Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Kommentarer | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Världen idag

19 Grad Januar 2, 2020 an Norwegen

Global Äerderwäermung ass ee Grond, no Fuerscher. 

Sonn, Villercher. 

Klima Fuerscher Erik Kolstad op der Universitéit vu Berge Virop ze global Äerderwäermung als Ursaach fir de Wanter an Norwegen ass kaal elo.


Christer ÅbergAv Christer Åberg
torsdag 2 januari 2020 17:11

Nëmmen 18.6 Grad an Åndalsnes um Donneschdeg de Moien, an nei duergestallt vum Christophe fir Januar an Norwegen. Mee et huet just eng Stonn.

Fir e puer Stonnen méi spéit gouf en neien Rekord deemols 19 Grad am Sunndalsøra gemooss , e puer Mil Norden Osten vun Åndalsnes.

global Äerderwäermung

Klima Fuerscher Erik Kolstad op der Universitéit vu Berge Virop ze global Äerderwäermung als Ursaach fir de Wanter an Norwegen ass kaal elo .

An Schweden, gëtt et méi waarm. Schnéi Linn während méi héich a méi héich all Joer am Land weider.

Ech liewen am Highlands vun Småland. Hei kann et vill Schnéi ginn, mä haut, 2. Januar 2020, ass déi eenzeg gréng Wise statt.

Zäit Schëlter

Ech weess net, firwat dat ass, mä eng Saach sin fir sécher weess: Et ass en Zeechen vun der Zäit. Mee dann vergiessen mir mussen net, datt soulaang der Äerd de Saisonen bleift ni Enn.

1. Moses 8:22: "Wéi laang wéi der Äerd bleift, der dräizéng an Recolte, a kal an Hëtzt, Summer a Wanter, an Dag an Nuecht soll net Cessatioun."

Et gëtt vill an eiser Welt grad elo an alle Beräicher. Politesch, religiously, wirtschaftlech, morally ... Dir hutt alles prett mat Jesus ze hunn, well geschwënn bréngt hien doheem déi, déi an him gleewen.

Wann Dir hutt scho nach net Jesus den Här brauch Dir et elo ze maachen. Da wäert Dir gerett a wäert fir Éiwegkeet sécher ginn, wat geschitt.


Publicerades torsdag 2 januari 2020 17:11:05 +0100 i kategorin och i ämnena:


25 kommentarer


x
SA
torsdag 2 januari 2020 18:46

Det drar i hop sej , helt klart det märks på klimatet och massa annat .

Svara

x
Mikael W
torsdag 2 januari 2020 20:52

+19C tycker jag låter som en behaglig temperatur.
Ser dock inget samband mellan klimat och teologi


Svara

x
SA svarar Mikael W
torsdag 2 januari 2020 21:19

Det är det , men inte i januari , det har absolut med klimatet att göra.

Svara

x
Mikael W svarar SA
torsdag 2 januari 2020 21:38

Ja du har nog rätt....
Temperaturen utomhus kan ha något med klimatet att göra... 🧐

Svara

x
Lena Henricson svarar SA
torsdag 2 januari 2020 22:45

Ja,SA och ni andra. Det drar ihop sig. Lyssna gärna på siste vinterprataren klimatforskaren Johan Rockström om detta.👍🙂

Svara

x
Mikael
fredag 3 januari 2020 09:12

Om alla slutar fisa så har vi räddat denna planet!

Svara

x
Ellen S svarar Mikael
fredag 3 januari 2020 10:08

Jag tycker inte att vi ska raljera över att Guds skapelse mår dåligt. Att ursäkta rovdrift på skapelsen med argumentet att ”Jesus kommer snart”, det håller inte. Den dagen är närmare idag än igår, och det blir allt kortare tid kvar, men när jag växte upp fick vi höra att det inte var någon idé att bry sig om skolan, att hitta någon att gifta dig med etc., för tiden var så kort, men det har gått 30 år sedan dess, och den f.d. ungdomsledaren som sade så äger idag en gård där han planterar skog som han uppenbarligen tror att hans barn eller barnbarn (jo, han gifte sig och skaffade familj) en dag ska få skörda. Grejen är att kunna leva både som om Jesus skulle komma i eftermiddag och som den här planeten ska hålla för många generationer till. Vi skall dyrka skaparen och inte det skapade, men att inte försöka att på bästa sätt ta hand om det Gud har skapat tycker jag vittnar om otacksamhet mot skaparen. Djur och växtarter som Gud skapat dör ut dagligen, hav och mark smutsas ner och skogar skövlas. Sedan är det viktigaste av allt att människor blir frälsta, men det finns inte någon motsättning mellan att berätta om Jesus och att bry sig om hur skapelsen mår, tvärtom. Att säga sig vilja ha gemenskap med skaparen men spotta på skapelsen skorrar illa i omvärldens öron. Och, ja, jag vet vad det står i Bibeln om den här planeten i den yttersta tiden. Men att därför hävda att hi inte ska bry oss är som att säga att vi inte ska vårda sjuka, för vi vet ju alla ändå ska dö till slut.

Svara

x
Lasse svarar Ellen S
fredag 3 januari 2020 11:02

Visa ord Ellen!🙂 vi ska förvalta allt på bästa sätt och värna om allt skapat, att en del tror att vi kan rädda jorden det är omöjligt enl Guds ord. Tack för ditt inlägg. 🤗

Svara

x
Mikael W svarar Ellen S
fredag 3 januari 2020 12:35

Det bästa för vår planets välmående, käre Ellen S, är att reducera antalet människor, vilket skulle kunna göras med hjälp av familjeplanering (tar för lång tid), världskrig, en världsomfattande pandemi, omfattande massmord, en attack från utomjordingar mm

Ingen normalt funtad kan väl önska något av ovanstående.

Dessutom, så ville Gud att Abraham skulle föröka sig likt antalet stjärnorna på himlen (1 Mos. 15:5), så det ligger i Guds intresse/plan att vi ska bli många människor.

Så, vad sägs om en välutvecklad miljöteknik?

Jättebra, men det hjälper ju inte mot utfiskning, framtagning av miljöfarliga batterier, nedskräpande vindkraftverk, skogsskövling osv

Glöm inte att miljöpolitik skall balanseras gentemot arbetsmarknadspolitik

Ingen vill samlas under kommunismens fana längre, så miljörörelsen är bara en förtäckt vänsterrörelse.

Som exempel ser vi hur Miljöpartiet i Sverige istället för att arbeta för framtagning av bra miljöteknik, istället vurmar om HBTQ rörelsen och samkväm med Muslimska Brödraskapet och gynnande av miljöfarliga batterier

Jesus är svaret på alla problem


Svara

x
Ellen S svarar Mikael W
fredag 3 januari 2020 12:54

Jag skrev att vi borde värna om den skapelse Gud har anförtrott oss att vårda och bruka. Inte att vi skulle rösta på eller engagera oss i förfelad miljöpolitik utblandad med vänsterflum.

På vilket sätt strider det mot Guds vilja att tänka efter innan man belastar miljön i onödan? Till exempel att planera sina inköpstillfällen istället för att ta bilen till affären var och varannan dag, eller att avstå från impulskonsumtion man egentligen inte behöver.

Svara

x
SA
fredag 3 januari 2020 12:56

Som det var på noas tid ... folk gifte sej planterade byggde , köpte sålde ..... så ska det vara när Jesus kommer, men så ståt det oxå om , när vi ska lyfta våra huvuden , naturkatastrofer rykten om krig omoral , som det ser ut i dag , råder ingen tvekan om att tiden lider mot sitt slut ,

Svara

x
Lenny
fredag 3 januari 2020 14:37

Allt som sägs är inte sant, så kanske är fallet Norge den 2 -3 januari 2020,
detta må tas med en nypa salt.
Vi ska icke raljera om detta, men mycket osanning florerar idag,
Vi är alla uppmanade att försöka skilja sant från falskt.
Men onekligen dras vi med klimatförändringar det som händer Australien är
ett exempel, så slående som något.
Tecknen finns där, men det bästa är att läsa bibelns sista bok.
Klimatet nu, tycks ha blivit religion i sig för många, och
några är beredda att gå hur långt som helst.
Vi som kristna ska inte fördjupa oss i detta och låta oss förledas.

Svara

x
SA svarar Lenny
fredag 3 januari 2020 15:53

Så är det , för vi vet att det ska bli en ny himmel och en ny jord 👍

Svara

x
Asbjørn
fredag 3 januari 2020 17:20

Det var nok bare varme vinder fra sør, som førte til at det ble varmt noen få timer innerst i noen fjordarmer mellom bratte fjell. I dag er det vind fra vest, og snøstorm, og rundt 0 grader. Men media vil gjerne ta det som prov på klimatendring om det er varmt en dag. :-)

Svara

x
Steven
söndag 5 januari 2020 09:26

Man måste förstå att det ligger en agenda bakom påstådd klimatkris. Att det finns mycket onda krafter som vill styra oss i en viss riktning.
Dels har vi satan men också hans fysiska hantlangare, d v s människor som vill att du ska ta ett vilddjurs märke, bli som satan; självisk, rebellisk, hatisk e t c. De bygger även upp ett samhälle där allt ska kontrolleras.
Agendan med ”Klimatkatastrofen” syftar troligtvis att leda och påverka oss i en viss riktning. Ena oss att vi måste ”rädda klimatet”. Den som inte ställer upp på detta är en f i e n d e. Ja t o m så kallade kristna kommer falla på detta och mena, att ställer du inte upp på detta, eller tycker si eller så, ja då ska du inte kalla dig kristen. En märklig värld vi lever i.
Mycket tyder på att Eliten och de sammansvurna vill införa en global klimatskatt, som ska betalas på nationell eller individuell nivå.
Denna globala skatt ska ”rädda världen”. ”Äntligen kan FN, som nu placerats i Jerusalem, världens huvudstad, fördela monetära tillgångar för att utjämna klassklyftor, bekämpa fattigdom, orättvisor, ojämlikhet m m”.
En världsregering. Världskommunistiska ideal, med ett herrefolk, en liten elit som styr allt, medan resten lever som slavar.
Aaron Swartz upptäckte att stora globala företag finansierade forskare som enbart påstod att det pågår en klimatförändring. De forskare som påstår att det inte pågår nån särskild klimatförändring, de fick inga anslag, och fick svårigheter att dels få ut lön eller motbevisa klimatagendan.
Aaron Swartz hittades hängd, ca 25 år gammal ..,
Det finns fler visselblåsare och mer fakta för den med ögon att se med.

Det är tydligt att de flesta kommentarer här, inte har uppfattat vad som pågår bakom kulisserna. Det är oroväckande. Förstår man inte agendan, vilka som är förövarna, ja då blir man vilseledd.

Men viktigaste av allt är att vi går från härlighet till härlighet, blir mer lik Jesus, och är en Jesu lärljunge i karaktär, tanke, ord & handling, med Guds kärlek, till Honom, från Honom, till våra bröder och systrar i Kristus.

För övrigt uppmanar jag de som ännu inte är andligt pånyttfödda från ovan, att de söker denna frälsning likt David i Psalm 51.

”Nåd och frid föröke sig hos eder, i kunskap om Gud och vår Herre Jesus Kristus. Allt det som leder till liv och gudsfruktan har hans gudomliga makt skänkt oss, genom kunskapen om honom som har kallat oss medelst sin härlighet och underkraft. Genom dem har han ock skänkt oss sina dyrbara och mycket stora löften, för att I skolen, i kraft av dem, bliva delaktiga av gudomlig natur och undkomma den förgängelse som i följd av den onda begärelsen råder i världen.Joh. 1,12. Rom. 8,15, Vinnläggen eder just därför på allt sätt om att i eder tro bevisa dygd, i dygden kunskap,Gal. 5, i kunskapen återhållsamhet, i återhållsamheten ståndaktighet, i ståndaktigheten gudsfruktan, i gudsfruktan broderlig kärlek, i den broderliga kärleken allmännelig kärlek.Gal. 6, Ty om detta finnes hos eder och mer och mer förökas, så tillstädjer det eder icke att vara overksamma eller utan frukt i fråga om kunskapen om vår Herre Jesus Kristus.Tit. 3, Den åter som icke har detta, han är blind och kan icke se; han har förgätit att han har blivit renad från sina förra synder,1 Joh. 2,9, Vinnläggen eder därför, mina bröder, så mycket mer om att göra eder kallelse och utkorelse fast. Ty om I det gören, skolen I aldrig någonsin komma på fall.Hebr. 3, Så skall inträdet i vår Herres och Frälsares, Jesu Kristi, eviga rike förlänas eder i rikligt mått.”
‭‭2 Petrusbrevet‬ ‭1:2-11‬ ‭SVEN‬‬

Svara

x
Ellen S
söndag 5 januari 2020 18:12

Steven, den smala vägen går mitt emellan dikena. Att svälja hela klimathysterin är ena diket, att förneka att vi människor har en negativ påverkan på miljön är det andra.

Jag ser naturen som en Guds gåva till oss. Att inte ta hand om den är som att inte ta hand om andra gåvor vi fått. Våra barn till exempel.

Det finns onda krafter som vill utnyttja vår oro och ängslan över hur naturen mår och hur klimatet utvecklas. Därför bör man inte haka på Greta och hela alarmiststimmet. Skam, ångest och panik är sällan grunden för bra beslut. Tänka själv och be över sina funderingar funkar bättre.

Att säga att man inte behöver förändra något alls i sitt sätt att leva på miljöområdet är som att gräva ner sitt pund i fråga om att förvalta skapelsen.

Svara

x
Steven svarar Ellen S
söndag 5 januari 2020 18:40

Hej Ellen,

Håller med att klimat är en sak, miljö något annat.
Jag har aldrig skrivit något om att vi inte behöver ”förändra något alls i sitt sätt att leva på miljöområdet ”. Varför blandar du in detta i klimatkatastrofsagendan?

Vad säger skrifterna om att vi ska rädda vår planet/miljö?
Vill du Ellen handla närodlat, källsorterat, åka kommunalt - då tycker jag du ska göra det.
Själv tolkar jag profetiorna som att detta är oväsentligt i sammanhanget.
Uppenbarelseboken varnar oss för vilddjurets märke. Jesus uppmanar oss att evangelisera, leva ett gudsfruktigt liv, gå ur Babylon, älska Herren av hela vårt hjärta, sinne, kraft. Där lägger jag mitt fokus, samt att avslöja mörkrets hemligheter.

Har du egna barn? Syskonbarn?
Är de frälsta? Lär du ut evangeliet?
Tiden är kort och Jesus lär återkomma innan ”klimatet kollapsar p g a människan” eller kemiska föroreningar. Gud vill inte att någon ska gå vilse eller förlorad.

Svara

x
Leif svarar Ellen S
söndag 5 januari 2020 18:58

Håller helt med dig Ellen👌

Det är två diken vi kan hamna i, det ena hamnar vi i om vi hysteriskt hejar på Greta, och det andra hamnar vi i om vi nonchalerar och skrattar åt Greta.

Vi vet alla vilken galenskap vi människor håller på med i dag. Det tippas sopor i floder, sjöar och hav. Vi sprider gifter och avgaser över hela vår planet. Vi förbereder historiens största atomkrig. Vi utplånar betydelsefulla djurarter. Vi gör oss beroende av datorer, mobiler och tekniska "hjälpmedel", ja, vi bygger elektriska system som så småningom kan raseras eller utnyttjas hur enkelt som helst av det onda gardet.

Allt detta och mycket annat håller den moderna människan på med och det förstör givetvis den jord vi skulle tagit hand om. Lögnens fader tog över denna makt som människan fått av Gud och resultatet kan vi nu skåda. Hans målsättning är givetvis att utplåna både människor och hela den fysiska skapelse som Gud skapade.

Tack och lov så vet vi att det nu är Jesus som har All makt igen och har besegrat djävulen, även om han darrande och skriande får hålla på ett litet tag till. Jesus kommer att återupprätta jorden igen för tusen år enligt Bibeln.

Då kommer Jesus och kristna under dessa tusen år att på riktigt råda över denna jord igen, och skapelsen får uppleva ro, läkedom och hälsa igen. Galenskapen som människor lurats till med all dess avgudadyrkan kommer att utplånas vid Harmagedon.

Jesus kommer att fixa till Gretas oro, inga människor har förmågan hur mycket man än kämpar. Vi behöver gå mitt emellan dikena.

(Jesaja 35:8‭-‬10)
En banad väg ska gå där, en vandringsled, och den ska kallas "den heliga vägen". Ingen oren ska färdas på den, men den är till för dem. De som vandrar den vägen ska inte gå vilse, även om de är dårar. Där ska inga lejon finnas, inga rovdjur ska komma dit. De ska inte finnas där, men de återlösta ska färdas på den. Herrens friköpta ska vända tillbaka och komma till Sion med jubel. Evig glädje ska kröna deras huvuden. Fröjd och glädje ska de få, sorg och suckan ska fly bort.

Svara

x
Lillibeth svarar Lena Henricson
söndag 5 januari 2020 19:08

https://anthropocene.live/2019/12/13/klimathalmgubbarna-3/


Svara

x
Lillibeth
söndag 5 januari 2020 19:13

https://www.youtube.com/watch?v=n31h1ACrUDA

Svara

x
Troende
måndag 6 januari 2020 05:32

Det är p.g.a. Gretas diagnoser som hon inte kan ta till sig sanningen.

Svara

x
Leif svarar Troende
måndag 6 januari 2020 07:38

Dike nr 2

Svara

x
Andy Svensson svarar Mikael
måndag 6 januari 2020 08:16

Nu menar brittiska forskare att ämnet i små doser kan förebygga cancer och flera andra sjukdomar, skriver The Mirror. I stora doser är ämnet svavelväte giftigt. Men när en människa fiser släpps bara en liten dos av ämnet ut. Trots att lukten kanske inte är särskilt behaglig kan ämnet i sig vara nyttigt för omgivningen.


Med andra ord ditt råd Mikael kanske inte är så dumt om vi ser det på vetenskapligt perspektiv 🤔

Men annars så tycker jag Ellen S har intressanta åsikter här🙂. När nu ni andra diskuterar det här ämnet så blickar jag framåt mot den dag Jesus Kristus ska komma åter. Så medan ni löser klimatkrisen här nu så kan jag sjunga och Leifdu tar fram gitarren 😃

[Vers 1]
Det skall komma en dag,
då all smärta skall bli glömd,
Inga mörka skyar mer,
inga tårar där vi ser.
Där är frid och evig vår,
glädjen evigt där består.
Vilken underbar dag det skall bli.

[Kör]
Vilken dag det skall bli,
när min Jesus jag får se,
När för hans fot jag faller ner,
Han som döden för mig led.
Då han tar mig i sin hand
Och leder mig till löftets land,
Vilken underbar dag det skall bli.

[Vers 2]
Slut är sorg och besvär,
inga bördor bäres där,
Ingen sjukdom och nöd,
ingen skiljas skall vid död.
Och för evigt skall vi bo,
i ett land av frid och ro.
Vilken underbar dag det skall bli.

[Vers 3]
För den Helige Gud,
träder Lammets köpta brud
Utan lyte och fläck
i rättfärdigheten klädd.
Ty i glömskans djupa hav,
deras synder fick sin grav,
Vilken underbar dag det skall bli.

Svara

x
Leif svarar Andy Svensson
måndag 6 januari 2020 08:49

Den sången har jag spelat och sjungit i över 20 år nu, men den är lika trevlig att sjunga, om och om igen, hela tiden Andy🙏🎶🎵

Svara

x
Andy Svensson svarar Leif
måndag 6 januari 2020 09:58

Ja den texten giver glädje och tröst broder😃❤️🙏

Svara

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste bönämnet på Bönesidan

torsdag 20 februari 2020 17:59
Be att jesus visar mig vägen för mig...är trött på Sverige

Senaste kommentarer

Stefan Jonasson : Coronaviruset – en kommande global pandemi?

Anna: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Erik S: Coronaviruset – en kommande global pandemi?

Leif: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Tomas N: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Tomas N: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Ellen S: Påven tillkännager en världsreligion år 2020

Leif: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Jessica: Mycket av profetian om Donald Trump har gått i uppfyllelse

Mats J: Påven tillkännager en världsreligion år 2020

Jessica: Mycket av profetian om Donald Trump har gått i uppfyllelse

Stefan Jonasson : Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Tomas N: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Stefan Jonasson : Rädd för helvetet?

Tommy.: Påven tillkännager en världsreligion år 2020

Leif: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Leif: Påven tillkännager en världsreligion år 2020

Mikael W: Påven tillkännager en världsreligion år 2020

Leif: Påven tillkännager en världsreligion år 2020

Stefan Jonasson : Rädd för helvetet?


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper Creeper

↑ Upp