bland Oss som säger sig vara Guds folk,är vi lika förlorade som den Rike Mannen och det Judiska folket blev på Herren Jesu tid!!

Ställer den fråga som Frank Magns,väckelseförkunnaren ställde till de äldre kristna en gång;Är Ni Villiga Att Gå Genom En Kris?
Han visste av Erfarenhet att den Enda Vägen till Förnyelse och Väckelse måste Födas Fram !

Svara

x
Fredrik Andersson
söndag, 19 januari 2020 23:09

Om ni vill komma närmare Jesus. Så kasta ut TVn denna avgud. Rensa era hem på förbannade saker.

Josua 7:10-13

Har ni inte seger över era synder utan faller i dem hela tiden. Så rensa era hem och ut och bränn sådant Gud inte gillar. Sälj inte utan kasta bort. Bränn om möjligt.

Tiden är kort vi kan inte hålla kvar vid avgudarna.

Och om någon undrar. Så ja jag har rensat mitt hem på saker.
Film, musik, alla sorts spel, bilder, böcker, allt möjligt.
Inget jag saknar idag. Och jag känner mig välsignad.

Gud välsigne dig.

Svara

x
Andy Svensson
måndag, 20 januari 2020 07:52

”Så skall det vara vid tids- ålderns slut. Änglarna skall gå ut och skilja de onda från de rättfärdiga och kasta dem i den brinnande ugnen. Där skall man gråta och skära tänder.”
‭‭Matteusevangeliet‬ ‭13:49-50‬

Svara

x
Ellen S
måndag, 20 januari 2020 09:33

Jag vill tillhöra Jesus för att det är något positivt, inte bara för att undvika något negativt. Jesus vill att vi ska följa honom av kärlek, inte av rädsla. Möjligheten till gemenskap med skaparen och frälsaren i min vardag och hela evigheten, att varje kväll kunna somna med rent samvete trygg i min faders famn, även om inte allt jag gjorde under dagen blev som det skulle, det är nog för mig. Jag behöver inga flammande helvetesskildringar för att vilja välja Jesus. Den som följer Jesus av rädsla är bara en strykrädd ögontjänare. Vilket barn har bäst relation till sin far, barnet som lyder av kärlek, tillit och förvissning om att far vet bäst och vill barnets bästa, eller barnet som lyder endast av rädsla för att få stryk?

Svara

x
SA svarar Fredrik Andersson
måndag, 20 januari 2020 10:01

Jag för min del tittar bara på dom kristna kanalerna , nyheter och naturprogram , får ut väldigt mycket av kristen tv , så jag kastar inte ut tv :n . Inget fel att ha tv ,om du använder den till rätt.

Svara

x
Jessica svarar SA
måndag, 20 januari 2020 11:46

Kristna kanaler är ju guld värda. Speciellt för de som kanske inte kan ta sig till en kyrka- ensamma och sjuka tex.
Fantastiskt att få evangelium in i vardagsrummet.
Jag tror inte heller att man behöver leva som en asket och eremit för att vara en Jesu lärjunge.
Men vill man kasta ut TVn , tidningar, musik , böcker så får man ju givetvis göra det!
Men för en del människor så skulle livet kännas lite fattigare utan vacker musik. Tex för undertecknad.

Det är upp till var och en. Bara man inte gör det till en dogm i sig. Vi vill ju inte att ofrälsta ska tro att man måste göra det.

Svara

x
Tomas N svarar Ellen S
måndag, 20 januari 2020 11:54

Vi är olika och några behöver verkligen få höra och vets förutsättningarna.
Det är tyvärr väldigt vanligt att man både vill ha det goda och rena,men provar om det kan få var tillåtet med synd och elakheter på sidan av.
Lite som när en god ledare blir utnyttjad av några,så att alla säger att man endast kan styra med järnhand.
Sverige och den liberala evolutionstanken tror ju att alka människor vill väl innerst inne.
Men så är det ju inte,synden finns där på olika sätt tyvärr.
Men den som predikar måste ta hänsyn till att det finns olika personligheter. Några som behöver utmanas och andra som har en mjukare eller mera självgående fromhet

Svara

x
Ellen S svarar Tomas N
måndag, 20 januari 2020 12:17

Jag går så långt att jag vill hävda att en omvändelse under helveteshot inte är någon riktig omvändelse, det är underkastelse. Luther talar om att en förutsättning för omvändelse är att det finns en vilja till sinnesändring, en insikt om att synden i sig själv är fel, inte bara på grund av dess eventuella konsekvenser.

Vilken tjuv har fått ett förändrat sinnelag, den som ångrar sig för att han riskerar att bli avslöjad och hamna i fängelse, eller den som har kommit till insikt om att det är fel att stjäla och tycker synd om sina brottsoffer?

Vilken fråga är det Jesus ställer till Petrus efter att Petrus hade fallit så djupt att Jesus inte längre räknade honom som lärjunge? "Är du rädd för att hamna i helvetet nu?" Nej, Jesus säger "Älskar du mig?" Efter att Petrus svarar ja får han förlåtelse (fast ordet förlåtelse finns inte i texten). Den frågan ställer Jesus innan Petrus har fått förlåtelse. Kan den som vänder sig till Jesus endast i skräck svara ja på den frågan?

Svara

x
Leif svarar Ellen S
måndag, 20 januari 2020 12:41

När du hävdar att en sådan omvändelse inte är en riktig omvändelse så säger du i samma andetag att jag inte är frälst. Du har alltså inte en helt klar bild av det hela. Jag blev frälst för att jag var rädd att missa evigheten.

Det är det solklara evangeliet som talar om det här. Evangelium handlar inte endast om himlen även om det för de allra flesta är mycket trevligare att höra om. Att tidigt fått höra om att man går evigt förlorad om man inte blir frälst blev min ögonöppnare till slut. Givetvis hade jag också tidigt hört om Jesu offer, varför Han offrades, och att det dessutom var Honom jag skulle följa till himlen. Men, det var rädslan att gå evigt förlorad som ledde mig till Jesus. Varför jag var på väg att gå förlorad förstod jag också redan innan jag hade blivit frälst.

Gud kallade på mig och jag insåg alltmer att jag valt fel väg ända sen tidiga barnsben, jag förstod nu på riktigt allvar att jag vandrat på syndens väg rakt emot helvetet. Det här var alltså Andens överbevisning om att jag var en syndare som var på väg att gå evigt förlorad som fick mig till omvändelse och inget annat Ellen!


I det stora hela var det ändå Guds kärlek som på detta sätt ledde mig till Jesus. Där och då öppnades sedan mina ögon verkligen för vad Jesus hade gjort för mig, men inte förr...

Jesu frid...

Svara

x
Tomas N svarar Ellen S
måndag, 20 januari 2020 13:22

Sanningen skall göra er fria säger Jesus.
Uppenbarelse om helvetets realitet ,evig dom och djävulen ger en klarsyn om livet på jorden. Innan dess tror man att synd är okej också som Salomo skrivit om att p g a att straffet inte kommer direkt så går många väldigt långt på syndens väg och lan t o m tro att Gud inte ser eller bryr sig.
Kanske är synen på denna fråga skijhaktig mellan män och kvinnor.Det tror jag.
Men uppenbarelse om helvetet producerar inte en osund rädsla för Gud om man också informerar om djävulen och demoner.
Då blir kärleken och ivern för Gud stor och stridslusten emot de onda makterna likaså stor.
Det kanske verkar gammalmodigt,men jag ser ingen bättre väg runt problemen vi har framför oss

Svara

x
Ellen S svarar Leif
måndag, 20 januari 2020 13:23

Nej, jag tänker inte försöka ta ifrån dig din frälsning. Jag vet många som har gått samma väg som du, till viss del även jag. Ändå önskar jag att mina första år med Jesus hade präglats mer av tillit och kärlek och mindre av oro och rädsla. Jag var livrädd för min egen svaghet och mina tillkortakommanden. Ansattes jag av en ond tanke trodde jag omedelbart att det skulle sluta med att jag förr eller senare föll för den, vilket gjorde att jag blev ännu svagare. Jag blev en lätt måltavla för djävulens pilar. Gud var domaren, straffaren, som jag var tvungen att prestera lydnad och fromhet inför i egen kraft. Därför kunde jag inte heller sprida frälsningens glädje till mina vänner. Livet blev en ständig kamp. Jag visste vad jag hade blivit frälst från, men inte vad jag hade blivit frälst till.

Svara

x
Leif svarar Ellen S
måndag, 20 januari 2020 14:01

Ja, tyvärr blir det så för många pga att man inte ordentligt lär känna Jesus i början.

Ju mer man lär känna Jesus, "oftast genom Bibeln, bön och praktiserandet av det som står" så förstår man att Gud är full av kärlek till Sina barn. Han kastar givetvis inte Sitt eget barn i helvetet för att man misslyckas ibland, ja faktiskt oftast t.o.m dagligen, utan alldeles tvärtom så beskyddar Han som har All makt, dvs, det finns ingen som går segrande mot Gud. Ingen kan rycka någon ur Hans händer... Vi behöver alltså veta vad som står om Gud och Hans barn. Det är okunskapen som gör att vi ibland börjar frukta fel saker...


Svara

x
Stefan Jonasson
måndag, 20 januari 2020 22:16

Jag minns att när talibanerna tog över Afghanistan förbjöd dom musik filmer spel och andra syndiga saker när dom ville införa en muslimsk teokrati... Muslimerna är livrädda för helvetet.. Det helvetet som beskrivs i koranen är fasansfullt...En muslim som ligger för döden är livrädd dom kan inte veta om deras goda gärningar uppväger deras dåliga gärningar.. Förutom om en släkting givit sitt liv i jihad och bringat försoning för familjen.. Vi som tror på JESUS har blivit lovade av GUD att vi inte behöver frukta döden... Men jag blir lite orolig när JESUS har sagt enligt Nils att bara en eller två av tio som är kristna får följa med JESUS när han kommer... Jag har försökt att hitta det bibelställe där han säger det... Vart i bibeln står det...

Svara

x
Stefan Jonasson
måndag, 20 januari 2020 22:34

Den rike mannen hamnade inte i helvetet för att han var rik... Det var för att han inte trodde Moses och profeterna och fruktade GUD.. Hade han fruktat GUD och insett vem GUD är hade han förstått att det var GUDS VILJA att han skulle visa barmhärtighet mot lasarus som levde i sitt armod.. Jak 2:13 DOMEN SKALL UTAN BARMHÄRTIGHET DRABBA DEM SOM INTE HAR VISAT BARMHÄRTIGHET.. MEN BARMHÄRTIGHET TRIUMFERAR ÖVER DOMEN... TRO OCH GÄRNING... PRAKTISK KÄRLEK BARMHÄRTIGHETS GÄRNINGAR en tro utan barmhärtighet är en död tro

Svara

x
Tomas N svarar Stefan Jonasson
måndag, 20 januari 2020 22:54

Nej Stefan. Liknelsens rike man som hamnade i helvetet gjorde det precis som ala efter sina gärningar. Det är det alla bedöms efter. Visserligen blir du frälst av en levande tro,men domen beror på gärningarna.

Men liknelsen vill visa på 3 saker.

1 ) Vi kan inget göra efter domen och helvetet är en plåga.

2) Döm inte efter det yttre. Rikedomar leder ofta till synd,men det kan fattigdom också göra. En del får lida i denna värld ,men får belöning senare

3) Gud ser allvarligt på dem som fått en rejäl uppenbarelse eller nåd av Gud och har sett och förstått vem Han är ,men senare avfaller. Hjärtats förhärdning är en allvarlig varning.

Liknelserna måste tas för vad de är,de skall undervisa oss om något i Guds rike,de skall inte benas upp ord för ord för att kanske bli något annat än grundtanken.

Var gärna lite sparsam med stora bokstäver när det är dina egna tankar och inte bibelns ord

Svara

x
Stefan Jonasson
måndag, 20 januari 2020 23:21

Jag förstår inte vad du säger nej till.. Jag tycker att jag gjorde en ganska bra förklaring till den rike obarmhärtigt mannens onda gärning... När han förkastade GUD och ignorerade barmhärtigheten... Det finns ett helvete det är slutmålet för ondskan och den som förhärdat sig i den.. Det var ju för att frälsa människan från det onda som han tog straffet i sin kropp upp på korsets trä, och fördömde synden i köttet så att var och en som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt... Du kompletterar med det du har uppenbarelse om det är ingen konflikt i det du säger och allvaret i att låta sig förhärdas av synden... En kristen som avfaller och börjar leva i sina köttsliga lustar kan bli överlämnad åt sin egen dårskap.. Och förblindas av syndens makt att bedraga... Men GUD kommer inte att tillåta det hur länge som helst... Hon kommer att bli överlämnad åt svåra lekamliga lidande.. Synden har en benägenhet att straffa sig själv.. Speciellt för någon som är frälst.. Den ofrälste kommer inte under GUDS TUKTAN hon är redan under GUDS VREDE som i slutändan leder till helvetet om hon inte tar emot JESUS... Men ett GUDS BARN tuktas av GUD och i värsta fall en för tidig död.. Men ett GUDS BARN går inte förlorad därför att JESUS KRISTUS tog GUDS VREDE i sin KROPP och där dömde GUD synden i köttet...

Svara

x
Tomas N svarar Stefan Jonasson
tisdag, 21 januari 2020 06:39

Du gör dina ega tolkningar och predikar med stora bokstäver.
Man skall respektera Guds ord.
Finns ingen anledning att börja prata om barmhärdighetsgärningar i den liknelsen i luk 16.
Det duger inte att vara i närheten av det som menas.
Sina egna funderingar kan man ha för sig själv eller skriva i ödmjukare ton.
När det gäller din senaste kommentar så är det uppenbart att du har missat något i din ed teologi.

Du har inte med djävulen och demoner i problemen med synd straff och plågor på jorden. Och därför läggs deras verk på Gud eller människan och det kan inte bli annat än fel.
Särskilt iden om "syndnaturen" som ursäkt till att vi inte kan råda över köttet är en hopplös lära som binder fast folk ,där det finns frihet.Tyvärr som alltiextd med villfarelser jar man hittat någon enstaks bibeltext och tolkat den fel

Men jag tycker det är tröttsamt att argumentera med dig Stefan . Du lyssnar inte och slingrsr dig väldigt skickligt.
Det bästa vore för mig eller mågon anman att skriva en genomarbetad artikel med mycket bibelreferens i ämnet och sedan lämna och gå vidare.

Ordet skall vara fritt,men det fyller inget bra syfte om inte sanningen får komma fram och man blir uppbyggd.

Frid till er alla!

Svara

x
Peo
tisdag, 21 januari 2020 07:33

Sorgligt att vuxna som kallar sig troende håller på att slå varandra med den ena bibelversen efter den andra.....
Blir knappast uppbyggligt för troende att läsa dess mindre föe nya att stanba kvar

Svara

x
Johanna svarar Peo
tisdag, 21 januari 2020 08:19

Så sant så sant. Tycker att det tyvärr ofta spårar ut likadant här😢. Måste bli en ändring i detta anser jag. Vi som kristna ska väl lysa i världen❤️Menar inte att man som kristen är perfekt, alla gör vi fel mer eller mindre. Jargongen blir i stil med andra sociala medier i världen, fast här används bibelord för att hävda att man har rätt. Tyvärr så är det ju så överallt idag att ingen kan ge sig i sin åsikt, och lyssna till vad den andra säger. Eller att medge att man kanske t.om har fel. ”Stolthet”

Svara

x
Lasse svarar Peo
tisdag, 21 januari 2020 08:34

Ingen kan ta ifrån oss tryggheten som tur är, jag håller med dig, ett evigt diskuterande blir det.🤔🙏

Här kommer en fin sång

https://youtu.be/eX015BaT2C4

Svara

x
Lasse svarar Johanna
tisdag, 21 januari 2020 08:47

Så sant Johanna! Stoltheten och egot är jobbiga bitar i mitt liv och troligen i andras, samt att hävda sin rätt, men vi är så små och bräckliga och är så beroende av Jesus i allt, det enda vi kan göra kommer i sången här.🙏🙏♥️♥️

https://youtu.be/lNE_4BvfhLo

Svara

x
Lasse svarar Jessica
tisdag, 21 januari 2020 08:50

https://youtu.be/5U3rlGdEaMg

Svara

x
Lasse
tisdag, 21 januari 2020 08:53

https://www.youtube.com/playlist?list=RDjbHS9ozs8Qw

Svara

x
Lasse
tisdag, 21 januari 2020 08:57

https://youtu.be/o4Jt05hLC4c

Svara

x
Lasse
tisdag, 21 januari 2020 08:58

https://youtu.be/QBjpDoixhVQ

Svara

x
Lasse svarar Johanna
tisdag, 21 januari 2020 09:09

Om vi bekänner våra synder är Han trofast.🙏♥️ Då är jag nog upptagen hela dagen så mycket fel jag gör.🤔 Sen är det så att hade människor dömt mig hade jag haft det väldigt varmt nu. Men Herren dömer rättvist.👍 Jesus har all rätt att säga till mig, gån bort ifrån mig ogärningsman till den eviga elden.🔥

Svara

x
Johanna
tisdag, 21 januari 2020 10:13

Det är helt sant och rätt det du säger😊. Det är svårt med stoltheten. Och man har den nog många ggr mer i sig själv än vad man märker. Upplever att det tyvärr har bara blivit värre och värre med den överallt på bara några års tid. Klimatet har hårdnat. Är så glad och tacksam över att jag har Jesus i mitt liv annars hade det inte varit värt att leva i den här världen alls. Tack för fin sång💐

Svara

x
Johanna svarar Lasse
tisdag, 21 januari 2020 10:15

Det jag skrev va svar till Lasse. Gjorde lite fel där😊

Svara

x
Johanna svarar Lasse
tisdag, 21 januari 2020 10:18

Till Lasse och alla andra: https://youtu.be/D97fDNHw3QE

Svara

x
Johanna svarar Lasse
tisdag, 21 januari 2020 10:20

Ulf Christiansson med dotter som sjunger i videon. Gillar verkligen Uffes musik!

Svara

x
Mikael W
tisdag, 21 januari 2020 11:42

Nu är det dödliga coronaviruset på väg till Sverige från Kina
Sprita händerna....

Svara

x
Ellen S svarar Mikael W
tisdag, 21 januari 2020 11:50

1) Vad har det med ämnet att göra?
2) De som hittills har dött var redan svårt sjuka i andra sjukdomar, så virusets dödlighet är än så länge obekräftad.

Sedan är jag medveten om att Kina kanske döljer saker, men det är ingen idé att ropa varg innan man vet om vargen är på väg.

Svara

x
Jessica svarar Lasse
tisdag, 21 januari 2020 11:54

Jag älskar lovsånger Lasse!
Tack! ❤️🙏

Svara

x
Mikael W svarar Ellen S
tisdag, 21 januari 2020 13:14

Ja, du kanske har rätt Ellen...

Svara

x
Niklas
tisdag, 21 januari 2020 14:20

Svar till Mikael W Det ska ju bli dödliga epidemier i den sista tiden som vi är i nu som ska spridas mellan människor, innan Jesus kommer tillbaks och antikrist framträdande, ingen nyhet precis.

Svara

x
Mikael W svarar Niklas
tisdag, 21 januari 2020 16:03

Om jag förstått rätt så smittar det här viruset mellan människor, och har nu spritt sig till flera länder utanför Kina

(många människor kommer att dö, och hamna där antingen den rike hamnade, eller där Lazarus hamnade......se där, en koppling till artikeln)

Svara

x
Niklas
tisdag, 21 januari 2020 16:51

svar till Mikael W Helt rätt Mikael W 100% rätt full pott.

Svara

x
AnnMarie svarar Mikael W
tisdag, 21 januari 2020 17:02

Ja det är väl bara den egna lilla skaran av exklusiva perfekta kristna som man själv tillhör som komner till rätt ställe.....ialla fall enligt vissa fast det behöver man inte tro på 😁😄🤣

Svara

x
Mikael W svarar Niklas
tisdag, 21 januari 2020 17:03

....och eftersom du gav mig full pott så får du en sång av mig:

https://youtu.be/lElSWBjyLWA

Svara

x
AnnMarie svarar nils
tisdag, 21 januari 2020 17:09

Jag hittar inget i min bibel som bekräftar att 80-90 % av alla kyrkomedlemmar inte får vara med utan blir kvarlämnade här.Vad har du för övetsättning Nils?🤔

Svara

x
Mikael W svarar AnnMarie
tisdag, 21 januari 2020 17:31

Det finns bara ca 2 % Kristna i Sverige, så 98 % av alla svenskar blir kvarlämnade, och får gå på Pridefestivalen och vifta med den röda flaggan på 1:a Maj


Svara

x
Leif svarar AnnMarie
tisdag, 21 januari 2020 17:41

Ursäkta att jag går in och svarar även om frågan är till Nils. Hoppas att Nils ändå svarar vilket man bör göra när någon frågar.

80-90 % av kyrkofolket ser jag heller ingenstans direkt i Bibeln, däremot talar Jesus om 50 % av troende som saknar oljan. Det är en pålitlig källa eftersom var och en kan läsa det själva.

(Matt 25:1‭-‬13)
Då ska himmelriket bli som när tio jungfrur tog sina lampor och gick ut för att möta brudgummen. Fem av dem var oförståndiga och fem var kloka. De oförståndiga tog sina lampor men tog inte med sig någon olja, medan de kloka tog olja i kärlen tillsammans med sina lampor. När brudgummen dröjde blev de alla dåsiga och somnade. Vid midnatt hördes ett rop: Brudgummen är här! Gå ut och möt honom! Då vaknade alla jungfrurna och gjorde i ordning sina lampor. De oförståndiga sade till de kloka: Ge oss av er olja, våra lampor slocknar! De kloka svarade: Den skulle inte räcka både till oss och till er. Gå i stället till dem som säljer och köp. Men när de hade gått i väg för att köpa kom brudgummen, och de som var redo gick med honom in till bröllopsfesten. Och dörren stängdes. Till slut kom de andra jungfrurna tillbaka och sade: Herre, Herre, öppna för oss! Men han svarade: Jag säger er sanningen: Jag känner er inte. Håll er därför vakna, för ni vet inte vilken dag eller timme han kommer.


Svara

x
Niklas
tisdag, 21 januari 2020 17:49

svar till Peo & Johanna Man får bort allt det negativa när hemsidan är som Mikael W:s det blir trevligt att skriva då inga på hopp inget negativt eller ifrågasättande av det man skrivet att den och den tycker si och så och det tycker inte jag och så vidare men botemedlet/knepet är hur enkelt som helst den personen som lägger upp artikeln svarar då på de kommentarer som kommer in hur enkelt som helst inget tjafs eller negativt riskerar man då att få i retur, bra eller hur!Dessutom den som lägger upp artikeln förmodas ju veta vad artikeln handlar om och kan då svara på kommentarerna och då ha chans att få ett riktigt svar tillbaka till skillnad från hur det är nu mest gissningskommentarer eller påhopp som kommer i retur tillbaka ibland också positiva kommentarer. Inget positivt för ny kristna personer att läsa när de ser hur vi kristna beter oss när vi skriver på det viset mot varandra och om varandra då är risken att folk inte vi bli kristna när vi som då i verkligheten är kristna då beter oss på det negativa viset.Men det är enkelt att lösa, den som lägger upp artikeln på denna hemsidan svarar också på de kommentarer som kommer in lätt som en plätt allting blir då positivt för den som skriver,läser och kommenterar M.V.H Niklas

Svara

x
Stefan Jonasson
tisdag, 21 januari 2020 19:57

Än en gång vill jag påminna om att den som tror på JESUS.. Dvs var och en som tror att JESUS ÄR KRISTUS är född av GUD.... Och av alla som är född av GUD kommer till himlen.. Därför att JESUS dog för våra synder.. Våra synder bar han upp på korsets trä för att vi skulle dö bort från synden och leva för rättfärdigheten... Synden blev dömd i KRISTI KROPP.. Synden är redan dömd och den troende blir inte dömd (kastad i helvetet) liknelsen om jungfruna handlar inte om att hälften av dom troende hamnar i helvetet... Dom som inte hade olja var aldrig född av GUD

Svara

x
AnnMarie svarar Mikael W
tisdag, 21 januari 2020 19:59

😃😉

Svara

x
AnnMarie svarar Peo
tisdag, 21 januari 2020 20:15

Fariseerna är värst och förefaller ha ett inre knepigt tvång att försöka göra andra osäkra på sin frälsning.Har du jobbat tillräckligt mycket? för Gud.Läser du din bibel varje dag?Har du gett den törstande tillräckligt många glas vatten?Har du verkligen olja i din lampa?Älskar du verkligen dina fiender?(precis som om man kan göra det i egen kraft)

Svara

x
Leif svarar Stefan Jonasson
tisdag, 21 januari 2020 20:34

Försök nu att läsa ordentligt innan du återigen säger felaktigheter.😥 Den upproriskhet du ständigt visar på är något helt annat än gott..

Det är ingen som har sagt att de fem som går förlorade skulle vara födda av Gud, ändå attackerar du om och om igen i blindo, vad är det egentligen som driver dig?

Läs nu noga först ett par ggr och låt det smälta in innan du agerar fel än en gång.

Det står nämligen att alla jungfruarna väntade på Brudgummen, de väntar alltså allesammans på någon de "TROR" skall komma! Allesammans somnar dock men! När de hör ropet om att Brudgummen är på väg så vaknar ALLA och vill göra sig redo. Den som inte tror vill väl knappast göra sig iordning för någonting de inte tror på, eller?

Givetvis trodde de alla eftersom alla agerar, men några troende som inte var födda av Gud agerar för sent. Det är det det handlar om. Det finns många som tror på Herren men inte alla gör vad Herren befallt.

Svara

x
Leif svarar AnnMarie
tisdag, 21 januari 2020 20:48

Och vad kallar man dem som ständigt försvarar sådana som blir sura, irriterade och inte tycker om att följa Jesu befallningar mer än bara när man känner för det🤔

Svara

x
Christer Åberg svarar Fredrik Andersson
tisdag, 21 januari 2020 20:52

"Har ni inte seger över era synder utan faller i dem hela tiden. Så rensa era hem och ut och bränn sådant Gud inte gillar. Sälj inte utan kasta bort. Bränn om möjligt."

Nu ska jag inte vara oförskämd, men har du fått seger över synden och har människor blivit frälsta?

Svara

x
Stefan Jonasson
tisdag, 21 januari 2020 20:52

Eller hur det är väl sak samma... Alla som tror att JESUS ÄR KRISTUS dvs tror på JESUS.. Kommer till himlen... Sen dom som inte tror på JESUS kommer inte dit... Dom kan kanske tror på GUD på ett annat sätt.. Det kan vara dom som förlitar sig på sin egen självrättfärdighet.. Kanske tror dom på att JESUS kommer tillbaka och tar bara dom som levt rätt och lyckats leva upp till dom religiösa kraven..

Svara

x
Stefan Jonasson
tisdag, 21 januari 2020 21:02

Leif jag kanske inte alltid kopplar hela sammanhanget och du kopplar inte vad jag försöker dela med mig... Vi är ju som sagt inga litterära genier.. Och det här sättet att kommunicera är begränsat... Men det kan ju vara roligt också kanske lärorikt ibland när man får tänka efter... Jag ger alla som jag pratar med respekt.... Förakta inte profetiskt tal utan pröva allt och behåll det som är gott... Det är ju inte tredje världskriget som pågår här... Slapp av!

Svara

x
Leif
tisdag, 21 januari 2020 21:36

Javisst kunde det vara roligt, men tyvärr inte så som du håller på och vänder och vrider på det mesta så att det skall passa in i din egna Bibelsyn!

Problemet är ju att du inte förstår och inte riktigt vill greppa vad ordet tro egentligen betyder!

Lite bildligt som förhoppningsvis kan underlätta det något.

Leif säger, :ett ägg innehåller mer än bara skal:

Stefan svarar :Det spelar ingen roll vad du säger, det räcker med att tro på att det är ett ägg:

Leif: Men, Stefan! Om du vill att det här ägget skall börja leva så behöver någon ruva på detta ägg, det finns någonting innanför skalet som behöver vårdas och värmas tills det blir levande och ett nytt liv kläcks fram!

Stefan: Sluta nu! Det räcker med att tro på att det är ett ägg:

Leif :Nej, Stefan! Innanför skalet finns det faktiskt några ingredienser som behöver behandling förrän det kan få liv.

Stefan :Det räcker med att tro.

Leif :Puh🙄😥..

Osv, osv.....

Svara

x
Tomas N
tisdag, 21 januari 2020 21:44

Jag förstår er som klagar över den tråkiga tonen och kallar några av oss för fariseer.
Jag är själv ingen farise. Uttrycket dyker alltid upp när det blir teologiska diskussioner.
Jag tycker man kan och bör prata om bibelfrågor och teologi och gör det gärna och ofta. Håller mig borta lite gällande frågor om ändestiden,men tycker det är viktigt i frågor som rör lärjungaskap.

För oss som varit på apg29 ett tag så har det varit mycket fruktsamma diskussioner.

Nu på senate tid blir det ofta diskussioner med Stefan J och de blir långdragna. Han håller sig till Hypergrace och har en hel del populära men t eksamma bibeltolkningar som han envist proklamerar med stora bokstäver.

Kanske är jag lika envis ,det kan jag hålla med om.
Men min övertygelse som jag tar med mig även om jag släpper taget här är att respekt,den Helige Ande och ett lärbart sinne kan och vill leda alla diskussioner framåt till en djupate uppenbarelse.
Det finns bibelverser på när man går vidare därför att folk inte vill höra sanningen.Sanmingen som Gud äger och som vi får ta del av och vill söka den.

Jag tror och hoppas att det kan få vara imte bara yrevligt utan också uppbyggeligt och lärande på en kristen blogg.

Kom ihåg vänner att Gud ser och hör allt och ser vår position och vad vi tänker. Därför spelar mindre roll vad människor bestämmer.

Önskar att vi alla skall ko.ma närmare Gud i tjänande och kunskap. Där det behövs omvändelse kommer det göra ont förstås,mem efter frihet kommer kallelse och smörjelse aty tjäna Gud i glädje och prövningar
.Och bibelkunslap behöver inte vara perfekt. Men med dålig teologi blir det tungt och fruktlöst att vara kristen.

Välsignelse

Svara

x
Mikael W svarar Tomas N
tisdag, 21 januari 2020 22:09

Tomas N, bifogat finner du en Kristen sång framförd av den kanske bästa sångerskan som gått i ett par skor:

https://youtu.be/GffG2f_f5S0Svara

x
Stefan Jonasson
tisdag, 21 januari 2020 22:15

Om man tror att JESUS ÄR KRISTUS kommen i köttet är man född av GUD.... Okej bilden av ägget var väl ganska bra... Det får mig att minnas att paulus såg sig själv som ett ofullgånget foster den store GUDS mannen som hade fått en uppgift av GUD själv... Men genom GUDS NÅD är jag den jag är säger han och GUDS NÅD har inte varit verkningslöst... NÅDEN är ett verktyg till att tjäna GUD.. Inte till att ha en fribiljett att leva som en djävul.. En del av oss är frälsta på grund av GUDS BARMHÄRTIGHET som det står i hosea 6:4 vad skall jag ta mig till med dig Efraim vad skall jag ta mig till med dig juda er kärlek är som morgondis lik daggen som försvinner... Hosea 11 mitt folk är benäget till otrohet säger GUD hos 11:8-9 hur skall jag kunna överge dig Efraim? Skall jag lämna dig Israel..... Mitt hjärta vänder sig i mig ALL MIN BARMHÄRTIGHET vaknar. Jag vill inte låta dig känna min brinnande vrede, jag vill inte på nytt ödelägga dig ty jag är GUD Och ingen människa helig är jag bland er, och med vrede vill jag inte komma... Här förklarar GUD sitt sinnelag mot en troende som misslyckats och hamnat i syndens klor... Den som är frälst är inte längre under GUDS VREDE.. Och kan inte längre hamna i helvetet.. Likväl är en frälst människa under GUDS tuktan och har inte fribilljet att leva ut sina köttsliga lustar... Ungefär så tolkar jag det

Svara

x
Tomas N svarar Mikael W
tisdag, 21 januari 2020 22:45

Nja ,bättre med Johny Cash om du frågar mig.
En bra låt, men ganska typiskt sökarperspektiv. Men det är ju där så många är och kan känna igen sig i.
Vet inte om du menat något djupare.
Men Gud i sin storhet är både varje person nära på ett personligt sätt. Samtidigt står hans rike fast tryggt som alla folken ka komma tillbaka till ,för Han förändras inte.
Därav kärlken till ordet och skriften

Svara

x
Mikael W svarar Tomas N
tisdag, 21 januari 2020 23:35

Du vet Tomas N, sökarperspektiv har någon som söker efter Gud.

Nina Hagen, som var en statligt godkänd sångerska i det kommunistiska Östtyskland (jmf f.d hovsångerskan Birgit Nilsson), har trots icke-troende föräldrar, varit kristen i hela sitt liv, och hon gick ofta i kyrkan i Östtyskland, även om hon döpte sig först 2009.

Jag tror Nina Hagen, som många föraktar eftersom hon alltid varit sig själv, en dag kommer att vara där Abraham och Lazarus nu befinner sig.

Hur många med en Kristen mask fastklistrad på sitt ansikte, tror du, kommer att hamna på samma plats där sannolikt Nina hamnar?

Svara

x
Lasse svarar Johanna
onsdag, 22 januari 2020 07:10

Tycker ochså om hans texter o musik.😊

https://youtu.be/KL9W7iw953o

Svara

x
Lasse svarar Jessica
onsdag, 22 januari 2020 07:22

Kommer en fin här

https://youtu.be/lMOgeY0qbEE

Svara

x
Lasse svarar Jessica
onsdag, 22 januari 2020 07:27

https://youtu.be/ckEOxVRdK4c

Svara

x
Lasse svarar nils
onsdag, 22 januari 2020 07:30

https://youtu.be/lluIKSyG6UM


En tröstande sång .🙏🕯

Svara

x
Tomas N svarar Mikael W
onsdag, 22 januari 2020 10:05

Jag har bara en ytlig bedömning av Nina Hagen,men det som framträder är en ganska typisk vänsterframtoning. Minns också att hon var attraktiv bland de med delvis vänsterradikala ideer.
Men hon kan ju ha varit kristen hela tiden och om hon lämnat det vänsterradikala så är hon säkert en jättebra förebild.

När det gäller sökarvänlig musik så gillar jag det mycket. Alltså helt vanliga musiker som söker sig till Gud i det att de skriver om livet ,kärleken ,sorg och allt som har med livet att göra.
Helt annorlunda än redan kristna som kan vara sökarvänliga på fel sätt(genom att anpassa evangeliet rakt av)

Jag tror många av dessa ärligt sökande låtarna leder många till att själv söka Gud,det är ju jättebra

Jag inser också här i det du skriver Mikael W ,att vi inte känner varandra särskilt mycket. Jag verkar framstå som extremt fyrkantig och dömande och torr. Som man sår får man skörda antar jag. Jag engagerar mig i svåra frågor som handlar om lärjungaskap och Guds rike och då får man en viss roll.
Men med urskiljning och respekt borde man försöka se lite djupare om vem som finns bakom en signatur och ett namn.

Jag skall kolla lite på Nina Hagens liv och vittnesbörd. Men är mera dragen till Johny Cash typen,vi är alla olika.

Svara

x
Leif svarar Tomas N
onsdag, 22 januari 2020 10:50

Ville bara säga dig Tomas, att du är inte alls fyrkantig och dömande utan tvärtom, ofta klarsynt och balanserad. Jag vet att också vi har haft vissa bitar där åsikter går isär något, men! Det behövs sådana som också sprider lite salt där sötma och lättja ibland blir alltför mycket!

Jesu välsignelser över dig broder👍

Svara

x
SAS
onsdag, 22 januari 2020 11:26

Käre Gud här är jag och läser en del kommentarer. Jag har många åsikter om det jag läser. Men ibland känns det som om det är bättre att vara stila. Ta hand om de som skriver att de är fria från förakt och felaktiga bedömningar efter köttet.

Svara

x
Lasse svarar Jessica
onsdag, 22 januari 2020 16:29

https://youtu.be/hBpnEZT6DoM

Svara

x
Fredrik Andersson svarar Christer Åberg
onsdag, 22 januari 2020 21:15

Kära Åberg, jag skrev att jag känner mig välsignad.

Men för att klargöra:
Skillnaden från förr och idag är som natt och dag. Jag är inte samma människa efter frälsningen.

Ja jag har helt tappat de intressen jag hade, tvspel, film, erotiska filmer och de aktiviteter relaterade till. Vägen har varit lång och på den här sidan livet blir man aldrig riktigt färdig. Dock får man alltid passa så man inte trillar tillbaka. Men har man rensat sitt hem som jag sa, så är risken mindre för återfall.

Dock måste jag säga att jag fortfarande är en syndare! Bland de värsta, likt Paul skriver.

Sen rekommenderar jag att man. Alltid studerar sin bibel varje dag.
Jag läser 2 kapitel gamla, 2 kapitel psalm/pred/ord/klag/högavisa, 2 kapitel nya testamentet och sen börja om igen om något tar slut.

Om folk blir frälsta är inget jag kan påverka och det är direkt dumt att säga så, för det sätter press på människor för något man inte styr över.

Svara på frågan vem som frälser.
Jag med mina helgelse gärningar eller Gud med sin nåd?

Sen är det då dumt att jag helgar mig, för att det inte frälser någon?
Är det bättre att leva vidare i synd eller atapi?

Sen har jag märkt att folk gillar inte att man försöker dra ner på det världsliga.
Därför sträva efter att lära känna Herren.

Frågan följer.
Vad i denna världen kommer finnas i nästa?
Inte mycket som vi håller av idag skulle jag tro.

Svara

x
Mikael W svarar Tomas N
onsdag, 22 januari 2020 21:31

Även jag gillar att lyssna på Johny Cash. Jag såg filmen om hans liv, där det framgick att han under hela sitt liv var en missbrukare, och blev arresterad sju ggr. Man kan undra vilken ande som gav honom inspiration att skriva texterna till hans sånger.....men jag gillar honom. Han gick bort för tidigt.

När det gäller Nina H., så vet jag inte så mycket om henne, men hon hade en fantastisk sångröst i sin ungdom

(beträffande om du ger sken av att vara extremt fyrkantig och torr så har jag inga kommentarer)

Svara

x
Tomas N svarar Mikael W
onsdag, 22 januari 2020 21:48

Om Jonny Cash sånger hade förhärligat synden hade jag inte gillat dem. Han blev frälst av vad jag förstått. Men sångerna präglas även kamp och en varning för syndens kraft.
USA byggdes på en stark kristen grund och de lämnade mycket av de gamla hedniska rötterna som Europa dragits med fram tills nu.
Särskilt i norden har vi haft problem med att vara odelat och brinnande kristna. Hedniska drag har
blivit kvar.

Svara

x
Tomas N svarar Fredrik Andersson
onsdag, 22 januari 2020 21:57

Kul att höra att du ser en tydlig skillnad efter frälsning.
Helgelse uppmanas vi till på många ställen.
Vandra såsom Jesus gjorde och följ Paulus så som han följer Jesus.
Vi tjänar en Herre och det är fruktlöst och destruktivt att tjäna flera herrar.
Den här världens furste har många ledare som vill att vi skall följa dem genom Synd och bundenhet. Det ger bara grus i maskineriet och skymmer vår gemenskap med Gud.
Gud är god och vill ge oss allt och sätta oss helt fria.
Och att tjäna Herren är tänkt att vara en glädje i.
Må det bli så för dig Fredrik.

Välsignelse!

Svara

x
Leif svarar Fredrik Andersson
onsdag, 22 januari 2020 22:23

Du resonerar sunt och rätt i det allra mesta Fredrik. Det är helt rätt att avstå från världens alla möjliga områden och det är kanon att läsa massvis med Bibel och vara ofta i bön. Var ett föredöme för oss alla broder, men!

Något som man bör vara försiktigare med är att alltför ofta säga till andra kristna att så här lever jag och så måste ni alla andra också leva. Pekpinnar blir inte alltid bra emottaget.
Du har absolut inte gjort det för mycket, du har ju inte gjort så många kommentarer överhuvudtaget, men!

Det här är bara ett tips. Helt ok och bra om vi uppmuntrar varandra till avhållsamhet från världen och till så mycket umgänge som möjligt med Jesus, Gud Fader, Anden och Bibeln.

(1 Tim 4:12)
Ingen får förakta dig för att du är ung, utan var ett föredöme för de troende i ord och gärning, i kärlek, tro och renhet.


Jesu välsignelser och frid...

Svara

x
Jessica svarar Lasse
onsdag, 22 januari 2020 23:15

Så oerhört vackert! 🌺

Svara

x
Jessica svarar Jessica
onsdag, 22 januari 2020 23:22

Jag tänkte på Gud i dina händer, som du länkade till. Så vackert med fiol.
Är lite svag för såna lite vemodiga melodier.🙏

Svara

x
Johanna svarar Lasse
torsdag, 23 januari 2020 00:32

Den va väldigt fin och trösterik❤ hade aldrig hört den innan, så vacker så att tårarna rinner.

Svara

x
Johanna svarar Jessica
torsdag, 23 januari 2020 00:33

Håller med dig fullt om psalmen/låten "Gud i dina händer", så fin och berör så djupt.

Svara

x
Johanna svarar Lasse
torsdag, 23 januari 2020 01:00

Den med Jerusalem är så bra!

Svara

x
Tommy
fredag, 24 januari 2020 01:19

Det att vi , om man kommer just till Paradiset, så finns en vers Ni skall se de ni inte ens kunde ens tänka efter vara där. "Om Orden, alla knän skall böjas för Herren Jesus, om de inte böjt sina knän i detta Liv. Böja knäna då efter detta Liv på jorden av dem som inte böjt knäna inför Gud?. Är Helvetet Evigt?, Eller kommer Gud släcka den också. Jag har läst att Gud är och uppenbarar sig i Eld, är det denna eld som prövas framför och bränner upp slagget på andra sidan så människan blir ren tillslut. Istället för Evig plåga. Jag vet inte alls hur det ser ut, och hur Gud kommer agera, på andra sidan. Märkligt att Gud talar om, att människor skall få se, de de inte ens kunde tänka sig vara där. Skulle Judas t.ex kunna vara i Paradiset, Är det möjlig tanke?.


Svara

x
Lasse svarar Johanna
fredag, 24 januari 2020 07:56

🤗👍

Svara

x
Lasse svarar Jessica
fredag, 24 januari 2020 07:56

🤗👍

Svara

x
Lasse svarar Johanna
fredag, 24 januari 2020 19:26

https://youtu.be/VJKSgJ4rLO0

Svara

x
Peter Wallgren
fredag, 24 januari 2020 19:27

Se gärna videon om den rike mannen och lasarus av Madeleine Wallgren här: https://www.youtube.com/watch?v=iFIUf9R0t2s
Du kommer nog att få en trevlig aha-upplevlse! (Se även del 2)

Svara

x
Lasse svarar Jessica
fredag, 24 januari 2020 19:32

https://youtu.be/bQW_az64fbk

Svara

x
Lasse svarar Johanna
fredag, 24 januari 2020 19:38

https://youtu.be/s6rgPSPbRXw

Svara

x
Lasse svarar Johanna
fredag, 24 januari 2020 19:41

https://youtu.be/71NsKQbAknw

Svara

x
Lasse svarar Jessica
fredag, 24 januari 2020 19:48

https://youtu.be/Im-f02ecuTE

Svara

x
Johanna svarar Lasse
fredag, 24 januari 2020 23:15

Jerusalem är så bra😊! Och Lapp-Lisa med Barnatro är superfin!

Svara

x
Lasse svarar Tommy
lördag, 25 januari 2020 07:51

Hej Tommy! Dina funderingar är bra men jag har inte svaren, bara Gud har dem, men på domedagen får vi svaren av Jesus och Hans dom är fullständigt rättvis.♥️ i förgår pratade jag med en muslim han är livrädd för domedagen för han vet inte om hans gärningar räcker. För dig räcker det med nåden Tommy.♥️🙏 för min egen del accepterar jag att Jesus säger gå bort ifrån mig ogärningsman,.🔥 Jag älskar Jesus och Hans domslut har jag fullständig respekt för, är väldigt medveten om hur jag är.

Svara

x
Lasse svarar Tommy
lördag, 25 januari 2020 08:00

Lyssna på texten!♥️🙏

https://youtu.be/d2H4PfywsqQ

Svara

x
Lasse svarar Tommy
lördag, 25 januari 2020 08:02

https://youtu.be/otg60vZXJGg

Trofast

Svara

x
Lasse svarar Mikael W
lördag, 25 januari 2020 09:52

Aftonbladet: Bilbränder i Sätra, Gävle: Johnnys husvagn brändes upp.
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/g7OrAk/johnnys-husvagn-brandes-upp-barnen-kommer-bli-ledsna

Svara

x
AnnMarie svarar Peter Wallgren
lördag, 25 januari 2020 11:13

👍👍👍

Svara

x
Johanna svarar Lasse
lördag, 25 januari 2020 11:57

Varför varför är det så här undrar man😢?

Svara

x
Johanna svarar Lasse
lördag, 25 januari 2020 11:59

Med bilbränderna tänkte jag på. Och det händer ju inte bara i Gävle tyvärr. Allt är helt upp och ner nu😢det enda vägen är Jesus för Sverige och hela världen.

Svara

x
Jessica svarar Lasse
lördag, 25 januari 2020 13:01

Jag tycker mycket om Simon Ådahl.
Han framställer evangeliet så enkelt.
Vem som helst kan ta det till sig.
Till och med ett barn.

Det är ju precis så vi ska ta emot himmelriket- som barn🙏

Svara

x
Lasse svarar Jessica
lördag, 25 januari 2020 16:37

Och han älskar.👍♥️

https://youtu.be/JwswsOK59m8


Visst är det underbart Jessica

Svara

x
Lasse svarar Johanna
lördag, 25 januari 2020 16:43

Jag vände på siffrorna det var inte 82 år utan 28 år på ett av mina barn.🤗 jag fick barn väldigt tidigt.🤔 kognitivt är jag som en femåring. 🤣

Svara

x
Johanna svarar Lasse
lördag, 25 januari 2020 17:03

Ingen fara🤣jag förstod ju nästan det😊

Svara

x
Lasse
lördag, 25 januari 2020 17:53

https://youtu.be/7RUmWu6uhfg

Svara

x
Lasse svarar Johanna
lördag, 25 januari 2020 17:54

https://youtu.be/5B59WVOJa2I

Vi behöver. ♥️

Svara

x
Lasse svarar Johanna
lördag, 25 januari 2020 17:59

En sång om mig.😢

https://youtu.be/HwxWjtMRd7k

Svara

x
Lasse svarar Johanna
lördag, 25 januari 2020 18:16

Min mamma hjälpte till på ria, de gamla alkisarna önskade alltid denna sången flera gånger under kvällen, de sjöng falskt o för fullt o grät, jag blir väldigt berörd av denna sången.😍

Svara

x
Lasse svarar Johanna
lördag, 25 januari 2020 18:17

Jag var typ 10 år då.

Svara

x
Johanna svarar Lasse
söndag, 26 januari 2020 09:09

Den hade jag aldrig hört innan. Berörande😢

Svara

x
Lasse svarar Johanna
söndag, 26 januari 2020 09:20

https://youtu.be/q5_V822lF5s

Så vacker sång

Svara

x
Johanna svarar Lasse
söndag, 26 januari 2020 09:30

Känner du dig som ett vilset barn? Då kan vi ta varandra i hand😊

Svara

x
Lasse svarar nils
söndag, 26 januari 2020 09:34

https://youtu.be/eaVnVPCYl2g

Svara

x
Lasse svarar Johanna
söndag, 26 januari 2020 09:53

Vad skönt att vi är två Johanna. Jag känner mig som en ogärningsman ochså

https://youtu.be/nU3uETpD5v8

Jesus håller vår hand.🙏

Och jag kan ta din hand i min .🤗

Svara

x
Johanna svarar Lasse
söndag, 26 januari 2020 10:05

Den hade jag aldrig hört innan😊så fint när det är barn som sjunger.

Svara

x
Johanna svarar Lasse
söndag, 26 januari 2020 10:50

Ogärningsman va väl att ta i, så illa ställt tror jag inte att det är med dig. Vilsen kan man känna sig ändå. Är vi säkert inte ensamma om. Men alla som känner det så vill kanske inte säga det. Så tror jag.

Svara

x
Lasse svarar Johanna
söndag, 26 januari 2020 12:34

Tror jag ochså det är.

Svara

x
Tommy. svarar Lasse
tisdag, 28 januari 2020 00:36

Tack Lasse, för Ordet trofast, nej jag kan inte lyssna till Musik, för en märklig höselskada. hade v-ideor text, så hade jag kunna läst Texten. Men det räckte du Skrev (TROFAST),

Svara

x
Lasse svarar Tommy.
tisdag, 28 januari 2020 05:56

https://www.youtube.com/playlist?list=RDotg60vZXJGg

Försöker få med texten i denna. 🤗

Svara

x
Lasse svarar Tommy.
tisdag, 28 januari 2020 05:58

https://youtu.be/otg60vZXJGg

Svara

x
Lasse svarar Tommy.
tisdag, 28 januari 2020 06:01

min vandring, varje stag jag tar
Är du med mig
Aldrig ensam, du lämnar aldrig mig,
Lämnar aldrig mig
Stor är din trofasthet
Jesus, stor är din trofasthet
Jesus, stor är din trofasthet
Alla dagar är du med
I min oro, du står alltid kvar, du är Klippan
I din närhet, min rädslan rinner av
Rädslan rinner av
Stor är din trofasthet
Jesus, stor är din trofasthet
Jesus, stor är din trofasthet
Alla dagar är du med
Jesus Kristus du är min trygghet, helt säker i din famn
Jesus Kristus du är min framtid mitt hopp är i dit namn
Jesus Kristus du är min trygghet, helt säker i din famn
Jesus Kristus du är min framtid mitt hopp är i dit namn
Jesus Kristus du är min trygghet, helt säker i din famn
Jesus Kristus du är min framtid mitt hopp är i dit namn
Stor är din trofasthet
Jesus, stor är din trofasthet
Jesus, stor är din trofasthet
Alla dagar är du med

Svara

x
Leif
tisdag, 28 januari 2020 17:57

Så här säger programledarna på Himlen TV7 om Madeleine Wallgren...


Vi har blivit tvungna att dra bort programserien ”Skatterna i Guds ord” med Madeleine Wallgren från vårt programutbud eftersom det kommit fram att hon börjat undervisa en teologi som vi inte står för, nämligen kristen universalism som hävdar att alla till sist kommer att bli frälsta genom att ta emot Jesus oberoende av vad de väljer under sitt liv på jorden. Det är alltså en undervisning som inte ser helvetet som en slutgiltig evig dom. Vi ber så mycket om ursäkt av alla tittare för de avsnitt där hon undervisat utgående från denna irrlära. Vi tar bestämt avstånd från all undervisning som inte grundar sig på Guds Ord.

Jag har också tidigare varnat för denna sneda lära...

Svara

x
Lasse svarar Leif
tisdag, 28 januari 2020 18:08

Universalism teologi, vilka svåra ord för någon på min kunskapsnivå. Mvh Lasse

Vi tar en sång istället. ♥️🙏 allt gott min vän


https://youtu.be/7xmXNFy9keI

Svara

x
Leif svarar Lasse
tisdag, 28 januari 2020 19:17

Ja, det kan låta svårt och tråkigt, men jag sätter in det här bara för att jag ser att vissa här inne är lurade till att tro att Madeleine och Peter Wallgren innehar har en djup vishet, men!

De har likt många som försöker djupdyka långt ner i Bibelns skrifter pga av att försöka rättfärdiga en egen tanke hamnat vilse. Det är i sådana lägen den onde passar på ett mycket lurigt sätt belyser ett endaste ord från olika vinklar och får dem att tro att "detta är från Gud"!
Det görs en stor och viktig sidolära, alltså bara pga ett enda ord! I det här fallet är det evigheten som främst Madeleine hakat upp sig på...

Jag vet att många tycker att det är jobbigt med dem som varnar men jag vill inte att någon går på en massa lögner såsom t.ex just detta med universalismen. En villolära som i vissa förgreningar säger att alla människor till sist kommer att bli frälsta oavsett om du väljer Jesus nu under livet eller senare efter detta jordeliv..

Man behöver alltså akta sig för allt sånt här osunt för att det skall kunna gå bra för oss.. Varje människa behöver göra allt för att bli frälst här och nu för att inte riskera att gå evigt förlorad, det är Bibelns budskap och inget annat!

God bless you brother 😘

Svara

x
Simon svarar Niklas
onsdag, 29 januari 2020 11:12

Bra Niklas, håller med dig, nykristna och ofrälsta blir bortstötta av beteendet vi kristna har mot varandra. Vi måste vända oss tlll Bibeln och helga oss från dåligt beteende, skvaller vid kaffebordet efter mötet, förtal mm.
Plocka bort alla löljiga inledningar, lånha lovsånger, kaffet efter mötet och låt Den Helige Ande vara fden som leder predikan. Inte politiska åsikter och ismer som bla Pingst är helt genomsyrad av i nuuläget.
Ingen blir frälst av lovsången elller långa inledningar.
Den är genom predikan av Guds ord ledd av Den Helige Ande vi kommer till tro, och genom att vi bekänner att synden är synd och vänder oss ifrån synden.
Bra Niklaa

Svara

x
Sven Thomsson svarar Simon
onsdag, 29 januari 2020 11:57

Amen, Simon. Det är sant.

Svara

x
Fredrik svarar Simon
fredag, 31 januari 2020 21:46

Simon, du skriver om hur vi beter oss mot varandra i kyrkan.. sen i nästa andetag klankar du ner på andra som gillar saker som inte du gör, lovsång, inledningar, kyrkfika... alla är inte likadana, alla är unika!! Det är det som är hela grejen med Guds skapelse att vi är unika. Vi är älskade! Vi har olika gåvor och vi tycker olika men alla behövs!
Det var ju precis det du skrev att vi inte skulle bemöta varandra så!!
Slå sig för bröstet och visa på hur duktig man är och dömer andra hur dåliga de är... Mannen i Helvetet.. är det inte just det som Bibeln pratar om hur blinda folket är!!
Att fyllas med kärlek till sin nästa, älska sin nästa som sig själv var det någon vis man som sa, ja just det Jesus!
Bli mer lik Jesus! Döm inte andra, överlåt det till Fadern!
Det Sverige behöver är att alla kristna möter upp med en längtan och bön för sitt land och för de som inte har fyllt tomrummet i sitt hjärta än med Jesus.
Allt snack inom kyrkorna med fokus på olikheter mm för oss inte närmare Jesus utan snarare precis som den Onde vill, bort från Gud.
Vi behöver enas med tydlighet i budskapet om att det finns bara en frälsare - Jesus som är vägen sanningen och livet!
Det är det enda viktiga!! Att ha det rätt ställt med vår skapare!
Vi alla kommer att gör fel och vi alla brister, men det är inte det vi ska lyfta fram! Vi ska lyfta fram det goda i oss alla!
Det är så lätt att se flisan i sin nästas öga...
Be om att bli mer lik den bästa förebilden av dem alla - Jesus!
Han såg alla, men särskilt de små, utstötta mm.
Jesus ödmjukade sig och visade kärlek!
Äktenskapbryterskan: Jesus sa: Inte heller jag dömer dig!
Där har vi mycket att lära oss!!
Döm inte, var kärleksfulla!*
Var osjälviska! Som i den nya Julfilmen Klaus, En osjälvisk handling föder alltid en annan osjälvisk handling.
Inte undra på att den Onde proklamerar jaget i världen.
Be för alla som inte hittat hem!
Be om beskydd från frestaren!
Be om förlåtelse till vår frälsare Jesus som tagit allt ont på sig en gång för alla!
Be om vägledning till Den Helige Anden!
Tacka Gud för allt gott!
Gud välsigne er alla i uppdraget Jesus gav oss:
Gå ut och gör alla till lärjungar!

Svara

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!

 
Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00


Senaste bönämnet på Bönesidan

onsdag 19 februari 2020 23:38
BER OM HELANDE MIRAKEL FÖR 71 ÅRIG KVINNA MED SPRIDD CA‼ 🙏🙏

Senaste kommentarer

Stefan Jonasson : Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Mikael W: Påven tillkännager en världsreligion år 2020

Erik S: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Tomas N: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Bertil Rosenius: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Bertil Rosenius: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Stefan Jonasson : Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

SA: Dröm: De mogna och omogna

Leif: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Nils: Påven tillkännager en världsreligion år 2020

Stefan Jonasson : Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Leif: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Leif: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Anna: Dröm: De mogna och omogna

Bertil Rosenius: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

PT: Påven tillkännager en världsreligion år 2020

Leif: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Mikael W: Påven tillkännager en världsreligion år 2020

Nicolas: Påven tillkännager en världsreligion år 2020

Lukas: Påven tillkännager en världsreligion år 2020


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper Creeper

↑ Upp